Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Για την διατήρηση της κορυφής η Ιντερ

Η Ιντερ του Ζοσέ Μουρίνιο θα υποδεχτεί το Σάββατο (3/4) στο Τζιουζέπε Μεάτσα την Μπολόνια του Βαγγέλη Μόρα, με στόχο την διατήρηση της κορυφής της Serie A. Πολλά τα προβλήματα απουσιών για τον πορτογάλο τεχνικό. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 32ης αγωνιστικής, οι Ρόμα, Μίλαν και Γιουβέντους θα δοκιμαστούν στις έδρες των Μπάρι, Κάλιαρι και Ουντινέζε αντίστοιχα.

Ιντερ - Μπολόνια

Η Ιντερ βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, ωστόσο έχει μόλις έναν βαθμό διαφορά από την δεύτερη Ρόμα και χρειάζεται το τρίποντο για να διατηρηθεί στην κορυφή του Campionato.

Το έργο των νερατζούρι γίνεται δυσκολότερο, από την στιγμή που ο Ζοσέ Μουρίνιο αντιμετωπίζει πολλές και σοβαρές απουσίες. Οι Ετό, Λούσιο, Μαϊκόν και Ζανέτι είναι τιμωρημένοι, ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Σνάιντερ, ο οποίος αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού στον αστράγαλο.

Αντίθετα, ο Μάριο Μπαλοτέλι επιστρέφει μετά από έναν μήνα στην αποστολή της Ιντερ, μετά την συγγνώμη στον πορτογάλο τεχνικό, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι ο Special One θα τον χρησιμοποιήσει.

Μπάρι - Ρόμα

Με τον αρχηγό της, Φραντσέσκο Τότι, να επιστρέφει στην βασική 11άδα, η Ρόμα θα προσπαθήσει να φύγει από το Σαν Νίκολα του Μπάρι με την νίκη και να εκμεταλλευτεί ενδεχόμενο στραβοπάτημα της Ιντερ.

Την προσπάθεια της ομάδας του Ρανιέρι δεν θα ενισχύσουν οι Μενέζ και Περότα, οι οποίοι είναι τιμωρημένοι.

Κάλιαρι - Μίλαν

Η Μίλαν, η οποιά βρίσκεται τρεις βαθμούς πίσω από την Ιντερ, θα αντιμετωπίσει την Κάλιαρι στο Σαντ Ελία, με στόχο να μείνει σε τροχιά τίτλου.

Οι Ροναλντίνιο και Αντρέα Πίρλο επιστρέφουν στην βασική 11άδα των ροσονέρι, ενώ αντίθετα ο Λεονάρντο δεν θα έχει στην διάθεση του τον Φλαμινί, ο οποίος είναι τιμωρημένος, αλλά και τους τραυματίες Αλεσάντρο Νέστα και Αλεξάντερ Πάτο.

Ουντινέζε - Γιουβέντους

Η αυλαία της 32ης ημέρας θα πέσει στο Φρίουλι του Ούντινε, όπου η Ουντινέζε θα υποδεχθεί τη Γιουβέντους. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν εξασφαλίσει ακόμα την παραμονή τους στην κατηγορία, ενώ οι φιλοξενούμενοι κυνηγούν την τέταρτη προνομιούχο θέση που οδηγεί στο Champions League της επόμενης σεζόν.

Οι Ντ` Αγκοστίνο, Ομπόντο, Μπάστα και Κόντα δεν θα αγωνιστούν από την πλευρά των γηπεδούχων, ενώ ο Τζακερόνι δεν θα έχει στην διάθεση του τον Ντιέγκο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής:

Σάββατο (3/4)

16:00GR Κάλιαρι - Μίλαν
16:00GR Κιέβο Βερόνα - Σαμπντόρια
16:00GR Τζένοα - Λιβόρνο
16:00GR Λάτσιο - Νάπολι
16:00GR Πάρμα - Φιορεντίνα
16:00GR Μπάρι - Ρόμα
16:00GR Ιντερ - Μπολόνια
16:00GR Αταλάντα - Σιένα
20:00GR Κατάνια - Παλέρμο
22:00GR Ουντινέζε - Γιουβέντους

Νέβιλ: "Μπορούμε τη νίκη και χωρίς τον Ρούνι"


Ο Γκάρι Νέβιλ Και άλλες φορές η Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ έχει αγωνιστεί σε κρίσιμα παιχνίδια χωρίς τα αστέρια της, ωστόσο έχει καταφέρει και έχει κατακτήσει τη νίκη, όπως υποστήριξε ο Γκάρι Νέβιλ. Ο έμπειρος αμυντικός είναι αισιόδοξος για το ντέρμπι με την Τσέλσι το Μεγάλο Σάββατο.

"Δεν μας αρέσουν οι τραυματισμοί και σίγουρα είναι κάτι που δεν ευχόμαστε να έχουμε. Είναι μεγάλη απώλεια ο Ρούνι, καθώς βρισκόταν σε εκπληκτική φόρμα, ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστούμε χωρίς σημαντικούς παίκτες. Η ομάδα έχει στο ρόστερ τους πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και όποιος κληθεί να αντικαταστήσει τον Ρούνι θα προσφέρει επιθετικά. Μπορούμε να πάρουμε τους τρεις πόντους και να παραμείνουμε στην κορυφή", τόνισε ο Νέβιλ.

Οπαδοί χτύπησαν τον Ταβάνο


Ο Ταβάνο... Ο ιδιοκτήτης της Λιβόρνο, Αλντο Σπινέλι, είναι έτοιμος να πουλήσει τις μετοχές του, μετά και τα όσα έγιναν στο προπονητικό κέντρο της ομάδας. Περίπου 30 οπαδοί μπήκαν μέσα κατά τη διάρκεια της προπόνησης και τα έβαλαν με τους παίκτες, ενώ μερικοί χτύπησαν τον Ταβάνο.

"Αυτό που έγινε είναι ανεπίτρεπτο και πολύ σοβαρό. Δεν μπορεί να έρχονται και να χτυπάνε παίκτες", ήταν τα πρώτα λόγια του τεχνικού διευθυντή της Λιβόρνο. Ο ιταλικός σύλλογος βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό.

Μπάμπελ: "Ηταν ανόητο αλλά όχι για κόκκινη"


Ο Ράιαν Μπάμπελ πανηγυρίζει Η αποβολή του Μπάμπελ στην αναμέτρηση της Μπενφίκα με την Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League έπαιξε σίγουρα μεγάλο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός αναγνώρισε το λάθος του να απωθήσει τον Λουιζάο αλλά θεωρεί υπερβολική την τιμωρία του με κόκκινη κάρτα.

"Ο διαιτητής μού είπε πως με απέβαλε γιατί έβαλα τα χέρια μου στο πρόσωπο του Λουιζάο. Είχε κάνει ένα πολύ σκληρό φάουλ στον Τόρες και ήθελα να προστατέψω τον συμπαίκτη μου. Ο αντίπαλος είχε έρθει πολύ κοντά στο πρόσωπό μου φωνάζοντας και ήθελα να τον απομακρύνω. Ήταν ανόητο από μέρους μου να αγγίξω τον Λουιζάο, αλλά πιστεύω πως μία κίτρινη κάρτα θα ήταν αρκετή. Έκανα λάθος, έμαθα από αυτό και δεν θα επαναληφθεί", ήταν τα λόγια του Μπάμπελ.

Αζάρ: "Θα πήγαινα στη Ρεάλ ή την Αρσεναλ"


Ο Εντεν Αζάρ Κολακευμένος από τα όσα πρόσφατα είπε για εκείνον ο Ζινεντίν Ζιντάν δήλωσε μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα "Marca" ο Εντεν Αζάρ. Παράλληλα, ο άσος της Λίλ, που έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του στο φετινό σαμπιονά, τόνισε πως θα έπαιρνε ευχαρίστως μεταγραφή για μία εκ των Ρεάλ Μαδρίτης ή Αρσεναλ.

"Με κολακεύουν τα όσα είπε για εμένα ο Ζιζού. Με τιμάει το γεγονός ότι κάποιος με την αξία του είπε καλά πράγματα για εμένα. Αν κάποια μέρα έφευγα από την ομάδα μου, θα ήταν για τη Ρεάλ Μαδρίτης ή την Αρσεναλ", ήταν τα λόγια του Αζάρ.

Η Χοφενχάιμ ενδιαφέρεται για τον Κακάου


O Κακάου σκοράρει Το ενδιαφέρον της Χοφενχάιμ για την απόκτηση του Κακάου, ο οποίος είναι έτοιμος να φύγει από τη Στουτγκάρδη, επιβεβαίωσε ο προπονητής της γερμανικής ομάδας, Ραλφ Ράνγκνικ. "Θέλουμε δύο νέους επιθετικούς, που θα μπορέσουν να μας βοηθήσουν σημαντικά. Μέσα στους στόχους μας είναι και ο Κακάου", τόνισε μεταξύ άλλων ο τεχνικός της Χόφενχάιμ.

Ο Κακάου, ο οποίος εκτός απρόοπτου θα βρίσκεται στην αποστολή της εθνικής Γερμανίας για το Μουντιάλ του ερχόμενου καλοκαιριού, απέρριψε την πρόταση που του έκανε η Στουτγκάρδη για νέο 3ετές συμβόλαιο και θα μπορέσει να φύγει με ελεύθερη μεταγραφή.

Στο παιχνίδι της απόκτησης του παίκτη, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, βρίσκονται ακόμη οι Σάλκε και Βόλφσμπουργκ.

Στοίχημα από Redoto Bet

γεια σας αδερφια...καλο πασχα και καλη ανασταση σε ολους.οτι το καλυτερο για το καθενα σας ξεχωριστα.μεγαλη παρασκευη σημερα αν και ειναι αμαρτια θα τζογαρουμε λιγο καθως ειμαστε αρωστακια!....εχουμε και λεμε λοιπον......Padova - Cittadella =1....τοπικο ντερμπι με αντιπαλοτητα αλλα με πολυ καλες σχεσεις των δυο προεδρων.η τσιταντελα βολεμενη και αδιαφορη ,η παντοβα καιγεται ο πατος της μονο για νικη.η δηλωση και μονο τ προεδρου της τσιταντελα λιγες μερες πριν....«θέλουμε να κόψουμε βαθμούς από την Πιατσέντζα για να βοηθήσουμε την Πάντοβα»...με σπρωχουν στον ασσο!!!......ΑΣΚΟΛΙ-ΓΚΡΟΣΕΤΟ=Χ....απο νικη ερχεται η ασκολι και με ενα ποντο ειναι μπερεκετι σημερα!η γκροσετο με χ παραμενει μεσα στα μπαραζ για ανοδο....δεν νομιζω να σκοτωθουν πασχαλιατικα και να μην φερουν μια περηφανη και βολικη ισοπαλια...να κανοθν και γιορτες ευχαριστα βρε αδερφε!............ ΑΖΑΞΙΟ – ΜΠΑΣΤΙΑ=2....τοπικο ντερμπι στο νησι της κορσικης.η αζαξιο ειναι βολεμενη.η μπαστια καιγεται μονο για νικη.εχουν πολυ καλες σχεσεις οι δυο ομαδες .η μεγαλη ομαδα του νησιου ειναι η μπαστια.ηρθε η ωρα να βοηθησεις το βουνο του νησιου και να αποδειξεις την φιλια σου αγαπητη αζαξιο!!!..................καλη τυχη σ ολους.........13,2 αποδ δινει στη βετ365.........salute magkes!

Δεύτερος MVP ο Τσίλντρες

Δεύτερος πιο πολύτιμος παίκτης των τέταρτων προημιτελικών αναδείχτηκε ο Τζος Τσίλντρες. Τον τίτλο του MVP κατέκτησε ο Σαν Εμετέριο της Κάχα Λαμποράλ.Ο Αμερικανός του Ολυμπιακού που τελείωσε τον αγώνα με 22 πόντους, 8/11 δίποντα, 3/3 βολές, 6 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και 5 κερδισμένα φάουλ, συγκέντρωσε 28 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, δύο λιγότερους από τον Σαν Εμετέριο της Κάχα που έφτασε τους 30. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Σάσα Καούν της ΤΣΣΚΑ που με τους 18 πόντους (8/9 δίποντα, 10 ριμπάουντ) οδήγησε την ομάδα του στη νίκη - πρόκριση μέσα στη Βιτόρια επί της Κάχα.

Νίκη για τον Ταλαιπωριακό...


Συναντήθηκαν για 49η φορά Βραδύποροι και Ταλαίπωροι Πιστοί στο ραντεβού τους για 49η συνεχή χρονιά ήταν οι "Βραδύποροι" και οι "Ταλαίπωροι". Όπως κάθε Μεγάλη Παρασκευή, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και της Προοδευτικής τέθηκαν αντιμέτωποι στο γήπεδο του Κορυδαλλού, με τον Ταλαιπωριακό να παίρνει τελικά τη νίκη με 2-1. Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Παπαχρόνης και Βαμβακούλας (αυτογκόλ), ενώ για τον Βραδυποριακό σκόραρε ο Βαΐτσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά μετά από 48 χρόνια δεν κατόρθωσε να παίξει ο Ηλίας Ρωσσίδης, ο οποίος, ωστόσο, έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα. Τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν για την ενίσχυση του φιλάθλου της Προοδευτικής, Δημήτρη Σπυρόπουλου, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Σμολάρεκ: "Δεν έχω ιδέα"


Ο Έμπι Σμολάρεκ πανηγυρίζει μέσα στο "Σπύρος Λούης" Σαν πρωταπριλιάτικο ψέμα υποδέχθηκε την είδηση πως σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν από την Καβάλα ο Έμπι Σμολάρεκ. Ο Πολωνός επιθετικός των "αργοναυτών" μιλώντας στον Τύπο της πατρίδας του ξεκαθάρισε ότι έχει συμβόλαιο με τη νεοφώτιστη ομάδα για άλλα δύο χρόνια και ότι δεν σκοπεύει να αποχωρήσει!

"Είναι πρωταπριλιάτικο αστείο αυτό; Το διάβασα στο διαδίκτυο και εξεπλάγην. Έχω συμβόλαιο για δύο ακόμη χρόνια και δεν πάω πουθενά. Δεν υπάρχει κανένας όρος που να το επιτρέπει αυτό στη διοίκηση, ενώ από την ομάδα δεν μου έχω δώσει κανένα σημάδι πως δεν με θέλουν πια", τόνισε αρχικά ο 29χρονος επιθετικός.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην απομάκρυνση του Αάντ Ντε Μος, με τον οποίο αποκάλυψε πως δεν είχε καλές σχέσεις. "Είχαμε μία μικρή κόντρα. Είχα βάλει δύο γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό και στο επόμενο ματς με αντικατέστησε στο 38ο λεπτό. Είπε πως ήταν απόφαση για λόγους τακτικής. Στον επαναληπτικό του Κυπέλλου με τον Αρη ήμουν στην εξέδρα. Ακόμη και ο πρόεδρος ήταν δυσαρεστημένος και αποφάσισε να τον απολύσει δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη της περιόδου. Είμαι ικανοποιημένος με αυτή την εξέλιξη".

Τίτλο με Καβς ο Τζέιμς ή τίποτα!

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς είναι η μεγάλη ελπίδα των Καβαλίερς να πανηγυρίσουν ένα πρωτάθλημα του ΝΒΑ. Κι εκείνος δήλωσε πως δε θα σταματήσει μέχρι να τους το φέρει! «Έχω έναν στόχο, είναι μεγάλος και είναι να φέρω ένα πρωτάθλημα ΝΒΑ στο Κλίβελαντ. Και δε θα σταματήσω μέχρι να το πάρω» είπε με νόημα ο «King», που το καλοκαίρι μένει ελεύθερος από τους Καβς!

Οι συνομιλίες Μοράτι-Μπέργκαμο!

Τους πρώτους διαλόγους του Μάσιμο Μοράτι με τον αρχιδιαιτητή Μπέργκαμο, τη σεζόν 2004-05, αποκαλύπτουν την Παρασκευή τα ιταλικά ΜΜΕ και ακολουθούν κι άλλα! Την Πέμπτη, μετά τις συνεντεύξεις ενός εκ των δικηγόρων του Λουτσιάνο Μότζι, η Ιντερ δεν έβγαλε κάποια ανακοίνωση για το θέμα αλλά έκανε δηλώσεις η... αδερφή του Μοράτι, λέγοντας πως δεν υπάρχουν συνομιλίες και πως όλα είναι ψέματα. Αναρωτήθηκε, μάλιστα, πώς είναι δυνατόν να είναι μπλεγμένη η Ιντερ και να μην κατέκτησε το Scudetto τότε, για να πάρει την απάντηση από Ιταλό δημοσιογράφο: «Ούτε η Φιορεντίνα ή η Ρετζίνα κέρδισαν τον τίτλο, αλλά ήταν μπλεγμένες και τιμωρήθηκαν». Μία μέρα μετά, μέρος των ιταλικών ΜΜΕ -γιατί τα περισσότερα προτιμούν να σιωπήσουν- αποκαλύπτουν τους πρώτους διαλόγους του αφεντικού της Ιντερ με τον τότε αρχιδιαιτητή. Κι όπως σημειώνουν, θα ακολουθήσουν πολλά περισσότερα και θα είναι όλο και πιο... ενδιαφέροντα.

Στην πρώτη συνομιλία, τον Δεκέμβριο του 2004, ο Μοράτι λέει ότι όλα είναι καλά με τη διαιτησία και κανονίζει να βρεθούν από κοντά με τον Μπέργκαμο. Στη δεύτερη, τον Ιανουάριο του 2005 κι αφού προφανώς έχει συναντηθεί με τον αρχιδιαιτητή, λέει στον Μπέργκαμο μετά τη νίκη με 3-2 επί της Σαμπντόρια ότι ο διαιτητής ήταν πολύ καλός και βοήθησε, ενώ οι δύο βοηθοί διαιτητή του... έκλεισαν το μάτι! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ο αρχιδιαιτητής Μπέργκαμο λέει στον Μοράτι ότι τώρα «πρέπει να κάνουμε δέκα σερί καλά αποτελέσματα»! Ακολουθούν οι συνομιλίες.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2004

Moratti: Πήγε αρκετά καλά ως τώρα, δεν υπήρξαν πολεμικές ή φασαρίες...
Bergamo: Ευτυχώς ναι, μπορούμε και πρέπει να πάμε καλύτερα...
Moratti: Ακούστε, θα ήθελα να σας συναντήσω...
Bergamo: Και εγώ, γιατί θα ήθελα να σας εκμυστηρευτώ κάτι...
Moratti: Όταν έχετε ένα λεπτό όταν περνάτε από το Μιλάνο...
Bergamo: Θα έρθετε στο Livorno να δείτε το παιχνίδι ή θα το δείτε, πώς;
Moratti: Δεν το ξέρω, εγώ αποφεύγω πάντα να πάω εκτός έδρας...
Bergamo: Την προσεχή εβδομάδα...
Moratti: Εγώ είμαι εδώ, είμαι σε εκείνα τα μέρη στο Forte eh... ας ακουστούμε μια μέρα πριν το Livorno, αν έχετε χρόνο, ή δυο μέρες πριν...
Bergamo: Αλλίμονο... εγώ είμαι στο Coverciano όπου μαζεύουμε τους διαιτητές...
Moratti: Αν έρθω επάνω, μου λέτε αν θα βρεθούμε εδώ ή...


ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2005

Bergamo: Πρόεδρε Moratti, είμαι ο Bergamo..
Moratti: Ήθελα νας σας καλέσω εγώ εγώ για να σας πω ότι είδα τον Μπερτίνι που συμπεριφέρθηκε πάρα πολύ καλά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού το οποίο μπορούσε να καταλήξει σε ένα πολύ βαρύ χτύπημα...
Bergamo: Προφανέστατα ήταν το πιο δύσκολο Inter-Sampdoria, δούλεψαν καλά και οι επόπτες...
Moratti: Τους το είπα στο τέλος, πραγματικά καλοί, γιατί ήταν ήδη δυο φορές... σωστοί να τους τσιμπάτε, πως στο διάολο τα καταφέρνετε να τους τσιμπάτε... μου έκλεισαν το μάτι...
Bergamo: Ας κοιτάξουμε να κάνουμε δέκα χρήσιμα αποτελέσματα στη σειρά τώρα!
Moratti: Σκεφτόμουν να σας καλέσω χθες βράδυ γιατί μετά πήγα στον διαιτητή Μπερτίνι. Συμπεριφέρθηκε πάρα πολύ καλά.


Μοράτι: «Δεν τα θυμόμουν...»
Μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων συνομιλιών ο Μάσιμο Μοράτι αναγκάστηκε να κάνει δηλώσεις και τόνισε πως... οι εφημερίδες έγραψαν την αλήθεια το 2006, ενώ για τις συνομιλίες είπε: «Δεν τις θυμόμουν, τις είχα ξεχάσει...». Αυτό που σχολιάζουν ιταλικές ιστοσελίδες είναι πώς είναι δυνατόν να λέει ο Μοράτι τώρα ότι τις είχε ξεχάσει, ενώ μέχρι και πριν λίγες μέρες έλεγε ότι δεν υπήρχαν καν συνομιλίες.

Συνεχίζεται ο πόλεμος!
Στο μεταξύ, τα ιταλικά ΜΜΕ παραμένουν χωρισμένα. Η Gazzetta dello Sport και διάφοροι τηλεοπτικοί σταθμοί επιμένουν να μην αναφέρονται καθόλου στις αποκαλύψεις, προφανώς επειδή εμπλέκεται η Ιντερ του Μοράτι, ενώ οι πολιτικές εφημερίδες δίνουν όλο και μεγαλύτερη βάση, όπως και ιστοσελίδες και ραδιοφωνικοί σταθμοί που δεν ελέγχονται από τον ιδιοκτήτη των νερατζούρι ή από κάποιον χορηγό της Ιντερ.

Αμφίβολη η συμμετοχή του Ρόμπεν με Σάλκε


Ο Ρομπέν πανηγυρίζει... Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Αριεν Ρόμπεν στο σαββατιάτικο ντέρμπι κορυφής του γερμανικού πρωταθλήματος με τη Σάλκε. Ο μεσοεπιθετικός της Μπάγερν Μονάχου τραυματίστηκε στη γάμπα, στη διάρκεια του πρώτου προημιτελικού με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το Τσάμπιονς Λιγκ, με αποτέλεσμα ο Λουίς φαν Γκάαλ να δηλώνει την Μεγάλη Παρασκευή ότι δεν ξέρει αν θα τον έχει στη διάθεσή του για την αναμέτρηση στο Γκελζενκίρχεν.

«Πρέπει να περιμένουμε για τον Ρόμπεν. Έχουμε ακόμη μια προπόνηση πριν από τον αγώνα» δήλωσε ο Ολλανδός προπονητής για τον συμπατριώτη του και συμπλήρωσε: «Όταν ένας παίκτης δεν βρίσκεται στο 100%, δεν παίζει. Είναι τόσο απλό.»

Σπουδαία ανάσα για Άρη τα μίνι διαρκείας

Σπουδαία ανάσα για Άρη τα μίνι διαρκείας

Αυτό που γίνεται με τον κόσμο του Άρη φέτος δεν έχει προηγούμενο.
Πέρα από την πρώτη «μετάγγιση» που προήλθε από την αγορά των εισιτηρίων διαρκείας και το σπουδαίο ρεκόρ, ακολούθησε η συγκλονιστική συμπαράσταση τόσο εντός όσο και εκτός έδρας(όπου το επέτρεπαν φυσικά οι συνθήκες) ενώ τώρα είναι η σειρά της τεράστιας ανταπόκρισης των μίνι εισιτηρίων διαρκείας.
Με την κίνηση των τελευταίων δύο ημερών και τις ουρές έξω από τα γραφεία του ARIS MEGASTORE καταδεικνύεται ξεκάθαρα ότι ο «κιτρινόμαυρος λαός» είναι διατεθειμένος να πάρει τις …τύχες της αγαπημένης του ομάδας στα χέρια του.
Με τα χρήματα που θα μπουν και πάλι στα ταμεία της ΠΑΕ μπορεί κάλλιστα να δοθεί μια μεγάλη οικονομική ανάσα σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς και φυσικά με το ποσόν αυτό να τακτοποιηθούν προβλήματα άμεσης προτεραιότητας και σημαντικής φύσεως..

Μεγάλη Πέμπτη με ουρές…

Παρά τη δυσκολίας της χτεσινής μέρας , μιας μέρας με πολλές ιδιαιτερότητες , αρκετοί φίλαθλοι του Άρη φρόντισαν να εκδηλώσουν τη συμπαράστασή τους σπεύδοντας άμεσα για την προμήθεια μίνι εισιτηρίων διαρκείας.
Από τη μια η δίψα τους για την πρόκληση των πλέι οφ και το ζωντανό όνειρο της συμμετοχής στους ομίλους τους Τσάμπιονς Λίγκ και από την άλλη το πλεονέκτημα για την αγορά εισιτηρίων για τον τελικό του κυπέλλου της 24ης Απριλίου στο ΟΑΚΑ, έσπρωξαν τον κόσμο να σπεύσει προκειμένου να …πιάσει θέση.
Επιπλέον όμως υπάρχει και η συνειδητοποιημένη πλευρά της συγκεκριμένης κίνησης με τους φίλους της ομάδας να δίνουν μια μεγάλη ώθηση στα οικονομικά για να λυθούν τα χέρια της διοίκησης και να τακτοποιηθούν οι περισσότερες από τις οφειλές. Άλλωστε, αυτό που έχει γίνει βίωμα στις τάξεις του συλλόγου είναι ότι ο μέγας χορηγός της ομάδας, αυτός που στηρίζει όλο το «οικοδόμημα» δεν είναι άλλος από τον κόσμο της .
Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι μέσα στις επόμενες μέρες η κίνηση θα συνεχιστεί με την ίδια θέρμη και ο αριθμός των ατόμων που θα ανταποκριθούν θα αγγίζει μπορεί και να ξεπεράσει τις 10.000, νούμερο αρκετά σημαντικό.Πηγη Μετροσπορ

50-50 να μείνει ο Σάντος

50-50 να μείνει ο Σάντος

Η είσοδος της άνοιξης και το αναμενόμενο σε δυο μήνες τέλος του πρωταθλήματος, φέρνει στην επικαιρότητα και πάλι, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της ομάδας, το ανοιχτό πάντα θέμα του προπονητή, που στο τέλος της περιόδου, ολοκληρώνει το πλάνο του με την τριετή συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ.
Ως τώρα ουσιαστική συζήτηση και διαπραγμάτευση δεν έχει γίνει και αυτό αφήνει μετέωρη την προοπτική επέκτασης του συμβολαίου του Πορτογάλου τεχνικού, τουλάχιστον σε αντίθεση με την εκφρασθείσα προ μηνών επιθυμία του Θόδωρου Ζαγοράκη για ένα καινούργιο διετές συμβόλαιο. Από την εποχή εκείνη όμως κύλησε …πολύ νερό και έκτοτε δεν ξανάγινε επίσημη τοποθέτηση από την πλευρά της ΠΑΕ για το ζήτημα, πράγμα που σημαίνει πως ακόμα εξετάζονται όλες οι προοπτικές και οι πιθανότητες για το θέμα αυτό.
Η τελευταία επίσημη τοποθέτηση από την πλευρά του Φερνάντο Σάντος είναι και η πλέον ενδιαφέρουσα, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ ο τεχνικός της ομάδας είπε, πως αν δεν γίνει μια ουσιαστική ενίσχυση της, κάτι που προϋποθέτει και γενναία οικονομική συμβολή, τότε δεν θα είχε νόημα μια επέκταση της συνεργασίας του με την ομάδα, αφού ο ίδιος επιθυμεί να μείνει με την προοπτική να γίνει το βήμα παραπάνω. Αυτό δηλαδή που χρειάζεται να κάνει η ομάδα στην επόμενη αγωνιστική σαιζόν.

Συναρτήσεις

Βέβαια πολλά εξαρτώνται και από το τελικό αποτέλεσμα της φετινής διαδρομής του ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα. Η παρουσία του «Δικεφάλου» στην φάση των πλέϊ-οφ έχει ιδιαίτερη σημασία όπως και η τελική θέση του στο πρωτάθλημα. Δηλαδή διαφορετικά θα κριθεί και θ’ αντιμετωπιστεί το έργο και η δουλειά του Σάντος αν ο ΠΑΟΚ κατακτήσει την τελική δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και διαφορετικά αν η ομάδα πάει πιο πίσω και αναγκαστεί να μπει στην καινούργια προετοιμασία από τα μέσα Ιουνίου.
Βέβαια το έργο του κ. Σάντος έχει δοκιμαστεί και έχει κριθεί θετικά, αφού ο Πορτογάλος προπονητής έδειξε φέτος με την σοβαρότητα του πως μπορεί να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στα πιο ψηλά σκαλοπάτια της Σούπερ Λιγκ. Όμως αυτό από μόνο του ίσως δεν αρκεί. Χρειάζεται και το ανάλογο ρόστερ που πρέπει να είναι πλήρες σε κάθε θέση και ικανό για να ανταγωνιστεί τις ομάδες με τους υψηλούς στόχους.
Ο κ. Σάντος παράλληλα έχει εκφράσει την φιλοδοξία να αναλάβει στην συνέχεια μια εθνική ομάδα, γεγονός που παραπέμπει σε δυο σκέψεις. Η πως και ο ίδιος θέλει να αλλάξει επαγγελματικό προσανατολισμό, ευελπιστώντας σε μια πρόταση εθνικής ομάδας, πιθανότατα της πατρίδας του ή ακόμα και της ελληνικής εθνικής ομάδας, ή πως η προοπτική του ΠΑΟΚ με ένα ακόμα διετές συμβόλαιο δεν τον ενθουσιάζει, αν οι συνθήκες δεν είναι διαφοροποιημένες. Όπως δηλαδή τις θέλει, και ελπίζει να τις δει ο ίδιος στις συζητήσεις που θα γίνουν.Πηγη Μετροσπορ

Στοίχημα με το Στέλιο Γελαστό

Καλημέρα! Δεν μας πήγε το προχθεσινό ρίσκο, πιάσαμε 2 στα 4 αλλά πάλι συνεχίζουμε να ρισκάρουμε και όπου βγει...
158 ΣΚΑΝΘΟΡΠ ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ 1 2,35
160 ΚΑΡΛΑΪΛ ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΡΟΒΕΡΣ 1 2,20
167 ΓΚΡΙΜΣΜΠΙ ΝΟΡΘΑΜΠΤΟΝ 2 2,15
168 ΦΙΤΕΣΕ ΓΚΡΟΝΙΝΓΚΕΝ X 3,25

Άντε και καλή τύχη μάγες !

Μετά τιμής,
Στέλιος Γελαστός

Χωρίς Ρούνεϊ για 2-3 εβδομάδες η Μάντσεστερ Γ.


Με πατερίτσες ο Ρούνι Ο Γουέιν Ρούνεϊ θα απουσιάσει από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τις επόμενες 2-3 εβδομάδες. Αυτή είναι η εκτίμηση του Aλεξ Φέργκιουσον, την οποία ο προπονητής των "κόκκινων διαβόλων" εξέφρασε σε αποκλειστική συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό του συλλόγου (MUTV).

Την Μεγάλη Πέμπτη η διοίκηση των πρωταθλητών Αγγλίας ανακοίνωσε ότι η ζημιά στον αστράγαλο του διεθνούς επιθετικού δεν ήταν τόσο σοβαρή, ενώ 24 ώρες αργότερα ο "Φέργκι" γνωστοποίησε το ακριβές διάστημα της απουσίας του. Κάνοντας, μάλιστα, ιδιαίτερη αναφορά στη συμμετοχή του Ρούνεϊ στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά τις ανησυχίες που προκάλεσε αρχικά ο τραυματισμός του στον αγώνα με την Μπάγερν Μονάχου, ο Σκωτσέζος τεχνικός τόνισε χαρακτηριστικά: "Το έθνος μπορεί τώρα να σταματήσει τις προσευχές".

Όσον αφορά τους υπόλοιπους τραυματίες της Γιουνάιτεντ, ο Φέργκιουσον επισήμανε ότι "όλοι οι άλλοι είναι εντάξει". Μάλιστα, οι μακροχρόνια απόντες Τζον Ο' Σέι και Όουεν Χάργκριβς έχουν φτάσει σε τέτοιο βαθμό φυσικής κατάστασης, ώστε ο Φέργκιουσον να εξετάζει το ενδεχόμενο να τους συμπεριλάβει στην αποστολή για το αυριανό ντέρμπι κορυφής της πρέμιερσιπ με την Τσέλσι και τον αγώνα ρεβάνς με την Μπάγερν Μονάχου για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ντομενέκ: "Κληρώνει στις 18 Μαΐου"


Ο Ραιμόν Ντομενέκ Ο Ραϊμόν Ντομενέκ δήλωσε ότι οι Γάλλοι διεθνείς, οι οποίοι δεν θα είναι υγιείς στις 18 Μαΐου, δεν θα λάβουν μέρος στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου (11 Ιουνίου-11 Ιουλίου). Εκείνη την ημέρα και ενώ μια εβδομάδα νωρίτερα ο προπονητής της εθνικής Γαλλίας θα ανακοινώσει την 23άδα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος για το Μουντιάλ, οι "τρικολόρ" θα αρχίσουν προπονητικό καμπ διάρκειας επτά ημερών σε θέρετρο των γαλλικών Αλπεων.

"Είναι ξεκάθαρο ότι ένας παίκτης, ο οποίος δεν θα είναι σε θέση να αγωνίζεται έως τις 18 Μαϊου, δεν θα έρθει στο Παγκόσμιο Κύπελλο", τονίζει χαρακτηριστικά ο Ντομενέκ, με σημερινές δηλώσεις του στην "Equipe", και προσθέτει: "Δεν θα τους ζητήσω να έχουν παίξει σε αγώνες, μόνο να μπορούν να παίξουν και να προετοιμαστούν".

Αυτό σημαίνει ότι ο Ουίλιαμ Γκαλάς, ο οποίος τραυματίστηκε στον πρώτο προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπαρτσελόνα, θα δώσει "μάχη με το χρόνο" για να προλάβει το Μουντιάλ, μολονότι ο τεχνικός της ’ρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, πιστεύει ότι ο παίκτης του μπορεί να είναι έτοιμος για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ντομενέκ θέλει να αποφύγει αυτό που συνέβη στο EURO 2008, όταν ο αρχηγός της εθνικής Γαλλίας, Πατρίκ Βιεϊρά, ήταν στην αποστολή, αλλά δεν μπορούσε να αγωνιστεί, λόγω τραυματισμού. Τότε οι "τρικολόρ" δεν κατάφεραν να περάσουν στους "νοκ άουτ" αγώνες της διοργάνωσης.

Θεοδωρίδης: "Ας το κάνουν ερασιτεχνικό..."


Ο Πέτρος Θεοδωρίδης... Σε εκπομπή του Libero 107,4 φιλοξενήθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή ο κ. Πέτρος Θεοδωρίδης, ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού συζήτησε με τους συντελεστές της εκπομπής για την ομάδα του αλλά και για την απόφαση της Πολιτείας να αναστείλει τις επιχορηγήσεις των ομάδων από τον ΟΠΑΠ.

Αρχικά αναφέρθηκε στον Πανσερραϊκό και τόνισε: "Η αλήθεια είναι ότι πανηγυρίσαμε έντονα το γκολ στον αγώνα με την Κέρκυρα καθώς ήρθε στο 84' και υπήρχε αρκετό άγχος. Φέτος κάναμε ένα πολύ καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα αλλά μετά την 5η-6η αγωνιστική κάναμε μια μεγάλη κοιλιά χωρίς να καταλάβουμε το γιατί, με τον ερχομό όμως του κ. Κοκότοβιτς η ομάδα πήρε τα πάνω της. Από το ξεκίνημα πάντως όλοι έλεγαν ότι έχουμε το καλύτερο υλικό, ήμασταν ομάδα Superleague αλλά μόλις τώρα η ομάδα παίζει πολύ καλά και παίρνει τα αποτελέσματα, πριν παίζαμε επίσης πολύ καλό ποδόσφαιρο αλλά δεν είχαμε αποτελέσματα, χάναμε τους αγώνες. Ίσως η πρόκριση με τον Ολυμπιακό και η καλή εμφάνιση με τον ΠΑΟΚ να μας αποπροσανατόλισε κάπως, τώρα όμως η ομάδα είναι καλά και παίζει πάντα για την νίκη. Σε 6 αγωνιστικές τελειώνει το πρωτάθλημα και πιστεύω ότι θα είμαστε ψηλά, απέχουμε 4 πόντους από την κορυφή και νομίζω ότι τουλάχιστον στα play-off θα είμαστε σίγουρα και θα διεκδικήσουμε την άνοδο".

Μιλώντας για το επόμενο παιχνίδι, με τον Παναιτωλικό εκτός έδρας, ο κ. Θεοδωρίδης είπε: "Δεν υπάρχει αδιάφορη ομάδα τώρα, ο Παναιτωλικός είναι κοντά στα play-off και αυτός αλλά εμείς δεν φοβόμαστε τίποτε. Πάμε σε κάθε γήπεδο για να πάρουμε τους 3 βαθμούς. Στο προηγούμενο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Εθνικό μάλιστα έπρεπε να είμαστε νικητές. Δεν μας δόθηκε πέναλτι, είχαμε κάτι περίεργα σφυρίγματα και ισοφαριστήκαμε στο 90', αξίζαμε την νίκη αλλά δεν μας είχαν αφήσει να κάνουμε νωρίτερα το 2-0 και έτσι δεν πήραμε το τρίποντο".

Στην παρατήρηση των συντελεστών της εκπομπής ότι πολλές ομάδες "φωνάζουν" για την διαιτησία τελευταία, ο κ. Θεοδωρίδης σχολίασε ως εξής: "Είναι πολύ δύσκολο πρωτάθλημα η Β' Εθνική, από πολλές απόψεις. Τσεκάρετε κάθε Δευτέρα τα στατιστικά και δείτε τις κόκκινες κάρτες και τα πέναλτι, ίσως έτσι βγάλετε ένα συμπέρασμα και αξιολογήσετε καλύτερα το πρωτάθλημα. Νομίζω ότι κάτι δεν πάει καλά φέτος με την διαιτησία στο πρωτάθλημα και πιστεύω ότι φαίνεται αυτό στα στατιστικά".

Ερωτηθείς για την απόφαση της Πολιτείας να ανασταλλούν οι επιχορηγήσεις από τον ΟΠΑΠ, ανέφερε τα εξής: "Αυτή η απόφαση του κ. Μπιτσαξή είναι σαν να μας λέει ότι πρέπει να του παραδώσουμε τα κλειδιά των ομάδων μας. Είναι πάρα πολλά τα έξοδα και τα έσοδα πολύ λιγότερα, αυτό ισχύει σε όλες τις ομάδες και οι παράγοντες δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Αν λείψουν και τα χρήματα του ΟΠΑΠ, ας κάνει ο κ. Μπιτσαξής ερασιτεχνικό το ποδόσφαιρο, πιστεύω ότι θα συμφωνήσουν όλες οι ομάδες. Διανύουμε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης και τα κορόιδα τελειώσανε, από το ποδοσφαιρο οι παράγοντες χάνουν λεφτά, δεν κερδίζουν. Όπως κάποιοι άλλοι έχουν το ψάρεμα ή το κυνήγι, εμείς έχουμε το ποδόσφαιρο, μπλέξαμε και το μικρόβιο μας έχει πιάσει, δεν μπορούμε αλλιώς".

Συνεχίζοντας είπε επίσης: "Αυτοί που κερδίζουν χρήματα από το ποδόσφαιρο μένουν πάντα στο απυρόβλητο, δεν τους ενοχλεί κανείς. Είναι ωραία να έχει η Πολιτεία το ποδόσφαιρο, την Εθνική ομάδα, τα κύπελλα, τις επιτυχίες, τις ομάδες στο στοίχημα να έχει έσοδα αλλά ποιος θα πληρώνει για όλα αυτά; οι παράγοντες δεν μπορούν πλέον από μόνοι τους. Γιατί δεν ασχολείται ο ΓΓΑ με αυτούς που πλουτίζουν και ασχολείται μόνο με την βία; Και στην Τουρκία ακόμη βάζουν κόσμο στην φυλακή, τόσο πίσω είμαστε εμείς εδώ;".

Κλείνοντας αναφέρθηκε στα play-off της B' Εθνικής λέγοντας: "Όλες οι ομάδες που θα είναι στα play-off θα θέλουν σίγουρα την άνοδο, θα γίνει ένα μικρό πρωτάθλημα 4 ομάδων και ελπίζω να μην υπάρξει παρασκήνιο και να υπάρξει τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων. Τώρα η τηλεόραση δείχνει μόνο τα γκολ ενώ και σε ζωντανή κάλυψη υπάρχει μια κάμερα μόνο, αυτά τα παιχνίδια πρέπει να έχουν κάλυψη όπως οι αγώνες της Superleague, να υπάρχουν πλάνα για όλα, για τα off side κτλ ώστε να μην αδικηθεί καμία ομάδα. Εμείς ως Πανσερραϊκός θα προσπαθήσουμε, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο να κερδίσουμε τη άνοδο και να επιστρέψουμε στην Superleague".

Μαργαρίτης: "Να δοθούν στον ΓΣ οι μετοχές..."


Η φανέλα του Ηρακλή Τρία από τα μέλη του άτυπου συμβουλίου της ΠΑΕ Ηρακλής, οι Θεόφιλος Πατέλης, Νίκος Φιλιππιάδης και Δημήτρης Μαργαρίτης υπέβαλλαν την παραίτηση τους.

Ο τελευταίος, σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση στα ερτζιανά της Θεσσαλοίκης και συγκεκριμένα στον Libero 107,4, ανέφερε: "Ήμασταν 3,5 μήνες περίπου στην διοίκηση της ομάδας και χθες αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε, χτυπώντας παράλληλα το καμπανάκι καθώς τα προβλήματα συσσωρεύονται και πρέπει να ευαισθητοποιηθούν όλοι. Δεν υπήρξε κάποιο συγκεκριμένο γεγονός που μας οδήγησε σε αυτή την απόφαση αλλά όλα όσα συμβαίνουν στην ομάδα το τελευταίο διάστημα".

Συνεχίζοντας τόνισε επίσης: "Εμείς θέλαμε να βοηθήσουμε την ομάδα να βρει τον δρόμο της, νομίζω ότι το πετύχαμε και τώρα αυτό που θέλουμε είναι να υπάρξει διοικητική ηρεμία στην ομάδα. Με τον ερχομό μας στην ΠΑΕ δρομολογήσαμε κάποιες εξελίξεις για το καλό της ομάδας, δεν έχουμε όμως οικονομικές δυνατότητες. Δώσαμε διέξοδο στο αγωνιστικό πρόβλημα και ο ρόλος μας τελείωσε καθώς τώρα υπάρχουν μόνο τα οικονομικά προβλήματα, τα οποία πρέπει να διευθετήσουν ο κ. Παντελή και ο κ. Ρέμος. Προσωπικά πάντως θεωρώ ότι είναι δύσκολο να λυθεί το οικονομικό άμεσα αλλά ελπίζουμε".

Σε ερώτηση για τις σχέσεις και τις επαφές με τους κκ Ρέμο και Παντελή, ο κ. Μαργαρίτης είπε: "Με τον κ. Ρέμο είχαμε βρεθεί μια φορά στην Αθήνα, πριν από το παιχνίδι με τον Πανιώνιο αλλά μετά τίποτε, ήταν η μία και μοναδική φορά που μιλήσαμε από κοντά. Με τον κ. Παντελή φυσικά είχαμε περισσότερες επαφές και είναι σίγουρα ένας άνθρωπος ικανός που ξέρει καλά από ποδόσφαιρο, δεν ξέρω όμως αν είναι σε θέση να ανταποκριθεί οικονομικά στις απαιτήσεις της ομάδας. Αυτό είναι και το ερώτημα που μας απασχολεί όλους, περιμένουμε να δούμε με ποιο τρόπο θα δώσει λύση στα οικονομικά προβλήματα, στα υπόλοιπα θέματα (οργανωτικά κτλ) έχει σαφώς πολλές γνώσεις και ικανότητες, έχει αποδειχθεί και στην Ανόρθωση αυτό αλλά για το οικονομικό πραγματικά δεν ξέρω".

Μίλησε επίσης και για τις πληρωμές που έχει υποσχεθεί να γίνουν σήμερα ο κ. Παντελή: "Αγωνιούμε κι εμείς σήμερα καθώς οι παίκτες περιμένουν χρήματα στους λογαριασμούς τους και γνωρίζω ότι η υπομονή τους έχει φτάσει στα όρια. Είναι επίσης και οι υπάλληλοι της ΠΑΕ απλήρωτοι εδώ και πολύ καιρό, θα πρέπει σήμερα να πάρουν και αυτοί κάποια χρήματα, τέτοιες μέρες που είναι πρέπει να τους σεβαστούν και αυτούς".

Πρότεινε επίσης και μία λύση για την επόμενη μέρα: "Αν δεν προχωρήσει τελικά η υπόθεση με τον κ. Παντελή θα πρέπει ο κ. Ρέμος να παραδώσει τις μετοχές στον ΓΣ Ηρακλής. Υπάρχει διέξοδος και εμείς στον Ηρακλή θα βρούμε τον τρόπο, έχω πει εδώ και καιρό ότι όλοι μας πρέπει να προετοιμάσουμε το έδαφος για να βρεθεί λύση για την ομάδα. Όλοι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα και θα είναι δύσκολη αλλά είμαστε αποφασσμένοι να την αντιμετωπίσουμε".

Κλείνοντας, μίλησε για τους παίκτες της ομάδας: "Θα ήθελα να συγχαρώ τους παίκτες της ομάδας, είναι όλοι τους άψογοι επαγγελματίες και πολύ αξιόλογα παιδιά. Τους ευχαριστώ ειλικρινά και ευχαριστώ και εσάς, που μου δίνετε την ευκαιρία να το κάνω και δημόσια".

Τρίτη σερί νίκη για το Ορλάντο


Δεκαεπτά πόντους, είκοσι ριμπάουντ και πέντε τάπες ο απολογισμός  του Χάουαρντ Την τρίτη διαδοχική νίκη του στο NBA σημείωσε το Ορλάντο, που κατέβαλε την αντίσταση των Μάβερικς στο Ντάλας με 97-82. Προκειμένου να φτάσουν στην επιτυχία, οι Μάτζικ στηρίχθηκαν στην καλή άμυνά τους, η οποία τους επέτρεψε να αποκτήσουν διαφορά 18 πόντων (68-50) στο 34', αλλά και στον επιθετικό πλουραλισμό τους, καθώς τέσσερις παίκτες σημείωσαν τουλάχιστον 14 πόντους.

Ο Μικαέλ Πιετρούς πέτυχε 24, ενώ εξαιρετικά σημαντική συμβολή στην επικράτηση της ομάδας του Σταν Βαν Γκάντι, η οποία τελείωσε τον αγώνα με 14/24 τρίποντα, είχε ο Ντουάιτ Χάουαρντ, ο οποίος είχε απολογισμό 17 πόντους, 20 ριμπάουντ και πέντε κοψίματα. Στο αντίπαλο "στρατόπεδο", ο Ντιρκ Νοβίτσκι ήταν ο πρώτος σκόρερ των «Μαβς» με 24 πόντους, αλλά με 9/22 σουτ εντός πεδιάς. Αυτή ήταν μόλις η πέμπτη ήττα στα τελευταία 23 παιχνίδια για το Ντάλας, το οποίο είχε νικήσει το Ορλάντο στις έξι από τις επτά προηγούμενες αναμετρήσεις των δύο ομάδων.

Στο μεταξύ, το Ντένβερ επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας εντός έδρας του Πόρτλαντ με 109-92. Η τριάδα Καρμέλο Αντονι, Νενέ και Τσόνσεϊ Μπίλαπς έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των Νάγκετς, καθώς οι συγκεκριμένοι παίκτες σημείωσαν μαζί 68 πόντους, την ώρα που ο Αντρέ Μίλερ πέτυχε 24 πόντους για τους Μπλέιζερς.

Συνοπτικά, στις αναμετρήσεις για το NBA, οι οποίες διεξήχθησαν τα ξημερώματα, σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ντάλας-Ορλάντο 82-97
ΠΕΡΙΟΔΟΙ: 16-18, 20-25, 20-29, 26-25.
ΝΤΑΛΑΣ: Μάριον 4, Νοβίτσκι 24, Χέιγουντ 6, Μπάτλερ 3, Κιντ 7, Τέρι 16, Ντάμπιερ 4 (11 ριμπάουντ), Μπομπουά 2, Μπαρέα 16.
ΟΡΛΑΝΤΟ: Μπαρνς 6, Λιούις 6, Χάουαρντ 17 (20 ριμπάουντ, 5 κοψίματα), Κάρτερ 19, Νέλσον 14, Γουίλιαμς, Πιετρούς 24, Ρέντικ 3, ’ντερσον, Γκόρτατ, Μπας 8.

Ντένβερ-Πόρτλαντ 109-92
ΠΕΡΙΟΔΟΙ: 27-24, 29-31, 31-21, 22-16.
ΝΤΕΝΒΕΡ: Aτονι 25, Νενέ 22, Πετρό 6, Αφλάλο 9, Μπίλαπς 21, Σμιθ 15, Aτερσεν 5, Κάρτερ, Λόσον 2, Γκράχαμ 4, ’λεν.
ΠΟΡΤΛΑΝΤ: Μπατούμ, Όλντριτζ 16 (4 κοψίματα), Κάμπι 12, Ρόι 14, Μίλερ 24, Ρούντι Φερνάντεθ 3, Χάουαρντ 4, Γουέμπστερ 17, Μπέιλες, Ντίνερ, Πέντεργκραφ, Κάνινγκχαμ 2.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ

Βοστόνη 47-27
Τορόντο 37-37
Νέα Υόρκη 26-48
Φιλαδέλφεια 26-49
Νιού Τζέρσεϊ 10-65

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Κλίβελαντ 59-16
Μιλγουόκι 41-33
Σικάγο 35-39
Ιντιάνα 28-47
Ντιτρόιτ 23-51

ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ορλάντο 53-22
Ατλάντα 48-26
Μαϊάμι 41-34
Σάρλοτ 39-35
Ουάσινγκτον 22-52

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Γιούτα 50-26
Ντένβερ 49-27
Οκλαχόμα Σίτι 46-28
Πόρτλαντ 46-30
Μινεσότα 15-60

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ
Λ.Α. Λέικερς 54-21
Φοίνιξ 49-26
Λ.Α. Κλίπερς 27-48
Σακραμέντο 24-52
Γκόλντεν Στέιτ 21-53

ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ντάλας 50-26
Σαν Αντόνιο 45-29
Μέμφις 38-36
Χιούστον 37-37
Νέα Ορλεάνη 35-41

Ενδιαφέρον της Μπλάκμπερν για τον Αργυρίου

http://www.contra.gr/images/m/argyriou_0204001_m.jpgΤην κίνηση της Τότεναμ – που κατέθεσε πρόταση στον Πανθρακικό για την απόκτηση του νεαρού Στιβ Λεό Μπέλεκ – φαίνεται πως ζήλεψαν οι άνθρωποι της Μπλάκμπερν και το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης έστειλαν επίσημο έγγραφο στα γραφεία της ΠΑΕ, ζητώντας να δοκιμάσουν τον Ανέστη Αργυρίου, το οποίον και θέλουν να εντάξουν στο δυναμικό τους! Ο νεαρός δεξιός μπακ των Ακριτών, κέρδισε τις εντυπώσεις στον αγώνα της Εθνικής Ελπίδων μας με την Αγγλία (στο οποίο και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα νίκησε 2-1) και εκπρόσωπος του αγγλικού συλλόγου, που βρέθηκε στο ματς, έκανε πολύ θετικά σχόλια στο προπονητικό τιμ της Μπλάκμπερν, για την απόκτησή του.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από τις απαραίτητες συστάσεις και τα κολακευτικά σχόλια που κέρδισε ο 21χρονος αμυντικός, σε συνδυασμό με τα dvd που παρακολούθησαν οι Άγγλοι, εστάλη στην ΠΑΕ Πανθρακικός έγγραφο μέσω του οποίοι ζητούσαν την παρουσία του παίκτη στο Μπλάκμπερν, προκειμένου να δοκιμαστεί από τον προπονητή της ομάδας Σαμ Άλαρτναϊς και να συζητήσει μαζί τους το ενδεχόμενο της μεταγραφής του.

Ήδη ο Ανέστης Αργυρίου έχει στα χέρια του τα εισιτήρια για την Αγγλία και σύμφωνα με τον γενικό αρχηγό της ομάδας Βασίλη Κυρουβίδη, την Κυριακή του Πάσχα θα ταξιδέψει στο Μπλάκμπερν. Ο παίκτης θα παραμείνει εκεί για λίγες μέρες εκεί και αφού δοκιμαστεί και συζητήσει με τους ανθρώπους της αγγλικής ομάδας, θα επιστρέψει στην Κομοτηνή, προκειμένου να ενημερώσει αναλυτικά και τους ανθρώπους του Πανθρακικού.

Στη Γαλλία ο Μπέλεκ – Μάγκες οι Ακρίτες

Την ίδια στιγμή, τα ευχάριστα νέα για τους ανθρώπους της Κομοτηνής, διαδέχονται το ένα το άλλο, με έναν άλλον παίκτη αυτή τη φορά να ετοιμάζεται για το μεγάλο… μπαμ.

Ο λόγος για τον Στιβ Λεό Μπέλεκ, ο οποίος ταξίδεψε το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στη Γαλλία, προκειμένου να πάρει στα χέρια του το γαλλικό διαβατήριο, με το οποίο θα μπορέσει επιτέλους να ταξιδέψει στο Λονδίνο, για λογαριασμό της Τότεναμ.

Πιο συγκεκριμένα ο 17χρονος Καμερουνέζος, βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες στο Παρίσι, όπου είναι και η οικογένειά του και από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να πάρει στα χέρια του όλα τα απαραίτητα έγγραφα που χρειάζονται, για το ταξίδι στην Αγγλία. Εκτός απρόοπτου, ο νεαρός Καμερουνέζος θα βρίσκεται στο Λονδίνο μέχρι την Τετάρτη (04/04) και αφού περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, από τους γιατρούς της Τότεναμ, θα υπογράψει στους Πετεινούς.

Βλέποντας κανείς τις δύο αυτές μεταγραφικές κινήσεις που ετοιμάζονται να γίνουν από τον Πανθρακικό, με την πώληση των δύο συγκεκριμένων ταλέντων, αντιλαμβάνεται εύκολα πως μιλάμε για μία άκρως πετυχημένη επένδυση των Ακριτών το περασμένο καλοκαίρι, που θα αποφέρει στα ταμεία τους δύο άκρως εντυπωσιακά ποσά.

Και να φανταστεί κανείς πως η ομάδα αυτή έχει υποβιβαστεί από τα μέσα της αγωνιστικής περιόδου…

Μαραντόνα ο Μπενίσιο Ντελ Τόρο

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/ed5fcd84d0a37ceaf5abded40abc623f_L.jpg?943912800?943912800?943912800Ο Ντιέγκο Μαραντόνα είναι μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες και η ζωή του αναμένεται να γυριστεί σε ταινία με τον Μπενίσιο Ντε Τόρο να αναλαμβάνει να μετουσιώσει στην μικρή οθόνη την ζωή του Ντιεγκίτο. Όπως αποκάλυψε ιστοσελίδα που ασχολείται με τα τεκτενόμενα του σινεμά, ο Μπενίσιο Ντελ Τόρο, ο οποίος φυσιογνωμικά μοιάζει αρκετά στον Μαραντόνα, είναι έτοιμος να αναλάβει το ρόλο του ομοσπονδιακού τεχνικού της Αργεντινής στην μικρή οθόνη.

Η ταινία θα αφορά την ζωή του Ντιέγκο από την ημέρα που γεννήθηκε μέχρι τα προβλήματα που τον έφεραν να δίνει μάχη με το θάνατο. Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που ο Ντελ Τόρο θα υποδυθεί μία άλλη μεγάλη προσωπικότητα της Αργεντινής, αφού είχε προηγηθεί ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα.

Επαφές «Ντόμπρα» με Ηρακλή

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/b3ccc44e8a31aec11f1187fbe2d20174_L.jpg?1270187163?1270187163?1270187163Μετά τη λύση της συνεργασίας του Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς με την Καβάλα, ο έμπειρος παίκτης έχει επαφές με τον Ανδρέα Παντελή και ίσως αποτελέσει μεταγραφικό στόχο του Ηρακλή.Το σενάριο αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι ο Σέρβος μέσος διατηρεί καλές σχέσεις με τον Ανδρέα Παντελή από την κοινή τους θητεία στην Ανόρθωση. Ωστόσο, ο Ντομπρασίνοβιτς τόνισε ότι δεν έχει γίνει καμιά κίνηση από πλευράς της ομάδας της Θεσσαλονίκης, όμως παραδέχθηκε ότι μιλά συχνά με τον Παντελή.

«Πράγματι, μιλάω καθημερινά με τον Ανδρέα Παντελή, αλλά αυτή τη στιγμή ο Ηρακλής έχει προπονητή και ο Παντελή σέβεται πάντα την άποψη οποιουδήποτε κάθεται στον πάγκο της ομάδας του. Θεωρώ πως θα πετύχει στον Ηρακλή, αλλά χρειάζεται υπομονή. Το ταβάνι του είναι αυτό που κατάφερε με την Ανόρθωση. Εκτός κι αν υπάρχει κάποια ελληνική ομάδα που μπορεί να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ», τόνισε ο πρώην άσος της Καβάλας.

Παίκτης του ΠΑΟΚ ο Τόμας Ντελινινκάιτις

Παίκτης του ΠΑΟΚ ο Τόμας Ντελινινκάιτις

Συμφώνησε, υπέγραψε, έστειλε το συμβόλαιο του στον Λουτσιάνο Καπικιόνι και έρχεται στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα του Πάσχα. Ο Τόμας Ντελινινκάιτις πρέπει να θεωρείται πλέον παίκτης του ΠΑΟΚ και φυσικά θα είναι ο πρώτος Λιθουανός που θα φορέσει την ασπρόμαυρη φανέλα. Φυσικά η ΚΑΕ δεν μπορεί να ανακοινώσει τίποτε, αφού με τις υπάρχουσες συνθήκες ο 28χρονος γκαρντ θα είναι ο 7ος ξένος της ομάδας. «Τελειώσαμε, συμφώνησα για δύο μήνες και έρχομαι στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα. Δεν υπάρχει πλέον κανένα πρόβλημα» έλεγε χθες στο «Μetrosport» ο Ντελινινκάιτις. Το δρομολόγιο… Πάλανγκα, Κοπενχάγη, Αθήνα, Θεσσαλονίκη… Αντιντόπινγκ κοντρόλ στην Αθήνα, δελτίο και ντεμπούτο στο «Παλατάκι» το Σάββατο 10 Απριλίου στο παιχνίδι με το Περιστέρι. Τον ήθελε άμεσα ο Μαρκόπουλος, γνωρίζοντας ότι σε εκείνο το ματς η περιφερειακή του γραμμή θα είναι πληγωμένη. Μιλισάβλιεβιτς και Καυκής νοκ άουτ… Μάλιστα ο τεχνικός του ΠΑΟΚ τον γνωρίζει, καθώς τον είχε στα υπόψη του και πέρσι όταν ήταν στον πάγκο του Αμαρουσίου.
Ο Ντελινινκάιτις είναι ο κλασσικός γκαρντ της Λιθουανικής σχολής. Διαθέτει αρκετή εμπειρία. Συμμετείχε με την Εθνική ομάδα της χώρας του στο τελευταίο Ευρωμπάσκετ στην Πολωνία, εκεί όπου η Λιθουανία ουσιαστικά απέτυχε καταλήγοντας στην 11η θέση. Ο 28χρονος γκαρντ είχε σε αυτή τη διαδικασία 5 πόντους, 1.8 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 20 λεπτά μέσο όρο. Την περίοδο 2007-08 αναδείχθηκε τρίτος σκόρερ στην Ουκρανική Σουπερλίγκα (17.3π) με την Μπουντιβέλνικ, αν και το εκεί πρωτάθλημα δεν μπορεί να αποτελεί απόλυτο κριτήριο. Η Μούρθια φέτος βλέποντας την οικτρή αγωνιστική κατάσταση (τελευταία με ρεκόρ 5-22) αποφάσισε να κόψει συμβόλαια (275 χιλ. ήταν η συμφωνία με τον Λιθουανό). Συμπαίκτες του Ντελινινκάιτις στη Μούρθια οι Σκεπάνοβιτς, Βούγιανιτς, Τζος Άσελιν, Αμαρά Σι… Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώθηκαν αναφέρουν ότι ο νέος παίκτης του ΠΑΟΚ συγκέντρωσε πληροφορίες και από τον Σιμόνας Σεραπίνας.Πηγη Μετροσπορ

Σημείο τομής με Μπουμπένκο

Σημείο τομής με Μπουμπένκο

Ο Γιόζεφ Μπουμπένκο δεν είναι καθόλου αρνητικός να συνεχίσει την καριέρα του στους κυανόλευκους. Κάθε άλλο μάλιστα αφού δείχνει ότι αυτή η ομάδα του ταιριάζει και το έχει αποδείξει στις δυο φορές που έχει βρεθεί στον πάγκο του Ηρακλή. Γνωρίζει όμως ότι από την στιγμή που θα αναλάβει την ομάδα από το ξεκίνημα της περιόδου θα έχει ολόκληρη την ευθύνη. Αυτό θα γίνει με την δημιουργία του νέου Ηρακλή με το ρόστερ της ομάδας τους παίκτες που θα πρέπει να φύγουν από τους κυανόλευκους, αλλά και τις θέσεις όπου χρειάζεται μετεγγραφική ενίσχυση. Αυτό καθώς θέλει να ανεβάσει τον πήχη και όπως θεωρεί ο Σλοβάκος προπονητής μπορεί να το πετύχει ώστε η ομάδα να κοιτάζει ψηλότερα και να είναι ανταγωνιστική.
Με τον Ανδρέα Παντελή όπως είναι γνωστό υπήρξε μια πρώτη ανιχνευτική συζήτηση αλλά δεν μπορούσαν να ειπωθούν περισσότερα , αφού ακόμα δεν μπορεί και ο κύπριος να προχωρήσει κάποια συμφωνία από την στιγμή που δεν έχει επίσημο ρόλο μέσα στην ΠΑΕ.
Παρόλα αυτά θα υπάρξει μια συζήτηση εφ΄ όλης της ύλης μετά την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό για να καταθέσει τις απόψεις του και από την άλλη μεριά και ο Παντελή να κάνει πιο συγκεκριμένες τις σκέψεις του.
Η ουσία είναι ότι φαίνεται να υπάρχουν σημεία τομής αλλά θα πρέπει αυτό να υπάρξει και στην πράξη, ώστε να κλείσει σύντομα το κεφάλαιο προπονητής για τους κυανόλευκους. Άλλωστε ο Μπουμπένκο δείχνει να έχει κερδίσει του την εκτίμηση όλων στο στρατόπεδο της ομάδας.

Ο Κούπερ… και τα συμβόλαια!

Ο Κούπερ… και τα συμβόλαια!

Μπορεί στις άμεσες προτεραιότητες της διοίκησης να συμπεριλαμβάνονται τα τρία ανοιχτά συμβόλαια των Κάμπορα, Νασούτι και Φερνάντες. Ωστόσο δεν είναι το μόνο θέμα που βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής κιτρινόμαυρης λίστας. Οι επιτελείς της διοίκησης του Άρη θέλουν όσο τίποτα, γι’ αυτό και μελετούν τον τρόπο που θα κινηθούν, να κρατήσουν τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ και τα επόμενα χρόνια στον σύλλογο. Ως γνωστόν, ο Αργεντινός τεχνικός ηγέτης της ομάδας προσφάτως ανανέωσε την συνεργασία του με τον Άρη έως το καλοκαίρι του 2011. Ωστόσο, η πολύ καλή εικόνα που παρουσιάζει τη φετινή σεζόν η ομάδα πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό στον Έκτορ Ραούλ Κούπερ και γι’ αυτό μέσα στις σκέψεις των ιθυνόντων είναι να τον «δέσουν» στον σύλλογο για ακόμη περισσότερα χρόνια, προτείνοντάς του και δεύτερη ανανέωση συμβολαίου. Μάλιστα, είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν στον Αργεντινό «γη και ύδωρ», δηλαδή υπερεξουσίες (εν λευκώ διαχείριση του τμήματος) αλλά και αυξημένες απολαβές.
Σε ότι αφορά τις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών (Νασούτι, Κάμπορα, Φερνάντες) των οποίων τα συμβόλαια «εκπνέουν» το καλοκαίρι, ακόμα υπάρχουν εκκρεμότητες. Οι διοικούντες της ΠΑΕ παρακολουθούν από κοντά τις υποθέσεις, με αυτή του Κάμπορα να ξεχωρίζει. Ήδη με τον Αργεντινό έχουν γίνει συζητήσεις, όμως υπάρχουν ακόμη ορισμένες εκκρεμότητες οι οποίες δεν αποκλείεται να ξεκαθαρίσουν μέχρι τον τελικό Κυπέλλου, ειδάλλως το θέμα θα ολοκληρωθεί μετά τα πλέι οφ. Πηγη Μετροσπορ

Ο Bono ξεσπιτώνει την Εθνική

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/6101603cb9f48d0ef628c23ed9fb98a7_L.jpg?1270183592?1270183592?1270183592Έδρα για το παιχνίδι με την Γεωργία στις 3 ή 4 Σεπτεμβρίου ψάχνει η ΕΠΟ για το παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδος με την Γεωργία. Και αυτό γιατί το διάστημα εκείνο στο ΟΑΚΑ έχει προγραμματιστεί η συναυλία των U2. Σε αναζήτηση έδρας για τo πρώτο παιχνίδι της Εθνικής ομάδας στα προκριματικά του Euro 2012, βρίσκεται η ΕΠΟ. Η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει την Γεωργία εντός έδρας, αλλά τις ίδιες ημέρες με τονα γώνα, στο ΟΑΚΑ υπάρχει η συναυλία των U2.

Η ομοσπονδία εξετάζει τη λύση του «Καραϊσκάκη» ή της επαρχίας (Πανθεσσαλικό ή Παγκρήτιο).

Φήμες για Ντε Καμάργκο στον ΠΑΟΚ

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/85cc15a27fa16d939fa9ad3b96e00c72_L.jpg?1270183158?1270183158?1270183158Ό Ιγκόρ Ντε Καμάργκο φέρεται να βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα του ΠΑΟΚ σύμφωνα με βελγικά δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρουν ότι ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο έχει ξεκινήσει επαφές με τη Σταντάρ Λιέγης. Συγκεκριμένα η βελγική εφημερίδα «De Standaard» γράφει ότι ο Πορτογάλος τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, έχει μιλήσει ήδη με τους ιθύνοντες της πρώην ομάδας του, ωστόσο τονίζεται ότι το θέμα με τον Ντε Καμάργκο θα προχωρήσει μόνο αν ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Παρόλα αυτά το ενδεχόμενο μετακίνησης του 27χρονου άσου στον ΠΑΟΚ φαντάζει απίθανο καθώς ο παίκτης έχει συμβόλαιο ως το 2013 και η τιμή του κοστολογείται πάνω από 4 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι για το μέσο της Σταντάρ με τη βραζιλιάνικη καταγωγή, έχει δείξει ενδιαφέρον και η Γκλάντμπαχ.

Για πάντα «πράσινος» ο Ζιλμπέρτο

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/fd7d9527b5218033406ee5d16ab6e91a_L.jpg?1270180502?1270180502?1270180502Μπορεί ο Ζιλμπέρτο Σίλβα να βρίσκεται μόλις δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό, αλλά ο Βραζιλιάνος αστέρας έχει δεθεί με το «τριφύλλι» που σκέφτεται πολύ σοβαρά να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια στην Ελλάδα το 2012! Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα έχει προσαρμοστεί και νιώθει απόλυτα ευτυχισμένος στην Ελλάδα και όπως έχει εκμυστηρευτεί στους δικούς του ανθρώπους, επιθυμία του είναι να παραμείνει στο «τριφύλλι» και μετά το τέλος του συμβολαίου του που λήγει το καλοκαίρι του 2011.

«Θέλω να μείνω στον Παναθηναϊκό και να τελειώσω εδώ την καριέρα μου», δήλωνε ο 33χρονος αρχηγός της «σελεσάο». Μάλιστα, όπως δήλωνε έχει σκεφτεί και το ιδανικό σενάριο για την αποχώρησή του. Ένα φιλικό παιχνίδι μεταξύ του Παναθηναϊκού με την αγαπημένη του εθνική Βραζιλίας του καλοκαίρι του 2012.

Έβαλε στόχο την... μάνα του!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/e2dc59e16ba947f248f67d3c9006dd8b_L.jpg?1270138457?1270138457?1270138457Ο Ντέναρντ Σπαν κατάφερε να πετύχει το... ακατόρθωτο! Στην διάρκεια του αγώνα της ομάδας μπέιζμπολ των Μινεσότα Τουίνς χτύπησε με την μπάλα την μάνα του!Πρόκειται για τον... γκαντέμη της σεζόν! Ο Ντέναρντ Σπαν της ομάδας μπέιζμπολ των Μινεσότα Τούινς μετά από χτύπημά του πέτυχε με την μπάλα την μάνα του! Και αυτό το κατάφερε ενώ στο γήπεδο ήταν 11 χιλ. θεατές!

Η Γουάντα Γουίλσον δεν περίμενε τέτοιο... χτύπημα! Παρόλα αυτά δεν πήγε στο νοσοκομείο αλλά της παρασχέθηκαν στο γήπεδο οι πρώτες βοήθειες. Ο ίδιος ο Σπαν δεν πίστευε το τι είχε συμβεί, τονίζοντας πως δεν είχε ιδέα πως καθόταν εκεί η μητέρα του.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ: Το «μπάχαλο» συνεχίζεται

Η κατάσταση πλέον στον Απόλλωνα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, αφού ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Απόστολος Παπαδόπουλος, παρά τις αντιρρήσεις των εφόρων του ποδοσφαιρικού τμήματος, Αχιλλέα Χαραλαμπίδη και Μπάμπη Χασεκίδη, εμμένει στην απόφαση του να απομακρυνθούν οι δύο προπονητές της ομάδας Κυριάκος Μπιμπισίδης και Βασίλης Τραινόπουλος. Η απόφαση του αυτή έχει να κάνει με το ότι οι δύο τελευταίοι δεν απέτρεψαν τους παίκτες από το να κάνουν αποχή από την προπόνηση τις προηγούμενες ημέρες. Μάλιστα χτες ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, παρότι οι κ.κ. Χαραλαμπίδης και Χασεκίδης του εξέφρασαν τη διαφωνία τους στην απόφαση που πήρε, έλεγε ότι την Δευτέρα του Πάσχα θα γίνει κανονικά η προπόνηση με τους καινούργιους προπονητές, που όπως όλα δείχνουν ότι θα είναι οι Νίκος Ομηρίδης και Αλέκος Περγαμηνέλης. Ωστόσο, οι Μπιμπισίδης και Τραϊανόπουλος έχουν παντελή άγνοια για το μέλλον τους, καθώς το μόνο που έχει γίνει είναι μια κουβέντα το μεσημέρι της Τετάρτης και τίποτα περισσότερο. Από τη μεριά του ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως θα βγάλει μια ανακοίνωση εντός των ημερών αλλά αναμφίβολα η κατάσταση που επικρατεί με την αποχή από τις προπονήσεις και την άγνοια γύρω από το μέλλον του συλλόγου με το πρωτάθλημα να βρίσκεται σε εξέλιξη, υποδηλώνει πως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και επιζητείται άμεσα μια λύση για να βγει ο Απόλλων από το αδιέξοδο που φαίνεται να οδηγείται.

Διευκρινιστική δήλωση Σαϊτιώτη

http://www.sport24.gr/ast/cov/sa/saitiotis_2009_10_4_16_33_28_b.jpgΣε διευκρινιστική δήλωση με αφορμή δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας, προέβη μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του συλλόγου, ο επιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος ΣαϊτιώτηςΑναλυτικά η δήλωσή του:

"Είμαι τέσσερα χρόνια σε αυτή την ομάδα και αυτά που λέγονται και ακούγονται ότι δήθεν δεν είμαι τραυματίας και ότι υπάρχει πρόβλημα με την ομάδα δεν στέκουν. Ξεκαθαρίζω ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα και οι σχέσεις μου με όλους είναι άψογες.

Είμαι τραυματίας, και πιθανότατα χάνω τα επόμενα παιχνίδια. Η μαγνητική στην οποία έκανα έδειξε βαριά θλάση. Αν το μηχάνημα κάνει πλάκα τότε και εγώ λέω ψέματα αναφορικά με την κατάσταση του τραυματισμού μου
".

"Ψηστήρι" στον Σάλπι

http://www.sport24.gr/ast/cov/sa/salpi_mikri_2010_4_1_16_47_1_b.jpgΑν ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης δεν έχει αποφασίσει, ακόμη, πού θα συνεχίσει την καριέρα του υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι φροντίζουν να του ανοίξουν τον δρόμο. Κι όπως βλέπετε από την φωτογραφία, ο οπαδός του ΠΑΟΚ που τον βρήκε, έξω από το γήπεδο του Ελληνικού για το all star game που έγινε την Μ. Τετάρτη, βρήκε τον καλύτερο τρόπο για να "ψήσει" τον διεθνή άσο να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη και τον Δικέφαλο.

Κανένα θέμα Τζαβέλλα για ΑΕΚ. Είναι πολλά τα λεφτά…

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd12/imgv3b_iTyYKQwQc7.jpgΣενάριο χωρίς την παραμικρή υπόσταση και τίποτε περισσότερο είναι το θέμα του Τζαβέλλα που προέκυψε τις τελευταίες ώρες για την ΑΕΚ.Σε καμία περίπτωση ο ποδοσφαιριστής δεν απασχολεί την Ένωση και τον Παππά αφού όλοι στην ομάδα γνωρίζουν πάρα πολύ καλά, πως τα χρήματα που απαιτούνται για να φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα ο Έλληνας διεθνής, δεν μπορεί να βρεθούν από την νυν διοίκηση του «Δικεφάλου».

Αν έρθει κάποιος επιχειρηματίας, όπως ο Μελισσανίδης που «ψήνουν» οι Παππάς και Νοτιάς, τότε θα διαφοροποιηθούν τα πράγματα. Αλλά με υποθέσεις δεν γίνεται να μιλάμε. Και τα σημερινά δεδομένα, λένε πως Τζαβέλλας και ΑΕΚ δεν μπορούν να γίνουν ένα!

Ακόμα και ο Σκόκο να πωληθεί και σε καλή τιμή στα 4 εκατομμύρια ευρώ δηλαδή, (που θα κάνουν και… τούμπες οι ιθύνοντες του «Δικεφάλου») και πάλι πάρα πολύ δύσκολα θα προκύψει ζήτημα Τζαβέλλα. Και αυτό διότι ο Μπάγεβιτς θα πρέπει να πει «ναι» στο να διατεθεί όλο το ποσό του αργεντινού για την προσθήκη του Έλληνα αμυντικού. Κάτι που το θεωρούμε εντελώς απίθανο!

Γιατί όταν χρειάζεται 1,5 εκατομμύριο ευρώ για να πληρωθεί η ρήτρα με τον Πανιώνιο και άλλα σχεδόν 2,5 εκατομμύρια ευρώ (τουλάχιστον) για τριετές συμβόλαιο στον παίκτη, τότε εύκολα διαπιστώνει κανείς, ότι τα λεφτά είναι πάρα πολλά για να ασχοληθεί η ΑΕΚ…

Με βεβαιότητα σας επισημαίνουμε λοιπόν, πως καμία περίπτωση Τζαβέλλα για την Ένωση δεν υπάρχει. Άλλες λύσεις θα επιδιώξουν για την ενίσχυση της ομάδας οι κιτρινόμαυροι. Πιο οικονομικές, γι’ αυτό και προσλήφθηκε ο Γκρέταρσον, για να φέρει φτηνούς Σκανδιναβούς και ό,τι άλλο… οικονομικό προκύψει.

Ημέρα μνήμης για την Λιντς

http://www.contra.gr/images/m/leeds_m.jpg

Ενός λεπτού σιγή θα κρατηθεί στο σαββατιάτικο ματς της Λιντς με την Σουίντον, στη μνήμη των Κρίστοφερ Λόφτους και Κέβιν ΣπέιτΟι δύο οπαδοί της αγγλικής ομάδας είχαν ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη το 2005 για να παρακολουθήσουν την εκτός έδρας αναμέτρησης με την Γαλατασαράι για τα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Εκεί ξέσπασαν μεγάλης έκτασης επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό τους. Παράλληλα, στην αναμέτρηση με την Γέοβιλ στο Χούις Παρκ, οι παίκτες θα φοράνε μαύρα περιβραχιόνια, ενώ οι οπαδοί που θα ταξιδέψουν εκεί στο πρώτο λεπτό θα έχουν γυρισμένη τη πλάτη τους στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Σίμον Γκρέισον αναφέρθηκε στο θέμα, λέγοντας: «Θα είναι πολύ συναισθηματικές στιγμές. Περιστατικά όπως αυτό, που δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν πηγαίνοντας να παρακολουθήσουν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, σε κάνουν σε σκέφτεσαι διαφορετικά τα πράγματα. Οποιαδήποτε κουβέντα ή κίνηση, είναι δύσκολη, αλλά θεωρώ πως κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να τιμήσουμε τη μνήμη τους».

Σε επαφές για χορηγία φανέλας η ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Σε επαφές για χορηγία φανέλας η ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Σε συζητήσεις και επαφές βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για τη σύναψη σημαντικής συμφωνίας για χορηγία φανέλας κατά την καινούργια σεζόν. Έτσι, όπως προκύπτει, γίνεται διαπραγμάτευση με μεγάλη αεροπορική εταιρεία του εξωτερικού, που τελευταία περιέλαβε και την Ελλάδα στους προορισμούς της για την συνεργασία της επόμενης σαιζόν ή και διετούς διάρκειας. Ως γνωστό, η συμφωνία του Δικεφάλου με τη ΔΕΠΑ ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι.
Από εκεί και πέρα, οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ ξεκουράζονται, απολαμβάνοντας το τετραήμερο ρεπό που τους πρόσφερε ο Φερνάντο Σάντος λόγω Πάσχα. Στις προπονήσεις θα επιστρέψουν το απόγευμα της Δευτέρας.
Στο μεταξύ, με αφορμή τις Άγιες ημέρες του Πάσχα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε την ακόλουθη ευχετήρια ανακοίνωση: «Για τις Άγιες Μέρες των Εορτών ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ σας εύχονται ολόψυχα Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!».

Σίγουρος για τη νίκη ο Μίκελ


Ο Ομπι Μίκελ σε προσπάθειά του... Ο Ομπι Μίκελ είναι σίγουρος ότι η Τσέλσι θα περάσει νικηφόρα από το "Ολντ Τράφορντ" στο ντέρμπι του Σαββάτου με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και παράλληλα θα "πατήσει" ξανά κορυφή, πράγμα που θα την κάνει το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Νιγηριανός άσος θεωρεί πως τα πάντα θα εξαρτηθούν από την απόδοση της Τσέλσι, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να εκφράσει την ανωτερότητα της ομάδας του έναντι των πρωταθλητών Αγγλία, οι οποίοι θα στερηθούν τις υπηρεσίες του Ρούνι. Αντίθετα η Τσέλσι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς ο Ντρογκμπά τελικά θα αγωνιστεί κανονικά ενισχύοντας στο μέγιστο την επιθετική γραμμή του Αντσελότι.

Προπονήθηκαν και έφυγαν...


Από προπόνηση της ΑΕΚ... Αδειασαν οι Θρακομακεδόνες από το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης, καθώς οι παίκτες της ΑΕΚ προπονήθηκαν για τελευταία φορά το πρωί και στη συνέχεια έφυγαν για να γιορτάσουν μαζί με τις οικογένειες τους τις Αγιες μέρες του Πάσχα. Η άδεια που έδωσε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι για τρεις μέρες και πλέον οι "κιτρινόμαυροι" θα επιστρέψουν στις προπονήσεις το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα.

Τζιμπούρ και Αλβες έκαναν ατομικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο, ενώ ο Γιάχιτς έκανε ελαφρύ τρέξιμο. Ο Καράμπελας περιορίστηκε στο ελαφρύ τρέξιμο λόγω κάκωσης στο μεγάλο δάκτυλο του αριστερού ποδιού, ενώ ο Σάχα συνέχισε το πρόγραμμα προπόνησης σε χαλαρούς ρυθμούς.

Οι υπόλοιποι παίκτες έκαναν ασκήσεις δύναμης στο γυμναστήριο και έπειτα διπλό στο μισό γήπεδο και τακτική.

Nτάτολο: "Δεν πήγα στα μπουζούκια!"


Χέσους Ντάτολο Ο Χεσούς Ντάτολο, που πλέον βρίσκεται σε... καραντίνα από την διοίκηση του Ολυμπιακού διέψευσε, με δηλώσεις του, στην εφημερίδα "Πρωταθλητής" πως πήγε στα μπουζούκια το βράδυ της Κυριακής μετά το... άτυχο αποτέλεσμα απέναντι στην Skoda Ξάνθη, κάνοντας λόγω για ανήθικα ψέματα!

«Δέχομαι τα πάντα και δεν έχω κανένα πρόβλημα να τιμωρηθώ αν έχω κάνει λάθος. Αυτό που δεν μπορώ να αποδεχθώ με τίποτα είναι τα ψέματα που γράφονται στις εφημερίδες. Με πληροφόρησαν οι φίλοι που διαβάζουν τον Τύπο ότι σχεδόν στο σύνολό τους οι αθλητικές εφημερίδες έγραψαν πως ήμουνα την Κυριακή το βράδυ στα μπουζούκια και διασκέδαζα. Είναι απίστευτο και ανήθικο. Είναι ψέματα. Δεν πήγα πουθενά. Τελείωσε το παιχνίδι και πήγα στο ξενοδοχείο που με φιλοξενεί μετά το περιστατικό με την ένοπλη ληστεία και έμεινα μέσα με τη σύντροφό μου».

«Δεν δέχομαι σε καμία περίπτωση να ακούγονται αναλήθειες εις βάρος μου. Πράγματα που επηρεάζουν την καριέρα μου και την ψυχολογίας μου. Είναι ποτέ δυνατόν να πάω για διασκέδαση και να αφήσω μόνη της την κοπέλα μου μετά από αυτό που ζήσαμε την περασμένη εβδομάδα; Την Πέμπτη το βράδυ με τη ληστεία δεν κοιμήθηκα όλη νύχτα και πήγα την επομένη για προπόνηση. Μου είχαν βάλει το καλάσνικοφ στο κεφάλι, ακόμα και τώρα δεν έχω ξεπεράσει το σοκ και λένε ότι είχα όρεξη για διασκέδαση;».

«Μετά το περιστατικό της Πέμπτης κανείς από την ομάδα δεν ασχολήθηκε μαζί μου, ούτε καν να μου παρέχουν μια ψυχολογική στήριξη. Αντ' αυτού με έβαλαν να παίξω και τώρα δεν με προστατεύουν από τα ψευδή δημοσιεύματα. Είπα ότι δεν έχω πρόβλημα να παραδεχθώ κάποιο λάθος μου, αλλά όταν κατηγορούμαι άδικα, εξοργίζομαι. Να μάθει ο κόσμος του Ολυμπιακού την αλήθεια».

Τέλος ο 26χρονος άσος που ανήκει στη Νάπολι ανέφερε: «Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα στον Ολυμπιακό. Μου αρέσει το κλαμπ και θέλω να βοηθήσω. Όποτε μου πουν να παίξω θα το κάνω και θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Αν θα μείνω στην Ελλάδα; Θα το δούμε στο τέλος της σεζόν».

Στο Final-4 και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας


Ο Σισκάουσκας πανηγυρίζει Παρούσα για 8η διαδοχική φορά σε φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα θα είναι στο Παρίσι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που έκανε το 3-1 στα πλέι οφ, επικρατώντας με 74-70 της Κάχα Λαμποράλ, στη Βιτόρια. Αντίπαλος της περυσινής φιναλίστ θα είναι στον ημιτελικό η Μπαρτσελόνα (ήταν το ζευγάρι και του περυσινού πρώτου ημιτελικού στην «Ο2 World» του Βερολίνου). Στόχος της ομάδας της Μόσχας, στην πρώτη χρονιά χωρίς τον Έτορε Μεσίνα στην τεχνική ηγεσία, είναι να κατακτήσει τον 3ο τίτλο της τα τελευταία 5 χρόνια (2006, 2008) και 7ο στην ιστορία της.

Η "ρωσική αρκούδα" συμμετείχε στους τελευταίους 4 τελικούς της διοργάνωσης, πάντα με τεχνικό τον Ιταλό, αρχής γενομένης το 2005 μέσα στη Μόσχα, όταν απώλεσε τον τίτλο στον τελικό από την Μακάμπι Τελ Αβίβ, προς μεγάλη απογοήτευση των Ρώσων φιλάθλων.

Με 6 τίτλους (1961, 1963, 1969, 1971, 2006, 2008), η ΤΣΣΚΑ βρίσκεται στη δεύτερη θέση των ομάδων με τους περισσότερους τίτλους στη διοργάνωση πίσω από τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία μετρά 8 Κύπελλα στην τροπαιοθήκη της (1964, 1965, 1967, 1968, 1974, 1978, 1980, 1995).

Από το 1996 μέχρι σήμερα, δηλαδή τα τελευταία 14 χρόνια, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει φωνάξει "παρούσα" σε 9 φάιναλ φορ, καθώς, εκτός από το 1996 στο Παρίσι, επέστρεψε και πάλι στην "πόλη του Φωτός" το 2001, ενώ εν συνεχεία ακολούθησαν τα επτά διαδοχικά φάιναλ φορ, από το 2003 στη Βαρκελώνη μέχρι και πέρυσι (2009) στο Βερολίνο. Στα έξι από τα επτά διαδοχικά της «ομάδας του στρατού», παρών ήταν και ο νυν αρχηγός του Ολυμπιακού, Θοδωρής Παπαλουκάς.

Η Παρτιζάν στο δρόμο του Ολυμπιακού

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/0b4a8cc09b6084a2c6093c9f0bb0fe7e_L.jpg?1270145291?1270145291?1270145291Η Παρτιζάν του Ντούσκο Βουγιόσεβιτς θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακό στον ημιτελικό του Final Four της Ευρωλίγκα στο Παρίσι, καθώς επικράτησε με 76-67 της Μακάμπι Τελ Αβίβ κι έκανε το 3-1! Πέρυσι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν άφησε τη σέρβικη ομάδα να κάνει την υπέρβαση, φέτος, όμως, η Μακάμπι δεν ήταν ικανή να της κόψει το δρόμο. Το break στην πρώτη αναμέτρηση στο Ισραήλ αποδείχθηκε «χρυσό» για την Παρτιζάν, η οποία για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες «πάτησε» στην «καυτή» Beogradska Arena την ομάδα του Πίνι Γκέρσον και πήρε το «εισιτήριο» για το Palais de Bercy (7-9/5).

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 38-35, 55-52, 76-67
Παρτιζάν (Βουγιόσεβιτς): Ρόμπερτς 8 (1τρίπ., 12ρ., 4λ.), ΜακΚάλεμπ 19 (4/8δίπ., 1/2τρίπ., 8/11β.), Κέτσμαν 12 (1τρίπ., 6ρ., 4ασ.), Μιλόσεβιτς 2, Ράσιτς 6 (2/6τρίπ.), Μίτροβιτς, Μπόζιτς 6 (2/5τρίπ.), Μάριτς 9 (7ρ.), Βέσελι 5 (6ρ.), Ντέκιτς 1, Βράνες 8 (6ρ.)
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Γκέρσον): Σαρπ, Βισνιέφσκι 15 (3/4τρίπ.), Πέρκινς 14 (1/4τρίπ., 8ρ.), Γκριν 1, Πνίνι, Άντερσον, Λάσμε 7, Έιντσον 12 (1/6τρίπ.), Μπλούθενταλ 4, Φίσερ 14 (5ρ.)

Europa League

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/6bd9c427f911f1e690620012ae73bddb_L.jpg?1270145336?1270145336?1270145336Ο Μπάμπελ ήταν ο μοιραίος και ο Καρντόσο με δυο πέναλτι έδωσε στη Μπενφίκα πλεονέκτημα για τα ημιτελικά. Ολική ανατροπή με μπροστάρη τον Νιστελρόι το Αμβούργο και ο... τελικός ολοένα και πλησιάζει. Ανοιχτούς λογαριασμούς Βαλένθια και Ατλέτικο, ακάθεκτη η Φούλαμ!

Βαλένθια-Ατλέτικο Μ. 2-2 (67' Φερνάντες, 82' Βίγια-59' Φορλάν, 72' Λόπεζ)
Σε ένα ματς με εκπληκτικό ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο, Βαλένθια και Ατλέτικο Μαδρίτης αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2, στο πρώτο μέρος του ισπανικού εμφύλιου, με τους ροχιμπλάνκος να παίρνουν το πάνω χέρι για πρόκριση. Οι Μαδριλένοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 59' με τον Φορλάν, για να ισοφαρίσει στο 67' ο Φερνάντες. Στο 72' ο Λόπεζ έκανε το 1-2 για την Ατλέτικο με κοντινή κεφαλιά, η Βαλένθια πίεσε και είχε δύο δοκάρια, για να ισοφαρίσει τελικά στο 82' με κοντινό σουτ του Βίγια, μετά από γύρισμα από τα αριστερά.

Φούλαμ-Βόλφσμπουργκ 2-1 (59' Ζαμόρα, 63' Νταφ-89' Μάντλουνγκ)
Προβάδισμα πρόκρισης στους ημιτελικούς απέκτησε η Φούλαμ, με το 2-1 επί της Βόλφσμπουργκ. Οι Λονδρέζοι, που έχουν εντυπωσιάσει με την ως τώρα πορεία τους, πήραν... παραμάζωμα την πρωταθλήτρια Γερμανίας μέσα σε ένα τετράλεπτο και σκόραραν δις. Ο Ζαμόρα άνοιξε το σκορ στο 59', ο Νταφ έκανε το 2-0 στο 63' και η ομάδα του Ρόι Χόντγκσον είχε ξεκάθαρο προβάδισμα. Στο 89', όμως, ο Μάντλουνγκ μείωσε σε 2-1 για τους φιλοξενούμενους και τους έβαλε ξανά στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Αμβούργο-Σταντάρ Λιέγης 2-1 (42' πεν. Πέτριτς, 45' Φαν Νίστελροϊ - 31' Μποκανί)

Παρότι βρέθηκε να χάνει από το γκολ του Μποκανί στο 31ο λεπτό το Αμβούργο κατάφερε να πάρει το νικηφόρο αποτέλεσμα από την Σταντάρ Λιέγης. Οι Γερμανοί έκαναν το 1-1 μετά από πέναλτι του Πέτριτς στο 42ο λεπτό και το τελικό 2-1 με σκόρερ τον Φαν Νίστελροϊ. Έτσι οι Γερμανοί έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκρισή τους.

Μιλάει με Τρεζεγκέ η Λιόν


Ο Τρεζεγκέ πέτυχε το δεύτερο γκολ της νίκης της Γιουβέντους επί της  Ίντερ Ολο και πιο έντονες έχουν γίνει οι φήμες που θέλουν τη Γιουβέντους και τον Νταβίντ Τρεζεγκέ να χωρίζουν μετά από δέκα χρόνια. Η Λιόν που βρίσκεται κοντά στην πρόκριση της στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι σε διαπραγματεύσεις με τη "γηραιά κυρία" για τον Γάλλο άσο.

Ο εκπρόσωπος του Τρεζεγκέ με τον τρόπο του επιβεβαίωσε τις φήμες λέγοντας ότι το καλοκαίρι είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει ο πελάτης τους από τον ιταλικό σύλλογο. Ο 35χρονος επιθετικός από το 2000 που ανήκει στη Γιουβέντους έχει αγωνιστεί σε 241 παιχνίδια, σκοράροντας 138 φορές.

Συνεχίζει να πονάει ο Πάτο


Πάτο, Τσάμπι Αλόνσο και Κασίγιας σε φάση από το παιχνίδι  Μίλαν-Ρεάλ Το σημαντικότερο για τον Πάτο είναι να ολοκληρώσει την αποθεραπεία του και να σταματήσει να νοιώθει πόνους. Ο Βραζιλιάνος της Μίλαν ευελπιστεί να μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα του στα τελευταία παιχνίδια της σεζόν, με στόχο την κατάκτηση του φετινού τίτλου στην Ιταλία.

Στις αρχές του προηγούμενου μήνα ο Πάτο υπέστη στο παιχνίδι με τη Νάπολι υποτροπή στο πρόβλημα που αντιμετώπιζε στο μηρό και από τότε συνεχίζει να ταλαιπωρείται με έντονους πόνους που δεν του επιτρέπουν να αγωνιστεί.

Η Μίλαν είχε αρκετές φορές την ευκαιρία να περάσει στην πρώτη θέση, αλλά τις κλώτσησε και πλέον βρίσκεται στην τρίτη θέση πίσω από Ιντερ και Ρόμα. Η απόσταση από την κορυφή είναι μόλις μία νίκη.