Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Θα τα βάψουμε μαύρα...!

Απουσία πολιτικών από το Euro 2012 στην Ουκρανία ζητούν ευρωπαίοι υπoυργοί Εξωτερικών...
Θα τα βάψουμε μαύρα...
Οι πολιτικοί δεν πρέπει να παραβρεθούν στους αγώνες του Euro 2012 που θα διεξαχθούν στην Ουκρανία, δήλωσαν ορισμένοι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποκλείοντας παράλληλα ότι θα μποϊκοτάρουν συνολικά την οργάνωση για να διαμαρτυρηθούν για την μεταχείριση της Ουκρανής πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο.
"Πιστεύω πως μπορεί να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο χωρίς να βρίσκονται εκεί πολλοί πολιτικοί", τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, πριν από την συνάντηση με τους ομολόγους του στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας πως "η διακοπή των σχέσεων" με το Κίεβο δεν θα ήταν "η σωστή κίνηση".
"Δεν μιλάω για μποϊκοτάρισμα", δήλωσε ο Σουηδός Καρλ Μπιλντ στους δημοσιογράφους. "Μιλάω απλώς για την ουκρανική κυβέρνηση, η οποία έχει ακόμα χρόνο να κάνει αυτό που χρειάζεται και αυτό είναι να βελτιώσει εμφανώς την κατάσταση της κ.Τιμοσένκο", επισήμανε.
Το θέμα της Ουκρανής πρώην πρωθυπουργού θα κυριαρχήσει στη σύνοδο των ευρωπαίων υπουργών οι οποίοι θα αποφασίσουν αν θα τηρήσουν κοινή στάση απέναντι στους αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου που θα διεξαχθούν σε ουκρανικό έδαφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: