Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Αν ασχοληθεί κι ο Σαββίδης...!!

Αρθρογραφεί ο Δημήτρης Κανελλάκης 



Το μπάσκετ είναι μια ιστορία πολύ σημαντική για την Θεσσαλονίκη. Σε περιόδους δύσκολες, με τις ομάδες του ποδοσφαίρου να ταλαιπωρούνται από προβλήματα, να μην διαθέτουν δυναμική, να μην είναι ικανές να κυνηγήσουν και να πετύχουν υψηλούς στόχους, ο Αρης κι ο ΠΑΟΚ στο μπάσκετ έσωσαν την… παρτίδα, κράτησαν ζωντανό το ενδιαφέρον του κόσμου, έδωσαν κίνητρο.

Ηταν τα χρόνια που το μπάσκετ αποτελούσε σημείο αναφοράς για την Θεσσαλονίκη, τα πάντα κινούνταν γύρω απ’ αυτό, έφερνε επιτυχίες, οδηγούσε τον κόσμο στο γήπεδο, κρατούσε ζωντανή μια ολόκληρη πόλη, η οποία συζητιόταν σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη.

Ηταν μια περίοδος η οποία πρόσφερε πολλά στον αθλητισμό της Θεσσαλονίκης, στην οικονομία της πόλης, στην ανάπτυξή της.

Όλα αυτά, βέβαια, από κάποια στιγμή και μετά δεν ήταν παρά μια γλυκιά ανάμνηση. Ακόμη και τώρα είναι… Εξάλλου, το γεγονός ότι βλέπουμε και πάλι τις ομάδες μας να δυναμώνουν, να εξυγιαίνονται, να γίνονται ελκυστικές για επενδυτές, δεν σημαίνει ότι φτάσανε τόσο ψηλά ώστε αυτές να κινούν τα νήματα.

Ωστόσο, ο Αρης κι ο ΠΑΟΚ έχουν και πάλι προοπτική. Δεν είναι λίγο πράγμα να έχει αυτή την στιγμή ο Αρης μεγαλομέτοχο. Ο οποίος, μάλιστα, πείθει ότι είναι μια πολύ σοβαρή παρουσία, ένας επιχειρηματίας που τηρεί τις υποσχέσεις του, που δίνει όραμα, που μοιάζει ικανός να βρει και ισχυρότερους απ’ αυτόν για να φέρει στην Θεσσαλονίκη, αν διαπιστώσει ότι στα χέρια του ο Αρης μεγαλώνει τόσο ώστε να μην μπορεί ο ίδιος να του προσφέρει το κάτι παραπάνω που χρειάζεται για να εκτοξευτεί.

Η παρουσία του κ. Λάσκαρη έχει αλλάξει τα δεδομένα για τον Αρη. Φαίνεται αυτό και από την αγωνιστική δυναμική που διαμορφώνουν οι «κίτρινοι», αλλά και από την ανταπόκριση του κόσμου τους, που είναι εντυπωσιακή. Δείγμα, ασφαλώς, της πίστης ότι κάτι αλλάζει, κάτι κινείται, κάτι σημαντικό γίνεται.

Για αρχή, είναι ήδη σπουδαίο αυτό που γίνεται στον Αρη, αφού δίνει την εντύπωση ότι δεν πρόκειται για φούσκα αλλά για μια σοβαρή προσπάθεια, που στόχο έχει να αποδίδει καρπούς σταθερά.

Νομίζω ότι αργά ή γρήγορα, ο Αρης θα τραβήξει και τον ΠΑΟΚ. Όπως έγινε και στο παρελθόν. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια να νιώσει σίγουρος ο Ιβάν Σαββίδης ότι δεν φτάνει να ενισχύει οικονομικά την ΚΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά πως αξίζει τον κόσμο να γίνει το αφεντικό της.

Εφόσον συμβεί αυτό, μπορεί ο καθένας, νομίζω, να καταλάβει την κοσμογονία που θα συντελεστεί. Για τον Ιβάν Σαββίδη θα είναι εύκολο, με πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά που ξοδεύει στο ποδόσφαιρο, να επιχειρήσει ώστε να κάνει τον ΠΑΟΚ στο μπάσκετ πρωταγωνιστή.

Το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης, λοιπόν, έστω κι αν έμεινε πολύ πίσω τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, έστω κι αν σ’ αυτό το διάστημα ΠΑΟ και Ολυμπιακός έφτασαν να είναι οι κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη, είναι στη φάση της επιστροφής.

Μία επιστροφή που δεν είναι εύκολη, αλλά, σίγουρα, πολύ ενδιαφέρουσα ως διαδικασία. Αρέσει στον κόσμο αυτή η επιστροφή κι αυτό είναι το στοιχείο που, όποτε υπάρχει, διευκολύνει την επίτευξη του στόχου…

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: