Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Κούζμιτς, ο παίκτης του… Καλάθη!!

Παρά το γεγονός πως τα ονόματα έδιναν και έπαιρναν για τον δεύτερο ψηλό στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, οι «πράσινοι» έκαναν την έκπληξη στο κομμάτι αυτό, αποκτώντας τον Όγκνιεν Κούζμιτς.
Γράφει ο Χρήστος Τσάλτας
Κούζμιτς, ο παίκτης του… Καλάθη

Έναν παίκτη σε πολύ καλή ηλικία (25 ετών) που μπορεί να δώσει πάρα πολλές λύσεις.

Ο διεθνής σέντερ την τελευταία διετία βρέθηκε στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.

Εύκολα, λοιπόν, γίνεται αντιληπτό πως η… τριβή του με τους πρωταθλητές του ΝΒΑ, αλλά και οι συμμετοχές που μέτρησε με τους «πολεμιστές» στο διάστημα που αγωνίστηκε σε αυτούς, θα τον βοηθήσουν ώστε να ανταπεξέλθει στην Ευρωλίγκα, αλλά και στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Γι’ αυτό, άλλωστε, αποκτήθηκε και όχι για να καταγράφει νταμπλ-νταμπλ με ομάδες όπως η Καβάλα και ο ΚΑΟΔ.
Πρόκειται για έναν παίκτη που παρά το ύψος του (2,13) δεν είναι ο κλασικός βαρύς σέντερ, αλλά είναι ένα ελαφρύ πεντάρι, που με την ίδια ευκολία μπορεί να απειλήσει και μακριά από το καλάθι. Πάνω απ’ όλα, όμως, είναι εξαιρετικός στο πικ εν ρολ, κάτι που σημαίνει πως αναμένεται να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις πάσες του Νικ Καλάθη και του Δημήτρη Διαμαντίδη.
Επιπλέον, ο Βόσνιος κάνει εξαιρετική δουλειά στον τομέα του ριμπάουντ. Σε συνδυασμό, λοιπόν και με την παρουσία του Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, αλλά και αυτής του Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος στο κρίσιμο δεύτερο μισό της σεζόν θα είναι παρών για τους «πράσινους», αναμένεται να κυριαρχήσουν κάτω από τα δύο καλάθια.
Η επιλογή Κούζμιτς, μπασκετικά μιλώντας, είναι εξαιρετική. Είναι διεθνής παίκτης, στην πιο παραγωγική ηλικία της καριέρας του, καθώς είναι μόλις 25 ετών, έχει εμπειρία από ΝΒΑ, ενώ πριν κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι είχε παραστάσεις και από τα ευρωπαϊκά παρκέ, καθώς έχει αγωνιστεί σε Μάλαγα και Μπανταλόνα, μεταξύ άλλων. Σίγουρα, δεν είναι το όνομα το οποίο θα… αναγκάσει τον κόσμο του Παναθηναϊκού να πάρει διαρκείας για χάρη του, όμως είναι μια εξαιρετική επιλογή για την φροντ λάιν, που μπορεί να προσφέρει πολλά.
Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς είναι δεδομένο πως θα τον αξιοποιήσει και θα πάρει από αυτόν τον καλύτερο εαυτό του. Σε αυτή την περίπτωση θα κερδίσει και ο Παναθηναϊκός, αλλά και ο παίκτης. Η ομάδα διότι πόνταρε σε έναν παίκτη που θέλει να αποδείξει πράγματα και ο παίκτης διότι θα αισθάνεται δικαιωμένος για την επιλογή του να αφήσει την Αμερική και να επιστρέψει στην -άκρως ανταγωνιστική- Ευρώπη.

Πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: