Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

«Σεντονάτος» μάγκας ο ΑΠΟΕΛ!!

Τεράστιο βήμα πρόκρισης με ηγέτη τον Τόμας Ντε Βινσέντι έκανε ο ΑΠΟΕΛ. Οι Κύπριοι πέρασαν πανηγυρικά 2-0 από την Δανία και την έδρα της Μίντιλαντ και μόνο με αυτοκτονία θα χάσουν την φάση των play-off

«Σεντονάτος» μάγκας ο ΑΠΟΕΛ!
Με την πρόκριση στις βαλίτσες του έφυγε ο ΑΠΟΕΛ από την Δανία. Οι Κύπριοι πήραν μεγάλη νίκη 2-0 κόντρα στην Μίντιλαντ και πλέον όλα εξαρτώνται απ’ τα πόδια τους ενόψει του επαναληπτικού που θα γίνει στην έδρα τους.

Οι «γαλοζοκίτρινοι» άντεξαν στην πίεση που δέχτηκαν από τους γηπεδούχους και πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό με τον Τόμας Ντε Βινσέντι να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κοντινή προβολή στο 30’. Οι Δανοί ξαφνιάστηκαν, ο ΑΠΟΕΛ έμεινε απόλυτα συγκεντρωμένος στο πλάνο του και τρία λεπτά αργότερα «καθάρισε» το ματς με τον Αργεντινό να τελειώνει με σουτ μια γρήγορη αντεπίθεση.






*Πηγή: sport-fm.gr*

«Το μετάλλιο είναι στο μυαλό μας»

Ο Κώστας Κουφός έρχεται στη χώρα μας για να ενσωματωθεί στην προετοιμασία της Εθνικής Ελλάδας και στο μυαλό του βρίσκεται η κατάκτηση ενός μεταλλίου στο προσεχές Ευρωμπάσκετ.
Μετά τον Νικ Καλάθη  και ο 26άχρονος σέντερ των Σακραμέντο Κινγκς αποκάλυψε τις υψηλές βλέψεις του στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ο Κώστας Κουφός ξεκίνησε το ταξίδι του προς τη χώρα μας, προκειμένου να συμμετάσχει στις προπονήσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος που θα ξεκινήσουν στις 31 Ιουλίου, και με μήνυμά του στον προσωπικό λογαριασμό του σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης παραδέχθηκε πως θέλει να ανέβει στο βάθρο των νικητών στο Ευρωμπάσκετ του Σεπτεμβρίου (05-20/09). «Πηγαίνω στην Ελλάδα για την εθνική ομάδα. Το μετάλλιο είναι στο μυαλό μας», έγραψε στο Twitter.





*Πηγή: superbasket.gr*

«Κοντά σε συμφωνία με τέσσερις, ολοκληρώνεται του Χρηστίδη»

Ένα βήμα πριν από την ολοκλήρωση της μεταγραφής πέντε παικτών βρίσκεται ο Άρης, όπως αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Δημήτρης Παπακυριάκης.
Ο Δημήτρης Παπακυριάκης, με δηλώσεις του στο Yellow Radio 92.8, ισχυρίστηκε πως βρίσκονται κοντά σε συμφωνία με τους Ντομινίκ Ουότερς, Τζερέλ Μακ Νιλ, Σλάβεν Τσούπκοβιτς και Ντούσκο Μπούνιτς, ενώ σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθεί και η απόκτηση του Βασίλη Χρηστίδη. «Έχουν γραφτεί από όλους τα ονόματα τεσσάρων αθλητών με τους οποίους συζητάμε. Μιλάμε για τον Ουότερς, τον Μακ Νιλ, τον Τσούπκοβιτς και τον Μπούνιτς. Είναι οι επιλογές του προπονητή κι εμείς σαν διοίκηση κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να τους φέρουμε στον Άρη. Και οι τέσσερις είναι κοντά σε συμφωνία και είτε περιμένουμε να μας στείλουν υπογεγραμμένο το συμβόλαιό τους είτε πρέπει να διευθετήσουμε κάποιες λεπτομέρειες πριν πέσουν οι τελικές υπογραφές», ανέφερε αρχικά, για να προσθέσει…
Για τις επόμενες κινήσεις ενίσχυσης του ρόστερ τους: «Υπάρχουν δύο θέσεις ξένων ελεύθερες, για παίκτες που θα αποκτηθούν στις θέσεις «4» και «5». Για αυτά δεν μπορούμε να πούμε τίποτα περισσότερο ακόμα».
Για την επένδυση του Άρη σε νεαρούς ταλαντούχους παίκτες: «Αυτός είναι και ο τομέας μου και η ειδικότητά μου και μπορώ να σας μιλάω ώρες. Να ξεκαθαρίσω, ο Άρης δεν έκανε μεγάλα ανοίγματα, όπως άλλες ομάδες, αλλά συγκεκριμένες στοχευμένες κινήσεις. Ο Άρης έχει παράδοση σε αυτόν τον τομέα, πάντα έκανε καλή δουλειά κι αυτό με εξιτάρει. Θέλω να συνδράμω κι εγώ, από την πλευρά μου, προκειμένου μαζί με τους ανθρώπους του Άρη οι οποίοι κάνουν εκπληκτική δουλειά να πετύχουμε ό,τι μπορούμε καλύτερο».
Για τους Χρηστίδη, Τσαλμπούρη και Μήτογλου: «Εντός των ημερών ολοκληρώνεται η συμφωνία με το Βασίλη Χρηστίδη. Σας το ανακοινώνω με μεγάλη μου χαρά και θα ήθελα να αποκαλύψω ότι δεν θα είχε ολοκληρωθεί η μεταγραφή εάν δεν υπήρχε η επιθυμία της οικογένειας Χρηστίδη ο Βασίλης να έρθει να παίξει στον Άρη. Για τον Τσαλμπούρη δεν μπορούμε να πούμε ακόμα τίποτα. Έχουμε δείξει ενδιαφέρον, κάναμε πρόταση και περιμένουμε. Τέλος, για το Μήτογλου συζητάμε μαζί του σε περίπτωση που επιστρέψει στην Ευρώπη».
Για την ολοκλήρωση των μεταγραφικών κινήσεων του Άρη: «Θέλουμε η ομάδα να έχει ολοκληρώσει το ρόστερ της το γρηγορότερο δυνατόν. Η ομάδα θα συγκεντρωθεί στα τέλη Αυγούστου, οπότε μέχρι τότε θα πρέπει να έχουμε τελειώσει τις μεταγραφικές κινήσεις».
*Πηγή: superbasket.gr*

Κόλπο γκρόσο της Ιταλίας!!

Η Ιταλία επιβλήθηκε με 77-70 της Λιθουανίας και πλέον η Εθνική Ελλάδας θέλει οπωσδήποτε νίκη επί της Τουρκίας, στο δεύτερο αγώνα της στη δεύτερη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18 που διεξάγεται στον Βόλο (Νέα Ιωνία και Πορταριά).
Σε διαφορετική περίπτωση άλλωστε, βάσει της κατάστασης στο ΣΤ’ Όμιλο, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα βρεθεί με το… ενάμισι πόδι εκτός της προημιτελικής φάσης. Η Βοσνία, από την πλευρά της, επιβλήθηκε με 67-61 της Ρωσίας και την άφησε στον πάτο της κατάταξης χωρίς θετικό αποτέλεσμα κι εκτός συνέχειας. Για τον Ε’ Όμιλο, η Σερβία ανάγκασε τη Γαλλία στην πρώτη ήττα της (64-75) στη δεύτερη φάση. Οι «Πλάβι» έκαναν την έκπληξη απέναντι στους «τρικολόρ» κι έχουν πλέον δύο νίκες στη φάση των «12», με τους αντιπάλους τους να μένουν στο 3-1 και να κινδυνεύουν πλέον να πέσουν από την κορυφή της κατάταξης. Αναλυτικά…
Γαλλία – Σερβία 64-75
Εναλλαγές και πολλές και καλές φάσεις είχε η αναμέτρηση της Γαλλίας με τη Σερβία, με τους «Πλάβι» να φθάνουν στη νίκη πατώντας… γκάζι στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, στη διάρκεια του οποίου το προβάδισμα άλλαζε χέρια χωρίς καμία ομάδα να μπορεί να δημιουργήσει διαφορά ασφαλείας, η πρώτη που ξέφυγε ήταν η Γαλλία, φθάνοντας στο 29-22 (15’’). Ένα γρήγορο 10-0 από τους Σέρβους, όμως, άλλαξε την εικόνα του παιχνιδιού (29-32 στο 17’). Η Γαλλία έφθασε στο 40-39 (22’), αλλά οι Σέρβοι ήταν εκείνοι που είχαν τις λύσεις με δυνατή άμυνα, προσπάθεια στο ριμπάουντ, καταφέρνοντας και να εκμεταλλευτούν κάθε λάθος των αντιπάλων τους. Με επιμέρους 19-3 οδήγησαν στο 43-58 με το οποίο έκλεισε η τρίτη περίοδος. Οι «τρικολόρ» έδειχναν να μην έχουν τρόπο να αντιμετωπίσουν τη Σερβία, η οποία είχε βρει ρυθμό, βρήκε και εύστοχα μακρινά σουτ, για να φθάσει άνετα όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση στη νίκη επί της Γαλλίας με το τελικό 64-75.
Διαιτητές: Ματζόνι (Ιταλία), Γιλμάζ (Τουρκία), Σώμος (Ελλάδα).
Δεκάλεπτα: 19-18, 38-25, 43-58, 64-75.
Γαλλία (Ασέντ): Λεμπέφ, Τσουάφ 12, Ντιλικίνα 4, Ζαν 4, Λουμπακί 11, Ντενίς, Πουαριέ 4, Πονσάρ 6, Ονά Εμπό 10, Γκομπό 13, Τιλιέ, Ραμπό.
Σερβία (Κλίπα): Ντιμιτρίγιεβιτς, Τσίρκοβιτς 7, Αρανίτοβιτς 5, Γιοβάνοβιτς, Γκλίσιτς 8, Στογιανόβιτς 16, Ραντάνοφ 3, Πόποβιτς 7, Σπασόγεβιτς 2, Κένιτς, Σίμανιτς 27.
Ιταλία – Λιθουανία 77-70
Κόντρα στα προγνωστικά που ήθελαν τη Λιθουανία το φαβορί της αναμέτρησης οι Ιταλοί ήταν αυτοί που πήραν τη νίκη με το τελικό 77-70 κι έβαλαν σε… μπελάδες την ελληνική ομάδα. Οι Ιταλοί πήγαν κόντρα ακόμα και στην ίδια τους την εικόνα στο πρώτο ημίχρονο, αφού τα ηνία δεν τα πήραν παρά στην τρίτη περίοδο. Η Λιθουανία προηγήθηκε (26-35, 17’), αλλά η αστοχία της και το πρόβλημα που αντιμετώπισε στην άμυνα και στο να αντιμετωπίσει τις συνεργασίες της Ιταλίας οδήγησε τη «σκουάντρα ατζούρα» σε επιμέρους 30-9 και στο 56-44 (27’). Ένα αντιαθλητικό φάουλ και η προσπάθεια να τρέξουν βοήθησε τους Λιθουανούς στο να πλησιάσουν στους έξι πόντους (56-50, 28’). Αλλά η απάντηση ήταν άμεση από την Ιταλία που έφθασε στο 60-50 (29’). Η απόσταση μειώθηκε στους τρεις πόντους (62-59, 33’), αλλά η Λιθουανία έδειχνε χωρίς ενέργεια. Οι Ιταλοί το εκμεταλλεύτηκαν για να φθάσουν στο 67-59 (34’). Ένα 5-0 έδωσε ελπίδες στους «πράσινους» (67-64, 36’), ενώ το τρίποντο του Μορέτι άλλαξε για ακόμα μία φορά την εικόνα (70-64 στο 37’). Ο Σεντεκέρσκις ήταν αυτός που ανέλαβε δράση με ένα γκολ φάουλ και ένα σουτ τριών πόντων για το 72-70 (38’’). Με 25’’ να υπολείπονται ο Μπουκαρέλι από μέση απόσταση διαμόρφωσε το 74-70 κι ένα λάθος από τον Βάρνας και οι βολές του Μορέτι οδήγησαν στο 76-70, στα 17’’, με τη νίκη να μένει στους Ιταλούς με το τελικό 77-70.
Διαιτητές: Ντραγκόγιεβιτς (Μαυροβούνιο), Χρούσα (Τσεχία), Ανάγια (Παναμάς).
Δεκάλεπτα: 20-19, 28-39, 60-50, 77-70.
Ιταλία (Καπομπιάνκο): Σγκορμπάτι, ΛαΤόρε 6, Κάντι, Τσεζάνα 22, Κόστα 2, Καρότι 9, Μπολπίν 4, Μορέτι 10, Μπουκαρέλι 4, Τοτέ 18, Γκουαρίλια, Νουοχουότσα 2.
Λιθουανία (Στομπέργκας): Κουλμπόκα 4, Μπελιάουσκας 3, Ντιενίνις, Πιλάουσκας 3, Σεντεκέρσκις 21, Μασιούλις 6, Βάρνας 8, Εχόντας 6, Μπιρούτις, Γκαλινάουσκας, Μπερούτσκα 16, Σβαμπάρις 3.
Λετονία – Τσεχία 92-56
Αμφίρροπo μόνο για ένα δεκάλεπτο ήταν το ματς ανάμεσα στη Λετονία και την Τσεχία, με την πρώτη να παίρνει τη νίκη με 92-56 και να αφήνει την αντίπαλό της στο 0-4.
Διαιτητές: Ρομάνο (Ισραήλ), Μιλίτσεβιτς (Βοσνία Ερζεγοβίνη), Πονομάρεφ (Ρωσία).
Δεκάλεπτα: 14-18, 36-26, 56-44, 92-56.
Λετονία (Γκαϊλίτις): Μπλούμπεργκς 4, Σαουλίτις 4, Ζόρικς 10, Μπίρκανς 5, Γκουτμάνις 2, Γιανκόφσκις 3, Χάζνερς 13, Κραούκλις 8, Κοχς 22, Σίλινς 1, Ράιμο 11, Κρούμινς 9.
Τσεχία (Ούλριχ): Φλάισανς 11, Τσενέκ 3, Τσαλούπκα 9, Γκόγκα 4, Τούμα 3, Σμέρντα 3, Νταβίντ 5, Πουρσλ 8, Γιέλινεκ 4, Ρουμπ 4, Ντλούγκος, Τρούνετσεκ 2.
Βοσνία – Ρωσία 67-61
Η Βοσνία επιβλήθηκε της Ρωσίας με 67-61 και την απέκλεισε από την προημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων. Η Ρωσία προηγήθηκε με 15-5 στο 6’, ωστόσο, το φιλόδοξο ξεκίνημά της δεν είχε συνέχεια. Οι Βόσνιοι πίεσαν στην άμυνα, πήγαν σε καλές επιθετικές επιλογές και δεν ανέτρεψαν απλώς την εις βάρος τους κατάσταση, αλλά φρόντισαν να πάρουν νωρίς στα χέρια τους μια διαφορά ασφαλείας (34-21, στο 17’). Η Βοσνία διατήρησε σταθερά τον απόλυτο έλεγχο μέχρι και το 33’ (60-49). Στο σημείο αυτό οι Ρώσοι πάλεψαν να επιστρέψουν στο παιχνίδι και με ένα επιμέρους σκορ 11-4 μείωσαν σε 64-60, 53’’ για το τέλος. Όπως αποδείχθηκε, όμως, ήταν πολύ αργά…
Δεκάλεπτα: 13-19, 37-26, 57-44, 67-61.
Βοσνία (Τρμπιτς): Άλεκσιτς 16 (3), Αντούνοβιτς, Ντούρμο, Άτιτς 20, Σάριτς, Γκέγκιτς 4, Ντζέντοβιτς 5 (1), Μανίγκαφιτς 4, Μέμιτς 5, Πέναβα 13 (2), Χάντζιτς, Πίριτς.
Ρωσία (Σίγκιν): Σπακόφ 5, Βόλχιν 18 (3), Γιακούσιν 16 (2), Σοπίν, Λομπάρεφ, Τσεμπούρκιν, Αντρέεφ, Καρπένκοφ 20, Λοπάτιν, Τονογιάν 2, Βντόβιν.
Το πανόραμα της δεύτερης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης (28/07):
Ε’ Όμιλος
Λετονία – Τσεχία 92-56
Γαλλία – Σερβία 64-75
21.15 Ισπανία – Γερμανία
ΣΤ’ Όμιλος
Βοσνία Ερζεγοβίνη – Ρωσία 67-61
Ιταλία – Λιθουανία 77-70
21.15 Τουρκία – Ελλάδα
Αγώνες Κατάταξης-Ζ’ Όμιλος
Στους αγώνες κατάταξης και ταυτόχρονα μάχης για παραμονή στην Α’ Κατηγορία (οι τελευταίες τρεις ομάδες της διοργάνωσης θα υποβιβαστούν στη Β’ Κατηγορία), το Μαυροβούνιο «διέλυσε» την Κροατία με 91-68 και η Φινλανδία επιβλήθηκε με 87-71 της Ουκρανίας και παρέμεινε στην κορυφή της κατάταξης. Αναλυτικά…
Φινλανδία – Ουκρανία 87-81
Η Φινλανδία πέτυχε τη δεύτερη νίκη της στη διοργάνωση. Μετά το Μαυροβούνιο -στη μάχη για παραμονή στην Α’ Κατηγορία- κατάφερε να κάμψει και την αντίσταση της Ουκρανίας, επικρατώντας με 87-81.
Δεκάλεπτα: 22-28, 36-44, 61-58, 87-81.
Φινλανδία (Λοχικόσκι): Νικαρίνεν, Κιβιμάκι 3 (1), Μαχουνί 28 (4), Σουβάντο 3 (1), Κνίχτινεν 2, Νίμαν 4, Λάινε 4, Λ. Γκούμερους 10 (2), Ραϊτάνεν 4, Μαρκάνεν 27 (4), Τζ. Γκούμερους, Μπάρλουντ 2.
Ουκρανία (Γιουσένκο): Χοχόνουκ, Μαρτσένκο 11 (2), Μουσιγιένκο 5 (1), Ζότοφ 15 (3), Γιαγκόντιν, Τιρτισνουκ, Τκατσένκο 10 (2), Σίμπελ 16 (2), Μπερόζκιν, Παβλόφ 16, Σκαπίντσεφ 6, Αντονένκο 2.
Κροατία – Μαυροβούνιο 68-91
Εντυπωσιακό ήταν το Μαυροβούνιο απέναντι στην Κροατία και, παίρνοντας εξ αρχής το προβάδισμα, δεν συνάντησε το παραμικρό πρόβλημα να πανηγυρίσει ευρείας έκτασης νίκη.
Δεκάλεπτα: 14-26, 27-50, 45-71, 68-91.
Κροατία (Κούντσε): Σκόκνα 9, Καλαϊτζίτς 19, Ντούμπελι 7 (1), Μπάντζιμ 7 (1), Κάλπιτς 4, Τσολάκ 3, Μίκσιτς 3, Μπούλιεβιτς 7 (1), Προλέτα, Ζούμπατς, Βρκιτς 9 (1), Λούμπιτσιτς.
Μαυροβούνιο (Ράντοβιτς): Τσάπαριτς, Μπάκιτς 16 (1), Τσούπαρα 6, Ντίβατς 2, Βούκτσεβιτς 2, Κάλεζιτς 9 (2), Καλουντέροβιτς, Ράντονιτς 21 (1), Γκλόμαζιτς, Ράουτ 2, Πόποβιτς 26, Γκρκόβιτς 7 (1).
Το πανόραμα των δεύτερων αγώνων κατάταξης (28/07):
Φινλανδία – Ουκρανία 87-81
Κροατία – Μαυροβούνιο 68-91
Η βαθμολογία:
1. Φινλανδία 6
2. Μαυροβούνιο 3
3. Ουκρανία 3
4. Κροατία 3
*Πηγή: superbasket.gr*

«Σφήνα» της Λέστερ για Τσέστερ!!

Προσπάθεια να… κλέψει μέσα από τα χέρια της Γουέστ Μπρομ τον Τζέιμς Τσέστερ, καταβάλει η Λέστερ του Κλαούντιο Ρανιέρι.
Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, έγινε γνωστό πως η ομάδα του Τόνι Πιούλις τα βρήκε σε όλα με τη Χαλ για την μεταγραφή του 26χρονου αμυντικού.
Και ενώ η μετακίνηση του Τσέστερ έμοιαζε δεδομένη, η Λέστερ φέρεται να μπήκε… σφήνα στην υπόθεση, με στόχο να «κλέψει» τον παίκτη από τους «baggies».
Αυτό αναφέρουν τα ρεπορτάζ στην Αγγλία, σύμφωνα με τα οποία η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι έχει ήδη καταθέσει τη δική της πρόταση στη Χαλ, το ύψος της οποία φημολογείται ότι ξεπερνά τα 8 εκατομμύρια λίρες που προσφέρει η Γουέστ Μπρομ…
*Πηγή: England365.gr*

Πρόταση για Μπορίνι η Κάρπι!

Να ενισχύσει την επιθετική της γραμμή με την απόκτηση του Φάμπιο Μπορίνι επιθυμεί η Κάρπι.
Οι νεοφώτιστοι της Serie A έχουν βάλει στο μάτι τον 24χρονο επιθετικό, ο οποίος μπορεί να έχει ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο με τη Λίβερπουλ, όμως δεν βρίσκεται στα πλάνα του Μπρένταν Ρότζερς ενόψει της νέας σεζόν.
Σύμφωνα με το «Sky Sport Italia» μάλιστα, οι άνθρωποι της Κάρπι έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τους «κόκκινους» για την περίπτωση του Μπορίνι και πλέον περιμένουν την απάντηση της αγγλικής ομάδας.
*Πηγή: England365.gr*

Θέλει Μπαλοτέλι με... έκπτωση η Σαμπντόρια!!

Επίσημα έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της για την απόκτηση του Μάριο Μπαλοτέλι η Σαμπντόρια, ωστόσο, θέλει μια μικρή... βοήθεια από τη Λίβερπουλ όσον αφορά την τιμή του Ιταλού.
Οι «κόκκινοι» κοστολογούν τον «τρελο-Μάριο» στα 7 εκατ.λίρες, όμως η Σαμπντόρια δεν προτίθεται να προσφέρει ένα τέτοιο ποσό και ζητάει μια μικρή... έκπτωση!
Ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ είχε αποκτήσει τον Μάριο Μπαλοτέλι έναντι 16 εκατ.λιρών το περασμένο καλοκαίρι και πλέον ο Μπρένταν Ρότζερς δεν τον έχει ανάγκη, προσθέτοντας στο ρόστερ τους Ινγκς, Φιρμίνο και Μπεντεκέ.
Παρ' όλα αυτά, οριακά πέφτει η τιμή του Ιταλού στα μισά απ' ότι τον απέκτησε η Λίβερπουλ, όμως και πάλι η Σαμπντόρια δυσκολεύεται να τα προσφέρει...
*Πηγή: England365.gr*

Σκάνδαλο: Κράτησαν την Κέρκυρα στην κατηγορία!!


Η Πειθαρχική Επιτροπή της Σουπερ Λίγκας με ψήφους 2-1 αποφάσισε να κρατήσει στην κατηγορία την Κέρκυρα επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του ΣΠΟΡ FM 94,6 και του sport-fm.gr.

Σκάνδαλο: Κράτησαν την Κέρκυρα στην κατηγορία
Το σκάνδαλο... ολοκληρώθηκε όπως σας είχε προϊδεάσει με σχετικά ρεπορτάζ ο ΣΠΟΡ FM 94,6. και το www.sport-fm.gr.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας με ψήφους 2 έναντι 1 αποφάσισε να κρατήσει στην κατηγορία την Κέρκυρα αγνοώντας την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Στις 2 Ιουλίου, από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ανακοινώθηκαν τα εξής σχετικά με την προσφυγή – καταγγελία της ΠΑΕ Εργοτέλης κατά της ΠΑΕ Κασσιόπη λόγω παράβασης των όρων μεταβίβασης μετοχών της:

"Η Επιτροπή έκρινε ότι συντρέχει περίπτωση εφαρμογής του άρθρου 69 παρ.12 ν.2725/99 και θα αποστείλει έκθεση στο αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο για την αποβολή της ομάδας από το πρωτάθλημα. Η απόκτηση των μετοχών από τον Ίσσαρη είναι εικονική και η Επιτροπή του απαγορεύει την άσκηση όλων των δικαιωμάτων από τις μετοχές αυτές".

Περνάει από ιατρικές εξετάσεις ο Ντι Μαρία!

Παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν πρέπει να θεωρείται ο Άνχελ Ντι Μαρία, αφού σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ ο Αργεντινός άσος τη Δευτέρα θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί.

Περνάει από ιατρικές εξετάσεις ο Ντι Μαρία
Βραχύβια αποδείχθηκε η θητεία του Άνχελ Ντι Μαρία στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς τα ρεπορτάζ από Γαλλία και Αγγλία περί συμφωνίας των «κόκκινων διαβόλων» με την Παρί Σεν Ζερμέν αληθεύουν στο ακέραιο.

Όπως αναφέρει η «Mirror», ο Αργεντινός θα ταξιδέψει μέσα στο Σαββατοκύριακο στη Γαλλία για να ολοκληρώσει τη μετακίνησή του στους Παριζιάνους και τη Δευτέρα θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις.

Αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο, η μετακίνηση του Ντι Μαρία θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να θέλει να γλιτώσει μέρος από το κόστος της περσινής μεταγραφής από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Όσο για τις απολαβές του ποδοσφαιριστή, θα είναι ισόποσες με αυτές που είχε και στην Αγγλία, δηλαδή 280.000 ευρώ την εβδομάδα για πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Καταγγέλει την Έλτσε για να υπογράψει στον ΠΑΟΚ!!

Ο Γκάρι Ροντρίγκες αποφάσισε να καταγγείλει την Έλτσε για να μπορέσει να ολοκληρώσει την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ.

Καταγγέλει την Έλτσε για να υπογράψει στον ΠΑΟΚ
Θέλει να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ και το δείχνει. Ο Γκάρι Ροντρίγκες έχοντας ως στόχο να λύσει τα προβλήματα που υπάρχουν με την Έλτσε αποφάσισε να επισπεύσει ο ίδιος τις διαδικασίες.

Ο 25χρονος άσος έκανε καταγγελία στην ισπανική λίγκα κατά της Έλτσε ζητώντας να του δοθούν τα περίπου 280.000 ευρώ και να μείνει ελεύθερος.

Ο Ροντρίγκες έχει συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ αλλά πρέπει να λύσει και αυτή την εκκρεμότητα για να ενεργοποιηθεί η συμφωνία.

Από την πλευρά του παίκτη, υποστηρίζουν ότι αυτό θα έχει γίνει μέχρι την Παρασκευή όταν και αναμένεται να επικυρωθεί ο υποβιβασμός της ισπανικής ομάδας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Βασικός ο Κοτσόλης!!

Ο Γιάννης Αναστασίου -τελικά- έκανε την έκπληξη. Επέλεξε τον Στέφανο Κοτσόλη στην αρχική 11άδα του Παναθηναϊκού για το παιχνίδι με την Μπριζ.

Βασικός ο Κοτσόλης!
Ο Στέφανος Κοτσόλης θα ξεκινήσει την 11άδα του Παναθηναϊκού για το παιχνίδι με την Μπριζ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε να χρησιμοποιήσει τον Έλληνα τερματοφύλακα και όχι τον Στιλ ο οποίος λόγω του προβλήματος στη μέση είχε χάσει κάποιες προπονήσεις.

Από εκεί και πέρα ο τεχνικός του τριφυλλιού έδωσε θέση βασικού στον Κουτρουμπή όπως αναμενόταν. Δίπλα του θα είναι ο Ζέκα. Μπροστά τους ο Νίνης.

Στα άκρα οι Ατζαγκούν και Καρέλης και στην κορυφή ο Μπεργκ. Στο κέντρο της άμυνας θα είναι ο Σάντσεθ και ο Ταυλαρίδης. Στα άκρα οι Βέμερ και Πράνιτς.

Αναλυτικά η 11άδα:
Κοτσόλης, Βέμερ, Πράνιτς, Σάντσεθ, Ταυλαρίδης, Ζέκα, Νίνης, Κουτρουμπής, Ατζαγκούν, Καρέλης και Μπεργκ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Το παλεύει για Χαφέζ η ΑΕΚ!!

Δεν μένει στα δημοσιεύματα το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Καρίμ Χαφέζ. Στην «Ένωση» έχουν ήδη ξεκινήσει επαφές προκειμένου να κάνουν δικό τους τον ταλαντούχο 19χρονο μπακ-χαφ της Λιρς.

Το παλεύει για Χαφέζ η ΑΕΚ
Επιβεβαιώνονται οι Αιγύπτιοι σχετικά με την υπόθεση του Καρίμ Χαφέζ. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, στην ΑΕΚ έχουν ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες για να κάνουν δικό τους τον 19χρονο αριστερό μπακ-χαφ.

Ο Χαφέζ ανήκει στην Λιρς, με την οποία την περσινή σεζόν είχε 22 συμμετοχές πετυχαίνοντας τρία γκολ.

Οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται σε επαφές τόσο με τον ταλαντούχο άσο, όσο και με τον βελγικό σύλλογο και δεν αποκλείεται να προκύψουν εξελίξεις ακόμη και μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μόνο οι υπογραφές για Αμπντούν!

Λεπτομέρειες για να ολοκληρώσει μια σημαντική μεταγραφή απομένουν για την Βέροια. Η «βασίλισσα» ήρθε σε προφορική συμφωνία με τον Τζαμέλ Αμπντούν, που μεταβαίνει στην Ολλανδία για να κλείσει το deal.

Μόνο οι υπογραφές για Αμπντούν
Μόνο μια υπογραφή χωρίζει την επιστροφή του Τζαμέλ Αμπντούν στην Ελλάδα. Ο Αλγερινός μεσοεπιθετικός τα βρήκε με την Βέροια, που κατάφερε να κάνει την υπέρβαση στο οικονομικό.

Ο 29χρονος αναμένεται να βρεθεί άμεσα στην Ολλανδία (ακόμη και το βράδυ της Τρίτης), όπου η «Βασίλισσα του Βορρά» πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, ώστε να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

Αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο ο παίκτης θα επιστρέψει στην Ελλάδα, έπειτα από δύο χρόνια, όταν και είχε αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ζήτησε χρόνο ο Βύντρα!!

Υπαρκτό είναι το ενδεχόμενο ο Λουκάς Βύντρα να μην αγωνιστεί -τελικά- στην Χάποελ Τελ Αβίβ παρά το γεγονός ότι η απόκτησή του έχει ανακοινωθεί από την ισραηλινή ομάδα.

Ζήτησε χρόνο ο Βύντρα
Η απόκτησή του ανακοινώθηκε. Ωστόσο το ενδεχόμενο -τελικά- ο Λουκάς Βύντρα να μην φορέσει τη φανέλα της Χάποελ Τελ Αβίβ είναι υπαρκτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Έλληνας άσος ζήτησε από την ομάδα να του δώσει λίγο χρόνο ακόμη για να μεταβεί στο Τελ Αβίβ και να υπογράψει. Όπως υποστηρίζουν στο Ισραήλ, η σύζυγος του Βύντρα έχει έντονες ενστάσεις για την διαμονή της στην χώρα με αποτέλεσμα η μεταγραφή να μπορεί να κολλήσει.

Και αυτό γιατί η Χάποελ έστειλε τελεσίγραφο στον Έλληνα άσο ότι εάν δεν ταξιδέψει ως αύριο για να υπογράψει τότε θα χαλάσει η μεταγραφή. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Άλλες δύο νίκες…»

Την πεποίθηση ότι η εθνική ομάδα βόλεϊ των Ανδρών θα προκριθεί στο Φάιναλ φορ του Ευρωπαϊκού Λιγκ που θα γίνει τον Αύγουστο στη Πολωνία, εξέφρασε στον Σπορfm o Γιώργος Πετρέας.

«Άλλες δύο νίκες…»

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Σπορfm στους Κωνσταντίνο Χατζηδημητρίου, Αλεξάνδρα Αξενίδου και την εκπομπή «Play ball» ο Γιώργος Πετρέας:

«Αν αναλογιστούμε τις ομάδες που αντιμετωπίζουμε είμαστε στο πιο δυνατό όμιλο του Ευρωπαϊκού Λιγκ και οι έξι συνεχόμενες νίκες είναι το καλύτερο δυνατό αλλά και πολύ ευχάριστο γεγονός. Η πορεία μας πέρσι στο world league μας έδωσε ώθηση να ανεβάσουμε τη ψυχολογία μας. Πλέον θέλουμε να πάμε ακόμη καλύτερα».

-το μυστικό της επιτυχίας:

«Τα τελευταία χρόνια έχουμε ένα σταθερό πλάνο και έναν κορμό χωρίς πολλές αλλαγές στο ρόστερ. Έτσι υπάρχει καλύτερη χημεία και αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Πλέον είμαστε πολλά χρόνια μαζί και ευχαριστιόμαστε το παιχνίδι και εκτός από τις νίκες μετράει ότι είμαστε μια παρέα»

-τα ματς με την Λευκορωσία, όπου με δύο νίκες έρχεται η πρόκριση στο F-4:

«Δεν μας αγχώνει η καλή παρουσία ως τώρα είμαστε ευχαριστημένοι που θα δώσουμε τα ματς στην Λαμία και θέλουμε να κάνουμε δύο νίκες και να κλειδώσουμε μαθηματικά την πρόκριση. Σίγουρα θέλουμε να βρεθούμε στο Φάιναλ φορ και πλέον είμαστε πιο κοντά από ποτέ».

-τους πιθανούς αντιπάλους στο Φάιναλ φορ του Ευρωπαϊκού Λιγκ:

«Οι Σλοβένοι είναι δυνατοί σαν ομάδα, οι Πολωνοί διοργανωτές και νομίζω ότι η Εσθονία είναι μια καλή περίπτωση. Βέβαια, όλα θα κριθούν από το πόσο έτοιμοι θα είμαστε και τα υπόλοιπα θα τα δούμε».

-την καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο, όπου αγωνίζεται στην γαλλική Αζαξιό:

«Για μένα είναι η τέταρτη χρονιά στη Γαλλία, έχω εγκλιματιστεί πλήρως. Στο πρωτάθλημα όλες οι ομάδες είναι ανταγωνιστικές . Είμαι χαρούμενος που έρχονται και άλλοι Έλληνες να παίξουν εδώ . Αρχικά υπήρχε επιφυλακτικότητα αλλά στο εξωτερικό βλέπουν πλέον ότι οι Έλληνες βολεϊμπολίστες είναι εργάτες».

-το αν θα γύριζε στο ελληνικό πρωτάθλημα:

«Θα θελα κάποια στιγμή να γυρίσω μου λείπουν πολλά πράγματα στην καθημερινότητα μου. Δεν είμαι αρνητικός να γυρίσω και να αγωνιστώ και ελπίζω η χώρα μας να πάει καλύτερα από εδώ και πέρα σε όλους τους τομείς».

Ακούει… Champions League o Πράνιτς!!

Πανέτοιμος για την πρώτη μάχη του Παναθηναϊκού σε λίγη ώρα στην Λεωφόρο είναι ο Ντάνιελ Πράνιτς, που ακούει ήδη τον… ήχο του Champions League.

Ακούει… Champions League o Πράνιτς
Όχι μόνο προετοιμασμένος για την πρώτη αναμέτρηση του Παναθηναϊκού κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ αλλά και ανυπόμονος –αν και υπάρχει δρόμος- για την είσοδο του «Τριφυλλιού» στους ομίλους του Champions League είναι ο Ντάνιελ Πράνιτς.

Με ανάρτησή του στο facebook ο Κροάτης μέσος δίνει σύνθημα πρόκρισης την στιγμή που ακούει τον ήχο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.


I can hear the sound of the UEFA Champions League!Let's do it #together!!      /Čujem zvuk UEFA Lige...
Posted by Danijel Pranjić on Tuesday, July 28, 2015



*Πηγή: sport-fm.gr*

Αντεμπαγιόρ ο αντι-Μπεντέκε!

Ο Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ αναμένεται να αντικαταστήσει τον Κριστιάν Μπεντέκε στην επίθεση της Άστον Βίλα, αφού σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ ο Τογκολέζος βρέθηκε στη σημερινή προπόνηση των «χωριατών».

Αντεμπαγιόρ ο αντι-Μπεντέκε
Πολύ κοντά στην απόκτηση του Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ βρίσκεται η Άστον Βίλα σύμφωνα με σημερινά ρεπορτάζ του βρετανικού Τύπου, ώστε να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Κριστιάν Μπεντέκε που μετακόμισε στη Λίβερπουλ.

Ο Αφρικανός επιθετικός ξεκάθαρα δεν έχει μέλλον στην Τότεναμ, καθώς ο τεχνικός της ομάδας, Μαουρίτσιο Ποκετίνο δεν τον υπολογίζει στο ροτέσιον των «σπιρουνιών», διαμηνύοντάς του να βρει άλλη ομάδα να συνεχίσει την καριέρα του.

Όπως αποκαλύπτει το «skysports», ο υψηλόσωμος επιθετικός βρέθηκε στη σημερινή προπόνηση της Άστον Βίλα και αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να ανακοινωθεί η συμφωνία με την Τότεναμ.

Κατά την περσινή σεζόν, ο Αντεμπαγιόρ αγωνίστηκε σε 13 αγώνες σκοράροντας δύο φορές.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανακοίνωσε Γκονλούμ και Κάρτερ η Καρσίγιακα!!

Την απόκτηση των Τζάστιν Κάρτερ και Κερέμ Γκονλούμ ανακοίνωσε η Καρσίγιακα.

Ανακοίνωσε Γκονλούμ και Κάρτερ η Καρσίγιακα
Δύο παίκτες που φέτος αγωνίστηκαν στη Γαλατάσαραϊ ανακοίνωσε η Καρσίγιακα. Η εκ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού στο Eurocup έκανε δικούς της τον Τζάστιν Κάρτερ και τον Κερέμ Γκονλούμ.

Ο 28χρονος Αμερικανός γκαρντ (1,93μ.) είχε 8,3 πόντους, 4,8 ριμπάουντ και 2,6 ασίστ ανά αγώνα στην Ευρωλίγκα, ενώ ο 37χρονος Τούρκος πάουερ φόργουορντ/σέντερ είχε 7,7 πόντους και 4,6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ποιες ημέρες τα ΑΤΜ θα δίνουν τα 420 ευρώ!!

Χαλαρώνουν ακόμα περισσότερο οι ασφυκτικοί περιορισμοί στις αναλήψεις καταθέσεων

Ποιες ημέρες τα ΑΤΜ θα δίνουν τα 420 ευρώ
Αφού με παρέμβαση του Γιάννη Στουρνάρα στην ΕΚΤ, το απαιτούμενο 7ήμερο για τη σωρευτική ανάληψη των 420 ευρώ δεν θα είναι, πλέον, "κλειδωμένο" στο διάστημα Σάββατο- Παρασκευή αλλά θα είναι κυλιόμενο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε πολίτη.

Από το πρωί, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας είχε συσκέψεις με εκπροσώπους των ελληνικών τραπεζών, ενώ παράλληλα γίνονταν όποτε χρειαζόταν τηλεδιασκέψεις με την ΕΚΤ, έτσι ώστε να λυθούν κάποια από τα πολλά τεχνικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αποτέλεσμα αυτών των διαβουλεύσεων θα αποτυπωθεί σε νέα ΠΝΠ- γίνεται προσπάθεια να εκδοθεί σήμερα κιόλας- και το πιο σημαντικό πρακτικό ζήτημα που θα αντιμετωπίζει, είναι η σωρευτική ανάληψη των 420 ευρώ.

Έως σήμερα, για να πάρει κανείς 420 ευρώ θα έπρεπε να στηθεί στο γκισέ ή στο ΑΤΜ, την Παρασκευή, οπότε συμπληρώνεται το 7ήμερο από το προηγούμενο Σάββατο. Εάν κάποιος δεν τα έπαιρνε την Παρασκευή, τότε το... κοντέρ μηδένιζε και θα έπρεπε να περιμένει έως την επόμενη Παρασκευή. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν τεράστιες ουρές ακόμα και επεισόδια με συνταξιούχους.

Πλέον, με το νέο σύστημα, το 7ήμερο θα ξεκινά και θα ολοκληρώνεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό του κάθε πολίτη. Έτσι αν κάποιος κάνει ανάληψη την Τετάρτη, μπορεί να σηκώσει 420 ευρώ την επόμενη Τετάρτη, οπότε συμπληρώνεται το 7ήμερο του. Με την εφαρμογή του νέου συστήματος θα αποφευχθεί ο συνωστισμός όλων των πολιτών την Παρασκευή, ειδικά στις περιπτώσεις όπου η Παρασκευή συμπίπτει με ημέρα πληρωμής μισθών και συντάξεων.

Πηγή: iefimerida.gr

«Στην Ίντερ ο Πέρισιτς εντός της εβδομάδας»!


Καθησυχαστικός παρουσιάστηκε ο ατζέντης του Ιβάν Πέρισιτς, Τόντσι Μάρτιτς, αναφορικά με την ολοκλήρωση της μεταγραφής του πελάτη του στην Ίντερ μετά από πολλές εβδομάδες διαπραγματεύσεων.

«Στην Ίντερ ο Πέρισιτς εντός της εβδομάδας»
Στην τελική της ευθεία έχει μπει η μεταγραφή του Ιβάν Πέρισιτς στην Ίντερ σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Τόντσι Μάρτιτς στο «fantagazzetta», θέλοντας να καθησυχάσει τους οπαδούς των «νερατζούρι».

Ο ατζέντης του Κροάτη άσου της Βόλφσμπουργκ τόνισε ότι ναι μεν η συγκεκριμένη υπόθεση θέλει υπομονή, αλλά πιστεύει ότι εντός της εβδομάδας το deal θα έχει ολοκληρωθεί.

«Χρειάζεται ακόμα υπομονή. Είμαι σε διαδικασία συζητήσεων, τα σημάδια είναι θετικά, αλλά υπάρχουν ακόμα μερικά θέματα που πρέπει να διευθετηθούν. Και οι δύο ομάδες συζητούν ώστε να φτάσουν σε συμφωνία», δήλωσε ο ατζέντης του Πέρισιτς και συμπλήρωσε:

«Επιμένουμε στις αποφάσεις μας και ο Πέρισιτς θα αποχωρήσει. Θεωρώ ότι τα πάντα θα ολοκληρωθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να πω περισσότερα». *Πηγή: sport-fm.gr*

Σε τρία δυνατά τουρνουά ο ΠΑΟΚ!!


Την συμμετοχή του σε τρία διεθνή τουρνουά υψηλού επιπέδου που θα γίνουν στην Σερβία, στη Σλοβακία και στην Τουρκία ανακοίνωσε το μπάσκετ του ΠΑΟΚ.

Σε τρία δυνατά τουρνουά ο ΠΑΟΚ
Σε τρία τουρνουά υψηλού επιπέδου θα συμμετάσχει ο ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της φετινής προετοιμασίας του.

Η αρχή θα γίνει στις 12-13/9 στη Σερβία, κόντρα σε Ερυθρό Αστέρα, Τράμπζονσπορ και Μέγκα Λεκς. Στη συνέχεια (18-20/9) θα ταξιδέψει στη Σλοβακία, όπου θα αντιμετωπίσει Ίντερ Μπρατισλάβας, Παρτιζάν Βελιγραδίου και Τσιμπόνα Ζάγκρεπ. Τελευταίος σταθμός (28/30/9) πριν την έναρξη του πρωταθλήματος θα είναι η Σμύρνη, με αντιπάλους την Καρσίγιακα, την Τραμπζονσπόρ και την Ούνιξ.

Η ανακοίνωση:
«Με την συμμετοχή του σε τρία τουρνουά υψηλού επιπέδου που θα πραγματοποιηθούν στο εξωτερικό, θα καλύψει ο ΠΑΟΚ ένα πολύ σημαντικό μέρος της προετοιμασίας και των φιλικών αγώνων που απαιτούνται ενόψει της έναρξης των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας.

Στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2015, ο ΠΑΟΚ θα συμμετάσχει στο διεθνές τουρνουά μπάσκετ που θα διεξαχθεί στο Κράλιεβο της Σερβίας με την συμμετοχή του Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου, της Τράμπζονσπορ από την Τουρκία, αλλά και της Μέγκα Λεκς από τη Σερβία. Στον ημιτελικό της 12ης Σεπτεμβρίου μάλιστα ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον Ερυθρό Αστέρα, ενώ την επόμενη ημέρα θα διεξαχθούν ο μικρός και μεγάλος τελικός του τουρνουά.

Θα ακολουθήσει η συμμετοχή του ΠΑΟΚ στο διεθνές τουρνουά μπάσκετ που διοργανώνει η Ίντερ Μπρατισλάβας και θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας 18-20 Σεπτεμβρίου 2015. Στο τουρνουά, εκτός του ΠΑΟΚ και της διοργανώτριας Ίντερ Μπρατισλάβας, συμμετέχουν ακόμη η Παρτιζάν Βελιγραδίου και Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ.

Το τρίτο τουρνουά στο οποίο θα συμμετάσχει ο ΠΑΟΚ θα διεξαχθεί 28-30 Σεπτεμβρίου 2015 στη Σμύρνη, με την συμμετοχή της πρωταθλήτριας Τουρκίας Καρσίγιακα, της Τράμπζονσπορ και της Ούνιξ Καζάν από τη Ρωσία
».

Αφοσίωση-πειθαρχία-φιλοδοξία και… Σταφυλίδης!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον ΠΑΟΚ που φτιάχνει ο Τούντορ με σωστή νοοτροπία παικτών, την επιτακτική ανάγκη για απόκτηση ποιοτικών ποδοσφαιριστών και τον Σταφυλίδη.
Στην πολύ δύσκολη περίοδο που πέρασε για τον ΠΑΟΚ στο τέλος της περσινής σεζόν, ένας ποδοσφαιριστής, ο Στέφανος Αθανασιάδης, βγήκε και τα είπε. Αυτά που έβλεπε κι’ ένιωθε. Οι υπόλοιποι σιώπησαν, μέχρι που μερικοί μίλησαν στην προετοιμασία.
 
Τότε ο Κλάους είχε πει μεταξύ άλλων: «Η ομάδα αυτήν τη στιγμή είναι άρρωστη στα αποδυτήρια. Δεν γίνεται να βάζουμε τους εαυτούς μας πάνω από την ομάδα. Αυτό είναι μεγάλο λάθος και γινόταν από την αρχή της χρονιάς».
 
Είπε και μερικά ακόμη, αλλά βασικά εκεί θεώρησε πώς υπήρχε το μεγαλύτερο πρόβλημα. Στη νοοτροπία της ομάδας και το κλίμα των αποδυτηρίων.
 
Ξεκίνησε η επόμενη σεζόν, τις τύχες του ΠΑΟΚ ανέλαβαν οι Άρνεσεν  και Τούντορ και… να που μία πρώτη βασική απόφαση που λαμβάνουν αφορά το ξεσκαρτάρισμα στα αποδυτήρια, αλλά και την πραγματοποίηση των μεταγραφών με βάση… τη σωστή νοοτροπία που πρέπει να έχουν οι παίκτες.
 
Τι σημαίνει αυτό; Ομαδικότητα, σεβασμό στον σύλλογο, στις αρχές του, στους κανόνες των αποδυτηρίων, φιλοδοξία να προσφέρουν και να αναδειχθούν μέσα από ομαδική επιτυχία.
 
«Ίσως και να αφήσουμε σε δεύτερη μοίρα την ποιότητα, μπροστά στην προσπάθεια να αποκτήσουμε παίκτες με σωστή νοοτροπία, οι οποίοι θα βάζουν την ομάδα πάνω από αυτούς» είπε ο Κροάτης προπονητής! Ο οποίος λόγω κακής νοοτροπίας, αποφάσισε να διώξει πέντε ξένους παίκτες σε περίοδο νοκ άουτ αγώνων!
 
Είναι δεδομένο ότι ο Τούντορ (φυσικά και ο Άρνεσεν που επικροτεί τις αποφάσεις του προπονητή) συμφωνεί απόλυτα με τον Αθανασιάδη. Ο οποίος δεν είπε ότι… « δεν έχουμε παίκτες με ποιότητα», αλλά ξεκίνησε από το μεταξύ τους κλίμα και από το ότι κάποιοι έβαζαν τον εαυτό τους πάνω από την ομάδα.
 
Κάπως έτσι ο Κροάτης, αποφάσισε να χτίσει καλά τις βάσεις της νέας ομάδας, επάνω σε κανόνες πειθαρχίας, αφοσίωσης και απόλυτης ομαδικότητας και αφού εμπεδωθεί αυτό το πνεύμα, να βάλει (πιθανότατα) και κάποια πιο ποιοτικά στοιχεία που ΣΙΓΟΥΡΑ, 100% χρειάζεται ο ΠΑΟΚ. Να το τονίσουμε εδώ: Χωρίς ποιοτικούς παίκτες ο ΠΑΟΚ θα έχει χαμηλό ταβάνι. Αυτό είναι ξεκάθαρο. 
 
Πρώτα όμως πρέπει να φτιάξει το κλίμα και τα αποδυτήρια όπου θα βρίσκονται εκείνοι που θα σέβονται την ομάδα και δεν θα δημιουργούν προβλήματα (για την συμμετοχής τους, τη θέση τους, την πάρτη τους, το παιχνίδι τους, τα νούμερά τους) και μετά να έρθουν οι πιο ποιοτικοί για να μπολιαστούν σε ένα καλύτερο κλίμα.
(Πολύ καλύτερο και από αυτό που έβγαζε η ομάδα όταν πανηγύριζε υποτονικά και μάλλον από υποχρέωση, τα γκολ στο ματς με τους Κροάτες…)
 
Σου λέει λοιπόν, ο Τούντορ: «Και τι έγινε που ήρθε ο καλός ποδοσφαιριστής Νομπόα στον ΠΑΟΚ; Μπήκε σε μία άρρωστη κατάσταση, αυτός αρρώστησε πιο πολύ και τελικά… το αποτέλεσμα ήταν μηδέν. Το ίδιο και ο Ρικάρντο Κόστα».  Άρα πρώτα κάνει προσπάθεια να φτιάξει την κατάσταση, απομακρύνοντας όσους την χαλάνε (κατά την άποψή του) και μετά θα φέρει άλλους… Νομπόα και Κόστα.
 
Δίκιο έχει; Άδικο; Καλά κάνει που πρώτα διώχνει αυτούς που θεωρεί ότι με διάφορους τρόπους του χαλάνε τη νοοτροπία της ομάδας; Τους σωστούς διώχνει; Λάθος κάνει που δεν επιμένει πρώτα στις ποιοτικές μεταγραφές;
 
Όλα αυτά θα φανούν αργότερα. Μετά από 2-3 μήνες θα είμαστε πιο σίγουροι για την προσπάθεια των Άρνεσεν και Τούντορ. Οι οποίοι βέβαια (κυρίως ο προπονητής) θα κριθούν στα δύσκολα (μετά από κατραπακιές που σίγουρα θα έρθουν) τότε που θα ασκηθεί μεγάλη πίεση από όλους όσους ανυπομονούν να δουν αποτέλεσμα από τον ΠΑΟΚ.
 
Ο ΠΑΟΚ λοιπόν μένει με ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες παίκτες του, που κόντρα στο κοινό, ο Τούντορ θεωρεί ότι έχουν τη σωστή νοοτροπία για να προσφέρουν στην ομάδα. Επί προσθέτως διατηρεί τους Πορτογάλους, τον Μακ, τον Λούκας προς το παρόν, τον Μαντούρο και πάει να πάρει (αρχικά) μερικούς ακόμη που θα ενσωματωθούν ομαλά σε αυτό το πειθαρχημένο σύνολο.
 
Βλέποντας λοιπόν από Άρνεσεν και Τούντορ να αποδέχονται ότι οι Έλληνες της ομάδας (από ακαδημίες ή όχι) έχουν τη νοοτροπία και την φιλοδοξία να βάλουν τον ΠΑΟΚ πάνω από αυτούς, σκεπτόμενος ότι σαφώς μετράει και η ποιότητα, αναλογιζόμενος και ποιος θα μπορούσε να τα έχει όλα και να παίξει και όλη την αριστερή πλευρά, δεν θα μπορούσαμε να μην θυμηθούμε τον Κώστα Σταφυλίδη!
 
Και ο ΠΑΟΚ τον έχει θυμηθεί φυσικά… Και ο Σταφυλίδης θυμάται πάντα τον ΠΑΟΚ! Το κακό είναι ότι υπάρχει Λεβερκούζεν  και ένα μεγάλο συμβόλαιο σε ισχύ…
 
Αλλά και γι’ αυτό υπάρχει χρόνος…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Όταν ο «Θεός» κατέβηκε στην Ευρώπη!!

Σαν σήμερα ο Ντιέγο Μαραντόνα πάτησε για πρώτη φορά Ευρώπη για να φορέσει τα μπλαουγράνα και ο Θάνος Σαρρής γράφει για τις μέρες του στην Καταλονία.
«Νεαρός. Γεννήθηκε στις 30-10 του 1960. Έχει τεράστιες τεχνικές δυνατότητες, είναι πάντα εύκολο για αυτόν να ντριμπλάρει με την μπάλα. Έχει πολύ καλή επαφή με τα δίχτυα, αλλά ξέρει να πασάρει  προς όφελος του συμπαίκτη του που έχει καλύτερη θέση. Εκπληκτικά αντανακλαστικά. Προστατεύει πολύ καλά την μπάλα ώστε να παίξει αμέσως μετά με τεράστια επάρκεια. Οι κοντινές πάσες και τα σου του είναι πραγματικό θαύμα. Αλλάζει τον ρυθμό εξαιρετικά». Με τον τρόπο αυτό ο Σεσαρ Μενότι, ο πρώην προπονητής της Εθνικής Αργεντινής περιέγραψε τον Ντιέγο Μαραντόνα στην αναφορά του προς την Μπαρτσελόνα, η οποία τον παρακολουθούσε καιρό πριν τον ντύσει στα μπλαουγράνα μετά το Μουντιάλ του 1982. Είναι χαρακτηριστικό πως η συγκεκριμένη αναφορά του Μενότι έφτασε στους Καταλανούς τον Αύγουστο του 1979, μετά από μια αναμέτρηση της Μπόκα με την Αργεντίνος στο Μπομπονέρα. Ο Μενότι του έβαλε 9.5 στην ταχύτητα, 10 στην επιτάχυνση, την ευκινησία και το τρέξιμο χωρίς την μπάλα, 9.1 στο τρέξιμο με την μπάλα, 8 στο άλμα και ξανά 10 στην πνευματική του δύναμη, στην αντοχή του στον πόνο, στην συγκέντρωση και στην προσωπικότητα. Στον τελευταίο τομέα, αν μπορούσε να βάλει και παραπάνω από 10 θα το έκανε....

Οι δαίμονες και η αρρώστια

Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε ο Ντιεγίτο να συνυπάρξει αργότερα με τον Μενότι, ο οποίος το 1978 οδήγησε την Αργετινή στην κατάκτηση του Μουντιάλ λατρεύοντας το ελκυστικό ποδόσφαιρο και την επιθετική νοοτροπία, στην Μπάρτσα. Στην κατάκτηση εκείνη, ο Ντιέγο δεν ήταν παρών. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός προτίμησε να δώσει τη φανέλα με το 10 στον Κέμπες και άφησε τον πιτσιρικά Barrilete Cósmico να οδηγήσει την ομάδα Νέων στην κορυφή του πλανήτη την επόμενη χρονιά. Το 1982, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Το Μουντιάλ της Ισπανίας έφτανε στο τέλος του με τον 22χρονο πλέον Μαραντόνα να κλωτσάει τον Ζοάο Μπατίστα της Βραζιλίας και να αποβάλλεται. Η διοργάνωση τελείωνε πρόωρα για τον ίδιο και την Αργεντινή, αλλά η καριέρα του στην Ευρώπη μόλις ξεκινούσε. Η εθνική ταξίδεψε στην Ισπανία και εκεί ολοκληρώθηκε η μεταγραφή έναντι 1.2 εκατομμυρίων πεσετών, ποσό εξαιρετικά υψηλό για την εποχή. Το 66% πήγε στην Αργεντίνος και το υπόλοιπο στην Μπόκα.
Φόρεσε για πρώτη φορά την Μπλαουγράνα φανέλα στις 5 Αυγούστου σε ένα φιλικό επί γερμανικού εδάφους, μπροστά σε 20.000 κόσμο. Επισήμως, έκανε ντεμπούτο στη νίκη με 2-1 επί της Βαλένθια αλλά τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς, έχοντας αγωνιστεί σε 13 ματς πρωταθλήματος και έχοντας σημειώσει 6 γκολ, ήρθε το πρώτο χτύπημα. Του διαγνώσθηκε ηπατίτιδα Β, για την αντιμετώπιση της οποίας απαιτούταν υπομονή. Ο γιατρός Ζοάν Ρόδες που τον ανέλαβε τόνιζε ότι η συγκεκριμένη μορφή που είχε ο Αργεντινός μπορούσε να έχει επιπλοκές στο μέλλον. Την ίδια στιγμή, στα γραφεία του συλλόγου έφταναν... κάθε λογής προτάσεις για την θεραπεία του! Ο συγγραφέας του βιβλίου «De puertas adentro», Γιουίς Λάινθ, τόνιζε πως κόλλησε από σεξουαλική επαφή ενώ υποστήριζε ότι «είχε πολλές κακές παρέες», προσθέτοντας: «πάρτι, πόρνες ναρκωτικά. Έφτασε καθαρός στην Ευρώπη και έφυγε εθισμένος στην κοκαΐνη, κάτι που δεν είχε ανακαλυφθεί από κανέναν μέχρι το 1991». Έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης για τρεις μήνες λόγω της θεραπείας, χάνοντας αρκετά ματς.

Κόντρα με τον Λάτεκ, standing ovation από τους Μαδριλένους

Στο μεταξύ, η Μπάρτσα αποκλείστηκε από το Κύπελλο Κυπελλούχων εν τη απουσία του Μαραντόνα και ο Λάτεκ απολύθηκε. Από την αρχή, οι σχέσεις των δύο δεν ήταν καλές. Ο Σούστερ είχε πει: «Οι χαρακτήρες τους ήταν όπως η μέρα με την νύχτα. Ο Λάτεκ πάντα ήταν συνεπής για την εκπλήρωση των στόχων του, ενώ ο Μαραντόνα έκανε πολλά πράγματα με μεγάλη ηρεμία. Όταν εγώ ήμουν στο κρεβάτι  στις 9 το βράδυ, ο Ντιέγο ξεκινούσε να απολαμβάνει την νυχτερινή ζωή». Όπως έχει παραδεχθεί και ο ίδιος ο «Πίμπε ντ' Όρο», η πρώτη του επαφή με τα ναρκωτικά και την κοκαΐνη έγινε στην πρωτεύουσα της Καταλονίας.
Από την πλευρά του, ο Γερμανός τεχνικός έλεγε: «Θέλαμε το πούλμαν να φεύγει στις 7.00. Ποιος δεν ήταν εκεί; Ο Ντιέγο Μαραντόνα. Ήθελε να ξεπερνάει τα όρια. Αν τον περίμενα, θα έχανα τον έλεγχο της ομάδας. Όταν είπα στον οδηγό να φύγει, οι παίκτες με αποθέωσαν». Ο Αργεντινός όμως δεν ξεχνούσε εύκολα. Λίγες μέρες μετά παραπονέθηκε στη διοίκηση και ο Λάτεκ του χρέωσε την απομάκρυνσή του από τη Μπάρτσα. «Με ξεφορτώθηκαν εξαιτίας του Μαραντόνα», είχε δηλώσει. Στη θέση του αποκτήθηκε ο παλιός γνωστός Μενότι και όλοι ήλπιζαν με τον συμπατριώτη του στον πάγκο το δεκάρι τους να λάμψει πραγματικά.
Επέστρεψε από την θεραπεία στις 12 Μαρτίου του 1983 σε μια αναμέτρηση με την Μπέτις, αγωνίστηκε συνολικά σε 20 ματς εκείνη τη σεζόν φτάνοντας τα 11 γκολ, αλλά η Μπαρτσελόνα τερμάτισε τρίτη, με έξι βαθμούς διαφορά από την Πρωταθλήτρια Μπιλμπάο. Ωστόσο, οι Καταλανοί κατέκτησαν το Κύπελλο, νικώντας στον τελικό με 2-1 την Ρεάλ Μαδρίτης στην Σαραγόσα. Στο Copa de la Liga, το Λιγκ Καπ δηλαδή που διεξαγόταν τότε, οι μπλαουγράνα πέτυχαν ξανά τους Μερένγκες και ο Ντιεγίτο σκόραρε και στα δύο ματς των τελικών.




Η γκολάρα που είχε σημειώσει στο Μπερναμπέου είχε κάνει μέχρι και τους blancos να σηκωθούν από τις θέσεις του για να χειροκροτήσουν. Η χρονιά λοιπόν έκλεισε με δύο Κύπελλα και τις τελευταίες αναμνήσεις του Μαραντόνα να γεμίζουν με προσδοκίες τον σύλλογο για την επόμενη χρονιά.

Η σφαγή του Γκοϊκοετσέα και το τέλος

Η επόμενη σεζόν ξεκίνησε άσχημα. Στις 24 Σεπτεμβρίου στο Καμπ Νόου οι Καταλανοί υποδέχθηκαν την Αθλέτικ Μπιλμπάο, την οποία νίκησαν 4-0. Στο 59', με τα νεύρα των Βάσκων τεντωμένα, ο Γκοϊκοετσέα με ένα δολοφονικό μαρκάρισμα διάλυσε τον αστράγαλο του Αργεντινού, ενώ του προκάλεσε και ρήξη στους συνδέσμους. Δύο χρόνια νωρίτερα, ο «χασάπης του Μπιλμπάο» είχε σακατέψει τον Σούστερ. Ο μάγος της Μπάρτσα αποχώρησε με φορείο. Χειρουργήθηκε στη Βαρκελώνη και αρχικά γινόταν λόγος για απουσία έξι μηνών από τα γήπεδα. Στο μεταξύ, ο Γκοϊκοτσέα πήρε μόνο κίτρινη κάρτα και σε μια προσπάθεια να μην τιμωρηθεί από την Ομοσπονδία, δήλωνε ότι έχει τη συνείδησή του καθαρή.




Τελικά, o Ντιέγο κατάφερε να επιστρέψει μετά από 3.5 μήνες. Η σκοτεινή πλευρά του εαυτού του αναδύθηκε ξανά στο διάστημα εκείνο, όπου η μπάλα, η αιώνια αγαπημένη του ήταν απούσα. Συνδύασε ωστόσο την επιστροφή του στα γήπεδα με δύο γκολ απέναντι στη Σεβίλλη. Συνολικά, έπαιξε 16 ματς την σεζόν σημειώνοντας 11 γκολ, αλλά και πάλι η ομάδα του τερμάτισε τρίτη.
Παρά την αποτυχία στο Πρωτάθλημα, έφτασε ξανά στον τελικό του Κυπέλλου. Αντίπαλος της η Αθλέτικ Μπιλμπάο στο Μπερναμπέου της Μαδρίτης. Παρότι ο Αργεντινός είχε αποβληθεί στο ματς με την Εσπανιόλ, τελικά τιμωρήθηκε για ένα ματς και του δόθηκε το πράσινο φως για να αγωνιστεί. Οι μνήμες από το τάκλιν του Γκοϊκοετσέα ήταν νωπές και ο Ντιεγίτο κλήθηκε να τον αντιμετωπίσει ξανά. Οι Βάσκοι νίκησαν 1-0 και στο τέλος η κατάσταση ξέφυγε. Ο Μαραντόνα έριξε αγκωνιά στον Νούνιεθ που του είχε σπάσει τα νεύρα και επιτέθηκε στον Μιγέλ Άνχελ Σόλα, τον οποίο και ξάπλωσε με τρομερή εναέρια κλωτσιά. Οι παίκτες των δύο ομάδων έγιναν ένα κουβάρι και ξεκίνησε το κλωτσομπουνίδι, με τον πανικό να κυριαρχεί στο γήπεδο, καθώς ακολούθησε εισβολή οπαδών. Ο τελικός απολογισμός ξεπέρασε τους 60 τραυματίες.




Η τρίμηνη τιμωρία που επιβλήθηκε στον Μαραντόνα ουσιαστικά άνοιξε τον δρόμο της εξόδου, μιας και έκανε τον Χοσέ Λουίς Νούνιεθ να δεχθεί πιο εύκολα την πρόταση της Νάπολι. Από την πλευρά του, ο παίκτης αισθάνθηκε ότι η διοίκηση δεν τον στήριξε απέναντι την Ομοσπονδία αλλά ούτε στη συμπεριφορά των διαιτητών, οι οποίοι δεν τον προστάτευαν από τις κλωτσιές των αντιπάλων αμυντικών, οι οποίοι δεν έβρισκαν άλλο τρόπο να τον σταματήσουν. Αργότερα, στην αυτοβιογραφία του, ο ίδιος έγραψε ότι οι λόγοι της αποχώρησής του ήταν και οικονομικοί.
Ο «Θεός» έτσι αποχώρησε μετά από 38 γκολ σε 58 αναμετρήσεις για να βρει τον ποδοσφαιρικό του Παράδεισο του στον ιταλικό Νότο, αφήνοντας τους απανταχού φίλους της Μπαρτσελόνα με το παράπονο ότι ποτέ δεν είδαν στην πραγματική τους διάσταση τα όσα μπορούσε να προσφέρει ο Μαραντόνα στην ομάδα τους...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Τελευταίες σκέψεις πριν τον δρόμο για την Λεωφόρο...!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης μοιράζεται μαζί σας τις τελευταίες του σκέψεις λίγες ώρες πριν το μεγάλο ματς με την Μπριζ στην Λεωφόρο...
Η μεγάλη ημέρα έφθασε και ο Παναθηναϊκός το βράδυ έχει το πρώτο κρίσιμο ραντεβού του στην Ευρώπη. Και θέλει αυτή την φορά να πετύχει τον στόχο του και να περάσει από την τρίτη προκριματική φάση του τσάμπιονς λιγκ. Πέρυσι δεν τα κατάφερε. Πλήρωσε δικά του λάθη στη ρεβάνς της Λεωφόρου, την αφέλεια, που αντιμετώπισε εκείνο το ματς με την Σταντάρ Λιέγης ειδικά μετά το 1-0 και το γεγονός, ότι δεν  είχε περισσότερες ποιοτικές λύσεις, λόγω της καθυστέρησης και των λαθών, που έγιναν στις μεταγραφές. Φέτος ο Αναστασίου και οι παίκτες  πάνε υποψιασμένοι από το περσινό πάθημα και πιο έτοιμοι απόψε να κάνουν το πρώτο μεγάλο βήμα που θα τους δώσει την πρόκριση σε βάρος της Μπριζ. Κάνω κάποιες σκόρπιες σκέψεις λίγο πριν το παιχνίδι και θέλω να τις μοιραστώ μαζί σας
ADVERTISEMENT
Οι Βέλγοι έχουν προκριθεί και τις τρεις φορές σε βάρος του Παναθηναϊκού στο παρελθόν , αλλά οι παραδόσεις είναι για να σπάνε και πιστεύω, ότι αυτό θα γίνει φέτος.
Η Μπριζ είχε δύο φορές την εύνοια των διαιτητών στο παρελθόν στα παιχνίδια με τους «πράσινους» ,ας ελπίσουμε, ότι ο Ρώσος, που θα παίξει απόψε δεν θα αποδειχθεί …..ανθέλληνας.
Ο Αναστασίου απάντησε χθες ότι «προτιμώ το 3-1» στην ερώτηση, που του έκανα « ποιο από το 0-0, η το 2-1 θα διάλεγε». Πράγμα, που σημαίνει, ότι μεταξύ των δύο αποτελεσμάτων αν έπρεπε να επιλέξει θα ήταν προτιμότερο το 0-0. Απλά δεν το είπε, διότι σήμερα, όλοι θα έλεγαν, ότι πάει για την ισοπαλία. Η αλήθεια είναι ότι πάει για τη νίκη φυσικά , αλλά θέλει νίκη χωρίς να δεχθεί γκολ. Και αν είναι να δεχθεί γκολ είναι προτιμότερο είτε νε κερδίσει με δύο γκολ διαφορά , είτε να φέρει ένα 0-0, που είναι πονηρό σκορ για την ομάδα, που το παίρνει εκτός έδρας. Θυμόμαστε πως την πάτησε ο Παναθηναϊκός πέρυσι μετά το 0-0 στην Λιέγη.
Η Μπριζ είναι μία ομάδα, που πέρυσι έφθασε στους 8 του Europa League και στα οκτώ παιχνίδια εκτός έδρας, που έπαιξε είχε 6 νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα από την φιναλίστ Ντνίπρο. Αυτό και μόνο λέει, ότι είναι ομάδα εκτός έδρας. Τρώει μεν γκολ , αλλά και βάζει με τις γρήγορες αντεπιθέσεις.  Και αυτές οι επιδόσεις δείχνουν μία ομάδα πολύ πιο έμπειρη και ψημένη στην Ευρώπη, από τον σημερινό Παναθηναϊκό, που ωριμάζει χρόνο με τον χρόνο.
Ο Αναστασίου έδειξε χθες το 4-2-3-1 και δεν αποκλείω καθόλου να το χρησιμοποιήσει για να ελέγξει καλύτερα τις αντεπιθέσεις της Μπριζ με δύο παίκτες μαζί στον άξονα ,αλλά να εκμεταλλευτεί και τις προωθήσεις των αντιπάλων μπακ, που αφήνουν κενά πίσω.
Ο Βέμερ στο παιχνίδι με την Ουντινέζε έκανε καμιά 20αριά κούρσες στο πρώτο ημίχρονο, για να δείξει στον κόσμο τι μπορεί να κάνει επιθετικά, αλλά στο δεύτερο «έσκασε» και «έφαγε» πολλές φάσεις από την πλευρά του. Σήμερα αυτό δεν θα γίνει. Εχει πάρει και εντολές και ξέρει και ο ίδιος, ότι πρώτα πρέπει να είναι άψογος αμυντικά και στη συνέχεια να κοιτάξει να βγει στην επίθεση, όποτε βρει ευκαιρία.
Ο Αναστασίου μας είπε χθες ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα για τον τερματοφύλακα. Δεν νομίζω, ότι το εννοεί και πιστεύω , ότι αυτός που θα παίξει το έχει μάθει από τον ίδιο προπονητή τις τελευταίες ημέρες, έτσι ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα για τον αγώνα. Όλα δείχνουν Στιλ , που προπονείται κανονικά εδώ και 20 ημέρες, αλλά στο μυαλό του Αναστασίου δεν είμαστε.
Το ματς γίνεται μέσα στον Ιούλιο η ομάδα δεν είναι έτοιμη και η ώθηση του κόσμου απόψε στην Λεωφόρο πιστεύω, ότι θα παίξει ρόλο. Καταλαβαίνω την κάψα του κόσμου «μπείτε μέσα και βάλτε τους τρία γκολ», αλλά θα πρέπει να πάει στο γήπεδο  με την νοοτροπία, ότι θα δει ένα παιχνίδι υπομονής και τακτικής και όχι ένα παιχνίδι, που ο Παναθηναϊκός θα ρισκάρει βγαίνοντας αλόγιστα στην επίθεση. Αρα χρειάζεται χειροκρότημα και πιο πολύ, αν (χτυπάμε ξύλο) σε κάποια στιγμή του αγώνα στραβώσει το αποψινό παιχνίδι.
Αυτά σαν τελευταίες σκέψεις πριν το αποψινό ματς και όλοι ετοιμαζόμαστε για Λεωφόρο,  με θετική ενέργεια και θετική σκέψη για την ομάδα, που πρέπει να κάνει ένα- τουλάχιστον- βήμα παραπάνω στην Ευρώπη φέτος.

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Καμπάνα» δύο αγωνιστικών σε Καβάνι!!


Με δύο αγωνιστικές τιμώρησε η ομοσπονδία της Νοτίου Αμερικής τον Έντινσον Καβάνι για την αποβολή του με τη Χιλή και ο Ουρουγουανός θα χάσει τα πρώτα ματς των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Καμπάνα» δύο αγωνιστικών σε Καβάνι
Επιπλέον τιμωρία δύο αγωνιστικών επέβαλε η ομοσπονδία της Νοτίου Αμερικής στον Έντινσον Καβάνι για την αποβολή του στο ματς με τη Χιλή στο πλαίσιο του Κόπα Αμέρικα.

Ο Ουρουγουανός είχε αποβληθεί στο εν λόγω ματς μετά από μια αψιμαχία που είχε με τον Γκονζάλο Χάρα, αφού ο Χιλιανός τον είχε πρώτα προκαλέσει.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ουρουγουάης επιβεβαίωσε την επιβολή της ποινής και ότι θα χάσει τα δύο πρώτα ματς των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο και συγκεκριμένα θα απουσιάσει κόντρα σε Βολιβία και Κολομβία.

Επιπλέον και ο προπονητής των Ουρουγουανών, Όσκαρ Ταμπάρες, τιμωρήθηκε με τρεις αγωνιστικές.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Πρόταση από Ολυμπιακό σε Ιμπαγάσα»

Πρόταση από τον Ολυμπιακό για να αναλάβει το πόστο του Αθλητικού Διευθυντή δέχτηκε ο Αριέλ Ιμπαγάσα, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο ατζέντης του Αργεντινού.

«Πρόταση από Ολυμπιακό σε Ιμπαγάσα»
Παραλίγο να ξανασμίξουν Ολυμπιακός και Αριέλ Ιμπαγάσα. Μετά την θητεία του ως παίκτης στους Πειραιώτες, ο «Κάνιο» φαίνεται πως δέχτηκε πρόταση ώστε να αναλάβει πόστο στον σύλλογο. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε με δηλώσεις του ο ατζέντης του Αργεντινού, τονίζοντας πως η θέση που προσφέρθηκε στον πελάτη του από τους «ερυθρόλευκους» ήταν αυτή του Αθλητικού Διευθυντή.

«Ο Αριέλ είχε πρόταση από τον Ολυμπιακό για να να αναλάβει τη θέση του αθλητικού διευθυντή», είπε χαρακτηριστικά ο Αλεχάντρο Καμάνιο μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Μαγιόρκα.






*Πηγή: sport-fm.gr*

Περάκης: «Ασκεί διοίκηση ο Μελισσανίδης»


Ο Παναγιώτης Περάκης μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 αναφέρθηκε στην απόφαση της ΕΕΑ υπογραμμίζοντας ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης ασκεί διοίκηση. "Ερευνάμε ήδη αν ασκεί διοίκηση ο κ.Μαρινάκης", πρόσθεσε.

Περάκης: «Ασκεί διοίκηση ο Μελισσανίδης»
"Η ΕΕΑ έκρινε ότι ο κ.Μελισσανίδης είναι ο άνθρωπος ο οποίος ασκεί διοίκηση στην ΠΑΕ ΑΕΚ"...

Ο Παναγιώτης Περάκης, μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για την απόφαση της για την σημερινή απόφαση της σχετικά με την εμπλοκή του Δημήτρη Μελισσανίδη με την ΠΑΕ ΑΕΚ.

Ο κ.Περάκης παραδέχθηκε ότι ήδη η Επιτροπή ερευνά και το θέμα του Βαγγέλη Μαρινάκη και εάν ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός συνεχίζει να ασκεί διοίκηση παρά την εντολή του εισαγγελέα για το αντίθετο.

Ακολουθούν οι σημαντικότερες δηλώσεις του Παναγιώτη Περάκη, μέλος της ΕΕΑ, στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Άρη Ασβεστά:

-για την απόφαση της ΕΕΑ σχετικά με την ΑΕΚ και τον ΟΠΑΠ:
"Αυτό που έγινε σήμερα, είναι ότι η ΕΕΑ έκρινε ότι ο κ.Μελισσανίδης είναι ο άνθρωπος που ασκεί διοίκηση στην ΠΑΕ ΑΕΚ και βάσει του νόμου δεν μπορεί ο ίδιος ή συγγενής του να είναι και στον ΟΠΑΠ. Έτσι η Επιτροπή ενημέρωσε ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν μπορεί να συμμετέχει στο κουπόνι. Αυτό που εύχομαι να ισχύσει είναι να μην κρατήσει για πολύ καιρό, να βρεθεί μια λύση και η ΑΕΚ τελικά να συμμετέχει στο κουπόνι".

-εάν έχει σχέση με την υπόθεση της Κέρκυρας:
"Μην μπερδεύετε την υπόθεση αυτή με εκείνη της Κέρκυρας. Της Κέρκυρας είναι άλλη υπόθεση. Είχαμε εικονική αλλαγή στο μετοχικό κεφάλαιο, ενώ εδώ μιλάμε για τη διοίκηση της ΑΕΚ με την Επιτροπή να κρίνει ότι ο Μελισσανιδης ασκεί διοίκηση και πως για όσο το κάνει να μην μπορεί να είναι στην ΟΠΑΠ. Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να μην έχουμε τέτοιου είδους προβλήματα. Ο κ.Μελισσανίδης μας είπε ότι δεν έχει ο ίδιος αποκτήσει τις μετοχές της ΠΑΕ ΑΕΚ και έτσι και πραγματικά να γίνει και διοικητής της ΠΑΕ ή να σταματήσει να ασκεί διοίκηση. Η αλήθεια είναι ότι το κομμάτι του επαγγελματικού αθλητισμού έχει προβλήματα και παθογένειες. Όλοι θα πρέπει να εμπεδώσουμε την έννοια της νομιμότητας και αν όλοι καταλάβουμε ότι οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται για όλους, τότε θα έχουμε ένα άλλο ποδόσφαιρο. Είναι καλό που δυνατοί επιχειρηματίες είναι στο ποδόσφαιρο και αν αυτοί καταλάβουν ότι οι νόμοι εφαρμόζονται θα είναι μόνο προς το καλό του ποδοσφαίρου".

-για τα όσα συζητήθηκαν στην ΕΕΑ για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και αν ασκεί διοίκηση:
"Αυτό είναι κάτι που μας ενδιαφέρει και μας είχε απασχολήσει και πριν το πει ο Μελισσανίδης. Δεν έχουμε προτιμήσεις οπαδικές. Όποιος έχει καταγγείλει κάτι, η ΕΕΑ οφείλει να το ελέγξει. Εμείς δεν έχουμε σχέσεις με σκοπιμότητες.

-για τον αθλητικό νόμο και το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ:
"Εμείς τηρούμε και τους νόμους τους διεθνείς και το σύνταγμα. Δεν υπάρχει σκοπός να παρέμβει ο υφυπουργός. Η ΟΥΕΦΑ δεν είχε κάποιο πρόβλημα και από όσο ξέρω η πολιτική ηγεσία δεν έχει σκοπό να παρέμβει στο αυτοδιοίκητο".

Στην Άστον Βίλα ο Κρέσπο!!

Ανακοινώθηκε από τη διοίκηση της Άστον Βίλα η απόκτηση του Χοσέ Άνχελ Κρέσπο.

Στην Άστον Βίλα ο Κρέσπο
Στην Άστον Βίλα θα αγωνίζεται τα επόμενα χρόνια ο Άνχελ Κρέσπο.

Η απόκτησή του ανακοινώθηκε από τους «χωριάτες» με τους οποίους ο 28χρονος πρώην αμυντικός της Κόρδοβα υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Έμεινε Ρόδο ο Λαρεντζάκης!!


Παίκτης του Κολοσσού θα είναι και για την επόμενη σεζόν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, όπως ανακοίνωσαν οι Ροδίτες. «Να συνεχίσουμε από κει που τελειώσαμε πέρυσι», τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις.

Έμεινε Ρόδο ο Λαρεντζάκης
Δεν αλλάζει «στέγη» ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ο οποίος ανανέωσε τη συνεργασία του με τον Κολοσσό Ρόδου και για την επόμενη σεζόν.

Ο 22χρονος γκαρντ συμφώνησε σε όλα με τους Ροδίτες και θα συνεχίσει να φοράει τα γαλάζια, με στόχο να συνεχιστεί η ανοδική πορεία της ομάδας, όπως τόνισε χαρακτηριστικά στις πρώτες επίσημες δηλώσεις του.

Η ανακοίνωση:
«Η ΚΑΕ Κολοσσός H Hotels ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας της με τον καλαθοσφαιριστή Γιαννούλη Λαρεντζάκη για ακόμα έναν χρόνο.

Ο Γιαννούλης, σε 28 παιχνίδια με την ομάδα μας, είχε 7,11 πόντους, 2,68 ριμπάουντ και 1,36 ασίστ.

Μετά την ανανέωση της συνεργασίας του με την ομάδα μας, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης δήλωσε:

Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω για άλλη μία χρονιά στον Κολοσσό. Η περσινή χρονιά ήταν άκρως πετυχημένη και μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει ο Άρης Λυκογιάννης. Ο Κολοσσός έχει μία πορεία όλα αυτά τα χρόνια που έχει μάθει να στοχεύει ψηλά και να συμμετέχει στα playoffs του πρωταθλήματος. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και φέτος, να συνεχίσουμε δηλαδή από εκεί που τελειώσαμε πέρυσι. Θέλω πολύ να βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα μου, για να κάνουμε μία πορεία ανάλογη της προηγούμενης χρονιάς”.

Για το πώς πέρασε τις διακοπές του: “Πήγα λίγες μέρες στο νησί απ’ όπου κατάγομαι, την Κύθνο. Όμως, μετά επέστρεψα στην Αθήνα και έκανα μεταβατική γυμναστική, με τον γυμναστή Νίκο Γλεντή, καθώς θα ήθελα να παραμείνω σε καλή κατάσταση και να ξεκινήσω δυνατά τη νέα σεζόν”». *Πηγή: sport-fm.gr*

Τραβάει την υπόθεση στα άκρα ο Μελισσανίδης!!

\Κατά της απόφασης της EEA θα κινηθεί ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Συνέχεια στα δικαστήρια θα έχει η υπόθεση με τον ιδιοκτήτη της Aegean να τονίζει πως «κανείς δεν θα του απαγορεύσει να αγαπάει την ΑΕΚ».

Τραβάει την υπόθεση στα άκρα ο Μελισσανίδης

Ο ισχυρός άνδρας της Aegean δείχνει αποφασισμένος να τραβήξει στα άκρα την υπόθεση της καταγγελίας του Ολυμπιακού κατά της ΑΕΚ και του ίδιου και να φτάσει μέχρι τις δικαστικές αίθουσες.

«Κανείς δεν πρόκειται να μου απαγορεύσει να αγαπάω την ΑΕΚ και να ενδιαφέρομαι γι' αυτήν. Όμως, είναι γνωστό ότι δεν έχω κανένα θεσμικό ρόλο στην ομάδα, ενώ η μετοχική και διοικητική σύνθεση της ΑΕΚ είναι ξεκάθαρες, με πρόσωπα υπαρκτά, που έχουν ξεκάθαρους ρόλους. Από όσα γνωρίζω, αυτή η ΑΕΚ δεν έχει ανάγκη κανέναν Μελισσανίδη, κάτι που προκύπτει από την καθημερινή της λειτουργία και την οικονομική της αυτοτέλεια», τονίζεται από την πλευρά του ιδιοκτήτη της Aegean. *Πηγή: sport-fm.gr*

Παναιτωλικός και Αστέρας για Νταμιάν Λίτσιο!!

Για την απόκτηση του Νταμιάν Λίτσιο που αγωνίζεται στην Ο Χίγκινς κινούνται Παναιτωλικός και Αστέρας Τρίπολης σύμφωνα με ρεπορτάζ από τη Βολιβία.

Παναιτωλικός και Αστέρας για Νταμιάν Λίτσιο

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «diez.bo» ο 26χρονος βρίσκεται στη λίστα των δύο ελληνικών συλλόγων και είναι πολύ πιθανό η επόμενη σεζόν να τον βρει στη Super League.

Ο Βολιβιανός που έχει και υπηκοότητα από την Αργεντινή, αγωνίζεται ως επιθετικός μέσος και έχει περάσει από τις ακαδημίες της Ρίβερ Πλέιτ, ενώ έχει θητεία παλαιότερα από την Κύπρο (2010-2011) με τη φανέλα της Ανόρθωσης.

Τα τελευταία χρόνια είχε συμβόλαιο με την Μπολιβάρ, έχοντας όμως αγωνιστεί ως δανεικός στην Ουνιόν Σάντα Φε και την Αλ Αράμπι.

Την περασμένη σεζόν είχε 25 συμμετοχές με την Ο Χίγκινς και δεν αποκλείεται Παναιτωλικός και Αστέρας να διεκδικήσουν την υπογραφή του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Συναντήθηκε με Χαλβατζάκη ο Κοντονής!!

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Γιώργο Χαλβατζάκη, είχε ο υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, προκειμένου να συζητήσουν θέματα που απασχολούν το ελληνικό μπάσκετ.

Συναντήθηκε με Χαλβατζάκη ο Κοντονής
Για θέματα που αφορούν κρίσιμα ζητήματα του ελληνικού μπάσκετ μίλησαν σε πολύ καλό κλίμα οι Γιώργος Χαλβατζάκης και Σταύρος Κοντονής, σε συνάντηση που είχαν, ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ και ο Υφυπουργός αθλητισμού αναφέρθηκαν στην δύσκολη οικονομική συγκυρία, που επηρεάζει τις ΚΑΕ, κυρίως στο θέμα των μεταγραφών ξένων παικτών, αλλά και των νεοφώτιστων ομάδων.

Παράλληλα, σχολίασαν το σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου και την εποπτεία των αγωνιστικών χώρων.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Έδεσε» Μπονούτσι η Γιουβέντους!!

Σε επέκταση της συνεργασίας της με τον Λεονάρντο Μπονούτσι προχώρησε η Γιουβέντους. Μέχρι το 2020 στους «μπιανκονέρι» ο Ιταλός διεθνής στόπερ.

«Έδεσε» Μπονούτσι η Γιουβέντους

Ο 28χρονος αμυντικός προχώρησε σε επέκταση της συνεργασίας του με τους «μπιανκονέρι» έως το καλοκαίρι του 2020.

Ο Ιταλός στόπερ, που είχε αποκτηθεί το 2010 από την Μπάρι, εκτός από την χρονική διάρκεια θα δει και σημαντική αύξηση στις απολαβές του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Η καλύτερη επιλογή ο Πανιώνιος»

Ως την καλύτερη απόφαση χαρακτήρισε την μεταγραφή του στον Πανιώνιο ο Νίκος Καθάριος, τονίζοντας πως δεν το σκέφτηκε πολύ για να συμφωνήσει με την διοίκηση των «κυανέρυθρων».

«Η καλύτερη επιλογή ο Πανιώνιος»
Μέσα σε λίγα λεπτά συμφώνησε να μείνει στον Πανιώνιο ο Νίκος Καθάριος, όπως τόνισε στις δηλώσεις του στο επίσημο σάιτ της ομάδας. Ο 20χρονος μέσος μίλησε για την συνέχεια της συνεργασίας του με τους «κυανέρυθρους», τονίζοντας:

«Πιστεύω ότι πήρα την καλύτερη απόφαση για την συνέχεια της καριέρας μου. Ο Πανιώνιος είναι μια μεγάλη ομάδα και ούτως ή άλλως η εμπειρία που αποκόμισα το περσινό εξάμηνο ήταν καταπληκτική. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν σκέφτηκα κάτι διαφορετικό και ουσιαστικά συμφώνησα με την διοίκηση σε λίγα λεπτά», ενώ σχολίασε και την συνεργασία με τον Μαρίνο Ουζουνίδη:

«Αποτελεί λοιπόν τιμή για μένα, το γεγονός ότι ο κ. Μαρίνος Ουζουνίδης μου έδειξε την εμπιστοσύνη του και πλέον αυτό που μένει είναι να δουλέψω σκληρά για να δικαιώσω, τόσο τον ίδιο, όσο και την διοίκηση της ομάδας».'

Όσο για την επόμενη σεζόν, είπε: «Μας περιμένει μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά, όπου θα πρέπει να παλέψουμε για να πετύχουμε τους στόχους μας. Είμαστε μια ομάδα που διαθέτει ενθουσιασμό και με όπλο το πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια, αλλά και το ότι η διοίκηση είναι συνεχώς κοντά μας, πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να φτάσουμε τον Πανιώνιο εκεί που του αξίζει». *Πηγή: sport-fm.gr*