Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

«Να ξέρουμε ποιοι είμαστε…»

Κριτική με εποικοδομητική διάθεση κι όχι με εμπάθεια ζητεί ο Βασίλης Τσιάρτας για την Εθνική. «Όσοι θυμούνται το 2004, καλό θα ήταν να προσγειωθούν στην πραγματικότητα», δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Να ξέρουμε ποιοι είμαστε…»
Αντιμετώπιση της κατάστασης με ρεαλισμό κι όχι με διάθεση αποδόμησης συνιστά ο Βασίλης Τσιάρτας μετά τη σκληρή κριτική που δέχτηκε η Εθνική για το κακό ξεκίνημα στο Παγκόσμιο Κύπελλο και όσα ακολούθησαν εν όψει του αποψινού αγώνα με την Ιαπωνία.

Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 από το Athens Metro Mall, καλεσμένος των Γιάννη Καραλή και Σωτήρη Κωσταβάρα, ο παλαίμαχος μέσος δήλωσε: «Όσοι θυμούνται το 2004, καλό θα ήταν να προσγειωθούν στην πραγματικότητα. Πρέπει να κοιτάξουμε το δάσος κι όχι το δέντρο. Η παρουσία της Εθνικής στις μεγάλες διοργανώσεις με τέτοια συνέπεια είναι από μόνη της μεγάλη επιτυχία. Όσοι προχωρούν σε ακραίες κριτικές και με εμπάθεια θα πρέπει να αντιληφθούν ποιοι είμαστε και πού είμαστε. Θα πρέπει ο πήχης να τοποθετείται με σύνεση. Πιο τρανταχτό παράδειγμα από την Ισπανία, που πήρε δύο Ευρωπαϊκά κι ένα Μουντιάλ για να φτάσει χθες να αποκλειστεί δεν υπάρχει», τόνισε.

Παράλληλα, επισήμανε πως το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν προόδευσε σαν σύνολο μετά το έπος της Πορτογαλίας και πως οι επιτυχίες της Εθνικής βασίζονται στη μεμονωμένη προσπάθεια κάποιων ατόμων. «Αυτά που έπρεπε να γίνουν με ερέθισμα το 2004, δεν έγιναν. Οι ποδοσφαιριστές στο βαθμό που τους αναλογεί, είναι εκεί. Δεν πρέπει να τα χρεώνουμε όλα στους ποδοσφαιριστές. Δεν μπορούμε να λέμε ότι το 2004 ήταν επιτυχία όλων και στις στραβές φταίνε μόνο οι ποδοσφαιριστές».

Για το αποψινό παιχνίδι τόνισε: «Σημασία έχει να έχουμε την μπάλα, αλλά να μην την κουβαλάμε. Περιμένω από τον Σαμαρά να είναι πιο ομαδικός και από τον Μήτρογλου να τον αξιοποιήσουμε. Θα πρέπει οι σέντρες από τα πλάγια να είναι καλές. Ο Τοροσίδης έχει πολύ καλή σέντρα, αλλά δεν του βγήκε καμία στο πρώτο παιχνίδι, όπως το ίδιο έγινε και με τον Χολέμπας. Για μένα οι δύο ακραίοι αμυντικοί θα είναι παίκτες-κλειδιά απόψε, για το πώς θα μεταφέρουν την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή. Είδαμε ότι η Ιαπωνία δέχτηκε δύο γκολ με τον ίδιο τρόπο στο πρώτο ματς κι εμείς έχουμε παίκτες που είναι δυνατοί στο ψηλό παιχνίδι. Δεν θα πρέπει τους παίκτες να τους πιάσει απόγνωση. Αν έχεις ένα πλάνο, ακόμη κι αν δεχτείς γκολ πρώτος, έχεις χρόνο να το διορθώσεις».

Σχολιάζοντας τον αποκλεισμό-σοκ της Ισπανίας, είπε: «Αυτό που έγινε είναι ένα ατύχημα, αλλά δεν σταματά η ζωή εκεί. Έχουμε δει κι άλλες ομάδες μετά από μεγάλες επιτυχίες να έχουν μια αποτυχία. Η Ισπανία θα ανασυνταχθεί και θα επανέλθει. Έχει καλούς παίκτες που έρχονται από πίσω και ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: