Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Του ‘δωσε και κατάλαβε!!

Το βρήκε μπόσικο και το έκανε μια χαψιά! Η Κροατία διέλυσε το Καμερούν (4-0) και πάει να τα παίξει όλα για όλα με το Μεξικό. Βασικός και καλός ο Πράνιτς, επεισόδιο ανάμεσα σε Εκοτό-Μουκαντζό.

Του ‘δωσε και κατάλαβε!
Κόντρα στη Βραζιλία αισθάνθηκε -δικαίως- πως την… έκλεψαν.

Και το Καμερούν πλήρωσε τα «σπασμένα» της Κροατίας! Η «Χρβατσκα» βρήκε τον… χώρο που ήθελε και έκανε μια χαψιά τους Αφρικανούς επικρατώντας με το εμφατικό 4-0.

Η ομάδα του Πράνιτς -που έπαιξε βασικός και μάλιστα ήταν καλός- πήρε τους πρώτους της βαθμούς και πλέον στον «τελικό» με το Μεξικό θα παίξει την ύπαρξή της στη συνέχεια της διοργάνωσης.

Όλιτς (11’), Πέρισιτς (48’) και Μάντζουκιτς (61, 73’) οι σκόρερ των νικητών, ενώ απ’ την άλλη τα «λιοντάρια», που απογοήτευσαν εκ νέου και παραλίγο να παίξουν ξύλο μεταξύ τους στο τέλος (επεισόδιο Εκοτό-Μουκαντζό) αποκλείστηκαν και… επίσημα!

Το ματς:

Εν αντιθέσει με το προηγούμενο του παιχνίδι, το Καμερούν αυτή την φορά φάνηκε να ‘χει περισσότερη όρεξη. Δεν κράτησε βέβαια για πολύ. Διότι η Κροατία ήθελε από νωρίς να μπει σε θέση οδηγού, να διώξει το άγχος και να πάει… σβηστά στη συνέχεια. Και στην πρώτη της ευκαιρία, ο Όλιτς φρόντισε να δείξει το «δολοφονικό του ένστικτο» και από κοντά πέτυχε το στόχο του. Οι Κροάτες συνέχισαν να ‘χουν την κατοχή της μπάλας, την υπεροχή και τους Αφρικανούς να περιμένουν να τους βγει -ανεπιτυχώς- κάποια έμπνευση… στιγμής.

Κι όσο τα λεπτά περνούσαν και η «Χρβάτσα» απειλούσε κυρίως με σουτ και κεφαλιές που δεν δημιουργούσαν ιδιαίτερο κίνδυνο, όλο και ατονούσε η παρέα του… Ετό (που έβλεπε τις προσπάθειες απ’ τον πάγκο). Και παρά το γεγονός πως τα «λιοντάρια» έχαναν μόλις με ένα γκολ, ο εκνευρισμός τους και η… αδιαφορία τους σε πολλές φάσεις έκανε «μπαμ». Και στο 40’ έκανε… μεγάλο! Διότι χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος, ο Σονγκ χτύπησε εκτός φάσης τον Μάντζουκιτς από πίσω και πήγε στα αποδυτήρια να κάνει από νωρίς ντουζ. Και ουσιαστικά εκεί… τέλειωσε το παιχνίδι.

Γιατί όποιος πίστευε πως το -κακό- Καμερούν μπορούσε με παίκτη λιγότερο να επιστρέψει, έκανε ξεκάθαρα λάθος. Και στο τρίτο λεπτό της επανάληψης ο Πέρισιτς το επιβεβαίωσε. Πώς; Ο Κροάτης άσος έφυγε σφαίρα απ’ τα αριστερά, έκανε κούρσα αλά σπρίντερ και «εκτέλεσε» τον Ιτάνζ για το δεύτερο τέρμα της ομάδας του. Ο μονόλογος της ομάδας του Κόβατς συνεχίστηκε. Και ο Μάντζουκιτς έψαχνε πολύ το γκολ. Ε, μία, δύο, τελικά του… ‘κατσε! Λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο φορ της Μπάγερν Μονάχου έκανε την κεφαλιά και την έστειλε συστημένη στα δίχτυα του Ιτάνζ!

Κι όχι το show της Κροατίας δεν σταμάτησε εκεί. Οι άγριες διαθέσεις των κυρίαρχων του αγωνιστικού χώρου συνεχίστηκαν, με τον Μάντζουκιτς να παίρνει το ριμπάουντ στο 73’ και να βρίσκει ξανά δίχτυα, βάζοντας φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη διαμόρφωση του σκορ. Θα μπορούσε, δε, η διαφορά να είχε πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις αν ο Ράκιτιτς δεν έχανε τετ-α-τετ, ενώ στο φινάλε το Καμερούν θα μπορούσε να είχε πετύχει και το γκολ της τιμής, αλλά δοκάρι και Πλετίκοσα είπαν «όχι» στον Γουεμπό. Και η αποκαρδιωτική εικόνα των Αφρικανών… ολοκληρώθηκε όταν Ασού Εκοτό και Μουκαντζό παραλίγο να πιαστούν στα χέρια, λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα!
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: