Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Γκίντερ χωρίς… ταμπού!!

Ο Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για την επικείμενη μεταγραφή του Ματίας Γκίντερ από την Φράιμπουργκ στην Ντόρτμουντ. Το Μουντιάλ έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον τις τελευταίες ημέρες και κάποιες ειδήσεις έχουν περάσει απαρατήρητες. Μία από αυτές είναι και η απόφαση του Ματίας Γκίντερ να συνεχίσει την καριέρα του στην Ντόρτμουντ.
Πέρα από μία εξαιρετική μεταγραφή των Βεστφαλών για το μέλλον (αν το δούμε ψυχρά ίσως προετοιμάζεται το έδαφος για την μετά-Χούμελς εποχή) δύο πράγματα ξεχωρίζουν. Από τη μία το γεγονός ότι θα ήταν καλύτερο ο 20χρονος άσος να παραμείνει για ακόμη μία σεζόν στην Φράιμπουργκ και από την άλλη ότι πλέον δεν αποτελεί ταμπού (κατά κάποιον τρόπο) η Μπορούσια να ξοδέψει πάνω από 10 εκατ. ευρώ για έναν παίκτη, που όπως και να το κάνουμε δε θα γίνει άμεσα βασικός.
Χούμελς και Παπασταθόπουλος έκαναν εξαιρετική σεζόν, ο Σούμποτιτς θα είναι έτοιμος για το ξεκίνημα της σεζόν, ενώ για 4ος λογίζεται ο Σαρ, με τον Κλοπ να μοιάζει έτοιμος να του δώσει ευκαιρίες. «Αν πάρω μεταγραφή, θα είναι για την Ντόρτμουντ», αποκάλυψε ο Γκίντερ στην Bild, με την γερμανική εφημερίδα λίγες ημέρες αργότερα να αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει «πόκερ» ανάμεσα στις ομάδες.
«Θα ήθελα όλα να έχουν ξεκαθαρίσει πριν το πρώτο παιχνίδι του Μουντιάλ», συνέχισε ο 20χρονος αμυντικός, όμως η επιθυμία του δεν έγινε πραγματικότητα. Σύμφωνα με τους Γερμανούς η πρόταση της Ντόρτμουντ άγγιζε τα 10 εκατ. ευρώ και δεν ικανοποίησε την Φράιμπουργκ.
Ο πρόεδρος της τελευταίας έδωσε νέα διάσταση στο θέμα. «Ο Ματίας είναι 20 ετών και έχει πολλά ακόμα να μάθει. Θα συνεχίσει να εξελίσσεται σε εμάς για ακόμη έναν χρόνο. Είναι η καλύτερη λύση για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Δεν είναι για τα χρήματα, αλλά για το μέλλον του παίκτη. Νιώθω ότι έχω υποχρέωση απέναντί του», σχολίασε ο Φριτς Κέλερ στην Bild και θα έχει την ευκαιρία του να αποδείξει ότι όντως αυτός είναι ο λόγος.
Στην Ντόρτμουντ θέλουν τον παίκτη, όμως δεν βιάζονται. Λίγες ημέρες μετά τις παραπάνω δηλώσεις ο Βάτκσε αποκάλυψε στο Kicker ότι οι Βεστφαλοί θα επανέλθουν. «Είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε ένα γενναιόδωρο ποσό. Φυσικά και αποδεχόμαστε το γεγονός ότι ο Γκίντερ έχει συμβόλαιο μέχρι το 2017, όμως θέλει να έρθει σε εμάς. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Τον θέλουμε πολύ, όμως δεν είναι στο χέρι μας», σχολίασε ο παράγοντας της Μπορούσια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού, μάλιστα, δεν υπάρχει Plan B αν δεν αποκτηθεί ο Γκίντερ, καθώς η ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας δεν αποτελεί προτεραιότητα.
Φυσικά, τις δηλώσεις του Βάτσκε ακολούθησαν νέες του Κέλερ. «Έχει την άδειά μας να πάρει μεταγραφή στην Ντόρτμουντ το επόμενο καλοκαίρι. Δεν πρόκειται να έχει πολύ χρόνο συμμετοχής εκεί άμεσα», σχολίασε ο πρόεδρος της Φράιμπουργκ, που ρωτήθηκε εκ νέου για το αν το θέμα είναι οικονομικό. «Αυτά είναι ανοησίες» απάντησε.
Με κάποιον τρόπο, όμως, θα πρέπει να χρυσώσει και το χάπι. Έτσι, αναμένεται για τον επόμενο χρόνο και του κάνει αναπροσαρμογή συμβολαίου, μία τακτική την οποία είχε ακολουθήσει και η ίδια η Ντόρτμουντ στην περίπτωση του Λεβαντόφσκι (από 1,5 εκατ. ευρώ ο Πολωνός ανέβηκε στα 4,5 για τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του). «Θα φτάσουμε στο όριο αυτών που μπορούμε να πληρώσουμε», είπε ο Κέλερ.
Η καλύτερη λύση μοιάζει ο Γκίντερ να μείνει για την επόμενη σεζόν στην Φράιμπουργκ, ώστε να συνεχίσει να εξελίσσεται υπό τις οδηγίες του Κρίστιαν Στράιχ. Την περασμένη σεζόν τον είδαμε 11 φορές σε όλες τις διοργανώσεις να αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή ως αμυντικός μέσος. Κάτι που θα τον βοηθήσει κυρίως στο να κάνει παιχνίδι από την άμυνα. Δεν είναι από τις περιπτώσεις που κάνοντας απλά προπόνηση με τον Κλοπ, μπορείς να γίνεις καλύτερος. Ο Γκίντερ είναι βασικός στην Φράιμπουργκ και οι Βεστφαλοί μπορούν να κάνουν έναν χρόνο υπομονή, πριν γίνει δικός τους.
Η μεταγραφική περίοδος δεν έχει ξεκινήσει ακόμα επίσημα στην Γερμανία και μέχρι το τέλος της υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο η Μπορούσια να τον αποκτήσει και τον αφήσει δανεικό για την επόμενη σεζόν, με τον ατζέντη του να δηλώνει ότι ο νεαρός θα τοποθετηθεί για το θέμα μετά το Μουντιάλ. Μπορεί να πιέσει για την μεταγραφή ή μπορεί να αποδεχθεί ότι ένας χρόνος δεν είναι και τόσο μεγάλο διάστημα για το επόμενο βήμα.
Όπως και στην περίπτωση του Ράμος, που με την απόκτηση του Ιμόμπιλε θα έχει συμπληρωματικό ρόλο, έτσι και στην περίπτωση του Γκίντερ τα… ταμπού δεν είναι πλέον θέμα για την Ντόρτμουντ. Τα οικονομικά δεδομένα έχουν αλλάξει και οι Βεστφαλοί συνεχίζουν στην προσπάθειά τους να χτυπήσουν στα ίσα την Μπάγερν.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: