Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Κορυφώνεται η αγωνία!!

Μια κρίσιμη και ενδεχομένως ιστορική βδομάδα αρχίζει από σήμερα για τον Άρη, το τέλος της οποίας εύχονται όλοι να επιφυλάσσει μια ρεαλιστική και βιώσιμη λύση για το αύριο της ΠΑΕ.
Την Τετάρτη ολοκληρώνεται και ο χρόνος της παράτασης που έδωσε το διοικητικό συμβούλιο της Κοινωνίας Μελών Άρη για την υποβολή έγγραφων προτάσεων από όποιον έχει μια λύση στο αδιέξοδο που παρατηρείται σε οικονομικό και διοικητικό επίπεδο. Η πλευρά της διοίκησης, ως η καθ' ύλην αρμόδια για να προτείνει ένα πλάνο δράσης που θα βγάλει την εταιρία από το τέλμα, βρίσκεται σε διαδικασία ολοκλήρωσης της πρότασης που ετοιμάζει και κινείται πάνω σε συγκεκριμένους άξονες. Την εξασφάλιση ρευστότητας μέσω της χρηματοροής κεφαλαίων από τη συνεργασία με τον Ισπανό τραπεζίτη, Φερνάντο Πλα, η οποία θα επιτρέψει να καλυφθούν οι επείγουσες υποχρεώσεις και την αναδιοργάνωση της εταιρίας σε όλα τα επίπεδα. Σε αυτό το δεύτερο οι αλλαγές θα αφορούν φυσικά και το ποδοσφαιρικό τμήμα, το μπάτζετ στελέχωσης του οποίου, καθώς και τα λειτουργικά έξοδα θα «ψαλιδιστούν» θεαματικά, ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα, που θα αξιοποιηθούν στο πλάνο εξυγίανσης της εταιρίας.

Ο Άρης είναι βέβαιο, ανεξαρτήτως των κεφαλαίων από το εξωτερικό τα οποία κάποια στιγμή θα πρέπει ή να επιστραφούν ή να μετοχοποιηθούν, που είναι και το πιθανότερο, ότι θα πρέπει να βαδίσει σε ένα μεσοπρόθεσμο πλάνο λιτότητας, αλλιώς φαντάζει αδύνατο να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις του. Σε ότι αφορά το θέμα των μετοχών, φαίνεται ότι οι ιθύνοντες της ΠΑΕ επιχειρούν με όσο το δυνατό πιο εύσχημο τρόπο να πάρουν τη συζήτηση από το θέμα αυτό, αντιλαμβανόμενοι την αντίδραση που προκαλεί στις τάξεις των μελών της Κοινωνίας. Προς αυτή την κατεύθυνση έχει προβλεφθεί και η λύση του μεσεγγυητή που θα διατηρήσει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τις όποιες μετοχές στην κατοχή του. Λεπτομέρειες για το πώς μπορεί να λειτουργήσει κάτι τέτοιο και τι ακριβώς προβλέπει, αναμένεται να δοθούν από τα στελέχη της διοίκησης στην έγγραφη πρόταση που θα καταθέσουν και θα υποβάλλουν στην επαναληπτική Γ.Σ.

Μέσα στο πλάνο που περιγράφηκε δεν αναφέρεται το όνομα του Γιάννη Κόντη. Ο εκτελεστικός διευθυντής φαίνεται να εμμένει στην απόφαση αποχώρησης του από την ΠΑΕ, η οποία πιθανόν εξυπηρετεί και τους συνεργάτες του στην διοίκηση, αφού θα αντιμετωπίσουν λιγότερη προκατάληψη στην αποδοχή της πρότασης τους, κάτι που αφουγκράστηκαν πριν λίγες μέρες στην έκτακτη Γ.Σ.  Πάντως ο Γιάννης Κόντης ακόμη και «εκτός κάδρου» δεν θα απεμπλακεί πλήρως από την ΠΑΕ, αφού θα είναι πάντα ο συνδετικός κρίκος για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης από τον Φερνάντο Πλα.

Σε εγρήγορση ο Φορέας

Την ίδια ώρα που η διοίκηση της ΠΑΕ και οι όποιες άλλες συνιστώσες δυνάμεις ετοιμάζουν τη δική τους πρόταση για το «αύριο» της ΠΑΕ Άρης, το διοικητικό συμβούλιο της Κοινωνίας Μελών Άρη επεξεργάζεται το δικό της πλάνο για να έχει μια εναλλακτική πρόταση διοίκησης, εφόσον το σώμα απορρίψει τις όποιες προτάσεις του παρουσιαστούν. Μια τέτοια πρόταση λογικά θα συνάδει με τις αρχές διοίκησης που παρουσίασε ο Φορέας στην έκτακτη Γ.Σ. και αφορά έναν πιο ενεργό ρόλο του στη διαχείριση της εταιρίας και τη στελέχωση του δ.σ. της. Φυσικά μια τέτοια προοπτική θα απαιτούσε και την εξεύρεση χρημάτων για την κάλυψη των άμεσων αναγκών, καθώς και τη διευθέτηση μιας σειράς άλλων παραμέτρων, ζητήματα για τα οποία το δ.σ. της Λέσχης θα πρέπει να έχει απαντήσεις - λύσεις εφόσον χρειαστεί να παρουσιάσει ένα δικό του πλάνο.
 

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: