Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Με τη ψυχή στο στόμα ο Άρης

Ο Άρης προκρίθηκε στους ομίλους του Eurocup με αρκετά καρδιοχτύπια. Οι «κίτρινοι» υπερασπίστηκαν το +4 του πρώτου αγώνα και δεν τους κόστισε η ήττα με 93-92 από την Λουκόιλ Ακαντέμικ.Η Λουκόιλ έδειξε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα ότι θα πουλούσε πολύ ακριβά το τομάρι της. Οι Βούλγαροι κατάφεραν να προηγηθούν από νωρίς με 22-11 (8’) χάρη στην επιπολαιότητα του Πιρς σε αρκετές φάσεις και την αδυναμία του Ντάνστον να υποδυθεί τον σέντερ.

Η ρακέτα του Άρη έμοιαζε γυμνή και η οργάνωση του παιχνιδιού τις περισσότερες φορές ήταν σπασμωδική με τον Πιρς να μην μπορεί να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του. Τα πράγματα φάνηκαν πως διορθώθηκαν (34-33, 15’) όταν πέρασε στο παιχνίδι ο Μπορόβνιακ καλύπτοντας τη θέση του σέντερ και ο Κουμπούρας αυτή του οργανωτή.

Παρόλα αυτά, η Λουκόιλ με εκπληκτικό ποσοστό στα τρίποντα (7/10, 70%) κρατούσε στα χέρια της το παιχνίδι ισοφαρίζοντας μάλιστα τη διαφορά της ήττας της στο πρώτο ματς (+4, 44-48, 18’).

Ο Άρης συνέχιζε να παίζει με τη φωτιά και μάλιστα η Λουκόιλ τρέχοντας σερί 8-0 κατάφερε να πετύχει σκορ πρόκρισης στο 32’ (72-77). Οι Τάκερ, Χατζηβρέττας και Ταπούτος έφεραν με προσωπικές ενέργειες ως επί το πλείστον να φέρουν το ματς στα ίσα (81-81, 35’) .

Η Λουκόιλ με πρωταγωνιστή κοντά στα δυο καλάθια τον Καμπάλα και τον Χιθ να πυροβολεί έξω από τα 6,75 μ. προηγήθηκε με 86-91 ένα λεπτό πριν τη λήξη, αλλά ο Ταπούτος έδωσε τη λύση ευστοχώντας σε τρίποντο για το 89-91. Οι Βούλγαροι αστόχησαν δις και ο Χατζηβρέττας με 1/2 βολές έκανε το 90-91 στα -14’’.

Η Λουκόιλ είχε την τελευταία επίθεση, αλλά βρίσκοντας ανοικτό διάδρομο για διείσδυση ο Χιθ πήγε για δίποντο και όχι για τρίποντο κάνοντας το 90-93. Ο Χατζηβρέττας είχε 2/2 βολές και το παιχνίδι τελείωσε αναίμακτα για τους «κιτρίνους» με ανώδυνη ήττα τους με 92-93.

Τα δεκάλεπτα: 22-24, 47-50, 72-72, 92-93
Άρης: Πιρς 6 (4 ασίστ), Ντάνστον 7, Ταπούτος 18 (2/4 τριπ., 11 ριμπ.), Τάκερ 18 (13 ριμπ.), Τσαϊρέλης, Χατζηβρέττας 19 (2/5 τριπ.), Χαραλαμπίδης 7, Κουμπούρας 3, Μπορόβνιακ 10 (5/5 διπ.), Χρυσικόπουλος 4.
Λουκόιλ: Χιθ 23 (3/5 τριπ.), Τζέιμς 9, Μπόουμαν 14 (1/4 τριπ., 11 ριμπ.), Αβράμοφ 3(1), Μπάνεφ, Στοϊκοφ 6 (1/5 τριπ.), Βεσελίνοφ 3 (1/1 τριπ.), Στογιανόφσκι 3 (1/2 τριπ.), Καμπάλα 20 (12 ριμπ.), Πίτερσον 12 (12 ριμπ.).

Περιμένει τον Σλούκα ο Ντρούκερ

Ο Σαρόν Ντρούκερ στάθηκε μετά τη λήξη του αγώνα περισσότερο στο διαφορετικό πρόσωπο που παρουσίασε η Λουκόιλ σε σχέση με το πρώτο ματς λέγοντας ότι «ήρθαν τελείως διαφορετικοί. Ο Χιθ δεν είχε παίξει στο πρώτο, ο Καμπάλα είχε λίγα λεπτά, όμως σήμερα ήταν πολύ καλοί. Είμαστε χαρούμενοι γιατί προκριθήκαμε επί μιας καλής ομάδας. Πρέπει να σκεφτόμαστε παιχνίδι, παιχνίδι. Σκαφτόμαστε το επόμενο με το Μαρούσι για το κύπελλο. Αυτό που θέλω να πω σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι ήταν πως παρουσιάστηκαν πιο δυνατοί και έπρεπε να βρούμε λύσεις. Ήταν διαφορετικά παιχνίδια το ένα με το άλλο»

Για την τοποθέτηση του Τάκερ σε θέση σέντερ σχολίασε ότι «σκεφτήκαμε να το κάνουμε, γιατί ήταν ο μόνος που μπορούσε να παίξει άμυνα στον Καμπάλα».

Ο Ντρούκερ μίλησε και για τον ερχομό του Κώστα Σλούκα που αναμένεται να λύσει το οργανωτικό πρόβλημα του Άρη. «Είναι παίκτης που από τη στιγμή που υπέγραψα τον ήθελα. Μου αρέσει πολύ, είναι έξυπνος, θα γίνει από τα καλύτερα ποιντ γκαρντ της Ευρώπης. Είναι πολύ καλός χαρακτήρας. Και εμείς θα τον βοηθήσουμε να βελτιωθεί και αυτός θα μας βοηθήσει να κερδίσουμε πολλά παιχνίδια».

Τέλος, σχετικά με την πιθανότητα να γίνει άλλη μεταγραφή ο Ισραηλινός κόουτς τόνισε ότι «δεν είμαστε αυτή τη στιγμή έτοιμοι να πούμε κάτι χωρίς ευθύνη. Αυτή η ομάδα πρέπει να προσέχει πολύ το μπάτζετ της, προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα. Αν χρειαστεί κάτι θα το κοιτάξουμε, αλλά πρέπει να δούμε πως θα λειτουργήσουμε με τον Σλούκα».

Ταπούτος: «Κουρασμένοι»

Ο Χρήστος Ταπούτος τόνισε για την πρόκριση του Άρη ότι «ήταν ο πρωταρχικός μας στόχος, θέλανε να μπούμε στους ομίλους, θέλαμε να παίξουμε, πετύχαμε το στόχο έστω κι αν χάσαμε σήμερα. Η ομάδα παρουσιάστηκε ιδιαίτερη κουρασμένη από τα συνεχόμενα παιχνίδια, αλλά βρήκαμε τα ψυχικά αποθέματα για να πάρουμε την πρόκριση. Η Ακαντέμικ παρουσιάστηκε με δύο παίκτες που δεν έπαιξαν στο πρώτο παιχνίδι και πρέπει απόψε να έβαλαν 20-25 πόντους ο καθένας. Ήταν εύστοχοι, ήμασταν τρακαρισμένοι, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε, υπερβάλλαμε εαυτούς και βρήκαμε τα αποθέματα».

Σχετικά με την απουσία του κόσμου από το Αλεξάνδρειο δήλωσε ότι «ο κόσμος περιμένει να δει αποτελέσματα από την ομάδα. Είναι καθαρά στο χέρι μας να τον φέρουμε μαζικότερα στο γήπεδο».

Σχετικά με την απόδοση του εξήγησε: «Θεωρώ ότι αυτό που με κάνει να παίζω με το ιδιαίτερο πάθος η μπασκετική ωριμότητα που έχω μετά από 12 χρόνια και φυσικά η φανέλα που φοράω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: