Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Ταξιδεύει για Γερμανία η Κ15 του ΠΑΟΚ!!

Για την Γερμανία πέταξε σήμερα η Κ15 του ΠΑΟΚ, όπου θα συμμετάσχει στο γνωστό τουρνουά Rimini Cup μέχρι τις 22 του μήνα.

Ταξιδεύει για Γερμανία η Κ15 του ΠΑΟΚ
Στο φημισμένο Rimini Cup θα συμμετάσχει η Κ15 του ΠΑΟΚ για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

Η αποστολή της ΠΑΕ αναχώρησε σήμερα για την Γερμανία, συγκεκριμένα για την πόλη Μπατ Κίσινγκερ, όπου και θα παραμείνει μέχρι το τέλος του τουρνουά, δηλαδή στις 22 του μήνα την Κυριακή.

Στο τουρνουά θα συμμετάσχει η Ζενίτ, η Χόφενχαϊμ, η Νυρεμβέργη, η Χέλσινμποργκ, ομάδα επίλεκτων της Βαυαρίας, η Σβάινφουρτ και η Καρλσρούη.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ: Μάριος Σιαμπάνης, Γιώργος Παπαθανασίου, Θωμάς Μακούσης, Λάζαρος Ευθυμιάδης, Κωνσταντίνος Δημητρίου, Μελέτιος Μίσκοβιτς, Χαράλαμπος Υφαντίδης, Δημήτρης Αλωπούδης, Βασίλης Ευθυμίου, Δημήτρης Κοντοθανάσης, Σωκράτης Αηδονίδης, Κωνσταντίνος Χατζηδίμπας, Ζήσης Χατζηστραβός, Κωνσταντίνος Πεχλιβανίδης, Αναστάσιος Μελετίδης, Αγαθοκλής Πολύζος, Νίκος Τσέλα, Οδυσσέας Δημητρακόπουλος, Αδάμ Δραγάνης, Λούκα Ιλιτς.
Προπονητές: Αλέξης Τασούλης, Μιχάλης Χριστάρας Πηγή: sport-fm.gr

Ψάξτε την επόμενη…!!

Σχεδόν με τα… δύο πόδια στην επόμενη φάση βρίσκεται η Κολομβία μετά τη νίκη με σκορ 2-1 κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού! Ροντρίγκες και Κιντέρο οι σκόρερ τους. Μείωσε ο Ζερβίνιο.

Ψάξτε την επόμενη…
Ασταμάτητη!

Μετά το 3-0 στην πρεμιέρα απέναντι στην Ελλάδα, η Κολομβία επικράτησε (2-1) και της Ακτής Ελεφαντοστού και με συγκομιδή έξι βαθμών βρίσκεται μια ανάσα από τη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Ο Κουαδράρο προειδοποίησε με δοκάρι στο 59’, με τους Ροντρίγκες (64’) και Κιντέρο (70΄) τιμώρησαν τα κενά των Αφρικανών, οι οποίοι μείωσαν με όμορφη ενέργεια και γκολ του Ζερβίνιο στο 73’.

Στη μία τα μεσάνυχτα η σέντρα στην αναμέτρηση της Ελλάδας με την Ιαπωνία, που θέλουν να επωφεληθούν από αυτό το αποτέλεσμα, μπαίνοντας σε τροχιά πρόκρισης.

Η τελευταία αγωνιστική του Γ' ομίλου:

Ελλάδα-Ακτή Ελεφαντοστού
Ιαπωνία-Κολομβία

Οι συνθέσεις:

Κολομβία (Χοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα, Ζαπάτα, Γέπες, Αρμέρο (72’ Αρίας), Αγκιλάρ (79’ Μεχία), Γκουτιέρες, Σάντσες, Ζουνίγκα, Ροντρίγκες, Ιμπάρμπο (53’ Κιντέρο).

Ακτή Ελεφαντοστού (Σαμπρί Λαμουσί): Μπαρί, Μποκά, Ντιοτέ, Ζοκορά, Ζερβίνιο, Μπονί (60’ Ντρογκμπά), Γκραντέλ (67’ Καλού), Οριέ, Γ. Τουρέ, Ντιέ (73’ Μπολί), Μπάμπα. Πηγή: sport-fm.gr

Βασικός ο Σουάρες, χωρίς αλλαγές η Αγγλία!!

Ο Λουίς Σουάρες θα είναι βασικός στην αποψινή αναμέτρηση της Ουρουγουάης με την Αγγλία. Καμία αλλαγή από Χότζον στα «λιοντάρια».

Βασικός ο Σουάρες, χωρίς αλλαγές η Αγγλία
Ο Λουίς Σουάρες επιστρέφει την κατάλληλη στιγμή για την Ουρουγουάη. Ο επιθετικός της Λίβερπουλ θα ξεκινήσει βασικός τον καθοριστικό αγώνα με την Αγγλία απόψε (22:00) επιστρέφοντας στη δράση μετά την επέμβαση που έκανε στο γόνατό του. Ο πρώτος σκόρερ και κορυφαίος παίκτης της φετινής Premier League θα πάρει τη θέση του Ντιέγκο Φορλάν στην ενδεκάδα.

Αντίθετα, εκτός μάχης είναι ο Ντιέγκο Λουγκάνο, που ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό στο γόνατο και τη θέση του θα πάρει ο Χοσέ Μαρία Χιμένες. Η ενδεκάδα της Ουρουγουάης: Μουσλέρα, Κάσερες, Χιμένες, Γκοντίν, Περέιρα, Γκονζάλες, Ρίος, Λοδέιρο, Ροντρίγκες, Καβάνι, Σουάρες.

Η Αγγλία, όπως έγινε γνωστό, δεν θα έχει καμία αλλαγή σε σχέση με την πρεμιέρα. Ο Χαρτ θα είναι στο τέρμα, οι Τζόνσον και Μπέινς θα είναι στα άκρα και οι Κέιχιλ και Γιαγκέλκα στο κέντρο της άμυνας, Τζέραρντ και Χέντερσον θα αποτελούν τα κεντρικά χαφ, ενώ σε ρόλο μεσοεπιθετικών θα κινούνται Στέρλινγκ, Γουέλμπεκ και Ρούνεϊ, με τον Στάριτζ στην κορυφή της επίθεσης.Πηγή: sport-fm.gr

«Κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει την Ελλάδα»

Αισιόδοξος ότι η Εθνική ομάδα θα πετύχει μια νίκη στη Βραζιλία εμφανίστηκε ο Γιάννης Χριστόπουλος μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Σίγουρα, όλοι θα παίξουν ενωμένοι» τόνισε.

«Κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει την Ελλάδα»
Τον τρόπο που πρέπει η Ελλάδα να αντιμετωπίσει την Ιαπωνία προκειμένου να φτάσει στην πρώτη της νίκη στο Μουντιάλ σχολίασε ο Γιάννης Χριστόπουλος στο NovaΣΠΟΡ Fm 94,6.

Ο προπονητής του Πλατανιά μίλησε για το δύσκολο έργο που έχει να φέρει εις πέρας το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, τονίζοντας την αισιοδοξία του γι’ αυτό, ενώ αναφέρθηκε και στον τρόπο που πρέπει να προσεγγίσει ο Φερνάντο Σάντος το περιστατικό έντασης που προέκυψε στην προπόνηση.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Χριστόπουλος στην εκπομπή του Βασίλη Σαμπράκου:

Για το ματς της Εθνικής με την Ιαπωνία: «Το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει καθαρό μυαλό, ώστε να ακολουθήσουν την κατάλληλη τακτική και στρατηγική για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Δεν πρέπει να προηγηθεί ο αντίπαλος γιατί μετά θα είναι αρκετά δύσκολο».

Για το περιστατικό των Τζαβέλλα-Μανιάτη και την επίδραση του προπονητή σ’ αυτό: «Δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι έχει συμβεί. Σίγουρα όμως, είναι δύσκολο να διαχειριστείς μια τέτοια κατάσταση. Ένας προπονητής και ειδικά ο Φερνάντο Σάντος θα μπορέσει να πει τις κουβέντες που πρέπει, την στιγμή που πρέπει και όπως πρέπει, ώστε όλοι να βάλουν πάνω απ’ όλα την ομάδα και μετά το εγώ τους. Είμαι σίγουρος ότι όλοι θα παίξουν ενωμένοι».

Για το σύστημα που πιστεύει ότι πρέπει να ακολουθήσει η ομάδα: «Είναι δύσκολο να μπούμε στο μυαλό του Σάντος. Εξαρτάται φυσικά και απ’ τον αντίπαλο. Αν δουν ότι πρέπει να κλείσουμε τους χώρους, θα πρέπει να ακολουθήσουν αυτή την τακτική. Αν μπορούμε να κάνουμε παιχνίδι κυριαρχίας χωρίς να απειληθούμε, αυτό πρέπει να γίνει. Ο όμιλος των προκριματικών ήταν υποδεέστερος, δεν υπάρχει σύγκριση. Οι ομάδες που αντιμετωπίζουμε στη Βραζιλία είναι εντελώς διαφορετικής δυναμικής. Σίγουρα είναι Δύσκολα παιχνίδια, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει την Ελλάδα».

Για το ματς με την Κολομβία: «Δεν παίξαμε τρομερό ποδόσφαιρο, όπως και αυτοί όμως. Το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που μας αξίζει. Θα μπορούσαμε να είχαμε ισοφαρίσει και θα είχε αλλάξει εντελώς το παιχνίδι».

Για το ποια ομάδα ξεχωρίζει: «Δεν έχω δει όλα τα παιχνίδια, όμως το τουρνουά έχει πολύ ενδιαφέρον. Ξεχωρίζουν αρκετές ομάδες και απ’ την Ευρώπη και απ’ την Λατινική Αμερική. Χιλή, Μεξικό, Αγγλία- η καλύτερη Αγγλία που θυμάμαι τα τελευταία χρόνια- και η Ολλανδία. Παρατάχθηκε έναν πρωτότυπο σχηματισμό, 5-2-3, που περιλαμβάνει καλά οργανωμένη αμυντική λειτουργία και γρήγορε αντεπιθέσεις. Έχει πολύ ενδιαφέρον, θέλω να το δω και με πιο δύσκολους αντιπάλους».

Κατάμεστο και με ψιλόβροχο το Νατάλ!!

Εξαντλήθηκαν τα 40.000 εισιτήρια για τον αποψινό αγώνα της Ελλάδας με την Ιαπωνία. Στους 28 βαθμούς η θερμοκρασία, αλλά με παροδικό ψιλόβροχο

Κατάμεστο και με ψιλόβροχο το Νατάλ
Καρφίτσα δεν θα πέφτει στο «Estadio das Dunas» απόψε (01:00 ώρα Ελλάδος) για τον αγώνα της Εθνικής με την Ιαπωνία.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τους Βραζιλιάνους διοργανωτές, τα περίπου 40.000 εισιτήρια στο γήπεδο του Νατάλ έχουν εξαντληθεί.

Όσον αφορά στον καιρό, η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 28 βαθμούς, ενώ υπάρχουν παροδικά ψιλόβροχα στην περιοχή.Πηγή: sport-fm.gr

Πρωταθλήτρια άνευ αγώνος η «Φενέρ»!

Είναι πλέον οριστικό. Η Γαλατάσαραϊ δεν κατεβαίνει στον τελευταίο τελικό και η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ κατακτά τον τίτλο. Αιχμές από τον Αταμάν.

Πρωταθλήτρια άνευ αγώνος η «Φενέρ»
Το’ πε και ενέμεινε μέχρι τέλους στη στάση της…

Ο λόγος για τη Γαλατάσαραϊ που έκανε πράξη την απόφασή της να μην κατέβει στον έβδομο και τελευταίο τελικό του πρωταθλήματος απέναντι στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, διαμαρτυρόμενη για τη μη τιμωρία της αντιπάλου της για επεισόδια στον πέμπτο αγώνα της σειράς, αλλά και για τον ορισμό του διαιτητή Ρετζέπ Ανκαραλί.

Έτσι η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κατέκτησε το έκτο πρωτάθλημα στην ιστορία της και πρώτο μετά από τρία χρόνια.

Η αστυνομία ρώτησε τη Γαλατάσαραϊ αν προτίθεται να κατέβει στον αγώνα, προκειμένου να λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Η τουρκική ομάδα απάντησε αρνητικά. Φήμες ήθελαν τον πρόεδρο της τουρκικής ομοσπονδίας μπάσκετ, Τουργκάι Ντεμιρέλ, να απειλεί με αποβολή τη Γαλατάσαραϊ από την Ευρωλίγκα αν δεν κατέβει στον αγώνα, ωστόσο σύμφωνα με πηγές από την ULEB η θέση της δεν κινδυνεύει.

Ο προπονητής της Γαλατάσαραϊ, που είναι και ομοσπονδιακός τεχνικός της Τουρκίας, δήλωσε: «Η 17η Ιουνίου είναι μια σημαντική μέρα όχι μόνο για τη Γαλατάσαραϊ, αλλά και για το μέλλον του μπάσκετ. Ο πρόεδρός μας στηρίζει την απόφασή του. Συγχαίρω τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ για τον τίτλο, αλλά εγώ και οι παίκτες μου πιστεύουμε πως θα ήμασταν και πάλι οι πρωταθλητές».Πηγή: sport-fm.gr

Ευχές Φούλαμ σε Καραγκούνη-Μήτρογλου!!

Η Φούλαμ ευχήθηκε καλή επιτυχία σε Καραγκούνη και Μήτρογλου.

Ευχές Φούλαμ σε Καραγκούνη-Μήτρογλου
Ο ένας έχει ήδη φύγει. Ο άλλος δύσκολα θα μείνει. Κι όμως η Φούλαμ δεν ξέχασε τόσο τον Γιώργο Καραγκούνη, όσο και τον Κώστα Μήτρογλου, ευχόμενη μέσω Twitter καλή επιτυχία στον αποψινό αγώνα της Ελλάδας με την Ιαπωνία.




View image on Twitter
Giorgos Karagounis & Kostas Mitroglou's are in action tonight with the opponents. Good luck boys!
Πηγή: sport-fm.gr

Διαψεύδει ο Άρης τα περί μεταγραφών!!

Δήλωση με αφορμή τα μεταγραφικά σενάρια που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες έκανε ο προπονητής του Άρη, Δημήτρης Καλαϊτζίδης.

Διαψεύδει ο Άρης τα περί μεταγραφών
Κανένα ενδιαφέρον δεν υπάρχει από τον Άρη για τους ποδοσφαιριστές, με τους οποίους το εμπλέκουν μεταγραφικά σενάρια, σύμφωνα με τον προπονητή της ομάδας Δημήτρη Καλαϊτζίδη. Ο έμπειρος τεχνικός έκανε δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου και τόνισε: «Καλό θα ήταν ορισμένοι να μην χρησιμοποιούν το όνομα του Άρη για δικό τους όφελος».

Αναλυτικά

«Με αφορμή δημοσιεύματα περί μεταγραφικού ενδιαφέροντος του Άρη για συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, τα ονόματα των οποίων τις δυο-τρεις τελευταίες μέρες είδαν το φως της δημοσιότητας, δηλώνω κατηγορηματικά ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον από την πλευρά μας.

Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα η κατάθεση της οποιασδήποτε πρότασης από τον εκπρόσωπο ενός ποδοσφαιριστή (άλλωστε αυτός είναι και ένας από τους ρόλους του κάθε εκπροσώπου) -και, όπως όλοι θα γνωρίζουν, τέτοιες προτάσεις είναι πολλές σε κάθε μεταγραφική περίοδο- και άλλο η ύπαρξη ενδιαφέροντος για τον προτεινόμενο ποδοσφαιριστή από την πλευρά της ομάδας.

Καλό θα ήταν ορισμένοι να μην χρησιμοποιούν το όνομα του Άρη για δικό τους όφελος
».

Σενάρια για Μίτσελ και εθνική Ισπανίας!!

Ακόμη δεν πρόλαβε η εθνική Ισπανία να επιστρέψει από τη Βραζιλία και η «προπονητολογία» ξεκίνησε για τα καλά, με τον Μίτσελ να παρουσιάζεται ως πιθανός αντικαταστάτης του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε.

Σενάρια για Μίτσελ και εθνική Ισπανίας!
Άλλο ένα ματς έχει μείνει στην εθνική Ισπανίας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας (εκείνο με την Αυστραλία) για να τελειώσει πρόωρα η διοργάνωση για εκείνη, όμως ήδη έχουν προκύψει διάφορα σενάρια για τον υποψήφιου αντικαταστάτη του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε.

Μεταξύ αυτών φέρεται να βρίσκεται και ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ, και μάλιστα θεωρείται από τους πιθανούς αντικαταστάτες του τωρινού προπονητή.

Μάλιστα, η ιστοσελίδα bfmtv.com αναπαράγει δηλώσεις ρεπόρτερ της γαλλικής εφημερίδας «Equipe», Φρεντερίκ Ερμέλ, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως «γίνεται πολλή κουβέντα για το πρόσωπο του Μίτσελ, του πρώην ποδοσφαιριστή της Ρεάλ Μαδρίτης και νυν προπονητή του Ολυμπιακού, με τον οποίον έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Είναι ένας από τους υποψήφιους αντικαταστάτες του Ντελ Μπόσκε».

Δεν είναι λίγοι, πάντως, που πιστεύουν ότι οι φήμες για τον Μίτσελ θα αυξηθούν και το όνομα του Ισπανού προπονητή των Πειραιωτών θα βρίσκεται σχεδόν κάθε μέρα στα πρωτοσέλιδα της χώραςΠηγή: sport-fm.gr

Σήμερα τα σπουδαία (;)

Εντός της ημέρας είναι πιθανό να γίνει γνωστό αν ο Αντώνης Πετρόπουλος θα συνεχίσει ή όχι την καριέρα του στον ΟΦΗ.

Σήμερα τα σπουδαία (;)
Σήμερα αναμένεται γίνει τελικά η συζήτηση του Αντώνη Πετρόπουλου με τη διοίκηση του ΟΦΗ για το ενδεχόμενο να συνεργαστούν ξανά μετά από μερικά χρόνια.

Αυτή τη στιγμή επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για την έκβαση της συγκεκριμένης υπόθεσης, αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο μέχρι πρότινος επιθετικός του Απόλλωνα Σμύρνης θα επιλέξει να αγωνιστεί στην ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο.

Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι που ο Έλληνας φορ δεν θα απαντήσει αρνητικά, καθώς υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες – όπως για παράδειγμα ο Ατρόμητος.Πηγή: sport-fm.gr

Γκέκας: «Το πιστεύουμε πολύ»

Αισιόδοξοι πως μπορούν να πετύχουν κάτι καλό στο Μουντιάλ παραμένουν οι παίκτες της Εθνικής, παρά το κακό ξεκίνημα, σύμφωνα με τον Φ. Γκέκα, ο οποίος τόνισε ότι πιστεύουν πολύ το ματς με την Ιαπωνία.

Γκέκας: «Το πιστεύουμε πολύ»
Το ματς με τη Κολομβία ήταν κακό για την Εθνική από πλευράς αποτελέσματος και όχι από λόγω απόδοσης, όπως έγραψε στο προσωπικό του blog στην ιστοσελίδα της Vodafone ο Φάνης Γκέκας. Ο 34χρονος επιθετικός τόνισε ότι οι παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος δούλεψαν αρκετά μετά από το συγκεκριμένο ματς και πως αν κάνουν κόντρα στην Ιαπωνία ότι έχουν πει, θα πάρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε

«Ήρθε η ώρα του σημαντικού αγώνα με την Ιαπωνία. Το πιστεύουμε πολύ αυτό το παιχνίδι και θα μπούμε γερά για να το κερδίσουμε.

Έχουμε δουλέψει αρκετά μετά το ματς με την Κολομβία και αν κάνουμε αυτά που έχουμε πει θα πάρουμε σίγουρα θετικό αποτέλεσμα. Δεν φοβόμαστε κανένα ματς και μπορούμε να κάνουμε δυο νίκες και να δούμε που θα μας πάνε αυτοί οι 6 βαθμοί.

Το παιχνίδι με την Κολομβία ήταν κακό, όχι από θέμα απόδοσης αλλά από θέμα αποτελέσματος. Δεν μας πήγε το ματς από την αρχή και η τύχη δεν ήταν με το μέρος μας σε κανένα σημείο. Ήταν βαρύ το σκορ, όχι ανάλογο του πως έπαιξαν οι δυο ομάδες, αλλά το έχουμε αφήσει πίσω και φυσικά δεν το βάζουμε κάτω. Έχουμε δει τα λάθη μας, έχουμε δουλέψει αρκετά πάνω σε αυτά και προχωράμε μπροστά.

Συνεχίζουμε, δεν έχουμε χάσει την πίστη μας. Σήμερα παίζουμε για τη νίκη
».

Λούντζης για… ορεκτικό στον Παναθηναϊκό!

Ο Παναθηναϊκός επένδυσε στο ταλέντο του Μιχάλη Λούντζη και συνεχίζει τις προσπάθειες για Καλάθη και Λάσμε, αλλά έχει ανταγωνισμό.

Λούντζης για… ορεκτικό στον Παναθηναϊκό
Η πρώτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού είναι ο Μιχάλης Λούντζης. Οι «πράσινοι» συμφώνησαν με τον Κρόνο για την απόκτηση του νεαρού γκαρντ (1,95μ.), που στις 4 Αυγούστου κλείνει τα 16 του χρόνια και θεωρείται μεγάλο ταλέντο.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, έπαιξε φέτος με επιτυχία στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ενώ είναι μέλος της Εθνικής Παίδων και έλαβε μέρος μαζί με Χαραλαμπόπουλο και Παπαγιάννη σε ένα καμπ της Βαρκελώνης (Jordan Brand Classic), αλλά και πρόσφατα σε αυτό του Τρεβίζο αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις σε «κατασκόπους» από το ΝΒΑ.

Στο μεταξύ, ο Παναθηναϊκός συνεχίζει την προσπάθεια για τον Νικ Καλάθη, έχει τον πρώτο λόγο αλλά δεν «παίζει» μόνος του γιατί υπάρχει και η ΤΣΣΚΑ. Ανταγωνισμός και μάλιστα ισχυρός υπάρχει και για τον Στεφάν Λάσμε, που φέρεται να είναι στο στόχαστρο της Αναντολού Εφές του Ντούσαν Ίβκοβιτς.Πηγή: sport-fm.gr

Ερωτηματικά γύρω από το... «χρυσό» deal!!

Τα χρήματα που προσδοκά να πάρει ο Άρης από τον «Ελληνικό Χρυσό» είναι αρκετά για τα δεδομένα της εποχής, όχι όμως πολλά με βάσει τη δυναμική της εταιρείας, ενώ μπαίνει και το ηθικό δίλημμα στη μέση.

Ερωτηματικά γύρω από το... «χρυσό» deal
Αρκετά ερωτηματικά δημιουργούνται γύρω από την επικείμενη συμφωνία του Άρη με τον «Ελληνικό Χρυσό».

Αρχικά, τα 2 με 2,5 εκατομμύρια ευρώ που θα μπουν στα ταμεία του συλλόγου είναι αρκετά καλά χρήματα, διότι θα δώσουν ανάσα, αλλά και επειδή δεν τα βρίσκεις εύκολα τέτοια εποχή.

Αυτά τα λεφτά είναι πιθανό να διατηρήσουν τους «κίτρινους» στη Football League και να εγκαταλειφθούν μια και καλή οι σκέψεις περί ειδικής εκκαθάρισης. Υπάρχει, όμως και η άποψη ότι αυτά τα χρήματα είναι «ψίχουλα» σε σχέση με τα όσα θα βγάλει η συγκεκριμένη εταιρεία από τις δραστηριότητες της στην Ελλάδα.

Μπαίνει και το ηθικό δίλημμα στη μέση. Συγκεκριμένα, το να πρέπει να συμπράξει ο Άρης με μια τέτοια εταιρεία. Ωστόσο, αν ήταν μεγαλύτερα τα οικονομικά οφέλη, μπορεί να πήγαιναν στην άκρη αυτοί οι… δισταγμοί.

Θα ήταν άκρως ικανοποιημένοι στον Άρη αν η συνεργασία ήταν μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας. Δηλαδή, τουλάχιστον πενταετής, οπότε και θα υπήρχε η δυνατότητα να καλυφθεί μεγαλύτερος μέρος των χρεών. Ακόμη καλύτερα θα ήταν να υπήρχε και η προοπτική της δημιουργίας ενός γηπέδου με τη βοήθεια του «Ελληνικού Χρυσού». Κάτι τέτοιο μοιάζει πολύ μακρινό τη συγκεκριμένη στιγμή. Πηγή: sport-fm.gr

Οι Τούρκοι δυσκολεύουν τον Ολυμπιακό!!

Ανταγωνισμό εξ Ανατολάς αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός, που μετά την απώλεια του Περπέρογλου για την Εφές, βλέπει τον Ίβκοβιτς να θέλει τον Χάινς και τη «Γαλατά» να χτυπά Μάντζαρη και Πρίντεζη.

Οι Τούρκοι δυσκολεύουν τον Ολυμπιακό
Η απώλεια του Στράτου Περπέρογλου, που επέλεξε την Αναντολού Εφές, ίσως ήταν μόνο η αρχή. Κι αυτό γιατί οι τουρκικές ομάδες βάζουν κι άλλους πονοκεφάλους στον Ολυμπιακό.

Πληροφορίες φέρουν τη Γαλατάσαραϊ να κινείται για τον Βαγγέλη Μάντζαρη και τον Γιώργο Πρίντεζη δείχνοντας έτοιμη να προσφέρει όχι μόνο μεγάλα συμβόλαια στους ίδιους, αλλά και αρκετά χρήματα στους «ερυθρόλευκους», που τους δεσμεύουν με συμβόλαιο ως το 2015. Ειδικά για τον 24χρονο γκαρντ λέγεται πως η πρωταθλήτρια Τουρκίας είναι διατεθειμένη να προσφέρει υπερδιπλάσια χρήματα από ό,τι ο Ολυμπιακός και να δελεάσει τους Πειραιώτες με ένα ποσό κοντά στις 600.000 ευρώ, ενώ για τον «υπαρχηγό» η προσφορά που ετοιμάζει αφορά συμβόλαιο πάνω από 1 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Ο Ολυμπιακός έχει ήδη κάνει τις πρώτες συζητήσεις με τον Μάντζαρη για την επέκταση του συμβολαίου του, έστω και για την ώρα χωρίς αποτέλεσμα, ενώ προτίθεται να κάνει το ίδιο για Πρίντεζη αλλά και Σλούκα. Σε κάθε περίπτωση όλα είναι στο χέρι των Πειραιωτών και όχι της «Γαλατά».

Στο μεταξύ, η Αναντολού Εφές του Ντούσαν Ίβκοβιτς προκύπτει ως ανταγωνιστής για τον Κάιλ Χάινς. Πάντως ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο με τον Αμερικανό σέντερ, που έχει συμβόλαιο με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και μπορεί να αποκτηθεί μόνο αν μείνει ελεύθερος.

Για το θέμα του γκαρντ, η περίπτωση του Μάλκολμ Ντιλέινι δυσκολεύει, αφού θέλει να βρει συμβόλαιο στο ΝΒΑ και αυτή η διαδικασία μπορεί να αποβεί πολύ χρονοβόρα, με τον Ολυμπιακό να μην έχει την πολυτέλεια να περιμένει.

Τέλος, επισήμως δεν υπήρξε ακόμη κάποια θέση για την επίσκεψη στην ΕΟΚ και τη μελέτη των ασφαλιστηρίων της Εθνικής Νέων. Κάποιοι μιλούν για ένα σημαντικό βήμα για να «απελευθερωθούν» οι διεθνείς, αλλά οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν αφότου μελετηθούν τα απαραίτητα έγγραφα από τους ανθρώπους της ΚΑΕ.Πηγή: sport-fm.gr

«Βλέπουν» Παουλάο στον ΠΑΟΚ!!

Την περίπτωση του Παουλάο που έμεινε ελεύθερος από την Μπέτις εξετάζουν (και) στον ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε ενδιαφερθεί πριν από μερικά χρόνια ξανά για τον Βραζιλιάνο στόπερ.

«Βλέπουν» Παουλάο στον ΠΑΟΚ
Μία περίπτωση ποδοσφαιριστή με την οποία θα ενίσχυε αισθητά τα μετόπισθεν της ομάδας εξετάζουν «ζεστά» στον ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα, οι Θεσσαλονικείς φέρονται να ενδιαφέρονται για τον Παουλάο που έμεινε ελεύθερος από την Μπέτις (24 ματς, 1 γκολ) και πριν από μερικές μέρες είχε ακουστεί και για τον Παναθηναϊκό.

Ο 32χρονος στόπερ θεωρείται μία εξαιρετική λύση, ενώ είχε απασχολήσει τον «Δικέφαλο του Βορρά» το 2008, όμως τότε ο Φερνάντο Σάντος είχε προτιμήσει να πάρει τον Μάρκος Αντόνιο.

Το κασέ του Βραζιλιάνοιυ αγγίζει τις 400.000 ευρώ, αν και ο μάνατζέρ του υποστηρίζει ότι είναι 600.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα, ο ΠΑΟΚ φέρεται να εξετάζει και τον Μπέντζαμιν Ανγκουά, ο οποίος πέρσι αγωνίστηκε στη Βαλενσιέν (17 συμμετοχές, ενώ συνολικά ξεπερνάει τις 200) και έμεινε ελεύθερος.

Από εκεί και πέρα, οι Θεσσαλονικείς διαψεύδουν ότι υπάρχει θέμα με τον Ισλανδό Γκούντμονσον, με τον Ισπανό Φάλκε ή τον Λαμά και κάποιους άλλους.

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν οι «ασπρόμαυροι» προχωρούν στη διάψευση κάποιου ονόματος, συνήθως το εννοούν. «Αλλοι είναι οι πρώτοι στόχοι…», ειπώθηκε χαρακτηριστικά από τη διοίκηση, η οποία εντείνει τις προσπάθειές της να κλείσει παίκτες στο κέντρο και μεσοεπιθετικά. Πηγή: sport-fm.gr

Μιλάει ξανά με Μρτζα!!

Επίσημη πρόταση έχει καταθέσει η ΑΕΚ στην πλευρά του Ντράγκαν Μρτζα, ο οποίος φέρεται να έχει στα χέρια του πολύ καλές προσφορές από Κίνα και Τουρκία. Ποια τα δεδομένα για Λάζοβιτς-Τζεμπούρ.

Μιλάει ξανά με Μρτζα
Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται για την ΑΕΚ η περίπτωση του Ντράγκαν Μρτζα, στον οποίο έχει κατατεθεί ήδη επίσημη πρόταση.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση ότι ο Σέρβος επιθετικός κατέθεσε προσφυγή κατά του Ερυθρού Αστέρα, η «Ένωση» δεν έχασε χρόνο και κινήθηκε άμεσα για να μπορέσει να κάνει δικό της τον παίκτη που αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ο διεθνής άσος αξιώνει ένα συμβόλαιο κοντά στις 350.000 ευρώ, ενώ όπως γράφει η SportDay έχει πολύ καλές (ίσως και καλύτερες οικονομικά) προτάσεις από Τουρκία και Κίνα.

Δεν αποκλείεται, όμως, να υπάρξει νέα επαφή ανάμεσα στον «Δικέφαλο» και τον Μρτζα, με την «Ώρα των σπορ» να αναφέρει ότι το ταξίδι του μάνατζερ του παίκτη στη Ρωσία δεν είχε καμία σχέση με εκείνο, αλλά δεν πρέπει κιόλας το ενδεχόμενο να τον πρότεινε σε κάποιους συλλόγου.

Όσον αφορά τώρα τον Ντάνκο Λάζοβιτς, στην Παρτίζαν εκτιμούν ότι είναι πολύ δύσκολο να φύγει ο παίκτης, ενώ παράλληλα η ΑΕΚ επιθυμεί να αποκτήσει τον Ραφίκ Τζεμπούρ, μόνο αν μείνει ελεύθερος από τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Εν τω μεταξύ, πιθανό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει προσθήκη στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας, με την τοποθέτηση βοηθού δίπλα στον Τραϊανό Δέλλα. Για αυτό τον λόγο έγινε και η επαφή με τον Πεπ Σεγκούρα, αλλά όλα δείχνουν ότι ο Ισπανός δεν επιθυμεί μία τέτοιου είδους συνεργασία με τον σύλλογο.

Τέλος, μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα του αντικαταστάτη του Νίκου Λυμπερόπουλου για τη θέση του τεχνικού διευθυντή της ομάδας. Σύμφωνα με τη SportDay, ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε κάποιες συζητήσεις και στο εξωτερικό, με κάποιες περιπτώσεις να ξεχωρίζουν ιδιαίτερα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, στην «Ενωση» έχουν stand by και τον Βασίλη Τσιάρτα, που είναι η πρώτη επιλογή από την Ελλάδα.Πηγή: sport-fm.gr

Πλησιάζει ο στόπερ!!

Σε ανοιχτή γραμμή με τον βασικό στόχο του Παναθηναϊκού για τη θέση του στόπερ βρίσκεται ο Νίκος Νταμπίζας και οι οριστικές εξελίξεις αναμένονται άμεσα. Αναθερμαίνεται το θέμα του Σίλντενφελντ.

Πλησιάζει ο στόπερ
Ίσως και μέσα στο σαββατοκύριακο να υπάρξουν εξελίξεις με τον στόπερ στον Παναθηναϊκό.

Ο Γιάννης Αναστασίου κάνει ακόμη τις διακοπές του και από σήμερα θα τις συνεχίσει στην Ελλάδα, ενώ τις προηγούμενες ημέρες τις πέρασε στην Ολλανδία. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν γνωρίζει το τι γίνεται με τα μεταγραφικά.

Ο προπονητής του «τριφυλλιού» βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον Νίκο Νταμπίζα, που «τρέχει» το θέμα του κεντρικού αμυντικού και όπως φαίνεται το επόμενο διάστημα θα κλείσει ο ένας από τους παίκτες που αγωνίζονται σε αυτή τη θέση.

Πρόκειται για τον παίκτη που θα αποτελεί -θεωρητικά- την εναλλακτική για το κέντρο της άμυνας. Εφόσον, δεν υπάρξουν ευχάριστα νέα για τον Γκόρντον Σίλντεφελντ, τότε θα γίνει κίνηση και έναν ακόμη στόπερ που θα λογίζεται για βασική λύση.

Για τον 29χρονο ποδοσφαιριστή έρχονται θετικά μηνύματα. Όπως αναφέρεται στο «Goal», ο μάνατζερ του, Μάριο Κνεζ κατάφερε να πείσει τη Ντιναμό Μόσχας να επαναξιολογήσει θέμα. Είναι πιθανό να προσεγγίσουν άμεσα την πλευρά του Παναθηναϊκού, ώστε να τα βρεθεί η χρυσή τομή. Δεν αποκλείεται να κάνει ταξίδι τις επόμενες ημέρες ο εκπρόσωπος του Κροάτη, προσπαθώντας να γίνει ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των δύο συλλόγων.

Επαφή με την πλευρά του Παναθηναϊκού θα έχει ο Ντάνιελ Πράνιτς με το που ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις του με την Εθνική στο Μουντιάλ. Ο 32χρονος παίκτης θέλει να βάλει τέλος στο θέμα που έχει δημιουργηθεί μετά τις δηλώσεις που έκανε περί ρήτρας.

Αν παραμείνει στην ομάδα, τα ανοιχτά μέτωπα για το κέντρο θα είναι αυτό του Καραγκούνη και του Αμπέντ. Ωστόσο, οι πράσινοι δεν μπορούν να νοιώθουν ασφάλεια από τη στιγμή που υπάρχει ρήτρα 150.000 ευρώ. Πηγή: sport-fm.gr

«Έρχονται» και οι επόμενοι!

Μετά την απόκτηση των Γκαζαριάν και Ελαμπντελαουί, ο Ολυμπιακός έχει… κλεισμένες άλλες δύο μεταγραφές και καταβάλει προσπάθεια να πάρει τον Φινμπόγκασαν από τη Χέρενφεϊν.

«Έρχονται» και οι επόμενοι

Πρόκειται για τον Άλαν Πουλίδο για τον οποίο χρειάζεται να τελειώσει το Μουντιάλ για να ταξιδέψει στην Αθήνα για τα τυπικά.

Άλλωστε, και ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει επιβεβαιώσει ότι ο Μεξικανός φορ έχει υπογράψει, πότε απομένει η ανακοίνωση της απόκτησής του.

Όσον αφορά τώρα τον Παϊτίμ Κασάμι, η μεταγραφή δεν έχει τελειώσει, αφού απομένουν κάποια διαδικαστικά ζητήματα για να ανακοινωθεί η μεταγραφή του Ελβετού χαφ.

Παράλληλα, οι Πειραιώτες και η Χέρενφεϊν τηρούν στάση αναμονή για το θέμα του Άλφρεντ Φινμπόγκασον, η στάση του οποίου μπορεί να παίξει ρόλο στην υπόθεση.

Ο Ισλανδός επιθετικός παραμένει πρώτος στόχος των πρωταθλητών Ελλάδας, έχοντας εξασφαλίσει τη θετική απάντηση του διεθνούς άσου.

Όπως γράφει η SportDay, και άλλες ομάδες ενδιαφέρονται για τον 25χρονο παίκτη, αλλά δεν έχουν καταθέσει επίσημη πρόταση και δεν φτάνουν σε καμία περίπτωση τα χρήματα που προσφέρουν οι «ερυθρόλευκοι».

Τέλος, εδώ και καιρό έχει ακουστεί το όνομα του Κώστα Γιαννούλη είναι μία από τις περιπτώσεις που εξετάζονται εν όψει της νέας σεζόν.

Εκείνο που έχει ακουστεί είναι ότι θα προκύψει θέμα μόνο αν αποχωρήσει ένας εκ των Μπονγκ ή Χολέμπας, αφού ο διεθνής αριστερός μπακ αρέσει στον Ολυμπιακό. Πηγή: sport-fm.gr

Καλοπερνάει ο Μπορίνι!! (pics)

Διακοπές σε εξωτικά μέρη κάνει ο Φάμπιο Μπορίνι, στην αγκαλιά της αρραβωνιαστικιάς του.

Καλοπερνάει ο Μπορίνι (pics)
Την ώρα που πολλοί συνάδελφοί του -και η εθνική Ιταλίας- δίνουν τις μάχες τους στα γήπεδα της Ιταλίας, ο Φάμπιο Μπορίνι περνάει ευχάριστα το χρόνο του.

Ο επιθετικός της Λίβερπουλ εθεάθη στα νησιά Τερκς και Κάικος αγκαλιά με την αρραβωνιαστικιά του -στην οποία έκανε πρόταση γάμου πριν λίγο καιρό- Έριν Ονίλ, απολαμβάνοντας τον ήλιο και την θάλασσα.

inner

inner

inner

inner

inner
Πηγή: sport-fm.gr

The end…»

Το τέλος μιας ένδοξης εποχής της εθνικής Ισπανίας μπήκε με τον αποκλεισμό απ’ το Μουντιάλ όπως αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της η «Marca».

«The end…»
Ως το τέλος της πιο ένδοξης εποχής της εθνικής Ισπανίας βλέπει η «Marca» τον αποκλεισμό απ’ το Μουντιάλ. Η ισπανική εφημερίδα κάνει μια μίνι κριτική, χαρακτηρίζοντας το φινάλε «αξιοθρήνητο» (μετά και την ήττα απ’ τη Χιλή) και… λέει το προφανές, πως αυτή η φουρνιά των «φούριας ρόχας» έφτασε στο… κύκνειο άσμα της.

«Το τέλος», αναφέρεται στον τίτλο, ενώ από κάτω, γράφει: «Αξιοθρήνητο φινάλε της πιο ένδοξης εποχής της Ρόχα (εθνική Ισπανίας).

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Με Μανιάτη και Τζαβέλλα, χάσαμε και τα αυτονόητα, πατριώτη…!!

 Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για την ακατανόητη στάση των Τζαβέλλα, Μανιάτη οι οποίοι αρπάχτηκαν (κανένα πρόβλημα…), αλλά δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη για μία συγγνώμη και ένα «έληξε το θέμα»…
Μπορώ καλόπιστα να δεχτώ τα πάντα. Ότι το επεισόδιο ήταν μία απλή καθημερινή σκηνή που ο αδηφάγος Τύπος τη μεγέθυνε. Ότι αυτά συμβαίνουν στις προπονήσεις και ήταν μία ένταση της στιγμής που θα μπορούσε να είχε συμβεί σε οποιαδήποτε ομάδα ακόμη και μετά από νίκη. Ότι ο Τζαβέλλας και ο Μανιάτης τα είπαν ένα χεράκι εκείνη την ώρα, αλλά μετά έφυγαν αγκαλιασμένοι χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή ότι τέλος πάντων αργότερα στο ξενοδοχείο και μετά την πρωτοβουλία του Καραγκούνη και του Κατσουράνη αγκαλιάστηκαν.

Παρά ταύτα και όλα τα παραπάνω να συνέβησαν, και ο «κακός» Τύπος… έβγαλε στη φόρα το περιστατικό (φυσικά το έβγαλε διότι η ίδια η ομάδα δεν μπόρεσε να το κρατήσει μέσα της και αυτό είναι ένα ακόμη δείγμα ότι ψυχικά δεν είναι δεμένοι ως ομάδα) παραποιημένο, υπάρχει πρόβλημα. Ολοι οι άνθρωποι της Εθνικής ομάδας και δη οι δύο πρωταγωνιστές του επεισοδίου, ο Μανιάτης και ο Τζαβέλλας ξέρουν και τι έχει γραφτεί και τι έχει ειπωθεί και ποια ήταν η αντίδραση της κοινής γνώμης σε αυτό το περιστατικό.
Και όμως αυτά τα δύο παιδιά με… παρελθόν σε «τσαμπουκάδες» δεν βρήκαν (ακόμη…) την ανάγκη να βγουν δημόσια και να ζητήσουν μία συγγνώμη. Να πουν την εκδοχή τους, τι ακριβώς έγινε, να πουν ότι έχουν να πουν για τους «κακούς» δημοσιογράφους που έκαναν την τρίχα, τριχιά και στη συνέχεια να ζητήσουν μία δημόσια συγγνώμη. Για την αναστάτωση που προκάλεσαν, έστω άθελά τους και όχι κατ’ ανάγκη για το περιστατικό, αν δεν το θεωρούν σοβαρό.

Να κάτσουν μπροστά στους απεσταλμένους των ελληνικών μέσων ή ακόμη κι’ αν δεν θέλουν ούτε σε αυτούς, να κάτσουν μπροστά στην κάμερα της ΕΠΟ , δίπλα δίπλα και να στείλουν το μήνυμα τους. Δεν το έκαναν (ακόμη…) πολύ φοβάμαι, όχι μόνο γιατί δεν θέλουν να το κάνουν, όχι μόνο γιατί δεν πιστεύουν ότι πρέπει να το κάνουν, αλλά και ενδεχομένως γιατί ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ…

Μετά τον αγώνα Κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη είχα γράψει για συμπεριφορές παικτών που ανοίγουν άσχημη ιστορία. Μετά το ματς της Τούμπας απλώς είχα αναρωτηθεί πώς θα κλείσει αυτή η πληγή ενόψει Μουντιάλ. Επί της ουσίας δεν έκλεισε ποτέ. Την πασαλείψαμε με λίγο ιώδιο και νομίζαμε ότι το ξεπεράσαμε το πρόβλημα.
Σήμερα η πληγή είναι ξανά μπροστά στα μάτια μας ακόμη μεγαλύτερη και πολύ δύσκολα θα θεραπευτεί. Ο Φερνάντο Σάντος θα μας προσέφερε μία ακόμη μεγάλη υπηρεσία αν την έκλεινε αυτός από το μακρινό Αρακαζού. Αν τους ζητούσε να βγουν και να το λύσουν δημόσια. Μόνο αυτός μπορούσε να το απαιτήσει. Το να τους στείλει πίσω στην Ελλάδα θα ήταν μία... λύση, αλλά με πολλά προβλήματα. Η εικόνα μιας ομάδας που διώχνει τους παίκτες της από την αποστολή στα μέσα του Μονυτιάλ για όποιο λόγο, για όποιο παράπτωμα που έγινε στο εσωτερικό της, είναι μία ομάδα που μεταφέρει την εικόνα διάλυσης προς όλο τον κόσμο.

Ακόμη και ο Ρανιέρι θα δίσταζε να υπογράψει, ενώ έχει συμφωνήσει σε όλα, αν διαπίστωνε ότι έχει να κάνει με μία ομάδα που έχει τόσο σοβαρά προβλήματα που αδυνατεί να τα λύσει εντός της, παρά μόνο με την εκδίωξη κάποιων παικτών στα μέσα μιας διοργάνωσης όπως το Μουντιάλ.
Είναι εύκολο να το λες και να το γράφεις, εντυπωσιακό να το κάνεις ως προπονητής ή ως Ομοσπονδία, δείχνει και καλά πυγμή, αλλά επί της ουσίας εμφανίζεις εικόνα διάλυσης. Και το ζήτημα των εντυπώσεων δεν είναι μικρό. Είναι άλλο να σιγοψιθυρίζει ο πλανήτης ποδόσφαιρο ότι η Εθνική Ελλάδας έχει προβληματάκια στο εσωτερικό της κι' άλλο να γελάνε μαζί σου επειδή δεν μπόρεσες να κοντρολάρεις τους παίκτες σου και αναγκάστηκες να τους στείλεις σπίτι τους εν μέσω του Μουντιάλ...

Και οι Ιάπωνες έχουν πρόβλημα στο εσωτερικό τους και τα μαθαίνουμε και τα συζητάμε εδώ στην Ελλάδα, όπως και σε όλο τον κόσμο, για φανταστείτε όμως τι εικόνα θα αποκτούσαμε για αυτούς αν μαθαίναμε ότι ο Τζακερόνι έβαλε στο αεροπλάνο τον Χόντα και τον Οκαζάκι γιατί πλακώθηκαν στην προπόνηση και τους έστειλε πίσω στην Ιαπωνία; Την χειρότερη.

Το βάρος θα πέσει πλέον στον Κλαούντιο Ρανιέρι. Και ευτυχώς που έρχεται αυτός. Είναι ο μοναδικός λόγος για να ευελπιστούμε για την επόμενη ημέρα. Διότι ένας προπονητής με το δικό του βιογραφικό, τις δικές του παραστάσεις και τον δικό του χαρακτήρα, με λίγα λόγια ένας προπονητής της δικής του εμβέλειας, δεν μπορεί παρά να αποτελέσει ασπίδα σε τέτοιου είδους συμπεριφορές και περιστατικά. Τρέμω στην ιδέα να μην ήταν αυτός, αλλά κάποιος προπονητής της σειράς ή ακόμη περισσότερο, κάποιος Ελληνας προπονητής που ακόμη κι’ αν δεν ήταν, θα του συμπεριφέρονταν άπαντες σαν να ήταν… αναλώσιμος.

Πηγή: gazzetta.gr

«Να ξέρουμε ποιοι είμαστε…»

Κριτική με εποικοδομητική διάθεση κι όχι με εμπάθεια ζητεί ο Βασίλης Τσιάρτας για την Εθνική. «Όσοι θυμούνται το 2004, καλό θα ήταν να προσγειωθούν στην πραγματικότητα», δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Να ξέρουμε ποιοι είμαστε…»
Αντιμετώπιση της κατάστασης με ρεαλισμό κι όχι με διάθεση αποδόμησης συνιστά ο Βασίλης Τσιάρτας μετά τη σκληρή κριτική που δέχτηκε η Εθνική για το κακό ξεκίνημα στο Παγκόσμιο Κύπελλο και όσα ακολούθησαν εν όψει του αποψινού αγώνα με την Ιαπωνία.

Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 από το Athens Metro Mall, καλεσμένος των Γιάννη Καραλή και Σωτήρη Κωσταβάρα, ο παλαίμαχος μέσος δήλωσε: «Όσοι θυμούνται το 2004, καλό θα ήταν να προσγειωθούν στην πραγματικότητα. Πρέπει να κοιτάξουμε το δάσος κι όχι το δέντρο. Η παρουσία της Εθνικής στις μεγάλες διοργανώσεις με τέτοια συνέπεια είναι από μόνη της μεγάλη επιτυχία. Όσοι προχωρούν σε ακραίες κριτικές και με εμπάθεια θα πρέπει να αντιληφθούν ποιοι είμαστε και πού είμαστε. Θα πρέπει ο πήχης να τοποθετείται με σύνεση. Πιο τρανταχτό παράδειγμα από την Ισπανία, που πήρε δύο Ευρωπαϊκά κι ένα Μουντιάλ για να φτάσει χθες να αποκλειστεί δεν υπάρχει», τόνισε.

Παράλληλα, επισήμανε πως το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν προόδευσε σαν σύνολο μετά το έπος της Πορτογαλίας και πως οι επιτυχίες της Εθνικής βασίζονται στη μεμονωμένη προσπάθεια κάποιων ατόμων. «Αυτά που έπρεπε να γίνουν με ερέθισμα το 2004, δεν έγιναν. Οι ποδοσφαιριστές στο βαθμό που τους αναλογεί, είναι εκεί. Δεν πρέπει να τα χρεώνουμε όλα στους ποδοσφαιριστές. Δεν μπορούμε να λέμε ότι το 2004 ήταν επιτυχία όλων και στις στραβές φταίνε μόνο οι ποδοσφαιριστές».

Για το αποψινό παιχνίδι τόνισε: «Σημασία έχει να έχουμε την μπάλα, αλλά να μην την κουβαλάμε. Περιμένω από τον Σαμαρά να είναι πιο ομαδικός και από τον Μήτρογλου να τον αξιοποιήσουμε. Θα πρέπει οι σέντρες από τα πλάγια να είναι καλές. Ο Τοροσίδης έχει πολύ καλή σέντρα, αλλά δεν του βγήκε καμία στο πρώτο παιχνίδι, όπως το ίδιο έγινε και με τον Χολέμπας. Για μένα οι δύο ακραίοι αμυντικοί θα είναι παίκτες-κλειδιά απόψε, για το πώς θα μεταφέρουν την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή. Είδαμε ότι η Ιαπωνία δέχτηκε δύο γκολ με τον ίδιο τρόπο στο πρώτο ματς κι εμείς έχουμε παίκτες που είναι δυνατοί στο ψηλό παιχνίδι. Δεν θα πρέπει τους παίκτες να τους πιάσει απόγνωση. Αν έχεις ένα πλάνο, ακόμη κι αν δεχτείς γκολ πρώτος, έχεις χρόνο να το διορθώσεις».

Σχολιάζοντας τον αποκλεισμό-σοκ της Ισπανίας, είπε: «Αυτό που έγινε είναι ένα ατύχημα, αλλά δεν σταματά η ζωή εκεί. Έχουμε δει κι άλλες ομάδες μετά από μεγάλες επιτυχίες να έχουν μια αποτυχία. Η Ισπανία θα ανασυνταχθεί και θα επανέλθει. Έχει καλούς παίκτες που έρχονται από πίσω και ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα».

Στις γυναίκες… νίκησε η Ουρουγουάη!! (video)

Καλός ο Σουάρες, καλός ο Ρούνεϊ, αλλά αυτή η «βερσιόν» του αγώνα Ουρουγουάη-Αγγλία έχει κι αυτή τις χάρες της. Δείτε και πώς είχε χάσει η Ελλάδα από την Κολομβία.

Στις γυναίκες… νίκησε η Ουρουγουάη (video)
Βραζιλιάνικη ιστοσελίδα έβαλε γυναίκες με μπικίνι να αναπαραστήσουν τον αγώνα της Ουρουγουάης με την Αγγλία στην άμμο, λίγο πριν την αποψινή τους συνάντηση, οι Λατίνες επικράτησαν 2-1, αλλά μεγαλύτεροι κερδισμένοι ήταν οι… θεατές.



Η ίδια ιστοσελίδα είχε αναπαραστήσει προ ημερών και τον αγώνα Κολομβία-Ελλάδα (3-0) προβλέποντας παρά ένα γκολ το τελικό σκορ.



Πηγή: sport-fm.gr

Η Κοντσίτα «απέκλεισε» την Ισπανία!!

Ακόμη και αν κάποιος δεν πιστεύει στις προλήψεις, ο μύθος της… Κοντσίτα Βούρστ επαληθεύτηκε για μία ακόμη φορά. Θύμα της σύμπτωσης, αυτή τη φορά ήταν η Ισπανία.

Η Κοντσίτα «απέκλεισε» την Ισπανία!
Αν και το 1966 φαντάζει πια πολύ μακρινό, η ιστορία μάς αποδεικνύει πως κάνει κύκλους.

Όταν, λοιπόν, 48 χρόνια πριν η Αυστρία κέρδιζε τον διαγωνισμό της Eurovision, όπως και φέτος, η Ρεάλ Μαδρίτης κατακτούσε το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Η «βασίλισσα» ανέβηκε και φέτος… στο θρόνο της.

Ένας ακόμη ανέβαινε το 1966 στο θρόνο του. Ο νεαρός τότε Χουάν Κάρλος έπαιρνε τα ηνία της Ισπανίας για να παραμείνει βασιλιάς της χώρας για τα επόμενα 48 χρόνια, καθώς σήμερα έγινε η τελετή ενθρόνισης του μέχρι πρότινος πρίγκιπα Φελίπε.

Επίσης, μία ακόμη ισπανική σύμπτωση επιβεβαιώνει το μύθο, αφού το 1966 η Ρεάλ Μπέτις υποβιβάστηκε στην Σεγούντα Ντιβισιόν, με τους Ανδαλουσιανούς να… ακολουθούν φέτος την μοίρα τους.

Το κακό νέο της υπόθεσης δεν ήταν κανένα από τα παραπάνω. Όσο αν απίστευτο και αν φαίνεται, η Ισπανία είχε αποκλειστεί στον πρώτο γύρο της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Αγγλίας.

Ας το πάρουν και οι Άγγλοι, όπως πριν από 48 χρόνια, για να τα δούμε όλα! Πηγή: sport-fm.gr

Καβάνι: «Ετοιμαστείτε για μάχη»

Μήνυμα ανάκαμψης της Ουρουγουάης έδωσε ο Έντισον Καβάνι με δηλώσεις του ενόψει του αγώνα με την Αγγλία το βράδυ. Ο Λουίς Σουάρες το βαρύ χαρτί της «σελέστε» στην επιχείρηση πρόκριση.

Καβάνι: «Ετοιμαστείτε για μάχη»
Ουρουγουάη και Αγγλία ξεκίνησαν την πρώτη αγωνιστική του Μουντιάλ με ήττα. Σήμερα διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους για την πρόκριση στο Σαο Πάουλο.

Ο επιθετικός της «σελέστε», Έντισον Καβάνι, θεωρεί ότι θα γίνει μάχη, ειδικά από την στιγμή που είναι έτοιμος και ο Λουίς Σουάρες.

«Είναι δύσκολο να μας νικήσεις. Έχουμε ισχυρό χαρακτήρα και προσωπικότητα και, αν θέλουν να κερδίσουν εναντίον μας θα πρέπει να πολεμήσουν», είπε αρχικά ο φορ της Παρί Σεν Ζερμέν και συνέχισε:

« Έχουμε ότι χρειάζεται για να αντιδράσουμε. Έχουμε ξεπεράσει παρόμοιες καταστάσεις στο παρελθόν. Πρέπει να αποδείξουμε ότι θέλουμε να ξεπεράσουμε αυτήν την δυσάρεστη κατάσταση», ενώ για της επιστροφή του Σουάρες τόνισε:

«Έχω παίξει πολλές φορές με τον Λουίς και έχουμε πετύχει θαυμάσια πράγματα μαζί. Παίζουμε για την εθνική ομάδα και όλοι όσοι είναι εδώ είναι μεγάλοι παίκτες». Πηγή: sport-fm.gr

Τερμίτες αυτός, γιορτάζει αυτή!! (pics)

Ο Φερνάντο Μουσλέρα μπορεί να περνά δύσκολα στη Βραζιλία, αλλά η σύζυγός του, Πατρίσια Καγέρο, καλοπερνά και το δείχνει.

Τερμίτες αυτός, γιορτάζει αυτή (pics)
Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τότε που ο Φερνάντο Μουσλέρα βρήκε έντομα στο κρεβάτι του στο ξενοδοχείο της αποστολής της Ουρουγουάης στη Βραζιλία. Και τα οποία αποδείχτηκε αργότερα πως ήταν τερμίτες!

Ο γκολκίπερ της Γαλατάσαραϊ, που έφαγε και τρία γκολ στην πρεμιέρα από την Κόστα Ρίκα, δεν περνά και τις καλύτερες μέρες της ζωής του. Όχι όμως και η σύζυγός του, Πατρίσια Καγιέρο. Την ώρα που ο σύζυγός της ζορίζεται, εκείνη περνά ζωή και κότα. Φορά το μπικίνι της, κάνει τουρισμό και μάλιστα έδωσε με αυτή την αμφίεση το «παρών» σε γιορτή φιλάθλων.

Αυτό θα πει… συμπαράσταση.

inner

inner

inner


Πηγή: sport-fm.gr

«Θα βγω γυμνή στο Σύνταγμα, αν προκριθεί η Εθνική»

Την υπόσχεση ότι θα… βγει από τα ρούχα της, εφόσον η Εθνική Ελλάδας καταφέρει να προκριθεί στους «16» του Μουντιάλ, έδωσε γνωστή πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών!

«Θα βγω γυμνή στο Σύνταγμα, αν προκριθεί η Εθνική»
Ένα ακόμη κίνητρο στους παίκτες της Εθνικής Ελλάδας να κερδίσουν απόψε τα ξημερώματα την Ιαπωνία βρήκε η Μαρία Αλεξάνδρου.

Ο λόγος για την γνωστή πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών, η οποία υποσχέθηκε πως στην περίπτωση που η «γαλανόλευκη» προκριθεί στην επόμενη φάση του Μουντιάλ της Βραζιλίας, τότε εκείνη θα τα… πετάξει όλα και θα μείνει ΟΛΟΓΥΜΝΗ στο Σύνταγμα!

Μάλιστα, η καστανή καλλονή δήλωσε ότι είναι στεναχωρημένη που δεν κατάφερε να δώσει το «παρών» στα γήπεδα της χώρας του καφέ, αφού της αρέσει πολύ το ποδόσφαιρο, και θα ήθελε να εμψυχώσει από κοντά τους παίκτες του Φερνάντο Σάντος!

«Αν η εθνική μας καταφέρει να περάσει από τον όμιλο στο Μουντιάλ, εγώ θα κάνω στριπτίζ στο Σύνταγμα! Θα το κάνω και μακάρι να λειτουργήσει σαν γούρι. Η Μαρία ο,τι υπόσχεται το κάνει και δεν αλλάζει γνώμη μετά. Αν κερδίσουμε θα μείνω στο Σύνταγμα όπως με γέννησε η μαμά μου! Διαφορετικά, καλή καρδιά…», τόνισε η Αλεξάνδρου και έκανε το σχόλιό της για τον αγώνα με την Κολομβία:

«Η Εθνική μας δεν μπήκε στο πνεύμα του αγώνα από το ξεκίνημα, και το πλήρωσε. Προσπάθησε μετά να το ισορροπήσει, αλλά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, κάτι που αποτελεί το μεγάλο της πρόβλημα. Ο αγώνας με την Κολομβία είναι ένα καλό χαστούκι για να τα πάμε καλύτερα. Εγώ πάντως έτσι και τ΄ αγόρια μας καταφέρουν να προκριθούν, θα γδυθώ στην πλατεία Συντάγματος!»

Μάλιστα, έδειξε μέρος των… διαθέσεών της, αφού φωτογραφήθηκε για την καθημερινή εφημερίδα «Espresso»…

inner

inner

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Big in Japan!!

Ο προπονητής της Ιαπωνίας, Αλμπέρτο Τζακερόνι, προσπαθεί να γίνει... Master Chef και να ταιριάξει την πάστα με το σούσι. Δύσκολο...

Big in Japan!
«Ακουσα πρώτα ένα δυνατό, κοφτό, απότομο θόρυβο κι έπειτα όλα άρχισαν να κουνιούνται. Ηταν σαν να βρισκόμουν σε ένα λαστιχένιο σπίτι. Μέχρι τότε, δεν είχα ιδέα, πώς είναι ο σεισμός. Τώρα πια ξέρω».

Στον 4ο όροφο ενός ουρανοξύστη με 21 ορόφους στο Τόκιο, ο Ιταλός έζησε τη δική του Αποκάλυψη:

«Τα βιβλία από τη βιβλιοθήκη έπεσαν όλα κάτω. Ποτήρια έσπασαν. Τα κάδρα έφυγαν από τη θέση τους. Το κτίριο όμως δεν υπέστη καμία δομική ζημιά. Ευτυχώς έχουν χτιστεί με την πιο σύγχρονη αντισεισμική προστασία. Ακολουθήσαμε τις οδηγίες και κατεβήκαμε σε ένα πάρκο μπροστά από την είσοδο του ξενοδοχείου. Εκεί είδα για πρώτη φορά στη ζωή μου την άσφαλτο να κουνιέται! Ηταν τρελό! Προσπάθησα να επικοινωνήσω με την οικογένειά μου, όμως το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας είχε πέσει. Ακουγα τις προειδοποιήσεις ότι σε άλλες πόλεις πλησιάζει ένα τεράστιο τσουνάμι. Ωστόσο, έβλεπα ένα ποτάμι από κόσμο να έχει ξεχυθεί στους δρόμους και να είναι ατάραχος. Σαν άλλη μία συνηθισμένη μέρα με σεισμό. Δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ».

Ποιος θα το πίστευε; Ενας «μπουλούκος» από τη Μέλντολα ένα χωριουδάκι της επαρχίας Εμίλια-Ρομάνια ανάμεσα στο Φορλί και την Τσεζένα να βρίσκεται στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, ανάμεσα σε ηφαιστειογενή νησιά και ουρανοξύστες. Ενας τύπος που μεγάλωσε σε μία ήσυχη κουκίδα στον χάρτη και να είναι ο ίδιος μία κουκίδα στο χαοτικό Τόκιο.

Ενας τύπος που μεγάλωσε σε μία χώρα όπου το ποδόσφαιρο είναι θρησκεία, να προσπαθεί να το διδάξει σε ένα μέρος όπου πριν από λίγα χρόνια δεν λογιζόταν ούτε καν ως αίρεση. Τουλάχιστον δεν δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στην έμφυτη ιαπωνική ευγένεια. Ολόκληρο το σόι του είναι είτε ξενοδόχοι είτε εστιάτορες. Από τους πρώτους έμαθε να σέβεται και να μιλάει στον πληθυντικό. Από τους δεύτερους να προσαρμόζει τον ουρανίσκο του στις γεύσεις. Από εκεί που ήταν λάτρης της πάστας, τώρα μπορεί να βουτάει για μέρες το σασίμι του μέσα στο ουασάμπι για να γίνει λίγο πιο πικάντικο:

«Μπορεί να μην καταλαβαίνει ακόμα τα πάντα στα ιαπωνικά, όμως φαίνεται ότι αγαπάει τη χώρα μας», ομολογεί ο Γιούτο Ναγκατόμο. «Ναι, μέσα μου αισθάνομαι μισός Ιάπωνας. Είμαι ερωτευμένος με την Ιαπωνία. Με τον πολιτισμό της, την ιστορία της, τους ανθρώπους της». Θεωρείται ο πνευματικός πατέρας του «ιταλικού» 3-4-3, όμως ουδέποτε προσπάθησε να το περάσει. Δεν ταιριάζει στην ιαπωνική ιδιοσυγκρασία. Η δική του Ιαπωνία είναι ένα κράμα πάστας με… σούσι. Την πρώτη φορά που κάθισε στον πάγκο των «σαμουράι» προκάλεσε ποδοσφαιρικό σεισμό. Η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι έπεσε στο καναβάτσο σε εκείνο το φιλικό 1-0 το φθινόπωρο του 2010 και στην Ιαπωνία πίστεψαν ότι βρήκαν έναν ποδοσφαιρικό… Βούδα. Ακολούθησαν 19 αήττητα παιχνίδια και η κατάκτηση του Κυπέλλου Ασίας το 2011.

Η «Zac Japan» ήταν η νέα μόδα που προκαλούσε φρενίτιδα. Ακόμα και o αυτοκράτορας Ακιχίτο άνοιξε τις πύλες του παλατιού του τον Οκτώβριο του 2011 για να τον τιμήσει, κάτι σπάνιο στην Ιαπωνία, πόσω μάλλον για άνθρωπο του ποδοσφαίρου. Η Ιαπωνία έγινε χρονικά η πρώτη χώρα που προκρίθηκε στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τα πάντα έδειχναν να κυλάνε ρολόι. Μέχρι που ήρθε το περσινό Confederations Cup. Ο Zac-Son (όπως τον λένε οι Ιάπωνες) πίστεψε ότι η ομάδα του είχε ψηλώσει. Εφυγε με τρεις ήττες (από Βραζιλία, Ιταλία, Μεξικό), ένα τσουβάλι γκολ στην πλάτη (9) και με το ηθικό στο ναδίρ.

Εκτοτε, ακούει περισσότερες αρνητικές, παρά θετικές κριτικές. Κατηγορείται πως είναι μεροληπτικός υπέρ των λεγεωνάριων, πως παίζει χωρίς αληθινό φορ, πως η ομάδα δεν τρέχει όπως παλιά, πως άλλα κάνει στις προπονήσεις κι άλλα στους αγώνες. Μετά την ήττα της πρεμιέρας από την Ακτή Ελεφαντοστού ο θρυλικός Χιντετόσι Νακάτα βγήκε φόρα παρτίδα και είπε πως: «δεν μπορώ να καταλάβω τι παίζουμε με Τζακερόνι». Υπάρχει απάντηση. Με τον Τζακερόνι, οι Ιάπωνες παίζουν απέναντι στην Εθνική μας, τα ρέστα τους…

ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ

Τον λένε Νταϊσούκε Γιάνο. Στα 15 του άφησε το Τόκιο και πήγε στα τσικό της Τορίνο με όνειρο να παίξει σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Μετά από 15 χρόνια τα κατάφερε, αλλά ως μεταφραστής! Είναι η σκιά του Τζακερόνι. Είναι μαζί του παντού. Από το πρωί έως το βράδυ. Στο γήπεδο, το εστιατόριο, το γυμναστήριο ή σε κάποια εκδήλωση.

Υποστηρίζει πως: «στη θητεία του στην Ιαπωνία, ο Αλμπέρτο έχει δει 232 παιχνίδια και ήμουν παρών στα 230. Εχασα μόνο δύο και αυτά για έκτακτους οικογενειακούς λόγους» Θυμάται πως σε ένα από τα πρώτα του ματς ο Τζακερόνι έδειξε έναν παίκτη με το δάχτυλο, χειρονομία που στην Ιαπωνία υποδηλώνει πως κάποιος είναι γυναίκα! Σήμερα, ο Γιάνο είναι τόσο αναγνωρίσιμος στη χώρα του, που τον σταματάνε πια στον δρόμο ώστε να μεσολαβήσει για συμβουλές στον «Zac». Το ποδοσφαιρικό του όνειρο, έγινε πράξη!

ΟΙ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ

Ποτέ του δεν υποσχέθηκε τίποτα: «Θέλω όταν αυτή η περιπέτεια τελειώσει, απλώς όλοι να θυμούνται ότι οι δικοί μου οι σαμουράι έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο», είναι τα μόνιμα λόγια του. Ωστόσο, έχει να αντιμετωπίσει τις συγκρίσεις.

Η Ιαπωνία του προκατόχου του Τακέσι Οκάντα και αυτή του Φιλίπ Τρουσιέ (το 2002 και το 2010 αντίστοιχα) κατάφεραν να προκριθούν στους «16» του Μουντιάλ χωρίς να έχουν παίκτες σε Μίλαν (Χόντα), Ιντερ (Ναγκατόμο) ή Σάλκε (Ουτσίντα) όπως αυτός. Ο ιταλόφωνος Ναγκατόμο ορκίζεται πως: «από τότε που ήρθε, έχουμε γίνει πολύ καλύτερη ομάδα», μα πίσω στη «χώρα του ανατέλλοντος ηλίου», η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Ιταλού έχει κλονιστεί ανεπανόρθωτα. Πηγή: sport-fm.gr

Κονέ: «Έτσι πρέπει να παίξουμε»

Τον τρόπο με τον οποίο η Εθνική Ελλάδας πρέπει να αντιμετωπίσει απόψε την Ιαπωνία, στο κρίσιμο ματς της 2ης αγωνιστικής του Μουντιάλ, ανέλυσε ο Παναγιώτης Κονέ, μιλώντας στο επίσημο σάιτ της FIFA.

Κονέ: «Έτσι πρέπει να παίξουμε»
Συγκέντρωση και να μην επαναλάβει τα ίδια λάθη που έκανε στο πρώτο ματς με την Κολομβία είναι το «μυστικό» της επιτυχίας για την Εθνική Ελλάδας, ώστε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα απόψε κόντρα στην Ιαπωνία, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Κονέ στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA.

Ο διεθνής χαφ της Μπολόνια τόνισε ότι η ήττα από τους Κολομβίας οφείλεται στα τρία-τέσσερα λάθη που έκανε η «γαλανόλευκη», τα οποία δεν πρέπει να κάνει σε καμία περίπτωση με την ασιατική ομάδα.

Μάλιστα, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα καταφέρει να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, κάτι που λίγο έλειψε να πετύχει στο πρώτο ματς του τρίτου ομίλου του Μουντιάλ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κονέ στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA

Για την ήττα από την Κολομβία στο πρώτο ματς:

«Θέλω να σας πω ότι ήμασταν προετοιμασμένοι. Ξέραμε ότι η ατμόσφαιρα θα είναι σα να παίζουμε εκτός έδρας με την Κολομβία. Η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν πολύ μικρή. Γνωρίζαμε για την παρουσία των φιλάθλων της Κολομβίας, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό μας επηρέασε».

Για το τι έφταιξε και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα:

«Εκείνο που μας επηρέασε ήταν τα τρία-τέσσερα λάθη που κάναμε στον πρώτο αγώνα. Χρειάζεται να τα βελτιώσουμε για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα κόντρα στην Ιαπωνία. Από εκεί και πέρα, δουλεύουμε σκληρά στον ψυχολογικό τομέα με τον προπονητή και μεταξύ μας. Θα προσπαθήσουμε να απολαύσουμε τον αγώνα και να μπούμε στον αγωνιστικό χώρο, γνωρίζοντας ότι είμαστε στη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η συμμετοχή σε μία τέτοια διοργάνωση ήταν όνειρο για όλους εμάς».

Για τη δουλειά που γίνεται από τους συνεργάτες του Φερνάντο Σάντος:

«Έχουμε πολύ καλό τεχνικό επιτελείο και ξέρει πολύ καλά τη δουλειά του. Ξέρουμε ότι οι παίκτες που συμμετέχουν σε ένα Μουντιάλ έρχονται από δύσκολες σεζόν σε διάφορα πρωταθλήματα. Αυτό κάνει τη ζωή του προπονητή μας περισσότερο δύσκολη».

Για την κούραση αρκετών διεθνών από τις «φορτωμένες» χρονιές που είχαν στους συλλόγους τους:

«Δεν μπορούμε να δουλέψουμε στον τομέα της φυσικής κατάστασης, όπως κάνουμε με τους συλλόγους μας κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου. Αντ ’αυτού, προσπαθούμε να είμαστε συγκεντρωμένοι σε ένα τέτοιο τουρνουά, δουλεύοντας περισσότερο στην επικοινωνία και το ψυχολογικό τομέα».

Για το γεγονός ότι η Εθνική δεν σκόραρε στο πρώτο ματς:

«Δεν πιστεύω ότι είναι θέμα του σκοραρίσματος. Δεν είναι ότι δεν πιστεύω ότι δεν μπορούμε να σκοράρουμε, αφού δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες (στο ματς με την Κολομβία) για να το πετύχουμε. Θα ήταν πρόβλημα αν δεν είχαμε δημιουργήσει ευκαιρίες για να σημειώσουμε κάποιο τέρμα. Κάποια στιγμή θα έρθουν και τα γκολ, αλλά εμείς χρειάζεται να είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι και να το πιστέψουμε. Εάν κάνουμε όλα αυτά, πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα κόντρα στην Ιαπωνία».

Ένα αποτέλεσμα που μας... συμφέρει!

Να πάρουν «κεφάλι» στον όμιλο της Εθνικής θέλουν Κολομβία και Ακτή Ελεφαντοστού που θα… τις παίξουν για να κλειδώσουν ένα εκ των δύο εισιτηρίων. Ποια τα αγωνιστικά νέα Λατινοαμερικάνων και Αφρικανών.

Ένα αποτέλεσμα που μας... συμφέρει
Αμφότερες μπήκαν με το δεξί στο Μουντιάλ. Και τώρα καλούνται να κάνουν το πλέον αποφασιστικό βήμα για πρόκριση στην επόμενη φάση. Σήμερα, λοιπόν, στις 19:00, Κολομβία και Ακτή Ελεφαντοστού (τρεις βαθμούς έκαστη) αναμετρώνται στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του τρίτου ομίλου όπου συμμετέχει και η Ελλάδα.

Οι Λατινοαμερικάνοι έρχονται με φόρα και ψυχολογία στα ύψη μετά το ευρύ 3-0 κόντρα στους παίκτες του Φερνάντο Σάντος και γνωρίζουν πως αν διπλασιάσουν τις νίκες τους, τότε θα ‘χουν «κλειδώσει» την είσοδό τους στη φάση του νοκ-άουτ. Ο Χοσέ Πέκερμαν μπορεί να υπολογίζει τον Φρέντι Γκουαρίν που ήταν τιμωρημένος κόντρα στην Εθνική μας και ενδεχομένως αγωνιστεί. Από ‘κει και πέρα ερωτηματικό παραμένει η κατάσταση του Μοντραγκόν, με τον Οσπίνα λογικά να διατηρείται κάτω απ’ την εστία, αφού βάσει και των ρεπορτάζ, μάλλον δύσκολα θα υπάρξουν αλλαγές στην… πετυχημένη σύνθεση.

Απ’ την άλλη για τους Αφρικανούς αποδείχθηκε στην πρεμιέρα τους πως ο Ντιντιέ Ντρογκμπά είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας. Διότι στα 37 του, την οδήγησε στην ανατροπή κόντρα στους Ιάπωνες και την κράτησε σε τροχιά πρόκρισης. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως ο Σαμπρί Λαμουσί θα του δώσει φανέλα βασικού. Κι αυτό γιατί ο τελευταίος προ ημερών παραδέχθηκε πως ο Ιβοριανός επιθετικός δεν είναι ακόμα έτοιμος να βγάλει 90λεπτο. Στα θετικά είναι πως λογικά ο Μποκά θα δώσει κανονικά το «παρών», αφού ο τραυματισμός του δεν ήταν σοβαρός, εν αντιθέσει με τον Για Κόναν που δύσκολα θα παίξει.

Διαιτητής του αγώνα που θα γίνει στο Εθνικό Στάδιο της Μπραζίλιας θα είναι ο Χάουαρντ Γουέμπ.

Πιθανές συνθέσεις:

Κολομβία: Οσπίνα, Ζουνίνγκα, Ζαπάτα, Γέπες, Αρμέρο, Αγκιλάρ, Γκουαρίν, Ιμπάρμπο, Ροντρίγκεζ, Κουαρδάδο, Γκουτιέρεζ

Ακτή Ελεφαντοστού: Μπαρί, Τζάκπα, Ζοκορά, Μπαμπά, Οριέ, Τιοτέ, Ντιέ, Τουρέ, Καλού, Ζερβίνιο, Μπονί Πηγή: sport-fm.gr

Με την πλάτη στον τοίχο!

Αγγλία και Ουρουγουάη βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο και επιζητούν μόνο τη νίκη για να μπουν σε τροχιά πρόκρισης στη νοκ-άουτ φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Με την πλάτη στον τοίχο
Do or die. Έτσι μοιάζει για Άγγλους και Ουρουγουανούς η μεταξύ τους αναμέτρηση (22:00) έπειτα από τα αποτελέσματα που έφεραν στην πρεμιέρα.

Η Αγγλία έμεινε με την παρηγοριά της ψυχωμένης εμφάνισης απέναντι στους Ιταλούς, γνωρίζοντας όμως την ήττα με σκορ 2-1. Ο Γουέιν Ρούνεϊ ήταν άλλη μια φορά αγνώριστος με την φανέλα των «τριών λιονταριών» σε ματς Παγκοσμίου Κυπέλλου ωστόσο ο Ρόι Χότζον δεν σκοπεύει να τον αφήσει στον πάγκο, αλλά να του δώσει ένα πιο ελεύθερο ρόλο στον αγωνιστικό χώρο. Μοναδική απουσία ο ανέτοιμος Οξλεϊντ Τσάμπερλεϊν.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, πιο σημαντικά τα θέματα που έχει να διαχειριστεί ο Όσκαρ Ταμπάρεζ. Η ήττα-σοκ (3-1) στην πρεμιέρα από την Κόστα Ρίκα ελπίζεται να μην αφήσει σημάδια στην ψυχολογία των παικτών του. Επιπλέον θα απουσιάσουν ο τραυματίας, Ντιέγκο Λουγκάνο και ο τιμωρημένος, Μάξι Περέιρα. Υπάρχουν και ευχάριστα. Ο Λουίς Σουάρεζ μοιάζει να έχει επανέλθει πλήρως από την επέμβαση στο γόνατο και φαίνεται πως προορίζεται για το αρχικό σχήμα της «σελέστε».

Πιθανές συνθέσεις:

Ουρουγουάη (Όσκαρ Ταμπάρεζ): Μουσλέρα, Κάσερες, Γκοντίν, Κοάτες, Φουτσίλε, Ροντρίγκεζ, Γκαργκάνο, Αρέβαλο Ρίος, Στουάνι, Σουάρεζ, Καβάνι.

Αγγλία (Ρόι Χότζον): Χαρτ, Μπέινς, Τζαγκέλκα, Κέιχιλ, Τζόνσον, Χέντερσον, Τζέραρντ, Γουέλμπεκ, Ρούνεϊ, Στέρλινγκ, Στάριτζ.

Διαιτητής: Ρομπέρτο Αλόνσο Φερνάντεζ (Ισπανία)
Γήπεδο: Arena Corinthians (Σάο Πάολο) Πηγή: sport-fm.gr

Το «χαρακίρι» δεν ταιριάζει στους Έλληνες!!

Για την Εθνική τα πράγματα είναι απλά… Με νίκη κόντρα στην Ιαπωνία τα ξημερώματα της Παρασκευής (01.00) αποφεύγει το… χαρακίρι και μένει «ζωντανή» στην προσπάθεια για πρόκριση τους «16» του Μουντιάλ.

Το «χαρακίρι» δεν ταιριάζει στους Έλληνες!
Την τύχη που της γύρισε επιδεικτικά την πλάτη απέναντι στην Κολομβία θα πρέπει να έχει με το μέρος της η Εθνική Ελλάδας στο δεύτερο παιχνίδι της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Φυσικά, δεν αρκεί μόνο αυτό για να έρθει το θετικό αποτέλεσμα, αλλά είναι το μόνο στοιχείο το οποίο δεν μπορεί να επηρεάσει ο Σάντος και οι διεθνείς.

Απέναντι στην Ιαπωνία τα ξημερώματα της Πέμπτης (01.00, μετάδοση από τον NovaΣΠΟΡ FM σε περιγραφή του Γιώργου Χελάκη και live από το control room του sport-fm.gr) δεν υπάρχουν περιθώρια για ήττα. Η ήττα της πρεμιέρας από την Κολομβία έχει φέρει σε δεινή θέση τη «γαλανόλευκη», αλλά το ίδιο ισχύει και για τους Ιάπωνες που έχασαν (με ανατροπή μάλιστα) από την Ακτή Ελεφαντοστού και ξέρουν πως παίζουν και αυτοί το τελευταίο τους χαρτί για διάκριση.

Ελπίδα όλων είναι όταν θα τελειώνει το συγκεκριμένο ματς, λίγο πριν χαράξει δηλαδή, η «χώρα του ανατέλλοντος ηλίου» θα ετοιμάζεται για το αποχαιρετιστήριο παιχνίδι της στο Μουντιάλ. Προϋπόθεση για να συμβεί κάτι τέτοιο, είναι το τελευταίο σφύριγμα του Ζοέλ Αγκιλάρ στο «Estadio das Dunas» να βρει Έλληνες να πανηγυρίζουν στο χορτάρι και Ιάπωνες να το εγκαταλείπουν με σκυμμένα κεφάλια…

Παρά την ήττα της πρεμιέρας από την Κολομβία, ο Σάντος είναι αποφασισμένος να δείξει εμπιστοσύνη στους παίκτες του και να τους στηρίξει έμπρακτα προχωρώντας σε πολύ λίγες αλλαγές στην ενδεκάδα. Τα τελευταία νέα μαρτυρούν πως ο Πορτογάλος κρίνει πως μία –το πολύ δύο- διορθωτικές κινήσεις αρκούν. Επομένως, είναι λογικό να περιμένει κανείς να δει τον Μήτρογλου να παίρνει τη θέση του Γκέκα στην κορυφή της επίθεσης, ενώ πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει και ο Φετφατζίδης, ο οποίος ενδέχεται να αντικαταστήσει τον Σαλπιγγίδη στο δεξί άκρο της επίθεσης.

Τερματοφύλακας θα είναι ο Καρνέζης, με τους Τοροσίδη, Παπασταθόπουλο, Μανωλά και Χολέβα (αν και ο τελευταίος δέχτηκε πολλά πυρά για την απόδοσή του στο πρώτο ματς) αν συνθέτουν την τετράδα της άμυνας. Στο κέντρο δεν αλλάζει τίποτα, επομένως αμυντικό χαφ θα είναι ο Κατσουράνης έχοντας μπροστά του τους Κονέ και Μανιάτη. Αντίθετα στην επίθεση, σταθερός παράγων παραμένει ο Σαμαράς στο αριστερό άκρο, με τον Φετφατζίδη να καλύπτει τη δεξιά πλευρά και τον Μήτρογλου να κινείται στην κορυφή με την ελπίδα πως θα δείξει σε όλον τον κόσμο τον χαρακτηριστικό πανηγυρισμό του που του χάρισε το προσωνύμιο «πιστολέρο».Πηγή: sport-fm.gr

Τζέραρντ: «Παιχνίδι ζωτικής σημασίας με την Ουρουγουάη»

Να αφυπνίσει τους συμπαίκτες του στην Αγγλία επιχείρησε ο Στίβεν Τζέραρντ, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να κερδίσουν πάση θυσία την Ουρουγουάη (19/6, 22:00 ώρα Ελλάδας), ώστε να μπουν σε τροχιά πρόκρισης μετά την ήττα της πρεμιέρας από την Ιταλία (1-2).

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουν τη βαρύτητα του παιχνιδιού. Έχουμε φτιάξει ένα… σενάριο και σε αυτό υπάρχει μόνο η λέξη νίκη. Δεν θέλω να φοβίσω κανέναν, απλά να τους αφυπνίσω και να τους κάνω να καταλάβουν πως αυτό το παιχνίδι είναι ζωτικής σημασίας» είπε ο αρχηγός των «λιονταριών».


Πηγή: metrosport.gr

Κουαδράδο: «Σεβασμός στην Ακτή Ελεφαντοστού»

Δεν θα πρέπει να υποτιμήσει την Ακτή Ελεφαντοστού η Κολομβία, σύμφωνα με τον Χουάν Κουαδράδο.

Ο ποδοσφαιριστής της Φιορεντίνα σε δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA, τόνισε ότι οι «ελέφαντες» διαθέτουν παίκτες παγκοσμίου βεληνεκούς.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Κατά την άποψή μου είναι μια από τις ομάδες που πρέπει να υπολογίσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο», υποστήριξε ο άσος των «καφετέρος», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Διαθέτουν μεγάλη εμπειρία και παίκτες παγκοσμίου επιπέδου όπως ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, ο Γιάγια Τουρέ ή ο Ζερβίνιο. Ξέρουμε πως πρέπει να τους δείξουμε σεβασμό καθώς είναι μια σπουδαία ομάδα».

«Όταν είναι ο Ροντρίγκες στο γήπεδο, όλα γίνονται ευκολότερα. Είναι εξαιρετικός δημιουργός. Εμείς κάνουμε κινήσεις χωρίς την μπάλα κι αυτός μας τροφοδοτεί με πανέμορφες πάσες».

Πηγή: metrosport.gr

Τσιώλης: «Έπρεπε να τους είχαν βγάλει ήδη το εισιτήριο επιστροφής»

Ο Σάκης Τσιώλης φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στην Σέντρα», μιλώντας για το επεισόδιο του Γιώργου Τζαβέλλα με τον Γιάννη Μανιάτη, όπως και το παιχνίδι της Εθνικής ομάδα με την Ιαπωνία.

Αναλυτικά όσα τόνισε:

Για το επεισόδιο Τζαβέλλα - Μανιάτη: «Είμαι στην Αθήνα και παρακολουθώ τα δρώμενα. Για το επεισόδιο με τον Τζαβέλλα και τον Μανιάτη το πληροφορήθηκα χθες και πράγματι είναι πολύ σοβαρό. Τα παιδιά αυτά δεν έχουν καταλάβει πως δεν υπάρχουν ομάδες μέσα στην Εθνική ομάδα, μια ομάδα που μας έχει κάνει υπερήφανους. Συμπεριφέρθηκαν και οι δύο πάρα πολύ επιπόλαια. Δεν έχουν καταλάβει πως εκπροσωπούν κάτι τόσο σπουδαίο όπως είναι η χώρα μας, παραμονές μάλιστα του τόσο κρίσιμου αγώνα με την Ιαπωνία».

Για την αντίδραση του Σάντος: «Για μένα το εισιτήριο για τους δύο παίκτες έπρεπε να το είχαν βγάλει ήδη μετά το επεισόδιο και όχι να περιμένει ο Σάντος. Δυστυχώς δεν έχεις άλλη επιλογή, για να κρατήσεις συγκεντρωμένους και τους άλλους ποδοσφαιριστής. Αν έκρινε τόσο σημαντικό να κρατήσει τους δύο παίκτες, πιθανόν αυτός ξέρει γιατί το έκανε. Για μένα δεν θα έπρεπε να βάζει κανείς πάνω από την Εθνική ομάδα τον εγωισμό του. Τώρα για το αν θα συνεχιστεί η κόντρα, αυτό είναι θέμα του νέου προπονητή και το πώς θα χειρισθεί την κατάσταση. Το χειρότερο ήταν πως ο Μανιάτης ζήτησε να φύγει και πάλι τον κράτησαν. Είσαι Εθνική ομάδα και δεν έχεις ανάγκη κανέναν. Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις σε όλες τις θέσεις και γι’ αυτό πάνε και 23 παιδιά στην αποστολή».

Για το παιχνίδι με την Ιαπωνία: «Από εδώ και πέρα θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο η φυσική μας κατάσταση, η Ιαπωνία είναι πάρα πολύ γρήγορη ομάδα. Θεωρώ πως η Εθνική έχει χαθεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Θα πρέπει να έχει ξεκάθαρο πλάνο και να τηρηθεί για 90’. Θα είναι μια πάρα πολύ δύσκολη αναμέτρηση».

Για το αποτέλεσμα που βλέπει ο ίδιος: «Να έχουμε υπομονή το βράδυ, εγώ θα σχολιάζω και το βράδυ στη ΝΕΡΙΤ, θα πρέπει να δω την ενδεκάδα και εκεί θα έχουμε περισσότερα στοιχεία και πιο αναλυτική εικόνα».
Πηγή: metrosport.gr

«Μπορεί η Ελλάδα»!

pampos
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Κύπρου, Πάμπος Χριστοδούλου. Μίλησε για τον Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας ενώ αναφέρθηκε και στις αδυναμίες της επερχόμενης αντιπάλου της Ελλάδας, την Ιαπωνία.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Πάμπος Χριστοδούλου:
Για το γεγονός πως βρέθηκε στην Βραζιλία:
“Ήμουν στην Βραζιλία στην έναρξη και είδα το Βραζιλία – Κροατία. Τώρα είμαι στην Κύπρο και λογαριάζω να πάω ξανά”.
Για την εικόνα από το πρώτο παιχνίδι του Μουντιάλ:
“Ήταν μια φανταστική έναρξη όπως  την περιμέναμε. Έγινε ένα καλό παιχνίδι αν και περιμέναμε τα πρώτα παιχνίδια να μην εντυπωσιάσουν όπως στα προηγούμενα παγκόσμια. Περίμενα από την κούραση να δουλεύει πιο πολύ η ουσία αλλά βλέπουμε πολλά γκολ και όχι ισοπαλίες. Για αυτό μετράει και η κούραση. Γίνονται πιο εύκολα τα λάθη και βλέπουμε πιο πολλά γκολ”.
Για τον αποκλεισμό της Ισπανίας:
“Η Ισπανία ήταν πάρα πολύ καλή στο πρώτο 45λεπτο με την Ολλανδία. Μετά όμως την άφησαν οι δυνάμεις της . Αυτό έγινε και στο δεύτερο παιχνίδι. Οι αρμόδιοι πρέπει να κοιτάξουν το θέμα του ποδοσφαιριστή γιατί στο βωμό του χρήματος γίνονται όλα. Δεν είναι μηχανές και δεν πρέπει να γίνει κάτι δυσάρεστο. Είναι μεγάλο πρόβλημα και οι ομάδες και οι παίκτες που είχαν την μεγάλη κούραση αγωνιστικά αφού πήγαν μέχρι το τέλος στο Τσάμπιονς Λιγκ, στο Γιουρόπα Λιγκ ενώ και παιζόταν και το πρωτάθλημα. Η Ισπανία έχει από τα καλύτερα πρωταθλήματα στην Ευρώπη και ακόμα και αν δεν έχουν τις δυνάμεις είναι κρίμα να φεύγουν από την διοργάνωση  από τόσο νωρίς με τόσο καλούς παίκτες. Ακόμα και με τα επιτρεπτά συμπληρώματα δεν αντέχουν”.
Για την ήττα της Ελλάδας από την Κολομβία:
“Για εμένα το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θα έπρεπε. Η ομάδα έχει δεχθεί τρία γκολ και όποιος το ακούσει λέει πως δεν μπορείς να βρεις δικαιολογίες. Η Ελλάδα στις λεπτομέρειες το έχασε. Στο Ευρωπαϊκό που πήρε οι λεπτομέρειες δεν στοίχισαν. Έγιναν λάθη όμως δέχτηκε γκολ και από θέμα τύχης. Δεν έπαιξε το ποδόσφαιρο που ξέρει αλλά στο μεγαλύτερο διάστημα ήταν καλύτερη από τον αντίπαλο. Ισοπεδώσαμε τα πάντα με την κριτική. Έχει την ευκαιρία τώρα να κερδίσει την Ιαπωνία και ίσως ξεχαστούν τα πάντα. Το 3-0 ίσως δίνει και πείσμα στην ομάδα για να πάρει την νίκη με την Ιαπωνία”.
Για το παιχνίδι με την Ιαπωνία:
“Θα είναι ένα παιχνίδι όπου ο κάθε προπονητής θα εφαρμόσει την δική του τακτική που ακολουθούσε και αν έρθει το γκολ τότε είναι ευχής έργον. Αν δεν μπει γκολ τότε στο δεύτερο ημίχρονο θα δούμε ένα ανοιχτό παιχνίδι και από τις δυο ομάδες. Η ομάδα που θα κερδίσει θα πρέπει στην επίθεση και όταν πιέσει να είναι προσεκτική αμυντικά. Η Ιαπωνία στην κόντρα με την ταχύτητα είναι καλύτερη από την Ελλάδα. Πρέπει η Ελλάδα να προηγηθεί για να παίξει το κλειστό παιχνίδι που ξέρει και να πάρει την νίκη. Σαν φιλοσοφία και σαν χώρα πάντα είναι καλή ομάδα επιθετικά αλλά στην άμυνα δεν είναι τόσο γρήγορη στις επιστροφές ιδιαίτερα από τους παίκτες “αστέρια”. Με την πρόσληψη Ιταλού προπονητή έχει μπει το θέμα πειθαρχίας.
Εμείς όταν παίξαμε μαζί τους είχαμε ελλείψεις από 14-15 παιδιά και δεν έχουμε και ρόστερ σαν την Ισπανία που μπορεί να το καλύψει. Η Ιαπωνία είχε ένα πρόβλημα στις στατικές φάσεις και τις στημένες. Η Ελλάδα είναι δυνατή εκεί και είμαι σίγουρος πως θα το δουλέψει. Μετράνε οι τρεις βαθμοί τώρα πάνω από όλα. Αν κοιτάξεις το ρόστερ δεν είναι τόσο κοντή ομάδα όσο περιμένουμε. Υπάρχουν 3-4 παιδιά που είναι 1.85 αλλά αν συγκριθούν με Ευρωπαϊκές ομάδες υστερούν σίγουρα.
Εφαρμόζουν το 4-3-2-1  και έχουν τον Χόντα σε ελεύθερο χώρο πίσω τον επιθετικό που μπορεί να σου κάνει ζημιά. Υπάρχει ταχύτητα αριστερά και δεξιά και μπορούν να κάνουν ζημιά στην πλάτη του αμυντικού με καθετές μπαλιές και με ατομική ικανότητα. Εκτός από ταχύτητα αυτά τα παιδιά έχουν και δύναμη. Στα δύο στόπερ υπάρχει ένα μεγάλο κενό γιατί δεν γίνεται σωστή αλληλοκάλυψη. Σίγουρα το δικό μας παιχνίδι δεν θα είναι ίδιο με την Ελλάδα αλλά και στην θέση του τερματοφύλακα δεν είναι το καλύτερο τους σημείο. Τόσο σε στατικές φάσεις όσο και σε ριμπάουντ μετά τα σουτ πρέπει ακολουθεί η Ελλάδα”.
Για την απόδοση της Βραζιλίας:
“Η Βραζιλία δεν παίζει σαν ομάδα. Θα δούμε περισσότερο ατομικές ενέργειες από τον Νειμάρ και από κάνα δύο ακόμα. Της λείπει η πλειάδα μεγάλων ποδοσφαιριστών αστέρων. Παλαιότερα είχε 5-6 παίκτες τοπ επιπέδου και δεν μπορούσες να πάρεις το έναν γιατί θα σου έκαναν ζημιά οι άλλοι. Αν κλίσεις τον Νειμάρ δεν υπάρχει Βραζιλία σαν ομάδα αλλά μόνο σε εκλάμψεις των παικτών της . Δεν μου έχει κάνει καλή εντύπωση. Εύχομαι στην συνέχεια να δούμε μια Βραζιλία καλύτερη και αλλαγμένη. Αλλά δεν πιστεύω πως θα δούμε τόσο μεγάλη διαφορά. Είναι μεγάλοι ποδοσφαιριστές τώρα αλλά όχι του βεληνεκές που βλέπαμε παλαιότερα”.
Για τα φαβορί του Μουντιάλ:
“Με αυτά που έχουμε δει μέχρι τώρα, υπάρχει μια Γερμανία που χωρίς να παίξει φανταστικά κέρδισε την Πορτογαλία. Παρακολουθώ το Πορτογαλικό πρωτάθλημα και είναι μια χώρα απείθαρχη με ατομικές ενέργειες. Σε μια μέτρια εμφάνιση η Γερμανία της έβαλε τέσσερα  γκολ κάτι που είναι εντυπωσιακό. Η Ολλανδία μας άφησε άφωνους με την Ισπανία αλλά με την Αυστραλία δεν είχε το αντιπροσωπευτικό σκορ. Η Αυστραλία ήταν παρά πολύ καλή και η Ολλανδία τυχερή. Η απόδοση της δεν είχε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Βλέπω την Ιταλία που είναι πάντα Ιταλία. Επίσης, Βραζιλία και η Αργεντινή δεν θα μείνουν εύκολα έξω έστω και αν η απόδοση τους δεν είναι αυτή που πρέπει”.
Πηγή: arenafm.gr