Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Τσιρίλο: «Θα τα δώσουμε όλα για τον κόσμο»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Ιταλός αμυντικός του ΠΑΟΚ, Μπρούνο Τσιρίλο, μίλησε στον sport103 FM για τον τραυματισμό του αλλά και την συνέχεια της φετινής χρονιάς για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Για τον τραυματισμό του στο Παγκρήτιο δήλωσε: «Δεν θυμάμαι πώς ακριβώς συνέβη. Δεν μου έχει τύχει ανάλογο μυϊκό πρόβλημα στο παρελθόν. Οι εξετάσεις που πήρα μαζί μου στην Ιταλία για να δείξω τις εξετάσεις και είχα ήδη ένα ραντεβού δείχνουν ότι δεν είναι πολύ σοβαρή η κατάσταση του τραυματισμού μου. Υπάρχει ακόμη πόνος στο σημείο του τραυματισμού μου αλλά σε λίγες μέρες θα είμαι καλύτερα. Σε αυτό θα βοηθήσουν και οι μέρες ξεκούρασης που έχουμε».

Για την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση είπε: «Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τρεις βδομάδες με το πολύ ένα μήνα θα χρειαστεί να είμαι εκτός αγωνιστικών χώρων. Ευτυχώς όμως που υπάρχει η διακοπή και στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο είμαι τιμωρημένος και ούτως ή άλλως δεν είχα δικαίωμα συμμετοχής. Για αυτό και πάνω στην ατυχία μου είμαι και τυχερός».

Για τη νίκη κόντρα στον Εργοτέλη με την οποία ο ΠΑΟΚ εδραιώθηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος υπογράμμισε: «Στον Β΄ γύρο έχουμε υποσχεθείς τους εαυτούς μας να πάμε πολύ καλύτερα και να μην επαναλάβουμε τα λάθη που κάναμε. Στην Κρήτη παρά το ότι υπήρχε αέρας και ήταν δύσκολες οι συνθήκες είχαμε απέναντι μας μια ομάδα που σεβόμασταν βάση και της πορείας της και δείξαμε το χαρακτήρα που έπρεπε ως ομάδα συνδυάζοντας μια καλή εμφάνιση με το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν καταφέρναμε και το ίδιο στην Καβάλα θα ήμασταν έξι βαθμούς πίσω από τον δεύτερο στη βαθμολογία. Όλα όμως μπορούν να συμβούν και αυτό γιατί ξαναλέω ότι είμαστε σίγουρο ότι δεν θα επαναλάβουμε τα λάθη που κάναμε μέχρι σήμερα».

Για το πώς αισθάνεται για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ σχολίασε: «Δεν είναι σωστό να κάνω συγκρίσεις ανάμεσα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ γιατί δεν είναι σωστό για τις δύο ομάδες και τους οπαδούς. Είχα πάρει πολύ αγάπη και συμπάθεια από τους οπαδούς της ΑΕΚ κατά την εκεί παρουσία μου κάτι που με είχε χαροποιήσει πολύ. Για να είμαι ειλικρινής όμως αυτό που ζω στον ΠΑΟΚ δεν το έχω ζήσει πουθενά αλλού. Είναι καταπληκτική η ατμόσφαιρα που δημιουργούν στην Τούμπα οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ από 30.000 δεν την έχω ξαναδεί πουθενά όπως και η πραγματικά μοναδική εμπειρία να παίζουμε εκτός έδρας και να έχουμε στο πλευρό μας τόσες χιλιάδες φίλους στο πλευρό μας. Ακόμα και 10.000 είναι πολύ μεγάλη δύναμη για έναν ποδοσφαιριστή. Είναι εμπειρίες που ειλικρινά δεν τις έχω ξαναζήσει και κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να τις ζει. Είναι καταπληκτικοί οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ και έχουν καταλάβει τον χαρακτήρα μου και πόσο μαχητής είμαι και το έχω εκτιμήσει πάρα πολύ έτσι νιώθω πολύ όμορφα όταν παίζω μπροστά τους και δίνω πάντα τον καλύτερο μου εαυτό μου».

Για πώς σκέφτεται να πανηγυρίσει το πρώτο του γκολ στην Τούμπα είπε:
«Θα πέσω ανάμεσα στους οπαδούς. Θα βουτήξω μέσα στην κερκίδα. Θα κάνω βουτιά στην κερκίδα».

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ στο υπόλοιπο της χρονιάς τόνισε:
«Εμείς θέλουμε να χαρίσουμε φέτος στον κόσμο του ΠΑΟΚ που αξίζει πραγματικά μεγάλες επιτυχίες μοναδικές στιγμές και να είναι σίγουρος ο κόσμος του ΠΑΟΚ ότι σε κάθε παιχνίδι θα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Για το κύπελλο θέλουμε να φτάσουμε στον τελικό και θα παλέψουμε για να κατακτήσουμε το τρόπαιο όποιος και αν θα είναι ο αντίπαλός μας. Κι όσο για το πρωτάθλημα θέλουμε να επαναλάβουμε την περσινή επιτυχία της δεύτερης θέσης και να πετύχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες στον Β΄ γύρο και υποσχόμαστε ότι θα τα δώσουμε όλα για να πετύχουμε. Αυτό γιατί το αξίζουν όλοι στον ΠΑΟΚ ο κόσμος, η διοίκηση και εμείς οι ίδιοι. Αυτό που είναι σημαντικό και το θέλουμε είναι να αποδείξουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε οποιαδήποτε ομάδα που βρίσκεται πάνω από μας στην βαθμολογία».

Τέλος για την ευχή του εν όψει των ημερών των Χριστουγέννων αλλά και για το νέο έτος το 2010 είπε:
«Θα ήθελα να ευχηθώ ότι το καλύτερό σε όλους τους ανθρώπους που έχουνε περισσότερη ανάγκη από μας και περνάνε δύσκολες στιγμές με υγεία και ευτυχία στο νέο έτος 2010. Πάνω από όλα όμως υγεία για το νέο έτος 2010 γιατί αυτό είναι και το πιο σημαντικό από όλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: