Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

«Κουφό» ματς κόντρα στον Αμπντούν!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί στο sport-fm.gr γιατί θεωρεί «κουφό» το παιχνίδι του Ολυμπιακού στη Βέροια του Αμπντούν!

«Κουφό» ματς κόντρα στον Αμπντούν!
• Τέτοια παιχνίδια σαν το σημερινό στη Βέροια, εγώ τα λέω «κουφά». Είναι πονηρά παιχνίδια, που «κανονικά» ως Ολυμπιακός πρέπει να τα πάρεις, αλλά και που μπορεί να τα χάσεις μέσα από τα χέρια σου, σα να έχεις πατήσει σε πεπονόφλουδα!

• Βλέπεις τη Βέροια: δεν υπάρχει άλλη ομάδα στην Ελλάδα σαν αυτήν! Τι εννοώ: σχεδόν όλα τα παιχνίδια της κρίνονται στα τελευταία λεπτά! Στο 93’ κερδίζει, στο 90’ χάνει! Τέτοιο πράγμα, πραγματικά δεν μπορείς να το συναντήσεις σε καμία άλλη ομάδα! Δηλαδή όλοι οι αγώνες της να είναι στην τσίτα μέχρι το τελευταίο λεπτό κι εκεί γύρω στο 90’ να υπάρχει πάντα μία ανατροπή!

• Προσέξτε…
Βέροια-ΠΑΣ 1-1, με ισοφάριση της Βέροιας στο 92’!
Παναιτωλικός-Βέροια 1-1, με το 0-1 στο 77’ και το 1-1 στο 82’!
Βέροια-ΑΕΚ 1-2, με το νικητήριο γκολ στο 90’!
Καλλονή-Βέροια 0-1, με το γκολ στο 94’!
Πανιώνιος-Βέροια 0-1 στο 93’!
Ατρόμητος-Βέροια 2-2 με το 2-1 στο 84’ και το 2-2 στο 88’!

• Άρα μετράμε τρία υπερπολύτιμα (δύο νίκες, μία ισοπαλία) γκολ της Βέροιας με γκολ στο 92’, 93’ κι 94’ (!!!), μία ήττα της στο 90’ και δύο ισοπαλίες της (ενώ κέρδιζε) στο 82’ και στο 88’! Εγώ μία τέτοια ομάδα θα την υπολόγιζα πολύ και δεν θα ήθελα να αφήσω το ματς να πάει με ρευστό σκορ στο φινάλε.

• Μεγάλη ιδιαιτερότητα του αγώνα κι η παρουσία του Αμπντούν για πρώτη φορά ως αντίπαλου του Ολυμπιακού, μετά από δύο χρόνια. Ο Αλγερινός μπορεί να μην είναι στη φόρμα που ήταν όταν έφυγε από την Ελλάδα για την Αγγλία, όμως πολύ εύκολα μπορεί να κάνει τη διαφορά σε μεμονωμένα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος.

• Γενικά η Βέροια έχει επικίνδυνους ακραίους (Αμπντούν, Μερεμπασβίλι, Γιουσούφ), έμπειρους φορ όπως ο Ναζλίδης (σε περίοδο ρέντας) κι ο Καϊκούτ κι ένα μεσοεπιθετικό με ξεχωριστή ποιότητα για την ελληνική Λίγκα όπως ο Πολωνός Μαγέφσκι. Όμως, ο Γεωργιάδης προτιμάει να μην «ανοίγει» το παιχνίδι της κι έτσι βλέπουμε σχεδόν όλα τα ματς με κλειστά σκορ.

• Στη μεσαία γραμμή βλέπουμε τους πιο έμπειρους Νέτο και Σιόντη με το νεαρό Μεξικάνο Άρτσε, ενώ ο Ιμπραίμ σίγουρα θα θέλει να «δείξει» στον Ολυμπιακό ότι έκανε λάθος, που δεν του έδωσε ποτέ την ευκαιρία.

• Η άμυνα έχει δύο πιτσιρίκια του ΠΑΟΚ (Πούγγουρα, Γιαννούλη) και τους έμπειρους Ιβάν Μαλόν κι Εντζενγκουέλε κι ένα γκολκίπερ (Τζόναθαν Λόπες) παλιά καραβάνα και καλό κάτω από τα δοκάρια.

• Ο Γεωργιάδης με τον Βρύζα έδειξαν πόσο θέλουν να κτυπήσουν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, κάνοντας την Τετάρτη στο Κύπελλο, στο Περιστέρι, οκτώ-εννιά αλλαγές συγκριτικά με την ενδεκάδα που την περασμένη Κυριακή είχε κερδίσει στη Νέα Σμύρνη για το πρωτάθλημα.

• Για εμένα το κλειδί σήμερα μπορεί να είναι η πρώτη μισή ώρα. Να μπει ο Ολυμπιακός δυνατά και να επιβληθεί στο ξεκίνημα. Ειδάλλως μετά θα πάει για θρίλερ με άγνωστη έκβαση. Αν και πέρσι (2-0) στο 70’ το αποτέλεσμα ήταν 0-0. Όπως και πρόπερσι (5-0) το αποτέλεσμα στο 60’ ήταν 0-0!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: