Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Νασούτι: «Περήφανος για τον λαό του Άρη»

Νασούτι: «Περήφανος για τον λαό του Άρη»

Οι ποδοσφαιριστές του Άρη διανύουν τις καλύτερες ώρες τις ζωής τους. Ο μεγάλος θρίαμβος που πέτυχαν με… το σπαθί τους την Κυριακή το βράδυ κόντρα στον Ολυμπιακό έχει φέρει άνεμο αισιοδοξίας και πάλι στην ομάδα. Μία ημέρα μετά την τεράστια επιτυχία, στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου, ο Κριστιάν Νασούτι άνοιξε την καρδιά του και μίλησε για όλους και για όλα.
Αρχικά ο δυναμικός κεντρικός αμυντικός του Άρη αναφέρθηκε και εξήγησε τα στοιχεία εκείνα τα οποία έδωσαν στην ομάδα τους τρεις βαθμούς απέναντι στον Ολυμπιακό. «Είχαμε αυτοσυγκέντρωση για 90’ και αυτό το στοιχείο πρέπει να διατηρήσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Αργεντινός.
Παράλληλα, στάθηκε και στην ώθηση που δίνει για την συνέχεια η μεγάλη αυτή επιτυχία, χαρακτηρίζοντάς την τονωτική ένεση η οποία δίνει και πάλι την εμπιστοσύνη στα πόδια τους.
Το σημαντικότερο σημείο της απολαυστικής συνέντευξης του Αργεντίνου πάντως είναι την στιγμή που αναφέρεται στον κόσμο του Άρη, αποκαλώντας την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν το βράδυ της Κυριακής απολαυστικής. «Θαυμάζω τον κόσμο του Άρη. Τέτοια ατμόσφαιρα συναντάς σε λιγοστά γήπεδα της Ευρώπης», είπε χαρακτηριστικά ο Κριστιάν Νασούτι, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι δεν μετάνιωσε καμία στιγμή ότι πήρε την απόφαση να έρθει στον Άρη.

-Ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε με την καλύτερη φετινή εμφάνιση του Άρη και έναν θρίαμβο απέναντι στον Ολυμπιακό. Γιατί όμως άργησε να έρθει αυτή η εμφάνιση;

«Έπρεπε να είμαστε πιο πεπεισμένοι και συγκεντρωμένοι στους ρόλους που θα έχουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Με την αλλαγή του προπονητή χρειαζόταν χρόνος για να μας μεταφέρει αυτά τα οποία ήθελε, να μας πείσει για τις δημιουργίες που πρέπει να έχουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ευτυχώς δεν χρειαστήκαμε πολύς χρόνος για να γίνει αυτό και η καλύτερή μας εμφάνιση ήρθε κόντρα σ’ έναν μεγάλο αντίπαλο»

-Ποια είναι τα στοιχεία από το ντέρμπι τα οποία θα πρέπει να διατηρήσει ο Άρης και στα επόμενα παιχνίδια;

«Θα πρέπει σίγουρα να διατηρήσουμε την αυτοσυγκέντρωση που είχαμε από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο. Είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία. Παράλληλα υπήρχε εξαιρετική τάξη και οργάνωση στην ομάδα. Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο όμως είναι οι πολλές ευκαιρίες που δημιουργήσαμε απέναντι σ’ έναν αντίπαλο όπως ο Ολυμπιακός. Κάτι που είναι σίγουρα δύσκολο. Στο πρώτο ημίχρονο δημιουργήσαμε 5-6 κλασσικές ευκαιρίες. Πρέπει λοιπόν να διατηρήσουμε αυτήν την κινητικότητα στην επίθεση και τα γκολ θα έρθουν»

-«Κατηγορήστε» ότι επιλέγεται παιχνίδια στα οποία έχετε καλή απόδοση και αυτό το κάνετε κόντρα στις μεγάλες ομάδες και όχι κόντρα σε όλες…

«Αυτό πάντα θα ακούγετε. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι και εγώ και οι συμπαίκτες μου, όταν φοράμε την φανέλα του Άρη κατεβαίνουμε στον αγωνιστικό χώρο για κερδίζουμε οποιονδήποτε αντίπαλο. Καμία φορά όμως εκ του φυσικού, το κίνητρο σε τέτοια παιχνίδια είναι μεγαλύτερο για τον ποδοσφαιριστή. Αυτό δεν παύει να σημαίνει όμως ότι και στα υπόλοιπα ματς η ομάδα δεν μπορούσε να παίξει με τον ίδιο τρόπο. Ωστόσο, όταν αγωνίζεσαι με ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός παίζεις πιο ελεύθερος. Ο Ολυμπιακός κατέβηκε στο Κλεάνθης Βικελίδης για να παίξει ίσος προς ίσος, ανοίχτηκε, έκανε τις ευκαιρίες του και αυτό βοήθησε εμάς. Οι πιο μικρομεσαίες ομάδες, παίζουν με καθαρά αμυντικό προσανατολισμό και αυτό κάνει το παιχνίδι πολύ κακό, ενώ όταν ανοίγεται ο αντίπαλος, ανοίγεσαι και εσύ και το παιχνίδι γίνεται πιο όμορφο»

-Η μεγάλη αυτή νίκη που πετύχατε ήταν και μια ψυχολογική ένεση…;

«Ήταν μία τονωτική ένεση θα έλεγα. Η ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης ήταν ένα πολύ σκληρό χτύπημα για εμάς. Ένα παιχνίδι που το φέρνω στο μυαλό μου και δεν μπορώ να το εξηγήσω. Ο αντίπαλος έκανε μία ευκαιρία και πέτυχε ένα γκολ. Εμείς δεν παίξαμε και τόσο καλά. Είχαμε πει ότι ο Άρης πρέπει να γυρίσει σελίδα και ήταν πολύ σημαντικό να το κάνουμε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Τα καταφέραμε και θεωρώ ότι θα μας δώσει νέα ώθηση για τον δεύτερο γύρο»

-«Σπάζοντας» το αήττητο του Ολυμπιακού, δείξατε ότι μπορείτε να κερδίσετε οποιαδήποτε ομάδα. Αυτό σας γεμίζει με μεγαλύτερη πίεση και άγχος για την συνέχεια ή σας κάνει πιο δυνατούς;

«Το μόνο που μας κάνει είναι να μας γεμίζει εμπιστοσύνη. Κόντρα στον Ολυμπιακό επανήλθαμε στις πολύ καλές εμφανίσεις, θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει με μεγαλύτερο σκορ. Επομένως αυτό που μας κάνει είναι να ανακτήσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη στα πόδια μας, αλλά και την εμπιστοσύνη του κόσμου»

-Σε ορισμένα παιχνίδια έχει παρατηρηθεί πρόβλημα στην αμυντική λειτουργία του Άρη. Αυτό μάλιστα περισσότερο κόντρα στις μικρομεσαίες ομάδες….

«Καταρχήν ορισμένα παιχνίδια είναι πολύ περίεργα. Για παράδειγμα αν δείτε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, θα παρατηρήσετε ότι δεχθήκαμε 4 γκολ, από τα οποία τα τρία ήταν από στημένες μπαλιές και ο αντίπαλος ουσιαστικά δημιούργησε μία καθαρή ευκαιρία. Ή το παιχνίδι με τον Αστέρα, όπου ο αντίπαλος και πάλι κάνει μία ευκαιρία και πετυχαίνει το γκολ.
Υπάρχει λοιπόν και το πνεύμα της τύχης. Κοιτάμε να διορθώνουμε τα όποια λάθη γίνονται και το σημαντικό είναι να διατηρήσουμε την αυτοσυγκέντρωση, ώστε η ομάδα να μην κάνει λάθη»

-Πριν από δύο χρόνια είχες φτάσει μία ανάσα από τον Ολυμπιακό. Μήπως ήταν λίγο ξεχωριστό για σ’ ένα το παιχνίδι της Κυριακής;

«Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι για την δική μου την ομάδα. Δεν υπήρχε κάποια ιδιαιτερότητα από αυτό που έγινε στο παρελθόν»

-Μετανιώνεις για την επιλογή σου να φύγεις από την πρωταθλήτρια, πλέον, Μπάνφιλντ και να έρθεις στον Άρη;

«Σε καμία περίπτωση δεν έχω μετανιώσει. Από την πρώτη στιγμή είχα πει ότι εκπληρώνω ένα όνειρο ερχόμενος να έρθω στην Ευρώπη για να παίξω ποδόσφαιρο. Θεώρησα ότι είχε έρθει ο χρόνος να κάνω μία νέα σελίδα στην δική μου την καριέρα με το να παίξω στην Ευρώπη. Δεν μετανιώνω. Σίγουρα όμως είμαι χαρούμενος που η Μπάνφιλν πήρε το πρωτάθλημα και πολύ χαρούμενος για τον Μπατιόν, που γνωριστήκαμε εδώ. Είναι πολύ σημαντικό μία ομάδα μικρομεσαία της Αργεντινής να παίρνει το πρωτάθλημα»

-Βγαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο και βλέποντας την… τρέλα του κόσμου και την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν, ποια συναισθήματα σου δημιουργήθηκαν την στιγμή εκείνη;

«Ήταν αίσθημα περηφάνιας. Νιώθω πολύ περήφανος που αγωνίζομαι στον Άρη και έχω αυτόν τον κόσμο δίπλα μου. Τι να πω; Για μία ακόμη φορά μείναμε έκπληκτοι. Για πολλή ώρα μετά τον αγώνα το συζητούσαμε με τους συμπαίκτες μου και λέγαμε το πόσο πολύ θαυμάζουμε αυτούς τους οπαδούς, οι οποίοι προσφέρουν ένα κλίμα ανεπανάληπτο. Πιστεύω πως λίγες ομάδες της Ευρώπης μπορούν να δημιουργήσουν τέτοια ατμόσφαιρα»

-Ο πρώτος γύρος τελείωσε. Είδες όλες τις ομάδες. Ποια γνώμη έχεις σχηματίσει για το επίπεδο του Ελληνικού πρωταθλήματος;

«Το επίπεδο είναι πάρα πολύ καλό, με ισάξιες ομάδες. Αν εξαιρέσεις κάποιες διαφορές που ενδεχομένως θα υπάρχουν, είναι αρκετά ίσες. Δεν υπάρχει από την έναρξη του πρωταθλήματος κάποιο ξεκάθαρο φαβορί. Εκτός και αν εξαιρέσεις τις δύο ομάδες της Αθήνας, οι οποίες έχουν την τύχη να εκμεταλλεύονται τα λάθη των αντιπάλων και κυρίως από ατομικές ενέργειες που κάνουν κάποιοι ποδοσφαιριστές, που είναι παγκόσμιας κλάσεως»Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: