Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Ετοιμάζει βαλίτσες για Αγγλία ο Ταυλαρίδης


Η επιθυμία του Γιάννη Ταυλαρίδη να επιτρέψει στην Αγγλία είναι γνωστή και όπως φαίνεται... οι ευχές του εισακούστηκαν και σύμφωνα με τον μάνατζερ του αρκετές ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους.

Ο Έλληνας σέντερ μπακ είχε μετακομίσει από τη χώρα μας στο Νησί για λογαριασμό της Άρσεναλ, ενώ στη συνέχεια πήγε στη Γαλλία όπου και αγωνίζεται επί σειρά ετών, αρχικά με τη Λίλ και εν συνεχεία στη Σεντ Ετιέν, στην οποία ανήκει μέχρι σήμερα.Ο μάνατζερ του, Γουΐλι ΜακΚέι, μίλησε στο Skysports για το ενδεχόμενο επιστροφής του διεθνούς μπακ στην Αγγλία:"Μιλάω με αρκετές ομάδες από την Premier League για τον Στάθη και είμαι σίγουρος πως θα επιστρέψει στην Αγγλία τον επόμενο μήνα.Ο Στάθης θα είναι ελεύθερος από τον Ιούνιο και μπορεί να διαπραγματευτεί με όποια ομάδα θέλει και να επιστρέψει στην Αγγλία. Οπότε, όλα θα κριθούν το Γενάρη".

Βιεϊρίνια: “Ώρα για τίτλο”


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Αισιόδοξος για την πορεία που θα έχει ο ΠΑΟΚ σε πρωτάθλημα και κύπελλο στο δεύτερο μισό της φετινής σεζόν είναι ο Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός μίλησε στο “Αθλητικό Metropolis” και τόνισε πως ο κόσμος και η ιστορία της ομάδας αξίζουν έναν τίτλο και θα κάνει τα πάντα για να το καταφέρει αυτό με τη φανέλα του δικεφάλου.

«Σκέφτομαι ήδη το επόμενο μισό του πρωταθλήματος, θέλω να είμαι ακόμα καλύτερος στην συνέχεια για να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα του ΠΑΟΚ», είπε ο Βιεϊρίνια και συνέχισε:

«Πέρυσι έμεινα αρκετό καιρό εκτός ομάδας, φέτος όλα πάνε καλά και έτσι θέλω να συνεχίσω, για να βοηθάω την ομάδα με όποιον τρόπο μπορώ».

Για το μέλλον του στον ΠΑΟΚ και την επέκταση του συμβολαίου του: «Την επέκταση την βλέπω ως ένα βραβείο για τις εμφανίσεις μου με την ομάδα. Όσον αφορά το μέλλον μου θέλω να ολοκληρώσω το συμβόλαιο μου και θέλω να πάρω έναν τίτλο, πρωτάθλημα ή Κύπελλο γιατί ο ΠΑΟΚ είναι μία τέτοια ομάδα, που πρέπει να κερδίζει τίτλους. Όσοι αγαπάνε τον ΠΑΟΚ και το ποδόσφαιρο, καταλαβαίνουν ότι του λείπει ένας τίτλος. Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τον τελευταίο τίτλο και το μεγαλείο του ΠΑΟΚ επιτάσσει έναν τίτλο. Αυτό αξίζει στην ομάδα, τον προπονητή, τους παίκτες, τον κόσμο. Πραγματικά και πέρυσι κάναμε εξαιρετική χρόνια αλλά δεν ήρθε ο τίτλος. Οπότε αυτό που λείπει από την ομάδα είναι ένας τίτλος και θα κάνω το παν για να τα καταφέρουμε».

Του ζητήθηκε να κάνει ένα σχόλιο για τους συμπαίκτες του: «Είναι πολύ δύσκολο να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Πολύ καλοί είναι ο Γκαρσία, ο Βιτόλο, ο Κουτσιανικούλης και ο Κοντρέρας. Αλλά αν πρέπει να διαλέξω κάποιον αυτός θα είναι ο Γκαρσία, που τον αγαπάει ο κόσμος ενώ είναι και ένας εξαιρετικός άνθρωπος».

Ενώ ρωτήθηκε και για το πρωτάθλημα ως τώρα και ποιες ομάδες ξεχωρίζει: «Θέλω να πω ότι μιλάω καθαρά στο αγωνιστικό κομμάτι. Θα ξεχωρίσω τον Ολυμπιακό για τους παίκτες που έχει αλλά και την Καβάλα που είναι η μεγάλη έκπληξη του πρωταθλήματος όντας νεοφώτιστη στην κατηγορία».

Θεοδωρίδης: "Ένα παιχνίδι την εβδομάδα είναι στημένο"


Σε αποκαλύψεις προχώρησε ο πρόεδρος του Πανσερρραϊκού, Πέτρος Θεοδωρίδης, καλώντας τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο να ανοίξει τον φάκελο της UEFA με τις ενδείξεις για στημένα παιχνίδια.

Ο μεγαλομέτοχος του Πανσερραϊκού με δηλώσεις του στο "Αθλητικό Metropolis" μεταξύ άλλων είπε: "Πάντα είμαι με τον εκάστοτε διοικούντα, είναι τα μεγαλύτερα κοροΐδα. Αυτή είναι η κατάντια. Όταν ακούς από τον επικεφαλής της ΕΠΟ για ονόματα και δεν υπάρχουν ονόματα. Κάποιοι παίζουν στην πλάτη μας και οικονομάνε. Το λιγότερο είναι ένα στημένο παιχνίδι την εβδομάδα. Όταν παίζει ο Εθνικός Αστέρας με τον Πιερικό και βλέπουν όλοι τι γίνεται, δεν ασχολείται όμως κανείς. Όταν γίνονται φραγές σε παιχνίδια και η Πολιτεία είναι αμέτοχη. Τόσο δύσκολο είναι να επέμβει ο εισαγγελέας; Θα πρέπει να περιμένουν τον φάκελο; Το ποδόσφαιρο πεθαίνει γιατί δεν παίρνουν αποφάσεις, εδώ και τώρα. Να ανακοινωθούν τα ονόματα. Αν είναι ο Πανσερραικός να το πουν, δεν βγάζω την… ουρά μου απέξω. Βάλτε ένα πρωτοσέλιδο, περιμένουμε από τον πρόεδρο της ΕΠΟ να πάρει αποφάσεις, να βγάλει τα ονόματα".

Θέλουν Μπάγεβιτς οι Βόσνιοι


Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αποτελεί τον Νο1 στόχο της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Βοσνίας για την πάγκο της εθνικής τους ομάδας.


Μετά από τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας την Τρίτη (22/12) αποφασίστηκε ότι ο προπονητής της ΑΕΚ είναι αυτός τον οποίο προτιμά η πλειοψηφία και αυτόν θα προσπαθήσει η ομοσπονδία να αποκτήσει.
Εκτός από τον Σερβοέλληνα προπονητή ακούστηκαν ακόμα τα ονόματα των Σεργκέι Μπαρμπάρεζ, Λιούπκο Πέτροβιτς, Σάφετ Σούστις, Σρέτσκο Κάτανετς, Μπλαζ Σλίσκοβιτς, Φαρούκ Χατζίμπεγκιτς και Μεχμέτ Μπατζάρεβιτς.
"Οι υποψήφιοι είναι αυτοί που έχουν γράψει τα μέσα ενημέρωσης. Δεν θα τα επαναλάβω, όλοι τους ξέρουμε πια. Θα ξεκινήσουμε συζητήσεις μαζί τους τις επόμενες μέρες", δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Σουλεϊμάν Κολάκοβιτς.
Πάντως ο προπονητής της ΑΕΚ στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι στην Τρίπολη αρνήθηκε για μία ακόμα φορά το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Ο Αμπρέου φέρνει μεταγραφή


Η επικείμενη λύση της συνεργασίας με τον Σεμπαστιάν Αμπρέου και ενδεχομένως και του Γκρασιάν ανοίγει το δρόμο για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου.


Ο Ουρουγουανός που δεν βρίσκεται στα πλάνα του Κούπερ θα αποτελέσει και τυπικά παρελθόν μέσα στα επόμενα 24ωρα αφού το μόνο που απομένει είναι η ανακοίνωση από την ΠΑΕ. Μόλις συμβεί αυτό και ελευθερωθεί μια θέση ξένου που καταλαμβάνει ο 33χρονος επιθετικός θα ανοίξει ο δρόμος και για την πρώτη μεταγραφή του Άρη.
Προτεραιότητα για τον Κούπερ έχει η απόκτηση ενός αριστερού χαφ-εξτρέμ και ενός επιθετικού. Οι άνθρωποι που χειρίζονται το θέμα, έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και μόλις λυθεί η συνεργασία με τον Αμπρέου θα γίνουν και οι ανακοινώσεις. Από εκεί και πέρα οι κίτρινοι εξετάζουν και το ενδεχόμενο να λύσουν την συνεργασία και με τον Λεάντρο Γκρασιάν, η παρουσία του οποίου στις 15 αγωνιστικές του πρώτου γύρου ήταν μετριότατη.
Όσο για τις υπόλοιπες κινήσεις που αφορούν πιθανές αποχωρήσεις, όλα θα ξεκαθαρίσουν με την επιστροφή του Κούπερ από την Ισπανία όπου βρίσκεται για τις γιορτές. Τότε θα ενημερώσει τη διοίκηση για τις τελικές του αποφάσεις και θα ενημερωθούν οι ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζονται.

Μπασινάς: "Δεν με θέλουν στην Πόρτσμουθ"


Ο Αγγελος Μπασινάς με τη φανέλα της Πόρτσμουθ Ο Αγγελος Μπασινάς έχει πάρει το μήνυμα και στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουάριο θα προσπαθήσει να φύγει από την Πόρτσμουθ για να πάει σε μία ομάδα που θα του εξασφαλίσει χρόνο συμμετοχής, έτσι ώστε να αυξήσει τις πιθανότητες για να βρεθεί στην αποστολή της Εθνικής μας ομάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής.

"Είναι προφανές ότι δεν με θέλουν στην Πόρτσμουθ. Για να πάω στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα πρέπει να παίζω στην ομάδα μου", τόνισε ο Αγγελος Μπασινάς, ο οποίος στον ένα χρόνο που βρίσκεται στον αγγλικό σύλλογο έχει χρησιμοποιηθεί μόλις τρεις φορές ως βασικός από τρεις διαφορετικούς προπονητές (Τόνι Ανταμς, Πολ Χαρτ και Αβραάμ Γκραντ).

Φιλάνθρωπη η Βικτόρια!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/f281d6575af3e5b8826da19bc73bb321_L.jpg?1261479465?1261479465?1261479465

Η Βικτόρια Σίλβστεντ, πρώην σκιέρ, άφησε το χώρο του αθλητισμού για τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Η 35χρονη Σκανδιναβή ήταν μέλος της σουηδικής εθνικής ομάδας σκι και μάλιστα αγωνιζόταν σε πολύ υψηλό επίπεδο. Όμως δεν την κέρδισε ο αθλητισμός. Η ηθοποιός – μοντέλο παίρνει μέρος σε φιλανθρωπίες ώστε να μαζευτούν χρήματα στο ταμείο για την καταπολέμηση του AIDS.

"Τρίποντο" στα χαρτιά για τον Ολυμπιακό Βόλου


Το Αιγάλεω δεν κατάβηκε να παίξει με τον Ολυμπιακό Βόλου H Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Ενωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β' και Γ' Εθνικής Κατηγορίας αποφάσισε να κατακυρώσει υπέρ του Ολυμπιακού Βόλου το παιχνίδι της ένατης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Β' Εθνικής με το Αιγάλεω.

Ουσιαστικά, δέχθηκε ότι ο αγώνας της 9ης ημέρας της Β' Εθνικής ανάμεσα στις δύο ομάδες, ο οποίος είχε οριστεί να γίνει στις 18-11-2009, δεν τελέστηκε με υπαιτιότητα της ΠΑΕ Αιγάλεω. Ετσι, κατακύρωσε τον αγώνα υπέρ του Ολυμπιακού Βόλου με τέρματα 3-0, ενώ επέβαλε στην ΠΑΕ Αιγάλεω πρόστιμο 7.500 ευρώ για τη μη τέλεση αγώνα.

Μπέος: «Ο Ρέμος έχει αγανακτήσει και θέλει να φύγει»

Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και αρχικά ανακοίνωσε τρεις μεταγραφές για την ομάδα του, τους Λιαπάκη, Κόρμπο, Κηπουρό, ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε στον Ηρακλή και τον Αντώνη Ρέμο λέγοντας: «Ο Αντώνης Ρέμος έχει αγανακτήσει και θέλει να φύγει από τον Ηρακλή. Απλά θέλει μία εγγύηση για ένα μέρος των χρημάτων που έβαλε. Αν δώσει και τις εγγυήσεις ότι μπορεί να οδηγήσει τον Ηρακλή ψηλά, τότε ο Αντώνης Ρέμος θα παραχωρήσει τις μετοχές και θα παρακολουθεί την ομάδα από την κερκίδα. Δεν ξέρω για τις κατασκευαστικές, το θέμα το χειρίζεται ο Αντώνης Ρέμος και καλά κάνει. Γιατί είναι αυστηρά προσωπικό, και δεν είναι υποχρεωμένος να δώσει λογαριασμό σε κανέναν. Μέχρι να το ολοκληρώσει, θα υπηρετεί τον Ηρακλή με τα θετικά και τα αρνητικά»
«Είναι λογικό να είναι πικραμένος, μπήκε στον Ηρακλή μία περίοδο που για να ασχοληθεί έπρεπε να ήσουν τυχοδιώκτης ή τρελός. Αυτός τυχοδιώκτης δεν είναι. Ποιος έρχονταν τότε στον Ηρακλή; Κανείς. Αυτό δεν εκτιμήθηκε από μερίδα του κόσμου. Αυτό όμως δεν φτάνει γιατί οι φίλαθλοι αναγνωρίζουν τα αποτελέσματα όχι τις συγκυρίες. Ότι όλες οι… πόρτες είναι κλειστές, όποιος άκουγε Ηρακλή έφευγε. Είχε μαζί του συνεργάτες όπως εμένα ή τον Ξανθόπουλο, και έμεινε μόνος του. Εγώ έφυγα γιατί δεν μπορούσα να βλέπω κάποια πράγματα, ο Ξανθόπουλος γιατί παρεξηγήθηκε και έμεινε μόνος του. Ο Ηρακλής πρέπει να είναι στην πρώτη εξάδα αλλά δεν είναι εκεί. Πρέπει να δουν όλοι τι έγινε και αυτός ο άνθρωπος τελικά έμεινε μόνος του.
Όταν μου δοθεί η ευκαιρία βλέπω τον Ηρακλή, την συμπαθώ και αφιέρωσα κάποιες ώρες. Δεν ζητάω ένσημα αλλά αφιέρωσα ώρες ως ξένος. Ο κόσμος το έχει εκτιμήσει αυτό, έχω δημιουργήσει φίλους αλλά και εχθρούς γιατί είπα τα πράγματα με το όνομα τους και κάποιοι δεν το θέλανε.
Ας μπουν κάποιοι στην σειρά και ας έρθει ένας ένας και όταν κουραστώ θα με βάλουν κάτω. Κάποιοι μάγκες που μπαίνουν μέσα και τρώει η ομάδα πρόστιμο. Τι είναι ο Ηρακλής; Μαγαζί τους; Είναι ορισμένοι 30-40 που υποκινούν τον πυρήνα και είναι για… σφαλιάρες. Αν μπορούσα θα τους τις έδινα εγώ, αλλά δεν είναι δικό μου… μαγαζί. Δεν έχει βρεθεί κάποιος να τους βάλει στην θέση τους».

Νασούτι: «Περήφανος για τον λαό του Άρη»

Νασούτι: «Περήφανος για τον λαό του Άρη»

Οι ποδοσφαιριστές του Άρη διανύουν τις καλύτερες ώρες τις ζωής τους. Ο μεγάλος θρίαμβος που πέτυχαν με… το σπαθί τους την Κυριακή το βράδυ κόντρα στον Ολυμπιακό έχει φέρει άνεμο αισιοδοξίας και πάλι στην ομάδα. Μία ημέρα μετά την τεράστια επιτυχία, στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου, ο Κριστιάν Νασούτι άνοιξε την καρδιά του και μίλησε για όλους και για όλα.
Αρχικά ο δυναμικός κεντρικός αμυντικός του Άρη αναφέρθηκε και εξήγησε τα στοιχεία εκείνα τα οποία έδωσαν στην ομάδα τους τρεις βαθμούς απέναντι στον Ολυμπιακό. «Είχαμε αυτοσυγκέντρωση για 90’ και αυτό το στοιχείο πρέπει να διατηρήσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Αργεντινός.
Παράλληλα, στάθηκε και στην ώθηση που δίνει για την συνέχεια η μεγάλη αυτή επιτυχία, χαρακτηρίζοντάς την τονωτική ένεση η οποία δίνει και πάλι την εμπιστοσύνη στα πόδια τους.
Το σημαντικότερο σημείο της απολαυστικής συνέντευξης του Αργεντίνου πάντως είναι την στιγμή που αναφέρεται στον κόσμο του Άρη, αποκαλώντας την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν το βράδυ της Κυριακής απολαυστικής. «Θαυμάζω τον κόσμο του Άρη. Τέτοια ατμόσφαιρα συναντάς σε λιγοστά γήπεδα της Ευρώπης», είπε χαρακτηριστικά ο Κριστιάν Νασούτι, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι δεν μετάνιωσε καμία στιγμή ότι πήρε την απόφαση να έρθει στον Άρη.

-Ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε με την καλύτερη φετινή εμφάνιση του Άρη και έναν θρίαμβο απέναντι στον Ολυμπιακό. Γιατί όμως άργησε να έρθει αυτή η εμφάνιση;

«Έπρεπε να είμαστε πιο πεπεισμένοι και συγκεντρωμένοι στους ρόλους που θα έχουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Με την αλλαγή του προπονητή χρειαζόταν χρόνος για να μας μεταφέρει αυτά τα οποία ήθελε, να μας πείσει για τις δημιουργίες που πρέπει να έχουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ευτυχώς δεν χρειαστήκαμε πολύς χρόνος για να γίνει αυτό και η καλύτερή μας εμφάνιση ήρθε κόντρα σ’ έναν μεγάλο αντίπαλο»

-Ποια είναι τα στοιχεία από το ντέρμπι τα οποία θα πρέπει να διατηρήσει ο Άρης και στα επόμενα παιχνίδια;

«Θα πρέπει σίγουρα να διατηρήσουμε την αυτοσυγκέντρωση που είχαμε από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο. Είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία. Παράλληλα υπήρχε εξαιρετική τάξη και οργάνωση στην ομάδα. Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο όμως είναι οι πολλές ευκαιρίες που δημιουργήσαμε απέναντι σ’ έναν αντίπαλο όπως ο Ολυμπιακός. Κάτι που είναι σίγουρα δύσκολο. Στο πρώτο ημίχρονο δημιουργήσαμε 5-6 κλασσικές ευκαιρίες. Πρέπει λοιπόν να διατηρήσουμε αυτήν την κινητικότητα στην επίθεση και τα γκολ θα έρθουν»

-«Κατηγορήστε» ότι επιλέγεται παιχνίδια στα οποία έχετε καλή απόδοση και αυτό το κάνετε κόντρα στις μεγάλες ομάδες και όχι κόντρα σε όλες…

«Αυτό πάντα θα ακούγετε. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι και εγώ και οι συμπαίκτες μου, όταν φοράμε την φανέλα του Άρη κατεβαίνουμε στον αγωνιστικό χώρο για κερδίζουμε οποιονδήποτε αντίπαλο. Καμία φορά όμως εκ του φυσικού, το κίνητρο σε τέτοια παιχνίδια είναι μεγαλύτερο για τον ποδοσφαιριστή. Αυτό δεν παύει να σημαίνει όμως ότι και στα υπόλοιπα ματς η ομάδα δεν μπορούσε να παίξει με τον ίδιο τρόπο. Ωστόσο, όταν αγωνίζεσαι με ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός παίζεις πιο ελεύθερος. Ο Ολυμπιακός κατέβηκε στο Κλεάνθης Βικελίδης για να παίξει ίσος προς ίσος, ανοίχτηκε, έκανε τις ευκαιρίες του και αυτό βοήθησε εμάς. Οι πιο μικρομεσαίες ομάδες, παίζουν με καθαρά αμυντικό προσανατολισμό και αυτό κάνει το παιχνίδι πολύ κακό, ενώ όταν ανοίγεται ο αντίπαλος, ανοίγεσαι και εσύ και το παιχνίδι γίνεται πιο όμορφο»

-Η μεγάλη αυτή νίκη που πετύχατε ήταν και μια ψυχολογική ένεση…;

«Ήταν μία τονωτική ένεση θα έλεγα. Η ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης ήταν ένα πολύ σκληρό χτύπημα για εμάς. Ένα παιχνίδι που το φέρνω στο μυαλό μου και δεν μπορώ να το εξηγήσω. Ο αντίπαλος έκανε μία ευκαιρία και πέτυχε ένα γκολ. Εμείς δεν παίξαμε και τόσο καλά. Είχαμε πει ότι ο Άρης πρέπει να γυρίσει σελίδα και ήταν πολύ σημαντικό να το κάνουμε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Τα καταφέραμε και θεωρώ ότι θα μας δώσει νέα ώθηση για τον δεύτερο γύρο»

-«Σπάζοντας» το αήττητο του Ολυμπιακού, δείξατε ότι μπορείτε να κερδίσετε οποιαδήποτε ομάδα. Αυτό σας γεμίζει με μεγαλύτερη πίεση και άγχος για την συνέχεια ή σας κάνει πιο δυνατούς;

«Το μόνο που μας κάνει είναι να μας γεμίζει εμπιστοσύνη. Κόντρα στον Ολυμπιακό επανήλθαμε στις πολύ καλές εμφανίσεις, θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει με μεγαλύτερο σκορ. Επομένως αυτό που μας κάνει είναι να ανακτήσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη στα πόδια μας, αλλά και την εμπιστοσύνη του κόσμου»

-Σε ορισμένα παιχνίδια έχει παρατηρηθεί πρόβλημα στην αμυντική λειτουργία του Άρη. Αυτό μάλιστα περισσότερο κόντρα στις μικρομεσαίες ομάδες….

«Καταρχήν ορισμένα παιχνίδια είναι πολύ περίεργα. Για παράδειγμα αν δείτε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, θα παρατηρήσετε ότι δεχθήκαμε 4 γκολ, από τα οποία τα τρία ήταν από στημένες μπαλιές και ο αντίπαλος ουσιαστικά δημιούργησε μία καθαρή ευκαιρία. Ή το παιχνίδι με τον Αστέρα, όπου ο αντίπαλος και πάλι κάνει μία ευκαιρία και πετυχαίνει το γκολ.
Υπάρχει λοιπόν και το πνεύμα της τύχης. Κοιτάμε να διορθώνουμε τα όποια λάθη γίνονται και το σημαντικό είναι να διατηρήσουμε την αυτοσυγκέντρωση, ώστε η ομάδα να μην κάνει λάθη»

-Πριν από δύο χρόνια είχες φτάσει μία ανάσα από τον Ολυμπιακό. Μήπως ήταν λίγο ξεχωριστό για σ’ ένα το παιχνίδι της Κυριακής;

«Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι για την δική μου την ομάδα. Δεν υπήρχε κάποια ιδιαιτερότητα από αυτό που έγινε στο παρελθόν»

-Μετανιώνεις για την επιλογή σου να φύγεις από την πρωταθλήτρια, πλέον, Μπάνφιλντ και να έρθεις στον Άρη;

«Σε καμία περίπτωση δεν έχω μετανιώσει. Από την πρώτη στιγμή είχα πει ότι εκπληρώνω ένα όνειρο ερχόμενος να έρθω στην Ευρώπη για να παίξω ποδόσφαιρο. Θεώρησα ότι είχε έρθει ο χρόνος να κάνω μία νέα σελίδα στην δική μου την καριέρα με το να παίξω στην Ευρώπη. Δεν μετανιώνω. Σίγουρα όμως είμαι χαρούμενος που η Μπάνφιλν πήρε το πρωτάθλημα και πολύ χαρούμενος για τον Μπατιόν, που γνωριστήκαμε εδώ. Είναι πολύ σημαντικό μία ομάδα μικρομεσαία της Αργεντινής να παίρνει το πρωτάθλημα»

-Βγαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο και βλέποντας την… τρέλα του κόσμου και την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν, ποια συναισθήματα σου δημιουργήθηκαν την στιγμή εκείνη;

«Ήταν αίσθημα περηφάνιας. Νιώθω πολύ περήφανος που αγωνίζομαι στον Άρη και έχω αυτόν τον κόσμο δίπλα μου. Τι να πω; Για μία ακόμη φορά μείναμε έκπληκτοι. Για πολλή ώρα μετά τον αγώνα το συζητούσαμε με τους συμπαίκτες μου και λέγαμε το πόσο πολύ θαυμάζουμε αυτούς τους οπαδούς, οι οποίοι προσφέρουν ένα κλίμα ανεπανάληπτο. Πιστεύω πως λίγες ομάδες της Ευρώπης μπορούν να δημιουργήσουν τέτοια ατμόσφαιρα»

-Ο πρώτος γύρος τελείωσε. Είδες όλες τις ομάδες. Ποια γνώμη έχεις σχηματίσει για το επίπεδο του Ελληνικού πρωταθλήματος;

«Το επίπεδο είναι πάρα πολύ καλό, με ισάξιες ομάδες. Αν εξαιρέσεις κάποιες διαφορές που ενδεχομένως θα υπάρχουν, είναι αρκετά ίσες. Δεν υπάρχει από την έναρξη του πρωταθλήματος κάποιο ξεκάθαρο φαβορί. Εκτός και αν εξαιρέσεις τις δύο ομάδες της Αθήνας, οι οποίες έχουν την τύχη να εκμεταλλεύονται τα λάθη των αντιπάλων και κυρίως από ατομικές ενέργειες που κάνουν κάποιοι ποδοσφαιριστές, που είναι παγκόσμιας κλάσεως»Πηγη Μετροσπορ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Εξι στην Εισαγγελία για τα επεισόδια στη Σουρωτή

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, σε βάρος έξι ατόμων που φέρονται ότι συμμετείχαν στα επεισόδια που σημειώθηκαν, πριν από δυόμισι μήνες, στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, κατά την ποδοσφαιρική αναμέτρηση ανάμεσα στις ομάδες νέων του Άρη και του ΠΑΟΚ.

Οι κατηγορούμενοι είναι ηλικίας από 20 έως 38 ετών, ενώ οι πέντε εξ αυτών έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις διωκτικές αρχές της πόλης για συμμετοχή σε επεισόδια μεταξύ οπαδών διαφορετικών αθλητικών σωματείων.

Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης -αρμόδιος για θέματα αθλητισμού- Ευάγγελος Μπακέλας άσκησε δίωξη για τα κακουργήματα της «ληστείας από κοινού και απλή συνέργεια σε αυτή» (σ.σ. αφορά την αφαίρεση τσάντας από οπαδό στις κερκίδες του γηπέδου) και της «βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από κοινού και απλή συνέργεια σε αυτή».

Εξάλλου, απήγγειλε κατηγορίες για τα αδικήματα της «συμμορίας», της «συμπλοκής», της «απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατά συρροή», της «διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας από κοινού και κατά συρροή», της «παράνομης οπλοφορίας», της «οπλοχρησίας» και της «παράβασης του νόμου περί αθλητισμού», που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Τα επεισόδια συνέβησαν στις 7 Οκτωβρίου 2009, όταν στη διάρκεια του ημιχρόνου του αγώνα κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας (ΕΠΣΜ) Νέων, οι κατηγορούμενοι, μαζί με άλλα άτομα, παραβιάζοντας την πόρτα εισόδου του γηπέδου, εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκαν απρόκλητα σε φιλάθλους, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν τουλάχιστον έξι άτομα.

Οι αστυνομικοί βρήκαν αργότερα και κατέσχεσαν στο χώρο, όπου σημειώθηκαν τα αιματηρά επεισόδια, ξύλινα ρόπαλα, μεταλλικούς σωλήνες, καρφιά, πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Καίγεται για επιθετικό ο ΠΑΟΚ


Στο φουλ η αναζήτηση επιθετικού βρίσκονται στον ΠΑΟΚ. Τι είπε στο επίσημο περιοδικό του ΠΑΟΚ ο Ζήσης Βρύζας για τον Θόδωρο Ζαγοράκη.

Ο Σάντος επανέλαβε και το περασμένο Σάββατο μετά τον αγώνα με τον Εργοτέλη ότι χρειάζεται επειγόντως ένα επιθετικό. Η ΠΑΕ δεν έχει τη δυνατότητα για μεγάλο οικονομικό άνοιγμα και έτσι ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο σε συνεργασία με τον Βρύζα προσπαθούν να βρουν έναν παίκτη που θα κάνει τη διαφορά. Το όνομα Αντρέι Βορονίν γράφτηκε σε δημοσίευμα ουκρανικού Τύπου (Segodnya). Συγκεκριμένα, οι Ουκρανοί υποστήριξαν ότι ένας από τους συλλόγους που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τον συμπατριώτη τους είναι και ο «δικέφαλος του Βορρά». Ωστόσο, ο επιθετικός της Λίβερπουλ κοστολογείται με ένα ποσό κοντά στα 1,2 εκατ. ευρώ. Το γεγονός αυτό, συν το ότι -λογικά- θα ενδιαφερθούν και άλλες ομάδες από την Ευρώπη, δυσκολεύει την περίπτωση του. Στο κομμάτι της αποσυμφόρησης του ρόστερ αναζητείται η φόρμουλα για να αποδεσμευτούν οι Τζόε Μπιζέρα και Ματίας Βερόν. Ο σκληροτράχηλος αμυντικός είναι θετικός στο ενδεχόμενο να αποτελέσει παρελθόν από το «δικέφαλο του Βορρά» σε αντίθεση με τον Αργεντινό μέσο που δείχνει να «κλωτσάει»… Το πιθανότερο ενδεχόμενο ωστόσο, είναι να βρεθεί λύση και να αποδεσμευτούν και οι δύο, ώστε να αδειάσει και θέση ξένου. Επίσης, όπως είναι γνωστό, ο Μοχάμεντ Αμπουμπακάρι αναμένεται εντός των ημερών να βάλει την υπογραφή στον εξάμηνο δανεισμό του στον Λεβαδειακό. Συνέντευξη στο επετειακό τεύχος του περιοδικού του ΠΑΟΚ παραχώρησε ο Ζήσης ο Βρύζας, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι ο πρώην πρόεδρος του «Δικεφάλου» Θοδωρής Ζαγοράκης παραμένει κοντά στην ομάδα. "Το 2009 ήταν γενικά ένα καλό έτος για τον ΠΑΟΚ. Προσωπικά, μου αφήνει πικρή γεύση στο τέλος της χρονιάς η αποχώρηση του Θόδωρου Ζαγοράκη, με τον οποίο με συνδέει στενή, αδελφική φιλία. Θα ήθελα να σχεδιάζαμε μαζί και την επόμενη χρονιά, θα ήθελα να συνεχίζαμε μαζί αυτό που ξεκινήσαμε πριν 2,5 χρόνια. Ο ΠΑΟΚ δεν επιτρέπεται να αφήνει ανθρώπους σαν τον Θόδωρο να φεύγουν από την ηγεσία του. Ο Θοδωρής είναι κοντά μας με την πείρα, τις γνώσεις και το ένστικτό του".

Παπαδόπουλος: "Ήρθα για τον Μαρκόπουλο"


Τον Σούλη Μαρκόπουλο χαρακτήρισε ως κύριο λόγο της απόφασής του να αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ, ο σέντερ του "Δικεφάλου" Λάζαρος Παπαδόπουλος.

Ο διεθνής σέντερ παραχώρησε συνέντευξη στο 30ό εορταστικό και επετειακό -συμπλήρωση 3 χρόνων- τεύχος του ΠΑΟΚ magazine, που κυκλοφορεί την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009. Aναλυτικά η συνέντευξή του: Πολλοί αιφνιδιάστηκαν με την απόφασή σου να επιλέξεις να συνεχίσεις την καριέρα σου στον ΠΑΟΚ. Πώς έφτασες σε αυτήν την απόφαση; "Στο μυαλό μου ήταν να πάω σε μια ομάδα που θα μπορώ να παίζω, να ταιριάζει στο στυλ παιχνιδιού μου, με τους ψηλούς, δηλαδή, το κλασικό μπάσκετ. Σε αυτή την αναζήτηση, κάνοντας προπόνηση με τον ΠΑΟΚ, κατάλαβα ότι αυτή είναι η ομάδα που θα μου ταίριαζε απόλυτα και το στυλ παιχνιδιού της και η φιλοσοφία του προπονητή. Έτσι αρχίσαμε να συζητάμε και μέσα σε 2-3 ημέρες δεν αργήσαμε να φτάσουμε σε συμφωνία". Πόσο βοηθάει η επιλογή του Σούλη Μαρκόπουλου στον πάγκο του ΠΑΟΚ; "Με τον κόουτς δεν είχα συνεργαστεί στο παρελθόν. Έχουμε παίξει πολλές φορές αντίπαλοι και έχω παρακολουθήσει πολλές φορές τις ομάδες του. Παίζει πάρα πολύ το κλασικό μπάσκετ, γιατί το κλασικό είναι πάντα στη μόδα. Είναι πολύ αποτελεσματικό, βασίζεται σε ψηλά σχήματα και αυτό ίσως έχει τον ρομαντισμό του. Είναι το παιχνίδι που μου ταιριάζει. Περισσότερο, αυτός ήταν ο λόγος που ήρθα στον ΠΑΟΚ, η παρουσία του κ. Μαρκόπουλου". Πού θεωρείς ότι μπορεί να φτάσει ο φετινός ΠΑΟΚ; Είχες πει ότι είναι ομάδα Ευρωλίγκας... "Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα Ευρωλίγκας ως σύλλογος και λόγω της βαρύτητας του ονόματος. Απλώς, αντιμετώπισε διοικητικά προβλήματα και αυτά τα ζητήματα τον κράτησαν πίσω. Αν όλα μπουν σε ένα δρόμο, θα μπορέσει να έχει πάλι δικαίωμα να μιλάει για Ευρωλίγκα. Γι' αυτό θα πρέπει να ξεκινήσουμε από την βάση, για να φτάσουμε στην κορυφή. Δεν μπορούμε να μιλάμε για την Ευρωλίγκα τώρα. Να τακτοποιηθούν τα χρέη και μετά οι στόχοι. Πάντως, το όνομα του ΠΑΟΚ είναι... όνομα Ευρωλίγκας"! Ποια θέση ή πορεία θα σας άφηνε ικανοποιημένους στο τέλος; "Επειδή δεν έχουμε βάλει σαν στόχο κάποια συγκεκριμένη θέση, έχουμε λιγότερη πίεση και άγχος, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν παλεύουμε για το καλύτερο. Η διοίκηση έχει ως στόχο την εξυγίανση. Στο αγωνιστικό, πρέπει να μπούμε στα πλέι-οφ και από εκεί και πέρα να κοιτάμε ένα ένα τα παιχνίδια. Μπορεί να μην ήρθαν καλά αποτελέσματα στην αρχή, θα κάνουμε, όμως, το ανέβασμα που πρέπει και θα είμαστε την κατάλληλη στιγμή στο σωστό σημείο. Είμαι σίγουρος ότι στο τέλος της χρονιάς, όταν θα κάνουμε απολογισμό, θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι". Εξήγησέ μας την απόφασή σου να χαρίσεις τα χρήματα, που θα έπαιρνες βάσει συμφωνίας με τον ΠΑΟΚ, σε δύο ιδρύματα... "Την απόφαση αυτή την πήρα όχι για να τη διαφημίσω. Δεν θέλω, λοιπόν, να μείνω πολύ σε αυτό. Απλά θα πω ότι το “Χαμόγελο του παιδιού” είναι ένα ίδρυμα που ασχολείται με τα παιδιά και εγώ έχω δύο κόρες. Επίσης, το μπάσκετ με το καροτσάκι παίζεται από ανθρώπους του χώρου μας και πιστεύω ότι είναι παραμελημένοι και πρέπει να τους δώσουμε λίγο παραπάνω προσοχή".

Τσιρίλο: «Θα τα δώσουμε όλα για τον κόσμο»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Ιταλός αμυντικός του ΠΑΟΚ, Μπρούνο Τσιρίλο, μίλησε στον sport103 FM για τον τραυματισμό του αλλά και την συνέχεια της φετινής χρονιάς για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Για τον τραυματισμό του στο Παγκρήτιο δήλωσε: «Δεν θυμάμαι πώς ακριβώς συνέβη. Δεν μου έχει τύχει ανάλογο μυϊκό πρόβλημα στο παρελθόν. Οι εξετάσεις που πήρα μαζί μου στην Ιταλία για να δείξω τις εξετάσεις και είχα ήδη ένα ραντεβού δείχνουν ότι δεν είναι πολύ σοβαρή η κατάσταση του τραυματισμού μου. Υπάρχει ακόμη πόνος στο σημείο του τραυματισμού μου αλλά σε λίγες μέρες θα είμαι καλύτερα. Σε αυτό θα βοηθήσουν και οι μέρες ξεκούρασης που έχουμε».

Για την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση είπε: «Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τρεις βδομάδες με το πολύ ένα μήνα θα χρειαστεί να είμαι εκτός αγωνιστικών χώρων. Ευτυχώς όμως που υπάρχει η διακοπή και στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο είμαι τιμωρημένος και ούτως ή άλλως δεν είχα δικαίωμα συμμετοχής. Για αυτό και πάνω στην ατυχία μου είμαι και τυχερός».

Για τη νίκη κόντρα στον Εργοτέλη με την οποία ο ΠΑΟΚ εδραιώθηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος υπογράμμισε: «Στον Β΄ γύρο έχουμε υποσχεθείς τους εαυτούς μας να πάμε πολύ καλύτερα και να μην επαναλάβουμε τα λάθη που κάναμε. Στην Κρήτη παρά το ότι υπήρχε αέρας και ήταν δύσκολες οι συνθήκες είχαμε απέναντι μας μια ομάδα που σεβόμασταν βάση και της πορείας της και δείξαμε το χαρακτήρα που έπρεπε ως ομάδα συνδυάζοντας μια καλή εμφάνιση με το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν καταφέρναμε και το ίδιο στην Καβάλα θα ήμασταν έξι βαθμούς πίσω από τον δεύτερο στη βαθμολογία. Όλα όμως μπορούν να συμβούν και αυτό γιατί ξαναλέω ότι είμαστε σίγουρο ότι δεν θα επαναλάβουμε τα λάθη που κάναμε μέχρι σήμερα».

Για το πώς αισθάνεται για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ σχολίασε: «Δεν είναι σωστό να κάνω συγκρίσεις ανάμεσα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ γιατί δεν είναι σωστό για τις δύο ομάδες και τους οπαδούς. Είχα πάρει πολύ αγάπη και συμπάθεια από τους οπαδούς της ΑΕΚ κατά την εκεί παρουσία μου κάτι που με είχε χαροποιήσει πολύ. Για να είμαι ειλικρινής όμως αυτό που ζω στον ΠΑΟΚ δεν το έχω ζήσει πουθενά αλλού. Είναι καταπληκτική η ατμόσφαιρα που δημιουργούν στην Τούμπα οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ από 30.000 δεν την έχω ξαναδεί πουθενά όπως και η πραγματικά μοναδική εμπειρία να παίζουμε εκτός έδρας και να έχουμε στο πλευρό μας τόσες χιλιάδες φίλους στο πλευρό μας. Ακόμα και 10.000 είναι πολύ μεγάλη δύναμη για έναν ποδοσφαιριστή. Είναι εμπειρίες που ειλικρινά δεν τις έχω ξαναζήσει και κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να τις ζει. Είναι καταπληκτικοί οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ και έχουν καταλάβει τον χαρακτήρα μου και πόσο μαχητής είμαι και το έχω εκτιμήσει πάρα πολύ έτσι νιώθω πολύ όμορφα όταν παίζω μπροστά τους και δίνω πάντα τον καλύτερο μου εαυτό μου».

Για πώς σκέφτεται να πανηγυρίσει το πρώτο του γκολ στην Τούμπα είπε:
«Θα πέσω ανάμεσα στους οπαδούς. Θα βουτήξω μέσα στην κερκίδα. Θα κάνω βουτιά στην κερκίδα».

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ στο υπόλοιπο της χρονιάς τόνισε:
«Εμείς θέλουμε να χαρίσουμε φέτος στον κόσμο του ΠΑΟΚ που αξίζει πραγματικά μεγάλες επιτυχίες μοναδικές στιγμές και να είναι σίγουρος ο κόσμος του ΠΑΟΚ ότι σε κάθε παιχνίδι θα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Για το κύπελλο θέλουμε να φτάσουμε στον τελικό και θα παλέψουμε για να κατακτήσουμε το τρόπαιο όποιος και αν θα είναι ο αντίπαλός μας. Κι όσο για το πρωτάθλημα θέλουμε να επαναλάβουμε την περσινή επιτυχία της δεύτερης θέσης και να πετύχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες στον Β΄ γύρο και υποσχόμαστε ότι θα τα δώσουμε όλα για να πετύχουμε. Αυτό γιατί το αξίζουν όλοι στον ΠΑΟΚ ο κόσμος, η διοίκηση και εμείς οι ίδιοι. Αυτό που είναι σημαντικό και το θέλουμε είναι να αποδείξουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε οποιαδήποτε ομάδα που βρίσκεται πάνω από μας στην βαθμολογία».

Τέλος για την ευχή του εν όψει των ημερών των Χριστουγέννων αλλά και για το νέο έτος το 2010 είπε:
«Θα ήθελα να ευχηθώ ότι το καλύτερό σε όλους τους ανθρώπους που έχουνε περισσότερη ανάγκη από μας και περνάνε δύσκολες στιγμές με υγεία και ευτυχία στο νέο έτος 2010. Πάνω από όλα όμως υγεία για το νέο έτος 2010 γιατί αυτό είναι και το πιο σημαντικό από όλα».

Μπασινάς: «Είμαι ανεπιθύμητος στην Πόρτσμουθ»

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την επιθυμία να αποχωρήσει από την Πόρτσμουθ και να μετακινηθεί σε μία ομάδα που θα αγωνίζεται, προκειμένου να διεκδικήσει μία θέση στην Εθνική εν όψει Μουντιάλ εξέφρασε ο Άγγελος Μπασινάς.

«Είναι ξεκάθαρο πως είμαι ανεπιθύμητος στην Πόρτσμουθ. Για να είμαι στο Μουντιάλ θα πρέπει να αγωνίζομαι τακτικά», δήλωσε ο 33χρονος μεσοαμυντικός, που φέτος έχει μόλις 49 λεπτά συμμετοχής στην Premiership, καθώς και δύο 90λεπτα στο Λιγκ Καπ. Το συμβόλαιο του Άγγελου Μπασινά με τους «pompeys» λήγει τον Ιούνιο του 2010.

Τέρι: «Να ελέγξουμε τον ενθουσιασμό μας»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η Αγγλία συγκαταλέγεται ανάμεσα στα φαβορί για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Τζέραρντ και Μπέκαμ έχουν ήδη εκφράσει την αισιοδοξία τους, αλλά ο Τζον Τέρι κρατά χαμηλούς τόνους.

«Δεν πρόκεται να πω ότι η Αγγλία θα κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν πρέπει και δεν πρόκειται να παρασυρθούμε από τον ενθουσιασμό μας. Εχουμε ελπίδες όσο παραμένουμε υγιείς και σε καλή κατάσταση, αλλά χρειάζεται να προσεγγίζουμε τη διοργάνωση με τη σωστή νοοτροπία», επεσήμανε ο διεθνής Αγγλος αμυντικός.

Φυσικά δεν αρνείται ότι τα «τρία λοντάρια» έχουν τις πιθανότητες, αλλά επισημαίνει ότι υπάρχουν και άλλες ομάδες ικανές να βρεθούν στην κορυφή του κόσμου: «Ολοι βλέπουν ότι έχουμε δυνατότητες, αλλά το ίδιο συμβαίνει και με την Πορτογαλία, την Βραζιλία, την Αργεντινή και την Ισπανία, που είναι πολύ δυνατές».

Επιπλέον, θεωρεί ότι η διοργάνωση της Νότιας Αφρικής θα είναι αρκετά αμφίρροπη. «Πιστεύω ότι θα διεξαχθεί ένα ενδιαφέρον Παγκόσμιο Κύπελλο. Υπάρχουν επτά ή οκτώ ομάδες που πιστεύω ότι μπορούν να πάρουν το τρόπαιο», ανέφερε.

Τέλος, έσπευσε να προειδοποιήσει όσους έχουν βιαστεί να χαρακτηρίσουν εύκολο τον όμιλο της Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο (σ.σ. η ομάδα του Φάμπιο Καπέλο κληρώθηκε στον 3ο όμιλο μαζί με τις ΗΠΑ, Αλγερία και Σλοβενία): «Ολοι έχουν παρασυρθεί από τον ενθουσιασμό τους και λένε ότι βρισκόμαστε σε εύκολο όμιλο. Όμως οι ΗΠΑ είναι πολύ καλή ομάδα, η αναμέτρηση μαζί τους θα είναι δύσκολη και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Ψωμιάδης: "Νέα δύναμη η Καβάλα"


Ο πρόσεδρος της Καβάλας, Σταύρος Ψωμιάδης, μίλησε σε πολωνικό Μέσο Ενημέρωσης, τονίζοντας πως υπάρχει μπόλικο χρήμα στην ομάδα, για αγορά σε βάθος χρόνου, σπουδαίων ποδοσφαιριστών.

Διατεθειμένος να πραγματοποιήσει κι άλλες μεταγραφές, βεληνεκούς… Έμπι Σμολάρεκ, παρουσιάστηκε ο πρόεδρος της Καβάλας, Σταύρος Ψωμιάδης. "Είμαι πλούσιος και μπορώ να καλύψω ακόμα και τον πιο υψηλό μισθό", ανέφερε χαρακτηριστικά σε πολωνικό Μέσο. Ο ισχυρός άνδρας των "αργοναυτών", εξέφρασε και την πεποίθηση, ότι η ομάδα του θα πρωταγωνιστεί από εδώ και στο εξής, στο ελληνικό ποδόσφαιρο. "Η Καβάλα είναι η νέα δύναμη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα είναι η αρχή. Ο Σμολάρεκ είναι μόλις η πρώτη μου χειμερινή αγορά. Θα πάρουμε επιτυχημένους παίκτες για να βγούμε στην Ευρώπη και τις επόμενες χρονιές να παλέψουμε για το πρωτάθλημα". "Ποτέ δεν είναι εύκολο να αγοράσεις έναν πασίγνωστο παίκτη. Μας πήρε χρόνο, αλλά το μεγαλύτερο εμπόδιο δεν ήταν το οικονομικό. Ο Σμολάρεκ ήθελε περισσότερο απ' όλα να πειστεί ότι οι στόχοι μας συμβαδίζουν. Έπρεπε να τον πείσουμε ότι η Καβάλα είναι φιλόδοξη", τόνισε ο νεαρός παράγοντας.

Σηφάκης: "Σαν Χριστουγεννιάτικο δώρο"


Ο διεθνής τερματοφύλακας του Άρη, Μιχάλης Σηφάκης, μίλησε στον ΑΡΗΣ FM 92,8 για την επικράτηση στο ντέρμπι επί του Ολυμπιακού στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής στο "Κλεάνθης Βικελίδης" την οποία αφιέρωσε στον κόσμο της αλλά και την μέχρι τώρα πορεία της.

Για τον θρίαμβο της επικράτησης επί του Ολυμπιακού με 1-0 δήλωσε: "Αυτή η νίκη ήταν κάτι σαν Χριστουγεννιάτικο δώρο. Η χαρά ήταν μεγάλη για όλους μας. Χαρήκαμε πολύ με τον ενθουσιασμό του κόσμου στο γήπεδο, μας βοήθησε πολύ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Τον ευχαριστούμε πολύ. Ήταν θέμα χρόνου να βρει τον εαυτό της η ομάδα. Ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο τρόπος που ήρθε η νίκη. Ήταν πολύ καλή η εμφάνιση όλων των παιδιών. Πρέπει πάνω σε αυτή την απόδοση να πατήσουμε και συνεχίσουμε με ανάλογες εμφανίσεις. Παίξαμε πολύ καλά. Δεν αφήσαμε τον Ολυμπιακό να επιβάλει το δικό του ρυθμό στο παιχνίδι. Αυτό οφείλεται στην καλή αμυντική λειτουργία, στην κυκλοφορία της μπάλας καθώς και στην ανεβασμένη διάθεση της ομάδας. Είδαμε πολλά περισσότερα θετικά από αρνητικά. Για μένα ήταν ένα ξεκούραστο παιχνίδι. Λόγω της καλής αμυντικής γραμμής, η εστία δεν απειλήθηκε πολλές φορές. Δεν είχα καθόλου ενοχλήσεις στη μέση και ευτυχώς όλα πήγαν καλά". Για την βαθμολογική συγκομιδή της ομάδας του Άρη σημείωσε: "Από τη βαθμολογική συγκομιδή, δεν είμαστε καθόλου ευχαριστημένοι. Νομίζω το ότι έχουμε καλή ομάδα το ξέρουμε και εμείς και ο κόσμος, πρέπει να συνεχίσουμε με τόσο ανεβασμένους ρυθμούς, με το ίδιο πάθος, με την ίδια διάθεση σε όλα τα παιχνίδια. Ο ΑΡΗΣ αξίζει να είναι ψηλά και οφείλουμε να τον οδηγούμε εκεί". Τέλος ο Σηφάκης αφιέρωσε τη νίκη στον κόσμο του Άρη δίνοντας ευχές για τις γιορτινές μέρες: "Η νίκη είναι αφιερωμένη σε όλο το λαό του Άρη. Φυσικά είναι αφιερωμένη και στη μικρή Ελευθερία, που της ευχόμαστε να είναι καλά και να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που έχει. Ελπίζουμε να της δώσαμε χαρά αλλά και δύναμη, σε αυτή και στην οικογένεια της. Η υγεία είναι το πιο σημαντικό αγαθό. Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα σε όλους. Υγεία πάνω απ΄ όλα σε όλο τον κόσμο".

ΜΙΛΑΝ - Φωτογράφιση για γνωστό οίκο μόδας!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Φωτογράφιση για τον γνωστό οίκο D&G, πραγματοποίησαν οι ποδοσφαιριστές της Μίλαν. Οι φωτογραφίες, που υπογράφηκαν από τους «ροσονέρι», θα βγουν σύντομα σε δημοπρασία και το κοινό θα μπορέσει να τις αποκτήσει.


Την παράσταση έκλεψε ο γοητευτικός προπονητής της Μίλαν, Λεονάρντο, αλλά και οι Μποριέλο, Ινζάκι και Χούντελααρ. Οι φωτογραφίες αυτές αναμένεται να κάνουν θραύση, ιδιαίτερα στο γυναικείο κοινό!

Κ. ΡΟΝΑΛΝΤΟ - "Μου λείπει η Γιουνάιτεντ"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Παρόλο που θεωρεί ότι πηγαίνοντας στην Ρεάλ Μαδρίτης, το περασμένο καλοκαίρι, έκανε την σωστή επιλογή, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, παραδέχτηκε, σε συνέντευξη του, ότι του λείπει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός, τόνισε επίσης, πως στόχος του τώρα, είναι να βοηθήσει την ομάδα του, να σπάσει το «κατεστημένο» της Μπαρτσελόνα.

Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, είναι εμφανώς διαφορετική χωρίς την παρουσία του Ρονάλντο, αλλά ο ίδιος ο παίκτης, θεωρεί πως έχουν άδικο όσοι λένε πως η Μάντσεστερ είναι «λίγη» χωρίς αυτόν. Μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν την απονομή των βραβείων της FIFA τόνισε: «Νομίζω πως η Γιουνάιτεντ, τα πάει πολύ καλά φέτος. Μπορεί να έχασε δυο παιχνίδια, αλλά εξακολουθεί να είναι στην δεύτερη θέση του αγγλικού Πρωταθλήματος.

Το τι πιστεύουν οι άλλοι για μένα, είναι απλά η άποψη τους. Εμένα πραγματικά μου λείπει η Μάντσεστερ. Έπαιξα εκεί για έξι χρόνια και έχω φίλους στην ομάδα. Μου λείπει η παλιά μου ομάδα αλλά τώρα είμαι συγκεντρωμένος στην Ρεάλ Μαδρίτης και πραγματικά είναι ευτυχισμένος εκεί.»

Ο Κριστιάνο, παραδέχτηκε πως η Μπαρτσελόνα, των έξι τίτλων σε μια σεζόν, πρέπει να θεωρείται η καλύτερη ομάδα του πλανήτη, αλλά δήλωσε αποφασισμένος να ανατρέψει την κυριαρχία της. «Η Μπαρτσελόνα κέρδισε τα πάντα αυτή τη χρονιά άρα είναι η καλύτερη ομάδα αυτή την στιγμή.

Έχει ένα δικό της στιλ παιχνιδιού και παίκτες που παίζουν καιρό μαζί, αυτό τους κάνει φανταστική ομάδα. Αλλά εμείς στην Ρεάλ, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και το Champions League φέτος. Θα είναι δύσκολο, αλλά στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά αν δουλέψεις σκληρά και αποφασιστικά.»

Αλέφαντος: «Ανέκδοτο ο Ντομί, ο Όσκαρ είναι μπάλωμα»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Δίκαια χαρακτήρισε τη νίκη του Άρη επί του Ολυμπιακού ο Νίκος Αλέφαντος, που έσπευσε όμως στη συνέχεια να υπενθυμίσει ότι οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν το πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Φως» ο άλλοτε προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε επίσης για τον Έκτορ Κούπερ αλλά και για τις… εμπνεύσεις του Ζίκο.

Οι δηλώσεις του Αλέφαντου για:

Την εμφάνιση του Άρη: «Ήμουν σίγουρος ότι ο Κούπερ αργά η γρήγορα θα έκανε τον Άρη ομάδα. Διότι ο Κούπερ δεν είναι τυχαίος προπονητής. Έχει κάνει μεγάλες επιτυχίες. Έχω δει 25 μέρες από κοντά προπονήσεις του όταν ήταν στην Ίντερ. Είναι προπονητής τακτικής, καμία σχέση με τον Μαζίνιο. Έχει αρρώστια με το 4-4-2 και ο Άρης έπαιξε καταπληκτικά το σύστημα απέναντι στον Ολυμπιακό. Τον πίεσε πολύ και τον πήρε παραμάζωμα στα χαφ».

Για αυτούς δεν του άφησαν τις καλύτερες των εντυπώσεων: «Ο Γκαλέτι χάνεται σε ματς που κοχλάζει η εξέδρα. Γι’ αυτό δεν έμεινε στην Ισπανία! Αν του πετάξεις τενεκέ πίσω του θα τρέξει 20 μέτρα, θα τη γλυτώσει και μετά θα γυρίσει να δει τι θόρυβος ήταν αυτός. Από το πρώτο λεπτό ήταν εξαφανισμένος. Εκεί πρέπει σαν προπονητής, να τον πιάσεις και να τον εμψυχώσεις!
Ανέκδοτο η χρησιμοποίηση Ντομί στα χαφ. Εδώ τον έχουμε δει ως μπακ και όταν κάνει μια κούρσα μετά θέλει άλλα πέντε λεπτά για να συνέλθει και να κάνει και δέυτερη… Ο Όσκαρ δεν κάνει για τον Ολυμπιακό, είναι μπάλωμα και έτσι ο Άρης κέρδισε στα χαφ. Είχε τον Ναφτί που έβγαζε μάτια! Ήταν μια μικρογραφία Καρεμπέ

Για τον Ζίκο: «Ο Ζίκο έχει παραπονεθεί για τη φυσική κατάσταση της ομάδας και έδωσε τους παίκτες εννέα μέρες άδεια. Είναι μεγάλο ρίσκο! Ότι πρόγραμμα και να δώσεις στον παίκτη σου, γιορτές είναι… Ξενύχτια θα υπάρξουν, φαγοπότι… Θα χάσει τουλάχιστον το 20% της αερόβιας αντοχής του».

Για τον αν είναι πλέον φαβορί ο Παναθηναϊκός: «Ας τα αφήσουν αυτά οι Παναθηναϊκοί. Ούτε κανένα πρωτάθλημα πήραν, ούτε φαβορί έγιναν! Αν δουλέψει ο Ζίκο όπως πρέπει, αν σταματήσει τους τραυματισμούς και επιστρέψουν οι τραυματίες, πάλι ο Ολυμπιακός θα πάρει το πρωτάθλημα! Ο Παναθηναϊκός έχει πολύ δύσκολα ματς στο δεύτερο γύρο. Να δούμε πως θα περάσει.
Θέλω να δω τον Ολυμπιακό να έχει δουλέψει σκληρά στο δεύτερο γύρο και να είναι πλήρης. Με Μαρέσκα, Μέλμπεργκ, Τοροσίση, Ντιόγο, απόλυτα έτοιμους και έναν παικταρά επιθετικογενή που θα πάρει ο πρόεδρος, να δούμε ποιος θα του κουνηθεί του Ολυμπιακού».

Δανεικός στην Χέρτα ο Χούμπνικ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μετά τον Φάνη Γκέκα και τον Λέβαν Κομπιασβίλι, η Χέρτα συνέχισε τη μεταγραφική της ενίσχυση στην προσπάθεια της να παραμείνει στη Bundesliga, αποκτώντας ως δανεικό για έξι μήνες τον Ρόμαν Χούμπνικ από την ΦΚ Μόσχας.

Ο 25χρονος αμυντικός αγωνίστηκε ως δανεικός στην Σπάρτα Πράγας από τον Ιανουάριο του 2009. Η Χέρτα θα έχει την οψιόν αγοράς του Χούμπνικ στο τέλος της σεζόν.

Μάλιστα είναι πολύ πιθανό η ομάδα του Βερολίνου να κάνει κι άλλε μεταγραφές τον Γενάρη καθώς αυτή είναι η επιθυμία του τεχνικού της Ραλφ Ράνγκνιγκ.

Επιμένει η Μάλαγα για Αμπρέου


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η Μάλαγα εντείνει τις προσπάθειες της για την απόκτηση του Σεμπαστιάν Αμπρέου ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τον Άρη.

Ο 33χρονος Ουρουγουανός επιθετικός έχει προηγούμενη εμπειρία από την Ισπανία καθώς έχει αγωνιστεί τόσο στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια όσο και την Ρεάλ Σοσιεδάδ και θεωρείται ως μία πολύ καλή λύση για τον σύλλογο της Ιβηρικής χερσονήσου που στοχεύει στην μεταγραφική του ενίσχυση στην περίοδο του Ιανουαρίου.

Από την άλλη πλευρά ο Αμπρέου θέλει να έχει χρόνο συμμετοχής ενόψει της συμμετοχής του με την Εθνική ομάδα της χώρας του στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί το επόμενο καλοκαίρι στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής και μένει να φανεί αν το φλερτ θα καταλήξει σε γάμο.

Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, η πρόταση της Μάλαγα στον Ουρουγουανό είναι δελεαστική για να τον πείσει να συνεχίσει εκεί την καριέρα του.

Σενάρια για Βορονίν στον Παναθηναϊκό


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Για ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Ουκρανό επιθετικό της Λίβερπουλ, Αντρεϊ Βορονίν κάνουν λόγο δημοσιεύματα στην Ουκρανία.Για ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Ουκρανό επιθετικό της Λίβερπουλ, Αντρεϊ Βορονίν κάνουν λόγο δημοσιεύματα στην Ουκρανία.

Όπως αναφερόταν οι "πράσινοι" θα καταβάλουν ένα ποσό που θα φτάσει το 1,5 εκ. ευρώ για την απόκτηση του με τη μορφή δανεισμού έως το τέλος της σεζόν και υπάρχει αισιοδοξία για την απόκτηση του παίκτη ο οποίος δεν είναι στα πλάνα του τεχνικού των "κόκκινων", Ράφα Μπενίτεθ.

Το συμβόλαιο του Ουκρανού φορ με την Λίβερπουλ ολοκληρώνεται στο τέλος της επόμενης σεζόν. Μετράει 11 συμμετοχές με την Λίβερπουλ αυτή τη σεζόν αλλά δεν έχει αγωνιστεί μετά το παιχνίδι με την Λιόν για το Τσάμπιονς Λιγκ στην Γαλλία στις αρχές Νοεμβρίου.

Ο 30χρονος επιθετικός τη σεζόν 2008-2009 είχε αγωνιστεί ως δανεικός από την Λίβερπουλ στην Χέρτα και πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις, καθώς είχε συνολικά 20 συμμετοχές και 11 γκολ στο ενεργητικό του.

Στο παρελθόν επίσης φόρεσε μεταξύ άλλων την φανέλα της Μπάγερ Λεβερκούζεν(2004-2007) με 92 συμμετοχές και 32 γκολ. Ο Αντρεϊ Βορονίν εξάλλου έχει 61 συμμετοχές και 6 γκολ με την Εθνική Ουκρανίας.

Βρύζας: «Κοντά μας ο Θόδωρος»


Στο εορταστικό και επετειακό -συμπλήρωση 3 χρόνων- τεύχος του ΠΑΟΚ magazine, που κυκλοφορεί σήμερα, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ, Ζήσης Βρύζας, στέλνει μήνυμα στους φίλους του ΠΑΟΚ, θέτοντας ως προτεραιότητα τη ρύθμιση των χρεών προς το Δημόσιο, την ολοκλήρωση του Αθλητικού Κέντρου, αλλά και την καθιέρωση της ομάδας το νέο έτος 2010. Επίσης, αναφέρεται και στον Θόδωρο Ζαγοράκη, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Το 2009 ήταν γενικά ένα καλό έτος για τον ΠΑΟΚ. Προσωπικά, μου αφήνει πικρή γεύση στο τέλος της χρονιάς η αποχώρηση του Θόδωρου Ζαγοράκη, με τον οποίο με συνδέει στενή, αδελφική φιλία. Θα ήθελα να σχεδιάζαμε μαζί και την επόμενη χρονιά, θα ήθελα να συνεχίζαμε μαζί αυτό που ξεκινήσαμε πριν 2,5 χρόνια. Ο ΠΑΟΚ δεν επιτρέπεται να αφήνει ανθρώπους σαν τον Θόδωρο να φεύγουν από την ηγεσία του, όσο κι αν ο ίδιος βρίσκεται κοντά μας με την πείρα, τις γνώσεις και το ένστικτό του».Εξάλλου, ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο μιλάει με τη νέα του ιδιότητα ως Διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος, αναφέροντας τους στόχους του με τον ΠΑΟΚ: «Ήταν τεράστια η τιμή που μου έκανε ο Ζήσης Βρύζας να αναλάβω τεχνικός διευθυντής. Συνεχίζω να βρίσκομαι ενεργά μέσα στην οικογένεια του ΠΑΟΚ, κάτι το οποίο ήθελα πολύ, καθώς δέθηκα με την ομάδα. Θέλω να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται, καθώς, ζώντας περίπου δύο χρόνια στην Ελλάδα, διαπίστωσα ότι έχει τη δυναμική για να βρεθεί στην κορυφή. Ο ΠΑΟΚ έχει τον “αέρα” των μεγάλων ομάδων. Ο κόσμος του είναι επιπέδου Champions League και σίγουρα ο καλύτερος που έχω δει στην καριέρα μου. Εμείς προσπαθούμε από την πλευρά μας να κάνουμε και την ομάδα μέσα στο γήπεδο επιπέδου Champions League. Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Με την πορεία που διανύουμε τα τελευταία δύο χρόνια κάποια στιγμή θα βρεθούμε πάνω από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό! Θέλω να δω τον ΠΑΟΚ στο Champions League και να κατακτά τίτλους. Αυτό θέλουμε όλοι στην ομάδα και γι’ αυτό δουλεύουμε σκληρά. Και στη ζωή μου και στην καριέρα μου έχω μάθει ότι, όποιος δουλεύει σκληρά και έχει υπομονή, ανταμείβεται».

ΠΑΟΚ: MVP ο Βιεϊρίνια


Είναι γενικά παραδεκτό ότι ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ στις 15 πρώτες αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος είναι ο Αντελίνο Φρέιτας Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος στράικερ διανύει μια εξαιρετική σεζόν από το ξεκίνημα και αποτελεί το μεγάλο φόβητρο των αντιπάλων του Δικεφάλου. Με εκπληκτική τεχνική, με εκρηκτικότητα και μεγάλη ταχύτητα, παίζοντας με μυαλό και διορατικότητα, και βεβαίως σκοράροντας (με ποικίλους τρόπους σουτ, πλασέ, κεφαλιά), έχει κάνει τους πάντες να παραμιλάνε για… πάρτη του. Δικαίως άλλωστε η διοίκηση της «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ του επέκτεινε πριν από λίγο καιρό το συμβόλαιο, αυξάνοντας τις ετήσιες αποδοχές του και τη ρήτρα.

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ – Ταραλίδης και Σισέ τα βραβεία


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Γιάννης Ταραλίδης αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης της 15ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, ενώ καλύτερο γκολ ψηφίστηκε το δεύτερο του Σισέ στο 4-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο μέσος της Λεβαδειακού ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του στη σπουδαία νίκη επί της Λάρισας και στην ψηφοφορία άφησε πίσω του τον MVP του ντέρμπι Αρης-Ολυμπιακός, Μεχντί Ναφτί και τον Βλάνταν Ίβιτς.

Το γκολ του Σισέ ξεπέρασε αυτά του Νίκου Αραμπατζή και του Στέφανο Ναπολεόνι, συγκεντρώνοντας το 71,4% των ψήφων.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP ΟΠΑΠ:

-Γιάννης Ταραλίδης (Λεβαδειακός) 47,4%
-Μεχντί Ναφτί (Αρης) 40,4%
-Βλάνταν Ιβιτς (ΠΑΟΚ) 12,2%

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal ΟΠΑΠ:

-Τζιμπρίλ Σισέ (Παναθηναϊκός) 71,4%
-Νίκος Αραμπατζής (ΠΑΟΚ) 25,8%
-Στέφανο Ναπολεόνι (Λεβαδειακός) 2,8%

Μάκος: «Μακάρι να είμαι στην αποστολή»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο άσος της ΑΕΚ, Γρηγόρης Μάκος έδωσε το παρών στην εκδήλωση που διοργάνωσε η πρεσβεία της Νοτίου Αφρικής προς τιμήν της εθνικής μας ομάδας, συνοδεύοντας τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο και τον τιμ μάνατζερ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Τάκη Φύσσα.

«Σας καλωσορίζουμε, σας καλούμε όλους να στηρίξετε την ομάδα σας στη Νότια Αφρική και σας υποσχόμαστε ότι όλα θα είναι έτοιμα για μία αξιόλογη διοργάνωση», ανέφερε η οικοδέσποινα της βραδιάς και πρέσβειρα της Νοτίου Αφρικής, Μαντίσα Ντόνα Μαχάσα:

«Μακάρι να είμαι στην αποστολή. Το μυαλό κάθε παίκτη βρίσκεται ήδη στο Μουντιάλ. Θα είναι μία ξεχωριστή εμπειρία και το περιμένω πώς και πώς. Αντε να φύγει αυτός ο χρόνος, γιατί δεν ήταν ό,τι καλύτερο για μένα», ανέφερε ο μέσος της Ένωσης.

«Είναι μία ήπειρος που δεν τη γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα θα είναι καινούργια εμπειρία για όλες τις ομάδες», δήλωσε ο Τάκης Φύσσας.

Αναστασάκος: "Η ομάδα παίζει καλό ποδόσφαιρο"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Για τη μέχρι τώρα πορεία του Ατρόμητου στο πρωτάθλημα αλλά και την προσωπική του απόδοση στο ματς με τον Πανθρακικό μίλησε ο Ηλίας Αναστασάκος.

Ο άσος του Ατρόμητου με δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό "ΕΡΑσπορ" αναφέρθηκε επίσης και στους λόγους που επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα του Περιστερίου.

"Eίμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισε η ομάδα μου και που αυτή η νίκη συνδυάστηκε με γκολ που πέτυχα. Έχουμε πετύχει στο πρώτο γύρο πολύ καλή συγκομιδή βαθμών αν και στις πρώτες αγωνιστικές δεν ξεκινήσαμε καλά. Η ομάδα αρχίζει και παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο και συνδυάζει και τα αποτελέσματα και νομίζω ότι θα έχουμε και ανάλογη συνέχεια", είπε αρχικά.

Στη συνέχεια τόνισε: "Δεν πήγα στον Ατρόμητο με σκοπό να δικαιωθώ απλά ήθελα να πάρω πολλά περισσότερα παιχνίδια στα πόδια μου. Ο Ατρόμητος είναι μια ομάδα με πολύ καλή διοίκηση, οργάνωση και εγκαταστάσεις και ένα πολύ καλό προπονητικό τιμ. Από την μεριά μου προσπαθώ να κάνω το καλύτερο δυνατό για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της".

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι παίκτες που δεν αγωνίστηκαν στην αναμέτρηση της Κομοτηνής με τον Πανθρακικό υποβλήθηκαν σε εργομετρικές εξετάσεις ενώ οι υπόλοιποι έκαναν αποθεραπεία.

Ενόψει της διακοπής του πρωταθλήματος λόγω Χριστουγέννων η ομάδα θα πραγματοποιήσει ακόμα μία προπόνηση το πρωί της Τρίτης στις εγκαταστάσεις του Ασπρόπυργου και στη συνέχεια οι παίκτες θα πάρουν πενθήμερη άδεια, έως τις 28 Δεκεμβρίου όταν και θα επιστρέψουν στις προπονήσεις.

*Τέσσερις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Μαρσέλο Ολιβέιρα στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό και η τεχνική ηγεσία αναμένεται να αποφασίσει την Τρίτη πότε θα εκτίσει την ποινή του.

ΛΑΡΙΣΑ: Άγνωστο το μέλλον του Ουζουνίδη


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Δραστικές εξελίξεις στο θέμα του προπονητή ενδέχεται να υπάρξουν τις προσεχείς ημέρες στη Λάρισα. Η φετινή πορεία των «βυσσινί» στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα, κάθε άλλο παρά ευχαριστημένους θα μπορούσε να αφήσει τους ανθρώπους της ομάδας, ιδίως μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου που φέρνει την ομάδα με το ένα πόδι στη ζώνη του υποβιβασμού. Ο προπονητής της ΑΕΛ, Μαρίνος Ουζουνίδης, αισθάνεται περισσότερο από ποτέ την καρέκλα του να «τρίζει» και η αυριανή συνάντηση που θα έχει με τον Κώστα Πηλαδάκη θα είναι καθοριστική.

Μάλιστα, ο ισχυρός άντρας της ΠΑΕ φαίνεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από το γεγονός ότι ο 41χρονος τεχνικός επέρριψε δημοσίως μεγάλο μερίδιο ευθύνης στη διοίκηση για την κακή πορεία της ομάδας. Άλλωστε, όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Ελευθερία», ο Πηλαδάκης διαφωνεί με το γεγονός ότι του αναλογούν ευθύνες για την εικόνα που παρουσιάζει ο θεσσαλικός σύλλογος.

Την δυσαρέσκεια τους ωστόσο, για την κάκιστη πορεία της Λάρισας, εξέφρασαν και οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας «Monsters» με ανακοίνωση που εξέδωσαν, ζητώντας ανάληψη ευθυνών από όλους.

Πιο κοντά στη Ντανούμπιο ο Ρεκόμπα


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Προβάδισμα για την απόκτηση του Αλβάρο Ρεκόμπα έχει η Ντανούμπιο. Η ομάδα από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του ο «Ελ Τσίνο» έχει τον πρώτο λόγο για να κάνει δικό της τον 33χρονο μεσοεπιθετικό, ο οποίος βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας μετά τη λύση της συνεργασίας του με τον Πανιώνιο.

«Ο Ρεκόμπα μού είπε πως αν μείνει στην Ουρουγουάη, θέλει να παίξει στη Ντανούμπιο. Μου είπε πως έχει προτάσεις από το εξωτερικό και πως ακόμη δεν έχει αποφασίσει αν θα μείνει στην Ουρουγουάη. Αν όμως μείνει, θα ήθελε να φορέσει τη φανέλα της Ντανούμπιο», τόνισε.

Υποψήφιοι Τεν Κάτε-Μουνιόθ για Σαραγόσα


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μπορεί ο Χενκ Τεν Κάτε να έχει δηλώσει πως στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου θα αποχωρήσει από την προπονητική δράση, ωστόσο δεν αποκλείεται ο Παναθηναϊκός να μην ήταν ο τελευταίος σταθμός στην καριέρα του.

Τα τελευταία δημοσιεύματα από την Ολλανδία θεωρούν σίγουρη την πρόσληψη του 55χρονου τεχνικού από τη Σαραγόσα, η οποία έχει βγει στην αγορά για αναζήτηση τεχνικού μετά την απομάκρυνση του Μαρσελίνιο Γκαρσία, ενώ από την πλευρά τους, τα ισπανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν πως ο σύλλογος της Αραγονίας διαπραγματεύεται με τον Τεν Κάτε, έχοντας ως εναλλακτική λύση τον Βίκτορ Μουνιόθ.

Ο Ισπανός από την πλευρά του έχει συνδέσει το όνομά του με τη Σαραγόσα τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής, ενώ την αγωνιστική σεζόν 2006-07 βρέθηκε στη χώρα μας και συγκεκριμένα στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Σύμφωνα πάντα με πηγές από την Ιβηρική χερσόνησο, οι συζητήσεις μεταξύ του Τεν Κάτε και των ανθρώπων της Σαραγόσα βρίσκονται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο, με ένα μικρό "αγκάθι" στην οριστική συμφωνία να είναι το ότι χρειάζεται να τακτοποιήσει τις οικονομικές εκκρεμότητες που έχει με το "τριφύλλι" για να υπογράψει συμβόλαιο με την ομάδα της Πριμέρα Ντιβισιόν.