Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Τίποτα δεν τελείωσε!!

Όσο και αν η διαιτησία του Γιάχου σκόρπισε οργή και θυμό, ο ΠΑΟΚ οφείλει να συνεχίσει την προσπάθειά του για κατάληψη της πρώτης θέσης των πλέι οφ. Γράφει ο Χρύσανθος Δοβλέτογλου.
Τίποτα δεν τελείωσε
Πριν προλάβουν οι παίκτες να πάρουν ανάσα παίζουν το επόμενο παιχνίδι στα πλέι οφ. Ο ελάχιστος χρόνος που μεσολαβεί μεταξύ των αγώνων του μίνι πρωταθλήματος δεν δίνει στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ την ευχέρεια να παραμείνει -στην παρούσα φάση- για πολύ στο θέμα της διαιτησίας του Γιάχου στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.
Τα δύο ματς που ακολουθούν με ΑΕΚ και Ατρόμητο μπορεί να αποδειχθούν καθοριστικά για την εξέλιξη της διοργάνωσης και μάλλον θα είναι καλύτερο άπαντες να αφοσιωθούν στο αγωνιστικό κομμάτι και να αφήσουν -προς το παρόν- τα διαιτητικά ζητήματα στην άκρη. Αλλωστε, αν ανατρέξουμε στο παρελθόν θα δούμε πως μόνο με ανακοινώσεις δεν διορθώθηκε τίποτα και απαιτούνται πιο δραστικά μέτρα.
Ο επίσημος ΠΑΟΚ οφείλει να κυνηγήσει με τρόπο που θα φέρει ουσιαστικό αποτέλεσμα το θέμα της διαιτησίας, γιατί η αντιμετώπιση που τυγχάνει είναι κάτι παραπάνω από προκλητική. Πρέπει κάποτε η διαμαρτυρία να φύγει από τα στενά όρια της ανακοίνωσης και σε αυτό τον δρόμο νομίζουμε πως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα πρέπει να κινηθεί πολύ σύντομα. Μην αφήσει, δηλαδή, το ζήτημα να "κρυώσει".
Διώχνουν τον κόσμο από το γήπεδο
Οι φίλαθλοι δεν θέλουν και πολύ ενώ είναι πιεσμένοι και από οικονομικά προβλήματα να περάσουν στο περιθώριο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ενα παραπάνω, όταν βλέπουν το ήδη απαξιωμένο -στην Ελλάδα- άθλημα να απαξιώνεται ακόμη περισσότερο με διαιτησίες τύπου Γιάχου. Ο κόσμος, έτσι, προτιμάει με μεγαλύτερη ευκολία από ότι θα το έκανε σε άλλες εποχές να αφήσει σε δεύτερη μοίρα τον... "βασιλιά" των σπορ και να ασχοληθεί, πρωτίστως, με τα προβλήματα της καθημερινότητάς του.
Υπάρχει περιθώριο
Με δεδομένη την έως τώρα εικόνα των συλλόγων στα πλέι οφ φαίνεται πως υπάρχει χρόνος ο ΠΑΟΚ να κάνει την δεύτερη ανατροπή στην μίνι διοργάνωση και να "σκαρφαλώσει" ξανά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Εξάλλου, ειδικά ο Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, δείχνουν "ανισόρροπες" ομάδες που δεν πατούν με σιγουριά στον αγωνιστικό χώρο.
Από εκεί και πέρα, ο Ατρόμητος δείχνει να είναι ομάδα με αγωνιστικό προσανατολισμό, αλλά με τις λιγότερες λύσεις στον πάγκο, κάτι που σαφώς επηρεάζει το σύνολο του Γιώργου Δώνη. Το ότι ο Ατρόμητος είναι σκασμένος μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός παράγοντας για το υπόλοιπο των πλέι οφ, αφού η ομάδα του Περιστερίου έχει να αντιμετωπίσει εκτός του ΠΑΟΚ την τελευταία αγωνιστική και τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό την Τετάρτη (16/5).
Να μην περάσουν στα ψιλά
Οι επιτυχίες των ομάδων Κ20 και Κ17 του ΠΑΟΚ είναι σημαντικές και αξίζουν προβολής από όλους μας. Αλλωστε αυτά τα παιδιά δείχνουν με πράξεις πως προσπαθούν για το καλύτερο και ότι είναι διατεθειμένοι να μοχθήσουν προκειμένου κάποια στιγμή να φορέσουν την φανέλα της πρώτης ομάδας του "Δικεφάλου".
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: