Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Προφορική συμφωνία με Σαββίδη

Σε συμφωνία με τον Ιβάν Σαββίδη για δάνειο ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ ήρθε η διοίκηση του ΠΑΟΚ. Αυτό το θέμα δεν έχει καμία σχέση με την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ.
Οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ να δίνει ως εγγύηση χρήματα από τα τηλεοπτικά της επόμενης σεζόν. Ωστόσο για να προχωρήσει αυτή η υπόθεση θα πρέπει πρώτα να δοθεί ένα χαρτί υπογεγραμμένο από τους εκπροσώπους του ΟΠΑΠ, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες τρεις μέρες.novasports gr

ΔΙΚΑΙΩΣΗ για δύο στον μπασκετικό Ολυμπιακό!!

ΔΙΚΑΙΩΣΗ για δύο στον μπασκετικό Ολυμπιακό!
Το θαύμα, το απρόβλεπτο, το αναπάντεχο, το μέγεθος της έκπληξης, ο τρόπος που επιτεύχθηκε…

Όλα αυτά έχουν μετατρέψει μια τεράστια νίκη, ένα σπουδαίο κατόρθωμα, σε μύθο.

Όλα αυτά έκαναν όχι τους Ελληνες δημοσιογράφους, αλλά τους Σέρβους, τους Ιταλούς, τους Τούρκους, να ουρλιάζουν, να αναφωνούν «μάμα μία».

Τους έκανε να παρασυρθούν στους τρελούς ρυθμούς μιας ομάδας που ξεπέρασε την φαντασία και έφτασε στην απόλυτη στιγμή δόξας.

Του Μιχάλη Τσόχου

Όλα αυτά μέσα σε ένα διήμερο, στο οποίο όμως για να φτάσουμε χρειάστηκε να γίνουν πολλά. Πριν φτάσουμε σε αυτό το περίφημο «χουκ» (μέχρι και εγώ έμαθα τον όρο) του Πρίντεζη που χάρισε την κούπα στον Ολυμπιακό είχαν συμβεί πολλά. Και όχι μόνο φέτος, αλλά χρόνια τώρα.

Οι πρώτοι που ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ είναι οι ιδιοκτήτες και χρηματοδότες αυτής της ομάδας, οι αδερφοί Αγγελόπουλοι. Όχι γιατί πάντα σε ένα τρόπαιο παίζει καθοριστικό ρόλο η διοίκηση και αυτός που πληρώνει, αλλά γιατί στην δική τους περίπτωση συνέβησαν διάφορα. Και κυρίως μετά από τόσα χρόνια γεμάτα πίκρες και μετά από δεκάδες εκατ. ευρώ, αρκετά από αυτά πεταμένα, ήρθε η φετινή χρονιά για να δείξει (και στους ίδιους) ότι ο επιμένων νικά.

Και λέω και στους ίδιους, διότι ακριβώς πριν από ένα χρόνο οι δυο τους έφτιαξαν από κοινού μία επιστολή με την οποία εξηγούσαν γιατί αποχωρούν από τον Ολυμπιακό και το μπάσκετ. Ευτυχώς και γι’ αυτούς και για τον Ολυμπιακό, δεν βρέθηκε κανείς να τους διαδεχτεί, έμειναν και έφτασαν στην απόλυτη δικαίωση, με την θεωρητικά ασθενέστερη ομάδα που έφτιαξαν ποτέ στον Ολυμπιακό και σίγουρα με την λιγότερο δαπανηρή, αυτή με το μικρότερο μπάτζετ.

Αυτός ο τίτλος για τους ανθρώπους που τόσα χρόνια ξόδεψαν τόσα πολλά από τα χρήματα τους, τον χρόνο τους και κυρίως την ψυχική ηρεμία τους (και τι δεν άκουσαν) ο θρίαμβος της Πόλης ήταν η πιο γλυκιά δικαίωση. Ακόμη και οι ίδιοι να είχαν σχεδιάσει την δικαίωση-εκδίκησή τους, τόσο όμορφα δεν θα την είχαν πάρει.

Η δεύτερη μεγάλη ΔΙΚΑΙΩΣΗ είναι του Βασίλη Σπανούλη. Σε αυτά τα επίπεδα και σε διαπραγματεύσεις για συμβόλαιο εκατ. ευρώ δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι ο Σπανούλης έφυγε από τον ΠΑΟ για κάποιες χιλιάδες ευρώ. Έφυγε γιατί είχε την φιλοδοξία (και αυτό στον αθλητισμό δεν είναι αντικείμενο για να το κριτικάρεις κατά την άποψη μου) να γίνει αυτός ο ηγέτης μίας ομάδας. Να δείξει ότι αυτός είναι ο leader, αυτός είναι ο ηγέτης και κακώς δεν του το αναγνώριζαν στον ΠΑΟ.

Δύο χρόνια τώρα, από την ώρα που πήρε αυτή την απόφαση χλευάστηκε, χαρακτηρίστηκε από τυχοδιώκτης το λιγότερο, ως φραγκοφονιάς και φυσικά ως αποτυχημένος που μόνος του δεν μπορεί να οδηγήσει μία ομάδα πουθενά. Στην Πόλη δικαιώθηκε όσο κανείς άλλος. Πήρε από το χέρι το μεγαλύτερο αουτσάιντερ, μία παρέα μικρών αμούστακων μπασκετικά παιδιών και δύο τριών άσημων Αμερικανών και τους οδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης. Το ότι μέχρι τώρα δεν έχει ξεσπάσει και παραμένει τόσο ταπεινός και προσγειωμένος δείχνει ίσως και τον χαρακτήρα του.

Αντίθετα από τους υπόλοιπους, νομίζω ότι αυτή η κούπα δεν είναι ΔΙΚΑΙΩΣΗ για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Επιβεβαίωση ναι, δικαίωση όχι. Αυτός ο κύριος έχει κάνει τόσα χρόνια τόσα πράγματα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ που δεν νομίζω ότι μία ακόμη ευρω-κούπα αλλάζει την προσωπική ιστορία του ή την καριέρα του ως προπονητής. Απλώς σε όσους το είχαν ξεχάσει, ο Ντούντα υπενθύμισε πόσο μεγάλος προπονητής είναι.

Όσο για τους υπόλοιπους παίκτες, τεχνικό τιμ και όσους τέλος πάντων εργάζονται για αυτήν την ομάδα περισσότερο από ΔΙΚΑΙΩΣΗ νομίζω ότι είναι ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ. Μία καταξίωση που για κάποιους ίσως και να άργησε να έρθει (Πρίντεζης) ή μία ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ που για κάποιους ήρθε πολύ νωρίς (Παπανικολάου, Μάντζαρης, κ.λ.π)

πηγή: sportfm.gr

«Τελεσίγραφο» της Εφορίας στην ΑΕΚ!!

«Τελεσίγραφο» της Εφορίας στην ΑΕΚ
Και πολύ περιστράφηκε η επικαιρότητα της ΑΕΚ (μόνο) από αγωνιστικά θέματα.

Την ώρα που η «Ένωση» συνεχίζει την προσπάθεια στα πλέι-οφ, η Εφορία της θύμισε τον κίνδυνο να τεθεί… off ο διακανονισμός του άρθρου 44.

Με εξώδικο που απέστειλε, λοιπόν, στην ΠΑΕ, την καλεί να ρυθμίσει τη δόση 1,25 εκατ. ευρώ που άφησε απλήρωτη η απερχόμενη διοίκηση, ειδάλλως θα κάνει χρήση κάθε νόμιμου δικαιώματός της.

Σε μια περίοδο που αναζητούνται ακόμα κάποιες χιλιάδες ευρώ για να κλείσει ο φάκελος της αδειοδότησης της UEFA, είναι προφανές ότι η νυν διοίκηση δεν θα μπορούσε να καλύψει και τη βασικότερη «αμαρτία» της προηγούμενης: Τη μη καταβολή της δόσης του άρθρου 44, ύψους 1,25 εκατ. ευρώ.

Αυτός είναι, εξάλλου και ο λόγος που η συγκεκριμένη υπόθεση έχει τεθεί ως νούμερο 1 προτεραιότητα του Ντέμη Νικολαΐδη, στο σχέδιο της επιστροφής του στην ΑΕΚ. Λίγες μέρες, λοιπόν, πριν την Γενική Συνέλευση της 23ης Μαΐου που αναμένεται να τη δρομολογήσει, η Εφορία φρόντισε να καταστήσει σαφές ότι δεν σκοπεύει να περιμένει ακόμα για πολύ.

Η δυσαρέσκεια των ανθρώπων της, λοιπόν (που εκφραζόταν και στις συνεχείς επαφές που είχε μαζί τους ο Ανδρέας Δημητρέλος) μετατράπηκε σε εξώδικο από την ΦΑΕΕ Αθηνών, με το οποίο η ΠΑΕ καλείται να ρυθμίσει άμεσα την οφειλή.

Η χρήση κάθε νόμιμου δικαιώματος, δε, για την οποία επιφυλάσσεται σε αντίθετη περίπτωση δεν θα εξαντληθεί στη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων που… δεν έχει η ΑΕΚ ή μελλοντικών εσόδων της. Αλλά ακόμα και σε προσφυγή εναντίον της υπαγωγής της στο άρθρο 44, που θα μπορούσε να επαναφέρει τον «εφιάλτη» των χρεών άνω των 100 εκατ. ευρώ.

πηγή: sportfm.gr

«Ασπρόμαυρος» ο Μπουφόν!!

«Ασπρόμαυρος» ο Μπουφόν
Βαμμένος «μπιανκονέρι» δηλώνει ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ο οποίος δεν έχει καμία πρόθεση να φύγει από τη Γιουβέντους. Ο γκολκίπερ της «Γηραιάς Κυρίας» θεωρεί πως οι εμφανίσεις του τη φετινή σεζόν ήταν οι καλύτερες δυνατές με εξαίρεση το λάθος που έκανε στο παιχνίδι με τη Λέτσε.

«Το μέλλον μου; Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ανανέωση του συμβολαίου μου. Όλοι ξέρουν πως θέλω να μείνω εδώ. Το άσπρο και το μαύρο είναι τα χρώματά μου», ήταν τα λόγια του 34χρονου τερματοφύλακα.

Ο Ιταλός προέβη σε μία σύντομη αυτοκριτική της χρονιάς που πέρασε και πιστεύει πως η χρονιά 2011-2012 ήτα μία από τις καλύτερες στην καριέρα του αν και υπέπεσε σε ένα σοβαρό λάθος.

«Δυστυχώς έκανα λάθος στο ματς με τη Λέτσε. Χωρίς αυτή τη λανθασμένη ενέργεια η φετινή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η καλύτερή μου σεζόν. Μπορώ, μάλιστα, να τη συγκρίνω με εκείνη του 2002-2003, όταν φτάσαμε στον τελικό του Champions League».

πηγή: sportfm.gr

Καμπιάσο: «Καλύτεροι του χρόνου»

Καμπιάσο: «Καλύτεροι του χρόνου»
Με γεμάτες τις μπαταρίες χρειάζεται να επιστρέψει η Ίντερ την επόμενη σεζόν, όπως δήλωσε ο Εστεμπάν Καμπιάσο στο επίσημο κανάλι του ιταλικού συλλόγου.

Φέτος οι «νερατζούρι» πραγματοποίησαν άσχημες εμφανίσεις στο ιταλικό πρωτάθλημα και, σύμφωνα με τον Αργεντινό μέσο, όλοι γνωρίζουν τα λάθη που έχουν κάνει.

«Χρειάζεται να κλείσουμε το κεφάλαιο της φετινή σεζόν. Ήρθε η ώρα να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας. Ένας σύλλογος όπως η Ίντερ μπορεί να αντέξει να έχει μία κακή σεζόν, αλλά όχι περισσότερο από μία…», ανέφερε αρχικά ο διεθνής χαφ και πρόσθεσε:

«Μιλώντας για τα λάθη που κάναμε και να τα δημοσιοποιούμε, τότε κάνουμε πιο αδύναμη την ομάδα. Γνωρίζουμε τα λάθη που έχουμε κάνει. Το σημαντικότερο πράγμα είναι ότι τα καταλάβαμε και δεν το κάνουμε τυχαία. Όλοι ξέρουμε ότι πήγε στραβά, επειδή δεν πιστέψαμε στις δυνατότητές μας. Επειδή δεν προσπαθήσαμε αρκετά».

πηγή: sportfm.gr

«Ανυπομονούμε για την επόμενη χρονιά»

«Ανυπομονούμε για την επόμενη χρονιά»
Την απογοήτευσή του για το γεγονός πως η Ίντερ έμεινε εκτός Champions League εξέφρασε ο Ντιέγκο Μιλίτο, ο οποίος τόνισε πως οι «νερατζούρι» θα παλέψουν για κάτι καλύτερο την επόμενη σεζόν. Η ήττα από τη Λάτσιο (3-1) ήταν καθοριστική και έστειλε την ομάδα του Αντρέα Στραματσιόνι στη δεύτερη τη τάξη πιο σημαντική ευρωπαϊκή διοργάνωση την επομένη χρονιά.

«Είμαστε πολύ απογοητευμένοι, γιατί πραγματικά θέλαμε την πρόκριση στο Champions League. Ωστόσο ανυπομονούμε για την επόμενη σεζόν», δήλωσε ο 32χρονος Αργεντινός και συνέχισε λέγοντας ποιοι θα είναι οι στόχοι της ιταλικής ομάδας την χρονιά που έρχεται:

«Θα πρέπει να ξεκινήσουμε καλά την επόμενη χρονιά. Περίπου με τον τρόπο που τελειώσαμε τη φετινή, αν εξαιρέσουμε την ήττα από την Λάτσιο. Πρέπει να αντιπροσωπεύσουμε την Ίντερ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε τόσο στο ιταλικό πρωτάθλημα όσο και στο Europa League» ήταν τα λόγια του επιθετικού, ο οποίος φέτος πέτυχε ατομικό ρεκόρ πετυχαίνοντας 24 γκολ σε 33 εμφανίσεις στη Serie A.

πηγή: sportfm.gr

Αποθεώνει τον Τζιοβίνκο ο Ντοναντόνι!!

Αποθεώνει τον Τζιοβίνκο ο Ντοναντόνι
Υπερήφανος που είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με τον Σεμπαστιάν Τζιοβίνκο δήλωσε ο Ρομπέρτο Ντοναντόνι, μιλώντας στον ιταλικό Τύπο μετά τη νίκη (1-0) της Πάρμα επί της Μπολόνια. Ο προπονητής των «κροκιάτι» τόνισε ότι ο 25χρονος επιθετικός βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό τη φετινή σεζόν και δεν μετράει για εκείνον μόνο το γεγονός ότι πέτυχε δεκαπέντε γκολ.

«Είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει εξαιρετική ποιότητα και αισθάνομαι περήφανος που είχα την ευκαιρία να είμαι προπονητής του. Έχει βελτιωθεί σημαντικά και μπορεί ακόμη περισσότερο», ανέφερε αρχικά ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός και πρόσθεσε:

«Φέτος έχει πετύχει 15 γκολ, αλλά δεν μπορείτε να τον κρίνετε μόνο από αυτό. Έχει βελτιωθεί, επίσης, χάρη στους συμπαίκτες του που τον έχουν βοηθήσει να δώσει τον καλύτερο εαυτό του για την ομάδα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τζιοβίνκο είναι σε καθεστώς συνιδιοκτησίας ανάμεσα στην Πάρμα και την Γιουβέντους.

πηγή: sportfm.gr

Καβάνι: «Θέλουμε το Κύπελλο»

Καβάνι: «Θέλουμε το Κύπελλο»
Μία ευκαιρία για την Νάπολι να τελειώσει ιδανική η φετινή σεζόν αποτελεί ο τελικός του Κυπέλλου Ιταλίας κόντρα στην Γιουβέντους, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Έντινσον Καβάνι στην εφημερίδα «Mattino». Οι «παρτενοπέι» ήταν μία από τις 16 κορυφαίες ομάδες του Champions League, όμως τερμάτισαν στην πέμπτη θέση της Serie Α. Ωστόσο, έχουν την ευκαιρία να σηκώσουν το Κύπελλο την ερχόμενη Κυριακή στη Ρώμη.

«Είναι ένας παιχνίδι που παίζεται όλη η σεζόν. Πρόκειται να αντιμετωπίσουμε μία μεγάλη ομάδα όπως είναι η Γιουβέντους, η οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Ιταλία, και εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτός μας», ανέφερε αρχικά ο Ουρουγουανός επιθετικός και πρόσθεσε:

«Αξίζουμε που βρισκόμαστε στον τελικό και θέλουμε να τον κερδίσουμε. Η κατάκτηση του τροπαίου θα σημάνει μία εκπληκτική σεζόν για εμάς». Τη φετινή σεζόν ο 25χρονος παίκτης έπαιξε σε 47 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας 32 γκολ και 7 ασίστ στο ενεργητικό του.

πηγή: sportfm.gr

Χουλκ: «Δεν ξέρω αν θα μείνω»

Χουλκ: «Δεν ξέρω αν θα μείνω»
Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να αποχωρήσει το καλοκαίρι από την Πόρτο ο Χουλκ. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός μετά την κατάκτηση του πορτογαλικού πρωταθλήματος με τους «δράκους» δεν ξεκαθάρισε αν θα παραμείνει ή όχι στο σύλλογο και τη νέα σεζόν.

«Μετά τους πανηγυρισμούς για τον τίτλο, χρειάζομαι ξεκούραση και μετά θα σκεφτώ και την εθνική. Εξαρτάται από την Πόρτο και τον μάνατζερ μου το τι θα γίνει στο μέλλον», δήλωσε ο 26χρονος άσος και συνέχισε:

«Δεν ξέρω ακόμη αν θα μείνω ή θα φύγω από την Πόρτο».

Ο διεθνής στράικερ αγωνίζεται στους φετινούς πρωταθλητές Πορτογαλίας από το 2008, δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2016 και η ρήτρα αποδέσμευσης του ανέρχεται στα 100 εκατομμύρια ευρώ.

πηγή: sportfm.gr

«Ο Γιώργος είχε σκεφτεί σοβαρά την έξοδο απ’ το ευρώ»

«Ο Γιώργος είχε σκεφτεί σοβαρά την έξοδο απ’ το ευρώ»
Σοκάρει η αποκάλυψη του καθηγητή του Χάρβαρντ, Ρίτσαρντ Πάρκερ, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου σκέφτηκε σοβαρά το 2010 και το 2011 να βγάλει την Ελλάδα απ’ το ευρώ! Όχι μόνο γιατί ο Πάρκερ είναι καθηγητής στο πιό φημισμένο Πανεπιστήμιο του κόσμου, αλλά διότι εκείνο τον καιρό ήταν σύμβουλος του Έλληνα πρωθυπουργού!

Είναι, πραγματικά, απίστευτο  ένας Έλληνας ηγέτης να σκέφτεται ποιο θα ήταν το κόστος  αποχώρησης της χώρας από την Ευρωζώνη.
Ας ελπίσουμε ότι δεν έγινε ποτέ κάτι τέτοιο και, άρα, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα το διαψεύσει με απόλυτο τρόπο.

πηγή: aixmi.gr

Πρωταθλητής ο Άρης!!

Πρωταθλητής ο Άρης
Το παρόν του Άρη παραμένει θολό, ωστόσο το μέλλον του διαγράφεται λαμπρό! Οι μικροί άσοι των «κίτρινων» επικράτησαν 1-0 του ΠΑΟΚ στον τελικό του φετινού πρωταθλήματος στην Τρίπολη και κατέκτησαν τον τίτλο στην κατηγορία κ-17! Σκόρερ του νικητήριου τέρματος ο Παναγιώτης Βαλαής στο 50ό λεπτό της αναμέτρησης.


πηγή: sportfm.gr

«Πιο δυνατοί μετά τον αποκλεισμό»

«Πιο δυνατοί μετά τον αποκλεισμό»
Στον αποκλεισμός της Ρεάλ Μαδρίτης από την Μπάγερν Μονάχου στα ημιτελικά του Champions League στάθηκε κυρίως ο τερματοφύλακας της «βασίλισσας», Ίκερ Κασίγιας, ο οποίος έκανε μία αποτίμηση της χρονιάς που πέρασε. Ο Ισπανός γκολκίπερ τόνισε πως αυτό θα κάνει τους «μερένχες» πιο δυνατούς και την επόμενη σεζόν θα είναι εκείνοι που θα φτάσουν μέχρι το τέλος της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

«Αυτό που έγινε στο Champions League στον αγώνα με τη Μπάγερν Μονάχου ήταν ντροπιαστικό για εμάς, αλλά θα μας κάνει πιο δυνατούς. Θα δούμε αν η τύχη είναι με το μέρος μας την επόμενη σεζόν. Θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε μέχρι το τέλος της διοργάνωσης» δήλωσε ο 30χρονος τερματοφύλακας για να προσθέσει:

«Αν και ξεπεράσαμε τον εαυτό μας αυτή τη χρονιά, θέλουμε να κάνουμε ένα επιπλέον βήμα μπροστά τη χρονιά που θα έρθει. Τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα, αλλά έχουμε ένα νεανικό και φιλόδοξο ρόστερ, το οποίο θέλει να φτάνει στην κατάκτηση περισσότερων τίτλων. Έχουμε κερδίσει πού δυνατές ομάδες φέτος και μάλιστα στο δεύτερο μισό του ισπανικού πρωταθλήματος δεν χάσαμε ούτε ένα παιχνίδι».

πηγή: sportfm.gr

Πέρεθ: «Ο τίτλος ανήκει σε όλους εσάς»

Πέρεθ: «Ο τίτλος ανήκει σε όλους εσάς»
Την υπόσχεση ότι η Ρεάλ Μαδρίτης θα συνεχίσει να προσφέρει στιγμές χαράς στους υποστηρικτές έδωσε ο Φλορεντίνο Πέρεθ, μιλώντας στους οπαδούς της «βασίλισσας» έξω από το δημαρχείο της ισπανικής πρωτεύουσας. Οι ποδοσφαιριστές, το τεχνικό επιτελείο και η διοίκηση των «μερένχες» επισκέφτηκε το κτίριο της Επαρχίας της Μαδρίτη, όπου δέχθηκε τα συγχαρητήρια της προέδρου Εσπεράνσα Αγκίρε.

«Είμαστε εδώ και πάλι, όπως είχαμε υποσχεθεί πριν από έναν χρόνο στην Εσπεράνσα Αγκίρε. Αυτός ο σύλλογος είναι παγκόσμιος και δεν γνωρίζει σύνορα, αλλά αυτή είναι η πόλη μας και θέλουμε να γιορτάσουμε αυτή τη στιγμή με τους κατοίκους της. Αυτό είναι μια απόδειξη ότι οι προκλήσεις δεν είναι δύσκολες ή αδύνατες για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Άξια πήραμε το πρωτάθλημα χάρη στους σπουδαίους παίκτες μας και τον εξαιρετικό προπονητή μας, ο οποίος είναι ήδη κομμάτι της ιστορίας του συλλόγου με τα επιτεύγματά του», ανέφερε αρχικά ο ισχυρός άνδρας της ισπανικής ομάδας και πρόσθεσε:

«Πλέον έχουμε 32 πρωταθλήματα σε 110 χρόνια ιστορία και είμαστε σίγουροι ότι ο νέος τίτλος ήρθε με τις αξίες που έχουμε ως σύλλογος: το ταλέντο, την αυτοθυσία και την απρόσκοπτη υπεράσπιση των χρωμάτων μας. Όπως κάναμε την περσινή σεζόν είχαμε νέους θριάμβους και παρά τις δυσκολίες, με τη βοήθεια των οπαδών μας, φτάσαμε ως εδώ. Επίσης, θα ήθελα να συγχαρώ την Ατλέτικο Μαδρίτης για την κατάκτηση του Europa League. Από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε τις ίδιες ελπίδες και όνειρα με τους ανθρώπους που μας υποστηρίζουν. Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη που μας δείχνετε και θα επιστρέψουμε για ακόμη μία σπουδαία στιγμή».

πηγή: sportfm.gr 

«Δεν θα πουληθεί κανένας παίκτης της Μπαρτσελόνα»!

«Δεν θα πουληθεί κανένας παίκτης της Μπαρτσελόνα»!
Τέλος στις φήμες που θέλουν την Μπαρτσελόνα να εξετάζει σοβαρά προτάσεις που έχει δεχθεί για την παραχώρηση του Ζεράρ Πικέ και του Ντάνιελ Άλβες έβαλε ο Άντονι Θουμπιθαρέτα, μιλώντας στην καταλανική τηλεόραση.

Ο τεχνικός διευθυντής των «μπλαουγκράνα» παραδέχθηκε πως έχουν υπάρχουν προσφορές για τον Ισπανό στόπερ και τον Βραζιλιάνο μπακ, όμως τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πουληθεί κάποιος σημαντικός παίκτης της ομάδας.

«Δεν ξέω ακόμα πόσα χρήματα θα έχουμε το φετινό καλοκαίρι», ανέφερε αρχικά ο παλαίμαχος γκολκίπερ και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε καμία πρόθεση να παραχωρήσουμε κάποιον βασικό ποδοσφαιριστή της ομάδας ή να δεχθούμε προτάσεις για τον Πικέ ή τον Άλβες. Μέχρι στιγμής έχουμε δεχθεί τέσσερις προτάσεις στην ομάδα».

«Ο Βιλανόβα θα είναι υπεύθυνος για το ποδοσφαιρικό τμήμα και είναι διαφορετικός από τον Πεπ (Γκουαρντιόλα)», τόνισε αρχικά ο Θουμπιθαρέτα και συνέχισε: «Θα βοηθήσουμε τον Τίτλο και θα προσπαθήσουμε να τον προστατεύσουμε όσο περισσότερο μπορούμε».

πηγή: sportfm.gr

Μουρίνιο: «Κερδίσαμε τον πιο σημαντικό τίτλο»

Μουρίνιο: «Κερδίσαμε τον πιο σημαντικό τίτλο»
Τη σημασία της κατάκτησης του τίτλου στην Ισπανία από την Ρεάλ Μαδρίτης επισήμανε ο Ζοσέ Μουρίνιο, μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Μαγιόρκα που έριξε την αυλαία στην Primera Division. Ο Πορτογάλος τεχνικός στάθηκε και στα ρεκόρ που πέτυχαν οι «μερένχες», πετυχαίνοντας 121 γκολ και σπάζοντας το φράγμα των 100 βαθμών στην La liga.

«Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι το μεγαλύτερο κλαμπ στην ποδοσφαιρική ιστορία και προσπαθεί να κερδίζει όλους τους τίτλους. Τα ρεκόρ που επιτεύχθηκαν ανήκουν δικαιωματικά στους παίκτες μου» τόνισε πριν συνεχίσει λέγοντας «μεγαλώσαμε σαν ομάδα αλλά και σαν προσωπικότητες. Κατακτήσαμε τον σημαντικότερο τίτλο σε μια εξαιρετική σεζόν για μας. Θα ήταν αδύνατο να βελτιωθούν περεταίρω τα νούμερά μας».

Παρόλα αυτά δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του για τον αποκλεισμό στο Τσάμπιονς Λιγκ από την Μπάγερν ενώ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο ενίσχυσης των μαδριλένων.

«Το να βελτιωθούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν είναι εύκολο, αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ακόμα ένα βήμα μπροστά. Πρέπει να δουλέψουμε στον ψυχολογικό τομέα, να βελτιώσουμε την συνοχή μας και να αυξήσουμε τις φιλοδοξίες μας. Δεν χρειάζεται να αλλάξουμε όλο το ρόστερ παρά μόνο να κάνουμε μερικές προσθήκες ούτως ώστε να δυναμώσουμε. Θα κινηθούμε χωρίς πίεση το επόμενο διάστημα».

πηγή: sportfm.gr 

Η Ρεάλ κατέρριψε τον μύθο της Μπάρτσα!!

Η Ρεάλ κατέρριψε τον μύθο της Μπάρτσα! Ο Κριστιάνο και το... calma, calma
Εδώ και μία τριετία όλος ο πλανήτης θαυμάζει την Μπαρτσελόνα μιλώντας για τα επιτεύγματά της και τα ρεκόρ που σπάει.

Παρόλα αυτά, οι αριθμοί τα λένε αλλιώς και η δόξα ανήκει στην Ρεάλ Μαδρίτης μια και η «Βασίλισσα» έχει ξεπεράσει καθολικά την αντίπαλό της.

Ακόμη και τα τελευταία 3 χρόνια που όλοι… παραληρούν και μιλούν για «την καλύτερη ομάδα όλων των εποχών» αναφερόμενοι στην «Μπάρτσα», οι Μαδριλένοι, στην… σούμα, έχουν συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς από τους «μπλαουγκράνα».

1. Συγκεκριμένα, η Μπαρτσελόνα στα τελευταία τρία πρωταθλήματα έχει συγκεντρώσει 286 βαθμούς ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης μάζεψε 288! Αναλυτικά, η «Μπάρτσα» το 2009-10 έφτασε τους 99, το 2010-11 τους 96 και φέτος τους 91. Η Ρεάλ Μαδρίτης από την άλλη, το 2009-10 μάζεψε 96, το 2010-11 92 και φέτος τους 100!

2. Μάλιστα, με τους 100 βαθμούς που συγκέντρωσε φέτος η «βασίλισσα» φέτος, έσπασε το ρεκόρ πόντων όλων των εποχών που έχει μαζέψει ομάδα σε μία σεζόν. Επίσης, στα δύο προηγούμενα πρωταθλήματα που κατέκτησαν οι Καταλανοί, η διαφορά τους από την Ρεάλ ήταν 3 και 4 βαθμοί αντίστοιχα. Κάτι που δείχνει την δυσκολία με την οποία ήρθαν οι τίτλοι την ίδια ώρα που οι Μαδριλένοι στην φετινή κούρσα άφησαν 9 ολόκληρους βαθμούς πίσω τους την Μπαρτσελόνα.

3. Πολύς λόγος έχει γίνει και για την επίθεση της Μπαρτσελόνα και το πόσα γκολ βάζει. Όμως ΚΑΙ τις τρεις τελευταίες σεζόν, οι «μερένχες» έχουν πετύχει περισσότερα γκολ από τους αντιπάλους τους. Πιο συγκεκριμένα η Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε τα 325 γκολ έναντι των 307 των «μπλαουγκράνα». Δείτε αναλυτικά. Μπαρτσελόνα (2009-10: 98 γκολ, 2010-11: 95 γκολ, 2011-12: 114 γκολ). Ρεάλ Μαδρίτης (2009-10: 102 γκολ, 2010-11: 102 γκολ, 2011-12: 121 γκολ).

4. Με τα 121 τέρματα που πέτυχε φέτος η «βασίλισσα» έσπασε το ρεκόρ γκολ σε μία σεζόν στην Ισπανία. Πλέον, στην Ευρώπη, μόνο η τρομερή Τορίνο του μακρινού 1947-48 έχει βάλει περισσότερα γκολ (125).

5. Υπάρχουν όμως και δύο (από τα πολλά) αξιοσημείωτα ατομικά ρεκόρ. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος που πετυχαίνει γκολ εις βάρος όλων των αντίπαλων ομάδων της κατηγορίας.

6. Ο Εζίλ έσπασε κι αυτός το ρεκόρ των ασίστ φτάνοντας τις 19. Χαρακτηριστικό, το γεγονός πως τόσες, είχαν μαζί οι Τσάβι και Ινιέστα, ενώ στην τελευταία διετία συνολικά, ο Γερμανός τους ξεπερνάει!

πηγή: sportfm.gr

«Κατέστρεψαν, έσπασαν και έκαψαν» (video)

«Κατέστρεψαν, έσπασαν και έκαψαν» (video)
Εικόνες βίας και καταστροφών που προκάλεσαν οπαδοί μετά τον αγώνα της Φενερμπαχτσέ με τη Γαλατάσαραϊ κατέγραψε το τουρκικό κανάλι «Βugun».

Οι δυσαρεστημένοι οπαδοί αποφάσισαν πως ο «καλύτερος» τρόπος να εκφράσουν την οργή τους για την «λευκή ισοπαλία»( 0-0) ήταν να αναποδογυρίσουν οχήματα της αστυνομίας και στη συνέχεια να σπάσουν και να κάψουν ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει έξω από το «Σουκρού Σαράτσογλου». Δείτε το βίντεο.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, οι χούλιγκαν προέβησαν σε ακραίες ενέργειες, βάζοντας φωτιές και αναποδογυρίζοντας περιπολικά, με τους αστυνομικούς να απαντάνε με τη χρήση δακρυγόνων και πυροβολισμών στον αέρα.

Αποτέλεσμα των διενέξεων ήταν η αναγκαστική μεταφορά αρκετών τραυματισμένων οπαδών στο νοσοκομείο.



πηγή: sportfm.gr

Θα τους συγχαρεί… αλλά όχι ακόμη!!

Θα τους συγχαρεί… αλλά όχι ακόμη
Τα συγχαρητήριά του θα δώσει ο προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν, Κάρλο Αντσελότι στη Μονπελιέ αν κερδίσει το πρωτάθλημα. Ωστόσο, ο Ιταλός παραδέχεται πως αυτή τη στιγμή προτιμάει να μη το σκέφτεται και να μένει προσηλωμένος στην τελευταία εμφάνιση της δική του ομάδας.

«Αν η Μονπελιέ κερδίσει το πρωτάθλημα, τότε εμείς θα τη συγχαρούμε. Δικός μας στόχος είναι να νικήσουμε στο παιχνίδι με τη Λοριάν και έπειτα να δούμε τι θα κάνει η Μονπελιέ. Έχουν πολλές πιθανότητες να κερδίσουν το Championnat, αλλά εμείς δε πρέπει να το σκεφτόμαστε αυτό», δήλωσε ο 52χρονος τεχνικός και συμπλήρωσε:

«Πρέπει να είμαστε χαρούμενοι που θα μας δοθεί η ευκαιρία να παίξουμε στο Champions League την επόμενη σεζόν και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για την ομάδα. Φέτος έχουμε αποκτήσει ταυτότητα και η δουλειά που έχουμε κάνει θα μας βοηθήσει την επόμενη χρονιά, η οποία θα είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα».

Ο Ιταλός δεν παρέλειψε να απονείμει τα εύσημα στους παίκτες του για την εμφάνισή τους στο παιχνίδι με τη Ρεν, στο οποίο η Παρί επικράτησε 3-0.

«Παίξαμε καλά. Τα καταφέραμε στην άμυνα και ελέγξαμε το παιχνίδι. Οι επιθετικοί μας έκαναν σπουδαία πράγματα με τον Νενέ να πετυχαίνει χατ τρικ, ενώ ο Ζερεμί Μενέζ έπαιξε εξαιρετικά και ο Χαβιέ Παστορέ το ίδιο. Τώρα πρέπει να σκεφτούμε το επόμενο παιχνίδι, το οποίο δε θα είναι εύκολο αφού θα πραγματοποιηθεί σε γήπεδο με συνθετικό χορτάρι και με αντίπαλο μία ομάδα που χρειάζεται τους βαθμούς προκειμένου να εξασφαλίσει την παραμονή της στην πρώτη κατηγορία».

πηγή: sportfm.gr

Γκι Ρου: « Αυτοί φταίνε!»

Γκι Ρου: « Αυτοί φταίνε!»
Τους τελευταίους προέδρους της Οσέρ «καρφώνει» ο Γκι Ρου ως υπεύθυνους για την πτώση της ομάδας στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας μετά από 32 χρόνια .

Η ήττα από τη Μαρσέιγ με 3-0 την περασμένη Κυριακή, σφράγισε και μαθηματικά τον υποβιβασμό των «Αζά» και ο άνθρωπος που την είχε ανεβάσει για πρώτη φορά στη Λιγκ 1 δεν μπορούσε να κρύψει τη δυσφορία του:

«Είμαι πολύ στενοχωρημένος για όλη αυτή την κατάσταση. Ο σύλλογος δεν αξίζει μια τέτοια οπισθοδρόμηση, όμως είναι απόλυτα λογική, αν αναλογιστεί κανείς τη σωρεία λαθών στα οποία έχουν υποπέσει οι τρεις πρόεδροι και οι τέσσερις προπονητές των πρόσφατων ετών».

Ο 73χρονος τεχνικός, ο οποίος παρέμεινε στον πάγκο της ομάδας για περισσότερα από 44 χρόνια, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στη λανθασμένη διαχείριση του έμψυχου δυναμικού:

«55 παίχτες ήρθαν, πολλοί από αυτούς αγοράστηκαν, ενώ δεν έγιναν καθόλου πωλήσεις» για να καταλήξει: «Οι άνθρωποι που διοικούσαν έπαιρναν τις αποφάσεις τελείως μόνοι τους και έκαναν τεράστια σφάλματα».

πηγή: sportfm.gr

Σισέ: «Μπορούσαμε το Τσάμπιονς Λιγκ»!!

Σισέ: «Μπορούσαμε το Τσάμπιονς Λιγκ»!
Ανάμικτα είναι τα συναισθήματα του επιθετικού της Νιούκαστλ, Παπίς Σισέ, μετά το τέλος της σεζόν. Ο Σενεγαλέζος παίκτης δηλώνει πως είναι ευχαριστημένος που του χρόνου οι «καρακάξες» θα αγωνίζονται στο Europa League, ωστόσο πιστεύει πως η ομάδα του θα μπορούσε να αγωνίζεται και στο Τσάμπιονς Λιγκ.

«Ανυπομονώ να παίξω στο Europa League. Θέλαμε να βρισκόμαστε στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και πάλι είμαστε πολύ χαρούμενοι με αυτό που πετύχαμε φέτος. Είναι καλό που θα βρισκόμαστε στην Ευρώπη τη νέα σεζόν, αλλά λυπάμαι για τους οπαδούς μας. Τόσο αυτοί, όσο και εμείς θέλαμε το “εισιτήριο” για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Αυτός ήταν ο βασικός μας στόχος. Ευχαριστώ τον Θεό για τη σεζόν που είχαμε, αλλά είμαστε απογοητευμένοι», τόνισε ο Σισέ.

πηγή: sportfm.gr

Παράδεισος-κόλαση σε πέντε λεπτά!!

Παράδεισος-κόλαση σε πέντε λεπτά!
Είναι τα 180 δευτερόλεπτα που άλλαξαν τη σύγχρονη ιστορία της Μάντσεστερ Σίτι και τα πέντε λεπτά που οι οπαδοί της συμπολίτισσας Γιουνάιτεντ ένιωσαν τους σφυγμούς της καρδιάς τους δυνατότερους από ποτέ φέτος. Δείτε τη διαδρομή από την …κόλαση στην παράδεισο και εναλλάξ και τις αντιδράσεις των πρωταγωνιστών.

Οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ στις κερκίδες, με τα ραδιόφωνα και τα κινητά στα αυτιά.

Τα νέα από την άλλη πλευρά …κόβουν την ανάσα και τα γόνατα. Τα λόγια περιττά, απλά δείτε τα τελευταία λεπτά της 20ης Πρέμιερ Λιγκ. Τα δευτερόλεπτα που έδωσαν το πρωτάθλημα στη Σίτι, μετά από 44 χρόνια και που στέρησαν τη χαρά από τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.



πηγή: england365.gr

Πρωταθλήτρια «με το σπαθί της»

Πρωταθλήτρια «με το σπαθί της»
Όταν ένα πρωτάθλημα κρίνεται στα τελευταία δευτερόλεπτα θα υπάρχουν αμφιβολίες για το πόσο …δίκαιο είναι. Κι όμως, η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται πρώτη –σχεδόν- σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες, αν και αυτό μικρή σημασία έχει για τους οπαδούς της. Δείτε στο england365.gr τις πρωτιές των «πολιτών».

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι η Σίτι ήταν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, σχεδόν στα 2/3 της σεζόν.

Δεν είναι μόνο η επική ανατροπή που έκανε, αφού χρειάστηκαν οι …αυτοκτονικές τάσεις της Γιουνάιτεντ για να συμβεί αυτό.

Δεν είναι καν τα …ατσάλινα νεύρα και η ψυχραιμία που χρειάστηκε στα 95 τελευταία λεπτά της σεζόν. Είναι όλα τα παραπάνω και όλα τα παρακάτω.
Δείτε τα στατιστικά της ομάδας και των παικτών της Σίτι:
Το μηδέν στην άμυνα
Χαρτ
(Μάντσεστερ Σ)
Κρουλ
(Νούκαστλ)
Φρίντελ
(Τότεναμ)
Βορμ
(Σουόνσι)
Ντε Χέα
(Μάντσεστερ Γ)
17
15
14
14
13
Ο Τζο Χαρτ –με τις επεμβάσεις του- ήταν αυτός που κράτησε το μηδέν στους περισσότερους αγώνες του πρωταθλήματος.
Τρεις παίκτες των «πολιτών» είναι μέσα στου πέντε πρώτους που έχουν δημιουργήσεις τις περισσότερες ευκαιρίες, αναλογικά με τα λεπτά συμμετοχής. Δείτε αναλυτικά:
Παίκτης
Ομάδα
Λεπτά/Ευκαιρία
Μάτα
Τσέλσι
24,81
Σίλβα
Μάντσεστερ Σ.
27,09
Μαλουντά
Τσέλσι
27,45
Νασρί
Μάντσεστερ Σ.
29
Τζόνσον
Μάντσεστερ Σ.
29,92
Το ίδιο και στις ασίστ, με τον Νταβίντ Σίλβα να είναι πρώτος στη σχετική λίστα με 15 …μοιράσματα γκολ. Ακολουθούν οι Χουάν Μάτα και Αντόνιο Βαλέντσια με 13. Παρόμοια κατάσταση και συνολικά, στο passing game, αφού η Σίτι είχε τα καλύτερα ποσοστά σε ευστοχία. Οι «πολίτες» κυκλοφορούσαν την μπάλα με 85,94% εύστοχες μεταβιβάσεις, ενώ ακολουθεί η Σουόνσι με 85,67% και τρίτη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 85,35 %
 
Το βάθος στον πάγκο
Εάν νομίζετε ότι η Σίτι πετά χρήματα και επενδύει τα …τρελά ποσά μόνο για τους πρωτοκλασάτους παίκτες κάνετε λάθος. Τουλάχιστον, αυτό δεν αποτυπώνεται στα στατιστικά, αφού είναι η ομάδα που έχει πάρει τα περισσότερα γκολ και ασίστ από τους ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει ως αλλαγή. Δείτε αναλυτικά:
Της …τελευταίας στιγμής
Ομάδα
Γκολ
Ασίστ
Μάντσεστερ Σ.
15
9
Νόριτς
9
7
Έβερτον
10
4
Τσέλσι
7
5
Μάντσεστερ Γ.
7
5
 


πηγή: england365.gr

Να να να να «Κουν» Αγκουέρο (video)

Να να να να «Κουν» Αγκουέρο (video)
Ο Σέρχιο Αγκουέρο στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και χαρίζει το πρωτάθλημα στη Μάντσεστερ Σίτι. Δείτε και ακούστε την περιγραφή της φάσης του γκολ, από δημοσιογράφο που εργάζεται σε Μέσο της Ν. Αμερικής, αλλά και το τι έγινε στα studio του «SkySports».

Τα 44 χρόνια που περίμεναν οι οπαδοί της Σίτι ήταν πολλά.

Η έκσταση στις κερκίδες του «Etihad» δεν συγκρίνεται με αυτή που νιώθει ο δημοσιογράφος από τη Ν. Αμερική, ωστόσο η περιγραφή της φάσης κάνει ήδη το γύρο του κόσμου.

Δείτε, ακούτε και απολαύστε!




Δείτε τις σκηνές που εκτυλίχθησαν στα studio του «SkySports» κατά τη διάρκεια της ανατροπής. 




Πηγή: england365.gr

«Ξεχάστε το, έχουμε τελικούς»!

«Ξεχάστε το, έχουμε τελικούς»!
Το νόημα που… δεν έχει για την ΑΕΚ να «κλαίει» πάνω από την καρδάρα του χυμένου γάλακτος στο Περιστέρι επεσήμανε στους παίκτες του ο Νίκος Κωστένογλου.

Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε στους «κιτρινόμαυρους» πως «ό,τι έγινε, έγινε» και τους ζήτησε -αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ- να τα δώσουν όλα στους εναπομείναντες «τελικούς» των πλέι-οφ που μπορούν να βγάλουν την «Ένωση» στο Champions League.

«Είμαστε όλοι στεναχωρημένοι από το χθεσινό αποτέλεσμα. Πρέπει, όμως, να έχουμε ψηλά το κεφάλι και να μαθαίνουμε από τα λάθη μας» ανέφερε στην προπόνηση της Δευτέρας ο Κωστένογλου και συνέχισε:

«Τώρα ό,τι έγινε, έγινε. Πρέπει να κοιτάξουμε την συνέχεια. Έχουμε δύο ματς ακόμη, δύο τελικούς. Πρώτα θα δούμε το ματς με τον ΠΑΟΚ και μετά αυτό με τον ΠΑΟ την τελευταία αγωνιστική.

Πρέπει πρώτα να νικήσουμε τον ΠΑΟΚ και μετά θα δούμε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Δεν θα έχει αξία αλλιώς. Εξάλλου, έχουμε επιπλέον κίνητρο να τους νικήσουμε, μετά τα άσχημα αποτελέσματα που είχαμε φέτος μαζί τους»
.

Κι αφού τους εξέφρασε την… κατανόησή του, λέγοντας ότι «υπάρχει κούραση, αλλά θέλω να σκεφτείτε ότι έμεινε μία εβδομάδα», κατέληξε:

«Να τα δώσουμε όλα, δύο παιχνίδια μας έμειναν. Πρέπει να πετύχουμε τον στόχο μας και μετά θα υπάρχει χρόνος για να ξεκουραστούμε όλοι μας».

Ομάδες ασανσερ; Last Year!!

Ομάδες ασανσερ; Last Year!
Μπορεί η φετινή Πρέμιερ Λιγκ να μείνει στη μνήμη των φιλάθλων για το δραματικό φινάλε της όσον αφορά την κατάκτηση του τίτλου. Είναι, όμως, ιδιαίτερη για έναν ακόμη λόγο. Η σεζόν που τελείωσε την Κυριακή, είναι μόλις η δεύτερη στην 20ετή ιστορία της μεγάλης κατηγορίας κατά την οποία όλες οι ομάδες που ανέβηκαν από την Τσάμπιονσιπ, κατάφεραν να εξασφαλίσουν την παραμονή τους.

Πιο συγκεκριμένα, Σουόνσι, Νόριτς και ΚΠΡ κατέκτησαν την 11η, 12η και 17η θέση αντίστοιχα, διατηρώντας έτσι το δικαίωμα να αγωνιστούν στην κορυφαία κατηγορία των αγγλικών πρωταθλημάτων και την επόμενη χρονιά.

Το ίδιο είχε συμβεί μόνο τη σεζόν 2001-2002. Τότε ήταν η Μπλάκμπερν, η Φούλαμ και η Μπόλτον που καταλαμβάνοντας τη 10η,τη 13η και τη 16ην θέση αντίστοιχα απέφυγαν τη… μοίρα που θέλει τουλάχιστον τη μια από τις ομάδες που ανεβαίνουν από την Τσάμπιονσιπ να επιστρέφει την αμέσως επόμενη χρονιά σε αυτήν.

Αναλυτικά οι ομάδες που κέρδισαν την άνοδο τους στην Πρέμιερ και η κατάληξη τους τη χρονιά που ακολούθησε, έχει ως εξής:

1992-1993
Νιούκαστλ παρέμεινε
Γουέστ Χαμ παρέμεινε
Σουίντον υποβιβάστηκε
* Σέφιλντ Γιουνάιτεντ , Όλνταμ

1993-94
Κρίσταλ Πάλας υποβιβάστηκε
Νότιγχαμ παρέμεινε
Λέστερ υποβιβάστηκε
* Νόριτς , Ίπσουιτς

1994-95
Μίντλεσμπρο παρέμεινε
Μπόλτον υποβιβάστηκε
* ΚΠΡ, Μάντσεστερ Σίτι


1995-96

Σάντερλαντ υποβιβάστηκε
Ντέρμπι Κάουντι παρέμεινε
Λέστερ παρέμεινε
* Μίντλεσμπρο, Νότιγχαμ

1996-97
Μπόλτον υποβιβάστηκε
Μπέρνλι υποβιβάστηκε
Κρίσταλ Πάλας υποβιβάστηκε

1997-98
Νότιγχαμ υποβιβάστηκε
Μίντλεσμπρο παρέμεινε
Τσάρλτον υποβιβάστηκε
* Μπλάκμπερν

1998-99
Σάντερλαντ παρέμεινε
Μπράντφορντ παρέμεινε
Γουότφορντ υποβιβάστηκε
*Γουίμπλεντον, Σέφιλντ Γουένσντεϊ

1999-2000
Τσάρλτον παρέμεινε
Μάντσεστερ Σίτι υποβιβάστηκε
Ίπσουιτς παρέμεινε
*Κόβεντρι, Μπράτφορντ

2000-2001
Φούλαμ παρέμεινε
Μπλάκμπερν παρέμεινε
Μπόλτον παρέμεινε

2001-2002
Μάντσεστερ Σίτι παρέμεινε
Γουέστ Μπρομ υποβιβάστηκε
Μπέρμιγχαμ παρέμεινε
*Γουέστ Χαμ, Σάντερλαντ

2002-2003
Πόρτσμουθ παρέμεινε
Λέστερ υποβιβάστηκε
Γουλβς υποβιβάστηκε
*Λιντς

2003-2004
Νόριτς υποβιβαστηκε
Γουέστ Μπρομ παρέμεινε
Κρίσταλ Παλας υποβιβάστηκε
*Σαουθάμπτον

2004-05
Σάντερλαντ υποβιβάστηκε
Γουίγκαν παρέμεινε
Γουέστ Χαμ παρέμεινε
*Μπέρμιγχαμ, Γουέστ Μπρομ

2005-06
Ρέντινγκ παρέμεινε
Σέφιλντ Γιουνάιτεν υποβιβάστηκε
Γουότφορντ υποβιβάστηκε
*Τσάρλτον

2006-07
Σάντερλαντ παρέμεινε
Μπέρμιγχαμ υποβιβάστηκε
Ντέρμπι Κάουντι υποβιβάστηκε
*Ρέντινγκ

2007-08
Γουέστ Μπρομ υποβιβάστηκε
Στόουκ παρέμεινε
Χαλ παρέμεινε
*Νιούκαστλ, Μίντλεσμπρο

2008-09
Γουλβς παρέμεινε
Μπέρμιγχαμ παρέμεινε
Μπέρνλι υποβιβάστηκε
*Χαλ, Πόρτσμουθ

2009-10
Νιούκαστλ παρέμεινε
Γουέστ Μπρομ παρέμεινε
Μπλάκπουλ υποβιβάστηκε
*Μπέρμιγχαμ, Γουέστ Χαμ

2010-2011
KΠΡ παρέμεινε
Νόριτς παρέμεινε
Σουόνσι παρέμεινε

* με αστερίσκο σημειώνονται οι άλλες ομάδες που υποβιβάστηκαν την ίδια χρονιά.

πηγή: sportfm.gr

«Αντίο» με φιλικό!

«Αντίο» με φιλικό!
Την Τρίτη με ένα φιλικό παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα, ομάδα τοπικής κατηγορίας, θα τελειώσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις, για την τρέχουσα σεζόν η ομάδα της Skoda Ξάνθης. Ο συγκεκριμένος αγώνας θα ξεκινήσει στις 18:00 και θα γίνει στο γήπεδο του Μαγικού.

Όσον αφορά την προπόνηση της ημέρας, ο προπονητής της ομάδας, Μαρίνος Ουζουνίδης, είδε τους παίκτες του να επιστέφουν στην δράση, ύστερα από το διήμερο ρεπό που τους είχε δώσει. Ο Έλληνας τεχνικός έβαλε τους ποδοσφαιριστές του να δουλέψουν στην τεχνική με μπάλα, ενώ πρώτα είχαν κάνει προθέρμανση.

Παράλληλα, Μανώλης Μπέρτος και Θόδωρος Βασιλάκης θα ντυθούν στα… χακί, καθώς κλήθηκαν να παρουσιαστούν σε Γρεβενά και Κοζάνη αντίστοιχα. Επίσης, στις προπονήσεις των ακριτών επέστρεψε ο Μάριαν Αλτιπαρμακόφσκι, ο οποίος ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την εθνική νέων της ΠΓΔΜ.

πηγή: sportfm.gr

Οι «εκλεκτοί» της εθνικής Ιταλίας!!

Οι «εκλεκτοί» της εθνικής Ιταλίας
Τους 32 παίκτες που συμπεριέλαβε στην προεπιλογή της εθνικής Ιταλίας, ανακοίνωσε την Κυριακή ο ομοσπονδιακός προπονητής, Τσεζάρε Πραντέλι, ενόψει του ερχόμενου EURO της Ουκρανίας και της Πολωνίας. Μοναδικό ερωτηματικό στην τελική επιλογή είναι η παρουσία του αμυντικού της Γιουβέντους, Τζόρτζιο Κιελίνι.

Ο Ιταλός τεχνικός αναμένεται να γνωστοποιήσει τους 23 που θα παραμείνουν για την τελική φάση στις 29 Μαϊου. Μάλιστα, οι παίκτες που κλήθηκαν και αγωνίζονται σε Γιουβέντους, Παρί Σεν Ζερμέν και Νάπολι, θα ξεκινήσουν προετοιμασία την επόμενη εβδομάδα, καθώς έχουν ακόμα υποχρεώσεις με τους συλλόγους τους.

Ο Κιελίνι τραυματίστηκε στον μηρό στο παιχνίδι της Γιουβέντους με την Αταλάντα την Κυριακή, στο πλαίσιο της 38ης αγωνιστικής της Serie A και, παρόλο που επιλέχθηκε, η παρουσία του στο EURO θα κριθεί από τεστ ετοιμότητας που θα υποβληθεί το προσεχές διάστημα.

Αναλυτικά, η 32μελής αποστολή:

Τερματοφύλακες: Μπουφόν (Γιουβέντους), Ντε Σάνκτις (Νάπολι), Σιρίγκου (Παρί Σεν Ζερμέν), Βιβιάνο (Παλερμο).

Αμυντικοί: Αμπάτε (Μίλαν), Αστόρι (Κάλιαρι), Μπαλτζαρέτι (Παλέρμο), Μπαρτζάλι (Γιουβέντους), Μποκέτι (Ρουμπίν Καζάν), Μπονούτσι (Γιουβέντους), Κιελίνι (Γιουβέντους), Κρισίτο (Ζενίτ), Μάτζιο (Νάπολι), Ογκμπόνα (Τορίνο), Ρανόκια (Ίντερ).

Μέσοι: Τσιγκαρίνι (Αταλάντα), Ντε Ρόσι (Ρόμα), Ντιαμάντι (Μπολόνια), Τζιατσερίνι (Γιουβέντους), Μαρκίζιο (Γιουβέντους), Μοντολίβο (Φιορεντίνα), Τιάγκο Μότα (Παρί Σεν Ζερμέν), Νοτσερίνο (Μίλαν), Πίρλο (Γιουβέντου), Τσελότο (Αταλάντα), Βεράτι (Πεσκάρα).

Επιθετικοί: Μπαλοτέλι (Μάντσεστερ Σίτι), Μπορίνι (Ρόμα), Κασάνο (Μίλαν), Ντέστρο (Σιένα), Ντι Νατάλε (Ουντινέζε), Τζιοβίνκο (Πάρμα).

πηγή: sportfm.gr

«Εμείς το φαβορί»

«Εμείς το φαβορί»
Την άποψη ότι η Γερμανία είναι το φαβορί για την κατάκτηση του Euro 2012, που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας, εξέφρασε ο Λόταρ Ματέους. Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής με τα «πάντσερ», τόνισε πως η εθνική ομάδα της χώρας του θα μπορέσει να ανταγωνιστεί την κάτοχο του τροπαίου, Ισπανία και θα στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης.

«Υπάρχουν πάρα πολλές θεωρίες αναφορικά με το ποιος είναι το φαβορί για το Euro, ωστόσο, εγώ δεν θα διστάσω να πω ότι η ομάδα μας μπορεί να πάρει το Κύπελλο», ήταν τα λόγια του.

Επιπλέον τόνισε, ότι αυτή η άποψη δεν έχει να κάνει με τον πατριωτισμό του, αλλά με το γεγονός ότι ο Γιόακιμ Λεβ, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας, έχει στην διάθεσή του πολύ καλούς παίκτες, οι οποίοι μέσα στη σεζόν που έχουν αποδείξει την αξία τους με τις ομάδες που αγωνίζονται.

Ο Ματέους σχολίασε και το γεγονός ότι η πορεία της Μπάγερν Μονάχου στο Champions League, θα κάνει πολύ καλό στην Γερμανία, καθώς στους Βαυαρούς αγωνίζονται πολλοί διεθνείς, φέρνοντας και σαν παράδειγμα την Ισπανία και την Μπαρτσελόνα.

«Όπως και στην Ισπανία, όπου από την Μπαρτσελόνα αποτελείται ο κορμός της εθνικής, το ίδιο συμβαίνει και στη δική μας ομάδα, με την Μπάγερν, οι διεθνείς παίκτες της οποίας βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση», πρόσθεσε ο 51 ετών Γερμανός.

πηγή: sportfm.gr

Η προεπιλογή της εθνικής Τσεχίας!!

Η προεπιλογή της εθνικής Τσεχίας
Την προεπιλογή της εθνικής ομάδας της Τσεχίας για το Euro 2012 ανακοίνωσε σήμερα ο Μίχαλ Μπίλεκ.

Στη 24μελη λίστα της αντιπάλου της Εθνικής Ελλάδας στον πρώτο όμιλο της διοργάνωσης περιλαμβάνονται τα σημαντικότερα αστέρια της ομάδας, όπως οι Πετρ Τσεχ, Τόμας Ροζίτσι, Μίλαν Μπάρος και Γιάροσλαβ Πλασίλ.

Η έκπληξη του Μίχαλ Μπίλεκ είναι ο Τόμας Νέτσιντ, ο οποίος δεν έχει παίξει για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας από τον Ιούνιο του 2011.

Εκτός έμεινε ο Λάντισλαβ Κρείτσι, ο οποίος δεν είχε καλή σεζόν με τν Σπάρτακ Πράγας.

Αναλυτικά η αποστολή

Τερματοφύλακες: Τσεχ (Τσέλσι), Ντρόμπνι (Αμβούργο), Λαστούβκα (Ντνιπρό), Γκρίγκαρ (Τέπλιτσε)

Αμυντικοί: Σελασιέ (Σλόβαν Λίμπερετς), Χούμπνικ (Χέρτα), Κάντλετς (Λεβερκούζεν), Λιμπέρσκι (Βικτόρια Πλζεν), Πούντιλ (Τσεζένα). Ράιτοραλ (Βικτόρια Πλζεν), Σίβοκ (Μπεσίκτας), Σούχι (Σπαρτάκ Μόσχας)

Μέσοι: Χούμπσμαν (Σαχτάρ Ντόνετσκ), Γίρατσεκ (Βόλφσμπουργκ), Κολάρ, Πετρζέλα, Πίλαρ (Βικτόρια Πλζεν), Πλασίλ (Μπορντό), Ρέζεκ (Ανόρθωση), Ροσίτσκι (Άρσεναλ)

Επιθετικοί: Μπάρος (Γαλατασαράι), Λάφατα (Γιάμπλονετς), Νέτσιντ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας) και Πέκχαρτ (Νυρεμβέργη)

πηγή: sportfm.gr

«Το πιο σημαντικό ματς της καριέρας μου»

«Το πιο σημαντικό ματς της καριέρας μου»
Ποιο Παγκόσμιο και ποιο Euro; Το σημαντικότερο παιχνίδι για τον Φρανκ Ριμπερί είναι ο τελικός του Champions League. Η Μπάγερν αντιμετωπίζει το Σάββατο στο Μόναχο την Τσέλσι και οι παίκτες ελπίζουν να μην τελειώσουν τη σεζόν με «άδεια χέρια» εφόσον τόσο το πρωτάθλημα όσο και το Κύπελλο της Γερμανίας κατέληξαν στη Ντόρτμουντ.

«Φυσικά και υπάρχει το Παγκόσμιο Κύπελλο και τo Euro, αλλά για μένα αυτός ο τελικός θα είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι στην καριέρα μου. Μπορούμε να κερδίσουμε, αλλά υπάρχουν και πιθανότητες ήττας», δήλωσε ο 29χρονος ποδοσφαιριστής.

Ο Γάλλος μέσος τονίζει πως η φετινή ομάδα είναι καλύτερη από εκείνη που βρέθηκε στον τελικό πριν από δύο χρόνια (ήττα 2-0 από την Ίντερ) και σημειώνει πως ο προπονητής, Γιουπ Χάινκες, είναι ο άνθρωπος στον οποίο οφείλεται αυτή η αλλαγή.

«Είμαστε πολύ καλύτεροι τώρα. Είμαστε και πιο άνετοι. Δεν αγχωνόμαστε τόσο πολύ και προσπαθούμε να διασκεδάσουμε ξανά με το να παίζουμε ποδόσφαιρο. Ο προπονητής παίζει μεγάλο ρόλο στο πόσο πολύ αλλάξαμε. Δημιουργεί μια πολύ θετική ατμόσφαιρα. Οι παίκτες έχουν πίστη σε αυτόν», ήταν τα λόγια του Ριμπερί.

πηγή: sportfm.gr

«Και οι 4 ομάδες στο ίδιο καζάνι»

«Και οι 4 ομάδες στο ίδιο καζάνι»
Δεν έχει κριθεί τίποτα στα play-offs σύμφωνα με όσα είπε ο Άκης Μάντζιος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ο πρώην τεχνικός του Πανιωνίου τόνισε πως και οι τέσσερις ομάδες είναι στο ίδιο καζάνι αφού όλα μπορεί να αλλάξουν όσον αφορά στην κατάταξη τους στην βαθμολογία την επόμενη αγωνιστική.

Αναλυτικά όσα είπε ο Άκης Μάντζιος στην εκπομπή «Insiders» και στον Βασίλη Σαμπράκο:

«Σε γενικές γραμμές, τα play-offs δεν με έχουν αφήσει ικανοποιημένος κυρίως από πλευράς θεάματος. Γίνονται παιχνίδια τακτικής, εκεί δίνουν περισσότερο βάρος οι προπονητές και αυτή είναι η εικόνα όλων των αναμετρήσεων. Λίγο-πολύ και οι τέσσερις ομάδες βρίσκονται στο ίδιο καζάνι. Άλλωστε κάτι τέτοιο το δείχνει και η βαθμολογία.

Περίμενα να δω έναν καλύτερο Παναθηναϊκό. Είναι δύσκολο βέβαια για τους παίκτες να βρουν κίνητρο μέσα στα τόσα προβλήματα που υπάρχουν στην ομάδα. Ατρόμητος και ΠΑΟΚ έχουν δείξει μία σταθερότητα ενώ η ομάδα που φαίνεται πιο βελτιωμένη είναι η ΑΕΚ, η οποία παρουσιάζεται καλύτερη.

Είναι νωρίς πως την πρώτη θέση θα την πάρει ο Παναθηναϊκός επειδή έχει ένα ισχνό προβάδισμα καθώς αυτό μπορεί να αλλάξει την επόμενη αγωνιστική».

Χάνει τον τελικό με Νάπολι ο Κιελίνι!!

Χάνει τον τελικό με Νάπολι ο Κιελίνι
Απών από τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας, ανάμεσα στη Γιουβέντους και τη Νάπολι, αναμένεται να είναι ο Τζιόρτζιο Κιελίνι. Ο Ιταλός κεντρικός αμυντικός των «μπιανκονέρι» στον κυριακάτικο αγώνα κόντρα στην Αταλάντα, στο πλαίσιο της 38ης αγωνιστικής της Serie A, «κληρονόμησε» έναν τραυματισμό στον μηρό, με αποτέλεσμα να χάσει το σπουδαίο ματς κόντρα στους «παρτενοπέι», ωστόσο αυτός δεν αναμένεται να του στοιχήσει την συμμετοχή του στο Euro.

«Θα κάνω αύριο τις πρώτες εξετάσεις, προκειμένου οι γιατροί να δουν πόσο σημαντικός είναι ο τραυματισμός. Στην αρχή, ανησύχησα πάρα πολύ για τον τραυματισμό, ωστόσο χθες το απόγευμα και μετά το τέλος του αγώνα με την Αταλάντα, ήμουν πιο ήρεμος. Βέβαια, μετά απ’ αυτό τον τραυματισμό δεν θα είμαι έτοιμος για τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας κόντρα στη Νάπολι, αλλά θα συμμετάσχω σίγουρα στο Euro», τόνισε ο Κιελίνι.

πηγή: sportfm.gr

Και του χρόνου Πάντελιτς-Μοδέστο!!

Και του χρόνου Πάντελιτς-Μοδέστο
Στο ρόστερ του Ολυμπιακού για τουλάχιστον ακόμα μία σεζόν θα βρίσκεται οι Πάντελιτς και Φρανσουά Μοδέστο, με τους οποίους η πειραϊκή ΠΑΕ ήρθε σε προφορική συμφωνία για νέο συμβόλαιο. Σε πρώτο πλάνο ο Πασιένσια για τον αντικαταστάτη του Βαλβέρδε. Ξεκαθαρίζει τις επόμενες μέρες με Ιμπαγάσα και Μέλμπεργκ.

Ευτυχή κατάληξη θα έχουν οι συζητήσεις του Ολυμπιακού με την πλευρά του Μάρκο Πάντελιτς και Φρανσουά Μοδέστο. Οι δυο ποδοσφαιριστές συμφώνησαν για μονοετή ανανέωση του συμβολαίου τους και θα στηρίξουν και του χρόνου τις προσπάθειες των «ερυθρολεύκων» σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι επαφές με τον Ντομίνγκος Πασιένσια, ο οποίος είναι ο βασικός υποψήφιος για την διάδοχη κατάσταση μετά την αποχώρηση του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο πρώην τεχνικός της Μπράγκα είναι ο εκλεκτός της διοίκησης, ωστόσο σε κάθε περίπτωση στο λιμάνι είναι προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα.

Από εκεί και πέρα στις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει η παραμονή ή όχι των Όλοφ Μέλμπεργκ και Άριελ Ιμπαγάσα στην ομάδα. Η πλάστιγγα γέρνει υπέρ της παραμονής τους.

Την Τρίτη στις 14:30 θα αναχωρήσει η αποστολή του Ολυμπιακού (όλοι πλην του τραυματία Μαρκάνο) για την Αυστραλία και το προγραμματισμένο για το Σάββατο φιλικό με αντίπαλο την Μέλμπουρν Βίκτορι.

πηγή: sportfm.gr

Δίωξη σε ΠΑΟΚ λόγω... Γιάχου!!

Δίωξη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ άσκησε ο αθλητικός εισαγγελέας με αφορμή τη χτεσινή καυστική ανακοίνωση του «Δικέφαλου» κατά της διαιτησίας του Γιάχου στο ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.
Δίωξη σε ΠΑΟΚ λόγω... Γιάχου!
Όπως έγινε γνωστό από την ΕΠΟ ο εισαγγελέας Παναγιώτης Καρράς άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την ανακοίνωση που εκδόθηκε το βράδυ της Κυριακής κατά της διαιτησίας στο ματς με τον Παναθηναϊκό.
Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας Παναγιώτης Καρράς άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 25 παρ. 1, και 4 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο».

ΕΕΑ καλεί Αρη για το Λάκκωμα...!!

Οι αμαρτίες προηγούμενων χρόνων και η άρνηση της διοίκησης του Λάμπρου Σκόρδα να καταβάλει στο Λάκκωμα τα χρήματα από την μεταγραφή του Αβραάμ Παπαδόπουλου στον Ολυμπιακό, αφού αρνούνταν την ισχύ του συμφωνητικού που είχε υπογράψει ο ίδιος, συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τη διοίκηση του Άρη.
ΕΕΑ καλεί Αρη για το Λάκκωμα...
Ο Διγενής Λακκώματος κατέθεσε αίτηση στην ΕΕΑ για την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής του Αρη για την γνωστή υπόθεση του Αβραάμ Παπαδόπουλου που ταλανίζει τους κίτρινους τα τελευταία χρόνια και αφορά ποσό συνολικά 500.000 ευρώ το οποίο επιδικάστηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο στην ομάδα από την Χαλκιδική, με συνέπεια ο Αρης να έχει κληθεί να παρουσαστεί ενώπιον της ΕΕΑ.
Θυμίζουμε ότι ο Αρης έχει ήδη καταβάλει το ποσό των 150.000 ευρώ που ήταν προσωρινά εκτελεστέο ενώ εκκρεμεί η αίτησης αναστολής που έχει καταθέσει στον Αρειο Πάγο. Τον περασμένο Σεπτέμβριο το εφετείο δικαίωσε τον Διγενή και του επιδίκασε τα μισά από τα υπόλοιπα 350.000 ευρώ του αρχικού κεφαλαίου τα οποία και ζητάει ο Διγενής μέσω της κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής που έχουν καταθέσει οι κίτρινοι για τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα.
Οι άνθρωποι της ΠΑΕ βρίσκονται ήδη σε επαφή με τους παράγοντες του Διγενή για να λύσουν το ζήτημα, καταβάλλοντας το ποσό σε δόσεις αφού χωρίς εγγυητική επιστολή δημιουργείται πρόβλημα και με την αδειοδότηση της ομάδας.
Πηγή: allaboutaris.com

"Grazie Capitano"! (BINTEO)

Δείτε ένα βίντεο-αφιέρωμα στο "αντίο" που επεφύλαξε ο κόσμος της Γιουβέντους στον μεγάλο αρχηγό Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο!!
"Grazie Capitano"! (BINTEO)

Επέστρεψε ο Ντέμης, έρχονται εξελίξεις!

Ο Ντέμης Νικολαΐδης επέστρεψε στην Αθήνα (ταξίδεψε σε Ντουμπάι, Λονδίνο και Γιοχάνεσμπουργκ) και πλέον εστιάζει στο... ΑΕΚ Project!
Επέστρεψε ο Ντέμης, έρχονται εξελίξεις
Οπως αναμενόταν και είχατε διαβάσει από το gazzetta.gr ο Ντέμης Νικολαΐδης επέστρεψε στην... βάση του, την Αθήνα μετά τα ταξίδια που είχε προγραμματίσει τις προηγούμενες μέρες κυρίως για προσωπικές υποθέσεις, τη στιγμή πάντως που υπήρξε έντονο παρασκήνιο και σενάρια που τον ήθελαν να έχει επαφές και για θέματα που αφορούσαν την ΑΕΚ και την προσπάθεια εξεύρεσης ουσιαστικής λύσης για την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ.
Ο πρώην πρόεδρος της Ενωσης ταξίδεψε σε Ντουμπάι, Λονδίνο και Γιοχάνεσμπουργκ και αφού ολοκλήρωσε τις δουλειές του και τις συναντήσεις που είχε στην... ατζέντα του, επέστρεψε και πλέον προφανώς και εστιάζει στο... Project με την ονομασία ΑΕΚ και στην προσπάθεια που (όπως ο ίδιος έχει αποκαλύψει σε γραπτές του δηλώσεις) έχει ξεκινήσει μήνες τώρα για να βρει μία λύση ουσίας για την επιβίωση της «κιτρινόμαυρης» εταιρείας.
 
Επί της ουσίας ο Ντέμης Νικολαΐδης και οι προσπάθειές του για την επόμενη μέρα στην ΠΑΕ ΑΕΚ βρίσκονται στην τελική ευθεία και ό,τι είναι να γίνει που θα αφορά το πώς θα χρηματοδοτηθεί το πλάνο του αναμένεται να έχει τελειώσει προτού διεξαχθεί η γενική συνέλευση της εταιρείας που είναι προγραμματισμένη για τις 23 Μαΐου στα Σπάτα (όπου δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα δώσει το παρών ο Νικολαΐδης, το αντίθετο μάλιστα είναι το πιο πιθανό σενάριο).
 
Σύμφωνα με σενάρια που κυκλοφορούν ο πρώην πρόεδρος της Ενωσης -που αποτελεί τον μοναδικό άνθρωπο τη δεδομένη χρονική περίοδο που βρίσκεται σε αναζήτηση λύσης στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΠΑΕ ΑΕΚ- φέρεται να έχει βρει λύσεις για τη χρηματοδότηση της εταιρείας ωστόσο όχι στον βαθμό που θέλει και θεωρεί ότι είναι απαραίτητο για να μπορέσει να μπει σε εφαρμογή το πλάνο τριετίας που έχει σχεδιάσει... Αλλωστε ο ίδιος ο Νικολαΐδης στην πρόσφατη γραπτή του δήλωση έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θεωρεί τον εαυτό του λύση για το πρόβλημα της ΑΕΚ άσχετα με την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει.
 
Οπως και να 'χει η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει και ουσιαστικές και τελικές εξελίξεις (χωρίς αυτό να σημαίνει την άμεση επιστροφή του Ντέμη Νικολαΐδη στην προεδρία της ΑΕΚ) αναμένονται στις επόμενες μέρες και σίγουρα πριν την ολοκλήρωση του μήνα που διανύουμε... Οσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις αναφέρουν πως η επιστροφή του πρώην προέδρου είναι δεδομένη, το μόνο που απομένει να διαπιστωθεί και να γίνει γνωστό το ΑΕΚ project το οποίο ο ίδιος έχει σκεφτεί, καταρτίσει και αν όλα πάνε όπως έχει προγραμματίσει θα το θέσει σε εφαρμογή.
πηγή: gazzetta.gr

Τον Ιούνιο τα μαντάτα...!

Στις αρχές Ιουνίου αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση της UEFA για τον Παναθηναϊκό. Η Ομοσπονδία περιμένει πρώτα την ΕΠΟ και την έκδοση των πιστοποιητικών συμμετοχής που θα χορηγήσει η ελληνική ομοσπονδία για συμμετοχή των ομάδων στην Superleague και στην συνέχεια θα αποφασίσει για το μέλλον του Τριφυλλιού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Τον Ιούνιο τα μαντάτα...
Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού παραμένουν συγκρατημένα αισιόδοξοι και συνεχίζουν την προσπάθεια τους, ελπίζοντας πως θα πάρουν τελικά το "πράσινο φως" για τη συμμετοχή του συλλόγου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Πηγή: novasports.gr

Τέλος από τους "χωριάτες" ο ΜακΛις!

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Μπέρμιγχαμ, με τον Άλεξ Μακ Λις να αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Άστον Βίλα.
Τέλος από τους "χωριάτες" ο ΜακΛις
Ο Σκοτσέζος τεχνικός επισκέφτηκε το πρωί τις εγκαταστάσεις της ομάδας για να αποχαιρετίσει τους παίκτες, ενώ στη συνέχεια πήγε στα γραφεία όπου και έλυσε κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του, μετά από μόλις ένα χρόνο συνεργασίας με τη Βίλα.
Εκδόθηκε, μάλιστα, και σχετική ανακοίνωση που αναφέρει: «Η Άστον Βίλα ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας με τον Άλεξ ΜακΛις. Η ομάδα είναι απογοητευμένη με τα φετινά αποτελέσματα, τις εμφανίσεις και από τα μηνύματα που έλαβε από τους οπαδούς. Η διοίκηση οφείλει να ενημερώσει τους φιλάθλους ότι έχει απόλυτη επίγνωση των απαιτήσεων και των προσδοκιών και τους ενημερώνει πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την επίτευξή τους».
Για το τέλος της συνεργασίας με τον 53χρονο προπονητή έκανε λόγο σε δηλώσεις του και ο πρόεδρος της ομάδας του Μπέρμιγχαμ, Ράντι Λέρνερ, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Μακ Λις για τη σκληρή δουλειά σε μια δύσκολη περίοδο πρόσθεσε:
«Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι με τους εαυτούς μας και με τον κόσμο σε ό,τι έχει να κάνει με την πορεία μας τα τελευταία χρόνια. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να βρούμε νέο προπονητή, που θα μπορέσει να αντιληφθεί την ποιότητα της ομάδας και τις προσδοκίες της».
Πηγή: sentra-goal.gr

Πρωταθλητής ο Ηρακλής και με τη βούλα!!

Ο Φοίνικας Σύρου, όπως αναμενόταν, δεν έδωσε το "παρών" στη Μίκρα και ο Ηρακλής κατέκτησε και τυπικά το 5ο πρωτάθλημα της ιστορίας του, για πρώτη φορά μετά το 2008.
Πρωταθλητής ο Ηρακλής και με τη βούλα!
Οι δύο διαιτητές περίμεναν να περάσει το τυπικό 15λεπτο, προτού "κλείσουν" το φύλλο αγώνα και απονείμουν το πρωτάθλημα στον Ηρακλή.
Ο "γηραιός" πραγματοποίησε φιέστα στη Μίκρα για την κατάκτηση του νταμπλ, με μία φιλική αναμέτρηση μεταξύ της α' και β' ομάδας.
Αυτό ήταν το 5ο πρωτάθλημα στην ιστορία των "κυανόλευκων", μετά από εκείνα του 2002, του 2005, του 2007 και του 2008.
Πηγή: contra.gr

Το ασχημόπαπο που έγινε κύκνος!!

Οι ημιτελικοί διεξάγοται Παρασκευή και οι τελικοί την Κυριακή. Μόνο που ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής ένα Σάββατο και ο Βασίλης Σκουντής ανατρέχει σε εκείνη τη νύχτα που άλλαξε τον κόσμο...
Το ασχημόπαπο που έγινε κύκνος!
Λοιπόν, αν και συνήθως φλυαρώ, αυτή τη φορά θα λύσω το μυστήριο από την αρχή, διότι μπορεί ο Ολυμπιακός να καθάρισε μέρα Παρασκευή την Μπαρτσελόνα και Κυριακή την ΤΣΣΚΑ, αλλά στην πραγματικότητα αυτό το δεύτερο ευρωπαϊκό στέμμα του το φόρεσε ένα κρύο Σαββατιάτικο απόβραδο, στον Άγιο Θωμά, μεγάλη η χάρη Του!

Σάββατο κι απόβραδο και... ασετιλίνη, λοιπόν, όπως έγραψε κάποτε κι ο Λευτέρης Παπαδόπουλος! Σάββατο κι απόβραδο και... μπινελίκια εν προκειμένω! Σάββατο 21 Ιανουαρίου του 2012, μετά τη δύσκολη κι αγχωτική νίκη του Ολυμπιακού επί του ουραγού και παρθένου (0-13) Αμαρουσίου, στον επίλογο μιας εμφάνισης, που έκανε τον Ντούντα Τούρκο (στην κυριολεξία, ελέω του Φάιναλ Φορ) από το κακό του. Με το που έληξε το ματς, έβγαλε τα γυαλιά του, κατευθύνθηκε με γοργό βήμα και αγριεμένο ύφος προς τα αποδυτήρια και μισή ώρα αργότερα η καθυστερημένη προσέλευση του του στην αίθουσα Τύπου μαρτυρούσε πώς κάτι... κακό είχε συμβεί! Κακό, που μετά από τρεισήμισι μήνες αποδείχτηκε καλό: για την ακρίβεια, πολύ καλό για να φαίνεται αληθινό, αλλά είναι!

Αχός βαρύς ακούγεται, πολλά ντουφέκια πέφτουν στα αποδυτήρια του Αγίου Θωμά. Έξω φρενών ο Ιβκοβιτς, φωνάζει τον (εκ των συνεργατών του) Χρήστο Μαρμαρινό και του ζητεί με έντονο ύφος να μεταφράζει αυτολεξεί από τα ελληνικά προς τα αγγλικά και αμέσως αρχίζει να εξαπολύει τους μύδρους του, χρησιμοποιώντας όχι απλώς βαριές, αλλά ακόμη και προσβλητικές εκφράσεις...

"Ξέρετε τι είσαστε κύριοι; Ένα τίποτε! Η μάλλον είσαστε δώδεκα... σκατά! Γελιέστε εάν νομίζετε ότι αξίζετε να παίζετε στον Ολυμπιακό! Τι κάνετε στο γήπεδο; Πιστεύετε ότι ξαφνικά γίναμε ομαδάρα και μπορεί ο καθένας να κάνει του κεφαλιού του, σαν να είναι σταρ του ΝΒΑ; Εάν δεν συνέλθετε αμέσως, τότε θα καταλάβετε τι εννοώ, αλλά πιστέψτε με ότι δεν θέλετε με τίποτε να το μάθετε"!

Ευτυχώς γι' αυτούς, δεν το έμαθαν ποτέ, διότι συνεμορφώθησαν τάχιστα προς τας υποδείξεις, μάλιστα με τη λογική του "όν ου τύπτει λόγος, τύπτει ράβδος" , επιβλήθηκαν (στα σιωπηρά και χωρίς να ανακοινωθούν προς τα έξω) διάφορες τιμωρίες. Μόλις χθες το αποκάλυψε αυτό ο Ντούντα, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την ενθρόνιση του Ολυμπιακού ως αυτοκράτορα του Βυζαντίου...

Ακολούθησε η εκτός έδρας ήττα από τη Γαλατασαράι στην παράταση, στο μεταξύ άρχισαν να ενσωματώνονται ο Ντόρσι και ο Λο, ξαναβρήκε τα πατήματα του (μετά τον τραυματισμό του) ο Σπανούλης, ο Ολυμπιακός πέτυχε δύο νίκες στη σειρά επί της Αναντολού Εφές και το πράγμα φάνηκε να ισιώνει. Ξαναστράβωσε με τη συντριπτική ήττα στη Μόσχα, όπου η ΤΣΣΚΑ έκανε πάρτι στα τρίποντα απέναντι στις κακές περιστροφές των "ερυθρολεύκων", αλλά εκείνη η μαύρη νύχτα αποδείχθηκε απλώς η εξαίρεση που χρειάζεται κάθε κανόνας για να επιβεβαιώνεται...

Στις 22 Φεβρουαρίου ο Ολυμπιακός έτρωγε 32 πόντους στο κεφάλι από τους Ρώσους και στις 13 Μαΐου τους έριξε νοκ άουτ με ένα κτύπημα και τους έκανε να βλέπουν ριγέ (κόκκινες και άσπρες) πεταλούδες!

Εάν η πορεία του Ολυμπιακού μοιάζει με παραμύθι, που σώνει και καλά πρέπει να καταλήγει σε ένα "happy end" (προς χάριν του "ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα"), έχει και τον συγγραφέα του: όχι μονάχα τον Ντούντα, αλλά και έναν επαγγελματία του είδους, τον Χανς Κρίστιαν Αντερσεν, ο οποίος μάλιστα έχει έτοιμο και τον τίτλο σε αυτήν την ιστορία: Το ασχημόπαπο, που έγινε κύκνος!

Εντέλει η ιστορία (ξανα)βγήκε όχι μόνο αληθινή, αλλά και πολύ γοητευτική. Επιμένω στο ότι είναι αληθινή, διότι την Κυριακή το μεσημέρι, στην τηλεοπτική εκπομπή του www.gazzetta.gr, ο Βαγγέλης Αγγέλου, που ρωτήθηκε επιμόνως για τα πιθανά τρικ, που ετοιμάζει το προπονητικό επιτελείο του Ολυμπιακού ώστε να ανατρέψει τα (σαφώς υπέρ της ΤΣΣΚΑ) δεδομένα του τελικού είπε μια μεγάλη κουβέντα: "Τα τρικ φέρνουν... τρακ! Στον Ολυμπιακό, πλέον, υπάρχει μόνο ένα τρικ κι αυτό είναι η αλήθεια"!

Ο Ιησούς Χριστός είχε πει "εγώ ειμί η αλήθεια", αλλά ο Ιβκοβιτς (και κανείς συνάδελφός του) δεν είναι θεός για να διεκδικεί την αποκλειστικότητα της αλήθειας στο... Ε9 του. Αντιθέτως δεν διεκδικεί απλώς, αλλά έχει έναν πολύ καταλυτικό ρόλο στη μεταμόρφωση του Ολυμπιακού, χώρια που μετά τη συγκλονιστική ανατροπή στον τελικό, παίρνει ένα παράσημο αρχιστράτηγου, χωρίς μάλιστα να έχει αποστρατευθεί ακόμη!

Α, μιας και έμπλεξα τα θρησκευτικά, εκεί το πήγε μέχρι ενός σημείου και ο ίδιος ο Ντούντα. Σε μια αποστροφή των δηλώσεων του στην ΕΡΤ, είπε ότι αυτό που έγινε "το ήθελε κι ο από πάνω" κι έδειξε προς τον ουρανό: ασφαλώς εννοούσε τον Θεό, αλλά η γνωριμία και η συναναστροφή μαζί του εδώ και 32 χρόνια (από τότε που κατέβηκε από το Βελιγράδι στη Θεσσαλονίκη για να αναλάβει τον Αρη, επειδή ο γιος του ο Παύλος υπέφερε από άσμα και οι γιατροί του συνέστησαν ένα πιο ήπιο κλίμα) μου επιτρέπει να υποθέσω ότι την ώρα που έδειχνε προς τα πάνω, εκτός από τον θεό είχε στο μυαλό του και τον συχωρεμένο αδερφό του, τον Σλόμπονταν (Πίβα), που ήταν κι ο μέντορας του...

Τι κατάφερε λοιπόν ο Ντούντα, με την θερμή υποστήριξη των Αγγελόπουλων και την ανταπόκριση των παικτών του; Αυτό που είχε πει κάποτε ο (παλαίμαχος σταρ των Γιάνκις) Ρέτζι Τζάκσον: "Ένας καλός μάνατζερ καταφέρνει πάντοτε να πείσει τους παίκτες του ότι είναι καλύτεροι απ' όσο πιστεύουν οι αντίπαλοι, ο κόσμος και οι ίδιοι"! Πέτυχε διάνα σε αυτή τη στόχευση ο Ιβκοβιτς, διότι αίφνης, έστω και για 12 λεπτά που ωστόσο αξίζουν όσο μια αιωνιότητα, ο Μαντζαράκος έστειλε αδιάβαστο τον Τεόντοσιτς, ο Σλούκας μοίραζε δραμαμίνες στον Σισκάουσκας και ο Πρίντεζης έκανε τον Χριάπα αλοιφή: για τον Σπανούλη δεν γράφω κουβέντα, διότι και ο ίδιος, και ο κόσμος και οι αντίπαλοι ξέρουν πόσο καλός είναι, όσο για τον Παπανικολάου δεν το συζητώ...

Ο θεός να με συγχωρέσει για την ιεροσυλία (που βεβαίως έχει συγκεκριμένη σκοπιμότητα), αλλά μπροστά στον Κωστάκη, ο Κιριλένκο χθες έμοιαζε με παίκτη που κατέβηκε από άλλον πλανήτη! Έχει κι όνομα αυτός ο πλανήτης: είναι ένα χωριό του νομού Τρικάλων, που λέγεται Διαλεχτό και μπορεί να καμαρώνει ότι γέννησε έναν αστέρα, ο οποίος δεν έπεσε ξαφνικά σαν κομήτης, ούτε (θα) είναι διάττων, ενώ επειδή η σκούφια του κρατά κι από ένα διπλανό χωριό, ονόματι Φωτάδα, λάμπει κιόλας εκτυφλωτικά!

Παρεμπιπτόντως ο Σπανούλης είναι σεσημασμένος στον διεθνή χώρο, ο Πρίντεζης επιδίδει σταθερά στην εφετινή σεζόν τα διαπιστευτήρια του , αλλά νομίζω ότι ο Κωστάκης, πέραν του ότι τηρεί την παράδοση του επωνύμου στα ευρωπαϊκά τρόπαια του Ολυμπιακού (μετά τον Δημήτρη το '97), απογειώθηκε σε αυτό το Φάιναλ Φορ και χάθηκε από τα ραντάρ!

Το εξομολογήθηκε αυτό και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, λίγη ώρα μετά τον τελικό λέγοντας ότι "τον είδα στο φιλικό ματς που παίξαμε την προπερασμένη εβδομάδα και τρόμαξα"!

Ο Κιριλένκο να δεις πόσο τρόμαξε, κύριε Παναγιώτη μου...
πηγή: gazzetta.gr

Τεράστια διαφορά…!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει για τα νέα παιδιά στην Κ17 και πόσο εύκολα μπορούμε να παρασυρθούμε άπαντες σε λάθος μονοπάτια για την επόμενη μέρα τους.
Τεράστια διαφορά…
Η τηλεοπτική κάλυψη από τη novaτου φάιναλ φορ των ομάδων Κ17 έδωσε σε όλους την δυνατότητα να παρακολουθήσουν αυτά τα νέα παιδιά που έχουν ως όνειρο την μεγάλη καριέρα.
Γράφω το κείμενο πριν από τον τελικό ανάμεσα στον ΑΡΗ και τον ΠΑΟΚ γιατί απλά δεν έχει σημασία ποιος από τους δυο θα κερδίσει σήμερα. Είναι νικητές όλα τα παιδιά που στελεχώνουν αυτές τις ομάδες, όπως και τα παιδιά του Πανιωνίου και του Ολυμπιακού που έχασαν στα ημιτελικά.
Είναι τεράστια υπόθεση για τον ΑΡΗ και τον ΠΑΟΚ που δείχνουν τον δρόμο τα τελευταία χρόνια. Ο ΑΡΗΣ πέρσι κατέκτησε το πρωτάθλημα Κ20, φέτος τερμάτισε 4ος με μικρή διαφορά από τον πρώτο Παναθηναικό, δυο βαθμούς πίσω από ΟΣΦΠ και ΠΑΟΚ.
Δείχνουν δηλαδή οι δυο ομάδες της Θεσσαλονίκης ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά στα τμήματα υποδομής, ενώ αν θελήσουμε να το επεκτείνουμε και λίγο, πολύ καλή δουλειά γίνεται και στις ακαδημίες (Ο ΑΡΗΣ πχ αναδείχθηκε πρωταθλητής σε παίδες, προπαίδες).
Από τότε που ξεκίνησα να δημοσιογραφώ ακούω  το σλόγκαν να εμπιστευτούμε τα δικά μας παιδιά με… επέκταση για τα ελληνόπουλα.
Πάντα ήμουν και είμαι της άποψης ότι οι ομάδες πρέπει να επιλέγουν με βάση το αν κάποιος ποδοσφαιριστής είναι καλός και έχει τις δυνατότητες να παίξει κι όχι αν είναι Άγγλος, Γάλλος, Πορτογάλος, Έλληνας ή Αλβανός.
Όλα τα παραπάνω φυσικά δεν πιστώνονται σε κανένα γιατί πολύ απλά ελάχιστοι ασχολούνται αν η πρώτη ομάδα πάει καλά. Μάλιστα η κάκιστη παρουσία του ΑΡΗ φέτος έχει σκεπάσει το θετικό της αξιοποίησης νέων παιδιών από τον σύλλογο.
Κανείς δεν ασχολείται με την προώθηση 7 παιδιών στην πρώτη ομάδα, τον πρωταθλητή πέρσι ΑΡΗ του Νίκου Πασσιαλή ή την Κ17 που σταθερά πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια υπό την καθοδήγηση του Τάσου Θέου.
Όλοι είχαν άποψη για τις λάθος επιλογές, τις πολλές μεταγραφές ή το ρόστερ των 37 παικτών στο ξεκίνημα της σεζόν.
Και ξαφνικά επειδή η τηλεόραση έδειξε δυο παιχνίδια, έχουν πέσει όλοι πάνω σε αυτά τα παιδιά. Οι πιο… ασχέτως επικίνδυνοι ζητούν την στελέχωση των πρώτων ομάδων με αυτά τα παιδιά  παραβλέποντας την τεράστια απόσταση ανάμεσα στην Κ17 και μία επαγγελματική ομάδα.
Οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές σε αυτές τις περιπτώσεις και είναι πολύ εύκολο αυτή η γέννηση υψηλότατων προσδοκιών από αυτά τα παιδιά ακόμα και να τους καταστρέψει.
Για τον ΑΡΗ βέβαια είναι μονόδρομος να στηριχθεί ΚΑΙ σε δικά του παιδιά. Φαίνεται όμως ξεκάθαρα ότι δεν είναι δυνατόν να στηριχθείς μόνο εκεί. Σε κάθε 10 που ανεβαίνουν στην πρώτη ομάδα 1-2 τελικά θα… πιάσουν με πλέον πρόσφατο το παράδειγμα του Γιαννιώτα.
Μιλάμε όμως για ένα ποδοσφαιριστή που δούλεψε απίστευτα φέτος και θα συνεχίσει να το πράττει. Τέτοια χαρακτηριστικά δείχνει να έχει ο Αντωνιάδης της Κ17. Δείχνει ότι μπορεί να βρεθεί στην πρώτη ομάδα και να κάνει καριέρα. Χρειάζεται όμως δουλειά, δουλειά, δουλειά και μυαλό.
Είναι αλήθεια ότι για αυτά τα παιδιά η απογείωση από την ανώμαλη προσγείωση απέχει ελάχιστα, ειδικά όταν… πιλότοι αναλαμβάνουν διάφοροι μάνατζερ που έχουν ως στόχο το περιστασιακό κέρδος.
Οι… γονείς είναι αυτοί που μπορούν να… σώσουν τα παιδιά τους και πραγματικά να τους οδηγήσουν σε μεγάλη καριέρα. Αρκεί να αντιληφθούν άπαντες ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ που χωρίζει αυτά τα τμήματα από την ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ και να πράξουν αναλόγως προστατεύοντας τα σε υπέρτατο βαθμό.
Υ.Γ. 1 Βρήκα την ευκαιρία να ασχοληθώ με τα νέα παιδιά καθώς από το τελευταίο μου σημείωμα επί της ουσίας δεν έχει αλλάξει τίποτα στα διοικητικά. Έστω και με λίγες μέρες καθυστέρηση ΠΡΕΠΕΙ να δοθεί η ΛΥΣΗ και αυτή είναι μόνο μία. ΧΡΗΜΑΤΑ άμεσα. Όλοι μας είμαστε αναγκασμένοι να περιμένουμε τις ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ και να ξεκαθαρίσει ποιοι είναι ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ και ποιοι μπορούν να βγάλουν την ομάδα από το αδιέξοδο.
Υ.Γ.2 Το ύφος του κειμένου είναι διαφορετικό, αλλά συγνώμη δεν μπορώ να μην το γράψω. Αυτός ο Γιάχος που δεν έδωσε το πέναλτι στον Φωτάκη είναι ο ίδιος που στο Βικελίδης δεν έδωσε δυο μαρς πέναλτι στον ΑΡΗ (μην ξαναβάζουμε τις φωτό με τις αγκαλόιες Μαλεζά σε Ιάκομπ) κι άλλα δυο στο ματς με τον ΟΣΦΠ. Είναι ο ίδιος που στο κύπελλο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ έδωσε το πέναλτι που δεν Θα έδινε ούτε ο Μπόλονι. Τότε φυσικά δεν ήταν ανεπαρκής και λίγος όπως τον χαρακτηρίζει τώρα ο ΠΑΟΚ. Τότε αυτοί που σήμερα φωνάζουν δεν έβαλαν τις φωτογραφίες με τα διαιτητικά του εγκλήματα.
Τα πάντα όμως είναι δανεικά. Όταν παίρνεις, κάποια στιγμή έρχεται και η στιγμή να δώσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και ο ΑΡΗΣ σε μία ολόκληρη σεζόν ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΠΕΝΑΛΤΙ, ενώ δικαιούταν τουλάχιστον 6-7 καραμπινάτα.
Υ.Γ.3 Εκτός του Αντωνιάδη που ξεχώρισε σαν την μύγα μέσα στο γάλα υπάρχουν και 2-3 ακόμα παίκτες που με πολύ δουλειά μπορούν να κάνουν καριέρα και πρέπει να προσεχθούν. Δεν τους... φοβάμαι με Τάσο Θέο και Νίκο Πασσιαλή που συνεχίζουν το έργο τους με τις αρχές του Στέφανου Γιώρη.

πηγή: gazzetta.gr