Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Γκρέταρσον: «Ιδανικός για το 4-3-3 ο Γκούντμουντσον»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΚΟΛΚΑ
Ο ΠΑΟΚ έχει στις λίστες του τον Γιόχαν Γκούντμουνσον και ένας από τους κατάλληλος να αναλύσει τα στοιχεία και να δώσει ρεπορτάζ, είναι ο πρώτης παίκτης και τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ Άρναρ Γκρέταρσον ο οποίος είναι συμπατριώτης του και έχει παρατηρήσει την εξέλιξή του από νεαρή ηλικία.

Η «Metrosport» εντόπισε τον Γκρέταρσον και του έκανε κάποιες συγκεκριμένες ερωτήσεις, με τον Ισλανδό να αποκαλύπτει το πώς έμαθε για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ επιβεβαιώνοντάς το.

Τί γνώμη έχετε για τον παίκτη;
«Γνωρίζω τον Γκούντμουντσον, έχοντας παρακολουθήσει όχι όλα αλλά αρκετά από τα παιχνίδια στα οποία έχει αγωνιστεί. Είναι αρκετά επιθετικός, είναι γρήγορος, είναι τεχνίτης και έχει πολύ καλό αριστερό πόδι. Ένα από τα δυνατά του σημεία είναι η δυνατότητα που έχει να ξεφεύγει από τους αντιπάλους του στο ένας με έναν. Εκτός από αυτό είναι ένας παίκτης που ξέρει τακτικά να αγωνίζεται για την ομάδα του και τον έχει βοηθήσει πολύ σε αυτό η παρουσία του εδώ και πολλά χρόνια στην Αλκμάαρ».

Τί θα περιμένατε από τον Γκούντμουνσον σε περίπτωση που τον αποκτούσε ο ΠΑΟΚ;
«Δεν ξέρω σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ αποκτήσει τον Γκούντμουντσον αν θα καταφέρει να είναι ο κορυφαίος παίκτης του την ερχόμενη σεζόν. Αυτό που ξέρω είναι πως πρόκειται για να έναν παίκτη που έχει υψηλό επίπεδο αγωνιστικά και σίγουρα για μία ομάδα που θέλει παίκτες ακραίους στο 4-3-3 και θα πρέπει να έχει σίγουρα τέσσερις ποδοσφαιριστές σε αυτή τη θέση στο ρόστερ της είναι μία πολύ καλή και ενδιαφέρουσα λύση. Θα βοηθήσει σίγουρα τον ΠΑΟΚ και θα ανεβάσει τον ανταγωνισμό στην ομάδα δίνοντας σημαντικά πράγματα. Για το αν θα είναι ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ του χρόνου σε περίπτωση που αποκτηθεί δεν μπορώ να το ξέρω και να το πω με σιγουριά αυτό, εκεί έχω ένα ερωτηματικό. Πάντως με βάση και την πορεία της Αλκμάαρ και του ΠΑΟΚ στο Europa League, οι δύο ομάδες βρίσκονται σε κοντινό επίπεδο και επειδή η Αλκμάαρ που προχώρησε με τον Γκούντμουντσον να αγωνίζεται και πιο μετά στη διοργάνωση, σίγουρα μπορεί να ανταποκριθεί στο επίπεδο του ΠΑΟΚ».

Για την αδυναμία του να λογιστεί ως παίκτης ενδεκάδας; Υπάρχει θέμα αστάθειας;
«Δεν μπορώ να σχολιάσω αν ο παίκτης έχει διακυμάνσεις στην απόδοση του ή αν είναι σταθερός γιατί δεν τον έχω δει σε όλους τους αγώνες της Αλκμάαρ, αλλά σε κάποιους. Σίγουρα τον τελευταίο χρόνο ξέρω ότι δεν αγωνιζόταν και αυτό σχετίζεται και με το γεγονός ότι δεν ανανέωνε το συμβόλαιο του, κάτι που συμβαίνει συχνά. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα εκτός από τα αγωνιστικά του ποδοσφαιριστή, το γεγονός ότι είναι ελεύθερος και απλά ο ΠΑΟΚ για παράδειγμα θα πρέπει να τα βρει με τον ίδιο στο συμβόλαιο του, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει καμία ομάδα».

Σας ενόχλησε κανένας από τον ΠΑΟΚ;
«Δεν με έχουν ενοχλήσει από τον ΠΑΟΚ να με ρωτήσουν για τον παίκτη. Έμαθα ότι για τον παίκτη ενδιαφέρεται ο ΠΑΟΚ από την Ελλάδα από τον ατζέντη του. Εκείνος με πήρε τηλέφωνο, μου είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τον ποδοσφαιριστή από τον ΠΑΟΚ και με ρώτησε κάποια στοιχεία για την ελληνική ομάδα. Του είπα ότι ο ΠΑΟΚ είναι ένα μεγάλο κλαμπ στην Ελλάδα και σίγουρα μία καλή επιλογή. Πάντως υπάρχουν και άλλες ομάδες που ενδιαφέρονται για τον παίκτη. Γνωρίζω ότι μία από αυτές είναι και οι Κλαμπ Μπριζ. Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλες γιατί είναι πολύ καλός παίκτης και ελεύθερος».
Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: