Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Η νίκη στο Βασιλιά!! (vid)

king
Ο Λεμπρόν Τζέιμς δεν κάνει μόνο εντυπωσιακά καρφώματα, αλλά χαρίζει και νίκες στους Μαϊάμι Χιτ με καθοριστικά καλάθια.
Ένα τέτοιο τρίποντο βρίσκεται στην κορυφή του τοπ 10 της χθεσινής (12/02) βραδιάς στο ΝΒΑ στην εκτός έδρας νίκη των Χιτ στην έδρα των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, όπου ο “King James” έδωσε την νίκη στην ομάδα του με 111-110 στην εκπνοή του αγώνα.



Πηγή: arenafm.gr

Η... απόδραση της Ρεάλ!

Την πέμπτη της νίκη στο Top-16 της Ευρωλίγκας πανηγύρισε η Ρεάλ Μαδρίτης που «απέδρασε» με το διπλό απ’ τη Ρωσία κόντρα στη Λοκομοτίβ Κουμπάν (78-74).

Η... απόδραση της Ρεάλ
Τι κι αν έπαιξε τρεις «κολλητούς» αγώνες το σαββατοκύριακο για το Κύπελλο (που το σήκωσε κιόλας);

Η Ρεάλ Μαδρίτης έδειξε ακούραστη και πήρε ακόμα μια νίκη στο Top-16 Ευρωλίγκας, επικρατώντας 78-74 της Λοκομοτίβ Κουμπάν μέσα στη Ρωσία.

Η «βασίλισσα» έχει πλέον ρεκόρ 5-1 και παρά το γεγονός πως έκανε τα εύκολα-δύσκολα στο τέλος, πήρε το ροζ φύλλο αγώνα. Απ’ την άλλη, οι ηττημένοι βρίσκονται στο 3-3.

Το ματς:

Με... φόρα μπήκε στον αγώνα η Λοκομοτίβ Κουμπάν καθώς στο 4’ ήταν μπροστά ήδη με 10 πόντους(!) χάρη στο υπέρ της 13-3! Η Ρεάλ παρέμεινε υποτονική για λίγα λεπτά ακόμα, καθώς δεν μπορούσε να βρει ρυθμό στην επίθεση, ωστόσο στις τελευταίες επιθέσεις της πρώτης περιόδου πήρε λύσεις απ’ την περιφέρεια και κατάφερε να «ψαλιδίσει» τη διαφορά στους πέντε πόντους (23-18).

Έστω και δύσκολα, έστω κι οριακά οι Ρώσοι διατηρούσαν το προβάδισμα (32-30), αλλά φαινόταν πως κάτι είχε αλλάξει στη «βασίλισσα». Η άμυνα ήταν από... ατσάλι, η επίθεση ήταν σε πιο φυσιολογικά επίπεδα και κάπως έτσι οι Μαδριλένοι πήραν κεφάλι στο σκορ και κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια με το 36-40 του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο μέρος, η Ρεάλ μπήκε αποφασισμένη να τελειώσει την υπόθεση νίκη και γρήγορα με σερί 7-2 ανέβασε το δείκτη του σκορ στο +9 (38-47). Η διαφορά παρέμεινε σε αυτά τα επίπεδα για τα επόμενα λεπτά, ωστόσο απ’ το 27’ μέχρι το φινάλε της τρίτης περιόδου, οι γηπεδούχοι έκαναν την αντεπίθεσή τους και κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 53-53. Εν τέλει, οι Μαδριλένοι ολοκλήρωσαν το δεκάλεπτο στο +4 (54-58).

Με τον Μίροτιτς να αναλαμβάνει δράση και τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ να είναι σταθερή αξία, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν ακόμα και με 11 πόντους, χάρη σε σερί 13-6, που διαμόρφωσε το 60-71, πέντε λεπτά πριν το τέλος. Κι όμως, το παιχνίδι είχε ακόμα... δρόμο, αφού η Λοκομοτίβ δεν τα παράτησε και με δικό της σερί 9-0, πλησίασε στον πόντο (70-71)! Το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά, με τις δύο ομάδες να χάνουν εκατέρωθεν καλάθια, τον Μπουρούση να κάνει μια αποφασιστική τάπα στο τελευταίο λεπτό και τον Σέρχιο να διαμορφώνει το τελικό 78-74 και το διπλό για τη «βασίλισσα».

Τα δεκάλεπτα: 23-18, 36-40, 54-58, 74-78 Πηγή: sport-fm.gr

Η αποθέωση του fair play!!

«Σκυλίσια Μέρα» με το ματς που έγραψε ιστορία στο fair play. Ποια χρονιά έγινε, σε ποια χώρα και με ποιες ομάδες;
Ήταν σαν σήμερα το 1999 όταν είχαμε την εφαρμογή του fair play σε όλο του το μεγαλείο.
Και συγκεκριμένα στον αγώνα κυπέλλου Αγγλίας ανάμεσα στην Άρσεναλ και την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, που έληξε 2-1 υπέρ των γηπεδούχων.
Στο 75’ οι παίκτες της Σέφιλντ πέταξαν την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου, έτσι ώστε να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες στον τραυματία συμπαίκτη τους Λι Μόρις. Στην επαναφορά της μπάλας, όμως, ο Κανού της Άρσεναλ δίνει πάσα στον Όφερμαρς, ο οποίος σκοράρει!
Αμέσως μετά την λήξη του αγώνα ο Αρσέν Βενγκέρ και ο αντιπρόεδρος Ντέιβιντ Ντέιν ζητούν, σαν απόλυτη ένδειξη fair play, από τον διαιτητή της συνάντησης την επανάληψη του αγώνα. Αίτημα το οποίο έγινε αποδεκτό από την αγγλική ομοσπονδία, για πρώτη φορά μετά από 127 χρόνια στην ιστορία του θεσμού.
Ο αγώνας επαναλήφθηκε όντως με την Άρσεναλ να επικρατεί και πάλι.
Πηγή: sportdog.gr

Η συγνώμη στον Ζέλικο και το ...σεξ του «Ξανθού»!

Ο Oλυμπιακός υποδέχεται την Αναντολού Εφές (του Βαγγέλη Αγγέλου και του Κώστα Βασιλειάδη), ο Παναθηναϊκός εκστρατεύει στη Μάλαγα και ο Βασίλης Σκουντής ανακαλεί από τη μνήμη του μια ιστορία από τα αποδυτήρια και μια από τη ρεσεψιόν ενός ξενοδοχείου...
Τους είχε που τους είχε άχτι (για καθαρά πατριωτικούς λόγος) τους Τούρκους ο Γιάννης Ιωαννίδης, τους έβρισκε κιόλας συχνά στο δρόμο του και δεν τους άφηνε σε χλωρό κλαδί, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει μια νικηφόρα παράδοση απέναντι τους και να κολακεύεται ιδιαιτέρως κάθε φορά που τον αποκαλούσαν «Τουρκοφάγο»!
Παρεμπιπτόντως, εκτός από τους Τούρκους, ο «Ξανθός» είχε άχτι και τους Γερμανούς, οι οποίοι μάλιστα μπήκαν πρώτοι (από τις βραδιές με του Αρη) στο... πελατολόγιο του και κάθε φορά που τους νικούσε δήλωνε ότι «επιτέλους αύριο τα Ελληνόπουλα θα πάνε στο σχολείο και θα μπορούν να κάνουν καζούρα στα Γερμανάκια»!
Ήταν 27 Οκτωβρίου του 1994 όταν στην πρεμιέρα των ομίλων του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και στο δρόμο προς τη Σαραγόσα ο Ολυμπιακός πέρασε σαν σίφουνας από το «Αμπντί Ιπεκτσί» της Πόλης, συντρίβοντας την Εφές Πίλσεν με το εκπληκτικό σκορ 77-42!
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων (διαιτητές Βιρόβνικ-Κολούτσι)
ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ: Τουρκσάν, Κορτσιάνι 6, Αϊντίν, Γκιργκίν, Γκιουνέι, Μπιτίμ 6, Γκρος 12, Οϊγκούτς 5, Μπεσόκ, Σαρίτσα 13.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπακατσιάς 3, Σιγάλας, Σταμάτης, Καμπούρης, Τζόνσον 13, Νάκιτς 9 (10ρ.), Φασούλας 13 (7ρ.), Τόμιτς 6, Τάρλατς 15 (5ρ.), Βολκόφ 18 (4ρ.)
Τον θυμάμαι πολύ έντονα εκείνο τον αγώνα, όχι μόνο για τη σαρωτική εμφάνιση των (τότε) πρωταθλητών Ελλάδος, αλλά κι επειδή έτυχε να διεξαχθεί την παραμονή της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την ανόρθωση του πατριωτικού φρονήματος και της εθνικής υπερηφάνειας!
Κατά παράδοση εκείνη την ημέρα οι ελληνικές εφημερίδες έχουν αργία και μπορεί οι φιναλίστ της προηγούμενης χρονιάς να αδικήθηκαν από τη χρονική συγκυρία και να απόλαυσαν με καθυστέρηση 24 ωρών τη δημοσιότητα και την προβολή του θριάμβου τους, αλλά ωφελήθηκαν σε πρεστίζ από τις εντυπώσεις και τον θόρυβο τον οποίο προκάλεσε σε όλη την Ευρώπη η σαρωτική εμφάνιση τους. Ο στραγγαλισμός τον οποίο επιφύλαξαν στους πρωταθλητές Τουρκίας ήταν όντως άνευ προηγουμένου, κυρίως σε ό,τι αφορά την αμυντική επίδοση τους, που «έγραψε» ένα ανυπέρβλητο ρεκόρ στην ευρωπαϊκή ιστορία τους.
Ο Ολυμπιακός έπαιξε με λύσσα στην άμυνα, στρίμωξε από την πρώτη στιγμή τους Τούρκους στα σχοινιά, δεν τους άφησε να πάρουν ανάσα και τους ανάγκασε να σκοράρουν με το... σταγονόμετρο: στο πρώτο ημίχρονο σημείωσαν 29 πόντους και στο δεύτερο μόλις 13 κι αυτούς με το ζόρι. Η Εφές σούταρε με ποσοστό ευστοχίας μόλις 22.7% (15/66, εκ των οποίων 13/43 δίποντα και 2/23 τρίποντα), ενώ οι πρωταθλητές Ελλάδος αντιπαρέβαλαν 25/45 σουτ, «κατέβασαν» 17 παραπάνω ριμπάουντ και δεν πληγώθηκαν καθόλου από τα εννέα περισσότερα λάθη στα οποία υπέπεσαν (16 έναντι 7).
Στη λήξη του αγώνα ο Ιωαννίδης ήταν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου και δεν είχε κανέναν λόγο να το κρύψει. Αφού λοιπόν μάζεψε τους παίκτες στα αποδυτήρια για τα καθιερωμένα σχόλια (που ήταν αρκούντως εγκωμιαστικά), βγήκε στον διάδρομο και άναψε ένα τσιγάρο ρουφώντας με ηδονή τον καπνό μέχρι τα... παπούτσια του. Δεν είχε προλάβει να τραβήξει τη δεύτερη ρουφηξιά από τα «Καρέλια Σπέσιαλ που κάπνιζε τότε και εμφανίστηκε φάντης μπαστούνι μπροστά του ο Υπεύθυνος ασφαλείας του γηπέδου ο οποίος του έκανε παρατηρήσεις σε αυστηρό ύφος και του ζήτησε να σβήσει αμέσως το τσιγάρο.
Ο Ιωαννίδης που ως γνωστόν είναι αγύριστο κεφάλι όχι μόνο δεν ακολούθησε την εντολή, αλλά συνέχισε το βιολί του, σαν να μην έχει συμβεί το παραμικρό, με αποτέλεσμα ο Τούρκος να γίνει έξω φρενών και να του ζητάει με πολύ εντονότερο ύφος να σβήσει το τσιγάρο, αλλιώς θα τον πήγαινε, λέει στη φυλακή!
Τότε ο Ιωαννίδης απηυδισμένος από την επιμονή του συνομιλητή του, τράβηξε άλλη μια ρουφηξιά κι ενώ ο Υπεύθυνος Ασφαλείας του γηπέδου είχε γίνει (πιο πολύ απ΄ό,τι ήταν) Τούρκος από το κακό του, τον κοίταξε, γέλασε ειρωνικά και του είπε με εκείνα τα ιδιότυπα αγγλικά του...
«Εγώ μετά το σεξ, θέλω πάντοτε ένα τσιγάρο»!
Ο Τούρκος που είχε γίνει κατακόκκινος από τα νεύρα του, κατάλαβε ότι δεν θα έβγαζε άκρη με τον Ιωαννίδη κι αμέσως έκανε μεταβολή και γύρισε στο γραφείο του, ενώ ο προπονητής του Ολυμπιακού συνέχισε να καπνίζει αρειμανίως χωρίς πλέον να δίνει λογαριασμό σε κανέναν!
<a href="http://gazzetta.adman.gr/click?webspace=284&id=872361" target="_top" rel="nofollow"><img alt="" src="http://gazzetta.adman.gr/banner?webspace=284&id=872361&js=yes&sc=1280x960x24&ref=undefined&p1=&p2=&p3=&p4=&p5=&p6=&p7=&p8=&kw=" border="0" width="426" height="120" /></a><br />
Η αποβολή του Σκαριόλο και το ιδιόχειρο σημείωμα
Το περιστατικό που σχετίζεται με τον αγώνα του Παναθηναϊκού στη Μάλαγα συνέβη σαν σήμερα πριν από δέκα χρόνια στο «Παλάθιο ντε λος ντεπόρτες Μάρτιν Καρπένα» της πόλης της Ανδαλουσίας και επιβεβαιώνει τον άγραφο κώδικα δεοντολογίας και το unfair, που (πρέπει να) διέπουν τους παίκτες, τους προπονητές και τους παράγοντες...
Ήταν λοιπόν 12 Φεβρουαρίου του 2004, όταν στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Α’ φάσης της Ευρωλίγκας η Ουνικάχα επιβλήθηκε του Παναθηναϊκού με 83-78, αλλά η νίκη αυτή δεν της έφτασε για να προκριθεί στο Τop 16. Οι «πράσινοι» πήραν από την αρχή του αγώνα το προβάδισμα και προηγήθηκαν με διαφορά 15 πόντων, τόσο στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (43-28), όσο και στο 25ο λεπτό (54-39), αλλά η αποβολή του Σέρτζιο Σκαριόλο άλλαξε άρδην το σκηνικό. Οταν ο Ιταλός προπονητής είδε τα σκούρα άρχισε να διαμαρτύρεται και ουσιαστικά προκάλεσε την αποβολή του με στόχο να αφυπνίσει τους παίκτες και να ξεσηκώσει το κοινό!
Οι διαιτητές δεν του χαρίστηκαν και τον έστειλαν στα αποδυτήρια, ο κόσμος φώναζε και οι παίκτες της Ουνικάχα ξύπνησαν και αντέδρασαν με αποτέλεσμα να πιέσουν τον Παναθηναϊκό: με ένα σερί 12-0 μείωσαν σε 51-54, πέρασαν μπροστά (για πρώτη φορά μετά το 2-0) με 58-57, άνοιξαν τη διαφορά στο +7 (74-67) και εντέλει άρπαξαν τη νίκη.
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων (διαιτητές Μπραζάουσκας – Ρέσερ Εσκομπάρ):
ΟΥΝΙΚΑΧΑ: Μπαλτάνας 3, Ροντρίγκεθ 13, Φίλιπ, Καμπέθας 8, Μπούλοκ 7 (5ρ.,6ας.), Γκάμπριελ, Λιούις 20 (10ρ., 4ασ.), Ρισασέ 15 (5ασ.), Κορνεγκέι 17 (5ρ.)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης 12, Καλαϊτζής 5, Παπανικολάου 3, Λάκοβιτς 13, Μπαρτίστ 2, Χατζηβρέττας 10, Μίντλετον 8, Τσαρτσαρής 11, Μακ Ντόναλντ 8, Μουγεζίνοβιτς 6
Στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς σχολίασε αρνητικά τη συμπεριφορά του Σκαριόλο λέγοντας ότι «αυτό που έκανε ο συνάδελφος μου δεν ήταν σωστό». Εκείνη τη στιγμή ο προπονητής της Ουνικάχα δεν απάντησε, αλλά επειδή (ήξερε ότι) είχε λερωμένη τη φωλιά του, αργά το βράδυ πέρασε από το ξενοδοχείο στο οποίο είχε καταλύσει η αποστολή του Παναθηναϊκού και άφησε έναν κλειστό φάκελο, με την παράκληση να δοθεί το πρωί της επόμενης μέρας στον Ομπράντοβιτς.
Πράγματι την επόμενη μέρα, όταν οι «πράσινοι» αναχωρούσαν από το ξενοδοχείο για να επιστρέψουν στην Αθήνα, ο ρεσεψιονίστ παρέδωσε τον φάκελο στον Ζοτς που τον άνοιξε και αμέσως γούρλωσαν τα μάτια του: μέσα στον φάκελο υπήρχε ένα ιδιόχειρο σημείωμα του Σκαριόλο ο οποίος αφού του εξηγούσε ότι φέρθηκε επίτηδες με αυτόν τον τρόπο ώστε να αφυπνίσει την ομάδα του και την εξέδρα, στο τέλος του ζητούσε συγνώμη για την αντισυναδελφική συμπεριφορά του και τον παρακαλούσε να θεωρήσει το θέμα λήξαν!
Πηγή: gazzetta.gr

«Νίκη από τα αποδυτήρια»

konstantinidis-610x350
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Γιώργος Κωνσταντινίδης, φιλοξενήθηκε  στον Arena FM 89,4. Θυμήθηκε και μίλησε για το πώς έζησε από την δική του σκοπιά τον αείμνηστο Νίκο Καμπάνη, αλλά και τον Βαγγέλη Συρόπουλο, δύο στρατιώτες των “κίτρινων” που έφυγαν σαν σήμερα (13/02). Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη σημερινή κατάσταση της ομάδας και τόνισε πως η ομάδα πρέπει να παίζει με πάθος και να κερδίζει παιχνίδια όπως αυτό με την Βέροια από τα αποδυτήρια.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιώργος Κωνσταντινίδης:
Για τον Νίκο Καμπάνη:
“Ήταν από τους λίγους λατρεμένους παράγοντες του Ελληνικού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, αλλά με επαγγελματικές προδιαγραφές. Με το πέρασμά του από τα αθλητικά δρώμενα άφησε την δική του σφραγίδα και ήταν ο άνθρωπος που ήξερε τα πάντα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ήταν γνώστης όλων των αθλημάτων. Είχε βέβαια τα καλά του και τα κακά του. Ήταν εγωιστής και έπαιρνε πάντα όλες τις αποφάσεις. Ήθελα να περνάνε όλα από το χέρι του. Όταν παίξαμε στην την Αγγλία με Τσέλσι μας είχαν κάνει δώρο από μια ξυριστική μηχανή με μπαταρίες. Τα άρπαξε τα πακέτα από τα χέρια του εφόρου, του Ποζάνη, για να τα μοιράσει ο ίδιος. Ήθελε να τα κάνει όλα. Μια άλλη φορά παρακολουθούσε ένα παιχνίδι στην Κατερίνη και αισθάνθηκε αδιαθεσία. Του είπαν οι φίλοι του να πάει να ξεκουραστεί και αντί να πάει να ξεκουραστεί, πήγε στο μπάσκετ. Από την αρχή που είχε αναλάβει σαν πρόεδρος ήταν πάντα στη πρώτη γραμμή. Ήταν τόσο εγωιστής που κάποια φορά είχε μαλώσει με τον Ασλανίδη τον τότε υπουργό γιατί δεν ασπαζόταν τις απόψεις του.Ήταν παντού πρώτος και δίπλα στην ομάδα. Ήταν και ο μοναδικός που πανηγύρισε τίτλο του Άρη”.
Για τον Βαγγέλη Συρόπουλο:
“Ο Βαγγέλης Συρόπουλος αν και μικρόσωμος ήταν ιδιαίτερη παρουσία και έγραψε την δική του σελίδα στον σύλλογο. Δυστυχώς τον χάσαμε γρήγορα. Ήταν η προσωποποίηση του δυνατού παίκτη και του τσαμπουκά. Έβαζε παντού το πόδι του, με δύναμη και δεν φοβόταν, έτρεχε πάνω κάτω και τα έδινε όλα. Όταν κάναμε ένα παιχνίδι οι παλαίμαχοι πήγαμε να παίξουμε 10 λεπτά και έπαιξα ενάμιση ημίχρονο, γιατί έτσι ένιωθα ότι βοηθάω τον Βαγγέλη. Μετά βέβαια δεν μπορούσαμε να περπατήσουμε. Ήταν πολύ ωραίος τύπος. Τότε που παίξαμε στο Κάλιαρι, είχε κάνει ένα πολύ δυνατό τάκλινγκ σε ιταλό παίκτη και όλοι έπεσαν πάνω του. Μπήκε ο κόσμος μέσα στο γήπεδο και είδα τέσσερις καραμπινιέρους να τον κρατάνε για να τον συλλάβουν, ενώ ακόμη δεν είχε τελειώσει ο αγώνας. Ο κοντός έκανε τα επεισόδια, όρμηξε ο Σπυρίδων και χτύπησε έναν Αστυνομικό, ορμήξαμε όλοι και κάπου το θέμα τελείωσε. Τέτοια έκανε ο Βαγγέλης, που ήταν μάγκας μέσα στο γήπεδο και παικταράς”.
Για το αν πρέπει να τιμηθούν οι παλαίμαχοι του ΄70:
“Αυτό είναι θέμα διοίκησης. Δεν θυμάμαι καμία εκδήλωση όλα αυτά τα χρόνια να έχει γίνει για να τιμηθεί η ομάδα που πήρε το κύπελλο το 1970″.
Για τα μπαράζ της Λαμίας:
“Στο μπαράζ της Λαμίας δεν είχα παίξει. Πήγα όμως να το δω. Έδινα εξετάσεις στο γυμνάσιο και ήμουν στον Άρη. Το είδα σαν φίλαθλος τότε. Είχε έρθει ο έφορος και με πήρε από το σχολείο, αλλά δεν προλάβαμε την έναρξη του αγώνα, ενώ τότε δεν υπήρχαν αλλαγές και απαγορευόταν. Όσοι ήταν έπαιζαν και αν τραυματιζόταν κάποιος έπαιζαν οι υπόλοιποι. Η ομάδα έδωσε τρία μάτς αλλά με το δεύτερο είχε καθαρίσει. Στην Λαμία είχε κερδίσει και με ισοπαλία στον Βόλο είχε τελειώσει”.
Για τον σημερινό Άρη:
“Μετά την προχθεσινή νίκη και τη νίκη που θα κάνει με την Βέροια ελπίζω πως δεν θα ξανά υπάρξει παρόμοια κατάσταση. Νομίζω πως η ομάδα θα το παλέψει και η Βέροια δεν έχει καλή ομάδα να απειλήσει. Ο Άρης έχει γίνει λίγο καλύτερος. Πρέπει να βάλει την Βέροια κάτω και να συνεχίσει. Πρέπει να κερδίζονται τέτοια παιχνίδια από τα αποδυτήρια. Αν η Βέροια μπει δυνατά ας μπει ο Άρης πιο δυνατά.Εμείς είχαμε βρεθεί σε παρόμοια θέση. Είχαμε δυο παιχνίδια με τον Εθνικό και τον Πανιώνιο. Έπρεπε να κερδίσουμε τον Εθνικό για να σωθούμε. Μπήκαμε μέσα στο γήπεδο με δύναμη και στο πρώτο λεπτό φάγαμε γκολ. Μετά έγινε ο χαμός.  Ο τσαμπουκάς με τον Πανιώνιο μου άρεσε. Με τον Παναιτωλικό επίσης η ομάδα έπαιξε καλά. Η νίκη με την Βέροια είναι απαραίτητη, διαφορετικά τελείωσε. Δεν έχει σημασία να παίζεις καλά αλλά να κερδίζεις τώρα. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα. Πρέπει να το καταλάβουν και οι παίκτες αυτό. Εγώ είμαι αισιόδοξος”.
Πηγή: arenafm.gr

Ανακοίνωση Super 3 για Βέροια!

715629
Ο μεγαλύτερος σύνδεσμος φίλων του Άρη, Super 3, στέλνει το μήνυμα του για τον αγώνα με την Βέροια.
Με ανάρτηση στο σάιτ του συνδέσμου τονίζεται χαρακτηριστικά:
«ΣΤΟ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΘΑ ΦΤΥΝΟΥΝ ΑΙΜΑ ΟΛΟΙ!
25.000 ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΙ ΜΕ ΒΕΡΟΙΑ
ΘΑ ΣΠΡΩΞΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΗ ΣΤΗ ΝΙΚΗ…
ΑΡΗ ΓΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ»!

Στις 19:00 συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο!

Σημαντική η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θέρμης. Κεντρικό θέμα συζήτησης είναι η έγκριση του νέου τροποποιημένου φακέλου, για την προκήρυξη διεθνή διαγωνισμού στην επιλεγμένη έκταση στην περιοχή των Ταγαράδων. Η διαδικασία που θ? ακολουθηθεί είναι η ίδια με την προηγούμενη φορά. Εφόσον η συνεδρίαση εγκρίνει το νέο τροποποιημένο φάκελο, θα σταλεί στην αποκεντρωμένη διοίκηση, γενικός γραμματέας της οποίας είναι ο Θανάσης Καρούντζος. Και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για την έκταση, μόνο αν υπάρχει έγκριση από την αποκεντρωμένη διοίκηση. Πηγή: metrosport.gr

Stop στους φιλάθλους της Βέροιας από την Πολιτεία!!

Ανακοίνωση-διευκρίνιση εξέδωσε η ΠΑΕ Άρης αναφορικά με την παρουσία φιλοξενούμενων φιλάθλων στο κυριακάτικο ματς με τη Βέροια.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ: «Η ΠΑΕ Αρης ανακοινώνει ότι, παρά την εκπεφρασμένη της βούληση να χορηγήσει εισιτήρια στους οργανωμένους φιλάθλους της Βέροιας, για τον αγώνα της Κυριακής, στο Κλεάνθης Βικελίδης, είναι υποχρεωμένη να συμμορφωθεί με την απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ιωάννη Ανδριανού, με την οποία απαγορεύεται τόσο η μετακίνηση οργανωμένων οπαδών, όσο και η διάθεση εισιτηρίων στους οργανωμένους φιλάθλους της φιλοξενούμενης ομάδας.

Σημειώνεται ότι η μη συμμόρφωση με την υπουργική απόφαση, επισύρει την επιβολή υψηλότατων χρηματικών προστίμων, που μπορεί να ανέλθουν μέχρι και τις 500.000 ευρώ».

Τα είπαν Αγγελόπουλος-Μπερτομέου!!

Συνάντηση με τον εκτελεστικό διευθυντή της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, είχε την Πέμπτη ο –εκ των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός- Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

Τα είπαν Αγγελόπουλος-Μπερτομέου
Την ευκαιρία να συζητήσουν είχαν ο πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της Τζόρντι Μπερτομέρου με τον –εκ των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός- Παναγιώτη Αγγελόπουλο. Οι δύο άνδρες συνομίλησαν σε εξαιρετικό κλίμα για όλες τις εξελίξεις και τα δρώμενα του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Η συνάντηση έγινε λίγο πριν την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου της Euroleague η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ΣΕΦ, αλλά και πριν τον αγώνα των «ερυθρολεύκων» με την Εφές Αναντολού για την 6η αγωνιστική του Top 16. Πηγή: sport-fm.gr

Ο Ντουντού είχε… τη χάρη!!

Ο Πανιώνιος είχε τις ευκαιρίες αλλά ο ΟΦΗ είχε τον Ντουντού! Με νέο του γκολ ο Βραζιλιάνος έδωσε τη νίκη 2-1 στους Κρητικούς και ταυτόχρονα πανηγυρικό τόνο στην πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Ο Ντουντού είχε… τη χάρη!
Την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου πήρε ο ΟΦΗ ο οποίος επικράτησε 2-1 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι.

Οι κυανέρυθροι είχαν τις φάσεις αλλά ο ΟΦΗ είχε τον Ντούντου. Ο Βραζιλιάνος ήταν στην κατάλληλη θέση στο 80ο λεπτό της αναμέτρησης και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων δίνοντας τη νίκη και ταυτόχρονα πανηγυρικό στην "είσοδο" της ομάδας της Κρήτης στους "4" του Κυπέλλου.

Οι Κρητικοί είχαν ανοίξει το σκορ στο 63ο λεπτό με τον Μακρή, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Κολοβός είχε ισοφαρίσει σε 1-1.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Οι παίκτες του Πανιωνίου είχαν διάθεση και πάθος από την αρχή του σημερινού αγώνα. Είχαν την μπάλα στα πόδια τους αλλά δεν μπορούσαν να φανούν απειλητικοί για την εστία του ΟΦΗ.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι «κυανέρυθροι» στο πρώτο 45λεπτο δημιούργησαν προβλήματα μόνο από κάποια σουτ που επιχείρησαν από το ύψος της μεγάλης περιοχή.

Αντίθετα, οι Κρητικοί ήταν αυτοί οι οποίοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ δύο φορές… Αρχικά, στο 36ο λεπτό ο Μητρόπουλος απέκρουσε με μεγάλη δυσκολία την προσπάθεια του Μιλιάζες να σκοράρει από πολύ κοντά.

Ακόμη καλύτερη ευκαιρία για τους Κρητικούς μόλις δύο λεπτά αργότερα. Στο 38ο λεπτό ο Περογαμβράκης έπιασε το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή σημαδεύοντας όμως το δοκάρι του Φερνάντες.

Στο δεύτερο 45λεπτό ο Πανιώνιος μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο… Κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα και προσπάθησε να μπει στη μεγάλη περιοχή για ανοίξει το σκορ.

Στο 49ο λεπτό έγινε ένα γέμισμα μέσα στη μεγάλη περιοχή του ΟΦΗ. Ο Μπούρμπος έκοψε την πορεία της μπάλας με το στήθος. Το γεγονός όμως ότι είχε απλωμένο το χέρι προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των παικτών του Πανιώνιου.

Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια ανέβασαν την απόδοσή τους και έχασαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες.

Η πρώτη στο 61ο λεπτό ο Κολοβός έκανε ένα δυνατό σουτ μετά από ατομική ενέργεια και πάλι όμως χωρίς αποτέλεσμα.

Ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ στάθηκε και πάλι στο… ύψος του στο 62ο λεπτό αποκρούοντας με πολύ μεγάλη δυσκολία την προσπάθεια του Ντούνη από κοντά.

Παρά την πίεση των παικτών του Πανιωνίου ο ΟΦΗ ήταν αυτός ο οποίος άνοιξε το σκορ! Στο 63ο λεπτό ο Μακρής βρέθηκε στην κατάλληλη θέση και με μια καλή κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα του Πανιωνίου.

Ο Πανιώνιος κατάφερε να αντιδράσει γρήγορα. Στο 65ο λεπτό ο Κολοβός με ένα εξαιρετικό σουτ έστειλε στη μπάλα στο «παραθυράκι» της εστίας του Φερνάντες κάνοντας το 1-1.

Κι όμως ο ΟΦΗ βρήκε και πάλι τον τρόπο να προηγηθεί. Στο 80ο λεπτό ο Κουτσιανικούλης εκμεταλλεύτηκε το λάθος των αμυντικών του Πανιωνίου. Ο Ντουντού ήταν στην κατάλληλη θέση και από εκεί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Παναγόπουλος): Παπαδόπουλος, Ζαχαράκης (64' Αραβίδης), Λαμπρόπουλος, Αυλωνίτης, Κούρος, Μητρόπουλος, Κούρντι, Κολοβός (69' Μπούζας), Σταυροθανασόπουλος (61' Γιάννου), Ντούνης, Καμπάνταης

ΟΦΗ (Σα Πίντο): Φερνάντες, Μπούρμπος, Ζορό, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Μακρής, Κάλαϊτζιτς (57' Ντουντού), Σίσιτς (46' Κουτσιανικούλης), Ζε Εντουάρντο, Περογαμβράκης (69' Στάθης), Παπάζογλου Πηγή: sport-fm.gr

Αντί να κατεβαίνει, ανεβαίνει!!

Κατέρριψε όλα τα ρεκόρ η ανεργία στην Ελλάδα! Το Νοέμβριο του ’13 ανέβηκε στο 28% από 27,7% τον Οκτώβριο του ’13. Πρωταθλητές της ανεργίας οι νέοι 15-24 ετών, η Μακεδονία, η Θράκη και η Αττική.

Αντί να κατεβαίνει, ανεβαίνει!
Το ένα μετά το άλλο «σπάει» τα ρεκόρ η ανεργία. Όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης η ΕΛΣΤΑΤ, ο αριθμός των καταγεγραμμένων ανέργων στη χώρα μας ανέρχεται σε 1.382.062 άτομα ή 28%. Τα στοιχεία αφορούν το Νοέμβριο του 2013, σε σύγκριση με δεδομένα του Οκτωβρίου του ’13.

Στην «μαύρη λίστα» προπορεύονται οι νέοι 15-24 ετών, και σε επίπεδο περιφερειών η Μακεδονία, η Θράκη και η Αττική.

Πιο αναλυτικά, το ποσοστό ανεργίας το Νοέμβριο του 2013 ανήλθε στο 28%, έναντι 26,3% το Νοέμβριο του 2012 και 27,7% τον Οκτώβριο του 2013.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) το σύνολο των ανέργων ανήλθε σε 1.382.062 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός σε 3.376.643.

Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 112.752 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2012 (μείωση 3,1%) και κατά 35.726 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2013 (μείωση 1,0%).

Ενδεικτικά, μέσα σε ένα μήνα (Οκτώβριος-Νοέμβριος) 5.698 Έλληνες προστέθηκαν στη λίστα της ανεργίας (αύξηση 0,4%).

Ηλικιακά, στους νέους 15- 24 ετών η ανεργία ανήλθε σε 61,4%, και ακολουθούν οι ηλικίες :

25- 34 ετών (38,4%)
35- 44 ετών (24,6%)
45- 54 ετών (21%)
55- 64 ετών (16,3%) και
65- 74 ετών (10%).


Σε επίπεδο αποκεντρωμένων αυτοδιοικήσεων της χώρας, την αρνητική πρωτιά καταλαμβάνει η Μακεδονία- Θράκη (29,7%) και ακολουθούν :

Αττική (28,9%)
Ήπειρος- Δυτική Μακεδονία (28,8%)
Κρήτη (27,5%)
Θεσσαλία- Στερεά Ελλάδα (26,9%)
Αιγαίου (26,1%) και
Πελοπόννησος- Δυτική Ελλάδα- Ιόνιοι Νήσοι (25%).

Και μη χειρότερα!!!

Σιγή από τη μάνατζερ του Σουμάχερ!!

Η μάνατζερ του Μίχαελ Σουμάχερ, Σαμπίνε Κεμ, αρνείται να επιβεβαιώσει ότι ο 45χρονος πρώην πιλότος της Formula 1, που νοσηλεύεται σε κώμα, προσβλήθηκε από πνευμονία.

Σιγή από τη μάνατζερ του Σουμάχερ
Αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις φήμες πως ο Μίχαελ Σουμάχερ προσβλήθηκε από πνευμονία η μάνατζέρ του, Σαμπίνε Κεμ.

Γερμανικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως «πάγωσε» η διαδικασία σταδιακής αφύπνισης του 45χρονου πρώην πιλότου της Formula 1 από το τεχνητό κώμα, καθώς ο εξασθενημένος οργανισμός του προσβλήθηκε από μικρόβιο. Αυτή η εξέλιξη θεωρείται αρνητική και επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την υγεία του «Σούμι», που από τις 29 Δεκεμβρίου νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Γκρενόμπλ μετά από ατύχημα που είχε κάνοντας σκι.

«Δεν θα σχολιάσουμε τη φημολογία», δήλωσε η Σαμπίνε Κεμ, πιστή στην πάγια τακτική της να μην αναφέρει το παραμικρό πέρα από όσα της επιτρέπουν οι θεράποντες ιατροί του Σουμάχερ.Πηγή: sport-fm.gr

Γιαννακόπουλος: «Δεν κάνω πίσω»

Αποφασισμένος να μπει στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, παρά τη χθεσινή κόντρα του με τον Γιάννη Αλαφούζο, δηλώνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Γιαννακόπουλος: «Δεν κάνω πίσω»
Τέλος φαίνεται πως πάει να μπει στη χθεσινή κόντρα ανάμεσα σε Γιαννακόπουλο και Αλαφούζο, που ξεκίνησε από ενόχληση του πρώτου εξαιτίας του γνωστού ρεπορτάζ σε εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Μετά τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για «γέφυρες» από τον Αλαφούζο, έρχεται, τώρα, η δήλωση του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ, ο οποίος τονίζει πως δεν θα κάνει πίσω σε ό, τι αφορά την πρόθεσή του να μπει στην ΠΑΕ.

«Μου έκαναν μία επίθεση έτσι όπως θεωρώ εγώ από την εκπομπή Δίκη. Είναι η δεύτερη φορά που ο Θωμαΐδης πετά λάσπη. Το είχε κάνει και πριν από μερικά χρόνια. Από ότι ενημερώθηκα ήταν με τη σύμφωνη γνώμη του Αλαφούζου και αυτό με ενόχλησε και ως εκ τούτου έβγαλα αυτό που βγήκε μέσα από το Onsports τη δυσαρέσκεια», δήλωσε στο zougla.gr ο κ. Γιαννακόπουλος, για να συνεχίσει:

«Αν έβγαζα κάτι θα έβγαζα, όπως και οι περισσότερες εφημερίδες, ότι πρόκειται να γίνει κάποιο ραντεβού μέσα στις επόμενες ημέρες και να λυθεί το πρόβλημα. Να εξηγήσει και ο κύριος Γιαννακόπουλος ότι πρόθεση του είναι να μπει κανονικά στην ΠΑΕ βάζοντας λεφτά. Εμένα η διάθεσή μου είναι να μπω στην ΠΑΕ, θεώρησα ότι αυτό που έκανε το έκανε ίσως για να κάνω πίσω, αλλά εγώ δεν πρόκειται να κάνω πίσω».

«Θετικοί, αν περιοριστούν οι δανεικοί»

Θετικός στο ενδεχόμενο να δημιουργηθούν Β’ ομάδες –όπως προτάθηκε στο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας- είναι ο Παναθηναϊκός, αρκεί βέβαια με αυτό το πλάνο να μπει... μέτρο στο θέμα των δανεισμών.

«Θετικοί, αν περιοριστούν οι δανεικοί»
Επί τάπητος έχει τεθεί το θέμα δημιουργίας Β’ ομάδων για τις ΠΑΕ που συμμετέχουν στη Σούπερ Λίγκα, όπως προτάθηκε στο Δ.Σ της διοργανώτριας αρχής κι ο Παναθηναϊκός παίρνει θέση επ' αυτού.

Απ’ το τριφύλλι ξεκαθαρίζουν πως είναι πρόθυμοι να μπουν –σε πρώτη φάση- σε ένα γόνιμο διάλογο όπου θα εξεταστεί λεπτομερώς το κατά πόσο είναι υλοποιήσιμο το εν λόγω πλάνο.

Από εκεί και πέρα όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι «πράσινοι», είναι θετικοί στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, αρκεί βέβαια αυτό να επιφέρει περιορισμό των δανεισμών σε ομάδες μεταξύ του πρωταθλήματος, κάτι που επανειλημμένως έχει προκαλέσει αγανάκτηση στην ομάδα.

«Με αφορμή διάφορες «ερμηνείες» που δόθηκαν από την κουβέντα που έγινε στο χθεσινό ΔΣ της Λίγκας περί «Β’ ομάδας» καλό είναι να διευκρινιστούν ορισμένα πράγματα: Ο Παναθηναϊκός είναι θετικός με οποιαδήποτε πρωτοβουλία που θα περιορίσει το θέμα των δανεικών, κάτι άλλωστε που πρώτοι έχουμε θίξει. Στο πλαίσιο αυτό το μόνο δεδομένο είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα συμμετέχει σε μια επιτροπή η οποία θα εξετάσει όλες τις παραμέτρους για το εάν και εφόσον μπορεί να προχωρήσει το συγκεκριμένο πλάνο. Επομένως μέχρι τώρα δεν υπάρχει τίποτα παραπάνω» τόνιζαν οι κύκλοι του Παναθηναϊκού.Πηγή: sport-fm.gr

«Καμπάνα» για Κολτσίδα!!

Ανακοινώθηκε η απόφαση της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας για την τιμωρία όσων είχαν κληθεί για την 24η αγωνιστική. «Καμπάνα» για τη συμπεριφορά του «έφαγε» ο Κολτσίδας.

«Καμπάνα» για Κολτσίδα
Ανακοίνωσε τις τιμωρίες για την 24η αγωνιστική η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας.

Ανάμεσα στις ομάδες που τιμωρήθηκαν είναι ο Άρης, ο Αστέρας Τρίπολης, ο Ατρόμητος Αθηνών, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός.

Επίσης τιμωρήθηκε και ο γενικός αρχηγός του Άρη Γιώργος Κολτσίδας για τη συμπεριφορά του στο ματς με τον Πανιώνιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας:

Α) ΠΑΕ Αρης, Γ.Κολτσίδα (εκπρόσωπο): Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της, για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά του εκπροσώπου κ. Γ.Κολτσίδα:επιβάλλει στην ΠΑΕ Αρης συνολική χρηματική ποινή οκτώ χιλιάδων ευρώ. Επίσης επιβάλλει στον κ. Γ. ΚΟΛΤΣΙΔΑ την α) χρηματική ποινή των δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ και β) την ποινή αποκλεισμού από τους αγωνιστικούς χώρους για είκοσι (20) ημέρες.

Β) ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή τριών χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.

Γ) ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ.: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή χιλίων πεντακοσίων ευρώ.

Δ) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ.

Ε) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.

Η κάτωθι απόφαση αφορά την 23η αγωνιστική
Α) ΠΑΕ Παναιτωλικός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δύο χιλιάδων εκατό ευρώ.

Η κάτωθι απόφαση αφορά το πρωτάθλημα υποδομών Κ17, 20η αγωνιστική
Α) Ατρόμητος (Κ17), Λ.Καλλα (προπονητή): Για την συμπεριφορά του προπονητή κ.Λ.Καλλα:Επιβάλλει στην ομάδα ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Κ-17 την ποινή της επιπληξης. Επίσης επιβάλλει στον κ.Λ. ΚΑΛΛΑ ποινή αποκλεισμού από τους αγωνιστικούς χώρους για επτά (7) ημέρες.

Η κάτωθι απόφση αφορά το πρωτάθλημα υποδομών Κ20, 24η αγωνιστική
Α) ΑΕΛ Καλλονής (Κ20), Β.Ριππη (Γυμναστή): Για τη συμπεριφορά του κ. Β.Ριππη: Επιβάλλει στην ομάδα ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ Κ-20 την χρηματική ποινή των χιλίων ευρώ.Επίσης επιβάλλει στον κ. Β. ΡΙΠΠΗ τις ποινές α) της απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για δέκα (10) ημέρες και β) την χρηματική ποινή των χιλίων ευρώ.

Ραντεβού με Πλατινί ο Σαρρής!

Στη Ζυρίχη της Ελβετίας βρίσκεται ο Γιώργος Σαρρής ο οποίος θα συναντηθεί την Πέμπτη με τον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί.

Ραντεβού με Πλατινί ο Σαρρής
Την ευκαιρία να συζητήσει θέμα που αφορούν του ελληνικό και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με τον Μισέλ Πλατινί θα έχει ο Γιώργος Σαρρής.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ θα συνομιλήσει με τον ομόλογό του της UEFA, με τον οποίο θα έχει και γεύμα εργασίας.
Βασικό θέμα συζήτησης αναμένεται να είναι η υποψηφιότητα της Ελλάδας για να φιλοξενήσει ορισμένα παιχνίδια του EURO 2020. Πηγή: sport-fm.gr

Η τούρτα-έκπληξη στον Μαντούρο!! (pic)

Το δικό του τρόπο να ευχηθεί χρόνια πολλά στον Χέντβιγκες Μαντούρο, ο οποίος σήμερα γιορτάζει τα 29α γενέθλιά του, «σκαρφίστηκε» το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΟΚ.

Η τούρτα-έκπληξη στον Μαντούρο (pic)
Μία τούρτα με ένα κερί ήταν η έκπληξη του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΠΑΟΚ στον Χέντβιγκες Μαντούρο.

Ο Ολλανδός μεσοαμυντικός κλείνει σήμερα τα 29 και οι συμπαίκτες του, μαζί με το προπονητικό επιτελείο και τους φροντιστές, θέλησαν να του ευχηθούν με τον δικό τους τρόπο.

Μάλιστα, η ΠΑΕ «ανέβασε» τη σχετική φωτογραφία, με τον νεοαποκτηθέντα παίκτη της ομάδας να απολαμβάνει τη συγκεκριμένη στιγμή.

Δείτε την ανάρτηση της ΠΑΕ στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter
Δυσκολίες για τον Μαντούρο να...σβήσει το κεράκι στην τούρτα-έκπληξη της ομάδας! Χρόνια Πολλά απ´ όλους!


Πηγή: sport-fm.gr

Τα εισιτήρια με Βέροια!!

Βγήκαν τα εισιτήρια για το παιχνίδι Άρης-Βέροια για την 25η αγωνιστική της Superleague.

Τα εισιτήρια με Βέροια
Στη διάθεση του κόσμου θα είναι από σήμερα(13/2, 17:00-21:00) τα εισιτήρια για το κυριακάτικο (16/2, 17:15) παιχνίδι Άρης-Βέροια. Οι τιμές τους είναι 5 ευρώ στις Θύρες 1, 2 και 3, ενώ στη Θύρα 9 κοστίζουν 10 ευρώ και στην 7, 20 ευρώ.

Επιπλέον, το Aris Megastore θα είναι ανοικτό την Παρασκευή από τις 10:00 έως τις 15:00 και από τις 17:00 έως τις 21:00, ενώ το Σάββατο, από τις 10:00 έως τις 15:00 και την Κυριακή θα λειτουργήσει εκδοτήριο από τις 10:30. Πηγή: sport-fm.gr

«Θέλουμε πίσω τον Στοχ»

Θετικοί στο ενδεχόμενο της επιστροφής του Μίροσλαβ Στοχ στην Φενερμπαχτσέ παρουσιάζονται οι οπαδοί της ομάδας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ψηφοφορίας που πραγματοποιήθηκε σε τουρκική ιστοσελίδα.

«Θέλουμε πίσω τον Στοχ»
Ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε σε ιστοσελίδα της Τουρκίας μεταξύ των φίλων της Φενερμπαχτσέ για το αν πρέπει να επιστρέψει στην ομάδα ο Μίροσλαβ Στοχ, ο οποίος αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στον ΠΑΟΚ.

Στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση έλαβαν μέρος σχεδόν 14.000 άνθρωποι και κατέθεσαν την άποψή τους για το θέμα του Σλοβάκου μεσοεπιθετικού.

Το 76,42% απάντησε θετικά για την επιστροφή του διεθνούς άσου στον τουρκικό σύλλογο και το υπόλοιπο 23,58 είπε «όχι». Πηγή: sport-fm.gr

Χρόνια πολλά ΠΑΟΚ σε Μαντούρο! (pic)

Τα 29α γενέθλιά του γιορτάζει σήμερα ο Χέντβιγκες Μαντούρο και ο ΠΑΟΚ του ευχήθηκε, μέσω του Instagram!

Χρόνια πολλά ΠΑΟΚ σε Μαντούρο (pic)
Τις δικές της ευχές στον Χέντβιγκες Μαντούρο έστειλε ο ΠΑΟΚ, μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Instagram

Δείτε τη φωτογραφία που ανέβασε η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ







Πηγή: sport-fm.gr

«Πονοκέφαλοι» εν όψει Πανθρακικού για Αναστασίου!!

Με αρκετά προβλήματα θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή την προσεχή Κυριακή.

«Πονοκέφαλοι» εν όψει Πανθρακικού για Αναστασίου
Στα ήδη αρκετά αγωνιστικά προβλήματα του Παναθηναϊκού προστέθηκαν κι άλλα εν όψει της δύσκολης αναμέτρησης με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή την προσεχή Κυριακή.

Ο Γιάννης Αναστασίου είδε δύο παίκτες του να αποχωρούν τραυματίες από το χθεσινό ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου για το Κύπελλο. Ο Σπύρος Ρισβάνης αποχώρησε με διάστρεμμα στην αριστερή ποδοκνημική, ενώ ο Θανάσης Ντίνας με σφίξιμο στον προσαγωγό. Αμφότεροι θα υποβληθούν σε εξετάσεις σήμερα και θα φανεί αν προλαβαίνουν να παίξουν στο προσεχές ματς.

Ήδη εκτός πλάνων είναι οι τιμωρημένοι Τριανταφυλλόπουλος και Μπεργκ, με τον πρώτο να αντικαθίσταται από έναν εκ των Κουτρουμπή και Σίλντενφελντ και τον δεύτερο από τον Πέτριτς, που θα κάνει ντεμπούτο. Επίσης δεν υπολογίζεται ο Μέντες ντα Σίλβα, που κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το ματς με τον Εργοτέλη. Πηγή: sport-fm.gr

«Κρίνεται» του Διαμαντάκου!!

Στη σημερινή προπόνηση θα φανεί αν ο Δημήτρης Διαμαντάκος θα τεθεί στη διάθεση του Μαρίνου Ουζουνίδη για τον προσεχή αγώνα του Εργοτέλη με τον ΟΦΗ.

«Κρίνεται» του Διαμαντάκου
Καθοριστική είναι η σημερινή προπόνηση του Εργοτέλη για τον Δημήτρη Διαμαντάκο, ώστε να φανεί αν έχει πιθανότητες να αγωνιστεί στο κρητικό ντέρμπι με τον ΟΦΗ στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Μέχρι στιγμής ο φορμαρισμένος επιθετικός των «κιτρινόμαυρων» δεν έχει προπονηθεί, κάνει μόνο θεραπεία και αν σήμερα δεν προπονηθεί, τότε δύσκολα θα δώσει το «παρών» στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Αν δεν τα καταφέρει ο 20χρονος παίκτης – σε συνδυασμό με την απουσία του Αναστασάκου, αποτελεί μονόδρομο η χρησιμοποίηση του Γκαετάνο Μονακέλο στην κορυφή της επίθεσης.

Από εκεί και πέρα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν υπολογίζει και τους Γιώργο Σαρρή και Οράσιο Καρντόσο, οι οποίοι είναι και τραυματίες και τιμωρημένοι. Πηγή: sport-fm.gr

«Ο Στέφενς δεν με υπολόγιζε»

Ο Ινίγο Λόπεθ αποδίδει στον Χουμπ Στέφενς την αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ και δεν αποκλείει τίποτα για το μέλλον του.

«Ο Στέφενς δεν με υπολόγιζε»
Στον Χουμπ Στέφενς επιρρίπτει την ευθύνη που δεν στέριωσε στον ΠΑΟΚ ο Ινίγο Λόπεθ. Ο Ισπανός αμυντικός δεν κατάφερε να πείσει τον Ολλανδό τεχνικό και δόθηκε δανεικός στη Θέλτα.

«Στην Ελλάδα ήταν καλά, αλλά είχα έναν προπονητή που δεν με υπολόγιζε. Θεώρησαν καλύτερο να φύγω δανεικός και τώρα μπορώ να νιώθω και πάλι σημαντικός σε μια ομάδα», ανέφερε σε συνέντευξή του στην «As».

Όσο για το αν θα ήθελε να παραμείνει στο Βίγκο και μετά το τέλος της περιόδου, είπε: «Δεν αποκλείω τίποτα. Αυτό που είναι βέβαιο είναι πως πρέπει να πείσω τους ανθρώπους της Θέλτα. Αν δεν τα πάω καλά, κανείς δεν θα ενδιαφερθεί να με κρατήσει μετά τις 30 Ιουνίου». Πηγή: sport-fm.gr

Τον θέλουν από τώρα!!

«Ζεστό» είναι το ενδιαφέρον της ασιατικής ομάδας για τον Ματίας Ιγκλέσιας, με τον Ατρόμητο να μην επιθυμεί να χάσει τον Αργεντινό στη μέση της σεζόν.

Τον θέλουν από τώρα!
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα του Ματίας Ιγκλέσιας.

Συγκεκριμένα, μία ασιατική ομάδα ενδιαφέρεται σοβαρά για την απόκτηση του Αργεντινού μέσου του Ατρομήτου και, σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, επιθυμεί να τον εντάξει από τώρα στο δυναμικό της!

Το συμβόλαιο του 28χρονου άσου λήγει το καλοκαίρι, όμως οι Ασιάτες δίνουν χρήματα στους Περιστεριώτες για να τον κάνουν δικό τους.

Από την πλευρά τους, οι διοικούντες την «κυανόλευκη» ΠΑΕ δεν παρουσιάζονται διατεθειμένοι να χάσουν τον Ιγκλέσιας, αν και ο τελευταίος δείχνει θετικός να παίξει στη χώρα του «ανατέλλοντος ηλίου».

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τα χρήματα, τα οποία είναι πάρα πολλά.Πηγή: sport-fm.gr

Παιχνίδι αποδείξεων στη Ριζούπολη!

Νίκη και ταυτόχρονα μία καλή εμφάνιση είναι ο στόχος του ΠΑΟΚ στο σημερινό παιχνίδι με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη για το Κύπελλο, ύστερα από την κρίση που πέρασε η ομάδα μετά την ήττα στη Λεωφόρο.

Παιχνίδι αποδείξεων στη Ριζούπολη
Η επιστροφή στις νίκες με την παράλληλη καλή παρουσία της ομάδας εντός του γηπέδου είναι το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ στον σημερινό επαναληπτικό αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη (20:00, OTE Sport 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Οι Θεσσαλονικείς έχουν το 3-0 της Τούμπας, όμως μετά την άσχημη εικόνα που είχε η ομάδα του Στέφενς στη Λεωφόρο και τα όσα ακολούθησαν έχουν αλλάξει τα δεδομένα στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο.

Μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, η διοίκηση του «Δικεφάλου του Βορρά» στήριξε τον Ολλανδό τεχνικό παρά την δριμεία κριτική που δέχθηκε για την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του.

Η κατάκτηση του Κυπέλλου, όπως και μία καλή πορεία στο Europa League, είναι οι στόχοι που έχουν απομείνει στον ΠΑΟΚ για τη φετινή σεζόν και όλοι καλούνται να αποδείξουν ότι δεν υπάρχουν ματαία προσδοκίες, κάτι που δεν έχουν κάνει μέχρι στιγμής με τις εμφανίσεις τους (οι παίκτες) και τις επιλογές τους (ο Στέφενς).

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο 61χρονος προπονητής αναμένεται να παρατάξει με αρκετές αλλαγές την ομάδα του στη Ριζούπολη. Συγκεκριμένα, την «ασπρόμαυρη» εστία θα υπερασπιστεί ένας εκ των Γλύκου ή Γκσπούρνινγκ.

Μπροστά από τον τερματοφύλακα θα είναι – από δεξιά προς αριστερά – οι Κίτσιου, Ινσαουράλντε, Μαντούρο και Σπυρόπουλος. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Κάτσε και Λάζαρ (ή Νάτχο), με τους Ολίσε και Λούκας στα άκρα της μεσαίας γραμμής.

Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν ο Αθανασιάδης με τον Χούσεν. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Τζαβέλλας, Σκόνδρας, Στοχ, Πόζογλου και Κουλούρης.

Εκτός έμειναν ο τιμωρημένος Κατσουράνης, ο Νίνης που δεν άφησε ικανοποιημένο τον Στέφενς στη Λεωφόρο, όπως κι ο Σαλπιγγίδης. Οι Βούκιτς και Μάρτενς δεν έχουν αποθεραπευτεί πλήρως. Επίσης, στη Θεσσαλονίκη έμειναν οι Γιακουμής, Χακόμπο, Βίτορ, Κατσικάς και Γεωργιάδης. Πηγή: sport-fm.gr

«Γέφυρες» Αλαφούζου, ανένδοτος ο Δημήτρης!

Την ώρα που ο Γιάννης Αλαφούζος δεν δίνει συνέχεια στο θέμα που προέκυψε χθες κρατώντας ανοιχτές τις πόρτες της ΠΑΕ για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο τελευταίος παρουσιάζεται ανένδοτος.

«Γέφυρες» Αλαφούζου, ανένδοτος ο Δημήτρης
Ρήξη με πιθανή συνέπεια να μην ενώσουν τις δυνάμεις τους για το καλό της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει προκύψει μεταξύ Γιάννη Αλαφούζου και Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Χθες ο πρόεδρος της ΚΑΕ έγινε γνωστό πως προτίθεται να προχωρήσει σε κατάθεση μήνυσης και αγωγής κατά του ΣΚΑΪ, ιδιοκτησίας του προέδρου της ΠΑΕ, για τη μετάδοση ενός ρεπορτάζ σε εκπομπή της Δευτέρας εκφράζοντας την απορία αν αυτή η «επίθεση» έρχεται ως απάντηση στην πρόθεση του κ. Γιαννακόπουλου να βοηθήσει οικονομικά το ποδοσφαιρικό τμήμα το καλοκαίρι.

Η πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στο θέμα. Από την πλευρά του έγινε λόγος για «αυτόνομη εκπομπή», ενώ όπως διαρρεόταν από το περιβάλλον του προέδρου της ΠΑΕ οι πόρτες παραμένουν ανοιχτές για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τις επόμενες μέρες θα επιχειρηθεί συνάντηση των δύο για να λυθεί η παρεξήγηση και να αποκατασταθούν οι σχέσεις τους.

Πάντως την ίδια ώρα η πλευρά Γιαννακόπουλου δεν φαίνεται να έχει την ίδια πρόθεση. Η εφημερίδα «Πράσινη», που ανήκει στον πρόεδρο της ΚΑΕ, αναφέρει σήμερα στο πρωτοσέλιδό της «Δεν θέλει ενιαίο και αδιαίρετο Παναθηναϊκό ο Αλαφούζος» και κάνει λόγο για «άνευ λόγου και αιτίας χτύπημα κάτω από τη μέση σε Δημήτρη Γιαννακόπουλο». Παράλληλα οι ισχυρισμοί Αλαφούζου περί αυτονομίας μάλλον δεν πείθουν τον πρόεδρο της ΚΑΕ, καθώς στο ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρεται πως «… φυσικά ο Γιάννης Αλαφούζος ενημερώνεται για τη θεματολογία της εκπομπής και σίγουρα ήταν ενήμερος.

Άνθρωποι που δεν πρόσκεινται σε καμία από τις δύο πλευρές, αλλά θέλουν την ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία των δύο προέδρων θα επιχειρήσουν να τους φέρουν κοντά για να επανέλθει η ηρεμία. Τις επόμενες ημέρες θα φανεί αν πρόκειται για μία απλή κρίση που θα ξεπεραστεί ή για ρήξη στις σχέσεις των δύο ανδρών, με τις όποιες συνέπειες συνεπάγεται αυτό για τον Παναθηναϊκό. Πηγή: sport-fm.gr

Και ο Ραϊόλα για Κάμπελ!!

Συνάντηση με τον Αρσέν Βενγκέρ αναμένεται να έχει ο Μίνο Ραϊόλα για την υπόθεση του Μάριο Μπαλοτέλι, με τον γνωστό ατζέντη – όπως αποκαλύπτει η SportDay - να συζητά και εκείνη του Τζόελ Κάμπελ.

Και ο Ραϊόλα για Κάμπελ
Έναν ακόμη «σύμμαχο» στην προσπάθειά του να αποκτήσει τον Τζόελ Κάμπελ φαίνεται πως έχει στο πλευρό του ο Ολυμπιακός, όπως αποκαλύπτει σήμερα η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο μάνατζερ του Κοσταρικανού - Χοακίμ Μπατίκα – είναι στην Αγγλία και συζητά με την Άρσεναλ για την μεταγραφή του πελάτη του στους Πειραιώτες.

Εκτός από αυτόν, όμως, ακόμη ένας ατζέντης θα κάνει κουβέντα με τον προπονητή των «κανονιέρηδων», Αρσέν Βενγκέρ, για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Συγκεκριμένα, ο Μίνο Ραϊόλα θα βρεθεί στο Λονδίνο για να μιλήσει με τον Αλσατό προπονητή για την μεταγραφή του Μάριο Μπαλοτέλι, αφού ο αγγλικός σύλλογος φέρεται να δίνει 30 εκατ. ευρώ στη Μίλαν για να τον κάνει δικό του.

Έτσι ο Ιταλός θα εκμεταλλευτεί τη συγκεκριμένη ευκαιρία και θα μιλήσει για την υπόθεση του Κάμπελ. Πολλές φορές στο παρελθόν ο γνωστός μάνατζερ έχει καταφέρει να κλείσει επιτυχημένα deal, κάτι που θα προσπαθήσει να επαναλάβει για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

Πάντως, στην Αγγλία αναφέρουν ότι έχουν ξεκινήσει ήδη οι συζητήσεις των νταμπλούχων Ελλάδας με τους Λονδρέζους, με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να είναι ήδη στο Λονδίνο!

Μάλιστα, αναφέρονται και ποσά και αυτά ξεπερνούν τα 8 εκατ. ευρώ (!) και ο Κοσταρικανός μεσοεπιθετικός, ο οποίος φαίνεται ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του Βενγκέρ για την επόμενη σεζόν.

Αυτό οφείλεται στην επιθυμία του να κινηθεί για την απόκτηση άλλου παίκτη, όπως είναι ο Ντράξλερ της Σάλκε. Πηγή: sport-fm.gr

Έβαλε ...φωτιά ο Ολυμπιακός!!

Η δύσκολη πρόκριση του Ολυμπιακού επί του Ατρόμητου ανεβάζει πολύ ψηλά των πήχη των προσδοκιών για τα ημιτελικά.
Αν, δηλαδή, στα προημιτελικά υπήρχε ένα σχετικά αυξημένο ενδιαφέρον, στους "4" μπαίνει …φωτιά και το κοινό θα καθηλωθεί από τις αναμετρήσεις.

Έχουμε και λέμε, λοιπόν. Δυο μάχες του πρωτοπόρου Ολυμπιακού με τον δεύτερο ΠΑΟΚ. Μην ξεχνάμε το 4-0 του α΄ γύρου στο πρωτάθλημα, αλλά και το παιχνίδι για τον β΄ γύρο που πλησιάζει κι αυτό.
Σε μια εποχή, δηλαδή, που οι δυο ελληνικές ομάδες θα παίζουν με Μάντσεστερ και Μπενφίκα στην Ευρώπη, θα δώσουν μεταξύ τους και τρεις ντερμπάρες με όλη τη σημασία της λέξης. Εκ των οποίων οι δυο στα ημιτελικά! Κι έχουν κι από ένα ματς με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα.

Κι εδώ φτάνουμε στους Πράσινους, που έχασαν 1-0 στο Βόλο, αλλά, φυσικά, προκρίθηκαν μετά το αρχικό 4-0.

Μπορεί τα περισσότερα φώτα στο Κύπελλο να πέσουν στα ματς – φωτιά Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ, αλλά ο Παναθηναϊκός εκτός απροόπτου θα αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ. Κι όλοι ξέρουμε ότι το κλίμα είναι ιδιαίτερα οξυμμένο μεταξύ των δυο ομάδων. Άρα, και σ΄ αυτόν τον ημιτελικό θα υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον τι θα γίνει, με δεδομένο ότι οι Κρητικοί δείχνουν ανεβασμένοι. Εφόσον, βέβαια, προκριθούν σήμερα.

Υπάρχει, μάλιστα, πλέον αυξημένη πιθανότητα να δούμε και ντέρμπι στον τελικό. Είτε Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, είτε ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκού. Ζεστάθηκε για τα καλά η διοργάνωση, λοιπόν. Πήρε φωτιά, όπως είπαμε!
Πηγή: sportdog.gr

Τα μεταγραφικά δεδομένα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό!

Τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τον Αργύρη Πεδουλάκη ένα πράγμα τους ενδιαφέρει πρώτιστα: το να κερδίσουν σήμερα Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στα παιχνίδια με Εφές Αναντολού και Μάλαγα αντίστοιχα.Γράφει ο Τόλης Κοτζιάς

Τα μεταγραφικά δεδομένα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό
Αν τα καταφέρουν, θα είναι βασιλιάδες.

Αν όχι, δεν χάθηκε ο κόσμος, αφού το TOP-16, έτσι όπως έχει γίνει από πέρυσι, είναι σιδηρόδρομος.

Και από τη στιγμή, που βρισκόμαστε στην 6η αγωνιστική, έχουμε ακόμη πολύ ψωμί μπροστά μας.
Παράλληλα, όμως, τους δύο προπονητές απασχολεί και το θέμα της ενίσχυσης της ομάδας τους. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε χθες ότι «η κατάσταση τώρα είναι όπως σας τη λέω, με το συγκεκριμένο ρόστερ θέλουμε να πάμε ως το τέλος». Δεν παίζουμε με τις λέξεις, αλλά ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε ότι «θέλουμε να πάμε» και όχι ότι «θα πάμε». Αρα κάποιο, έστω μικρό παραθυράκι, άφησε για ενίσχυση. Και εδώ έρχονται οι πληροφορίες, που θέλουν τους πρωταθλητές Ευρώπης να ασχολούνται ακόμη με τον Γκιόργκι Σερμαντίνι. Θέλουν τον Γεωργιανό, γιατί, έτσι όπως παίζουν, αυτός θεωρούν ότι ταιριάζει περισσότερο και όχι ο Μπέγκιτς. Αν δεν μπορέσει να πάρει τον Σερμαντίνι ο Ολυμπιακός, θα κοιτάξει για άλλον ψηλό. Που να έχει ευρωπαϊκή εμπειρία και πάνω από όλα βέβαια να ταιριάζει στο στυλ της ομάδας. Αν θα γίνει, λοιπόν, αλλαγή στους «ερυθρόλευκους», θα αφορά μόνο σε ψηλό. Οχι σε γκαρντ. Ο Μάρντι Κόλινς μένει στο πόστο του, αφού Μπαρτζώκας και συμπαίκτες του Αμερικάνου είναι ικανοποιημένοι.
Στον Παναθηναϊκό το τοπίο είναι πιο ξεκάθαρο, αφού η αναζήτηση έχει να κάνει με έναν γκαρντ, που θα έρθει να προστεθεί στη κλάση του Διαμαντίδη και στην ποιότητα του Ούκιτς. Θα έρθει (αν έρθει) να προστεθεί για να ξεκουράσει τον Διαμαντίδη και να καλύψει αυτά, που δεν μπορεί να δώσει ο Κροάτης. Και δεν μπορεί να τα δώσει ο Ούκιτς, λόγω του προβλήματος τραυματισμού, που δεν του επιτρέπει να προπονείται έτσι όπως πρέπει. Τον Νίκο Παππά δεν τον βάζουμε στην εξίσωση, γιατί δεν είναι πλέι-μέικερ.
Ο Παναθηναϊκός έχει βάλει στο στόχαστρό του τον Ζακ Ράιτ της Μπάμπεργκ και τον Που Τζέτερ της κινέζικης Σαντόνγκ. Δύο παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ο Ράιτ είναι παίκτης, που κάνει πολλές δουλειές μέσα στο παρκέ, είναι πολύ δυνατός στην άμυνα, στο «1 εναντίον 1″ είναι όχι ανίκητος, αλλά δύσκολα κόβεται, έχει και παιχνίδι με πλάτη στο καλάθι, που αρέσει στον Πεδουλάκη. Εχει βεβαίως βεβαίως και μειονεκτήματα. Με βασικότερο το ότι δεν έχει το τρίποντο στο παιχνίδι του. Δεν είναι μόνο ότι δεν έχει καλό σουτ, είναι ότι δεν το χρησιμοποιεί κιόλας.
Ο Τζέτερ από την άλλη είναι πιο γρήγορος (όντας πολύ κοντός άλλωστε), έχει το σουτ, που δεν έχει ο Ράιτ, πιέζει πολύ πάνω στην μπάλα. Μειονεκτημά του; Αυτό, που αναφέραμε: Είναι 1.80. Αρα θα έχει πρόβλημα στην άμυνα με ψηλότερους παίκτες. Βεβαίως, όλες οι αδυναμίες καλύπτονται ομαδικά (και όχι μόνο), κάτι, που μας έχει δειξει η ιστορία.
Ποιον θα πάρει ο Πεδουλάκης από τους δύο (ή μήπως κάποιον άλλον;) ή αν θα πάρει τελικά (όπως και ο Ολυμπιακός) θα το δούμε πολύ σύντομα, αφού η προθεσμία λήγει πριν από το ξεκίνημα του δεύτερου γύρου του TOP-16. Ετσι, ωστόσο, έχουν τα δεδομένα στους «αιώνιους» μέχρι αυτή τη στιγμή, που μιλάμε. Και αν θέλετε τη γνώμη μας, ο Παναθηναϊκός είναι εκείνος, που έχει τη μεγαλύτερη ανάγκη για μεταγραφή. Μόνο και μόνο λόγω του προβλήματος του Ούκιτς.

Πηγή: superbasket.gr

Αναστάτωση στον Άρη!!

Οι παίκτες του Άρη πήγαν καθυστερημένα στην προπόνηση χθες, προκειμένου να μιλήσουν με τη διοίκηση της ΚΑΕ, κάτι που ενόχλησε τον Μίλαν Μίνιτς. Φήμες περί αποχώρησης του Σέρβου τεχνικού.

Αναστάτωση στον Άρη
Η επόμενη μέρα του τελικού ήταν δύσκολη για τον Άρη. Οι παίκτες της ομάδας ενημέρωσαν πως θα προσέλθουν με καθυστέρηση στην προπόνηση λόγω συνάντησης με τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Λευτέρη Αρβανίτη, για τα οφειλόμενα. Αυτό δυσαρέστησε τον Μίλαν Μίνιτς, που δεν τους περίμενε για προπόνηση και αποχώρησε δυσαρεστημένος, την ώρα που υπάρχουν φήμες ακόμη και για αποχώρησή τους από την ομάδα.

Οι παίκτες του Άρη με ανακοίνωσή τους εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στη διοίκηση Αρβανίτη. «Οι παίκτες του Άρης δεν είναι χαζοί, ώστε να μην κάνουν προπόνηση, γνωρίζοντας ότι την Παρασκευή θα πληρωθούν και γνωρίζοντας ακόμη και την επόμενη ημερομηνία, κατά την οποία ο Πρόεδρος της Άρης Κ.Α.Ε., κος. Λευτέρης Αρβανίτης, θα τους καταβάλλει χρήματα. Οι σχέσεις που έχουν οι παίκτες του ΑΡΗ με τη Διοίκηση δε βρίσκονται εύκολα σε άλλες ομάδες και έχουμε την τύχη να έχουμε έναν από τους πιο έντιμους Προέδρους στην Α1, γι’ αυτό αφήστε την ομάδα να συνεχίσει την προσπάθειά της απερίσπαστη. Παρακαλούμε πολύ για τυχόν συκοφαντίες να ψάξετε να βρείτε άλλη ομάδα να ασχοληθείτε».

Ο Λεμπρόν και ο… Καλάθης!!

Ο απίθανος Λεμπρόν Τζέιμς με μία μεγαλειώδη εμφάνιση που επισφραγίστηκε από το νικητήριο τρίποντο στην εκπνοή οδήγησε το Μαϊάμι στη νίκη επί των Ουόριορς. Νέα πολύ καλή εμφάνιση από Καλάθη.

Ο Λεμπρόν και ο… Καλάθης
Τι άλλο να κάνει; Ο Λεμπρόν Τζέιμς βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα και το επιβεβαίωσε οδηγώντας το Μαϊάμι στη νίκη με 111-110 επί των Ουόριορς στο Όκλαντ, παρά την απουσία του Ντουέιν Ουέιντ. Ο σούπερ σταρ των πρωταθλητών πέτυχε το νικητήριο τρίποντο πάνω σε άμυνα του Αντρέ Ιγκουοντάλα στο φινάλε του αγώνα, τον οποίο ολοκλήρωσε με 36 πόντους, 13 ριμπάουντ και 9 ασίστ. Λίγο νωρίτερα ο Στίβεν Κάρι με γκολ-φάουλ είχε βάλει μπροστά με δύο πόντους τους «πολεμιστές».

Ο Νικ Καλάθης πρόσθεσε μία ακόμη πολύ καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του. Οι Γκρίζλις έφτασαν τις οκτώ νίκες στα τελευταία έντεκα ματς περνώντας με 86-81 από το Ορλάντο. Ο ομογενής γκαρντ σε 36:51 είχε 12 πόντους (6/13 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 4 κλεψίματα και 2 τάπες, ενώ θετικός ήταν και ο Κώστας Κουφός με 7 πόντους (1/4 βολές, 3/5 δίποντα), 4 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα σε 20:03.

Οι Μπακς έχασαν για μία ακόμη φορά, με 102-98 στο Μιλγουόκι από τους Πέλικανς. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έμεινε στα «ρηχά» έχοντας 3 πόντους (1/2 βολές, 1/3 δίποντα), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα.

Στη μόλις τρίτη τους φετινή εντός έδρας ήττα σε 28 ματς υποχρέωσαν τους Πέισερς οι Μάβερικς, με 81-73. Ο Μόντα Έλις με 23 και ο Ντιρκ Νοβίτσκι με 18 πόντους οδήγησαν τους Τεξανούς στην επικράτηση.

Οι Ρόκετς συμπλήρωσαν επτά σερί νίκες καθώς επιβλήθηκαν 113-112 των Ουίζαρντς με 35 πόντους του Τζέιμς Χάρντεν, που πέτυχε και το νικητήριο καλάθι με λέι απ 0,7’’ πριν το τέλος.

Οι Κλίπερς με 36 πόντους και 10 ριμπάουντ του Μπλέικ Γκρίφιν πήραν τη νίκη με 122-117 απέναντι στους Μπλέιζερς.

Οι Σπερς χωρίς Πάρκερ, Τζινόμπιλι και Σπλίτερ πέρασαν με 104-92 από τη Βοστώνη με τον Μάρκο Μπελινέλι να έχει 16 πόντους, 11 ριμπάουντ και 8 ασίστ.

Αναλυτικά:

Ιντιάνα Πέισερς-Ντάλας Μάβερικς 73-81 Χιλ 14, Στίβενσον 13 (10 ριμπ.), Γκρέιντζερ 13, Τζορτζ 12, Γουέστ 12-Έλις 23, Νοβίτσκι 18, Κάρτερ 11.

Ορλάντο Μάτζικ-Μέμφις Γκρίζλις 81-86 Βούτσεβιτς 13 (10 ριμπ.), Χάρις 13, Ντέιβις 12, Αφλάλο 10-Ράντολφ 20, Λι 17, Πρινς 14, Καλάθης 12.

Τορόντο Ράπτορς-Ατλάντα Χοκς 104-83 ΝτεΡόζαν 31, Λάουρι 16 (13 ασίστ), Πάτερσον 14, Ρος 13, Βάσκες 12, Βαλαντσιούνας 2 (14 ριμπ.)-Αγιόν 18 (10 ριμπ.), Μίλσαπ 17, Τιγκ 13, Μάρτιν 10.

Μπόστον Σέλτικς-Σαν Αντόνιο Σπερς 92-104 Ρόντο 16, Όλινικ 15 (10 ριμπ.), Χάμφρις 15, Μπας 12, Μπέιλες 11, Γκριν 10-Ντάνκαν 25, Ντιαό 18, Μπελινέλι 16 (11 ριμπ.), Μιλς 16, Τζόζεφ 11.

Μπρούκλιν Νετς-Σάρλοτ Μπόμπκατς 105-89 Πιρς 25, Γουίλιαμς 13, Μπλάτσε 13, Τελέτοβιτς 13, Γκαρνέτ 10-Γουόκερ 16, ΜακΡόμπερτς 13, Τζέφερσον 12 (10 ριμπ.).

Ντιτρόιτ Πίστονς-Κλίβελαντ Καβαλίερς 89-93 Σμιθ 18 (10 ριμπ.), Ντράμοντ 16 (17 ριμπ.), Μονρό 16, Σίνγκλερ 12, Μπάινουμ 12-Τόμπσον 25 (15 ριμπ.), Ίρβινγκ 23, Τζακ 9, Γουέιτερς 9.

Νιου Γιορκ Νικς-Σακραμέντο Κινγκς 101-106 (κ.α. 93-93) Άντονι 36 (11 ριμπ.), Στούντεμαϊρ 20, Τσάντλερ 17 (11 ριμπ.), Φέλτον 8 (12 ασίστ)-Φριντέτ 24, Τόμας 20, Γκέι 20, Κάζινς 19 (14 ριμπ.), Γουίλιαμς 14, Τόμπσον 6 (10 ριμπ.).

Χιούστον Ρόκετς-Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 113-112 Χάρντεν 35, Χάουαρντ 24 (16 ριμπ.), Πάρσονς 18 (12 ριμπ.), Λιν 16, Μοτιεγιούνας 11-Αρίζα 32 (11 ριμπ.), Νενέ 21, Μπιλ 20, Γουόλ 19 (14 ασίστ).

Μιλγουόκι Μπακς-Νιου Ορλίνς Χόρνετς 98-102 Νάιτ 22, Νιλ 18, Ιλιασόβα 16, Γουόλτερς 14, Μίντλετον 11-Γκόρντον 21, Ρόμπερτς 17, Αζανσά 16, Ντέιβις 12, Έβανς 12, Αμίνου 10, Μπάμπιτ 10.

Μινεσότα Τίμπεργουλβς-Ντένβερ Νάγκετς 117-90 Λοβ 32 (11 ριμπ.), Μπρούερ 22, Μπαρέα 18, Μπάντιντζερ 12, Ρούμπιο 11 (12 ασίστ), Τουριάφ 3 (11 ριμπ.)-Χάμιλτον 16, Χίκσον 14 (13 ριμπ.), Φουρνιέ 13, Τσάντλερ 12, Φόι 10.

Γιούτα Τζαζ-Φιλαδέλφεια 76ερς 105-100 Μπερκς 26, Χέιγουορντ 17, Γουίλιαμς 13 (14 ριμπ.), Τζέφερσον 12, Καντέρ 12, Έβανς 10-Τέρνερ 21, Γιανγκ 19, Κάρτερ-Γουίλιαμς 19, Χόους 16 (11 ριμπ.), Άντερσον 15.

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Μαϊάμι Χιτ 110-111 Κάρι 29, Λι 21 (11 ριμπ.), Τόμπσον 17, Μπαρνς 14-Τζέιμς 36 (13 ριμπ., 9 ασίστ), Μπος 19, Μπίσλεϊ 16, Τσάλμερς 12, Κόουλ 10.

Λος Άντζελες Κλίπερς-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 122-117 Γκρίφιν 36 (10 ριμπ.), Κρόφορντ 25, Πολ 20 (12 ασίστ), Τζόρνταν 14-Όλντριτζ 25, Λίλαρντ 21, Μάθιους 15, Μπατούμ 13, Λόπεζ 12, ΜακΚόλουμ 11.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

Κουπάτος και ορεξάτος!!

Με ανεβασμένη τη διάθεση από την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της χρονιάς, του Κυπέλλου, ο Παναθηναϊκός αναμετράται απόψε στη Μάλαγα με την Ουνικάχα για την έκτη αγωνιστική του Top 16.

Κουπάτος και ορεξάτος
Φόρτωσε την… κούπα από το Ηράκλειο και «πέταξε» για Μάλαγα. Λίγες μέρες μετά την εύκολη κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Άρη ο Παναθηναϊκός καλείται απόψε (21:45, ΔΤ) κόντρα στην Ουνικάχα να επιστρέψει στις νίκες στην Euroleague. Οι «πράσινοι» αν και ξεκίνησαν καλά στη φάση των «16» προέρχονται από δύο συνεχόμενες ήττες από Φενερμπαχτσέ και Μπαρτσελόνα ωστόσο είναι ψυχολογικά ανεβασμένοι έχοντας ακόμα μια κούπα στην τροπαιοθήκη τους.

Μοναδικό… αγκάθι για το «τριφύλλι» η συμμετοχή του Τζέιμς Γκιστ. Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ υπέστη τράβηγμα λίγο πριν τον τελικό του Κυπέλλου που τον κράτησε εκτός προπονήσεων. Ωστόσο ανέβασε ρυθμούς, ταξίδεψε στη Μάλαγα και δεν αποκλείεται να συμπεριληφθεί στην 12άδα και να πάρει κάποια λεπτά συμμετοχής, ανάλογα και την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Τα προβλήματα πάντως δεν λείπουν και για την Μάλαγα. Οι γηπεδούχοι δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον Ερλ Κάλογουεϊ ενώ έχουν να διαχειριστούν και τα τελευταία τους αρνητικά αποτελέσματα. Η ομάδα του Ζοάν Πλάθα μετρά τρεις ήττες στο Top 16 εκ των οποίων οι δύο στα δύο τελευταία ματς. Επιπλέον στο Final 8 του Copa Del Rey που φιλοξενήθηκε στην έδρα της γνώρισε πρόωρο αποκλεισμό στα προημιτελικά από την Σαραγόσα. Οι συνθήκες αυτές καθιστούν για τους γηπεδούχους απαραίτητη τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Σρνταν Ντοζάι (Κροατία) και Νταμίρ Γιαβόρ (Σλοβενία).


Τα στατιστικά δείχνουν…

… Μάλαγα. Η ομάδα της Ανδαλουσίας υπερέχει στατιστικά του Παναθηναϊκού σε μέσο όρο πόντων, σύνολο ριμπάουντ, επιθετικά ριμπάουντ, ασίστ, ποσοστό βολών και Ιndex. Από την άλλη οι «πράσινοι» είναι καλύτεροι στα αμυντικά ριμπάουντ, στα κλεψίματα, στο ποσοστό διπόντων και τριπόντων, όμως είναι πιο επιρρεπείς στα λάθη. «Ισόπαλες» οι δύο ομάδες στα κοψίματα.

Αναλυτικά ο μέσος όρος Μάλαγα και Παναθηναϊκού

Πόντοι: 75,5-74,6
Ριμπάουντ: 34,3-32,7
Επιθετικά ριμπάουντ: 13,3-10,6
Αμυντικά ριμπάουντ: 20-9-22,1
Ασίστ: 15,2-17,1
Κλεψίματα: 5,1-8,2
Κοψίματα: 2,9-2,9
Λάθη: 11,3-2,9
Δίποντα: 51,0%-51,3%
Τρίποντα: 34,2%-35,2%
Βολές: 75,2%-74,8%
Index: 84,6-83,3

Η προϊστορία λέει…

Ο Παναθηναϊκός υπερέχει της Μάλαγα, καθώς σε 18 αναμετρήσεις των δύο ομάδων κατά το παρελθόν μετρά 13 νίκες. Στη Μάλαγα οι «πράσινοι» έχουν νικήσει στις πέντε από τις εννιά επισκέψεις τους. Πέρσι οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά στο Top 16 μετρώντας από μία νίκη, με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί 78-73 στο ΟΑΚΑ και την Ουνικάχα 66-60 στη Μάλαγα.

Μέσω Εφές… Final Four
Ένα ακόμη βήμα για την πρόκριση, τη δεύτερη θέση στον όμιλο του Top 16 και στο… βάθος το Final Four θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός υποδεχόμενος την Αναντολού Εφές την Πέμπτη στο ΣΕΦ (20:00).

Πέρσι ο δρόμος του Ολυμπιακού για το Final Four πέρασε… πάνω από την Αναντολού Εφές στα προημιτελικά. Φέτος οι δύο ομάδες συναντώνται νωρίτερα, αλλά δεν είναι υπερβολή πως από τα αποτελέσματα απέναντι στην τουρκική ομάδα θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό και το μέλλον των «ερυθρόλευκων» στην Ευρωλίγκα.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης φιλοξενούν απόψε (20:00, Novasports 3, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) την ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου και του Κώστα Βασιλειάδη με στόχο την τρίτη σερί νίκη στο Top 16, που θα τους διατηρήσει στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης στον όμιλο, πριν από το μεγάλο ντέρμπι της επόμενης Πέμπτης απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Ο Γιώργος Πρίντεζης αποτελεί τον μεγάλο πονοκέφαλο του Γιώργου Μπαρτζώκα, καθώς ταλαιπωρείται από ίωση και μέχρι χθες ήταν στο νοσοκομείο ακολουθώντας ενδοφλέβια αγωγή. Αν είναι, τελικά, στη δωδεκάδα, θα φανεί λίγο πριν το τζάμπολ, ενώ αν δεν τα καταφέρει το κενό θα κληθούν να αναπληρώσουν Πέτγουεϊ κατά κύριο λόγο, Περπέρογλου κατά δεύτερο και πιθανώς για λίγο και ο Αγραβάνης. Δικαίωμα συμμετοχής δεν έχει και ο Τζαμάριο Μουν, που θα είναι διαθέσιμος για την Ευρωλίγκα από τον δεύτερο γύρο του Top 16.

Η Εφές προέρχεται από δύο σερί νίκες στην Ευρωλίγκα, αλλά και την απογοήτευση της ήττας στον τελικό του Final 8 του Κυπέλλου από την Καρσίγιακα. Οι άνθρωποι της ομάδας δηλώνουν πως παίζουν χωρίς άγχος για την πρόκριση στα προημιτελικά, αλλά ίσως αυτό να είναι και το στοιχείο που τους κάνει πιο επικίνδυνους.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Αρτεάγκα (Ισπανία), Πέρεθ Πιθάρο (Ισπανία) και Γιούρας (Σερβία).

Τι δείχνουν οι αριθμοί

Σχεδόν καθολική υπεροχή του Ολυμπιακού δείχνει η στατιστική σύγκριση των δύο ομάδων. Οι Πειραιώτες έχουν καλύτερη επίθεση (79,5π. ανά αγώνα έναντι 71,7), άμυνα (73,5π. παθητικό έναντι 75,3), ενώ υπερέχουν σαφώς σε ριμπάουντ (34 έναντι 30,9), αμυντικά (24,3 έναντι 21,9) αλλά και επιθετικά (9,7 έναντι 9), ασίστ (17,8 έναντι 14,7), τάπες (3,9 έναντι 2,9), καθώς και ποσοστά ευστοχίας σε βολές (70,7% έναντι 66,8%), δίποντα (54,4% έναντι 48,9%) και τρίποντα (37,4% έναντι 36,4%). Η Εφές υπερέχει μόνο σε κλεψίματα (7,7 έναντι 5,3) και… λάθη (12,7 έναντι 11,7). Μοιραία, λοιπόν, ο Ολυμπιακός έχει συντριπτική υπεροχή στο σύστημα αξιολόγησης με 89 έναντι 71,5.

Τι λέει η προϊστορία

Η αποψινή θα είναι η 26η συνάντηση των δύο ομάδων στην Ευρωλίγκα, με τον Ολυμπιακό να μετρά 13 νίκες. Το περίεργο στην προϊστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων είναι τα πολλά «διπλά». Οι Πειραιώτες στην έδρα τους έχουν οκτώ νίκες και πέντε ήττες, ενώ η τουρκική ομάδα έχει στο γήπεδό της επτά νίκες σε δώδεκα αναμετρήσεις. Πέρσι οι δύο ομάδες συναντήθηκαν επτά φορές (!), δύο στην κανονική περίοδο και πέντε στα play offs, με την έδρα να «μιλά» σε όλες τις περιπτώσεις και τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν το εισιτήριο για το Final Four με τη γνωστή… συνέχεια.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής του Top 16

Ε’ όμιλος

Ολυμπιακός-Εφές Αναντολού 13/02, 20:00 (Novasports 3)
Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ-Λαμποράλ Κούτσα, 13/02, 21:45
Ουνικάχα Μάλαγα-Παναθηναϊκός 13/02, 21:45 (ΔΤ)
Μπαρτσελόνα-Αρμάνι Μιλάνο, 14/02, 21:45

Η βαθμολογία του Ε’ ομίλου (σε 5 αγωνιστικές)

Μπαρτσελόνα 5-0
Παναθηναϊκός 3-2
Αρμάνι Μιλάνο 3-2
Ολυμπιακός 3-2
Ουνικάχα Μάλαγα 2-3
Εφές Αναντολού 2-3
Λαμποράλ Κούτσα 1-4
Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ 1-4

ΣΤ’ όμιλος

Λοκομοτίβ Κουμπάν-Ρεάλ Μαδρίτης 13/02, 18:00
Ζαλγκίρις Κάουνας-Παρτίζαν 13/02, 19:45
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Μπάγερν Μονάχου 13/02, 21:05
Γαλατασαράι-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 14/02, 20:30

Η βαθμολογία του ΣΤ’ ομίλου (σε 5 αγώνες)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4-1
Μακάμπι Τελ Αβίβ 4-1
Ρεάλ Μαδρίτης 4-1
Λοκομοτίβ Κουμπάν 3-2
Γαλατασαράι 2-3
Μπάγερν Μονάχου 2-3
Παρτίζαν 1-4
Ζαλγκίρις Κάουνας 0-5
Πηγή: sport-fm.gr

Συμπληρώνεται το «καρέ»

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός βρίσκονται ήδη στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου και σήμερα - μετά τα ματς σε Νέα Σμύρνη και Ριζούπολη – θα γνωρίζουμε τις άλλες δύο ομάδες που θα συμπληρώσουν την τετράδα.

Συμπληρώνεται το «καρέ»
Κάτοχο θα βρουν σήμερα τα άλλα δύο εισιτήρια που έχουν απομείνει για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στους «τέσσερις» βρίσκονται από χθες ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, με τον Πανιώνιο να υποδέχεται τον ΟΦΗ και ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει στη Ριζούπολη τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Προβάδισμα έχουν οι Κρητικοί και οι Θεσσαλονικείς, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν τους «πράσινους» και τους «ερυθρόλευκους», αντίστοιχα στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα του διημέρου

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Ολυμπιακός Β. - Παναθηναϊκός 1-0 (0-4)
Ατρόμητος - Ολυμπιακός 1-1 (0-0)

Πέμπτης 13 Φεβρουαρίου 2014

Πανιώνιος - ΟΦΗ (0-2)
Γήπεδο: Νέας Σμύρνης -17:00, ΟΤΕ Sport
Διαιτητής: Κάμπαξης (Εύβοιας)
Βοηθοί: Τουμπακάρης (Αθηνών),
Καμπούρης (Εύβοιας).

Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΟΚ (0-3)
Γήπεδο: «Γ. Καμάρας» - 20:00, ΟΤΕ Sport 2.
Διαιτητής: Ντίτσιος (Πρέβεζας)
Βοηθοί: Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου), Παστρωμάς (Δυτ. Αττικής).

ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ
(19-20 Μαρτίου και 16-17 Απριλίου)

Νικητής ζευγαριού Πανιώνιος - ΟΦΗ vs Παναθηναϊκός
Ολυμπιακός vs νικητής ζευγαριού Απόλλων – ΠΑΟΚ

Θα υπερασπιστούν τον Ψωμιάδη πρώην παίκτες της ΑΕΚ;

Κρυφά «όπλα» φαίνεται πως είναι έτοιμος να… εμφανίσει ο Μάκης Ψωμιάδης, για την υπεράσπιση του στην πολύκροτη υπόθεση της ΑΕΚ. Συνεχίζεται η κόντρα με τον Οικονομόπουλο.

Θα υπερασπιστούν τον Ψωμιάδη πρώην παίκτες της ΑΕΚ;
Ο Μάκης Ψωμιάδης σχεδιάζει να καλέσει ως μάρτυρες υπεράσπισης στην υπόθεση της ΑΕΚ πρώην «κιτρινόμαυρους» ποδοσφαιριστές με «βαρύ» όνομα.

Όπως αναφέρεται στο «Εθνοσπόρ» ο Μάκης Ψωμιάδης θα ζητήσει στη μεθεπόμενη συνεδρίαση ως μάρτυρες υπεράσπισης πρώην πρωτοκλασάτους παίκτες της ΑΕΚ, ώστε να αποδείξει ότι στην δική του εποχή δεν υπήρχαν οικονομικά προβλήματα στον σύλλογο. Ότι δηλαδή οφειλόντουσαν χρήματα προς τους παίκτες όταν ήταν αυτός πρόεδρος.

Χθες (12/2), ο πρώην πρόεδρος της «Ένωσης» ήρθε για άλλη μια φορά σε κόντρα με τον Χάρη Οικονομόπουλο στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Ισχυρίστηκε ότι ο γνωστός δικηγόρος του ζήτησε δύο εκατομμύρια ευρώ για να παραιτηθεί από την υπόθεση και τον κάλεσε να του κάνει μήνυση, αφού θεωρεί ότι ψεύδεται. Η συνέχεια της εκδίκασης ορίστηκε για τη Δευτέρα (17/2).Πηγή: sport-fm.gr

Ο άθλος του Διαμαντίδη και το σχέδιο του στρατηγού «Ζοτς» (video)

Το www.sport-fm.gr σάς θυμίζει την τελευταία νίκη του Παναθηναϊκού στη Μάλαγα, που είχε έρθει δια χειρός Διαμαντίδη και βγήκε από το πινακάκι του Ομπράντοβιτς.

Ο άθλος του Διαμαντίδη και το σχέδιο του στρατηγού «Ζοτς» (video)
Η τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός είχε περάσει νικηφόρα από τη Μάλαγα, όπου απόψε αντιμετωπίζει την Ουνικάχα, ήταν στις 24 Νοεμβρίου του 2011. Τότε οι «πράσινοι» είχαν επικρατήσει με 77-76 με τον Δημήτρη Διαμαντίδη σε μία από τις κορυφαίες βραδιές της καριέρας του.

Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» είχε 23 πόντους με 7/11 τρίποντα (4 ασίστ, 3 ριμπάουντ και 1 τάπα), ανάμεσά τους και το νικητήριο-εφαρμόζοντας στο ακέραιο το πλάνο για την τελευταία επίθεση που είχε σχεδιάσει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς-που διαμόρφωσε το 77-76.

Θυμηθείτε τη μεγάλη παράσταση του «Μήτσου»…



… και το απίθανο πλάνο του «Ζοτς»


Πηγή: sport-fm.gr

Το παίρνει πάνω του ο Μελισσανίδης!!

Να επωμιστεί ο ίδιος την αποστολή εύρεσης χορηγού για την εμπορική ονομασία του γηπέδου της ΑΕΚ αποφάσισε ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Οι λόγοι που κατέληξε σε αυτή την απόφαση ο «τίγρης».

Το παίρνει πάνω του ο Μελισσανίδης
Απομακρύνεται, αν δεν έχει ήδη… αποκλειστεί, η ιδέα της ανάθεσης της εύρεσης χορηγού για την εμπορική ονομασία του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης φέρεται να έκρινε ασύμφορη την πρόταση της γερμανικής εταιρείας Sport 5 και αναμένεται να χειριστεί ο ίδιος το θέμα της σύναψης συμφωνίας, που θα αποφέρει έναν σημαντικό πόρο για την κατασκευή της «Αγια-Σοφιάς».

Συγκεκριμένα, ο «τίγρης» έκρινε πως δεν θα ωφελούσε να υπάρχει μεσάζοντας σε αυτή την αναζήτηση, αφού από τις επαφές που είχε κάνει ο ίδιος τους προηγούμενους μήνες )και οι οποίες πλέον θα ενταθούν το προσεχές διάστημα) είχε διαγνώσει πως μπορεί να βρει καλές προσφορές με τη «Δικέφαλος 1924» να καρπώνεται όλο το ποσό και να το διαθέτει για την ανέγερση του νέου γηπέδου. Πάντως οι «γέφυρες» με τη Sport 5 δεν θα αποκοπούν, καθώς είναι πιθανό να υπάρξει συνεργασία για την εμπορική εκμετάλλευση των χώρων της «Αγια-Σοφιάς».

Τελειώνουν οι μετρήσεις, προχωρά η άδεια

Στο μεταξύ, το μεσημέρι ολοκληρώνονται οι μετρήσεις στο υπέδαφος του οικοπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας, καθώς εξασφαλίστηκε χθες παράταση μίας ημέρας. Τα δείγματα θα σταλούν σε ειδικό εργαστήριο και τα αποτελέσματα της ανάλυσης θα προστεθούν στο φάκελο που θα κατατεθεί στη ΓΓΑ σε συνάντηση που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. Από τη στιγμή κατάθεσης του φακέλου θα απαιτηθούν περίπου δύο εβδομάδες για να εξεταστεί και να εγκριθεί, ενώ στη συνέχεια θα μπορεί να απευθυνθεί η ΑΕΚ στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για την έκδοση οικοδομικής άδειας.

Γεμίζει ο «κουμπαράς» του γηπέδου

Τέλος, θέμα ημερών είναι να αρχίσει ξανά η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της «Δικέφαλος 1924», που είχε «παγώσει» λόγω κάποιων γραφειοκρατικών ζητημάτων. Οι άνθρωποι της εταιρείας που έχει συσταθεί για να τρέξει το πρότζεκτ του γηπέδου έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες και έχουν καταθέσει φάκελο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, που στην επόμενη συνεδρίαση αναμένεται να δώσει τυπική έγκριση για να προχωρήσει η διαδικασία. Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αφορά τους καταθέτες ποσών που φτάνουν μέχρι τις 100.000 ευρώ (δηλαδή την ευρεία μάζα των φίλων της ΑΕΚ). Μόλις αρχίσει ξανά η διαδικασία για τους μικροκαταθέτες, θα γίνει νέα καμπάνια για να διαφημιστεί στους φίλους της «Ένωσης».
Πηγή: sport-fm.gr

Εξώδικο για πλέι-οφ και υποβιβασμό!!

Να τροποποιηθεί η προκήρυξη, όσον αφορά τη διεξαγωγή των πλέι-οφ, όπως επίσης, και του αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν, ζητά με εξώδικό του προς την Football League, ο Βλάσης Τσάκας.

Εξώδικο για πλέι-οφ και υποβιβασμό!
Πάντα ήταν περισσότερο «επικοινωνιακός» απ’ όσο έπρεπε. Μια με τις δηλώσεις του που έλεγε να την πληρώσει η Α.Ε.Κ. και η Λάρισα. Την άλλη που διαλαλούσε πως τον Ιούνιο θ’ αποχωρήσει από την προεδρία της Καβάλας.

Τον τελευταίο καιρό, όμως, ο Βλάσης Τσάκας έχει πάρει πραγματικά φωτιά!

Με εξώδικο, αυτή τη φορά, ζητά την τροποποίηση της προκήρυξης όσον αφορά τις ομάδες που θα υποβιβαστούν, όπως, επίσης, και του τρόπου διεξαγωγής των πλέι-οφ.

Ο διευθύνων σύμβουλος και, παράλληλα, πρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλας θεωρεί ότι το 2+1-που αποφασίστηκε- είναι αντίθετο προς τις διατάξεις του ΚΑΠ και γι’ αυτό το λόγο θέλει τις παραπάνω τροποποιήσεις. Πηγή: sport-fm.gr

Κόπα Λιμπερταδόρες: «Σφαλιάρες» σε Βραζιλιάνους! (videos)

Με 2-1 έχασαν οι Φλαμένγκο και Κρουζέιρο στην πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες.
Η Φλαμένγκο πλήρωσε αποβολή του Αμαράλ από το 12ο λεπτό του αγώνα στο Μεξικό με τη Λεόν, αφού το γκολ του Βίκτορ Κάσερες απλά ισοφάρισε σε 1-1 στο 43ο. Προηγήθηκε πέναλτι του Μάουρο Μποσέλι στο 32ο και το 2-1 από τον 27χρονο Κολομβιανό Φράνκο Αριζάλα στο 62ο. Την ίδια ώρα, η Κρουζέιρο ηττήθηκε στο Περού από τη Ρεάλ Γκαρκιλάσο, αν και προηγήθηκε στο 20ό λεπτό με τον 28χρονο Μπρούνο Ροντρίγκο. Άλλωστε, ο Ραμόν Ροντρίγκεζ σέρβιρε το 1-1 του Εζέκιελ Μπρίτεζ στο 52ο λεπτό και ολοκλήρωσε την ανατροπή με δικό του γκολ στο 62ο.
Από την πλευρά της, η Πενιαρόλ απέσπασε τυχερό 1-1 στη Βενεζουέλα απέναντι στην Ντεπορτίβο Ανσοατέγκι χάρη σε γκολ του 35χρονου Μαρσέλο Ζαλαγέτα στο 78ο λεπτό, ενώ ήταν πίσω από το 39ο λεπτό λόγω γκολ του Φράμπερ Βιγέγκας και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με παίκτη παραπάνω εξαιτίας αποβολής του Εβέλιο Ερνάντεζ στο 81ο λεπτό. Τέλος, η Ντεπορτίβο Κάλι κατέβαλε τη Σέρο Πορτένιο από την Παραγουάη με 1-0, αφού ο 35χρονος Τζον Βιαφάρα βρήκε δίχτυα στο 73ο λεπτό σκληρής αναμέτρησης.
Παρακάτω όλοι οι όμιλοι του Κόπα Λιμπερταδόρες:
Πρώτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Βελέζ (Αργεντινή) 3 (1 αγ.), Δε Στρόνγκεστ (Βολιβία) 0, Ατλέτικο Παραναένσε (Βραζιλία) 0, Ουνιβερσιτάριο (Περού) 0 (1 αγ.).
Δεύτερος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Μποταφόγκο 3 (1 αγ.), Ουνιόν Εσπανιόλα (Χιλή) 0, Ιντεπεντιέντε Ντε Βάλε (Εκουαδόρ) 0, Σαν Λορένζο (Αργεντινή) 0 (1 αγ.).
Τρίτος Όμιλος
Ντεπορτίβο Κάλι-Σέρο Πορτένιο 1-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ντεπορτίβο Κάλι (Κολομβία) 3 (1 αγ.), Λανούς (Αργεντινή) 0, Ο’ Χίγκινς (Χιλή) 0, Σέρο Πορτένιο (Παραγουάη) 0 (1 αγ).
Τέταρτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε (Κολομβία) 3 (1 αγ.), Ατλέτικο Μινέιρο 3 (1 αγ.), Σαμόρα (Βενεζουέλα) 0 (1 αγ.), Κλουμπ Νασιονάλ (Παραγουάη) 0 (1 αγ.).
Πέμπτος Όμιλος
Ρεάλ Γκαρκιλάσο-Κρουζέιρο 2-1
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ρεάλ Γκαρκιλάσο (Περού) 3 (1 αγ.), Ντεφενσόρ (Ουρουγουάη) 0, Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε (Χιλή) 0, Κρουζέιρο (Βραζιλία) 0 (1 αγ.).
Έκτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία) 0, Νιούελς Ολντ Μπόις (Αργεντινή) 0, Γκρέμιο (Βραζιλία) 0, Νασιονάλ Μοντεβιδέο (Ουρουγουάη) 0.
Έβδομος Όμιλος
Λεόν-Φλαμένγκο 2-1
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Λεόν (Μεξικό) 3 (1 αγ.), Μπολιβάρ (Βολιβία) 0, Εμελέκ (Εκουαδόρ) 0, Φλαμένγκο (Βραζιλία) 0 (1 αγ.).
Όγδοος Όμιλος
Ντεπορτίβο Ανσοατέγκι-Πενιαρόλ 1-1
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Σάντος Λαγκούνα (Μεξικό) 3 (1 αγ.), Πενιαρόλ (Ουρουγουάη) 1 (1 αγ.), Ντεπορτίβο Ανσοατέγκι (Βενεζουέλα) 1 (1 αγ.), Άρσεναλ Σαραντί 0 (1 αγ.).
Σημείωση: Οι πρώτες δύο ομάδες από κάθε όμιλο προκρίνονται στη φάση των «16».










Πηγή: onsports.gr

Η “σάρωση” της ΑΕΚ!!

Ο Μιχάλης Τσόχος ρίχνει μία προσεκτική ματιά στους ποδοσφαιριστές που αποκτά και κυρίως στον τρόπο με τον οποίο τους επιλέγει η “Ενωση”...
Το πρώτο μεταγραφικό «σκανάρισμα» της ΑΕΚ και η «σάρωση» που ακολούθησε μας δείχνει τον δρόμο πάνω στον οποίο θα βαδίσει η «Ενωση» τα επόμενα χρόνια όταν και θα μεγαλώνει ως ομάδα και όχι ως σύλλογος, γιατί ως τέτοιος, προφανώς και παραμένει μεγάλος.

Το σχέδιο είναι ίδιο με αυτό που είχε εφαρμοστεί και επί προπονητή Μπάγεβιτς. Προσεκτική ματιά πρώτα δίπλα μας, στο ελληνικό ποδόσφαιρο και απόκτηση παικτών που και παραστάσεις έχουν και περιθώρια εξέλιξης και μετά ματιές σε αγορές που γνωρίζουν καλά οι άνθρωποί της για την απόκτηση ποδοσφαιριστών από το εξωτερικό που μπορούν να εξελιχθούν, όπως ο Ζόριτς.

Αυτή η λογική και η προσέγγιση δεν νομίζω ότι υπάρχει αμφιβολία ότι είναι η σωστή. Για την ακρίβεια νομίζω ότι είναι ο μοναδικός δρόμος στον οποίο μπορεί να βαδίσει η ΑΕΚ. Και τα μέχρι τώρα δεδομένα ότι έχει κάνει και πολύ καλές επιλογές με βάση και το μειονέκτημα που έχει σε σχέση με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, ότι όποιον παίκτη παίρνει θα πρέπει να δεχτεί να παίξει και για έναν χρόνο στη Football League.

Από τις οκτώ κινήσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα και είναι πλέον βεβαιωμένο ότι του χρόνου θα παίζουν στην ΑΕΚ (προφανώς θα υπάρξουν κι’ άλλες) δεν υπάρχει κάποια με την οποία να έχεις ενστάσεις, απορίες, να αναρωτιέσαι γιατί την έκανε.

Ο Μάνταλος και ο Κολοβέτσιος είναι κατά την άποψη μου οι δύο κορυφαίες. Υπό την έννοια ότι είναι παίκτες που έχουν πολλές παραστάσεις από την Σούπερ Λίγκα, δύο χρόνια πρωταγωνιστούν στις ομάδες τους, είναι νεαροί και άρα ακόμη εξελίξιμοι και η ΑΕΚ μπορεί να ποντάρει επάνω τους για να εξελιχθούν ως βασικοί και στην ομάδα της Σούπερ Λίγκας που θα κάνει πρωταθλητισμό. Δεν είχαν κάνει κάτι παραπάνω δεν είχαν δείξει κάτι περισσότερο ο Σάμαρης και ο Σιόβας πριν πάνε στον Ολυμπιακό από αυτά που μας έχουν δείξει ο Μάνταλος και ο Κολοβέτσιος.

Από τις υπόλοιπες έξι, ανάλογου επιπέδου μπορεί να αποδειχτεί και αυτή του Λαμπρόπουλου. Δεν θα τον έβαζα σήμερα στην ίδια μοίρα με τον Κολοβέτσιο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα υποστήριζα ότι στην πορεία αποκλείεται αυτός να αποδειχτεί ο βασικός στόπερ. Και προσόντα έχει και χαρακτήρα βγάζει. Είναι απλώς ότι τον πήγε λίγο πίσω αυτός ο σοβαρός τραυματισμός που είχε. Στην ίδια κατηγορία θα έβαζα και τον Ανέστη. Απλώς με τον γκολκίπερ του Πανιωνίου που το ταλέντο του βγάζει μάτι δεν είμαι τόσο σίγουρος γιατί το δείγμα γραφής που έχουμε είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με τους υπόλοιπους, προφανώς επειδή τα ματς που έχει παίξει στο υψηλό επίπεδο είναι πολύ λιγότερα από αυτά των υπολοίπων που προανέφερα.

Ο Αραβίδης είναι μία άλλη κατηγορία. Μία κατηγορία μόνος του από τις μεταγραφές που έχει κάνει η ΑΕΚ ως τώρα. Είναι ένας παίκτης έμπειρος, έτοιμος να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα της Football League που όμως είναι σε τέτοια ηλικία που δεν έχει περιθώρια εξέλιξης. Αποκτήθηκε προφανώς για να κάνει την διαφορά την επόμενη σεζόν και για να αποτελέσει μία καλή εναλλακτική λύση στην ομάδα που σε δύο χρόνια θα θέλει να κάνει πρωταθλητισμό στην Σούπερ Λίγκα. Στην ίδια κατηγορία θα μπορούσε να βάλει κάποιος και τον Σαρρή του Εργοτέλη μόνο που κατά την άποψη μου ο Αραβίδης έχει μεγαλύτερη ποιότητα. Παρά ταύτα και ο κεντρικός αμυντικός των Κρητικών μπορεί να είναι βασικός την επόμενη σεζόν και μία λύση για τον πάγκο στην ΑΕΚ του πρωταθλητισμού.

Οι άλλες δύο προσθήκες είναι οι δύο ξένοι που έχει κλείσει ως τώρα η ΑΕΚ. Ο Φαγιέ που παίζει στην Καλλιθέα και ο Ζόριτς. Για τον Βόσνιο προφανώς και δεν έχω κάτι να γράψω πέρα από το ότι προέρχεται από μία αγορά που οι άνθρωποι της ΑΕΚ ξέρουν καλά και ότι ο Ντέγιαν Σαβίσεβιτς μιλάει με τα καλύτερα λόγια για το ταλέντο του και το περιθώριο εξέλιξής του. Οπωσδήποτε η ΑΕΚ χρειάζεται τώρα που θα παίξει στη Football League να ποντάρει σε τρεις τέσσερις ταλαντούχους ξένους τους οποίους θα προσπαθήσει να εξελίξει ώστε ένας δύο από αυτούς να αποτελέσουν βασικές μονάδες και στην ΑΕΚ του πρωταθλητισμού.

Οσο για τον Φαγιέ, η παρουσία του στην Καλλιθέα μας δείχνει ότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με αγωνιστικά χαρακτηριστικά που κανείς άλλος μέσος της ΑΕΚ δεν διαθέτει. Το αν θα ταιριάξει καλά με τον Κορδέρο στο 4-2-3-1 είναι ασφαλώς κάτι που θα πρέπει να περιμένουμε να το δούμε, αλλά η αλήθεια είναι ότι αν έπαιρνες έναν ξένο από το πρωτάθλημα της Football League (χρειάζεσαι και παίκτες που να ξέρουν την κατηγορία…) ο Φαγιέ θα ήταν αν όχι η προφανής λύση, σίγουρα μία από τις τρεις τέσσερις που υπάρχουν.

Σε αυτό το μοτίβο η ΑΕΚ θα κινηθεί για να κάνει τέσσερις πέντε ακόμη προσθήκες μέχρι το καλοκαίρι αποκτώντας τουλάχιστον δύο ακραίους αμυντικούς (αριστερό και δεξί μπακ) και φυσικά θα προχωρήσει και στην απόκτηση σέντρερ φορ και μεσοεπιθετικού που θα μπορεί να παίξει στη γραμμή και θα πλαισιώσει τον Αραβίδη, τον Ζόριτς και τον Πλατέλα.

Η ΑΕΚ στη Football League δεν θα πρωταγωνιστήσει απλώς, δεν είναι ότι θα έχει ρόστερ ομάδας που θα μπορούσε να τερματίσει στο πάνω μισό της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκας και ενδεχομένως (θα εξαρτηθεί από τις τελευταίες προσθήκες που θα γίνουν) ακόμη και να μπει στα πλέι οφ, αλλά θα βάλει και τις βάσεις για την ΑΕΚ των επόμενων χρόνων. Το σχέδιο υπάρχει, η συνταγή είναι η σωστή και πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα…
Πηγή: gazzetta.gr