Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

50-50 να μείνει ο Σάντος

50-50 να μείνει ο Σάντος

Η είσοδος της άνοιξης και το αναμενόμενο σε δυο μήνες τέλος του πρωταθλήματος, φέρνει στην επικαιρότητα και πάλι, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της ομάδας, το ανοιχτό πάντα θέμα του προπονητή, που στο τέλος της περιόδου, ολοκληρώνει το πλάνο του με την τριετή συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ.
Ως τώρα ουσιαστική συζήτηση και διαπραγμάτευση δεν έχει γίνει και αυτό αφήνει μετέωρη την προοπτική επέκτασης του συμβολαίου του Πορτογάλου τεχνικού, τουλάχιστον σε αντίθεση με την εκφρασθείσα προ μηνών επιθυμία του Θόδωρου Ζαγοράκη για ένα καινούργιο διετές συμβόλαιο. Από την εποχή εκείνη όμως κύλησε …πολύ νερό και έκτοτε δεν ξανάγινε επίσημη τοποθέτηση από την πλευρά της ΠΑΕ για το ζήτημα, πράγμα που σημαίνει πως ακόμα εξετάζονται όλες οι προοπτικές και οι πιθανότητες για το θέμα αυτό.
Η τελευταία επίσημη τοποθέτηση από την πλευρά του Φερνάντο Σάντος είναι και η πλέον ενδιαφέρουσα, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ ο τεχνικός της ομάδας είπε, πως αν δεν γίνει μια ουσιαστική ενίσχυση της, κάτι που προϋποθέτει και γενναία οικονομική συμβολή, τότε δεν θα είχε νόημα μια επέκταση της συνεργασίας του με την ομάδα, αφού ο ίδιος επιθυμεί να μείνει με την προοπτική να γίνει το βήμα παραπάνω. Αυτό δηλαδή που χρειάζεται να κάνει η ομάδα στην επόμενη αγωνιστική σαιζόν.

Συναρτήσεις

Βέβαια πολλά εξαρτώνται και από το τελικό αποτέλεσμα της φετινής διαδρομής του ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα. Η παρουσία του «Δικεφάλου» στην φάση των πλέϊ-οφ έχει ιδιαίτερη σημασία όπως και η τελική θέση του στο πρωτάθλημα. Δηλαδή διαφορετικά θα κριθεί και θ’ αντιμετωπιστεί το έργο και η δουλειά του Σάντος αν ο ΠΑΟΚ κατακτήσει την τελική δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και διαφορετικά αν η ομάδα πάει πιο πίσω και αναγκαστεί να μπει στην καινούργια προετοιμασία από τα μέσα Ιουνίου.
Βέβαια το έργο του κ. Σάντος έχει δοκιμαστεί και έχει κριθεί θετικά, αφού ο Πορτογάλος προπονητής έδειξε φέτος με την σοβαρότητα του πως μπορεί να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στα πιο ψηλά σκαλοπάτια της Σούπερ Λιγκ. Όμως αυτό από μόνο του ίσως δεν αρκεί. Χρειάζεται και το ανάλογο ρόστερ που πρέπει να είναι πλήρες σε κάθε θέση και ικανό για να ανταγωνιστεί τις ομάδες με τους υψηλούς στόχους.
Ο κ. Σάντος παράλληλα έχει εκφράσει την φιλοδοξία να αναλάβει στην συνέχεια μια εθνική ομάδα, γεγονός που παραπέμπει σε δυο σκέψεις. Η πως και ο ίδιος θέλει να αλλάξει επαγγελματικό προσανατολισμό, ευελπιστώντας σε μια πρόταση εθνικής ομάδας, πιθανότατα της πατρίδας του ή ακόμα και της ελληνικής εθνικής ομάδας, ή πως η προοπτική του ΠΑΟΚ με ένα ακόμα διετές συμβόλαιο δεν τον ενθουσιάζει, αν οι συνθήκες δεν είναι διαφοροποιημένες. Όπως δηλαδή τις θέλει, και ελπίζει να τις δει ο ίδιος στις συζητήσεις που θα γίνουν.Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: