Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Οι βαθμοί που λείπουν από το Καυτανζόγλειο…!!

O Δημήτρης Τσομπατζόγλου γράφει για την προσπάθεια κάλυψης της γκέλας του Καυτανζογλείου και για την διαφορετική αντιμετώπιση του ΠΑΟΚ απέναντι στο... σύστημα.
Ποδόσφαιρο έχουμε, με πολύ ωραία ματς αυτό το ΣΚ (αλλά και την Δευτέρα), ορισμούς διαιτητών και αντιδράσεις που προκαλούν γέλια και κλάματα έχουμε, ενώ… μάλλον θα έχουμε και Σχορτσιανίτη.

Ξεκινώντας… καθαρά ποδοσφαιρικά και σε αγωνιστικό επίπεδο, ο ΠΑΟΚ τελειώνει αυτή την αγωνιστική, το πολύ δύσκολο σερί αγώνων πρωταθλήματος με ΑΕΚ, Ατρόμητο, Ολυμπιακό, Ηρακλή, Παναθηναϊκό Αστέρα. Ένα πρόγραμμα το οποίο θα περάσουν όλες οι ομάδες.

Από αυτές τις συγκεκριμένες αναμετρήσεις, οι βαθμοί που λείπουν για τον ΠΑΟΚ, είναι κυρίως αυτοί του Καυτανζογλείου. Εκεί όπου έπρεπε και άξιζε να κερδίσει. Αν είχε αυτούς τους δύο πόντους η ομάδα του Τούντορ (αν ήταν γεγονός το 2-4 δηλαδή και όχι το μαγικό 3-3) στον περίγυρο του Δικεφάλου, θα υπήρχε κάτι σαν… ενθουσιασμός. Γιατί και η εικόνα είναι πολύ καλή (ειδικά για ομάδα 2-3 μηνών) αλλά και τα αποτελέσματα (από την αρχή και τα μέσα Ιουλίου μέχρι τώρα) θεωρούνται καλά. Εκείνη η απώλεια με τον Ηρακλή άλλαξε λίγο το κλίμα και εκείνοι οι πόντοι αναζητούνται σε άλλο παιχνίδι.

Αν ο ΠΑΟΚ τα καταφέρει στην Τρίπολη το μεσημέρι της Κυριακής, αν κερδίσει αυτό το πολύ δύσκολο ματς, απέναντι στον Αστέρα που παίζει -πλέον- σχεδόν πλήρης και προσπαθεί να ανέβει, αν «έρθει» αυτό το «διπλό», τότε ο ΠΑΟΚ καλύπτει την γκέλα του Καυταντζογλείου, θα έχει ικανοποιητική βαθμολογική συγκομιδή και θα συνεχίσει με άλλο αέρα, το πιο βατό σερί αγώνων που έρχεται.

Κατά τα άλλα τις περασμένες μέρες αναφερθήκαμε με στοιχεία και παραδείγματα, στο πόσο διαφορετικά (από όλους μας) αντιμετωπίζει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ την κατάσταση με την ΕΠΟ, το σύστημα, την ΚΕΔ και την Ελληνική διαιτησία. Με μία σοβαρότητα που… πολλές φορές έρχεται κόντρα και στις απαιτήσεις του δικού της κοινού.

Και να… λίγο μετά το Ολυμπιακός-Πλατανιάς, όπου τηρείται αυτή η φοβερή παράδοση, που φέρνει τον Ολυμπιακό να στρέφεται ΠΑΝΤΑ και ΚΑΘΕ χρόνο, εναντίον του πρώτου διαιτητή ο οποίος παίζει σε αγώνα που οι ερυθρόλευκοι ΔΕΝ κερδίζουν…

Φέτος ο Κομίνης στο ματς κυπέλλου με τον Πλατανιά, πέρυσι ο Παππάς στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, πρόπερσι ο Σιδηρόπουλος και πάλι στο 0-0 του Αγρινίου, πιο παλιά ο Κύρκος που σταμάτησε την διαιτησία μετά από Αστέρας-Ολυμπιακός, ο Σταθόπουλος το 2010 μετά από ήττα με τον Ηρακλή, ενώ υπήρχε και το ζήτημα… Δαλούκα σε αγώνα άλλη ομάδας. Πάντα όμως, τέτοια περίοδο, στην αρχή της σεζόν, για να περάσουν και τα σωστά μηνύματα!

Τακτική ξεκάθαρη για ένα σύστημα που ακόμη και όταν ποδοσφαιρικά η ομάδα πάει «τρένο», δεν αφήνει τίποτα στην τύχη και λαμβάνει πάντα τα μέτρα της…

Και μετά από αυτό… να η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Όπως όλοι περίμεναν δηλαδή… Όπως μπορεί και ότι μπορεί ο καθένας κάνει…

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πάντως εξακολουθεί να σιχαίνεται τους λαϊκισμούς και την δημιουργία εντυπώσεων, ενώ από την άλλη δεν ξέρει, δεν θέλει και προφανώς δεν μπορεί να ακολουθήσει και την τακτική των εκφοβισμών. Τι θα κερδίσει με αυτή την τακτική… θα φανεί στο τέλος.

Από την άλλη… οι ορισμοί Δημητρόπουλου-Γεωργαράκου στο Περιστέρι την περασμένη εβδομάδα και Μήτσιου-Φραγκιαδάκη στη Βέροια, φανερώνουν ότι (παρά τα όσα εμείς εκτιμούμε για την μεγάλη ανωτερότητα του πρωτοπόρου) ΤΙΠΟΤΑ δεν αφήνεται στην τύχη του… Ακόμη και για τέτοια πολύ πιθανά διπλά…

* Στο μπάσκετ ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να ενισχυθεί με τον Σχορτσιανίτη για ένα διάστημα δύο μηνών. Αυτή είναι η κατάσταση. Τέτοιες συμφωνίες μπορεί να κάνει ο ΠΑΟΚ και έτσι προσπαθεί να καλύψει (εδώ και χρόνια) την οικονομική διαφορά που έχει με άλλες ομάδες. Συνήθως στο τέλος, ο πιο φτωχός αλλά σοφός μπασκετικά ΠΑΟΚ (με Πρέλεβιτς, Σταυρόπουλο, Μαρκόπουλο, Ζουρνατζίδη)  καταφέρνει και κερδίζει-εκθέτει άλλους πιο «πλούσιους». Και φέτος αυτό θα προσπαθήσει να κάνει. Με γνώση και μπασκετική λογική, να επικρατήσει των νεόπλουτων που τώρα μοιάζουν πολύ πιο δυνατοί από αυτόν. Δεν είναι εύκολο, αλλά… είναι και αυτή μία μεγάλη πρόκληση.      

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: