Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Αποφασισμένοι να το φέρουν στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Παιχνίδια έχουν δώσει πολλά. Σαν το σημερινό όμως, κανένα. Οι ποδοσφαιριστές της Κ-17 του Άρη βρίσκονται μπροστά στην μεγαλύτερη πρόκληση της μέχρι τώρα καριέρα τους. Η στέψη του πρωταθλητή Ελλάδος θα είναι το κερασάκι στην τούρτα, μίας επιτυχημένης κατά τα άλλα χρονιάς για το σύνολο του Τάσου Θέου.
Η νίκη-πρόκριση στην διαδικασία των πέναλτι, επί του Πανιωνίου, έδειξε τον δρόμο στους «μικρούς» των Τμημάτων Υποδομής των κιτρίνων, οι οποίοι σήμερα (19:00) απέναντι στον ΠΑΟΚ, θα επιδιώξουν την άνοδο τους στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. «Εδώ που φτάσαμε η 2η θέση δεν μας ικανοποιεί», σχολίαζαν χθες μέλη της αποστολής και ποδοσφαιριστές στο ξενοδοχείο της Τρίπολης όπου έχει καταλύσει από την Παρασκευή το βράδυ η ομάδα του Άρη. Λόγια που δείχνουν αποφασιστικότητα και πάθος εν όψει της σημερινής αναμέτρησης, με τους «μικρούς» να θέλουν να ακολουθήσουν τον δρόμο που χάραξαν πέρυσι οι παίκτες της Κ-20 και να πάρουν αυτοί φέτος την δόξα. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει στο γήπεδο οι κίτρινοι να παραταχθούν με την ίδια αποφασιστικότητα και το ίδιο πάθος που είχαν στον ημιτελικό με τον Πανιώνιο. Οι οδηγίες του Τάσου Θέου στην χθεσινή προπόνηση προς τους παίκτες του, ήταν ξεκάθαρες: «Το αυριανό (σημερινό) είναι ένα παιχνίδι δίχως αύριο. Σας θέλω συγκεντρωμένους στο παιχνίδι. Πρέπει να αποβάλλουμε το άγχος που τυχόν θα υπάρχει και να παίξουμε απελευθερωμένα, με σωστή τακτική, όπως με τον Πανιώνιο. Δείξτε αποφασιστικότητα και… δεν θα χάσετε».


Λίγο αργότερα, ο προπονητής της ομάδας Κ-17 του Άρη μίλησε στο “Metrosport” και δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για την σημερινή «μάχη» της ομάδας του. Για δικαίωση των κόπων μιας ολόκληρης σεζόν μίλησε ο Τάσος Θέος. «Τον ΠΑΟΚ τον έχουμε αντιμετωπίσει φέτος άλλες τέσσερις φορές. Ωστόσο, αυτό το παιχνίδι είναι εντελώς διαφορετικό. Σε 90 λεπτά θα κριθούν οι κόποι μιας χρονιάς. Σε 90 λεπτά κρίνεται το πρωτάθλημα». Για το αν υπάρχει άγχος στους παίκτες του: «Σίγουρα για αυτά τα παιδιά, που παίζουν πρώτοι φορά σε έναν τελικό, το άγχος θα κυριαρχήσει. Προσπαθώ όμως να τους το αποβάλλω και να τους κάνω να πιστέψουν στους εαυτούς τους. Άμα βρεθούμε σε καλή μέρα και έχουμε και την τύχη με το μέρος μας, στοιχείο που δεν είχαμε στα προηγούμενα ματς με τον ΠΑΟΚ, τότε πιστεύω ότι θα πανηγυρίσουμε την κατάκτηση του πρωταθλήματος και θα δούμε να δικαιώνονται οι κόποι των παιδιών που όλη τη σεζόν έκαναν πολλές θυσίες. Κοιτάμε μόνο το 90λεπτο που έχουμε μπροστά μας. Θέλουμε να δώσουμε μία χαρά στον κόσμο του Άρη που φέτος η αλήθεια είναι ότι πικράθηκε πολύ. Την χαρά την έχει ανάγκη και ο κόσμος, αλλά και εμείς. Θα τα καταφέρουμε».


Χωρίς Ζήση, οι οδηγίες Θέου

Την σημαντική απουσία του Ζήση θα στερηθεί ο Τάσος Θέος στο σημερινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Η κόκκινη κάρτα που δέχτηκε στο 103? του αγώνα με τον Πανιώνιο του στερεί το δικαίωμα συμμετοχής στον τελικό. Η χθεσινή απογευματινή προπόνηση του Άρη, στο βοηθητικό του γηπέδου του Αστέρα, αναλώθηκε κυρίως στην τακτική, με τον Θέο να έχει σχηματίσει μια πλήρης εικόνα για τον σημερινό του αντίπαλο, αφού παρακολούθησε και τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: