Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

«Πακέτο» Σίτι-Άρσεναλ, κόλλησε η Γιουνάιτεντ!!

Σε μεταξύ τους μάχη -που δεν ακολουθεί η Γιουνάιτεντ- πάνε να μετατρέψουν την υπόθεση-τίτλο οι Άρσεναλ και Μαν. Σίτι. Ενώ καθάριζαν Σουόνσι και Νόριτς, οι «διάβολοι» κολλούσαν με την Κρίσταλ Πάλας.

«Πακέτο» Σίτι-Άρσεναλ, κόλλησε η Γιουνάιτεντ! (video)
Αποφασισμένες να μετατρέψουν σε δική τους μονομαχία το ποιος θα είναι ο επόμενος πρωταθλητής Αγγλίας έδειξαν οι Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι.

Με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας -αλλά κοινή κατάληξη το ότι συνέχισαν με νίκες- οι Λονδρέζοι και οι «πολίτες» εκμεταλλεύτηκαν την απώλεια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας και πήραν αμφότερες απόσταση στην κορυφή.

Πιο συγκεκριμένα, οι «κανονιέρηδες» άφησαν πίσω το σοκ της τριάρας στο Λιγκ Καπ από τη Σέφιλντ Γουένστεϊ και τους πολλούς τραυματισμούς που τους έχουν πλήξει και πέρασε με στιλ (3-0) από την έδρα της Σουόνσι.

Με τους Ζιρού και Κοσιελνί να καθαρίζουν το ματς και τον Κάμπελ να δίνει διαστάσεις στο σκορ, η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Champions League εκδικήθηκε τους «κύκνους» για τις δυο περσινές ήττες και θα πάει φορτσάτη στο δύσκολο ματς του Μονάχου.

Την ίδια ώρα, η Σίτι τα έβρισκε απρόσμενα σκούρα απέναντι στη Νόριτς. Προσκρούοντας στο αμυντικό τείχος των φιλοξενούμενων, οι «πολίτες» φάνηκαν να βρίσκουν λύση στο 67’ με τον Οταμέντι. Ο Ζερόμ, ωστόσο, τους πάγωσε στο 83’ και χρειάστηκε ένα πέναλτι του Τουρέ στο 89’ (για το οποίο αποβλήθηκε νωρίτερα ο Μάρτιν) για να έρθει το 2-1 που κράτησε τους παίκτες του Πελεγκρίνι στην κορυφή.



Αντίθετα, μακριά απ’ αυτή (αλλά όχι σε μη αναστρέψιμη απόσταση) έμεινε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δοκιμαζόμενη στην έδρα της δυνατής Κρίσταλ Πάλας, η ομάδα του Φαν Χάαλ κράτησε ανέπαφη την εστία της, αλλά έμεινε «άσφαιρη» για τρίτο σερί ματς (μετά το ντέρμπι με τη Σίτι και το παιχνίδι-αποκλεισμό από τη Μίντλεσμπρο για το Λιγκ Καπ) κι έχασε έδαφος στη μάχη του τίτλου (0-0).



Αυτή την απώλεια πάντως δεν κατάφερε να την εκμεταλλευτεί η Γουέστ Χαμ, που δοκίμασε την πίκρα της ήττας για πρώτη φορά από τις 28 Αυγούστου! Οι Λονδρέζοι έπεσαν θύματα του εξαιρετικού Ιγκάλο (που σκόραρε δυο φορές) κι έφυγαν με σκυμμένο κεφάλι από το Γουότφορντ (2-0).

Κι όλα αυτά ενώ η εκπληκτική Λέστερ του Κλαούντιο Ρανιέρι μπορεί να έχει το κεφάλι της πιο ψηλά από ποτέ! Με ήρωες τον Μαχρέζ (που σκόραρε δις κι έφτασε τα 7 γκολ) και τον Βάρντι που έφτασε τα 11, οι «αλεπούδες» πέρασαν από την έδρα της Γουέστ Μπρομ (3-2) και ξεπέρασε τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γουέστ Χαμ, καμαρώνουν πλέον στην τρίτη θέση με απόσταση τριών πόντων από την κορυφή.

Όσο για τη Νιούκαστλ, δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τη μιζέρια στην οποία την ξαναβύθισε την προηγούμενη εβδομάδα η μισητή Σάντερλαντ και αποτυγχάνοντας να λυγίσουν τη Στόουκ μέσα στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» (0-0), έμεινε κολλημένη μέσα στην επικίνδυνη ζώνη.

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής (17:00)

Σάββατο, 31/10

Τσέλσι-Λίβερπουλ 1-3
(4’ Ραμίρες - 45’+3’ Κουτίνιο, 83’ Μπεντέκε)

Σουόνσι-Άρσεναλ 0-3
(49’ Ζιρού, 68’ Κοσιελνί, 74’ Κάμπελ)

Γουέστ Μπρομ-Λέστερ 2-3
(30’ Ροντόν, 84’ πεν. Λάμπερτ - 57’, 64’ Μάχρεζ, 77’ Βάρντι)

Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0

Μάντσεστερ Σίτι-Nόριτς 1-0
(67’ Οταμέντι)

Νιούκαστλ-Στόουκ 0-0

Γουότφορντ-Γουέστ Χαμ 2-0
(39’, 48’ Ιγκάλο)

Κυριακή, 1/11

Έβερτον-Σάντερλαντ (15:30)
Σαουθάμπτον-Μπόρνμουθ (18:00)

Δευτέρα, 2/11

Τότεναμ-Άστον Βίλα (22:00)


Η επόμενη αγωνιστική (12η)

Σάββατο, 7/11 (17:00)

Μπόρνμουθ-Νιούκαστλ (14:45)
Λέστερ-Γουότφορντ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Μπρομ
Νόριτς-Σουόνσι
Σάντερλαντ-Σαουθάμπτον
Γουέστ Χαμ-Έβερτον
Στόουκ-Τσέλσι (19:30)

Κυριακή, 8/11

Άστον Βίλα-Μάντσεστερ Σίτι (15:30)
Άρσεναλ-Τότεναμ (18:00)
Λίβερπουλ-Κρίσταλ Πάλας (18:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: