Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Αφήστε τον χρόνο να κυλήσει!!

Ο Κώστας Γκόντζος γράφει για τη νέα «κόντρα» στον Παναθηναϊκό, για τα ερωτηματικά που προκύπτουν και την ανάλογη θέληση που χρειάζεται για την λύση... Ήταν έτσι κι αλλιώς περιορισμένου ενδιαφέροντος ο επαναληπτικός αγώνας του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό Βόλο, ήρθαν και οι εκρηκτικές εξελίξεις με την κόντρα Δημήτρη Γιαννακόπουλου και Γιάννη Αλαφούζου και πέρασε εντελώς σε δεύτερη μοίρα.
Και είναι προφανές ότι αυτό καίει αυτή την στιγμή τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του.
Όχι και κυρίως στην βάση μιας κόντρας μεταξύ δύο επώνυμων Παναθηναϊκών που κατέχουν σημαντικά διοικητικά πόστα στο σύλλογο. Αυτά στον Παναθηναϊκό όχι απλά τα έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια, αλλά έχουν γίνει κυριολεκτικά δεύτερη φύση μας.
Ενδιαφέρει κυρίως σε σχέση με την μοναδική προοπτική σωτηρίας που είχε αυτός ο σύλλογος, δηλαδή την είσοδο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στην ΠΑΕ, όχι απλά σαν χορηγού αλλά σαν πρώτου βιολιού μετοχικά και ιδιοκτησιακά.
Τα γεγονότα είναι λίγο πολύ γνωστά και δείχνουν ότι εντελώς ξαφνικά και χωρίς να υπάρχει λόγος, ο Γιαννακόπουλος προκλήθηκε από την πλευρά του καναλιού του προέδρου της ΠΑΕ και της Παναθηναϊκής Συμμαχίας.
Από κει και πέρα η αντίδρασή του ήταν αυτή που ήταν και το αν αντέδρασε σωστά ή όχι, μετρημένα ή φορτισμένος συναισθηματικά, είναι άλλη κουβέντα και πάνω σ' αυτό ο καθένας έχει την άποψή του.
Εκείνο όμως που έχει μείνει κρεμασμένο τελικά στον αέρα και που ενδιαφέρει άλλωστε και περισσότερο τους φίλους του Παναθηναϊκού, είναι το αν και πόσο θα επηρεάσει η συγκεκριμένη εξέλιξη την απόφασή του να εμπλακεί ουσιαστικά με το ποδόσφαιρο και την ΠΑΕ.
Βέβαια να επαναλάβουμε εδώ κάτι που έχουμε πει πολλές φορές μέχρι σημείου... παρεξηγήσεως, ότι δηλαδή στην συγκεκριμένη ιστορία, δεν αρκεί μόνο η εκφρασμένη θέληση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να μπει στο ποδόσφαιρο, αλλά χρειάζεται και η ανάλογη θέληση και πρακτική από την πλευρά και του προέδρου της ΠΑΕ Γιάννη Αλαφούζου.
Κι εδώ κανείς πλέον δεν μπορεί να πει οτιδήποτε με σιγουριά. Η... απόστροφος μήπως όλη αυτή η επιθετικότητα σε βάρος του Γιαννακόπουλου έχει να κάνει με την εκφρασμένη απόφασή του να μπει στην ΠΑΕ, στο σχετικό δημοσίευμα σε σάιτ συμφερόντων του ίδιου, είναι μια ένδειξη των ερωτηματικών ή ακόμα και των δισταγμών που του προκάλεσε το επίμαχο απόσπασμα της εκπομπής του ΣΚΑΙ.
Το μόνο που μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε, πλην των πρωταγωνιστών, είναι να αφήσει τον χρόνο να κυλήσει, με την ελπίδα ο Παναθηναϊκός και η προοπτική του να ξαναβρεθεί στο προσκήνιο και η όποια κόντρα να περάσει στο παρασκήνιο ή να ξεπεραστεί αποκλειστικά ανάμεσα στις δύο πλευρές. Σ' αυτό σαφέστατα θα βοηθούσε μια δημόσια τοποθέτηση του Γιάννη Αλαφούζου που να ξεκαθαρίζει καταστάσεις και προθέσεις, αλλά βεβαίως δεν είμαστε εμείς αρμόδιοι να προτείνουμε στον πρόεδρο της ΠΑΕ τι να κάνει. Άλλωστε δεν είμαστε και μέσα στο μυαλό του -και στο μυαλό κανενός φυσικά- για να ξέρουμε και τι τελικά θέλει να κάνει.
Α ναι. Έγινε και το παιχνίδι στον Βόλο. Υπό άλλες συνθήκες θα ασχολιόμασταν πολύ περισσότερο με το συγκεκριμένο παιχνίδι, που μάλλον τον είδα σαν αγγαρεία στον Παναθηναϊκό, αλλά έτσι που ήρθαν τα πράγματα η συγκεκριμένη «ζημιά» δεν είναι απλά μικρή, αλλά εντελώς αμελητέα.
Τα φώτα άλλωστε που ήταν πάνω από το συγκεκριμένο παιχνίδι, είχα σβήσει πολύ νωρίτερα από την στιγμή που έσβησαν και οι προβολείς στο γήπεδο του Βόλου.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: