Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Με Μαραντόνα… τελικό!! (video)

Ακόμα και από τις κερκίδες του «Σαν Πάολο», ο Μαραντόνα έδωσε όλη την απαραίτητη ενέργεια στην Νάπολί! Οι «παρτενοπέοι» νίκησαν με 3-0 την Ρόμα και είναι στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας.

Με Μαραντόνα… τελικό! (video)
Η Ρόμα είχε νικήσει τη Νάπολι στις τελευταίες τρεις αναμετρήσεις για το Κύπελλο Ιταλίας, αλλά σήμερα είχε υπολογίσει δίχως τον ξενοδόχο. Τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα!

Με την αύρα του Αργεντινού θεού που βρισκόταν στις κερκίδες του «Σαν Πάολο» και πανηγύριζε σαν μικρό παιδί τα γκολ της αγαπημένης του ομάδας, οι «παρτενοπέοι» νίκησαν με 3-0 τους «τζιαλορόσι» και έτσι θα διεκδικήσουν το πέμπτο τρόπαιο στην ιστορία τους με αντίπαλο την Φιορεντίνα.

Το ματς ξεκίνησε έχοντας πολύ καλό ρυθμό και, παράλληλα, αρκετές μονομαχίες. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ως κινητήριο μοχλό τον, πολύ φορμαρισμένο, Ζερβίνιο και απείλησαν πρώτοι σε δύο περιπτώσεις. Ο Ρέινα όμως ήταν και τις δύο φορές σε ετοιμότητα και δεν επέτρεψε να παραβιάσει την εστία του, αρχικά ο Λιάιτς και μετέπειτα ο Ντέστρο.

Οι γηπεδούχοι, από την άλλη, είχαν Καγιεχόν. Αφού πρώτα προειδοποίησε πως θα πρέπει να τον προσέξουν σήμερα, μετά είπε να μην κάνει…πρόλογο. Και πέρασε αμέσως στο κυρίως θέμα: Δέχεται την σέντρα- ξυράφι του Μάντζιο και με πολύ ωραία κεφαλιά πραγματοποίησε το 1-0 και έκανε το «Σαν Πάολο» άνω-κάτω. Μ’ αυτό το σκορ, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με στυλ... Ιγκουαΐν! Ο Αργεντινός, αφού πρώτα ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Βασίλη Τοροσίδη, πήρε την κεφαλιά -μετά από εκτέλεση κόρνερ- και το 2-0 είναι γεγονός.

Ίδιο σκηνικό και στη συνέχεια απλά το γκολ ήρθε από άλλη ήπειρο. Από Αργεντινή στη Βραζιλία, με τον Ζορζίνιο να δέχεται φοβερή πάσα από τον Μέρτενς και με ωραίο πλασέ κάνει τρία τα τέρματα της ομάδας του. Στη συνέχεια, όπως ήταν αναμενόμενο, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε. Οι «τζιαλορόσι» προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ της τιμής, αλλά όλες οι ενέργειες βρήκαν τοίχος. Μια τον Ντε Σάνκτις. Μια τους αμυντικούς.

Έτσι, το τελικό 3-0 στέλνει τη Νάπολι στον τελικό, εκεί που θα αντιμετωπίσει την Φιορεντίνα του Μοντέλα.





Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: