Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Τέρι: «Να ελέγξουμε τον ενθουσιασμό μας»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η Αγγλία συγκαταλέγεται ανάμεσα στα φαβορί για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Τζέραρντ και Μπέκαμ έχουν ήδη εκφράσει την αισιοδοξία τους, αλλά ο Τζον Τέρι κρατά χαμηλούς τόνους.

«Δεν πρόκεται να πω ότι η Αγγλία θα κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν πρέπει και δεν πρόκειται να παρασυρθούμε από τον ενθουσιασμό μας. Εχουμε ελπίδες όσο παραμένουμε υγιείς και σε καλή κατάσταση, αλλά χρειάζεται να προσεγγίζουμε τη διοργάνωση με τη σωστή νοοτροπία», επεσήμανε ο διεθνής Αγγλος αμυντικός.

Φυσικά δεν αρνείται ότι τα «τρία λοντάρια» έχουν τις πιθανότητες, αλλά επισημαίνει ότι υπάρχουν και άλλες ομάδες ικανές να βρεθούν στην κορυφή του κόσμου: «Ολοι βλέπουν ότι έχουμε δυνατότητες, αλλά το ίδιο συμβαίνει και με την Πορτογαλία, την Βραζιλία, την Αργεντινή και την Ισπανία, που είναι πολύ δυνατές».

Επιπλέον, θεωρεί ότι η διοργάνωση της Νότιας Αφρικής θα είναι αρκετά αμφίρροπη. «Πιστεύω ότι θα διεξαχθεί ένα ενδιαφέρον Παγκόσμιο Κύπελλο. Υπάρχουν επτά ή οκτώ ομάδες που πιστεύω ότι μπορούν να πάρουν το τρόπαιο», ανέφερε.

Τέλος, έσπευσε να προειδοποιήσει όσους έχουν βιαστεί να χαρακτηρίσουν εύκολο τον όμιλο της Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο (σ.σ. η ομάδα του Φάμπιο Καπέλο κληρώθηκε στον 3ο όμιλο μαζί με τις ΗΠΑ, Αλγερία και Σλοβενία): «Ολοι έχουν παρασυρθεί από τον ενθουσιασμό τους και λένε ότι βρισκόμαστε σε εύκολο όμιλο. Όμως οι ΗΠΑ είναι πολύ καλή ομάδα, η αναμέτρηση μαζί τους θα είναι δύσκολη και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: