Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Ξέσπασμα και 2η θέση για Σεντ Ετιέν!

Οι "στεφανουά" ξέσπασαν στο 2ο ημίχρονο και επικράτησαν με 3-0 της Ρεμς για να περάσουν (έστω και προσωρινά) στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, μαζί με την Ανζέ.

Ξέσπασμα και 2η θέση για Σεντ Ετιέν
Την ευρύτερη φετινή νίκη της σημείωσε η Σεντ Ετιέν με το 3-0 σε βάρος της Ρεμς. Τίποτε δεν προμήνυε μια τόσο άνετη επικράτηση, μέχρι τη μία ώρα αγώνα, ωστόσο ο Μπέριτς στο 63ο λεπτό έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Ένα αυτογκόλ του Ονιάνγκ μετά από πέντε λεπτά, ανέβασε τον δείκτη του σκορ για τους "στεφανούα" στο 2-0, ενώ στο 83' ο Εϊσερίκ διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Αυτή ήταν η 4η εντός έδρας νίκη σε έξι παιχνίδια για την Σεντ Ετιέν που φάνηκε να ξεπερνά με θετικό τρόπο, την συντριβή της περασμένης εβδομάδας από την Παρί Σεν Ζερμέν και να φτάνει με αυτό το τρίποντο τους 22 βαθμούς, μαζί με την Ανζέ.

Παρασκευή (30/10)

Ρεν-Παρί Σεν Ζερμέν 0-1
(75' Ντι Μαρία)

Σάββατο (31/10)

Σεντ Ετιέν-Ρεμς 3-0
(63' Μπέριτς, 68' αυτ. Ονιάνγκ, 83' Εϊσερίκ)

Γκινγκάμπ-Λοριάν (21:00)
Τρουά-Λιόν (21:00)
Γκαζελέκ Αζαξιό-Μπορντό (21:00)
Μπαστιά-Καέν (21:00)
Τουλούζ-Μονπελιέ (21:00)

Κυριακή (1/11)
Νις-Λιλ (15:00)
Μονακό-Ανζέ (18:00)
Ναντ-Μαρσέιγ (22:00)


Επόμενη αγωνιστική (13η)

Παρασκευή (6/11)
Ανζέ-Ρεν (21:30)

Σάββατο (7/11)
Παρί Σεν Ζερμέν-Τουλούζ (18:00)
Λοριάν-Τρουά (21:00)
Λιλ-Μπαστιά (21:00)
Μονπελιέ-Ναντ (21:00)
Καέν-Γκινγκάμπ (21:00)
Ρεμς-Γκαζελέκ Αζαξιό (21:00)

Κυριακή (8/11)
Μαρσέιγ-Νις (18:00)
Μπορντό-Μονακό (22:00)
Λιόν-Σεντ Ετιέν (22:00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Απτόητη και αήττητη Ρεάλ!! (video)


Νίκη ρουτίνας κόντρα στην ανήμπορη να αντισταθεί Λας Πάλμας πέτυχε η Ρεάλ Μαδρίτης (3-1) και συνέχισε το αήττητο σερί της στη φετινή La Liga μετά από 10 αγωνιστικές και φιγουράρει στην κορυφή.

Απτόητη και αήττητη Ρεάλ! (video)
Μια ευχάριστη… πολιτεία θυμίζει η Ρεάλ Μαδρίτης μετά και τη 10η αγωνιστική της La Liga, καθώς με τη νίκη της με 3-1 κόντρα στη Λας Πάλμας μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» συνέχισε το αήττητο σερί της (7 νίκες, 3 ισοπαλίες) ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο εξακολουθεί να σκοράρει και έτσι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τον Ράφα Μπενίτεθ.

Από το πρώτο τέταρτο η «βασίλισσα» κατάφερε ουσιαστικά να εξασφαλίσει το «τρίποντο», καθώς ο Ίσκο στο 4’ άνοιξε το σκορ, ενώ ο Πορτογάλος σούπερ-σταρ στο 14’ με κεφαλιά «έγραψε» το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι ίσα που άγχωσαν τους «μερένχες», αφού μείωσαν στο 38’ με τον Σαντάνα, αλλά άμεσα και συγκεκριμένα στο 43’ ο Χεσέ διαμόρφωσε το 3-1 που έμεινε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Πλέον, η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ παρέμεινε στην κορυφή, αλλά έχει στο νου της το ματς της Μπαρτσελόνα εκτός έδρας κόντρα στη Χετάφε, καθώς σε ενδεχόμενη νίκη των «μπλαουγκράνα» θα έχει συγκάτοικο στο… ρετιρέ.

Τα γκολ από τη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στη Λας Πάλμας



Αναλυτικά το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής

Παρασκευή (30/10)

Λα Κορούνια – Αθλέτικο Μαδρίτης 1-1
(77' Λούκας - 34' Τιάγκο)

Σάββατο (31/10)

Ρεάλ Μαδρίτης – Λας Πάλμας 3-1
(4’ Ίσκο, 14’ Κριστιάνο Ρονάλντο, 43’ Χεσέ – 38’ Σαντάνα)

Βαλένθια – Λεβάντε (19.15)
Βιγιαρεάλ – Σεβίλλη (19.15)
Χετάφε – Μπαρτσελόνα (21.30)
Ρεάλ Σοσιεδάδ – Θέλτα Βίγο (23.05)

Κυριακή (1/11)

Έϊμπαρ – Ράγιο Βαγιεκάνο (13.00)
Εσπανιόλ – Γρανάδα (17.00)
Χιχόν – Μάλαγα (19.15)
Μπέτις – Μπιλμπάο (21.30)

Η επόμενη αγωνιστική (11η)

Παρασκευή (6/11)

Λας Πάλμας – Ρεάλ Σοσιεδάδ

Σάββατο (7/11)

Θέλτα Βίγο – Βαλένθια
Λεβάντε – Λα Κορούνια
Βαγιεκάνο – Γρανάδα
Έϊμπαρ – Χετάφε
Μάλαγα – Μπέτις

Κυριακή (8/11)

Μπιλμπάο – Εσπανιόλ
Μπαρτσελόνα – Βιγιαρεάλ
Αθλέτικο Μαδρίτης – Χιχόν
Σεβίλλη – Ρεάλ Μαδρίτης *Πηγή: sport-fm.gr*

Κόκκινη και η μπίλια στο… κόκκινο!!

Πλατανιάς και Καλλονή έχασαν πολλές ευκαιρίες, αλλά στο τέλος χάρηκαν οι γηπεδούχοι με γκολ στο 84’, ενώ οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν με δέκα λόγω λανθασμένης κόκκινης. Αρκετά τα διαιτητικά λάθη.

Κόκκινη και η μπίλια στο… κόκκινο
Ροκ ματς στα Περιβόλια με τον Πλατανιά να παίρνει στο τέλος τη νίκη με 2-1 επί της Καλλονής στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League.

Ανοιχτό σε όλα τα αποτελέσματα ήταν το παιχνίδι, αλλά στο τέλος χαμογέλασαν οι γηπεδούχοι με τέρμα του Γιακουμάκη στο 84’ που προήλθε από λανθασμένη υπόδειξη του διαιτητή Σπάθα, καθώς θεώρησε ότι ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων βρήκε την μπάλα με το χέρι εκτός περιοχής.

Το σκορ άνοιξε ο Μπαργκάν στο 5’ για την ομάδα της Μυτιλήνης, αλλά ήταν σε θέση offside, ενώ ο Ανγκούλο ισοφάρισε στο 17ο λεπτό.

Το ματς

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης έμοιαζε να έχει μικρό προβάδισμα ο γηπεδούχος Πλατανιάς έναντι της Καλλονής. Οι μεν είναι σε καλή κατάσταση τον τελευταίο καιρό, καθώς είχαν δύο συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα (με Πανθρακικό και Παναιτωλικό), ενώ πήραν και ψυχολογία από την καλή εμφάνιση στο Καραϊσκάκη που συνδυάστηκε με το 2-2 στο ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

inner

Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι είχαν τέσσερις ήττες και μια ισοπαλία στα τελευταία πέντε ματς, μαζί με το Κύπελλο και την Τετάρτη έχασαν με 4-0 από τον Αστέρα. Παράλληλα, είχαν να σκοράρουν 298 λεπτά. Αλλά αυτός ο… βραχνάς τους έφυγε μόλις στο πεντάλεπτο. Για να γίνει αυτό χρειάστηκε ένα «δώρο» της άμυνας των γηπεδούχων, με τους Μπανανά, Σελίν να μπερδεύονται και τον Μπαργκάν να πασάρει στον Γεωργίου που νικήθηκε από τον Σωτηρίου και ο πρώην παίκτης της Βέροιας έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, ενώ ήταν σε αντικανονική θέση. Λίγο νωρίτερα ο Γκνιάτιτς είχε δώσει στο πιάτο την μπάλα στον Μανούσο, αλλά ο Έλληνας επιθετικός δεν μπόρεσε να βάλει σε θέση οδηγού την ομάδα του.

inner

Η επόμενη καλή στιγμή ήταν για τον Πλατανιά και συνδυάστηκε με γκολ, όταν στο 17’ ο Γκνιάτιτς που δεν πατούσε καλά έως τότε έκανε ωραία σέντρα και με κεφαλιά ο Ανγκούλο έφερε το ματς στα ίσα. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι έγινε πολύ ανοιχτό, είχε αρκετές καλές στιγμές για τις δύο ομάδες, με τις περισσότερες να είναι για τους φιλοξενούμενους στο πρώτο μέρος. Αν και η καλύτερη ήταν για τους Χανιώτες στο 38’ όταν ο Γιακουμάκης έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και ο Γουνδουλάκης αστόχησε από πολύ καλή θέση.

inner

Το ξεκίνημα της Καλλονής ήταν ανάλογο του πρώτου μέρους, όμως η αντίδραση του Πλατανιά διαφορετική, καθώς απάντησε ανεβάζοντας ταχύτητα, ενώ έχασαν αρκετές καλές ευκαιρίες. Όπως με τον Κουλιμπαλί στο 57ο λεπτό και τη διπλή (με Γιακουμάκη-Γουνδουλάκη) τέσσερα λεπτά αργότερα. Στο επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι με έντονο τρόπο καθώς ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, φάνηκε να βρίσκει στο χέρι του Κουλιμπαλί η μπάλα.

inner

Η Καλλονή «επέστρεψε» στη διεκδίκηση της νίκης από τα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου και μετά, ύστερα από μια μεγάλη… κοιλία που έκανε και το παιχνίδι έγινε ρώσικη ρουλέτα. Ο Μανούσος έχασε μια καλή ευκαιρία και οι δύο ομάδες από τη στιγμή που έγιναν οι αλλαγές χρειάστηκαν κάποιο χρόνο να προσαρμοστούν και ουσιαστικά δεν υπήρξε κάποια καλή στιγμή έως το 83’ όπου και ήρθε η αποβολή των φιλοξενούμενων και το γκολ των γηπεδούχων. Ο Χογκ έδιωξε με το σώμα και με τα πόδια ύστερα από το σουτ του Γιακουμάκη, αλλά ο Σπάθας υπέδειξε λανθασμένα το φάουλ και την κόκκινη. Λίγα δευτερόλεπτά μετά ήρθε το 2-1 για τους γηπεδούχους μετά την εκτέλεση φάουλ του Ανγκούλο, το ασταθές διώξιμο του Δαύκου που μπήκε αντί του Χογκ στο ματς και την προσπάθεια του Γιακουμάκη που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.



inner


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Βάντερσον, Σελίν (73' Ιτούα), Μπανανά, Γκνιάτιτς, Μενδρινός, Γουνδουλάκης (64' Ντίνας), Γιακουμάκης, Μιλούνοβιτς (65' Μουνάφο), Ανγκούλο

Στον πάγκο για τους Κρητικούς παρέμειναν οι Κοκκαλάς, Στανισάβλιεβιτς, Αποστολόπουλος, Ράμος

Καλλονή (Θαλής Θεοδωρίδης): Χογκ, Τσαμπούρης, Ουκά, Αναστασιάδης, Γιορέντε, Κλαντρούμπσκι, Καλτσάς, Σαμπά (75' Χατζηδημητρίου), Γεωργίου (82' Δαύκος), Μπαργκάν (67' Μπούρος), Μανούσος

Στον πάγκο των φιλοξενούμενων παρέμειναν οι Αντέτζο, Βάλιος, Ξυδάς, Χιντασέλι

Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας, βοηθοί: Νικόλαος Φαντόπουλος, Δημήτριος Ζησιμόπουλος 4ος Διαιτητής: Γεώργιος Τζοβάρας

Γήπεδο: Περιβόλια *Πηγή: sport-fm.gr*

«Πακέτο» Σίτι-Άρσεναλ, κόλλησε η Γιουνάιτεντ!!

Σε μεταξύ τους μάχη -που δεν ακολουθεί η Γιουνάιτεντ- πάνε να μετατρέψουν την υπόθεση-τίτλο οι Άρσεναλ και Μαν. Σίτι. Ενώ καθάριζαν Σουόνσι και Νόριτς, οι «διάβολοι» κολλούσαν με την Κρίσταλ Πάλας.

«Πακέτο» Σίτι-Άρσεναλ, κόλλησε η Γιουνάιτεντ! (video)
Αποφασισμένες να μετατρέψουν σε δική τους μονομαχία το ποιος θα είναι ο επόμενος πρωταθλητής Αγγλίας έδειξαν οι Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι.

Με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας -αλλά κοινή κατάληξη το ότι συνέχισαν με νίκες- οι Λονδρέζοι και οι «πολίτες» εκμεταλλεύτηκαν την απώλεια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας και πήραν αμφότερες απόσταση στην κορυφή.

Πιο συγκεκριμένα, οι «κανονιέρηδες» άφησαν πίσω το σοκ της τριάρας στο Λιγκ Καπ από τη Σέφιλντ Γουένστεϊ και τους πολλούς τραυματισμούς που τους έχουν πλήξει και πέρασε με στιλ (3-0) από την έδρα της Σουόνσι.

Με τους Ζιρού και Κοσιελνί να καθαρίζουν το ματς και τον Κάμπελ να δίνει διαστάσεις στο σκορ, η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Champions League εκδικήθηκε τους «κύκνους» για τις δυο περσινές ήττες και θα πάει φορτσάτη στο δύσκολο ματς του Μονάχου.

Την ίδια ώρα, η Σίτι τα έβρισκε απρόσμενα σκούρα απέναντι στη Νόριτς. Προσκρούοντας στο αμυντικό τείχος των φιλοξενούμενων, οι «πολίτες» φάνηκαν να βρίσκουν λύση στο 67’ με τον Οταμέντι. Ο Ζερόμ, ωστόσο, τους πάγωσε στο 83’ και χρειάστηκε ένα πέναλτι του Τουρέ στο 89’ (για το οποίο αποβλήθηκε νωρίτερα ο Μάρτιν) για να έρθει το 2-1 που κράτησε τους παίκτες του Πελεγκρίνι στην κορυφή.



Αντίθετα, μακριά απ’ αυτή (αλλά όχι σε μη αναστρέψιμη απόσταση) έμεινε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δοκιμαζόμενη στην έδρα της δυνατής Κρίσταλ Πάλας, η ομάδα του Φαν Χάαλ κράτησε ανέπαφη την εστία της, αλλά έμεινε «άσφαιρη» για τρίτο σερί ματς (μετά το ντέρμπι με τη Σίτι και το παιχνίδι-αποκλεισμό από τη Μίντλεσμπρο για το Λιγκ Καπ) κι έχασε έδαφος στη μάχη του τίτλου (0-0).



Αυτή την απώλεια πάντως δεν κατάφερε να την εκμεταλλευτεί η Γουέστ Χαμ, που δοκίμασε την πίκρα της ήττας για πρώτη φορά από τις 28 Αυγούστου! Οι Λονδρέζοι έπεσαν θύματα του εξαιρετικού Ιγκάλο (που σκόραρε δυο φορές) κι έφυγαν με σκυμμένο κεφάλι από το Γουότφορντ (2-0).

Κι όλα αυτά ενώ η εκπληκτική Λέστερ του Κλαούντιο Ρανιέρι μπορεί να έχει το κεφάλι της πιο ψηλά από ποτέ! Με ήρωες τον Μαχρέζ (που σκόραρε δις κι έφτασε τα 7 γκολ) και τον Βάρντι που έφτασε τα 11, οι «αλεπούδες» πέρασαν από την έδρα της Γουέστ Μπρομ (3-2) και ξεπέρασε τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γουέστ Χαμ, καμαρώνουν πλέον στην τρίτη θέση με απόσταση τριών πόντων από την κορυφή.

Όσο για τη Νιούκαστλ, δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τη μιζέρια στην οποία την ξαναβύθισε την προηγούμενη εβδομάδα η μισητή Σάντερλαντ και αποτυγχάνοντας να λυγίσουν τη Στόουκ μέσα στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» (0-0), έμεινε κολλημένη μέσα στην επικίνδυνη ζώνη.

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής (17:00)

Σάββατο, 31/10

Τσέλσι-Λίβερπουλ 1-3
(4’ Ραμίρες - 45’+3’ Κουτίνιο, 83’ Μπεντέκε)

Σουόνσι-Άρσεναλ 0-3
(49’ Ζιρού, 68’ Κοσιελνί, 74’ Κάμπελ)

Γουέστ Μπρομ-Λέστερ 2-3
(30’ Ροντόν, 84’ πεν. Λάμπερτ - 57’, 64’ Μάχρεζ, 77’ Βάρντι)

Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0

Μάντσεστερ Σίτι-Nόριτς 1-0
(67’ Οταμέντι)

Νιούκαστλ-Στόουκ 0-0

Γουότφορντ-Γουέστ Χαμ 2-0
(39’, 48’ Ιγκάλο)

Κυριακή, 1/11

Έβερτον-Σάντερλαντ (15:30)
Σαουθάμπτον-Μπόρνμουθ (18:00)

Δευτέρα, 2/11

Τότεναμ-Άστον Βίλα (22:00)


Η επόμενη αγωνιστική (12η)

Σάββατο, 7/11 (17:00)

Μπόρνμουθ-Νιούκαστλ (14:45)
Λέστερ-Γουότφορντ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Μπρομ
Νόριτς-Σουόνσι
Σάντερλαντ-Σαουθάμπτον
Γουέστ Χαμ-Έβερτον
Στόουκ-Τσέλσι (19:30)

Κυριακή, 8/11

Άστον Βίλα-Μάντσεστερ Σίτι (15:30)
Άρσεναλ-Τότεναμ (18:00)
Λίβερπουλ-Κρίσταλ Πάλας (18:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Πρωταθλητής κόσμου ο Πετρούνιας!! (video)


Ο κορυφαίος του κόσμου είναι ο Λευτέρης Πετρούνιας! Οι κόποι του Έλληνα πρωταθλητή ανταμείφθηκαν με το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους που του έδωσε την απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Ρίο.

Πρωταθλητής κόσμου ο Πετρούνιας! (video)
Με μια ακόμα εντυπωσιακή εμφάνιση ο Λευτέρης Πετρούνιας έγινε ο κορυφαίος γυμναστής στους κρίκους, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Γλασκώβης.

Λίγους μήνες μετά την κατάκτηση της Ευρωπαϊκής κορυφής ο Έλληνας πρωταθλητής απέδειξε πως είναι ο κορυφαίους του κόσμου, σε ένα δύσκολο πρόγραμμα που του έδωσε 15.800 βαθμούς. Εμφάνιση πολύ κοντά σ' αυτή που τον έστειλε στον τελικό, αφού συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη βαθμολογία (15.900) των προκριματικών.

Έτσι πήρε την απευθείας πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, όπου θα κληθεί να επαναλάβει τον άθλο του και να επιβεβαιώσει ακόμα μια φορά πως είναι ο καλύτερος. Μάλιστα, η πρόκρισή του σημαίνει πως θα ανοίξει μια θέση για άλλον Έλληνα αθλητή που θα διεκδικήσει το εισιτήριο για το Ρίο μέσω του Προολυμπιακού Τουρνουά.



Η τελική κατάταξη:

Λευτέρης Πετρούνιας (Ελλάδα) 15,800

Χαο Γιου (Κίνα) 15.733

Χανγκ Λιου (Κίνα) 15,700

Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ (Γαλλία) 15,633

Λάμπερτους Φαν Γκέλντερ (Ολλανδία) 15,500

Μπράντον Γουίν (ΗΠΑ) 15,600

Ντάβτιαν Βαχάν (Αρμενία) 15,333

Ντόνελ Γουίτενμπεργκ (ΗΠΑ) 15,300
*Πηγή: sport-fm.gr*

Βασιλόπουλο… ο Λουκάς!!

Παρά τη σπουδαία εμφάνιση του Βασιλόπουλου, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης πήρε την ΑΕΚ από το χέρι και την οδήγησε σε νίκη στην Αμαλιάδα επί του Κοροίβου με 76-67.

Βασιλόπουλο… ο Λουκάς
Με τέτοιον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, η ΑΕΚ δείχνει ικανή για σπουδαία πράγματα. Η «Ένωση» παρά το απογοητευτικό πρώτο δεκάλεπτο, έσφιξε την άμυνά της στη συνέχεια και πέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία της νικηφόρα από την Αμαλιάδα απέναντι στον μαχητικό Κόροιβο με 76-67 και διατήρησε το αήττητό της στην Basket League.

Ο σέντερ της «Ένωσης» ήταν και πάλι ασταμάτητος με 28 πόντους (11/14 δίποντα, 6/8 βολές) και 6 ριμπάουντ, πολύ καλός και ο Μαλίκ Χέρστον με 14 πόντους, 7 ασίστ και 4 ριμπάουντ. Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος έκανε σπουδαίο ματς για τους γηπεδούχους με 19 πόντους και 7 ριμπάουντ.

inner

Το ματς

Ένας Βασιλόπουλος από τα παλιά με δύο τρίποντα και καλή άμυνα στον Μαυροκεφαλίδη οδήγησε τον Κόροιβο σε ονειρεμένο ξεκίνημα (10-0). Η ΑΕΚ μπήκε στο ματς μετά το πρώτο τρίλεπτο (10-5), αλλά ο Ντέιβις συνέχιζε να εκθέτει τις αδυναμίες της στα μετόπισθεν φτάνοντας τους 11 πόντους, ενώ ο Θόρντον εκτόξευσε τη διαφορά στο 22-9. Οι «κιτρινόμαυροι» επέστρεψαν βελτιωμένοι και στις δύο πλευρές του παρκέ στη δεύτερη περίοδο και με λύσεις από Καλαμπόκη και Κατσίβελη πλησίασαν στο καλάθι σε ένα πεντάλεπτο (26-24). Ο Μαυροκεφαλίδης είχε βρει ρυθμό στην επίθεση και ο Γουόρεν με τρίποντο έφερε την «Ένωση» στον πόντο (36-35), αλλά τα επιθετικά ριμπάουντ (10 στο ημίχρονο) κράτησαν τους γηπεδούχους μπροστά, 38-35.

inner

Η ΑΕΚ βγήκε αγριεμένη στην επανάληψη και με ένα εντυπωσιακό 11-0 σε λιγότερο από τρία λεπτά γύρισε τούμπα το παιχνίδι (38-46). Οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν τέσσερα λεπτά για να σκοράρουν (42-46), αλλά Χέρστον και Μαυροκεφαλίδης βοήθησαν την ομάδα τους να απομακρυνθεί ξανά (45-56), με τους «κιτρινόμαυρους» που είχαν δεχτεί 24 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο να έχουν παθητικό 22 στα δύο επόμενα. Οι γηπεδούχοι δεν κατέθεσαν τα όπλα, με έναν τρομερό Βασιλόπουλο επέστρεψε στο ματς και με τρίποντο του Κάουνσιλ πέρασε μπροστά, 59-58. Ο Μαυροκεφαλίδης πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με ένα προσωπικό 7-0 έβαλε τέλος στο συναγερμό (59-65), ενώ το τρίτο τρίποντο του Καλαμπόκη στο ματς έφερε την ΑΕΚ στην ασφάλεια του +8 (60-68). Μιλόσεβιτς και Γουόρεν με δύο ακόμη «βόμβες» υπέγραψαν την τέταρτη νίκη της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα.

Δεκάλεπτα: 24-11, 38-35, 46-56, 67-76.

Κόροιβος (Χ. Μαρκόπουλος): Θόρντον 5 (12 ριμπ.), Ντέιβις 24, Πουλιανίτης, Χριστοδούλου, Χαριτόπουλος 3, Τρότερ 2, Γεωργάκης, Σλαφτσάκης 3, Βασιλόπουλος 19, Κάουνσιλ 9, Χάρις 2.

ΑΕΚ (Ντρ. Σάκοτα): Ανοσίκε, Παπαντωνίου, Ντ. Σάκοτα, Χέρστον 14 (4 ριμπ., 7 ασίστ), Μιλόσεβιτς 6 (9 ριμπ.), Μαυροκεφαλίδης 28 (6 ριμπ.), Κάρτερ 2, Κατσίβελης 5, Καλαμπόκης 10 (5 ριμπ., 4 ασίστ), Γουόρεν 11 (5 ριμπ.).

Διαιτητές: Σχινάς, Σταματόπουλος, Ανδρικόπουλος. *Πηγή: sport-fm.gr*

Η Μπάγερν, η χημεία…Βέροιας, τα 2 φορ κι η Ντινάμο!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταθέτει στο blog του στο Gazzetta τις σκέψεις του πριν από το παιχνίδι του Ολυμπιακού στη Βέροια. 
Ήρθε λοιπόν το πρώτο αρνητικό αποτέλεσμα του Ολυμπιακού επί ελληνικού εδάφους, με το 2-2 με τον Πλατανιά. Και μη νομίζει κανείς πως είναι εύκολο μία ομάδα να κάνει μόνο νίκες, ανεξάρτητα των αντιπάλων που αντιμετωπίζει. Είδαμε πως έχασε χθες η Μπάγερν το 100% στις νίκες στην Μπουντεσλίγκα με το 0-0 με την Άϊντραχτ στην Φρανκφούρτη.
ADVERTISEMENT
Είχε 10 νίκες στις 10 πρώτες αγωνιστικές η Μπάγερν και σκόνταψε στην 11η. Ο Ολυμπιακός είναι πλέον ο μοναδικός σύλλογος στα 50 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, που συνεχίζει με μόνο νίκες! Ας έχουν στο μυαλό τους οι ερυθρόλευκοι το πώς έχασε το ωραίο ρεκόρ της η Μπάγερν, παίζοντας εκτός έδρας με την 12η στη βαθμολογία του γερμανικού πρωταθλήματος. Κι η Βέροια σήμερα πρωτίστως για το 0-0 θα παίξει…
Σίγουρα η Μπάγερν είχε στο μυαλό της και τη ρεβάνς με την Άρσεναλ για το Τσάμπιονς Λιγκ, μετά την ήττα της στο Λονδίνο. Παρεμπιπτόντως, ας προσέξουμε ότι ακόμη και στη Γερμανία έχει βοήθειες ολόκληρη Μπάγερν και έπαιξε Παρασκευή στο πρωτάθλημα, έχοντας αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ την Τετάρτη. Μόνο στην Ελλάδα, ο Ολυμπιακός απαγορεύεται να παίξει Παρασκευή πριν το Τσάμπιονς Λιγκ. Να που γίναμε, κάπου, Αγγλία!...
Για να μην κοροϊδευόμαστε, κι ο Ολυμπιακός έχει στο νου του και το παιχνίδι με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Η ομάδα ξέρει τι την περιμένει την Τετάρτη. Φοβάμαι ότι ο κόσμος της ομάδας ακόμη δεν έχει αντιληφθεί ούτε το μέγεθος της σημασίας του αγώνα (ξεχνάμε ότι διακυβεύεται σε 90’ η συνέχιση της φετινής ευρωπαϊκής πορείας της ομάδας), ούτε το μέγεθος της δυσκολίας (ξεχνάμε ότι η Ντιναμό έχει νικήσει κι αυτή την Άρσεναλ και πίεσε αφάνταστα τον Ολυμπιακό στην αρχή και στο τέλος του μεταξύ τους αγώνα).
Τέλος πάντων, ο Ολυμπιακός μέχρι στιγμής φέτος τα καταφέρνει και στα παιχνίδια του πριν το Τσάμπιονς Λιγκ. Για την ακρίβεια βάζει και πολλά γκολ! Πριν την Μπάγερν κέρδισε 3-1 τον Πλατανιά, πριν την Άρσεναλ κέρδισε 5-1 τον ΠΑΣ και πριν την Ντινάμο κερδισε 4-0 την ΑΕΚ! Ας παρατηρήσουμε, όμως, ότι παίζει για πρώτη φορά φέτος εκτός έδρας πριν την Ευρώπη. Κι άλλο είναι το Καραϊσκάκη, το σπίτι του, με τον ωραίο αγωνιστικό χώρο κι άλλο είναι η σκληροτράχηλη Βέροια με τον…δικό της αγωνιστικό χώρο.
Ο Μάρκο Σίλβα δύσκολα θα κάνει ροτέϊσον. Άντε να ξεκινήσει με τον Ντουρμάζ, ενώ κανονικά κι ο Ερνάνι μπορεί να διεκδικήσει θέση-κυνηγό που σου έβαλε δύο γκολ την Τετάρτη, γιατί να του κόψεις τη φόρα το Σάββατο και να μην ποντάρεις και στη ρέντα του. Διόλου απίθανο, όμως, να έχει ο Πορτογάλος και την ίδια ακριβώς 11άδα που έπαιξε στα δύο κολλητά παιχνίδια με την Ντινάμο και τον Ατρόμητο…
Κάποια στιγμή στην τελευταία του συνέντευξη ο προπονητής του Ολυμπιακού άφησε να εννοηθεί ότι σκέφτεται ακόμη και να παίξει με δύο σέντερ φορ, για να καλύψει το κενό του Τσόρι στα προσεχή τρία παιχνίδια. Εννοεί ότι έχει τον Φορτούνη για πίσω από τον Ιντέγε κι ότι τώρα που του λείπει ο Τσόρι γι αυτό το ρόλο πρέπει να βρει μία άλλη εναλλακτική, άρα πιθανότατα έχει στο μυαλό το ενδεχόμενο σε κάποια στιγμη του αγώνα να βάλει και Φινμπόγκασον και Ιντέγε, για πρώτη φορά. Εγώ μπορώ να θυμίσω ότι ο Ντουρμάζ στην Τουρκία πολλές φορές έπαιξε αυτό το ρόλο του μεσοεπιθετικού, ενώ και στην εθνική Σουηδίας συχνά δεν παίζει στα άκρα, αλλά προς τον άξονα.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Μάρκο στη Βέροια θα επαναφέρει την γνώριμή του συνταγή, παίζοντας με όσο το δυνατό λιγότερες μεταγραφές στην ενδεκάδα του (δύο έως μάξιμουμ τέσσερις), προσβλέποντας στην καλύτερη χημεία. Βλέπετε, την Τετάρτη, στο πρώτο του παιχνίδι στο οποίο δεν κέρδισε ο Ολυμπιακός εντός Ελλάδας, άρχισε με εννιά μεταγραφές στην ενδεκάδα και τέλειωσε με δέκα…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Όταν πρέπει, θα είναι όπως πρέπει...!!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες είδε ίχνη Ολυμπιακού της τελευταίας τριετίας, επιμένει πως τον Ιανουάριο θα βλέπουμε άλλη (καλύτερη) ομάδα και θεωρεί πως ο Στρόμπερι έχει ένα μήνα (Νοέμβριο) να πείσει πως μπορεί, αλλιώς... αλλαγή.
Μία νίκη με 15 πόντους διαφορά θα με «χάλαγε» σε σχέση με τον τρόπο που έφυγε πανηγυρίζοντας ο Ολυμπιακός από το Μιλάνο.
ADVERTISEMENT
Όταν θες να βγεις από την αμφισβήτηση. Όταν θες να βρεις ρυθμό σαν ομάδα και πατήματα. Όταν θες να φτιάξεις τη ψυχολογία σου. Όταν θες να πεις σε όλο τον κόσμο «κάνετε λάθος»... ο καλύτερος δρόμος να νικήσεις είναι ο δυσκολότερος.
Οι Πρωταθλητές Ελλάδας αυτόν διάλεξαν.

Δε θα κάνω το μαύρο- άσπρο.Η ομάδα δεν έπαιξε κανά σπουδαίο μπάσκετ, ούτε καν... πολύ καλά δεν έπαιξε.
Η Αρμάνι δεν είναι Φενέρ ή ΤΣΣΚΑ, αλλά το αλλοπρόσαλλο στυλ μπάσκετ που παίζει είναι εκνευριστικό και επικίνδυνο.
Ο Ολυμπιακός νίκησε γιατί θυμήθηκε να κάνει ποδήλατο. Όπως το να κάνεις πετάλι δεν ξεχνιέται ποτέ, έτσι και να κερδίζεις μέσω της άμυνας και της συγκέντρωσής σου δεν ξεχνιέται ποτέ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Πειραιώτες δέχτηκαν 12 πόντους.
Όταν έπρεπε, ήταν εκεί. Όπως έπρεπε.
Με το μυαλό τους «καθαρό». Με τον ηγέτη τους μετά από μία μέτρια εμφάνιση να βρίσκει ένα τρίλεπτο που έκανε... παπάδες.
Γιατί ένα τρίλεπτο αρκεί στον Σπανούλη να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του, ακόμη και όταν δεν είναι σε καλή κατάσταση όπως συμβαίνει στον πρώτο μήνα της φετινής σεζόν.
ΕΓΚΛΗΜΑ! Ο Σπανούλης δεν παίζει καλά τον Οκτώβριο. Προτιμώ λοιπόν να σέρνεται τώρα γιατί ξέρω πως από το Top 16 και μετά θα εξαναγκάσει πολλούς σε κωλοτούμπες.
Είμαι άνθρωπος της θρησκείας. Οι κοντινοί μου το γνωρίζουν καλά. Μα την πίστη μου λοιπόν, το ίδιο θα έγραφα κι αν είχε αστοχήσει στο σουτ της νίκης ή αν δεν είχε πασάρει έτοιμο καλάθι στον Πρίντεζη.
Ξέρω πως ο Σπανούλης.... όταν πρέπει, θα είναι εκεί. Όπως πρέπει.
ΣΤΡΟΜΠΕΡΙ
Η ομάδα σαφέστατα και έχει προβλήματα. Η νίκη δεν τα σπρώχνει κάτω από το χαλάκι. Με προβληματίζει πολύ ο Στρόμπερι. Δε γίνεται ρε άνθρωπε να χάνεις καλάθι μόνος σου από κάτω, δε γίνεται να κάνεις βήματα μόνος σου στον αιφνιδιασμό, δε γίνεται να πασάρεις στον ψηλό (Χαντερ) στα παπούτσια του, δε γίνεται να ρισκάρεις σε κάθε άμυνα κλέψιμο και να αφήνεις τον παίκτη σου ανενόχλητο να εκτελέσει επειδή εσύ έχεις πάει 3 μέτρα αλλού, δε γίνεται να κάνεις airball βολή (σε άλλο ματς, αλλά δε γίνεται).
Θεωρώ πως στον επόμενο μήνα θα κριθεί η παρουσία του Στρόμπερι στην ομάδα. Έτσι κι αλλιώς τώρα δεν υπάρχει λόγος να τον αλλάξει αφού δεν κυκλοφορεί τίποτα στην αγορά σε shooting guard (ο Κρίστμας δεν έχει το απαραίτητο μπασκετικό IQ και ο ΜακΚάλεμπ είναι με ένα μπουκάλι βότκα στο χέρι).
Ας φροντίσει να είναι... όταν πρέπει, όπως πρέπει.
Ο Στρόμπερι έχει ένα μήνα να πείσει τον Σφαιρόπουλο, αν δεν το καταφέρει τότε από τις ομάδες που θα αποκλειστούν ή από ομάδα Eurocup ας πάρουν κάποιον για αντικαταστάτη. Αν ο Αμερικανός αισθάνεται πιεσμένος και νιώθει ότι κρίνεται ας μου δώσει εμένα το συμβόλαιό του κι ας έρθει στη θέση μου, στη θέση σας που παλεύουμε για μεροκάματο (και με πίεση). Στον πρωταθλητισμό υπάρχει πίεση, αν δεν την αντέχει... γεια σας.
ΧΑΚΕΤ
Ο Χάκετ όσο ήταν ξεκούραστος ήταν μια ομάδα μόνος του. Ο μοναδικός που κατάφερε να περιορίσει τον Τζεντίλε, έδωσε ρυθμό, έβγαλε ενέργεια. Να κοιτάζει και το καλάθι λίγο περισσότερο, τι καλά που θα 'ταν.
Όταν κουράστηκε τα έκανε... μούσκεμα ο άτιμος. Το ένα λάθος μετά το άλλο.
ΓΙΑΝΓΚ
Όποιος νοσταλγεί τον Ντάνστον ας κοιταχτεί σε ένα ιατρό. Ο Πάτρικ Γιανγκ με έξι μήνες μπάσκετ στη Γαλατά δεν ξέρει όλο το μπάσκετ του κόσμου. Έχει πολλά να μάθει ειδικά στην τεχνική, αλλά και πολλά να προσφέρει στον Ολυμπιακό. Αν μου βάζει και τις βολίτσες όπως στο Μιλάνο, τότε θα μιλάμε για περίπτωση παικταρά! Φοβερά τελειώματα, στην άμυνα βελτιωμένος (ακόμη όχι καλός), διεκδικεί μόνιμα το επιθετικό ριμπάουντ. Σούπερ το παλικάρι.
ΥΓ: Γεμάτες ουσία οι δηλώσεις του Γιώργου Αγγελόπουλου. Χρειάζεται ίσως να τις διαβάσετε δύο φορές για να καταλάβετε κάποιες εξ αυτών. Δεν αναφέρομαι φυσικά στην άποψη του για τους Σλούκα και Ντάνστον. Κυρίως για τα όνειρα, τα θαύματα, για τη φιλοσοφία τους και για το «Ο Ολυμπιακός θα είναι όπως τον θέλουμε και όπως τα έχουμε υπολογίσει, μετά τον Ιανουάριο, στο επίπεδο που θέλουμε, οπότε θα πρέπει να είμαστε λίγο υπομονετικοί».
ΥΓ 2: 16/20 βολές!!! 80%. Είστε μάγκες και «καραμπουζουκλήδες». Όχι μόνο στα άσχημα η αναφορά μου στις βολές. Μακάρι να με αναγκάζουν σε αυτή την κωλοτούμπα μετά από κάθε ματς. Μακάρι...
ΥΓ 3: Τόμιτς: «Θα είμαστε όταν πρέπει, όπως πρέπει». Ακόμη μεγαλύτερη ουσία σε αυτή την πρόταση και από τη νίκη στο Μιλάνο.
ΥΓ 4: Μη μηδενίζετε τους πάντες και τα πάντα. Ανεξαρτήτως ομάδας που υποστηρίζετε. Κρίνετε με λογική και όχι με διάθεση... αφορισμού. Οι παίκτες δεν είναι ρομπότ, άνθρωποι είναι. Έχουν λοιπόν κακές και καλές βραδιές.
ΥΓ 5: Επανάληψη εκ του βασικού κειμένου... Η νίκη δεν σπρώχνει τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Το deja vu που... δεν θέλει η Μπόκα να ζήσει!! (pics)

Το φινάλε του πρωταθλήματος Αργεντινής επανέφερε άσχημες μνήμες στην Μπόκα Τζούνιορς και ο Θοδωρής Βασίλης θυμάται την λεγόμενη «Λαβολπεάδα» που κόστισε τον τίτλο στους «χενέιζες». 
Διανύουμε τις τελευταίες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Αργεντινής με τις Μπόκα Τζούνιορς και Ροζάριο Σεντράλ να είναι οι δύο ομάδες που παλεύουν για το τρόπαιο. Δύο αγωνιστικές πριν πέσει η αυλαία, η Μπόκα έχει προβάδισμα πέντε βαθμών από την αντίπαλό της. Η ομάδα του Ροδόλφο Αρουαμπαρένα έχει την ευκαιρία να πάρει τον τίτλο το βράδυ της Κυριακής αν επικρατήσει της Τίγκρε στο «Μπομπονέρα» αφού σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να τα παίξει όλα για όλα στην έδρα της Ροζάριο την τελευταία αγωνιστική.
Το σκηνικό αυτό επανέφερε στην Αργεντινή μνήμες από το 2006 όταν η Μπόκα σε ανάλογη περίπτωση είχε χάσει τον τίτλο μέσα από τα χέρια της από την Εστουδιάντες. Ο τρόπος που είχε χαθεί το πρωτάθλημα (Απερτούρα 2006) είχε χαρακτηριστεί από τον Τύπο της Αργεντινής ως Λαβολπεάδα από τον τότε προπονητή της Μπόκα Τζούνιορς Ρικάρντο Λα Βόλπε.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η Μπόκα Τζούνιορς με τον Ρικάρντο Λα Βόλπε στον πάγκο και παίκτες όπως οι θρύλοι Μάρτιν Παλέρμο, Γκιγιέρμο Μπάρος Σελότο, Ούγκο Ιμπάρα, Ροντρίγκο Παλάσιο (τώρα στην Ίντερ), Φερνάντο Γκάγο, αλλά και οι γνωστοί μας Χεσούς Ντάτολο (Ολυμπιακό) και Φαμπιάν Βάργκας (ΑΕΚ) είχε κάνει εντυπωσιακό τουρνουά έχοντας ξεκινήσει με μόλις μια ισοπαλία στις επτά πρώτες αγωνιστικές-0-0 με την Γοδόι Κρουζ στο Μπομπονέρα-δείχνοντας από νωρίς ότι θα είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Απερτούρα.
Την ίδια ώρα η Εστουδιάντες του Τσόλο Σιμεόνε μπορεί να μην είχε τα μεγάλα αστέρια-με εξαίρεση τον τεράστιο Χουάν Σεμπάστιαν Βερόν-αλλά είχε μια ομάδα σήμα κατατεθέν του Σιμεόνε. Ο νυν τεχνικός της Ατλέτικο Μαδρίτης στηριζόμενος στους Αντούχαρ (μετέπειτα παίκτης της Νάπολι), Ανχελέρι (Σάντερλαν και Μάλαγα), Σόσα (με καριέρα στην Μπάγερν Μονάχου και τώρα στην Μπεσίκτας) και Παβόνε είχε δημιουργήσει ένα καλοδουλεμένο σύνολο που έπρεπε να φτύσεις αίμα για να το νικήσεις.
Και όμως το ξεκίνημα των «φοιτητών» στο πρωτάθλημα δεν ήταν καθόλου καλό. την ώρα που η Μπόκα είχε 19 βαθμούς μετά το πέρας των επτά πρώτων αγωνιστικών, η Εστουδιάντες είχε συγκεντρώσει εννιά λιγότερους έχοντας ηττηθεί παράλληλα καθαρά με 2-0 από τους «χενέιζες». Κάπου εκεί η Εστουδιάντες χτίζει ένα τρομερό νικηφόρο σερί δέκα αγωνιστικών συγκεντρώνοντας το απόλυτο των βαθμών.
Από την πλευρά της η Μπόκα έχει να αντιμετωπίσει και την πίεση της Ρίβερ Πλέιτ, και οι απώλειες βαθμών στα δύο κλάσικο του Μπουένος Άιρες απέναντι σε Ρίβερ και Ράσινγκ μειώνουν την διαφορά από την κορυφή. Έτσι, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος τις δύο ομάδες τις χωρίζουν τέσσερις βαθμοί διαφορά με τους «χενέιζες» να κρατάνε την τύχη στα χέρια τους αφού είχαν δύο ματς με βατούς αντιπάλους, την Μπελγράνο εκτός και την Λανούς εντός έδρας. Το μόνο που χρειαζόταν η ομάδα του Λα Βόλπε ήταν να πάρει μια νίκη για να αναδειχτεί πρωταθλήτρια.
Το κλίμα όμως στην ομάδα δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό με τον Λα Βόλπε να μην έχει τις καλύτερες σχέσεις με ορισμένα από τα αστέρια της ομάδας και κάτω από την πίεση την κατάκτησης του πρωταθλήματος η ομάδα λύγισε. Αρχικά με την Μπελγράνο όπου χάνει 1-0 με την Εστουδιάντες να μένει στην ισοπαλία 2-2 με την Αρχεντίνος Τζούνιορς και την διαφορά να πέφτει στους τρεις βαθμούς.
Πλέον όλα θα κρίνονταν την τελευταία αγωνιστική με την Μπόκα να χρειαζόταν ένα βαθμό κόντρα στην Λανούς. Όλα πηγαίνουν ιδανικά και ο Παλέρμο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ανοίγει το σκορ. Η παρέα των Λέτο, Πελετιέρι και Αρτσούμπι όμως έχουν άλλη άποψη και χαλάνε το πάρτι που έχει στηθεί από τους οπαδούς της Μπόκα. Αρχικά ο Γκραφ με την λήξη του ημιχρόνου ισοφαρίζει γεμίζοντας με άγχος τους παίκτες του Λα Βόλπε, οι οποίοι βλέπουν τον Αρτσούμπι στο 57' να κάνει το 1-2.

Στο «Μπομπονέρα» επικρατεί νεκρική σιγή, το 2-1 δεν αλλάζει μέχρι το τέλος με την Εστουδιάντες την ίδια ώρα να λέει ευχαριστώ στο δώρο επικρατώντας της Άρσεναλ Σαραντί με 2-0. Μπόκα και Εστουδιάντες ισοβαθμούν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 44 βαθμούς και ο αγώνας μπαράζ μεταξύ τους θα κρίνει τον νέο πρωταθλητή.
Πλέον η ψυχολογία είχε αλλάξει άρδην κάτι που φάνηκε και στο Χοσέ Αμαλφιτάνι. Η Μπόκα προηγείται με τον Παλέρμο, αλλά η Εστουδιάντες-όπως και η Λανούς κάνει την ανατροπή με τους Σόσα και Παβόνε φτάνοντας στο 2-1 κατακτώντας τον τέταρτο και πιο επικό πρωτάθλημα της ιστορίας της. Την ίδια ώρα στην Μπόκα Τζούνιορς είχαν μείνει με αποσβολωμένα μάτια να παρακολουθούν το πως κατάφεραν να αυτοκτονήσουν και να χάσουν το πιο σίγουρο πρωτάθλημα στην ιστορία τους. 

Πλέον, εννιά χρόνια μετά η Μπόκα περιμένει το βράδυ της Κυριακής την Τίγκρε και με οδηγό το Απερτούρα του 2006 ελπίζει να μην ξαναζήσει deja vu.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Αποκάλυψη για Πογιέτ και Μελισσανίδη!!

Ξετρελλάθηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην πρώτη του συνάντηση με τον υποψήφιο προπονητή της ΑΕΚ, τον Γκας Πογέτ. Ο θρυλικός Αποδυτηριάκιας γράφει στον SportDog... Ο ενθουσιασμός, όπως τον κατέγραψαν τα ρεπορτάζ, του τίγρη για τον Ουρουγουανό ήταν πράγματι γνήσιος, ειλικρινής. Γιατί, όμως;
Αυτό δεν το γράφουν τα μήντια. Γιατί, δηλαδή, ο εν λόγω Πογέτ κέρδισε με τη μία το αφεντικό της ΑΕΚ κι αυτός αμέσως έδωσε τα χέρια, προχώρησε σε συμφωνία.
Δεν ξανάγινε! Ο Πογέτ προκειμένου να δείξει την κλάση του σαν προπονητής δεν δίστασε να ζητήσει από τον νέο του εργοδότη, τον Μελισσανίδη, να κάνουν ένα... τεστ! Να τον προπονήσει, μάλιστα με μπάλλα, στην τεράστια σάλα του τελευταίου ορόφου στο κτήριο της «AEGEAN».
Δεν είχε άλλο τρόπο ο Πογέτ για να πείσει τον Μελισσανίδη ότι αξίζει να αναλάβει εκείνος την ΑΕΚ. Έτσι, ενώπιον του Μπάγεβιτς, ο Πογέτ ζήτησε από τον Μελισσανίδη, που ήδη φόρεσε φόρμα να κάνει κάποιες ελαφρές ασκήσεις, για να διαπιστώσει την πληρότητα και την ποικιλία του προπονητικού ρεπερτορίου του Ουρουγουανού.
Μετά από 17,5 λεπτά ο Μελισσανίδης που έπαιζε το ρόλο ποδοσφαιριστή, αντελήφθη ότι ο Ουρουγουανός είναι προπονηταράς. Γι' αυτό και οι εφημερίδες, τα sites, που δεν γράφουν μαλακίες, πληροφόρησαν σχετικά τον κόσμο. Γιατί ο Μελισσανίδης πήρε επιτόπου πρέφα ποιος είναι ο Πογέτ και τον έχρισε αντικαταστάτη του Δέλλα.


Γιατί ο Μελισσανίδης απέρριψε τον πρώην του Παναθηναϊκού Βίκτωρ Μουνιόθ, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr

Μέσα στα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι ήταν στην ΑΕΚ και του γνωστού μας από το πέρασμα στον Παναθηναϊκό του Ισπανού Βίκτωρ Μουνιόθ. Ήταν επί εποχής Τζίγγερ, συγκεκριμένα τη σαιζόν 2006-07.
Έχει ένα πλεονέκτημα ο προπονητής που έχει γνωρίσει το ελληνικό πρωτάθλημα. «Πού δούλεψε μετά τον Παναθηναϊκό» ρώτησε ο Μελισσανίδης. Του είπαν... όλες τις ομάδες, αν δεν κάνω λάθος στον αριθμό είναι έξι. Ουέλβα, Χετάφε, Γκρόζνι, Ξαμάξ, Σιόν, Σαραγόσα.
Δεν χρειάστηκε να το ψάξει περισσότερο ο τίγρης. Φθάνει ότι στο γυμνάσιο Κοκκινιάς έμαθε αριθμητική. Άμα ένας προπονητής δεν έχει σταυρώσει σε μια ομάδα περισσότερο από ένα χρόνο, είναι προβληματική περίπτωση, σκέφθηκε το αφεντικό της ΑΕΚ.
Εκεί τελείωσε ο Μουνιόθ για την ΑΕΚ. Ποιος ήταν ο επόμενος; Σημασία έχει ότι η μπίλια έκατσε τελικά στον Πογιέτ.


*Πηγή: sportdog.gr*

Το... μυστήριο meeting του Μουρίνιο με τους βοηθούς του!! (vid)

Μετά τη λήξη του ντέρμπι με τη Λίβερπουλ και τις συνεντεύξεις Τύπου, ο Ζοσέ Μουρίνιο έκανε ένα είδους... meeting με τους βοηθούς του στο κέντρο του αγωνιστικού χώρου του Στάμφορντ Μπριτζ, τη στιγμή που οι αναπληρωματικοί του παιχνιδιού και όσοι μπήκαν αλλαγή, έκαναν αποθεραπεία και ελαφρύ πρόγραμμα...  
Ο Πορτογάλος, όπως μπορείτε να δείτε και από το παρακάτω βίντεο, ήταν συγχυσμένος, προφανώς έθιγε όλα τα θέματα που οδήγησαν στη βαριά ήττα στο ντέρμπι με τους «κόκκινους» και ασφαλώς θα στάθηκε και στο κομμάτι της διαιτησίας, έχοντας ζητήσει την αποβολή του Λούκας στο δεύτερο ημίχρονο...
Η γλώσσα του σώματος και οι κινήσεις των χεριών του φανερώνουν την απογοήτευση και την ένταση μετά από το κακό αποτέλεσμα, ενώ από τον βρετανικό Τύπο, έχει εκληφθή ως το ... αντίο του Μουρίνιο στο επιτελείο του.





*Πηγή: England365.gr*

Η αντεπίθεση των «λύκων»!

Η νίκη που τόσο καιρό αναζητούσε επιτέλους ήρθε! Η Γουλβς έφυγε θριαμβεύτρια από την έδρα της Μπέρμιγχαμ με σκορ 2-0 και πήρε σημαντική ανάσα ενόψει της συνέχειας της Τσάμπιονσιπ!
Οι «λύκοι», κόντρα στα προγνωστικά, είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης στη μεγαλύτερη διάρκεια και πήραν προβάδισμα στο σκορ στο 11' με τον Έντουαρντς. Οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να αντιδράσουν, αλλά μάταια. Αντ' αυτού, δέχτηκαν τη χαριστική βολή στο 84' από τον Σέτζεϊ και πέταξαν… λευκή πετσέτα!
Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Γουλβς μετά από τρεις αποτυχημένες απόπειρες, ενώ για τη Μπέρμιγχαμ η δεύτερη κολλητή ήττα της, που ανάλογα με τα άλλα αποτελέσματα ενδέχεται να τη ρίξουν από τις θέσεις των  πλέι οφ.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής:
Λιντς – Μπλάκμπερν 0-2
Μπρέντφορντ – ΚΠΡ 1-0
Μπέρμιγχαμ – Γουλβς 0-2
Ιπσουιτς – Κάρντιφ
Μίλτον Κέινς Ντονς – Χαλ
Ρέντινγκ – Μπράιτον
Σέφιλντ Γουένσντεϊ – Νότιγχαμ Φόρεστ
Μίντλεσμπρο – Τσάρλτον
Μπρίστολ Σίτι – Φούλαμ
Μπέρνλι – Χάντερσφιλντ
Ντέρμπι Κάουντι – Ρόδεραμ
Πρέστον – Μπόλτον
*Πηγή: England365.gr*

Κλοπ: «Το αξίζαμε, συμπονώ τον Μουρίνιο»

Δικαιότατα πήρε τη νίκη η Λίβερπουλ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» σύμφωνα με τον Γιούργκεν Κλοπ, που υποστήριξε ότι δούλεψε πολύ με την ομάδα του για να καταφέρει να πανηγυρίσει στο ντέρμπι, ενώ δήλωσε πως συμπονά τον Μουρίνιο και τον... παρηγόρησε, υπενθυμίζοντας όσα έζησε και ο ίδιος στην τελευταία του χρονιά στη Ντόρτμουντ.  
«Δεν ξεκινήσαμε καλά στο ματς, όμως είχαμε τις στιγμές μας, αναπτυσσόμασταν στο γήπεδο προσεκτικά και σταδιακά με καλές μεταβιβάσεις κι όταν μας πίεσαν, εκμεταλλευτήκαμε τους χώρους. Είχαμε τον έλεγχο για τις καταστάσεις που δημιουργήθηκαν στο παιχνίδι.
Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς άνοιξε πολύ, όμως καταφέραμε να πετύχουμε τα γκολ που θέλαμε σε εξαιρετικές στιγμές για εμάς. Το αξίζαμε. Δουλέψαμε σκληρά για να το πετύχουμε και είναι λογικό αυτό όταν απέναντί σου έχεις μια ομάδα όπως είναι η Τσέλσι.
Τον συμπονώ τον Ζοσέ... Είναι πολύ καλός προπονητής. Δεν υπάρχει αμφιβολία επί τούτου. Συμβαίνουν αυτά που βιώνει φέτος... Είχα παρόμοια κατάσταση με τη Ντόρτμουντ πέρυσι...».
*Πηγή: England365.gr*

«Ανεβαίνει» η Κρόουλι!!

Χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γουάλτον στο 86', η Κρόουλι νίκησε 1-0 την Γιορκ και πήρε νέα βαθμολογική ανάσα, ανεβαίνοντας έστω και προσωρινά στην 14η θέση της Λιγκ 2!
Οι γηπεδούχοι έκαμψαν δύσκολα την αντίσταση της… παραπαίουσας Γιορκ και έφτασαν τις δύο συνεχόμενες νίκες τους στο πρωτάθλημα.
Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι έμειναν μακριά από τις νίκες για πέμπτο ματς και κινδυνεύουν, ανάλογα με τα αποτελέσματα των Γιόβιλ και Ντάγκεναμ, να υποχωρήσουν στην επικίνδυνη ζώνη.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής:
Κέμπριτζ – Μπρίστολ Ρόβερς 1-2
Κρόουλι – Γιορκ 1-0
Γουίμπλεντον – Χάρτλπουλ
Καρλάιλ – Γέοβιλ
Νοτς Κάουντι – Πόρτσμουθ
Μάνσφιλντ – Γουίκομ
Νιούπορτ Κάουντι – Νορθάμπτον
Πλίμουθ – Μόρκαμ
Στίβενεϊτζ – Οξφορντ Γιουνάιτεντ
Μπαρνέτ – Εξετερ
Λέιτον Οριεντ – Ακρινγκτον Στάνλεϊ
Ντάγκεναμ – Λούτον (1/11)
*Πηγή: England365.gr*

Εζίλ: «Εξελίσσομαι στην Άρσεναλ»

Απολαμβάνει και με το παραπάνω την παρουσία του στην Άρσεναλ ο Μεσούτ Εζίλ, ο οποίος τόνισε πως αναζητά την περαιτέρω προσωπική του βελτίωση, αλλά πάνω απ' όλα επιθυμεί να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. 
Πιο άνετα από ποτέ μοιάζει να νιώθει στην Άρσεναλ ο Μεσούτ Εζίλ.
Ο Γερμανός δήλωσε περήφανος για τον εαυτό του και την ομάδα, την οποία θέλει να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε να πετύχει τους στόχους της.
«Είμαι εδώ για να αναπτυχθώ περαιτέρω και όπως είπα και στο παρελθόν, έχω την εμπιστοσύνη του προπονητή μου και το απολαμβάνω. Στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα και είμαι σε καλό δρόμο. Είμαι πολύ περήφανος για τον εαυτό μου και για την ομάδα», ανέφερε ο Εζίλ.
*Πηγή: England365.gr*

Επιστρέφει στις προπονήσεις ο Μπέινς!!

Νωρίτερα από το προβλεπόμενο επέστρεψε σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων ο Λέιτον Μπέινς, μετά την χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στον αστράγαλο, όπως γνωστοποίησε ο τεχνικός της Έβερτον, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.
Στη διάθεση του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ αναμένεται να βρίσκεται σύντομα ο Λέιτον Μπέινς.
Ο αρχηγός της Έβερτον αποκόμισε στην προπόνηση της ομάδας έναν τραυματισμό στον αστράγαλο, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στον αστράγαλο για δεύτερη φορά στο ίδιο πόδι σε διάστημα τριών μηνών.
Πλέον όμως βρίσκεται και πάλι σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων, νωρίτερα απ'ότι υπολόγιζαν στο ιατρικό τιμ, όπως σημείωσε ο κόουτς των «ζαχαρωτών».
«Είναι μία μεγάλη ενίσχυση. Το να έχουμε την ευκαιρία να έχουμε τον Λέιτον πίσω μετά από μία μεγάλη απουσία, ήταν υπέροχο. Για εκείνον, το να επιστρέψει στις ομαδικές προπονήσεις αυτή την εβδομάδα, νωρίτερα απ' ότι υπολογίζαμε, είναι πολύ θετικό», ήταν τα λόγια του Μαρτίνεθ.
*Πηγή: England365.gr*

Νέο συμβόλαιο στον «ορίζοντα» για Μονρεάλ!!

Τις συζητήσεις που έχει με τη διοίκηση της Άρσεναλ σχετικά με την επέκταση της μεταξύ τους συνεργασίας, αποκάλυψε στο ραδιόφωνο του «talkSPORT», ο αμυντικός των «κανονιέρηδων», Νάτσο Μονρεάλ.
Την ανανέωση του συμβολαίου του με την Άρσεναλ προανήγγειλε ο Νάτσο Μονρεάλ.
Η τρέχουσα συνεργασία του Ισπανού αμυντικού με τους «κανονιέρηδες» λήγει το καλοκαίρι του 2016, αν και υπάρχει οψιόν ανανέωσης για ακόμα έναν χρόνο.
Όπως και να 'χει, ο Μονρεάλ φαίνεται πως έχει πείσει τους ανθρώπους του συλλόγου, οι οποίοι θέλουν να «δέσουν» τον παίκτη στο Λονδίνο.
«Πάντα έλεγα ότι η ιδέα μου είναι να μείνω εδώ. Μιλάμε με τον σύλλογο, χρειάζεται να μιλήσουμε και να φτάσουμε σε μία συμφωνία. Εύχομαι να συμβεί. Προφανώς και θέλω να μείνω εδώ», δήλωσε χαρακτηριστικά.
*Πηγή: England365.gr*

Βρήκαν «διαμάντι» από Γαλλία στην Πρέμιερ Λιγκ!!

Σκάουτερ για να παρακολουθήσουν από κοντά τις προσπάθειες του 22χρονου στράικερ της Νιμ, Αντονί Κουρά, έστειλαν σύμφωνα με πληροφορίες οι Νιούκαστλ, Σάντερλαντ και Γουότφορντ.
Το ενδιαφέρον τουλάχιστον τριών ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ έχει τραβήξει ο νεαρός επιθετικός της Νιμ, Αντονί Κουρά.
Τόσο η Νιούκαστλ, όσο και οι Σάντερλαντ και Γουότφορντ φαίνεται πως έστειλαν σκάουτερ για να παρακολουθήσουν από κοντά τον παίκτη στην αναμέτρηση της ομάδας του κόντρα στη Ντιζόν για το πρωτάθλημα της Λιγκ 2.
Η τιμή του παίκτη ανέρχεται μόλις στο 1 εκ. λίρες τον ερχόμενο Γενάρη, καθώς το συμβόλαιο του παίκτη με τη Νιμ λήγει το καλοκαίρι, ο ίδιος θέλει θέλει να ανανεώσει και ο σύλλογος προφανώς δεν επιθυμεί να τον χάσει ως ελεύθερο μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν.
*Πηγή: England365.gr*

Αρμάνι-Ολυμπιακός η… ταινία!! (video)

Τις καλύτερες φάσεις από την αναμέτρηση της Αρμάνι με τον Ολυμπιακό συγκέντρωσε σε ένα βίντεο η ομάδα του Μιλάνου, αλλά από μία κάμερα σχεδόν μέσα από το παρκέ.

Αρμάνι-Ολυμπιακός η… ταινία (video)













*Πηγή: sport-fm.gr*

Έσπασε την μπασκέτα ο Κρουμπάλι!! (pics)

Από τον Χάγκινς, ο οποίος έχει βεβαρημένο… ποινικό μητρώο, το περιμέναμε, αλλά ο Κρουμπάλι το κατάφερε, καθώς χάρη σε ένα δυνατό κάρφωμα έκανε… θρύψαλα το ταμπλό στο ματς του Λαυρίου με τον Άρη!

Έσπασε την μπασκέτα ο Κρουμπάλι! (pics)
Το κατόρθωμα του Τζαμέλ Χάγκινς στο ματς Κυπέλλου του Άρη με την ΑΕΚ, μιμήθηκε ο Ουσμάν Κρουμπαλί! Περίπου τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, ο φόργουορντ του Λαυρίου έκανε ένα δυνατό κάρφωμα, με αποτέλεσμα να κάνει… θρύψαλα το ταμπλό και να διακοπεί προσωρινά η αναμέτρηση με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, η καλή μέρα από το… πρωί φάνηκε, καθώς το συγκεκριμένο ματς καθυστέρησε να ξεκινήσει, καθώς πριν το τζάμπολ ο κομισάριος ζήτησε να μετρηθεί το ύψος στις μπασκέτες.

inner

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού!!

Χωρίς εκπλήξεις -και με την ίδια πετυχημένη συνταγή των προηγούμενων αγώνων- είναι η ενδεκάδα που έχει επιλέξει ο Μάρκο Σίλβα για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Βέροια.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού
Καμία διάθεση για εκπλήξεις ή rotation δεν έδειξε ο Μάρκο Σίλβα στην επιλογή της σύνθεσης του Ολυμπιακού για τη Βέροια.

Αποφεύγοντας τις αλλαγές, ο Πορτογάλος ξεκινά στο αρχικό σχήμα τους ίδιους που είχαν φέρει τα επιτυχημένα αποτελέσματα πριν το ματς Κυπέλλου με τον Πλατανιά.

Και πιο συγκεκριμένα τους εξής: Ρομπέρτο, Μαζουακού, Μποτία, Σιόβας, Ομάρ, Μιλιβόγιεβιτς, Κασάμι, Φορτούνης, Πάρντο, Σεμπά, Ιντέγε.

Όσο για το σχήμα, θα είναι 4-2-3-1, με τον Μαζουάκου-Ομάρ στα άκρα της άμυνας, τους Μποτία-Σιόβα στόπερ, τους Μιλιβόγιεβιτς-Κασάμι στα χαφ, τους Πάρντο-Φορτούνη-Σεμπά να σχηματίζουν την τριάδα μπροστά τους και προωθημένο τον Ιντέγε. *Πηγή: sport-fm.gr*

Και πώς να σταματήσεις την Ντόρτμουντ;

Δεν ήξερε από πού της… έρχονται. Η Βέρντερ μπλόκαρε το κανόνι (Ομπαμεγιάνγκ), όμως είδε την Ντόρτμουντ να μειώνει την διαφορά της απ’ την Μπάγερν με μπροστάρηδες τους Ρόις και Μχιταριάν, 3-1 στη Βρέμη

Και πώς να σταματήσεις την Ντόρτμουντ;
Το γεγονός ότι ο Ομπαμεγιάνγκ δεν σκόραρε, δεν επηρέασε καθόλου την Ντόρτμουντ που έφυγε με τη νίκη από την Βρέμη 3-1. Τη λύση στην ομάδα του Τούχελ, που μείωσε στους 5 βαθμούς την απόστασή της από την πρωτοπόρο Μπάγερν, έδωσαν οι Ρόις και Μχιταριάν.

Ο Γερμανός μεσοεπιθετικός άνοιξε το σκορ μόλις στο 9’ και ο Αρμένιος έβαλε τους φιλοξενούμενους ξανά μπροστά στο 44’, αφού στο 32ο λεπτό είχε ισοφαρίσει ο Ούτζα. Το τελειωτικό χτύπημα στην Βέρντερ ήρθε ξανά από τον Ρόις, που διαμόρφωσε με το δεύτερο τέρμα του στο 72’ το τελικό σκορ.

Τα έκανε «μαντάρα» η Σάλκε. Οι «βασιλικοί μπλε» ήρθαν ισόπαλοι 1-1 στην έδρα τους κόντρα στην Ίνγκολσταντ κι έμειναν για δεύτερη σερί αγωνιστική χωρίς νίκη. Σα να μην έφτανε αυτό, είδαν και το «τρένο» της Γκλάντμπαχ (έφτασε τις 6σερί νίκες) να μην σταματάει ούτε στο Βερολίνο -συνέτριψε τη Χέρτα 4-1- και να τους πλησιάζει στην 3η θέση με μόλις έναν βαθμό λιγότερο.

«Ματσάρα» το Άουγκσμπουργκ-Μάιντς, με τους φιλοξενούμενους που προηγήθηκαν 2-0 να σώζουν στο τέλος τον βαθμό με τον Μουτό να πετυχαίνει χατ-τρικ στην… εκπνοή, 3-3. «Ατσαλάκωτος» έφυγε ο Χουμπ Στέφενς από την Κολωνία, με την Χόφενχαϊμ να παίρνει βαθμό στο ντεμπούτο του στον πάγκο (0-0).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ενδέκατης αγωνιστικής

Παρασκευή 30/10
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μπάγερν 0-0

Σάββατο 31/10 (16.30)

Σάλκε-Ίνγκολσταντ 1-1
(77' Σανέ - 39' Λέβελς)

Άουγκσμπουργκ-Μάιντς 3-3
(42' Βέρχεκ, 50' Κου, 81' Μπομπαντίγια - 18',30',90+3' Μουτό)

Βέρντερ Βρέμης-Ντόρτμουντ 1-3
(32' Ούτζα - 9',72' Ρόις, 44' Μχιταριάν)

Κολωνία-Χόφενχαϊμ 0-0

Χέρτα Βερολίνου-Γκλάντμπαχ 1-4
(82΄ Μπάουμγιοαν αυτ. - 26' Βεντ, 28' Ράφαελ 54' Χάκα αυτ., 90+1' Νόρντβαιτ)

Βόλφσμπουργκ- Λεβερκούζεν 19:30

Κυριακή 1/11
Στουτγκάρδη-Ντάρμσταντ 16:30
Αμβούργο-Ανόβερο (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (12η)

Παρασκευή 6/11
Ανόβερο-Χέρτα (21.30)

Σάββατο 7/11 (16.30)
Μπάγερν-Στουτγκάρδη
Λεβερκούζεν-Κολωνία
Γκλάντμπαχ-Ίνγκολσταντ
Χόφενχαϊμ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Μάιντς-Βόλφσμπουργκ
Ντάρμσταντ-Αμβούργο 19:30

Κυριακή 8/11
Ντόρτμουντ-Σάλκε 16:30
Άουγκσμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης (18:30) *Πηγή: sport-fm.gr*

Ταυλαρίδης: «Τους αφήνω στην δυστυχία τους»


Σκληρή απάντηση σε όσους το έκριναν κακοπροαίρετα για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ έδωσε ο Στάθης Ταυλαρίδης, χρησιμοποιώντας λόγια του Ντέμη Νικολαΐδη, ενώ αναφέρθηκε και στο ερχόμενο ματς με την ΑΕΚ.

Ταυλαρίδης: «Τους αφήνω στην δυστυχία τους»
Για την κριτική που δέχτηκε για την εμφάνισή του στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ μίλησε ο Στάθης Ταυλαρίδης, χαρακτηρίζοντας κακοπροαίρετους όσους περιμένουν μια κακή εμφάνιση για να κρίνουν, ενώ αναφέρθηκε και σε μια ατάκα που είχε πει ο Ντέμης Νικολαΐδης.

Παράλληλα, μίλησε για το ντέρμπι με την ΑΕΚ, τονίζοντας την καλή κατάσταση που βρίσκονται οι κιτρινόμαυροι και την θέληση της ομάδας του για τη νίκη.

Αναλυτικά, όσα είπε στη Nova:

Για το ερχόμενο ντέρμπι με την ΑΕΚ: «Θα είναι το πρώτο δικό μου ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ένα ντέρμπι από τα παλιά και ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι, να το ευχαριστηθεί ο κόσμος».

Για την ΑΕΚ: «Παίζουμε εναντίον μιας πολύ καλής ομάδας. Ο Δέλλας έκανε πολύ καλή δουλειά τα χρόνια που ήταν στην ΑΕΚ. Θα έρθουν με ανεβασμένη ψυχολογία λόγω νέου προπονητή και για αυτό πρέπει να μπούμε δυνατά, αποφασιστικά, πράγμα που δεν κάναμε στην Τούμπα. Πρέπει να πάρουμε αυτό το ματς, που το θέλουμε πολύ. Η έλευση ενός νέου προπονητή, βέβαια, πάντα στην αρχή δρα πολύ θετικά. Το είδαμε και σε αυτά τα δύο παιχνίδια της ΑΕΚ. Σίγουρα η ψυχολογία κάποιων παικτών αλλάζει προς το θετικό, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από εμάς. Αν είμαστε εμείς αυτοί που πρέπει θα το πάρουμε το παιχνίδι. Η ΑΕΚ πάντως είναι καλοδουλεμένο σύνολο και μου αρέσει ο Γιόχανσον. Αθόρυβος παίκτης, αλλά κάνει τρομερή δουλειά».

Για το που θα κριθεί το ντέρμπι: «Σίγουρα στη δύναμη, αλλά και στη συγκέντρωση. Όποιος είναι πιο συγκεντρωμένος και κάνει τα λιγότερα λάθη».

Για τη εύκολη νίκη του Παναθηναϊκού στο ματς με τον Λεβαδειακό για το Κύπελλο: «Ήταν μία ψυχολογική ένεση για το ματς με την ΑΕΚ. Θέλαμε να το κερδίσουμε, να ξεκινήσουμε καλά στο Κύπελλο. Έπαιξαν και κάποια παιδιά που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής».

Για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού: «Ο κόσμος είναι πάντα στο πλευρό μας, στις καλές και στις δύσκολες στιγμές».

Για τη φιλία του με τον Κολοβέτσιο: «Βεβαίως και μιλάμε. Είναι φίλος μου. Έχουμε πολύ καλές σχέσεις από την περίοδο που ήμασταν μαζί στη Λάρισα. Το ξεχώρισα αυτό το παιδί, γιατί δεν μοιάζει με τους νεοέλληνες. Κοιτάζει πως θα εξελιχθεί, πως θα πάει μπροστά. Είμαι χαρούμενος που τον έχω φίλο...».

Για την ήττα από τον ΠΑΟΚ και τη μάχη του τίτλου: «Χάσαμε πολύτιμος έδαφος. Είμαστε μακριά από την πρώτη θέση, αλλά το πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος. Υπάρχει πίστη, όμως. Κοιτάζουμε ένα – ένα τα ματς και έχουμε πίστη. Αν δεν υπάρχει πίστη καλύτερα να μην παίζεις ποδόσφαιρο».

Για την κριτική που δέχθηκε μετά το ντέρμπι της Τούμπας και την ανανέωση του συμβολαίου του: «Είναι λίγο νωρίς να μιλήσουμε για αυτό το θέμα. Προσπαθώ να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Λάθη κάνουν όσοι είναι στον πάγκο και στην κερκίδα. Δεν αποποιούμαι των ευθυνών μου. Η καλοπροαίρετη κριτική σε κάνει καλύτερο, αλλά υπάρχουν και μερικοί που περιμένουν το πρώτο σου λάθος στη γωνία για να σε πυροβολήσουν. Ο Ντέμης το είχε πει πολύ καλά: Υπάρχουν μερικοί δυστυχισμένοι που προσπαθούν να σε απαξιώσουν για να θρέψουν το τέρας που βρίσκεται μέσα τους. Τους αφήνω στην δυστυχία τους...».

Πάβλοβιτς: «Είμαστε στεναχωρημένοι με την παρουσία μας στη Βαρκελώνη»

Ο Παναθηναϊκός είναι αναγκασμένος να αντιδράσει μετά τη βαριά ήττα από την Μπαρτσελόνα και αυτό θέλει να το κάνει αρχής γενομένης από το ματς με τον Κολοσσό, σύμφωνα με τον Σάσα Πάβλοβιτς.

Πάβλοβιτς: «Είμαστε στεναχωρημένοι με την παρουσία μας στη Βαρκελώνη»
Σοβαρός και συγκεντρωμένος θα πρέπει να μπει ο Παναθηναϊκός στην αναμέτρηση με τον Κολοσσό Ρόδου, σύμφωνα με τον Σάσα Πάβλοβιτς, ο οποίος μετέφερε τη στεναχώρια όλων στο «τριφύλλι» ύστερα από τη βαριά ήττα από την Μπαρτσελόνα.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Σάσα Πάβλοβιτς στο blog που έχει στον ΕΣΑΚΕ:

«Χαιρετώ τους φίλους του μπάσκετ.

Τα ταξίδια μας συνεχίστηκαν και η αλήθεια είναι ότι έχουμε περάσει περισσότερη ώρα στα αεροπλάνα παρά στο έδαφος. Αν προτιμάτε, περισσότερη ώρα στο εξωτερικό ή εκτός έδρας, παρά στο ΟΑΚΑ ή στα σπίτια μας. Πρώτα είχαμε να αντιμετωπίσουμε το Ρέθυμνο, μια πολύ καλή ομάδα και σε ένα υπέροχο κοινό, όπου είχαμε βέβαια και πολλούς δικούς μας οπαδούς στο πλευρό μας.

Αυτό είναι σπουδαίο. Το να νοιώθεις δηλαδή πως όπου κι αν αγωνίζεσαι οι φίλοι σου είναι κοντά και σε στηρίζουν. Ποιος δε θα ήθελε να το έχει αυτό; Κι εμείς είμαστε πολύ χαρούμενοι επειδή το έχουμε.

Περάσαμε δύσκολα τις τελευταίες ημέρες και συνεχίζονται τα προβλήματα. Στις απουσίες του Νίκου και του Λευτέρη, προστέθηκαν ο Βλάντο και ο Όγκνιεν και τελικά και ο Τζέιμς. Πήγαμε να παίξουμε στη Βαρκελώνη με πολλά προβλήματα διότι οι απουσίες δεν σε επηρεάζουν μόνο στους αγώνες αλλά και στις προπονήσεις. Όταν είμαστε λίγοι δεν μπορούμε να κάνουμε κανονική προπόνηση. Συν το γεγονός ότι από το βαρύ πρόγραμμα και τις απουσίες επιβαρύνονται σημαντικά όσοι είναι υγιείς και είναι λίγοι λόγω των τραυματισμών.

Δε θέλω να πιστέψει κανείς ότι προβάλω δικαιολογίες. Περιγράφω μια κατάσταση και δε ψάχνω ποτέ στην καριέρα μου για δικαιολογίες. Γι’ αυτό και είμαστε όλοι πολύ στεναχωρημένοι με την παρουσία μας στη Βαρκελώνη. Θα μείνουμε κοντά ο ένας στον άλλο και με τον τρόπο αυτό θα ξεπεράσουμε τα πάντα. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν.

Αυτό που περιμένουμε τώρα από τους εαυτούς μας είναι η αντίδραση. Θα πρέπει να αντιδράσουμε σωστά και να επιστρέψουμε όπως πρέπει στις επόμενες αναμετρήσεις, αρχής γενομένης από τον αγώνα με τον Κολοσσό. Είναι ευχάριστο το ότι αγωνιζόμαστε στην έδρα μας και γνωρίζουμε ότι απέναντί μας θα έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, που ήδη έχει δείξει καλή εικόνα στο πρωτάθλημα. Φυσικά και θα είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι ώστε να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό, να επιστρέψουμε στις επιτυχίες και να διατηρήσουμε το αήττητο στο πρωτάθλημα.

Θα τα πούμε την άλλη εβδομάδα

Σάσα
».

Μουρίνιο, ο Mr… nothing!! (video)


Προς Θεού, δεν λέμε για τις επιτυχίες του. Όμως ο Ζοσέ Μουρίνιο στη συνέντευξή του στην αγγλική τηλεόραση μετά την ήττα της Τσέλσι από τη Λίβερπουλ απαντούσε διαρκώς με ένα «nothing to say».

Μουρίνιο, ο Mr… nothing (video)
Συνήθως είναι λαλίστατος. Όμως μετά τη νέα ήττα της Τσέλσι, με 3-1 από τη Λίβερπουλ στο «Στάμφορντ Μπριτζ», ο Ζοσέ Μουρίνιο έσπασε τα νεύρα των τηλεθεατών και του δημοσιογράφου απαντώντας σε κάθε ερώτηση με ένα «nothing to say» (μτφ: δεν έχω τίποτα να πω).

Εξαίρεση αποτέλεσε η ερώτηση για τη στάση των φιλάθλων απέναντί του, καθώς αρκετοί φώναξαν συνθηματικά το όνομα του στηρίζοντάς τον. «Ο κόσμος δεν είναι ηλίθιος», είπε, ενώ ερωτηθείς αν ανησυχεί για τη θέση του ή τη στήριξη της διοίκησης απάντησε μονολεκτικά «όχι».







*Πηγή: sport-fm.gr*

Επιτέλους νίκη για Κράσνι!!

Μετά από τέσσερις σερί ήττες, η Κράσνι επέστρεψε στις επιτυχίες στη VTB League περνώντας από το Μινσκ.

Επιτέλους νίκη για Κράσνι
Νίκη μετά από τέσσερις σερί ήττες στη VTB League και δύο στο Eurocup για την Κράσνι. Η εκ των αντιπάλων της ΑΕΚ στο Eurocup πέρασε με 81-77 από την έδρα της Τσμόκι Μινσκ κι έφτασε τις δύο νίκες σε έξι ματς.

Ο Τζόρνταν Χάμιλτον είχε 23 πόντους και 12 ριμπάουντ, ο Αντρέι Ματεϊούνας πρόσθεσε 12 και ο Βιάτσεσλαβ Ζάιτσεφ 11 πόντους, ενώ ο Ντι Τζέι Κούπερ είχε 9 πόντους και 11 ασίστ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ξέσπασε» η Εφές!!


Η Μπουγιουκτσεκμέσε την… πλήρωσε για τις δύο σερί ήττες της Αναντολού Εφές, σε Τουρκία και Ευρωλίγκα, με την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς να την συντρίβει 91-61! Ευρεία νίκη (103-91) για Μπεσίκτας.

«Ξέσπασε» η Εφές!
Το καλύτερο… θύμα για να «ξεσπάσει», μετά τις ήττες από Μπάνβιτ και Τσεντεβίτα, ήταν η Μπουγιουκτσεκμέσε για την Αναντολού Εφές, η οποία τη συνέτριψε 91-61. Πρώτοι σκόρερ για την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν οι Σάριτς και Ντάνστον με 14 πόντους, με τον Ερτέλ να είχε 13 πόντους και 9 ασίστ, ενώ νταμπλ-νταμπλ έκανε ο Ντεβερίογλου με 10 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ.

Από ‘κει και πέρα, σε μία εντυπωσιακή νίκη έφτασε η Μπεσίκτας, καθώς νίκησε 103-91 την Ιστανμπούλ ΒΒ. Κορυφαίος για την αντίπαλο του ΠΑΟΚ στο Eurocup ήταν ο Ματσέι Λάμπε με 27 πόντους και 13 ριμπάουντ, ενώ ο Τσενκ Ακιόλ πρόσθεσε άλλους 14. Από τους ηττημένους πρώτος σκόρερ ήταν ο Νταμίρ Μάρκοτα με 25 πόντους. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τα καλύτερα του καλύτερου Γιανγκ στο Μιλάνο!! (video)

O Πάτρικ Γιανγκ έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με τον Ολυμπιακό στο Μιλάνο. Δείτε τα highlights της εμφάνισης του Αμερικανού σέντερ.

Τα καλύτερα του καλύτερου Γιανγκ στο Μιλάνο (video)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Όλοι μέσα για Ολυμπιακό, «αντίο» από Μπάλαμπαν!!

Χωρίς προβλήματα συνεχίζει ο ΠΑΟΚ την προετοιμασία του για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, καθώς σε φουλ πρόγραμμα μπήκε και ο Ούρος Ντούβνιακ. Παρελθόν και επίσημα ο Ντάρκο Μπάλαμπαν.

Όλοι μέσα για Ολυμπιακό, «αντίο» από Μπάλαμπαν
Ευχάριστα νέα στον ΠΑΟΚ ενόψει του ματς με τον Ολυμπιακό, την προσεχή Δευτέρα (2/11). Ο «Δικέφαλος του Βορρά» συνέχισε την προετοιμασία του για τη δύσκολη αναμέτρηση κόντρα στους «ερυθρόλευκους», με τον Σούλη Μαρκόπουλο να είχε όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

Κι αυτό γιατί κανονικά γυμνάστηκε και ο Ούρος Ντούβνιακ, ο οποίος είχε χάσει τις προπονήσεις των τελευταίων δύο ημερών, λόγω μυϊκών σπασμών στην πλάτη. Από ‘κει και πέρα, ο Ντάρκο Μπάλαμπαν αποτελεί και τυπικά παρελθόν από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, η οποία τον ενημέρωσε πως δεν πρόκειται να συνεχίσει τη συνεργασία μαζί του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

«Ο Ντάρκο Μπάλαμπαν ολοκλήρωσε την παρουσία του στον ΠΑΟΚ, ενημερώθηκε από την ομάδα ότι δεν θα συνεχιστεί η συνεργασία των δύο πλευρών και αύριο θα αποχωρήσει από την Θεσσαλονίκη. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ τον ευχαριστεί για την παρουσία του στην ομάδα και του εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του».

Ενισχυμένος στην Τρίπολη ο ΠΑΟΚ!!


Με τους Λέοβατς και Σάμπο που ήταν αμφίβολοι θα βρεθεί στην Τρίπολη για το ματς με τον Αστέρα ο ΠΑΟΚ. Αρκετές θα είναι ωστόσο οι απουσίες του «Δικεφάλου του Βορρά».

Ενισχυμένος στην Τρίπολη ο ΠΑΟΚ
Συν δύο στον ΠΑΟΚ για το παιχνίδι (1/11, 15:00) με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Μάριν Λέοβατς, ο οποίος είχε ταλαιπωρηθεί από τραυματισμό προπονήθηκε και σήμερα και κρίθηκε έτοιμος για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ακολούθησαν το πρόγραμμα και οι Στέλιος Κίτσιου, Γκόικο Τσίμιροτ αλλά δεν είναι στην αποστολή. Αντιθέτως, ο Έρικ Σάμπο αν και έχασε κάποιες προπονήσεις είναι στην 18αδα που ανακοίνωσε ο Ιγκόρ Τούντορ. Οι Δημήτρης Κωνσταντινίδης , Γιάννης Μυστακίδης ακολούθησαν ειδικό πρόγραμμα επανένταξης κι ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ πρόγραμμα αποθεραπείας με ποδήλατο και τρέξιμο στο γήπεδο.

Ο Κροάτης τεχνικός αφιέρωσε αρκετό χρόνο στην τακτική το Σάββατο και ανέλυσε στους παίκτες του το πώς θέλει να κινηθούν στο αυριανό ματς.

Οι 18 που μετέχουν στην αποστολή είναι οι: Όλσεν , Γλύκος , Τζαβέλλας , Βίτορ , Κόστα , Μαλεζάς , Λέοβατς , Σκόνδρας , Γκολάσα , Χαρίσης, Σάμπο, Τζιόλης, Μακ, Πέλκας, Κοροβέσης, Ροντρίγκες, Ζάιρο, Αθανασιάδης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μπαμ Μπουμ(αλ)!!

Συνέχισε τις… πιστολιές ο Πανιώνιος! Πέρασε επιβλητικά και απ’ την Λιβαδειά, επικρατώντας 2-0 του Λεβαδειακού, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ολιβιέ Μπουμάλ, που έβγαλε ασίστ και έβαλε γκολάρα.

Μπαμ Μπουμ(αλ)

Μετά από ένα πολύ χλιαρό πρώτο ημίχρονο οι κυανέρυθροι μπήκαν αποφασισμένοι και πήραν το προβάδισμα με τον Καραμάνο, με δημιουργό τον Μπουμάλ, ο οποίος στο 57’ διπλασίασε τα τέρματα με τρομερό σουτ. Πρόκειται, μάλιστα, για την πρώτη νίκη της ιστορία του Πανιωνίου στη Λιβαδειά.

Εντυπωσιακός για ακόμα μια φορά ο Πανιώνιος, έφτασε τους 16 βαθμούς και -έχοντας παιχνίδι περισσότερο- «έπιασε» την ΑΕΚ στη τρίτη θέση της βαθμολογίας, ενώ ο Λεβαδειακός έμεινε στην ενδέκατη θέση με 11 βαθμούς.

Το ματς:



Δεν κατάφεραν να… ζεστάνουν τον κόσμο στο γήπεδο της Λιβαδειάς οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο. Ένα χλιαρό 45λεπτο με ελάχιστες ευκαιρίες τους κράτησε στο «0» με το δημιουργικό κομμάτι να «πάσχει», αφού φάνηκε πως η προσοχή τους ήταν στραμμένη στην άμυνα.

Η πρώτη αξιόλογη φάση ήταν για τον Λεβαδειακό με δυνατό σουτ του Μαχαίρα στο 10’, ενώ στο 15’ ο Πανιώνιος είχε την ευκαιρία του, όμως ο Τσιντώτας έβγαλε το δυνατό σουτ του Οικονόμου και στη συνέχεια ο Καραμάνος, που πήρε την επαναφορά, υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ.

inner

Ο Λεβαδειακός κράτησε ελαφρά υπεροχή, όμως δεν κατάφερε να τη μετατρέψει σε κάτι καλύτερο. Η ένταση κυριάρχησε στο υπόλοιπο του ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται χωρίς τέρματα στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μισό του ματς ο Πανιώνιος αποφάσισε να… μετατρέψει την Λιβαδειά σε νέα Σμύρνη. Μπήκε σαν «δαιμονισμένος» και 26’’ μετά το πρώτο σφύριγμα άνοιξε το σκορ, με φοβερή ασίστ του Μπουμάλ και κεφαλιά του Καραμάνου.

inner

Ο Λεβαδειακός πίεσε ελαφρά για την ισοφάριση, όμως ο… ασυγκράτητος Μπουμάλ έκανε το 2-0 με τρομερό γκολ μέσα απ’ την περιοχή.

Οι γηπεδούχοι ανέκτησαν ξανά τον έλεγχο του ματς, έχοντας ως κύριο εκφραστή της επιθετικής τους δραστηριότητας τον Μάντζιο, με τους φιλοξενούμενους πλέον να έχουν το μυαλό τους στην άμυνα.

inner

Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν ούτε τώρα να φανούν απειλητικοί με τον Πανιώνιο να έχει δύο ακόμα ευκαιρίες με τον Ανσαριφάρντ και να κρατάει εύκολα το υπέρ του αποτέλεσμα



Οι συνθέσεις:


Λεβαδειακός (Μάντζιος): Τσιντώτας, Γιάχιτς, Μουλόπουλος (80’ Μίνγκας), Εντουίν, Στάθης, Φαβάλι, Μαχαίρας (64’ Γιακουμάκης), Νικολάου, Ρομέου, Μάντζιος, Ναβάρο(68’ Ντομοβτσίσκι).

Στον πάγκο οι: Βερέμκο, Μανωλάς, Τριποτσέρης, Θέος.

Πανιώνιος (Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Οικονόμου, Μπακασέτας(68’ Ανσαριφάρντ), Ρισβάνης, Μπουμάλ, Χατζηισαΐας, Σιώπης, Βλάχος, Κόρμπος, Καραμάνος (82’ Χαλκιαδάκης), Βιγιάλμπα (79’ Μασούρας).

Στον πάγκο οι: Διούδης, Αργυρόπουλος, Τσουλής, Καθάριος. *Πηγή: sport-fm.gr*