Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Καλορίζικος

Ο νέος Παναθηναϊκός... εγκαινίασε τη νέα έδρα της Ιγκοκέα, περνώντας σαν σίφουνας από το Λακτάσι με 85-67. Πρώτος σκόρερ ο Μπατίστ (13π.), ακολούθησαν Τέπιτς (11π.) και Σάτο (11π.).Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς παρουσιάστηκε βελτιωμένη σε σχέση με τα τελευταία φιλικά της στη Μόσχα και πήρε μία εύκολη νίκη σε μία συνάντηση με εορταστικό χαρακτήρα για τους γηπεδούχους. Άλλωστε, οι προσωπικότητες του πολιτικού κι αθλητικού χώρου, με πρώτο και καλύτερο τον πρωθυπουργό Βοσνίας, Μίλοραντ Ντόντικ, δεν έλειψαν, όπως δεν έλειψαν ούτε οι βραβεύσεις.

Με τη ψυχή στο στόμα ο Άρης

Ο Άρης προκρίθηκε στους ομίλους του Eurocup με αρκετά καρδιοχτύπια. Οι «κίτρινοι» υπερασπίστηκαν το +4 του πρώτου αγώνα και δεν τους κόστισε η ήττα με 93-92 από την Λουκόιλ Ακαντέμικ.Η Λουκόιλ έδειξε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα ότι θα πουλούσε πολύ ακριβά το τομάρι της. Οι Βούλγαροι κατάφεραν να προηγηθούν από νωρίς με 22-11 (8’) χάρη στην επιπολαιότητα του Πιρς σε αρκετές φάσεις και την αδυναμία του Ντάνστον να υποδυθεί τον σέντερ.

Η ρακέτα του Άρη έμοιαζε γυμνή και η οργάνωση του παιχνιδιού τις περισσότερες φορές ήταν σπασμωδική με τον Πιρς να μην μπορεί να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του. Τα πράγματα φάνηκαν πως διορθώθηκαν (34-33, 15’) όταν πέρασε στο παιχνίδι ο Μπορόβνιακ καλύπτοντας τη θέση του σέντερ και ο Κουμπούρας αυτή του οργανωτή.

Παρόλα αυτά, η Λουκόιλ με εκπληκτικό ποσοστό στα τρίποντα (7/10, 70%) κρατούσε στα χέρια της το παιχνίδι ισοφαρίζοντας μάλιστα τη διαφορά της ήττας της στο πρώτο ματς (+4, 44-48, 18’).

Ο Άρης συνέχιζε να παίζει με τη φωτιά και μάλιστα η Λουκόιλ τρέχοντας σερί 8-0 κατάφερε να πετύχει σκορ πρόκρισης στο 32’ (72-77). Οι Τάκερ, Χατζηβρέττας και Ταπούτος έφεραν με προσωπικές ενέργειες ως επί το πλείστον να φέρουν το ματς στα ίσα (81-81, 35’) .

Η Λουκόιλ με πρωταγωνιστή κοντά στα δυο καλάθια τον Καμπάλα και τον Χιθ να πυροβολεί έξω από τα 6,75 μ. προηγήθηκε με 86-91 ένα λεπτό πριν τη λήξη, αλλά ο Ταπούτος έδωσε τη λύση ευστοχώντας σε τρίποντο για το 89-91. Οι Βούλγαροι αστόχησαν δις και ο Χατζηβρέττας με 1/2 βολές έκανε το 90-91 στα -14’’.

Η Λουκόιλ είχε την τελευταία επίθεση, αλλά βρίσκοντας ανοικτό διάδρομο για διείσδυση ο Χιθ πήγε για δίποντο και όχι για τρίποντο κάνοντας το 90-93. Ο Χατζηβρέττας είχε 2/2 βολές και το παιχνίδι τελείωσε αναίμακτα για τους «κιτρίνους» με ανώδυνη ήττα τους με 92-93.

Τα δεκάλεπτα: 22-24, 47-50, 72-72, 92-93
Άρης: Πιρς 6 (4 ασίστ), Ντάνστον 7, Ταπούτος 18 (2/4 τριπ., 11 ριμπ.), Τάκερ 18 (13 ριμπ.), Τσαϊρέλης, Χατζηβρέττας 19 (2/5 τριπ.), Χαραλαμπίδης 7, Κουμπούρας 3, Μπορόβνιακ 10 (5/5 διπ.), Χρυσικόπουλος 4.
Λουκόιλ: Χιθ 23 (3/5 τριπ.), Τζέιμς 9, Μπόουμαν 14 (1/4 τριπ., 11 ριμπ.), Αβράμοφ 3(1), Μπάνεφ, Στοϊκοφ 6 (1/5 τριπ.), Βεσελίνοφ 3 (1/1 τριπ.), Στογιανόφσκι 3 (1/2 τριπ.), Καμπάλα 20 (12 ριμπ.), Πίτερσον 12 (12 ριμπ.).

Περιμένει τον Σλούκα ο Ντρούκερ

Ο Σαρόν Ντρούκερ στάθηκε μετά τη λήξη του αγώνα περισσότερο στο διαφορετικό πρόσωπο που παρουσίασε η Λουκόιλ σε σχέση με το πρώτο ματς λέγοντας ότι «ήρθαν τελείως διαφορετικοί. Ο Χιθ δεν είχε παίξει στο πρώτο, ο Καμπάλα είχε λίγα λεπτά, όμως σήμερα ήταν πολύ καλοί. Είμαστε χαρούμενοι γιατί προκριθήκαμε επί μιας καλής ομάδας. Πρέπει να σκεφτόμαστε παιχνίδι, παιχνίδι. Σκαφτόμαστε το επόμενο με το Μαρούσι για το κύπελλο. Αυτό που θέλω να πω σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι ήταν πως παρουσιάστηκαν πιο δυνατοί και έπρεπε να βρούμε λύσεις. Ήταν διαφορετικά παιχνίδια το ένα με το άλλο»

Για την τοποθέτηση του Τάκερ σε θέση σέντερ σχολίασε ότι «σκεφτήκαμε να το κάνουμε, γιατί ήταν ο μόνος που μπορούσε να παίξει άμυνα στον Καμπάλα».

Ο Ντρούκερ μίλησε και για τον ερχομό του Κώστα Σλούκα που αναμένεται να λύσει το οργανωτικό πρόβλημα του Άρη. «Είναι παίκτης που από τη στιγμή που υπέγραψα τον ήθελα. Μου αρέσει πολύ, είναι έξυπνος, θα γίνει από τα καλύτερα ποιντ γκαρντ της Ευρώπης. Είναι πολύ καλός χαρακτήρας. Και εμείς θα τον βοηθήσουμε να βελτιωθεί και αυτός θα μας βοηθήσει να κερδίσουμε πολλά παιχνίδια».

Τέλος, σχετικά με την πιθανότητα να γίνει άλλη μεταγραφή ο Ισραηλινός κόουτς τόνισε ότι «δεν είμαστε αυτή τη στιγμή έτοιμοι να πούμε κάτι χωρίς ευθύνη. Αυτή η ομάδα πρέπει να προσέχει πολύ το μπάτζετ της, προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα. Αν χρειαστεί κάτι θα το κοιτάξουμε, αλλά πρέπει να δούμε πως θα λειτουργήσουμε με τον Σλούκα».

Ταπούτος: «Κουρασμένοι»

Ο Χρήστος Ταπούτος τόνισε για την πρόκριση του Άρη ότι «ήταν ο πρωταρχικός μας στόχος, θέλανε να μπούμε στους ομίλους, θέλαμε να παίξουμε, πετύχαμε το στόχο έστω κι αν χάσαμε σήμερα. Η ομάδα παρουσιάστηκε ιδιαίτερη κουρασμένη από τα συνεχόμενα παιχνίδια, αλλά βρήκαμε τα ψυχικά αποθέματα για να πάρουμε την πρόκριση. Η Ακαντέμικ παρουσιάστηκε με δύο παίκτες που δεν έπαιξαν στο πρώτο παιχνίδι και πρέπει απόψε να έβαλαν 20-25 πόντους ο καθένας. Ήταν εύστοχοι, ήμασταν τρακαρισμένοι, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε, υπερβάλλαμε εαυτούς και βρήκαμε τα αποθέματα».

Σχετικά με την απουσία του κόσμου από το Αλεξάνδρειο δήλωσε ότι «ο κόσμος περιμένει να δει αποτελέσματα από την ομάδα. Είναι καθαρά στο χέρι μας να τον φέρουμε μαζικότερα στο γήπεδο».

Σχετικά με την απόδοση του εξήγησε: «Θεωρώ ότι αυτό που με κάνει να παίζω με το ιδιαίτερο πάθος η μπασκετική ωριμότητα που έχω μετά από 12 χρόνια και φυσικά η φανέλα που φοράω».

Κατέληξε σε Χιμένεθ

Από την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ έλεγαν την Τρίτη πως το αργότερο ως το βράδυ της Τετάρτης θα έχει τελειώσει το θέμα του νέου προπονητή και έτσι έγινε! Αφού, βέβαια, περάσαμε από χίλια κύματα καθώς στην ΑΕΚ έγινε το... απίστευτο! Ποιο ήταν αυτό; Το γεγονός ότι έδωσαν θετικές απαντήσεις και οι δύο βασικοί υποψήφιοι για να διαδεχθούν τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Χιμένεθ και ο Πολ Λε Γκεν απάντησαν καταφατικά στις προτάσεις του Σταύρου Αδαμίδη και στη συνέχεια η ΠΑΕ έπρεπε να επιλέξει έναν εκ των δύο. Ο εκλεκτός, τελικά, είναι ο Ισπανός, που θα έρθει στην Αθήνα απόγευμα Πέμπτης ή την Παρασκευή.

Το συμβόλαιο του έχει διάρκεια δύο ετών, οι ετήσιες απολαβές φτάνουν στις 750.000 ευρώ και θα έχει μαζί του τρεις βοηθούς. Ένα βοηθό προπονητή, ένα γυμναστή και ένα... στατιστικολόγο!

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΧΙΜΕΝΕΘ
Ο 46χρονος τεχνικός είναι γέννημα θρέμμα Σεβιγιάνος και στην ομώνυμη ομάδα έκανε καριέρα τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως προπονητής. Ξεκίνησε την καριέρα του στους Ανδαλουσιανούς σε ηλικία 16 ετών και όντας εκ των πιο σταθερών αριστερών μπακ του ποδοσφαίρου της χώρας του, ήταν στην αποστολή της Εθνικής ομάδας για το Μουντιάλ του 1990, που διεξήχθη στην Ιταλία. Στη Σεβίλλη έπαιξε περισσότερα από 400 παιχνίδια και αγαπήθηκε από τον κόσμο, καθώς ήταν ένας ποδοσφαιριστής που βγήκε από τα σπλάχνα του συλλόγου και παρέμεινε εκεί σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του.

Έτσι, δεν αποτέλεσε έκπληξη το γεγονός ότι και την προπονητική του καριέρα την άρχισε εκεί. Ανέλαβε αρχικά τις ακαδημίες του συλλόγου και τη Β΄ ομάδα και τα αποτελέσματα ήταν τέτοια, ώστε όλοι στην Ανδαλουσία να κάνουν λόγο για έναν ανερχόμενο μεγάλο προπονητή. Το να αναλάβει και την πρώτη ομάδα του συλλόγου ήταν θέμα χρόνου και αυτό επιβεβαιώθηκε το 2007, όταν επιλέχθηκε από τη διοίκηση ως αντικαταστάτης του Χουάντε Ράμος. Στα τρία χρόνια παραμονής του στην τεχνική ηγεσία, καθώς αποχώρησε τον περασμένο Μάιο, η ομάδα καθιερώθηκε ως τρίτη δύναμη πίσω από Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ είχε καλή παρουσία και στο Champions League. Ο αποκλεισμός, όμως, από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ανέτρεψε την κατάσταση και μετά από 136 αγώνες με 75 νίκες, 22 ισοπαλίες και 39 ήττες, ο Χιμένεθ έφυγε από την αγαπημένη του Σεβίλλη.

Προτιμάει το αποτέλεσμα
Μία από τις μεγάλες συζητήσεις στο ποδόσφαιρο είναι αν προτιμότερο θα πρέπει να είναι το αποτέλεσμα ή το όμορφο θέαμα. Ο κόσμος σίγουρα τα θέλει και τα δύο, αλλά οι προπονητές βολεύονται και με το πρώτο. Στο κάτω-κάτω, τα αποτελέσματα είναι αυτά που κάνουν επιτυχημένο ή αποτυχημένο κάποιον. Αυτό το ξέρει πολύ και ο Χιμένεθ, ο οποίος κατά την τριετή παρουσία του στον πάγκο της Σεβίλλης δέχθηκε κριτική σε αρκετές περιπτώσεις επειδή έδειχνε να ρίχνει μεγαλύτερη βαρύτητα στην τακτική και όχι στο να προσφέρει η ομάδα του πλούσιο θέαμα. Όχι ότι δεν υπήρχε κι αυτό, αλλά ο πρώτος στόχος πάντα ήταν το αποτέλεσμα. Για την ΑΕΚ, αυτό είναι το ιδανικό αυτή τη στιγμή. Με δεδομένο ότι η ομάδα θέλει πολλή δουλειά σχεδόν σε όλους τους τομείς, το καλύτερο φάρμακο για να γιατρεύεται σιγά-σιγά είναι τα αποτελέσματα και αυτό σημαίνει ότι ο Χιμένεθ ταιριάζει απόλυτα. Από τη στιγμή που θα έρχονται τα αποτελέσματα, άλλωστε, είναι ξεκάθαρο ότι θα βελτιώνεται και η ψυχολογία της ομάδας, θα τονώνεται η αυτοπεποίθηση της και αυτό θα βοηθήσει ώστε να έρθει σταδιακά και το θέαμα.

Δουλειά με πιτσιρικάδες
Ένα χαρακτηριστικό του Χιμένεθ που τον κάνει να ξεχωρίζει, είναι η διάθεση του να δουλεύει με ποδοσφαιριστές νεαρούς σε ηλικία. Στη Σεβίλλη του Χουάντε Ράμος που όλοι θαύμασαν, άλλωστε, υπήρχαν αρκετοί ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής και αναδείχθηκαν λόγω της δουλειάς που έκαναν υπό τις οδηγίες του Χιμένεθ. Τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι ο αρχηγός Χεσούς Νάβας και ο αριστερός εξτρέμ Ντιέγκο Καπέλ. Γενικά ο 46χρονος τεχνικός αρέσκεται στο να δουλεύει με πιτσιρικάδες και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, ώστε να τους βοηθήσει να κάνουν το βήμα που πρέπει και να εξελιχθούν σε παίκτες έτοιμους να σταθούν στο πιο υψηλό επίπεδο και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που υπάρχουν. Είναι κι αυτός, επομένως, ένας λόγος που κάνει τον Χιμένεθ αρκετά ελκυστική περίπτωση για την ΑΕΚ καθώς δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Σταύρος Αδαμίδης είχε πάει στην Ισπανία, έστω στη Βαρκελώνη, για να πάρει ιδέες για την αναδιάρθρωση των ακαδημιών της Ένωσης. Με το νέο προπονητικό κέντρο στα Σπάτα, πρέπει η πρώτη ομάδα να έχει έναν προπονητή που θα βοηθήσει και τα τμήματα υποδομής.

Η αναγνώριση από Μουρίνιο
Το να γράφουμε εμείς εγκωμιαστικά σχόλια για τον Μανόλο Χιμένεθ, ενδεχομένως να μην έχει καμία σημασία για κάποιον. Το να λέει τα καλύτερα ο Ζοσέ Μουρίνιο, όμως, είναι σημαντικό και αυτό δεν μπορεί να το παραβλέψει κανείς. Με τα ισπανικά ΜΜΕ να ασκούν κριτική στον Χιμένεθ πριν δύο χρόνια για την παρουσία του στη Σεβίλλη, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν είχε κανένα πρόβλημα να τοποθετηθεί και να πάρει το μέρος του Χιμένεθ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι δυνατόν να αμφισβητείται ο Χιμένεθ; Έχουν δει όλη την πορεία του στο ποδόσφαιρο και όσα έχει καταφέρει;».

«Ποτέ δεν είπαμε να φύγει»

Συνάντηση με τον Θοδωρή Ζαγοράκη θα απαιτήσουν οι οργανωμένοι του ΠΑΟΚ, προκειμένου ο πρόεδρος της ομάδας να αναλάβει τις ευθύνες του.

Οι 34 σύνδεσμοι εξέδωσαν νέα ανακοίνωση (δύο ημέρες μετά την προηγούμενη), όπου μίλησαν για διαστρέβλωση των όσων έγραψαν εκ μέρους των ΜΜΕ, ενώ υποσχέθηκαν ότι θα σκληρύνουν τη στάση τους για το καλό της ομάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Χωρίς καμία έκπληξη διαπιστώσαμε ότι σε λιγότερο από 24 ώρες της ανακοίνωσης μας, επιβεβαιώσατε τα όσα είπαμε περί προπαγάνδας των Μ.Μ.Ε. («Μ»έσα «Μ»αζικής «Ε»πιρροής) και διαστρέβλωσης της αλήθειας καθώς και της ύπαρξης καθοδηγούμενων προβάτων στις τάξεις του ΠΑΟΚ.

Είδαμε ξαφνικά στην πολυσυζητημένη ανακοίνωσή μας, να προσθέτετε μία πρόταση την οποία δεν γράψαμε. Ποτέ δεν ζητήσαμε να φύγει ο “πολυαγαπημένος μας” πρόεδρος.

Δεν θα μπούμε σε διαδικασία να απολογηθούμε, ειδικά όταν πρόκειται για άτομα τα οποία δεν έχουν ματώσει ποτέ για τον ΠΑΟΚ. Μοναδική τους ασχολία είναι το ίντερνετ και το ράδιο.

Η στάση μας θα συνεχίσει να είναι σκληρή και δυναμική για το καλό του ΠΑΟΚ. Την θέση μας θα την ξεκαθαρίσουμε πρόσωπο με πρόσωπο με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ από τον οποίο θα απαιτήσουμε να αναλάβει τις ευθύνες του.

Υ.Γ.: Για όσους βιάστηκαν να μας χαρακτηρίσουν “μικρή μερίδα οπαδών” σας υπενθυμίζουμε τους συνδέσμους που συνυπέγραψαν:

ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΝΕΑΠΟΛΗ, ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ, LEMMY, ΚΟΡΔΕΛΙΟ, ΠΕΡΑΝ CLUB, ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ, Β.Ε.Μ., ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ, ΓΕΝΤΙ-ΚΟΥΛΕ, ΚΟΖΑΝΗ, ΚΑΒΑΛΑ, ΚΙΛΚΙΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΗ, ZULU ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ, ΝΕΑ ΚΡΗΝΗ, ΔΕΣΚΑΤΗ, ΘΕΡΜΗ, ΕΠΑΝΩΜΗ, ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ, ΒΟΡΕΙΟΙ (ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΒΕΡΟΙΑ, ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ, ΦΛΩΡΙΝΑ, ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ, ΓΑΛΑΤΑΔΕΣ, ΑΡΝΑΙΑ, ΝΙΓΡΙΤΑ, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ), ΜΑΛΓΑΡΑ-ΚΥΜΙΝΑ, ΧΑΛΑΣΤΡΑ, ΒΟΛΟΣ, ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ».

«Εμείς τώρα οι... U2!»

Στην πρεμιέρα των προκριματικών του Euro 2012 η Εθνική Ελλάδος παραχώρησε απρόσμενη ισοπαλία στη Γεωργία (1-1) σε ένα μισοάδειο «Καραϊσκάκη» την ίδια ώρα που το γνωστό συγκρότημα των «U2» έκανε θραύση σε ένα κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ο Φερνάντο Σάντος δεν παρέλειψε να σχολιάσει το συγκεκριμένο γεγονός, στην σημερινή συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης με την Λετονία, λέγοντας με νόημα, αλλά και με σαφή διάθεση για χιούμορ, ότι «εμείς θα είμαστε αυτή τη φορά οι… U2»!
Από εκεί και πέρα και στα αμιγώς αγωνιστικά, ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε ότι θέλει να μείνει πιστός στο 4-4-2 με ρόμβο, επισημαίνοντας, όμως, ότι είναι ένα σύστημα με απαιτήσεις στις οποίες οι παίκτες του πρέπει να ανταποκριθούν.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα αποδώσει τα αναμενόμενα και θα κερδίσει, ενώ έκανε λόγο για «πολύ καλό κλίμα στην Εθνική» αναφερόμενος προφανώς στη φημολογία των προηγούμενων ημερών για τα αποδυτήρια της ομάδας.

Ο Σάντος αποκάλυψε ακόμα ότι ο νεαρός Φετφατζίδης, τον οποίο πιστεύει πολύ, μπορεί να βοηθήσει στο ματς ως αλλαγή.

Αναλυτικά ο Σάντος μίλησε:
Για την παρουσία του κόσμου: «Στον προηγούμενο εντός έδρας αγώνα ήταν λίγοι αλλά στήριξαν την ομάδα πολύ θερμά. Στην Κροατία έδωσαν τη μάχη τους και αυτό είναι φανταστικό. Την Παρασκευή θα είμαστε εμείς οι U2. Τους χρειαζόμαστε και το ξέρουν πολύ καλά».

Για τα έως τώρα δεδομένα και το κλίμα στην Εθνική: «Εχουμε ξεκινήσει με δυο ισοπαλίες. Η ισοπαλία στην Κροατία ισορρόπησε την κατάσταση, έφερε εμπιστοσύνη σε παίκτες και ομάδα. Αυτό βλέπω και νιώθω από τους παίκτες. Έχουν διάθεση, θέληση, αυτοπεποίθηση. Είναι πολύ καλό κλίμα και τους αρέσει που είναι εδώ. Σε πολύ καλά επίπεδα βρίσκεται και η ψυχολογία. Πιστεύω ότι θα κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και θα πετύχουμε τον στόχο μας».

Για την τακτική και το σύστημα που θέλει να ακολουθήσει:
«Δεν έχει διαφορά το σύστημα. Το διαμορφώνεις εσύ. Εάν αυτή ήταν μια ομάδα την οποία θα είχα σαν σύλλογο, κάθε μέρα προπόνηση, προετοιμασία ένα μήνα κτλ. θα παίζαμε καλύτερα.
Το σύστημα που θέλω είναι το 4-4-2 σε ρόμβο γιατί νομίζω ταιριάζει στους παίκτες. Είναι πολύ απαιτητικό σύστημα, θέλει χρόνο, δουλειά, θέλει συνεργασία παικτών, αλληλοκάλυψη κι αυτά δεν γίνονται σε 2-3 μέρες που έχουμε στη διάθεσή μας.
Κι αυτό φάνηκε στ ματς με την Γεωργία. Έγινε η αναποδιά με το γρήγορο γκολ, όμως στην Κροατία δούλεψε. Εμείς θα πρέπει να προσαρμόζουμε την νοοτροπία μας κυρίως λόγω έλλειψης χρόνου.

Για τον τρόπο παιχνιδιού της Λετονίας και πως σκοπεύει να την αντιμετωπίσει: «Ωστόσο, η προσαρμογή αυτή δεν σημαίνει ότι αλλάζουμε νοοτροπία. Αυτό θα κάνουμε και μεθαύριο. Είναι δύσκολο ματς. Η Λετονία παίζει με 9-10 παίκτες πίσω από τη μπάλα και ψάχνει την αντεπίθεση κυρίως με δυο-τρεις παίκτες.

Άρα θέλουμε υπομονή στην κυκλοφορία, να βρούμε την τρύπα στην αμυντική τους λειτουργία. Να αλλάζουμε συνεχώς πλευρές μέχρι να μας βγει. Να έχουμε δημιουργικότητα, να φτάνουμε ψηλά οργανωμένα να πιέσεις όταν χάσεις μπάλα να κερδίσεις μπάλα ψηλά και να κάνει ο αντίπαλος το λάθος στην περιοχή του.

Αρα κόντρα σε κλειστές άμυνες είναι σημαντικό να αναγκάσουμε τον αντίπαλο να κάνει λάθος για να αποκομίσουμε όφελος. Οι παίκτες το γνωρίζουν καλά και πιστεύω ότι θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα».

Για τον Φετφατζίδη: «Άμεσα δεν μπορούμε να βάλουμε ένα παίκτη που φέραμε από τις Ελπίδες για να του ρίξουμε το βάρος πάνω του. Είναι καλός, έχει δυναμικό χαρακτήρα, όμως μιλάμε για Εθνική ανδρών, πάντα υπάρχει βάρος στο ντεμπούτο, αλλά σίγουρα είναι έτοιμος αν του ζητηθεί να περάσει στον αγωνιστικό χώρο».

Για το αν θα κάνει ροτέισον λόγω των δυο διαδοχικών ματς:
«Όσον αφορά στην κούραση, έχουμε προετοιμάσει τις προπονήσεις για να μην επιβαρύνονται περισσότερο οι παίκτες. Θέλουμε να είναι φρέσκοι όσον αφορά στην φυσική κατάσταση, αλλά και φρέσκοι στο μυαλό.
Είναι λογικό οι παίκτες από τις ομάδες τους να έχουν πίεση. Θέλουμε εδώ να νιώθουν άνετα κι αν είναι καλά στο μυαλό τους σίγουρα θα είναι και στην φυσική κατάσταση».

Για το που θα κριθεί το ματς:
«Κλειδί λοιπόν είναι να πιέσουμε ψηλά για να κλέψουμε μπάλες ψηλά. Να μην επιτρέψουμε να κυκλοφορήσουν και να πιστέψουν ότι μπορούν να κάνουν κάτι».

Για τους βαθμολογικούς συσχετισμούς του ομίλου:
«Όπως είπαμε εξαρτόμαστε από τα δικά μας αποτελέσματα. Δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε φάση να λέμε τι θέλουμε εμείς και τι θα πρέπει να κάνει ο αντίπαλος. Σίγουρα θέλουμε νίκη σ’ αυτά τα δύο ματς για να συνεχίσουμε να εξαρτόμαστε από τα πόδια μας».

Για το αν ποντάρει περισσότερο στην «παλιοσειρά»: «Εγώ θέλω την βοήθεια όλων, όχι των έμπειρων. Είμαι σίγουρος ότι όλοι θα βοηθήσουν. Δεν υπάρχουν παίκτες εδώ που είναι λιγότεροι σημαντικοί. Υπάρχει η εμπειρία, αλλά δεν βοηθάει σε τίποτα παραπάνω. Και οι 11 θέλω να αποδίδουν το ίδιο στον αγωνιστικό χώρο».

«Αν αξίζω κάτι, θα το πετύχω!»

Ο πιο φορμαρισμένος τερματοφύλακας της Superleague, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, μιλάει για την πορεία του Ηρακλή, τους στόχους και τη φιλοσοφία του, ενώ δεν παραλείπει να κάνει την αυτοκριτική του.
Από τα... γεννοφάσκια του στον Ολυμπιακό, έζησε στον Περαιά τα 10 πρώτα χρόνια της καριέρας του (με εξαίρεση μία σεζόν που δόθηκε δανεικός στην Προοδευτική), κατέκτησε 7 πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο κι ένα νταμπλ, και για δύο χρόνια -μέχρι και την έλευση του Ρεχάγκελ- ήταν βασικός τερματοφύλακας της Εθνικής ομάδας (12 συμμετοχές). Το διαζύγιο με τους «ερυθρόλευκους» (2004) δεν ήταν φιλικό και παρότι ο Πειραιώτης πορτιέρο μετακόμισε για πέντε χρόνια στο Campionato (Μεσίνα, Μίλαν, Ρόμα, Άσκολι, Σιένα), δεν πήρε τις συμμετοχές που θα ήθελε, άμα τη επιστροφή του στην Ελλάδα ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος απέδειξε ότι όχι απλά έχει ωριμάσει ποδοσφαιρικά, αλλά ότι διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του... Ο 34χρονος γκολκίπερ του Ηρακλή μίλησε στο gazzetta.gr χωρίς να μασήσει τα λόγια του και δεν αρνήθηκε να... αγγίξει ευαίσθητες περιοχές...
- Με δεδομένο ότι επέστρεψες πέρυσι από το εξωτερικό, όπου απέκτησες σημαντικές εμπειρίες ως τερματοφύλακας της Μίλαν και της Ρόμα, πώς προέκυψε η επιλογή του Ηρακλή, που τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε αρκετά μεγάλα οικονομικά και οργανωτικά προβλήματα;
«Ο βασικός λόγος είναι ότι είχα αποφασίσει να “κλείσω” σε ομάδα, όσο πιο αργά γινόταν, γιατί έπρεπε να βρίσκομαι για ένα μεγάλο διάστημα του καλοκαιριού σε ένα κέντρο αποκατάστασης στο Βέλγιο για να ακολουθήσω μία συγκεκριμένη αποθεραπεία... Αυτό που με ενδιέφερε ήταν να αισθανθώ 100% έτοιμος και ήμουν διατεθειμένος να ρισκάρω όσον αφορά το ποιος σύλλογος θα δεχθεί να με εντάξει στο δυναμικό του λίγο πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος... Όταν επέστρεψα, ο Ηρακλής ήταν η ομάδα που έδειξε το πιο “ζεστό” ενδιαφέρον και ουσιαστικά μέσα σε ένα λεπτό συμφωνήσαμε...»
- Στο Βέλγιο πήγες για να ξενοιάσεις μία και καλή με τις ενοχλήσεις που σε ταλαιπώρησαν πέρυσι στη μέση;
«Ακριβώς! Αντιμετώπισα ένα μυϊκό πρόβλημα τραυματισμού στη μέση και η αποθεραπεία που έκανα με βοήθησε πολύ να το ξεπεράσω. Δούλεψα πολύ σκληρά και στην Αθήνα με προσωπικό γυμναστή και όταν πλέον αισθάνθηκα τελείως καλά, άρχισα να ψάχνω ομάδα... Πέρυσι ταλαιπωρήθηκα πολύ, έχασα σχεδόν τη μισή σεζόν και δεν ήμουν διατεθειμένος να το ξαναπεράσω...»
- Πώς βρήκες τον Ηρακλή;
«Στην ομάδα υπάρχει πολύ καλό κλίμα, οι Έλληνες ποδοσφαιριστές έχουμε κάνει μία πολύ καλή παρέα και οι συνθήκες δουλειάς υπό τις οδηγίες του κυρίου Ουζουνίδη είναι πολύ καλές. Με τα δεδομένα προβλήματα που αντιμετώπισε η διοίκηση, μόνο και μόνο που ο Ηρακλής συμμετέχει στο πρωτάθλημα είναι μεγάλη επιτυχία... »
- Πού αποδίδεις το εφετινό εξαιρετικό ξεκίνημα της ομάδας;
«Στο ότι οι ισορροπίες ανάμεσα στις περισσότερες ομάδες είναι πολύ μικρές, το είδαμε και στις πρώτες αγωνιστικές, που οι μεγάλες ομάδες δυσκολεύτηκαν και έχασαν βαθμούς... Αν και στο τέλος οι δυο τους, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, θα διεκδικήσουν τον τίτλο, υπάρχουν 8-10 ομάδες που βράζουν στο ίδιο καζάνι και αυτό καθιστά το πρωτάθλημα ακόμη πιο ανταγωνιστικό. Προβλέπω ότι στο τέλος της χρονιάς η διαχωριστική ζώνη του υποβιβασμού δεν θα απέχει περισσότερους από 5-6 βαθμούς από τη ζώνη που οδηγεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις... Εμείς αποκτήσαμε μεγάλη αυτοπεποίθηση από τη νίκη της πρεμιέρας σε βάρος του Ολυμπιακού και παρότι ουσιαστικά δεν κάναμε σοβαρή προετοιμασία, έχουμε κατορθώσει να πλασαριστούμε στα άνω στρώματα της βαθμολογίας... Δεν επαναπαυόμαστε, όμως, και ήδη έχουμε ξεκινήσει τις διπλές προπονήσεις για να εκμεταλλευτούμε το διάστημα της διακοπής και όταν ξαναρχίσει το πρωτάθλημα να παρουσιαστούμε ακόμη καλύτεροι...»
- Εσύ πώς βλέπεις τον εαυτό σου; Στα 34 σου χρόνια δείχνεις σε πολύ καλή κατάσταση και μέχρι στιγμής έχεις κάνει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα...
«Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που εξακολουθεί και κάνει αυτό που αγαπάει... Από μικρό παιδί λάτρευα το ποδόσφαιρο και για όσο καιρό μου δίνει αυτή τη χαρά το να πηγαίνω κάθε μέρα στην προπόνηση, νομίζω ότι θα συνεχίσω με την ίδια διάθεση... Όλα τα άλλα περνούν σε δεύτερη μοίρα για μένα... Δεν πιστεύω ότι αμφισβητήθηκε ποτέ η αξία μου σαν τερματοφύλακας. Άλλα ήταν τα προβλήματα που είχα, είτε αυτά είχαν να κάνουν με την υγεία μου είτε με κάτι άλλο, οπότε από τη στιγμή που δουλεύω σκληρά για να τα ξεπεράσω, αισθάνομαι ολοένα και καλύτερα με τον εαυτό μου...»
- Με δεδομένο ότι παίζεις επαγγελματικά σχεδόν 16 χρόνια, το κίνητρο που το βρίσκεις;
«Το κίνητρο έχει να κάνει με το ότι οι περισσότεροι άνθρωποι γύρω μας κάνουν κάτι που δεν τους αρέσει, δυσκολεύονται πάρα πολύ και ως προς το ζην αλλά και όσον αφορά αυτά που εισπράττουν ως ηθική ικανοποίηση και νομίζω ότι κάποιος πρέπει να είναι βλάκας για να μην εκτιμά το γεγονός ότι χαίρεται τη ζωή του! Κάθε πρωί σηκώνομαι με μεγάλη όρεξη για να πάω στην προπόνηση και αυτό, γιατί στόχος μου είναι να βελτιώνομαι συνεχώς σαν άνθρωπος και σαν αθλητής! Θα ήμουν βλάκας να άφηνα το ποδόσφαιρο να μου φύγει από τα χέρια...»
- Πώς βλέπεις τη συνέχεια του πρωταθλήματος για τον Ηρακλή;
«Νομίζω ότι μόνο περιθώρια βελτίωσης μπορούμε να έχουμε από δω και στο εξής... Είμαστε μία εντελώς καινούρια ομάδα που δεν έκανε προετοιμασία, οπότε όσο περισσότερο δουλέψουμε τόσο περισσότερο θα βελτιωθούμε...»
- Η Αθήνα σου λείπει καθόλου;
«Μου λείπει μόνο η κόρη μου από την Αθήνα... Από πέρυσι που επέστρεψα στην Ελλάδα, όμως, τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα για τη σχέση μου με την Ιωάννα... Οι αποστάσεις έχουν μικρύνει αισθητά...»
- Το να είσαι μέλος μιας μεγάλης ομάδας και να κάνεις πρωταθλητισμό σου λείπει;
«Να σου πω τη αλήθεια; Ο Κασάνο κάποτε –όταν τον είχαν ρωτήσει γιατί προτιμά τη Σαμπντόρια– είπε ότι η ιδανική ομάδα για κάθε αθλητή είναι εκείνη που τον κάνει να αισθάνεται ευτυχισμένο... Το καλοκαίρι που μας πέρασε, οι άνθρωποι του Ηρακλή μου έδειξαν εμπιστοσύνη και νιώθω την υποχρέωση να τους την ξεπληρώσω...
- Το σκέφτεσαι για το μέλλον;
«Κοίτα, προσπαθώ να είμαι ρεαλιστής... Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχω μεγαλύτερες φιλοδοξίες, αυτή τη στιγμή είμαι πολύ ικανοποιημένος με αυτό που έχω και με την ομάδα που βρίσκομαι... Τώρα, υποθετικά δεν μου αρέσει να απαντώ, ούτε για την Εθνική ούτε για κάποια μεγαλύτερη ομάδα... Ζω το τώρα, εύχομαι να συνεχίσω να παίζω καλά και να προοδεύει ο Ηρακλής...»
- Θα ήθελες μία δεύτερη ευκαιρία στην Εθνική ομάδα;
«Στη θέση του Φερνάντο Σάντος θα έκανα ακριβώς το ίδιο! Θα στήριζα τον Αλέξη (σ.σ.: Τζόρβα) αυτή την περίοδο... Τα πράγματα πάντα έχουν δύο όψεις... Οι μεγάλες ομάδες μπορούν ανά πάσα στιγμή να πάρουν οποιονδήποτε τερματοφύλακα θέλουν... Στο ποδόσφαιρο ποτέ κανείς δεν σου χαρίζει τίποτε... Αν αξίζω για κάτι θα το κερδίσω...»
- Τον Φετφατζίδη, για τον οποίο μιλάει όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα τον τελευταίο καιρό, πώς τον βλέπεις;
«Μου αρέσει πολύ... Έχει όλο το μέλλον μπροστά του».
- Γενικότερα βλέπεις μέλλον για το ελληνικό ποδόσφαιρο, τόσο όσον αφορά το πρωτάθλημα αλλά και όσον αφορά την Εθνική ομάδα;
«Το θετικό είναι ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα έχουν έρθει καλοί ξένοι προπονητές, όπως ο Κούπερ και ο Βαλβέρδε, που κάνουν πολύ καλή δουλειά... Ο Νιόπλιας για μένα είναι ένας προπονητής που έχει πολλές ικανότητες και πιστεύω ότι στο μέλλον θα προσφέρει ακόμη περισσότερα... Στην Εθνική ομάδα βρίσκεται ένας καταξιωμένος προπονητής που γνωρίζει καλά την ελληνική πραγματικότητα, οπότε επειδή -κατά την άποψή μου- τα πάντα ξεκινούν από τους προπονητές, το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σε καλό δρόμο.

Λεμπ για τον 7ο σερί τίτλο του: Έκλαψα!

Ο Σεμπάστιαν Λεμπ πέρασε στο «πάνθεον» του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς κατέκτησε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο WRC.Ο Γάλλος οδηγός της Citroen δεν έκρυψε τη συγκίνησή του για την επιτυχία του, αφού πανηγύρισε τον τίτλο στην πόλη που γεννήθηκε πριν από 36 χρόνια, στο Αγκενό, ενώ παραδέχθηκε πως δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του…

«Σίγουρα είναι ένα απίστευτο συναίσθημα να κερδίζεις. Όταν ήρθα εδώ, ήξερα ότι είχα την ευκαιρία να κερδίσω το ράλι και μαζί το πρωτάθλημα μέσα στην πόλη μου. Ήταν μια μεγάλη πρόκληση και υπήρχε μεγάλη πίεση, γιατί όλοι περίμεναν από μένα να τα καταφέρω», είπε ο Λεμπ και πρόσθεσε:

«Υπήρχε υποστήριξη από πολλούς ανθρώπους. Το συναίσθημα ήταν υπέροχο. Δεν περίμενα ότι θα έβλεπα τόσο κόσμο σε αυτό το ράλι. Ήταν ένας τέλειος αγώνας για μας, όπως στην Κορσική το 2004, όπου κερδίσαμε και τα δύο πρωταθλήματα. Εδώ ήταν ακόμα πιο ιδιαίτερο γιατί ο τίτλος ήρθε πραγματικά μέσα στο σπίτι μου».

\Στο τέλος, αποκάλυψε: «Έκλαψα, ειδικά όταν είδα τους δικούς μου ανθρώπους να με περιμένουν στο σημείο ελέγχου…».

Εκτός ο Μπάλακ μέχρι το τέλος του έτους! Χάνει τον Άρη

Ο Μίκαελ Μπάλακ θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης έως το τέλος του έτους, αφού ο τραυματισμός του αποδείχθηκε πως ήταν πιο σοβαρός από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί.Ο 34χρονος μεσοεπιθετικός της Μπάγερ Λεβερκούζεν αναμενόταν να επιστρέψει στη δράση στα τέλη του μήνα, ύστερα από το κάταγμα που υπέστη στο κνημιαίο οστούν στον αγώνα με το Ανόβερο (2-2), αλλά τελικά τα νέα από τις τελευταίες του εξετάσεις δεν ήταν αισιόδοξα.

«Αυτό είναι το αποτέλεσμα του ιατρικού ελέγχου. Θα χρειαστεί να φορέσει νάρθηκα για 4-6 εβδομάδες, προκειμένου να μην πιέζεται το γόνατο», αναφέρουν οι «ασπιρίνες» στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα.

Ο Μπάλακ δεν θα αγωνισθεί στις δύο αναμετρήσεις με τον Άρη (21/10 και 4/11) για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Δερμιτζάκης: «Τα κάστρα πέφτουν από μέσα!»

Η συνέντευξη Τύπου έχει καθυστερήσει λίγο να αρχίσει, αφού δεν έχει φτάσει ακόμα ο προπονητής.

«Συγνώμη για την καθυστέρηση. Δεν είμαστε εδώ για να δικαιολογηθούμε για τα άσχημα αποτελέσματα ούτε για τους βαθμούς που έχουμε χάσει. Υπάρχει μία σύγχυση στον κόσμο για το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας. Υπάρχει φημολογία για τη σχέση που έχω με τους παίκτες αλλά και μία ανασφάλεια, γενικά, για το μέλλον του ΠΑΟΚ.

Θα ήταν πολύ εύκολο να βγαίνω και να μιλάω στις επιτυχίες, αλλά δεν το έκανε ούτε θα το κάνω. Θεωρώ ότι σε εκείνο το σημείο δεν χρειάζεται να πεις πολλά. Τώρα πραγματικά όλοι βιώνουμε μία δύσκολη κατάσταση και αυτός που πρέπει να μιλήσει είναι ο προπονητής, ένα μεγάλο κεφάλαιο σε οποιαδήποτε ομάδα και ένα παραπάνω στον ΠΑΟΚ. Ήρθα για να διεκδικήσω στόχους, με πρώτο και σημαντικό η ομάδα να πάει στους ομίλους. Ήρθα σε μία δύσκολη στιγμή, χωρίς προσαρμογή, που η ομάδα δεν ήταν καλά αγωνιστικά. Αυτό που κάναμε ήταν να αναπτερώσουμε το και να βελτιώσουμε τη φυσική κατάσταση και την ψυχολογία για να αντέξει στα δύσκολα παιχνίδια. Με τη βοήθεια των παικτών, που έδωσαν την ψυχή τους, κάναμε τέσσερα πάρα πολύ καλά και δυνατά παιχνίδια και κατορθώσαμε να περάσουμε στους ομίλους, απέναντι σε μία ομάδα με 4πλάσιο ή 5πλάσιο μπάτζετ. Τα μπάτζετ δεν κάνουν τις ομάδες. Αυτή η πρόκριση έδωσε μία ανάσα στο οικοδόμημα του ΠΑΟΚ.

Από εκεί και πέρα έχει διαπιστωθεί μία καθίζηση στην ομάδα. Λέγεται από όσους ήταν παρών στο ξεκίνημα, ότι δεν είχε κάνει προετοιμασία».

«Υπομονή και χρόνο!»

«Λένε ότι η ομάδα δεν έκανε προετοιμασία. Εμείς προσπαθήσαμε να ανεβάσουμε την φυσική κατάσταση και τη φέραμε σε καλύτερη κατάσταση από πέρυσι! Κι αυτά τα λένε τα εργομετρικά, δεν τα λέω εγώ. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τη φιλοσοφία της ομάδας και να προσθέσουμε κάποια πράγματα που αρμόζουν στον ΠΑΟΚ. Να γίνουμε πιο επιθετικοί, να ανεβάσουμε τις γραμμές κ.λ.π. Αλλά όταν ήρθε η κόπωση, αναπροσαρμόσαμε κάποια πράγματα και γυρίσαμε στην παλιά τακτική. Θέλουμε να κρατήσουμε τη φιλοσοφία της τριετίας και να προσθέσουμε άλλα στοιχεία. Αλλά αυτό δε γίνεται σε 1 και 2 παιχνίδια. Θέλει χρόνο και υπομονή! Υπάρχει κούραση, τι να κάνουμε; Να σηκώσουμε τα χέρια. Όχι! Δεν γίνεται. Βλέπετε ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο Άρης έχουν προβλήματα. Ομάδες που παίζουν σε δύο διοργανώσεις έχουν τέτοια προβλήματα».

«Τα κάστρα πέφτουν από μέσα»
 «Πολλοί παίκτες τα τελευταία χρόνια που δεν ήταν στον ΠΑΟΚ δεν είχαν μπει σε αυτή η διαδικασία, μία καλή διαχείριση. Με ροτέισον ή κρατάς τον ίδιο κορμό, όπως κάνουν τα μεγαλύτερα κλαμπ στην Ευρώπη: η Μπάγερν, η Μπαρτσελόνα κ.λπ που έχουν βγάλει με 14-15 παίκτες σε όλα τα παιχνίδι. Άλλες υποδομές βέβαια, τόσο παικτών όσο και ομάδων. Εμείς κάναμε αλλαγές, ξεκουράσαμε κάποια παιδιά. Κάναμε δύο είδη προπόνησης. Ευελπιστούσαμε ότι με αυτόν τον τρόπο μπορούσαμε να πάρουμε κάποια αποτελέσματα, τα οποία δεν πήραμε.

Υπάρχει ένα πλάνο, ένα πρόγραμμα που δουλεύουμε στις προπονήσεις και η ομάδα θα ανακάμψει. Με την Ντιναμό ήταν σοβαρή η εμφάνιση και μπορεί να μην έπαιξε μεγάλη μπάλα, άλλωστε τώρα δεν μπορεί να το κάνει. Και με τον Άρη πήγαμε καλά, καλύτερα από ότι με την Ντιναμό. Με τον Άρη κάναμε οχτώ φάσεις και ο αντίπαλος έκανε δύο φάσεις. Δεν είχε άλλες φάσεις. Η ομάδα σιγά-σιγά θα ανακάμψει και θα φτάσει εκεί που θέλουμε όλοι. Η ήττα είναι ήττα και όταν προέρχεται από τον Άρη ακόμα χειρότερα. Σηκώνουμε τα χέρια; Τα παρατάμε; Ο ΠΑΟΚ δυναμώνει και όσοι θέλουν το καλό του ΠΑΟΚ προσπαθούν και πετυχαίνουν τον στόχο. Τα κάστρα δεν πέφτουν από έξω αλλά από μέσα. Ήρθα για να πω αλήθειες, δεν ζω από το ποδόσφαιρο, αλλά βλέπω ότι τα κάστρα πάνε να πέσουν από μέσα. Φταίει ο Ζαγοράκης, φταίει ο πρόεδρος κ.λπ. Αν υπάρχει η ομάδα, σώθηκε γιατί κάποιοι άνθρωποι έφεραν τον πρόεδρο εδώ. Τον ζω γιατί και εγώ είμαι εδώ, δεν μπορεί να θέλει το κακό της ομάδας».

«Εγώ δεν φεύγω!»

«Το να λέμε πράγματα που είναι σοβαρά θέλει προσοχή. Αυτοί που θέλουν το καλό του ΠΑΟΚ το πετυχαίνουν! Το πιο εύκολο πράγμα στο ποδόσφαιρο και στην Ελλάδα είναι να φύγει ο προπονητής. Αλλά εγώ δεν φεύγω! Ήρθα για να πολεμήσω! Εγώ δεν κάθομαι σε συμβόλαιο. Μόνο αν μου πει η διοίκηση θα φύγω. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα. Και πέρυσι τέτοια εποχή τα ίδια γίνονταν! Ήθελαν να φύγει ο Σάντος! Αλλά τελικά έμεινε και πέτυχε αυτά που πέτυχε. Ξέρω τι σημαίνει να είσαι χρόνια σε μια ομάδα. Αγαπάω αυτό που κάνω, έχω ζήλο και πιστεύω στην ομάδα και τον ΠΑΟΚ. Και να ξέρετε ότι θα φύγω ματωμένος από εδώ! Το θέμα δεν είναι πόσες φορές θα πέσεις, αλλά πόσες φορές θα σηκωθείς».

 «Δεν κωλώνω!»
«Σηκωνόμαστε αν πέσουμε και πρέπει να το κάνουμε όλοι. Ο προπονητής κάνει λάθη, ποιος προπονητής δεν κάνει λάθη; Ο προπονητής σκέπτεται και ενεργεί σε κλάσματα δευτερολέπτου. Δεν μπορεί να είναι καλός με τον Άγιαξ και με τη Φενέρ και μετά… τι τα ξέχασε; Η προπονητική έχει και κολπάκια. Θα ήταν εύκολο για εμένα να έχω μία τακτικούλα και να σας ξεγελάω κι εσάς. Κακώς το λέω. Να βγάζω ένα σέντερ φορ, να βάζω ένα σέντερ φορ στη θέση του κτλ. Η ικανότητα και τα έντερα είναι να μπορεί να πάρεις το ρίσκο. Ρίσκαρα με τον Άγιαξ, όπως και με τη Φενέρ. Εγώ έβλεπα την ομάδα. Το ίδιο κάναμε με τον Πανσερραϊκό, το ίδιο προσπαθήσαμε και κάναμε και τον Άρη. Αν ο παίκτης που μπαίνει αλλαγή δεν προσφέρει, δεν φταίει ο προπονητής. Πιθανώς έκανε μία λάθος αλλαγή. Αλλά δεν σημαίνει ότι δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Εγώ έχω βγάλει όλες τις προπονητικές σχολές, δεν ήρθα εδώ για να βγάλω σχολή στον ΠΑΟΚ. Είμαι 41 ετών και εδώ και δέκα χρόνια δουλεύω συνεχώς. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και εγώ δεν κωλώνω άρα στη δυσκολία δεν τα παρατάω. Θα το παλέψω όσο μπορώ. Εγώ, σαν Δερμιτζάκης. Έχουμε να πάρουμε πρωτάθλημα από το 1985 και ο κόσμος αυξάνεται.

Πολλά έχουν ειπωθεί για τις σχέσεις με τους παίκτες. Είμαι δημοκρατικός, θέλω να υπάρχουν καλές σχέσεις με τους παίκτες αρκεί να μην το εκμεταλλεύεται ο άλλος. Είμαι άνθρωπος ο οποίος δεν είχα τον χρόνο, χωρίς πίεση, να γνωρίσω και να με γνωρίσουν τα παιδιά. Μέσα από συνεχόμενα παιχνίδια, με πίεση, γνώρισα τους παίκτες. Παρατηρούσα και έδινα ευκαιρίες. Τώρα λένε ότι υπάρχει αναρχία στα αποδυτήρια. Έχει μπει κανένας από εσάς σε αποδυτήρια ομάδα; Τι είναι, μοναστήρι; Ζωντανός οργανισμός είναι. Έχει και τα καλά παιδιά, και τους παράξενους, όλους. Τους θέλω όλους. Δεν θέλω 25-28 καλά παιδία, θέλω μωσαϊκό. Έτσι είναι η κοινωνία. Αρκεί να υπάρχει ένα όριο. Μπορεί να γίνουν περιστατικά, αλλά τα τσιμπάμε δεν τα αφήνουμε. Γιατί κανένας δεν έχει χτυπήσει την πόρτα στο δικό μου γραφείο να πει ότι συμβαίνει κάτι. Μία πόρτα που είναι ανοιχτή τρεις ώρες πριν την προπόνηση που πάω στο γήπεδο και τρεις ώρες μετά. Μπορεί να έχω κάνει λάθος, αλλά σας κοιτάω στα μάτια».

«Συμφωνώ με Ζαγοράκη»

«Πλέον είμαι έμπειρος. Μπορώ να διαχειριστώ υψηλού επιπέδου ποδοσφαιριστές. Είμαστε εντός στόχων. Είμαστε μέσα στην Ευρώπη. Περάσαμε στους ομίλους όπως έπρεπε γιατί αλλιώς θα έχουμε πρόβλημα. Τώρα στόχος είναι οι νίκες. Όσο για το πρωτάθλημα, πιστεύω τα λόγια του Ζαγοράκη. Και εγώ βλέποντας την ομάδα αυτό λέω. Και το πιστεύω. Θα μου πείτε είναι δύσκολο, αλλά η ομάδα είναι φτιαγμένη για πρωταθλητισμό. Στόχος είναι και το Κύπελλο. Και θα δείτε πως θα παίξουμε στο Κύπελλο. Αυτοί τη στιγμή υπάρχουν ποδοσφαιριστές που μου έχουν δείξει ότι δεν μπορούν να προσφέρουν. Γι’ αυτό έχουν αγωνιστεί λίγοι παίκτες. Να με προκαλέσετε με πράξεις αν δεν είμαι σωστός! Εγώ κατεβάζω ομάδα επειδή θέλω το καλό μου. Βλέπω ανταπόκριση σε ό,τι ζητάω. Υπάρχει ταλέντο, ικανότητα και πίστη και μπορούμε να πετύχουμε αυτά που σας προείπα. Κλείνοντας, θέλω να πω ότι από εδώ και πέρα επειδή και εγώ έχω αναπροσαρμόσει πολλά πράγματα μέσα μου, πλέον μπαίνω και εγώ σε άλλη φάση. Θέλω, επειδή ξέρω ότι στον ΠΑΟΚ παίζεις καθημερινά το κεφάλι σου, θέλω να παίξω το κεφάλι μου για τα δικά μου λάθη».

Μετά την τοποθέτησή του, ο προπονητής του ΠΑΟΚ δέχθηκε ερωτήσεις από τους εκπροσώπους του Τύπου:
Σχόλιο για τη δήλωση του Ζαγοράκη μετά την ήττα στο ντέρμπι: «Νομίζω ότι το είπε εν βρασμώ ψυχής ο πρόεδρος. Περνάει και αυτός πολύ δύσκολα. Ίσως αυτή τη διαδικασία να μην την είχε βιώσει και ο ίδιος σαν πρόεδρος. Να αγωνίζεται η ομάδα σε δύο ταμπλό. Το είπε γιατί πιστεύει και αυτός σε αυτό το οικοδόμημα. Μέχρι τώρα εγώ προσπαθούσα να διαχειριστώ τα πάντα. Να δίνω διαρκώς ευκαιρίες σε όλους τους παίκτες. Πλέον έχω κατασταλάξει. Ξέρω ποιοι πρέπει να παίζουν. Και ας παίζω το κεφάλι μου».

Οι σχέσεις στα αποδυτήρια: «Σε αυτό το επίπεδο ομάδων δε θα μπορούσαν να είναι όλα τέλεια. Υπάρχουν όμως διαφορετικές κουλτούρες. Υπάρχει αρμονικότητα στις σχέσεις. Αυτό που έχω εγώ ως απαίτηση είναι κάποια παιδιά με εμπειρία να συμπαρασύρουν τους συμπαίκτες τους. Έτσι έκανα και εγώ όταν ήμουν παίκτης. Αυτό δε γίνεται όμως. Αυτό δε σημαίνει ότι υπάρχει το πρόβλημα που ακούγεται. Ίσως δεν υπάρχει και κίνητρο. Εδώ στο πρωτάθλημα δεν υπάρχει και η παρακίνηση. Ακούω για αυτό το πρόβλημα. Ποιο είναι αυτό; Γιατί δεν έρχεται ένας να μου χτυπήσει την πόρτα και να μου το πει; Να έρθει και να μου τη χτυπήσει για κάτι σοβαρό όχι για αυτά που μου τη χτυπούν τελευταία».

Ελλιπής προετοιμασία, δεν δομήθηκε σωστά το ρόστερ: «Όταν μία ομάδα πάει καλά, όλα είναι τέλεια. Η προετοιμασία όντως ήταν ελλιπής. Όσοι ήταν εκεί το λένε. Όλοι αυτό λένε. Το ρόστερ δε δομήθηκε σωστά. Τι να σας πω ότι υπάρχουν πέντε στόπερ; Και πέντε με συμβόλαια. Και με μεγάλα συμβόλαια. Οι δύο παίζουν και οι άλλοι λένε τι κάνουμε; Και οι δύο είναι εκτός αποστολής. Ξέρετε τι είναι 350.000 ευρώ συμβόλαιο και εκτός αποστολής; Και όταν ήρθε να του είπαν ότι θα παίζει. Δε φταίω εγώ για αυτό όμως. Εγώ πρέπει να το διαχειριστώ. Έχει πέντε στόπερ η ομάδα. Επιβαρύνεται και οικονομικά η ομάδα. Εγώ το βρήκα και αντιμετωπίζω πρόβλημα. Έρχεται ο Χ στόπερ και ζητάει να παίζει. Δεν υπάρχει συμβόλαιο για το αν θα παίζει.

Εγώ όταν φτιάχνω μια ομάδα, ξέρω τι να κάνω. Γράφετε γιατί δεν παίζει ο Αθανασιάδης. Ο σχηματισμός είναι τέτοιος που έχουμε έναν παίκτη στην κορυφή. Έχουμε τον Μουσλίμοβιτς, έχουμε τον Παπάζογλου, έχουμε και τον Αθανασιάδη. Έχουμε και τον Σαλπιγγίδη και τον Φιλομένο. Παίζουμε ένα διπλό αύριο. Πόσους θα βάλω 14 με 14; Αυτός που μένει από έξω τον αδικώ. Θα ψαχτώ για να το λύσω, αλλά δε φταίω εγώ.
Δεν είναι απαραίτητο να χρειαστεί και πέμπτος στόπερ. Να πάρουμε και έκτο να έχουμε και καβάντζα. Θεωρώ ότι είναι υπερβολή. Να έχει τρία στόπερ και δύο πιτσιρικάδες. Τέσσερα στόπερ και έναν πιτσιρικά. Αλλά πέντε στόπερ με συμβόλαια. Εγώ θέλω η ομάδα να είναι ομάδα. Αν έρθει ο Ιανουάριος και στον τεχνικό διευθυντή της ομάδας και του πουν να διαχειριστεί 1.000.000 ευρώ δε θα είναι καλύτερο να είχαμε 1.350.000. Έχει την πολυτέλεια ο ΠΑΟΚ να έχει εκτός αποστολής συμβόλαια 350.000 ευρώ; Δεν είμαστε Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Υγεία είναι να πληρωνόμαστε όλοι».

Διαψεύδει ο Μαντσίνι για Τέβες

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι δήλωσε πως είναι ανοησίες όσα γράφτηκαν για τη κόντρα που έχει με τον Κάρλος Τέβες. Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι τόνισε πως όλα ήταν καλά από το ημίχρονο. Ο Ιταλός τεχνικός φιλοξενήθηκε στην «Gazzetta dello Sport» και θέλησε να βάλει ένα τέλος στα σενάρια: «Η λογομαχία μου με τον Τέβες; Γράφτηκαν πολλές ανοησίες για αυτό το θέμα. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στα αποδυτήρια των ομάδων. Είναι απαραίτητο να συμβαίνουν και κάνουν καλό στην ομάδα. Ηταν ένα επεισόδιο που μας ξύπνησε και έφερε τη νίκη. Ολα είχαν ξεκαθαρίσει από το ημίχρονο και πριν επιστρέψουμε στον αγωνιστικό χώρο».

Κάλεσμα στον κόσμο του ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την ΑΕΚ, στο πλαίσιο φιλικής αναμέτρησης (5.00μ.μ), με την διοίκηση του «Δικεφάλου του Βορρά» να ευελπιστεί στην μαζική συμπαράσταση του κόσμου της ομάδας στο κλειστό της Πυλαίας. Η είσοδος για τον κόσμο θα είναι ελεύθερη, με την συμμετοχή του Λάζαρου Παπαδόπουλου να είναι ακόμα αμφίβολη, καθώς ο έμπειρος σέντερ υπέστη διάστρεμμα στο φιλικό του περασμένου Σαββάτου με την Τσέρνο Μόρε και είναι πιθανό να προφυλαχθεί.

Παράλληλα, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση, γνωστοποιώντας και επίσημα την παράταση στην πώληση των εισιτηρίων διαρκείας: «Από την ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνεται ότι η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011 συνεχίζεται από τα γραφεία της ομάδας στο PAOK Sports Arena και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010, δηλαδή, ως την ημέρα έναρξης του πρωταθλήματος ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΠΑΠ της Α1.

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ καλεί όλο τον φίλαθλο κόσμο του ΠΑΟΚ, να στηρίξει μαζικά την μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε πέρσι και συνεχίζεται, για την δημιουργία μίας ομάδας ανταγωνιστικής και αντάξιας της ιστορίας και του ονόματος του ΠΑΟΚ, σε συνδυασμό με την οικονομική εξυγίανση, στόχοι που μπορούν να επιτευχθούν ΜΟΝΟ με την συμπαράσταση όλων των φιλάθλων του ΠΑΟΚ.

Διευκρινίζεται επίσης ότι μετά την συγκεκριμένη ημερομηνία (16/10) δεν θα διατίθενται εισιτήρια διαρκείας και για τον λόγο αυτό, καλούνται οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ που έχουν κάνει κρατήσεις διαρκείας με προκαταβολή, να προσέλθουν στα γραφεία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, προκειμένου να εξοφλήσουν τα εισιτήριά τους και να προμηθευτούν τις κάρτες διαρκείας».

Πρωτοβουλία Μαραντόνα για το Νόμπελ

Την επιθυμία του να δοθεί το Νόμπελ Ειρήνης στις «Γιαγιάδες της Πλατείας Μαΐου», εξέφρασε ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα με επιστολή που έστειλε προς το Κοινοβούλιο της Νορβηγίας.Την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στην οργάνωση «Γιαγιάδες της Πλατείας Μαΐου» ζήτησε ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, μέσω επιστολής του προς το Κοινοβούλιο της Νορβηγίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οργάνωση «Γιαγιάδες της Πλατείας Μαΐου» συστάθηκε με στόχο να εντοπιστούν παιδιά που είχαν απαχθεί στη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας στην Αργεντινή, την περίοδο 1976-1983.

«Έχουν κάνει μεγάλο, σταθερό και θαρραλέο αγώνα για την επανένωση (με τις οικογένειές τους) των παιδιών που απήχθησαν από την κρατική τρομοκρατία αλλά και για την αγάπη και την φροντίδα που έδειξαν στα 102 παιδιά, που βρέθηκαν και στη συνεχιζόμενη έρευνά της, για τα σχεδόν 400 παιδιά που εξακολουθούν α αγνοούνται», τόνισε ο Μαραντόνα στην σχετική επιστολή του προς το Κοινοβούλιο της Νορβηγίας.

Το Νόμπελ Ειρήνης για το 2010 θα απονεμηθεί την ερχόμενη Παρασκευή από τη Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ.

Σε απολογία οι «αιώνιοι» για τη διαιτησία

Δεύτερο «χτύπημα» μέσα σε λίγες ημέρες από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Ανδρέα Φάκο. Άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά του Παναθηναϊκού για την ανακοίνωση του περασμένου Σαββάτου και κατά του Ολυμπιακού για την απάντηση μέσω «κύκλων». Δεύτερο «χτύπημα» μέσα σε λίγες ημέρες από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Ανδρέα Φάκο. Την Τρίτη 5 Οκτωβρίου άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού βασιζόμενος στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Παναθηναϊκός μετά τη λήξη του αγώνα Ολυμπιακού - Ολυμπιακού Βόλου και στην απάντηση του Ολυμπιακού που «μέσω κύκλων» διοχετεύτηκε στα ΜΜΕ.

Αμφότεροι παραπέμπονται στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή με δική του παρέμβαση η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ κάλεσε σε απολογία για αύριο τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού Β. Μαρινάκη για τις δηλώσεις που αφορούσαν τη διαιτησία του Δαλούκα στον αγώνα Άρη – Παναθηναϊκού, τον Δ’ αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού, Γ. Μώραλη, για την τοποθέτησή του σχετικά με τη διαιτησία στον αγώνα Ηρακλή – Ολυμπιακού, τον πρόεδρο της ΑΕΚ, Στ. Αδαμίδη για όσα είπε κατά του διαιτητή Κουκουλάκη που διηύθυνε το παιχνίδι ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης και τέλος την ΠΑΕ Πιερικός για την ανακοίνωση που εξέδωσε για τη διαιτησία στον αγώνα με την Ηλιούπολη.

Σύμφωνα με τον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας δύναται να παραπέμπει στις πειθαρχικές επιτροπές για αδικήματα που δεν αναφέρονται στο φύλλο αγώνα και έρχονται σε γνώση του από τα ΜΜΕ.

Έλαμψαν οι... «Βig Two»

Οι Χιτ πραγματοποίησαν την πρώτη -ανεπίσημη- εμφάνισή τους για τη φετινή σεζόν, με τους Κρις Μπος και ΛεΜπρον Τζέιμς να οδηγούν την ομάδα του Μαϊάμι σε άνετη φιλική επικράτηση επί των Πίστονς με 105-89. Οι Χιτ δεν συνάντησαν ιδιαίτερη αντίσταση από τα «Πιστόνια», στην ανεπίσημη αγωνιστική τους πρεμιέρα, με τους Κρις Μπος και ΛεΜπρον Τζέιμς να ολοκληρώνουν την αναμέτρηση με 20 και 18 πόντους αντίστοιχα. Ο Ντουέιν Ουέιντ έπαιξε για μόλις 3', καθώς αποχώρησε από τον αγώνα, λόγω τραυματισμού στον δικέφαλο.

Σε άλλες φιλικές αναμετρήσεις οι Μπλέιζερς επιβλήθηκαν των Κλίπερς με 115-86, με τον Ρούντι Φερνάντεθ να έχει 15 πόντους, ενώ οι Μάτζικ επικράτησαν με 97-88 των Ρόκετς, με τον Γιάο Μινγκ (3π., 12') να επιστρέφει στην αγωνιστική δράση μετά από 15 μήνες.

Οι Φοίνιξ Σανς ηττήθηκαν από τους Σακραμέντο Κινγκς με 109-95, με τον Τζος Τσίλντρες να έχει 6 πόντους και 5 ριμπάουντ σε 19', ενώ το Νο.1 του φετινού ντραφτ, Τζον Γουόλ (21π.), οδήγησε τους Ουίζαρντς στην εκτός έδρας νίκη επί των Μάβερικς με 97-94.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Ντάλας Μάβερικς-Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 94-97

(Τέρι 15, Νοβίτσκι 11-Μπλάτσε 22, Γουόλ 21)

Χιούστον Ρόκετς-Ορλάντο Μάτζικ 88-97
(Μάρτιν 14, Λι 12-Χάουαρντ 19, Κάρτερ 14)

Φιλαδέλφεια 76ερς-Νιου Τζέρσεϊ Νετς 96-103
(Σπέιτς 19, Μπραντ 15-Λόπεζ 24, Ουίλιαμς 20)

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς-Λος Άντζελες Κλίπερς 115-86
(Μάθιους 20, Όλντριτζ 17, Φερνάντεθ 15-Κέιμαν 14, Γκρίφιν 9)

Σακραμέντο Κινγκς-Φίνιξ Σανς 109-95
(Έβανς 26, Κάζινς 16-Ρίτσαρντσον 17, Λόπεζ 15)

Μαϊάμι Χιτ-Ντιτρόιτ Πίστονς 105-89
(Μπος 20, Τζέιμς 18-Γκόρντον 17, Πρινς 15)

Κλίβελαντ Καβαλίερς-Σάρλοτ Μπόμπκατς 87-72
(Γκίμπσον 18, Χίκσον 17-Όγκουστιν 14, Τόμας 11)

Μιλγουόκι Μπακς-Σικάγο Μπουλς 92-83
(Μπόικινς 14, Γκούντεν 12-Κόρβερ 22, Ντενγκ 16)

Αρσεναλ από μικρός

Ο Μαρουάν Σαμάκ αποκάλυψε πως ήταν Αρσεναλ από μικρό παιδί και για αυτό το λόγο αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στους Λονδρέζους παρότι είχε προτάσεις από άλλες ομάδες. Ο Μαροκινός επιθετικός αγαπούσε τους «κανονιέρηδες» ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο Αρσέν Βενγκέρ: «Είχα κι άλλες προτάσεις στα χέρια μου, αλλά το γεγονός πως αγαπούσα την Άρσεναλ από μικρό παιδί, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφασή που πήρα. Ο Αρσέν Βενγκέρ ήταν επίσης μια παράμετρος που με έκανε να επιλέξω την Άρσεναλ. Είμαι πολύ χαρούμενος για την επιλογή που έκανα για τη συνέχιση της καριέρας μου και είμαι ενθουσιασμένους από το καλό ξεκίνημα στη νέα μου ομάδα. Έχω προσαρμοστεί πλήρως τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων. Όλοι στον σύλλογο με έχουν υποδεχτεί με τον καλύτερο τρόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Κόπηκε» από ΟΥΕΦΑ ο Δαλούκας

Ο Γιώργος Δαλούκας είχε οριστεί να σφυρίξει την αναμέτρηση της Κροατίας με τα Νησιά Φερόε για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων, αλλά η ΟΥΕΦΑ τον αντικατέστησε.
Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία έκανε δεκτό το αίτημα της ΕΠΟ και έτσι ο Έλληνας διαιτητής δεν θα διευθύνει το ματς καθώς τη θέση του πήρε ο Ολλανδός Φαν Μπέκελ. Ο Δαλούκας είχε μπει στο στόχαστρο λόγω της διαιτησίας του στον αγώνα του Άρη με τον Παναθηναϊκό στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει δηλώσει στη θέση του Δαλούκα τον Τάσο Σιδηρόπουλο.
Ο Δαλούκας είχε οριστεί και για το ματς της 9ης Οκτωβρίου ανάμεσα στη Λετονία και την Κροατία για την ίδια διοργάνωση, αλλά και εκεί απομένει να δούμε τον αντικαταστάτη του.

Ντοπέ και σε άλλη ουσία ο Κονταδόρ

Νέα δεδομένα προκύπτουν για την υπόθεση ντόπινγκ του Αλμπέρτο Κονταδόρ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας New York Times ο ισπανός ποδηλάτης είχε βρεθεί θετικός και στη χημική ουσία plasticizer, μια ημέρα πριν βρεθεί θετικός στην ουσία κλενβουτερόλη.
Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ η συγκεκριμένη ουσία δείχνει ότι ο Κονταδόρ είχε κάνει μετάγγιση αίματος, κάτι που σαφώς απαγορεύεται από τον Διεθνή Οργανισμό Αντιντόπινγκ.  Σύμφωνα με τις πληροφορίες της αμερικάνικης εφημερίδας αυτή η χημική ουσία ανιχνεύθηκε στον οργανισμό του νικητή του Γύρου Γαλλίας σε τιμή κατά 8 φορές μεγαλύτερη από την κανονική.
Ο έλεγχος όπου βρέθηκε θετικός στην ουσία plasticizer έγινε στις 20 Ιουλίου, ενώ στις 21 Ιουλίου είχαν βρεθεί στον οργανισμό του ίχνη κλενβουτερόλης. Πάντως ο εκπρόσωπος του Κονταδόρ, Γιαχίντο Βιθάρντε, τόνισε ότι δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για την ανίχνευση της ουσίας plasticizer στον οργανισμό του ισπανού ποδηλάτη.

Σήμερα η επιστροφή στις προπονήσεις

Το ρεπό τους απόλαυσαν χθες οι παίκτες του Αγροτικού Αστέρα, που συμμετείχαν στο παιχνίδι της Κυριακής.Σήμερα, Τετάρτη, ξεκινάει με εντατικούς ρυθμούς η προετοιμασία για τον εκτός έδρας αγώνα με τη Βέροια και οι παίκτες θα συγκεντρωθούν στο γήπεδο του Ευόσμου στις 10:00 για την προγραμματισμένη πρωινή προπόνηση.

Στην U-23 της Πορτογαλίας o Βιεϊρίνια

Στην U-23 της εθνικής Πορτογαλίας κλήθηκε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια.Ο άσος του ΠΑΟΚ πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη συγκέντρωση της ομάδας το Σάββατο, ενόψει της αναμέτρησης με τη Βόρειο Ιρλανδία, κάτι που σημαίνει ότι Παύλος Δερμιτζάκης δεν θα τον έχει στη διάθεσή του από την Παρασκευή.

Τριήμερο ρεπό θα δώσει στους 'κίτρινους' ο Κούπερ

Η νίκη επί τού ΠΑΟΚ στο ντέρμπι τής Θεσσαλονίκης και πολύ περισσότερο μέσα στην Τούμπα, έχει σκορπίσει ενθουσιασμό στις τάξεις τού Άρη.Πλην των τριών βαθμών, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ γνωρίζει ότι υπάρχει και ψυχολογικό όφελος και θέλει να το εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο Αργεντινός τεχνικός έχει αποφασίσει να δώσει τριήμερο ρεπό στους παίκτες του, προκειμένου να ξεκουραστούν, κάτι το οποίο αναμένεται να τους το ανακοινώσει σήμερα. Έτσι κι αλλιώς από τις προπονήσεις τής ομάδας απουσιάζουν πέντε διεθνείς (Σηφάκης, Πρίττας, Τσεσνάουσκις, Ναφτί και Βανγκέλι), οι οποίοι αναμένεται να επιστρέψουν την Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Τέλος, οι Κόκε και Κάλβο έχουν ζητήσει και έχουν λάβει ήδη σχετική άδεια, προκειμένου να μεταβούν στην Ισπανία για να τακτοποιήσουν κάποιες προσωπικές τους υποθέσεις.

Δεν αρέσει το «όχι» στον Μουρίνιο!

Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν είδε και με πολύ καλό μάτι το γεγονός ότι η Ρεάλ Μαδρίτης δεν του έδωσε τη συγκατάθεσή της για να αναλάβει την εθνική Πορτογαλίας.Η ομοσπονδία της χώρας είχε προτείνει στον «Special One» να αναλάβει την εθνική ομάδα για τα επόμενα δύο παιχνίδια της προκριματικής φάσης του Euro 2012, όμως η διοίκηση της «βασίλισσας» ήταν κάθετη, λόγω των υποχρεώσεων της ομάδας.

«Για δύο μέρες είχα συμβιβαστεί με την ιδέα ότι θα προπονήσω την Πορτογαλία και αυτό ήταν κάτι που μου άρεσε», είπε χαρακτηριστικά στα ισπανικά ΜΜΕ ο Μουρίνιο, δείχνοντας πόσο πολύ θα ήθελε να κοουτσάρει την εθνική Πορτογαλίας.

Στη συνέχεια, όμως, έδωσε δίκιο στη Ρεάλ Μαδρίτης: «Οφείλω ωστόσο να ομολογήσω ότι η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ένα μεγάλο κλαμπ το οποίο έδωσε πολλά χρήματα για να με αγοράσει από την Ίντερ, ξοδεύει πολλά χρήματα για να με πληρώνει και ομολογουμένως είναι λογικό να είναι επιφυλακτική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

Παρόλα αυτά, ο Μουρίνιο δεν έχει πάψει να το σκέφτεται: «Εξακολουθώ να έχω μια πικρή γεύση από το πως εξελίχθηκαν τα πράγματα και ότι δεν μπόρεσα να βοηθήσω την εθνική ομάδα. Η Εθνική έχει τώρα έναν προπονητή (σ.σ Πάουλο Μπέντο) και αυτός πρέπει να αναγνωρίζεται από όλους ως ο προπονητής μας και ως ο καλύτερος».

Πουλήθηκε σε Αμερικανούς!

Η Λίβερπουλ περνάει σε νέα εποχή, καθώς οι νέοι ιδιοκτήτες των «ρεντς» θα είναι Αμερικανοί!Οι Τομς Χικς και Τζορτζ Τζίλετ, υπό την πίεση των φιλάθλων, αναγκάστηκαν να παραχωρήσουν την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου και οι προτάσεις που δέχθηκαν ήταν από Ασία και ΗΠΑ, ύψους περίπου 300 εκατ. ευρώ.

Τελικά, το διοικητικό συμβούλιο της διάσημης αγγλικής ομάδας αποδέχθηκε την πρόταση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, που αφορά την εταιρία «NESV» (New England Sports Ventures), η οποία έχει στην ιδιοκτησία της και την ομάδα μπέιζμπολ Ρεντ Σοξ της Βοστόνης.

Μπρότον: Η πρότασή τους καλύπτει τα χρέη

Ο πρόεδρος της Λίβερπουλ, Μάρτιν Μπρότον, ανακοίνωσε και επίσημα την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ομάδας: «Είμαι χαρούμενος που ολοκληρώσαμε με επιτυχία τη διαδικασία πώλησης του συλλόγου. Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση της NESV, η οποία πληρούσε σχεδόν όλα τα κριτήρια που ορίζονται για την εξεύρεση νέου ιδιοκτήτη».

Και στη συνέχεια, επεσήμανε: «Έγιναν πολλές συναντήσεις σε Βοστόνη, Λονδίνο και Λίβερπουλ και είμαι εντυπωσιασμένος με το όραμα τους για τον σύλλογο. Η πρότασή τους καλύπτει τα χρέη και πλέον θα μπορούν να επικεντρωθούν στο πώς θα επενδύσουν στο σύλλογο. Είμαι απογοητευμένος από τη διάθεση των ιδιοκτητών της ομάδας να κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να εμποδίσουν τη συμφωνία και θα κινηθούμε νομικά για να ολοκληρωθεί και τυπικά η αγοραπωλησία».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το μόνο που απομένει είναι η έγκριση της Πρέμιερ Λιγκ και ο αγγλικός Τύπος τη θεωρεί δεδομένη…

Ένα μήνα εκτός ο Βελόσο

Τις υπηρεσίες του Μιγκέλ Βελόσο θα στερηθεί η Τζένοα για τον επόμενο μήνα.Ο Πορτογάλος διεθνής ποδοσφαιριστής, που είχε τραυματιστεί στον αγώνα εναντίον της Μπάρι (διάστρεμμα), επέστρεψε στην Ιταλία από την Πορτογαλία που είχε μεταβεί, καθώς είχε κληθεί στην εθνική ομάδα την οποία όμως δεν μπορούσε να ενισχύσει λόγω του τραυματισμού του.

Αντίθετα, στις προπονήσεις της Τζένοα επέστρεψε ο Μπόσκο Γιάνκοβιτς, αφού ο Σέρβος ακραίος μεσοεπιθετικός ανάρρωσε μετά την επέμβαση που είχε υποβληθεί στο γόνατο.

Μπόγιαν μέχρι το 2015

Την τριπλέτα των Άλβες, Μπούσκετς και Μπόγιαν θέλει να «δέσει» η Μπαρτσελόνα, με τους Καταλανούς να… τελειώνουν με τους δύο πρώτους και να ακολουθεί πρόταση επέκτασης στον τελευταίο ως το 2015. Με τα θέματα των ανανεώσεων ασχολούνται στη Μπαρτσελόνα. Οι Άλβες, Μπούσκετς είναι στην κορυφή της λίστας, όμως ακολουθεί και τρίτος. Ο λόγος για τον Μπόγιαν, με τους Καταλανούς να γνωστοποιούν πως μετά τους δύο πρώτους θα προτείνουν συμβόλαιο στον νεαρό επιθετικό ως το 2015. Ο διεθνής φορ σε 121 ματς μετρά 33 τέρματα!