Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Πρωταθλήτρια άνευ αγώνος η «Φενέρ»!

Είναι πλέον οριστικό. Η Γαλατάσαραϊ δεν κατεβαίνει στον τελευταίο τελικό και η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ κατακτά τον τίτλο. Αιχμές από τον Αταμάν.

Πρωταθλήτρια άνευ αγώνος η «Φενέρ»
Το’ πε και ενέμεινε μέχρι τέλους στη στάση της…

Ο λόγος για τη Γαλατάσαραϊ που έκανε πράξη την απόφασή της να μην κατέβει στον έβδομο και τελευταίο τελικό του πρωταθλήματος απέναντι στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, διαμαρτυρόμενη για τη μη τιμωρία της αντιπάλου της για επεισόδια στον πέμπτο αγώνα της σειράς, αλλά και για τον ορισμό του διαιτητή Ρετζέπ Ανκαραλί.

Έτσι η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κατέκτησε το έκτο πρωτάθλημα στην ιστορία της και πρώτο μετά από τρία χρόνια.

Η αστυνομία ρώτησε τη Γαλατάσαραϊ αν προτίθεται να κατέβει στον αγώνα, προκειμένου να λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Η τουρκική ομάδα απάντησε αρνητικά. Φήμες ήθελαν τον πρόεδρο της τουρκικής ομοσπονδίας μπάσκετ, Τουργκάι Ντεμιρέλ, να απειλεί με αποβολή τη Γαλατάσαραϊ από την Ευρωλίγκα αν δεν κατέβει στον αγώνα, ωστόσο σύμφωνα με πηγές από την ULEB η θέση της δεν κινδυνεύει.

Ο προπονητής της Γαλατάσαραϊ, που είναι και ομοσπονδιακός τεχνικός της Τουρκίας, δήλωσε: «Η 17η Ιουνίου είναι μια σημαντική μέρα όχι μόνο για τη Γαλατάσαραϊ, αλλά και για το μέλλον του μπάσκετ. Ο πρόεδρός μας στηρίζει την απόφασή του. Συγχαίρω τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ για τον τίτλο, αλλά εγώ και οι παίκτες μου πιστεύουμε πως θα ήμασταν και πάλι οι πρωταθλητές».Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: