Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Αφοσίωση-πειθαρχία-φιλοδοξία και… Σταφυλίδης!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον ΠΑΟΚ που φτιάχνει ο Τούντορ με σωστή νοοτροπία παικτών, την επιτακτική ανάγκη για απόκτηση ποιοτικών ποδοσφαιριστών και τον Σταφυλίδη.
Στην πολύ δύσκολη περίοδο που πέρασε για τον ΠΑΟΚ στο τέλος της περσινής σεζόν, ένας ποδοσφαιριστής, ο Στέφανος Αθανασιάδης, βγήκε και τα είπε. Αυτά που έβλεπε κι’ ένιωθε. Οι υπόλοιποι σιώπησαν, μέχρι που μερικοί μίλησαν στην προετοιμασία.
 
Τότε ο Κλάους είχε πει μεταξύ άλλων: «Η ομάδα αυτήν τη στιγμή είναι άρρωστη στα αποδυτήρια. Δεν γίνεται να βάζουμε τους εαυτούς μας πάνω από την ομάδα. Αυτό είναι μεγάλο λάθος και γινόταν από την αρχή της χρονιάς».
 
Είπε και μερικά ακόμη, αλλά βασικά εκεί θεώρησε πώς υπήρχε το μεγαλύτερο πρόβλημα. Στη νοοτροπία της ομάδας και το κλίμα των αποδυτηρίων.
 
Ξεκίνησε η επόμενη σεζόν, τις τύχες του ΠΑΟΚ ανέλαβαν οι Άρνεσεν  και Τούντορ και… να που μία πρώτη βασική απόφαση που λαμβάνουν αφορά το ξεσκαρτάρισμα στα αποδυτήρια, αλλά και την πραγματοποίηση των μεταγραφών με βάση… τη σωστή νοοτροπία που πρέπει να έχουν οι παίκτες.
 
Τι σημαίνει αυτό; Ομαδικότητα, σεβασμό στον σύλλογο, στις αρχές του, στους κανόνες των αποδυτηρίων, φιλοδοξία να προσφέρουν και να αναδειχθούν μέσα από ομαδική επιτυχία.
 
«Ίσως και να αφήσουμε σε δεύτερη μοίρα την ποιότητα, μπροστά στην προσπάθεια να αποκτήσουμε παίκτες με σωστή νοοτροπία, οι οποίοι θα βάζουν την ομάδα πάνω από αυτούς» είπε ο Κροάτης προπονητής! Ο οποίος λόγω κακής νοοτροπίας, αποφάσισε να διώξει πέντε ξένους παίκτες σε περίοδο νοκ άουτ αγώνων!
 
Είναι δεδομένο ότι ο Τούντορ (φυσικά και ο Άρνεσεν που επικροτεί τις αποφάσεις του προπονητή) συμφωνεί απόλυτα με τον Αθανασιάδη. Ο οποίος δεν είπε ότι… « δεν έχουμε παίκτες με ποιότητα», αλλά ξεκίνησε από το μεταξύ τους κλίμα και από το ότι κάποιοι έβαζαν τον εαυτό τους πάνω από την ομάδα.
 
Κάπως έτσι ο Κροάτης, αποφάσισε να χτίσει καλά τις βάσεις της νέας ομάδας, επάνω σε κανόνες πειθαρχίας, αφοσίωσης και απόλυτης ομαδικότητας και αφού εμπεδωθεί αυτό το πνεύμα, να βάλει (πιθανότατα) και κάποια πιο ποιοτικά στοιχεία που ΣΙΓΟΥΡΑ, 100% χρειάζεται ο ΠΑΟΚ. Να το τονίσουμε εδώ: Χωρίς ποιοτικούς παίκτες ο ΠΑΟΚ θα έχει χαμηλό ταβάνι. Αυτό είναι ξεκάθαρο. 
 
Πρώτα όμως πρέπει να φτιάξει το κλίμα και τα αποδυτήρια όπου θα βρίσκονται εκείνοι που θα σέβονται την ομάδα και δεν θα δημιουργούν προβλήματα (για την συμμετοχής τους, τη θέση τους, την πάρτη τους, το παιχνίδι τους, τα νούμερά τους) και μετά να έρθουν οι πιο ποιοτικοί για να μπολιαστούν σε ένα καλύτερο κλίμα.
(Πολύ καλύτερο και από αυτό που έβγαζε η ομάδα όταν πανηγύριζε υποτονικά και μάλλον από υποχρέωση, τα γκολ στο ματς με τους Κροάτες…)
 
Σου λέει λοιπόν, ο Τούντορ: «Και τι έγινε που ήρθε ο καλός ποδοσφαιριστής Νομπόα στον ΠΑΟΚ; Μπήκε σε μία άρρωστη κατάσταση, αυτός αρρώστησε πιο πολύ και τελικά… το αποτέλεσμα ήταν μηδέν. Το ίδιο και ο Ρικάρντο Κόστα».  Άρα πρώτα κάνει προσπάθεια να φτιάξει την κατάσταση, απομακρύνοντας όσους την χαλάνε (κατά την άποψή του) και μετά θα φέρει άλλους… Νομπόα και Κόστα.
 
Δίκιο έχει; Άδικο; Καλά κάνει που πρώτα διώχνει αυτούς που θεωρεί ότι με διάφορους τρόπους του χαλάνε τη νοοτροπία της ομάδας; Τους σωστούς διώχνει; Λάθος κάνει που δεν επιμένει πρώτα στις ποιοτικές μεταγραφές;
 
Όλα αυτά θα φανούν αργότερα. Μετά από 2-3 μήνες θα είμαστε πιο σίγουροι για την προσπάθεια των Άρνεσεν και Τούντορ. Οι οποίοι βέβαια (κυρίως ο προπονητής) θα κριθούν στα δύσκολα (μετά από κατραπακιές που σίγουρα θα έρθουν) τότε που θα ασκηθεί μεγάλη πίεση από όλους όσους ανυπομονούν να δουν αποτέλεσμα από τον ΠΑΟΚ.
 
Ο ΠΑΟΚ λοιπόν μένει με ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες παίκτες του, που κόντρα στο κοινό, ο Τούντορ θεωρεί ότι έχουν τη σωστή νοοτροπία για να προσφέρουν στην ομάδα. Επί προσθέτως διατηρεί τους Πορτογάλους, τον Μακ, τον Λούκας προς το παρόν, τον Μαντούρο και πάει να πάρει (αρχικά) μερικούς ακόμη που θα ενσωματωθούν ομαλά σε αυτό το πειθαρχημένο σύνολο.
 
Βλέποντας λοιπόν από Άρνεσεν και Τούντορ να αποδέχονται ότι οι Έλληνες της ομάδας (από ακαδημίες ή όχι) έχουν τη νοοτροπία και την φιλοδοξία να βάλουν τον ΠΑΟΚ πάνω από αυτούς, σκεπτόμενος ότι σαφώς μετράει και η ποιότητα, αναλογιζόμενος και ποιος θα μπορούσε να τα έχει όλα και να παίξει και όλη την αριστερή πλευρά, δεν θα μπορούσαμε να μην θυμηθούμε τον Κώστα Σταφυλίδη!
 
Και ο ΠΑΟΚ τον έχει θυμηθεί φυσικά… Και ο Σταφυλίδης θυμάται πάντα τον ΠΑΟΚ! Το κακό είναι ότι υπάρχει Λεβερκούζεν  και ένα μεγάλο συμβόλαιο σε ισχύ…
 
Αλλά και γι’ αυτό υπάρχει χρόνος…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: