Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Ένα ξεκάθαρο σκάνδαλο τετραετίας!!

Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός, ο Παναθηναϊκός επίσης. Ο Παναθηναϊκός σκόραρε σε μία ανύποπτη φάση που αμυντικοί υψηλού επιπέδου απαγορεύονται να χάνουν, ο ΠΑΟΚ κέρδισε ένα πέναλτι το οποίο ουδέποτε δόθηκε γιατί έτσι έπρεπε.
Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να έχει ισοφαρίσει, να διατηρεί την κορυφή και βέβαια να είναι το απόλυτο φαβορί για την πρωτιά. Αντ αυτού, δέχτηκε και ένα δεύτερο γκολ και έχασε ακόμη και την ισοβαθμία.

Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.

Η ιστορία δεν είναι καινούργια. Τη πρώτη χρονιά που ο ΠΑΟΚ έπαιξε πλέι οφ, τερματίζοντας 2ος στη κανονική περίοδο, ο Τάσος Κάκος αποφάσισε να αποβάλει τον Γκαρσία και όχι τον Σιμάο, σε μία φάση που κάλλιστα μπορεί να δείχνει κάποιος σε σεμινάρια για να εξηγεί τι είναι δόλος σε έναν διαιτητή, ενώ ο ίδιος ο Κάκος, αφού ο ΠΑΟΚ είχε πάρει διπλό στη Λάρισα, στον αγώνα που ακολούθησε στο ΟΑΚΑ εναντίον της ΑΕΚ απέβαλε τον Σορλέν, ίσως το πιο καλό παιδί που συνάντησα στο ποδόσφαιρο τόσα χρόνια.

Και άντε εγώ, μπορεί και να κάνω λάθος. Το γεγονός πως την πρώτη κόκκινη τη δέχτηκε στα 32 του και μετά από 11 γεμάτες χρονιές, κάτι λέει.

Η επόμενη χρονιά, ήταν αυτή του Σπάθα. Ο ΠΑΟΚ ξεκινά με τον Γκαγκάτση στη διοίκησή του και αυτό η ΕΠΟ του Πιλάβιου δεν το ανέχεται. Ξεκινάνε οι αγώνες και ο ΠΑΟΚ πάει τρένο στις… σφαγές. Στη Τρίπολη και στη Νέα Σμύρνη γίνεται κλάμα, με τον τελευταίο αγώνα να ακυρώνεται το γκολ του Βιεϊρίνια για άγνωστους μέχρι σήμερα λόγους. Το βράδυ ο ΠΑΟΚ τα σπάει με τον Γκαγκάτση και έκτοτε τον αφήνουν ήσυχο. Δεκατρείς αγωνιστικές αήττητος, πάει στο Βικελίδης να πάρει το διπλό αλλά εκτός της αστυνομίας που άφησε την ομάδα μπροστά στους αντίπαλους οπαδούς, ο Ηλίας Σπάθας δίνει ένα ρεσιτάλ σφαγής. Ο Πιλάβιος τον στέλνει σπίτι μέχρι το καλοκαίρι για να ξεκουραστεί ο παλίκαρος και τον επαναφέρει στους πίνακες.

Ο Σπάθας δεν ξαναέπαιξε από τότε παιχνίδι του ΠΑΟΚ.

Την επόμενη αγωνιστική, στέλνουν τον Κάκο στον αγώνα με την ΑΕΚ, ήδη ο Σπάθας είχε αποβάλει Σνάουτσνερ – Βιεϊρίνια στο Βικελίδης, ο Κερκυραίος δεν αποβάλει με κλασική δεύτερη κίτρινη τον Γιάχιτς, ο ΠΑΟΚ χάνει και από την ΑΕΚ τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έχανε από τον Ολυμπιακό.

Στα πλέι οφ εκείνης της σεζόν, ο ΠΑΟΚ σπάει πλάκα. Βγαίνει πρώτος από την 4η αγωνιστική γιατί τον είχαν πειράξει νωρίτερα.

Τελευταίο παιχνίδι που παίζει τον ΠΑΟΚ ο Κάκος εκτός έδρας, είναι το περυσινό εναντίον του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, τότε που η ομάδα του Φερέιρα, κερδίζει την ομάδα του Χάβου με 1-0. Σκόρερ ο Ζιλμπέρτο Σίλβα από δύο μέτρα οφσάιντ. Ο βοηθός Τάτσης από την Ήπειρο, είναι ένας από τους αγαπημένους της ΚΕΔ, δεν είχε κανένα κόστος.

Φέτος, έρχεται ο Γιάχος ο οποίος σφυρίζει πρόστυχα στο Περιστέρι, ειδικά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου είναι ξεκάθαρο πως θέλει να μη κερδίσει ο ΠΑΟΚ και η ΚΕΔ, στο επόμενο εκτός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ ξαναορίζει τον Γιάχο. Είναι ηλίθιοι ή απλά στημένοι; Ας διαλέξουν να πάρουν.

Το πέναλτι στον Φωτάκη, δεν δίνεται τη στιγμή που και ο Γιάχος και ο Γρεβένης από την πολύ κοντινή σε εμάς Χαλκιδική είναι μπροστά στη φάση. Ο ΠΑΟΚ πλέον, κυνηγάει τον Παναθηναϊκό ο οποίος αν κερδίσει στο Περιστέρι μάλλον θα αντιμετωπίσει την αδιάφορη ΑΕΚ πάλι τη τελευταία αγωνιστική.

Κάθε χρόνο, εδώ και τέσσερα χρόνια, η ΚΕΔ αποφασίζει το μέλλον του ΠΑΟΚ. Οι σφαλιάρες διαδέχονται η μία την άλλη στα κρίσιμα σημεία.

Όλα τα παραπάνω είναι γεγονότα και όποιος δεν τα αναγνωρίζει μάλλον εθελοτυφλεί.

Νομίζω πως είναι η ώρα για τον εισαγγελέα να προχωρήσει σε μία έρευνα και να κάνει επιτέλους τη δουλειά του.

Η διαδικασία των πλέι οφ και γενικότερα το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, όπως και η κοινωνία, χρειάζεται ξερίζωμα. Να εξαφανιστούν όλοι αυτοί οι αλήτες που όπως εύστοχα είπε ο Βρύζας μετά το τέλος του αγώνα «παίζουν με τις ψυχές των ανθρώπων».

Μου ήρθε στο μυαλό αυτή η εκδήλωση της συνδρομητικής τηλεόρασης, στη οποία συμμετείχαν οι … πρωταγωνιστές και μου έρχεται να ξεράσω. Μία υποκρισία που δεν τη χωρά ο κοινός νους υπό τη σκέπη μίας εταιρίας που έχει ορίσει ως στρατηγική τον ευνουχισμό των δημοσιογράφων της που καλούνται να μη σχολιάζουν αυτό που βλέπει όλη η οικουμένη.

Για να πέσει κανά φράγκο παραπάνω στην πιάτσα, ανακάλυψαν τα πλέι οφ, τα οποία βέβαια κατέληξαν να λειτουργούν ως παυσίπονο του Παναθηναϊκού μετά τα χαμένα πρωταθλήματα από τον αιώνιό του εχθρό.

Βολεμένοι και οι δύο, κόντρα στους υπόλοιπους κομπάρσους οι οποίοι με τη στάση τους βέβαια, δείχνουν βολικοί.

Κάποιοι όμως θα αλλάξουν στάση και μάλιστα άμεσα.

ΥΓ Ο Σπάθας από το Βικελίδης και μετά δε σφύριξε ΠΑΟΚ, ο Κάκος φέτος δεν έχει παίξει τον ΠΑΟΚ ποτέ εκτός έδρας και μάλλον θα τον βάλουν τώρα που έγινε η δουλειά. Ο Γιάχος για άγνωστους λόγους έπαιξε τον ΠΑΟΚ στα δύο εκτός έδρας παιχνίδια του στα πλέι οφ. Μπορεί να απαντήσει κανείς από την ΚΕΔ γιατί συμβαίνουν όλα τα παραπάνω;

ΥΓ Η ΠΑΕ εξέδωσε μία ανακοίνωση που στέλνει το μήνυμα. Είναι προς… λογιστές, οικονομολόγους, τεχνικούς διευθυντές και προπονητές της… κερκίδας.

πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: