Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Η... απόδραση της Ρεάλ!

Την πέμπτη της νίκη στο Top-16 της Ευρωλίγκας πανηγύρισε η Ρεάλ Μαδρίτης που «απέδρασε» με το διπλό απ’ τη Ρωσία κόντρα στη Λοκομοτίβ Κουμπάν (78-74).

Η... απόδραση της Ρεάλ
Τι κι αν έπαιξε τρεις «κολλητούς» αγώνες το σαββατοκύριακο για το Κύπελλο (που το σήκωσε κιόλας);

Η Ρεάλ Μαδρίτης έδειξε ακούραστη και πήρε ακόμα μια νίκη στο Top-16 Ευρωλίγκας, επικρατώντας 78-74 της Λοκομοτίβ Κουμπάν μέσα στη Ρωσία.

Η «βασίλισσα» έχει πλέον ρεκόρ 5-1 και παρά το γεγονός πως έκανε τα εύκολα-δύσκολα στο τέλος, πήρε το ροζ φύλλο αγώνα. Απ’ την άλλη, οι ηττημένοι βρίσκονται στο 3-3.

Το ματς:

Με... φόρα μπήκε στον αγώνα η Λοκομοτίβ Κουμπάν καθώς στο 4’ ήταν μπροστά ήδη με 10 πόντους(!) χάρη στο υπέρ της 13-3! Η Ρεάλ παρέμεινε υποτονική για λίγα λεπτά ακόμα, καθώς δεν μπορούσε να βρει ρυθμό στην επίθεση, ωστόσο στις τελευταίες επιθέσεις της πρώτης περιόδου πήρε λύσεις απ’ την περιφέρεια και κατάφερε να «ψαλιδίσει» τη διαφορά στους πέντε πόντους (23-18).

Έστω και δύσκολα, έστω κι οριακά οι Ρώσοι διατηρούσαν το προβάδισμα (32-30), αλλά φαινόταν πως κάτι είχε αλλάξει στη «βασίλισσα». Η άμυνα ήταν από... ατσάλι, η επίθεση ήταν σε πιο φυσιολογικά επίπεδα και κάπως έτσι οι Μαδριλένοι πήραν κεφάλι στο σκορ και κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια με το 36-40 του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο μέρος, η Ρεάλ μπήκε αποφασισμένη να τελειώσει την υπόθεση νίκη και γρήγορα με σερί 7-2 ανέβασε το δείκτη του σκορ στο +9 (38-47). Η διαφορά παρέμεινε σε αυτά τα επίπεδα για τα επόμενα λεπτά, ωστόσο απ’ το 27’ μέχρι το φινάλε της τρίτης περιόδου, οι γηπεδούχοι έκαναν την αντεπίθεσή τους και κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 53-53. Εν τέλει, οι Μαδριλένοι ολοκλήρωσαν το δεκάλεπτο στο +4 (54-58).

Με τον Μίροτιτς να αναλαμβάνει δράση και τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ να είναι σταθερή αξία, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν ακόμα και με 11 πόντους, χάρη σε σερί 13-6, που διαμόρφωσε το 60-71, πέντε λεπτά πριν το τέλος. Κι όμως, το παιχνίδι είχε ακόμα... δρόμο, αφού η Λοκομοτίβ δεν τα παράτησε και με δικό της σερί 9-0, πλησίασε στον πόντο (70-71)! Το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά, με τις δύο ομάδες να χάνουν εκατέρωθεν καλάθια, τον Μπουρούση να κάνει μια αποφασιστική τάπα στο τελευταίο λεπτό και τον Σέρχιο να διαμορφώνει το τελικό 78-74 και το διπλό για τη «βασίλισσα».

Τα δεκάλεπτα: 23-18, 36-40, 54-58, 74-78 Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: