Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Αδιόρθωτοι και αδίστακτοι οι Παπα…τζήδες της ΚΕΔ!!

Αρθρογραφεί ο Δημήτρης Μπούζας 
Δεν πάει πολύς καιρός, από τότε που  σε αυτή τη στήλη φιλοξενήσαμε ύστερα από δύο αλλεπάλληλες σφαγές που υπέστη ο ΠΑΟΚ από τους εκλεκτούς του συστήματος Αθηναίους διαιτητές (Παπά και Καλογερόπουλο) και τις αντίστοιχες χειρουργικές παρεμβάσεις τους σε παιχνίδια του Ολυμπιακού, σχόλιο…με τον τίτλο: «Με παπάδες και…καλόγερους πορεύεται η ομάδα του δημοσίου».

Έρχονται λοιπόν σήμερα οι γνωστοί «παπατζήδες» της ΚΕΔ αφού δεν τους βγήκαν οι πρώτοι στοχοποιημένοι σε βάρος του ΠΑΟΚ διορισμοί στο φετινό πρωτάθλημα και αφού προχώρησαν ακόμη και σε «ανέντιμες» τιμωρίες – προειδοποιήσεις – εναντίον των διαιτητών που είχαν την ανοησία να μην «αποκεφαλίσουν» το Δικέφαλο, αλλά και την ατυχία να συνοδευτούν οι διαιτησίες τους με νίκες της ομάδας της Θεσσαλονίκης, να βάλουν στη σειρά,  μετά τους Κουκουλάκη, Γιάχο, Βοσκάκη και Αρετόπουλο (τον τελευταίο βέβαια για ευνόητους λόγους), τον πιο «άγαρμπο» και σκληρό…«κεφαλοκυνηγό» για τον αγώνα της Τρίπολης.

Και ναι μεν ο ΠΑΟΚ που επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί και σαν ευνοούμενος από τα ΜΜΕ της Αθήνας, για μία φάση σε ένα παιχνίδι που έπρεπε να λήξει 7-0, τη στιγμή που σε τρία από τα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος με την Ξάνθη (Κουκουλάκης), τα Γιάννινα (Γιάχος), Ηρακλή (και πάλι Κουκουλάκης) του στέρησαν πολύτιμους βαθμούς,«διέφυγε» με τις σχετικές απώλειες μέσα από τις παγίδες που του είχαν στήσει, έρχεται  σήμερα η ΚΕΔ υποταγμένη, να επιχειρήσει άλλη μια προσπάθεια ‘’κλαδέματος’’ των προσπαθειών του.

Δυστυχώς υπάρχουν και μερικοί οι οποίοι μπορεί να είναι ευχαριστημένοι από τις διαιτησίες που είχε μέχρι στιγμής ο ΠΑΟΚ και ως εκ τούτου να μας καταλογίζουν υπερβολικές αναφορές και αδικαιολόγητες συλλογικές ευαισθησίες. Να μας θεωρούν, δυστυχώς, προάγγελους ανυπάρκτων κινδύνων. Αυτοί προφανώς να ξεχνούν πολύ εύκολα και να δυσκολεύονται να δουν τι συμβαίνει γύρω τους.

Ίσως  μερικές φορές και να θέλουν να παραστήσουν τους υπεράνω υποψίας αντικειμενικούς κριτές. Όλοι αυτοί όμως ας κάνουν τον κόπο να ανατρέξουν λίγο «πιο πίσω» και να «συμμαζέψουν» τις μνήμες τους. Ας προσπαθήσουν να θυμηθούν ποια είναι εδώ και πολλά χρόνια η τακτική της θρυλικής παράγκας και του συστήματος που εμπέδωσε ο θρυλικός ‘’θείος’’.

Και πόσες ήταν (οι αναρίθμητες κατά την άποψή μας) οι σφαγές που έχει υποστεί η ομάδα τους. Ας κάνουν λοιπόν και τη σύγκρισή τους με τις ελάχιστες «αποδράσεις» ορισμένων διαιτησιών που θεωρούνται καλές γιατί συνοδεύτηκαν και από νικηφόρα αποτελέσματα. Αυτή τη στιγμή όμως θα πρέπει να στήσουν «αυτί» στο τι ακούγεται εκεί στο Λεκανοπέδιο.

Και να ανοίξουν τα μάτια τους, για να διαβάσουν τι γράφεται σε μια προσπάθεια γενικευμένου ψυχολογικού πολέμου από τους δύο ‘’αιώνιους’’, προς επηρεασμό των έτσι κι αλλιώς ελεγχόμενων και εξαρτημένων από το σύστημα διαιτητών. Και ας μας εξηγήσουν  τι σημαίνει το γεγονός  να διαμαρτύρεται ο Ολυμπιακός για τη διαιτησία του αγώνα  με τον Πλατανιά (!!!).

Θα ήταν ευχής έργο να μας πουν κι εμάς σε τι αποσκοπεί η αντίδραση της ομάδας του Πειραιά, όπως και η άμεση «ανταπόκριση» του Παναθηναϊκού σε μια κοινή προσπάθεια κατατρομοκράτησης των διαιτητών. Ας μας πουν «βλέπουν» ή «ακούν» τίποτα απ΄ αυτά που «βλέπουμε» και «ακούμε» εμείς; Οι παπατζήδες της ΚΕΔ τηρούν στο ακέραιο τις εντολές του Πακιστανού.

Παίρνουν χαρτάκι και διορίζουν εκείνους που θεωρούν ικανούς να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους. Σήμερα ο Αστέρας  Τρίπολης βρίσκεται σε αυτή τη βαθμολογική θέση με τη βοήθεια και μόνο της διαιτησίας. Πρόσφατο «δείγμα» η «καρατόμηση» του ΠΑΣ. Ο Παπάς δεν μπήκε τυχαία. Ο Μποροβήλος είναι ένα από τα μεγάλα γρανάζια του παρασκηνιακού μηχανισμού και της «ιερής συμμαχίας» του λιμανιού.

Στην προκειμένη περίπτωση νομίζουμε ότι θα ήταν καλό όλοι αυτοί που θεωρούν τον εαυτό τους ευτυχή που τους έχουν κόψει μόνο το ένα πόδι και τους έχουν αφήσει το άλλο, να μας αφήσουν εμάς τους «υπερβολικούς» κι «εκτεθειμένους»…να φωνάζουμε και για δικό τους λογαριασμό. Άλλωστε μετά από κάθε σφαγή του ΠΑΟΚ τους βλέπουμε πιο μπροστά από μας και πιο δυνατά από μας, να ωρύονται για αυτό που έγινε και για το οποίο δεν πίστευαν ότι θα γίνει.
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: