Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Το διπλό της... προοπτικής!!

Γράφει ο Γιώργος Ζαΐρης 
Με το Κύπελλο ο ΠΑΟΚ θα ασχοληθεί και πάλι τον Δεκέμβριο όταν και θα ταξιδέψει στα Χανιά για την 2η αγωνιστική. Η νίκη με τον Πανθρακικό ήρθε έστω και αν χρειάστηκε να επιστρατευτούν Ροντρίγκες και Μακ και η ουσία είναι ότι ο ΠΑΟΚ απέφυγε το περσινό κάζο με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Πλέον το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον αγώνα της Κυριακής στην Τρίπολη. Απέναντι στον Αστέρα ο ΠΑΟΚ εκτός έδρας μετρά εφιαλτικά απογεύματα που αρχίζουν από εκείνον τον  ημιτελικό Κυπέλλου με τον Δώνη. Πέρσι ο ΠΑΟΚ αν και είχε δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία δεν έκανε ούτε μια ευκαιρία στον αγώνα της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος σε ένα από τα πιο άθλια παιχνίδια του.

Το πέρσι όμως φαίνεται ότι ο ΠΑΟΚ θέλει και μπορεί να το ξορκίσει και στην Τρίπολη. Το έκανε με τον Ατρόμητο πριν από μερικές εβδομάδες στο Περιστέρι, θέλει να το πετύχει και την Κυριακή στις 15:00 στην Αρκαδία. Όπως σημειώνω και στον τίτλο της στήλης, είναι διπλό που μπορεί να δώσει προοπτική στον ΠΑΟΚ. Αφενός διότι θα κερδίσει επιτέλους μια ομάδα που σπανίως κερδίζει στην έδρα της και αφετέρου διότι με αυτό το  ματς ολοκληρώνει μια δύσκολη εξάδα αγώνων όπου έπαιξε με τους τρεις του ΠΟΚ και τον Ατρόμητο.

Αν κανείς δει το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ από εδώ και πέρα μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μη ρεαλιστής αν υποστηρίξει ότι μπορεί να πετύχει το απόλυτο στη συγκομιδή βαθμών. Αλλά το σημαντικό είναι για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους να κερδίσει τον Αστέρα την Κυριακή. Το ευχάριστο για τον Τούντορ είναι ότι θα έχει ξεκούραστο τον Τζιόλη και τον Λέοβατς ενώ η απουσία του Μπερμπάτοφ προσωπικά δεν το θεωρώ ανυπέρβλητο εμπόδιο από τη στιγμή που υπάρχει ο φορμαρισμένος Μακ, ο συνεπής Ζάιρο αλλά και ο Στέφανος Αθανασιάδης ανεξάρτητα του ότι είναι βαρύς στους τελευταίους αγώνες.

Η απουσία του Κάτσε είναι ένα θέμα αλλά τόσο η εμφάνιση του Χαρίση όσο και η παρουσία του Γκολάσα ως χαφ στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Πανθρακικό προσφέρονται ως λύσεις στον Τούντορ. Δεν συμπεριλαμβάνω σε αυτές τις λύσεις και τον Τσίμιροτ που ναι μεν χθες έκανε προπόνηση σε φουλ ρυθμούς αλλά έχω την εντύπωση πως θα τον δω ως αλλαγή στα ματς με Πανθρακικό και πολύ περισσότερο -μετά τη διακοπή- με τον Πανθρακικό. Όπως και να έχει, ο φρέσκος ΠΑΟΚ πρέπει να πάρει το διπλό στην Τρίπολη για να κλείσει αυτή την εξάδα αγώνων και φορτσάτος να μπει στο φινάλε του πρώτου γύρου.


*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: