Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Χωρίς Μπάρι η Αγγλία στην πρεμιέρα

http://www.sport24.gr/ast/cov/ba/barry_2010_6_7_21_47_3_b.jpgΟ Μπάρεθ Μπάρι δεν θα αγωνιστεί στην πρεμιέρα της Αγγλίας στο Μουντιάλ κόντρα στις ΗΠΑ, όπως αποκάλυψε ο ίδιοςΟ 29άχρονος ξεπέρασε σε χρόνο ρεκόρ τον τραυματισμό του στον αστράγαλο και αναμένεται από την Τρίτη να κάνει κανονικά προπόνηση με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

Όμως ο Φάμπιο Καπέλο του είπε πως δεν πρόκειται να τον χρησιμοποιήσει κόντρα στις ΗΠΑ το Σάββατο, έτσι να του δώσει περισσότερο χρόνο να βρει την φόρμα του.

Την θέση του αριστερά στον χώρο του κέντρου αναμένεται να πάρει ο Τζο Κόουλ, όπως φάνηκε και από το σημερινό φιλικό με την Platinum Stars, στο οποίο οι Άγγλοι νίκησαν με 3-0. .

Φιλική νίκη της Βραζιλίας με 5-1

http://www.contra.gr/images/m/ramires_m.jpgΜπορεί ο αντίπαλος να μην προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα, αλλά η Βραζιλία έδειξε ικανοποιητικό βαθμό ετοιμότητας στη φιλική νίκη επί της Τανζανίας με 5-1.Μεγάλος πρωταγωνιστής για την “σελεσάο” ήταν ο Ρομπίνιο, ο οποίος συνεχίζει απτόητος μετά τις εξαιρετικές του εμφανίσεις με την Σάντος και πέτυχε 2 γκολ. Άλλα δύο τέρματα πέτυχε ο Ραμίρεζ, ενώ ο Κακά συμπλήρωσε την λίστα τον σκόρερ, ικανοποιώντας τον Κάρλος Ντούνγκα, ο οποίος ήθελε να δει σε τί κατάσταση βρίσκεται μετά την όχι και τόσο καλή του χρονιά με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Βραζιλίας δεν είχε στη διάθεσή του, τον Ζούλιο Σέζαρ, ο οποίος αναρρώνει απο τον τραυματισμό του κόντρα στην Ζιμπάμπουε, στο φιλικό φιλικό.

Τα γκολ: 86' Αζίζ/10', 33' Ρομπίνιο, 53', 90' Ραμίρες, 76' Kακά

ΤΑΝΖΑΝΙΑ: Μουαράμι, Ενσαζίγκουα (73’ Κανόνι), Μουασίκα, Χαρούμπ, Κέλβιν (46’ Ναφτάλ), Αμπντουλαχίμ (78’ Στίμα), Κανίκι, Ενγκάσο (37’ Μπακάρι), Νίτζαρ, Μάκασι (59’ Μπόκο), Εμγκόσι (82’ Τεγκέτε)

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Γκόμες, Μαϊκόν, Λούσιο (46’ Λουιζάο), Ζουάν, Μπάστος (46’ Ζοσουέ), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Φελίπε Μέλο (46’ Ραμίρεζ), Ελάνο (60’ Ντάνι Άλβες), Κακά, Ρομπίνιο, Λουίς Φαμπιάνο (76’ Νιλμάρ)

Μοράτι: "Ανακοινώνεται την Τρίτη ο Μπενίτεθ"

http://www.sport24.gr/ast/cov/ra/rafa_2010_6_7_21_18_8_b.jpgΟ Ράφα Μπενίτεθ θα είναι ο αντικαταστάτης του Ζοζέ Μουρίνιο στην Ίντερ, όπως ουσιαστικά ανακοίνωσε ο πρόεδρος του συλλογου, Μάσιμο Μοράτι."Πιθανότατα αύριο το συμβόλαιο θα γίνει επίσημο. Ορισμένα στοιχεία πάντως που γράφονται στον τύπο δεν είναι πραγματικά. Ήταν μία κανονική συμφωνία και αρκετά γρήγορη", τόνισε συγκεκριμένα ο Μοράτι.

Ο 50άχρονος Ισπανός ήταν για 6 χρόνια στην Λίβερπουλ και απολύθηκε λίγες ημέρες πριν έπειτα από μία κακή χρονιά.

Παπά-Χρήστος: "Μαζί με τους αλήτες της Θ4"

http://www.sport24.gr/ast/cov/pa/papaxristos_2010_6_7_20_11_43_b.jpgΟ διάσημος οπαδός του ΠΑΟΚ, Παπά-Χρήστος μίλησε στο OlaPAOK.gr για την απόφαση της εκκλησίας να τον αντικαταστάσει λόγω του Δικεφάλου και υπογράμμισε πως δεν θα εγκαταλείψει την αγαπημένη του ομάδα και τους... αλήτες της Θύρας 4.Ο πατέρας Χρήστος Μήτσιος, γνωστός φανατικός ΠΑΟΚτσής, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα αναφέρθηκε στην άδικη αντικατάστασή του από την προεδρία του εκκλησιαστικού συμβουλίου στον Ιερό Ναό Αγ. Αθανασίου, στην αγάπη του κόσμου της ομάδας, αλλά και στην δημοσιότητα που δεν του αρέσει καθόλου, αφού όπως λέει θέλει τον λαό κοντά του.

"Δεν τη θέλω τη δημοσιότητα. Δεν μου πάει. Θέλω τον λαό κοντά μου. Για αυτό και πήρα διαρκείας για τη θύρα 4. Δεν συμβιβάζομαι...", δήλωσε αρχικά ο Παπά Χρήστος.

Για το πως αντέδρασε όταν πληροφορήθηκε για την αντικατάσταση του: "Το περίμενα. Πλήρωσα όλα όσα είχα πει για την υπόθεση του Βατοπεδίου. Μιλούσα για αυτό πέντε χρόνια πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο. Τυγχάνει η ενορία μου να ανήκει στην ίδια Μητρόπολη η οποία εμπλέκεται στο θέμα. Αυτό φταίει. Ο ΠΑΟΚ ή καλύτερα η αγάπη μου για τον ΠΑΟΚ ήταν η αφορμή που έψαχναν για να το κάνουν."

Για το τι προτίθεται να κάνει από δω και πέρα: "Δίνουμε μάχες, χάνουμε μάχες. Δεν συμβιβάζομαι. Δεν φοβάμαι κανέναν για αυτό είμαι εδώ. Δεν φοβήθηκα ποτέ.

Ακολουθώ πάντα τις δύο συμβουλές που μου έδωσε η γιαγιά μου που με μεγάλωσε. Να μην φοβάμαι ποτέ, τίποτε και κανέναν και να είμαι ακούραστος. Μόνο τον Θεό φοβάμαι και τη συνείδηση μου. Περιμένω τις αντιδράσεις του κόσμου γιατί με το σις και με το σας η εξουσία δεν καταλαβαίνει.

Δεν θα εγκαταλείψω τον ΠΑΟΚ και τους αγαπημένους μου "αλήτες" της θύρας 4. Κοντά στον λαό θα είμαι και όχι κοντά στα συμφέροντα.

Με γεμίζει η αγάπη του κόσμου όταν έρχεται και με αγκαλιάζει και μου ζητάει να βγούμε μία φωτογραφία. Είμαι εδώ και θα συνεχίσω να είμαι".

Στους δρόμους ο λαός του Ηρακλή

Στους δρόμους ο λαός του Ηρακλή

Η μεγαλύτερη ίσως μηχανοκίνητη πορεία από κάθε άλλη μέρα ξεκίνησε από το «Ιβανώφειο» και κατευθύνεται προς τον Λευκό Πύργο. Πρόκειται για μία μεγάλη μάζα οπαδών του Ηρακλή, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την απόφαση της επιτροπής αδειοδότησης, η οποία προτίμησε να μην δώσει άδεια στην ομάδα των «κυανόλευκων» που κατέθεσε σήμερα έφεση. Οι οπαδοί του «Γηραιού» με κορναρίσματα και συνθήματα δημιούργησαν ένα πανδαιμόνιο σε όλη την Θεσσαλονίκη και φυσικά με τον δικό τους τρόπο έστειλαν το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Αποχαιρετιστήριο γεύμα από Γιαννάκη


Ο Παναγιώτης Γιαννάκης στον τελικό με την Μπαρτσελόνα Το μεσημέρι της Δευτέρας ίσως και να γράφτηκε ο επίλογος της παρουσίας του Παναγιώτη Γιαννάκη στο μεγάλο λιμάνι. Ο προπονητής του Ολυμπιακού παρέθεσε γεύμα στους παίκτες του. Το γεύμα ήταν αποχαιρετιστήριο, κάτι που φαίνεται από όσα ειπώθηκαν εκεί και σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί το διαζύγιο.

Ούτως ή άλλως, το συμβόλαιο του «δράκου» με τον Ολυμπιακό έληξε και δεν υπάρχει διάθεση για να ανανεωθεί. Το τραπέζι έγινε σε πολύ βαρύ κλίμα και όλοι έδειχναν να είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Σύντομα πολλοί παίκτες του Ολυμπιακού θα αποτελέσουν παρελθόν και άλλοι θα επαναδιαπραγματευθούν τα συμβόλαιά τους.

Βιερίνια: "Ο Σαλπιγγίδης θα μας βοηθήσει πολύ"


Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έλυσε τον γόρδιο δεσμό για τον Παναθηναϊκό "Αν ο Σαλπιγγίδης έρθει, θα μας βοηθήσει πολύ. Όλοι οι παίκτες θα τον αγκαλιάσουμε. Όλοι οι καλοί παίκτες χωράνε στην ομάδα. Αν κάποιος έρχεται για να βοηθήσει, εμείς τον υποδεχόμαστε με ανοιχτές αγκάλες", αναφέρει ο Αντελίνο Βιερίνια σε ερώτηση που του έγινε για το περιοδικό του ΠΑΟΚ.

"Η άμυνα. Αυτό είναι που κάνει καλύτερα ο ΠΑΟΚ. Έχει οργάνωση στο παιχνίδι του, κάνει την αντίπαλη ομάδα να χάσει την μπάλα και βρίσκει χώρους να δημιουργήσει επιθέσεις. Στα δύο τελευταία χρόνια, μπορεί να υπήρξαν αγώνες που δεν παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, όμως πάντα ήμασταν οργανωμένοι και δεν ήταν εύκολο για κανέναν αντίπαλο να μας κερδίσει", πρόσθεσε.

Επίσης, ο Βιερίνια σχολίασε και την προσωπική του επιτυχία με την ανάδειξη ως ο πολυτιμότερος της ομάδας: "Η χρονιά ήταν πολύ πετυχημένη και για μένα και για τον ΠΑΟΚ, ειδικά στα πλέι οφ. Το βραβείο του MVP δεν θα το είχα πάρει, αν δεν είχα τη βοήθεια των συμπαικτών μου. Όλα, όσα έχω κάνει φέτος, έγιναν έχοντας την εμπιστοσύνη του κ. Σάντος και τους συμπαίκτες στο πλευρό μου. Εγώ, πάντως, θα έδινα το βραβείο στους δύο παίκτες που με ακολούθησαν σε ψήφους, τον Πάμπλο Γκαρσία και τον Βλάνταν Ίβιτς".

"Θέλω να σταματήσω"


Ο Αντώνης Νικοπολίδης στα βραβεία ΠΣΑΤ Για την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση ενημέρωσε ο Αντώνης Νικοπολίδης τη διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο 39χρονος τερματοφύλακας πήγε σήμερα στα γραφεία του συλλόγου και συναντήθηκε με τον Γιάννη Χρυσικόπουλο. Λίγη ώρα μετά εκδόθηκε και ανακοίνωση...

«Ο γενικός διευθυντής της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός Γιάννης Χρυσικόπουλος συναντήθηκε σήμερα, στα γραφεία της Π.Α.Ε., με τον αρχηγό της ομάδας μας Αντώνη Νικοπολίδη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις σκέψεις του να σταματήσει το ποδόσφαιρο».

Το γεγονός ότι η ανακοίνωση αναφέρει τη λέξη «σκέψεις» και όχι τη λέξη «απόφαση», αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Κι αυτό δεν έγινε τυχαία. Οι δύο πλευρές συζήτησαν για το θέμα αυτό, έθεσαν όλες τις παραμέτρους και από εκεί και πέρα, θα ενημερωθεί και ο Σωκράτης Κόκκαλης.

Στην παρούσα φάση, το πιθανότερο είναι ότι ο Νικοπολίδης θα τερματίσει φέτος την καριέρα του, ωστόσο οριστικά το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Με Δαμιανίδη συνεχίζει η ΚΑΕ Άρης

Με Δαμιανίδη συνεχίζει η ΚΑΕ Άρης

Ανακοινώθηκαν σήμερα τα ονόματα των μελών της νέας διοίκησης της ΚΑΕ Άρης. Ο Γιάννης Δαμιανίδης βρίσκεται κανονικά ανάμεσα στα νέα μέλη και αναμένεται να έχει και πάλι θέση προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου. Συνολικά τα μέλη είναι οι Γιάννης Δαμιανίδης, Θανάσης Κουϊμτζής, Λευτέρης Αρβανίτης, Γιάννης Ράσογλου, Σωτήρης Κιοσέλογλου, Θόδωρος Κουλόγλου και Δημήτρης Γεωργούλης, με τους τέσσερις να προτείνονται από τη «Σάρισα».

Ιωαννίδης: «Τραγικό να προσπαθούν να καταδικάσουν με αυτό τον τρόπο τον Ηρακλή»

Ιωαννίδης: «Τραγικό να προσπαθούν να καταδικάσουν με αυτό τον  τρόπο τον Ηρακλή»

Ο Βουλευτής της Ν.Δ. στην Θεσσαλονίκη, Γιάννης Ιωαννίδης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» αρχικά για το θέμα του Ηρακλή λέγοντας: «Ζητήσαμε μία σύσκεψη για να μας πουν την αλήθεια, τι συμβαίνει με τον φάκελο του Ηρακλή. Δεν είναι δυνατόν να καταδικάζουν μία ομάδα επειδή πλήρωσε λίγες ημέρες μετά την προθεσμία έναν παίκτη. Είναι τραγικό και λυπηρό να ρίχνεις κατηγορία μία ομάδα με τέτοια ιστορία, ισχυρή δυναμική. Μακάρι να λήξει γρήγορα το θέμα, θέλουμε το δίκιο. Έγινε συζήτηση και προτάθηκε να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι, σωστά ο Ηρακλής είπε ότι δεν κοιτάμε να κυνηγήσουμε άλλες ομάδες, αλλά μόνο το δίκιο. Αν η απόφαση παραμείνει τότε είναι λογικό να ανοιχτούν όλοι οι φάκελοι, δεν μπορεί να είναι μείον μόνο ο φάκελος του Ηρακλή. Καλύπτεται η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με τα χρήματα του Μυτιληναίου, μας ενημέρωσε ότι όλα είναι νομότυπα. Ο δικαστής δικάζει σύμφωνα με το πνεύμα του νόμου, όχι με το γράμμα του νόμου. Δηλαδή πρέπει ο λογιστής να είναι α’ και όχι β’. Έχει την ασφαλιστική και την φορολογική ενημερότητα. Και τότε με τον Άρη, το κακό έγινε στην Θεσσαλονίκη. Επειδή χάθηκαν τα δελτία τότε, έπρεπε να καταδικαστεί ο Άρης;».
Συνέχισε για τα επεισόδια στο ΣΕΦ: «Είναι ότι χειρότερο για το μπάσκετ αυτό που έγινε, να διακοπεί στο ένα λεπτό πριν το τέλος; Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να δουν το μπάσκετ, άλλοι που βάζουν τα χρήματα τους. Ο Ολυμπιακός είχε τεράστια ευκαιρία μέσα στο ΟΑΚΑ, όταν προηγήθηκε με 14 πόντους. Είχε 67% στα σουτ, είχε ψυχολογία, ενώ ο Παναθηναικός είχε χάσει την ψυχολογία του, οι παίκτες του έκαναν λάθη. Δεν μπορώ να καταλάβω πως γύρισε η ψυχολογία υπέρ του Παναθηναικού. Αυτά πρέπει να εκλείψουν από τον αθλητισμό. Η βία και το ντόπινγκ είναι ο βιασμός του αθλητισμού. Όταν τελειώνει ο αγώνας μετά ήμαστε αδέλφια, αυτό γίνονταν από την εποχή μου. Μέσα στον αγώνα παλεύαμε ο ένας με τον άλλο. Οι φίλαθλοι τώρα έχουν αρνητικά συνθήματα για τον αντίπαλο, όχι θετικά για την ομάδα τους. Αυτοί σκότωσαν το μπάσκετ».
Επίσης τόνισε: «Είχαμε συμφωνήσει με τον κ. Πιλάβιο, να σταματήσει η Λίγκα να τιμωρεί τις ομάδες με μικρά πρόστιμα, τα οποία έπαιρναν πίσω στο τέλος του πρωταθλήματος. Τιμωρείται ο φίλαθλος αλλά όχι η ομάδα. Κάποιες ομάδες κάνουν προσπάθειες, ο Άρης ελέγχει τους φιλάθλους του, ο Ζαγοράκης στον ΠΑΟΚ κάνει κάτι ανάλογο. Έχουν ευθύνη και οι ομάδες, πρέπει να εκλείψουν αυτά. Εμείς πάμε να καταστρέψουμε την ομάδα μας. Γι’ αυτό είπαμε στην ΕΠΟ ότι όπως η UEFA έχει τεράστιες ποινές και πρόστιμα, να εφαρμοστεί και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Να έχουμε ποινές κεκλεισμένων των θυρών, αποκλεισμούς» ενώ τόνισε για τον ΕΣΑΚΕ και το μπάσκετ: «Ο ΕΣΑΚΕ είναι υπεύθυνος για την διοργάνωση του πρωταθλήματος, δεν έχει την δύναμη για να μπορέσει να περιφρουρήσει το γήπεδο. Οι ποινές είναι θέμα Ομοσπονδίας, ότι ισχύει και στο ποδόσφαιρο με την ΕΠΟ».

Θετική η Ρίβερ για Νασούτι

Θετική η Ρίβερ για Νασούτι

Δημοσιεύματα από την Αργεντινή αναφέρουν πως η διοίκηση της Ρίβερ Πλέιτ, συζητά το ενδεχόμενο ανταλλαγής του Κριστιάν Νασούτι με τον Κάρλος Άρανο. Πιο συγκεκριμένα οι «κίτρινοι» είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν τον Αργεντίνο αριστερό μπακ συν ένα ποσό κοντά στις 220.000 ευρώ για να διατηρήσουν το Νασούτι στο ρόστερ τους.
Άλλωστε είναι γνωστά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα της Αργεντινής, με αποτέλεσμα να ψάχνει όσο το δυνατό πιο φτηνές λύσεις για τα μετόπισθεν. Μία από αυτές φαίνεται να είναι και ο Κάρλος Αράνο, που στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με τον τεχνικό της ομάδας Άνχελ Κάπα. Όπως και να έχει αυτή φαίνεται να είναι μια θετική εξέλιξη στο θέμα – Νασούτι, το οποίο αναμένεται να κλείσει οριστικά μέσα στην εβδομάδα.

Ο Βενγκέρ θέλει Κοσιελίνι


Ο Αρσέν Βενγκέρ στην προπόνηση της Αρσεναλ Η Αρσεναλ αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα τη σεζόν που μας πέρασε στην άμυνα και πλέον ο πονοκέφαλος του Αρσέν Βενγκέρ ολοένα και γίνεται πιο δυνατός, αφού το ρόστερ σε αυτή θέση αποδυναμώνεται. Ο Αλσατός προσπαθεί να αποκτήσει τον Κοσιελίνι, ο οποίος πραγματοποίησε καλή χρονιά με τη Λοριάν.

Ο τεχνικός των "κανονιέρηδων" θα πρέπει να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς ο πρόεδρος του αγγλικού συλλόγου δεν συζητάει την αποχώρηση του Κοσιελίνι με λιγότερα από 15 εκατομμύρια ευρώ. Η Λοριάν απέκτησε πέρσι τον 24χρονο αμυντικό ξοδεύοντας 1,5 εκ. ευρώ.

Ο Κοσιελίνι στη μοναδική σεζόν με το γαλλικό σύλλογο πραγματοποίησε 35 συμμετοχές, καταφέρνοντας να σκοράρει και τρία τέρματα.

Μυθική πρόταση της Σίτι σε Τόρες


Ο Τόρες πανηγυρίζει το γκολ επί της Γιουνάιτεντ Η Μάντσετσερ Σίτι ετοιμάζει να σπάσει τα κοντέρ για τον Φερνάντο Τόρες. Οι "πολίτες" πλησίασαν τον παίκτη και του πρότειναν συμβόλαιο με εβδομαδιαίες αποδοχές που αγγίζουν τα 300 χιλιάδες ευρώ, ωστόσο ο Ισπανός φαίνεται ότι απάντησε αρνητικά, αφού δεν θέλει να αγωνιστεί στο σύνολο του Μαντσίνι.

Αν ο Τόρες φύγει από τη Λίβερπουλ τότε θα το κάνει για την Τσέλσι, η οποία έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της για τον Ισπανό. Ο 27χρονος επιθετικός δεν δείχνει θετικός να συνεχίσει να αγωνίζεται στο "Ανφιλντ", μετά την απομάκρυνση του Μπενίτεθ, αλλά και την πρόθεση της διοίκησης να μην ενισχύσει σε σημαντικό βαθμό το ρόστερ της ομάδας.

Ο Deividas Cesnauskis στον ΑΡΗ!

http://www.arismania.com/portal/images/plg_imagesized/1185-11ecde4c-c3f8-2619-fadfe2050226b1cd.jpgΗ ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Deividas Cesnauskis για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο διεθνής Λιθουανός μεσοεπιθετικός γεννήθηκε στις 30 Ιουνίου του 1981,στο Kursenai. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Ekranas Panevėžys το 1997 με την οποία σε 54 αγώνες ως το 2000 σκόραρε 6 φορές. Από το 2000 ως το 2003 με την φανέλα της Dynamo Moscow είχε 69 συμμετοχές και 5 γκολ. Την επόμενη σεζόν 2003-2004 αγωνίστηκε στην Lokomotiv Moscow καταγράφοντας 11 συμμετοχές. Την επόμενη σεζόν υπέγραψε στην FBK Kaunas, αλλά πήγε στην Σκωτία και την Heart of Midlothian καθώς και οι δύο σύλλογοι ελέγχονταν από τον Vladimir Romanov. Συνολικά με τους Σκωτσέζους αγωνίστηκε σε 68 αγώνες και σκόραρε μία φορά. Πέρσι με τα χρώματα του Εργοτέλη στο ελληνικό πρωτάθλημα αγωνίστηκε 24 φορές και σκόραρε ένα γκολ, ενώ αναδέχθηκε δεύτερος στις ασίστ με 7 συνολικά.

Είναι διεθνής με την Εθνική Λιθουανίας, με την οποία έχει 37 συμμετοχές και 4 γκολ. Με την FK Ekranas κατέκτησε το Κύπελλο Λιθουανίας το 2000, με τη Locomotiv Moscow το Πρωτάθλημα Ρωσίας του 2004, ενώ με τη Hearts το Κύπελλο Σκωτίας το 2006.

Πλήρες όνομα: Deividas Cesnauskis
Ημερομηνία γέννησης: 30/06/1981
Ύψος: 1.81m
Βάρος: 77Kg
Θέση: Μεσοεπιθετικός
Χώρα: Λιθουανία


«Χαρούμενος που έρχομαι σε μία μεγάλη ομάδα»

Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας ανάμεσα στον ποδοσφαιριστή και την ΠΑΕ ΑΡΗΣ ο Λιθουανός μεσοεπιθετικός μίλησε στο arisfc.gr σημειώνοντας: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ολοκληρώθηκε η μεταγραφή μου στον ΑΡΗ. Ξέρω ότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, όπως άλλωστε είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω και την περσινή χρονιά παίζοντας στον Εργοτέλη. Ελπίζω όλα να πάνε καλά τη νέα χρονιά και να καταφέρουμε να εκπληρώσουμε τους στόχους μας σε Ελλάδα και Ευρώπη».Πηγη Arismania.com

Συλλαλητήριο… ξανά!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/3718f8de273ceba5f13b84f992f24090_L.jpg?1275888100?1275888100?1275888100Στους δρόμους θα βρίσκονται και πάλι το βράδυ της Δευτέρας οι φίλοι του Ηρακλή, προκειμένου να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο για να εκφράσουν τον θυμό τους προς τη απόφαση της Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΠΟ. «Κορυφώνονται» οι αντιδράσεις στο «στρατόπεδο» του Ηρακλή από φίλους του συλλόγου, παράγοντες και ανθρώπους της ομάδας κατά την καταδικαστική απόφαση της Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΠΟ, η οποία αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά θα φέρει τον «Γηραιό» πιθανότατα στην Β’ εθνική του πρωταθλήματος.

Το βράδυ της Δευτέρας λοιπόν ξεκινάει ο δεύτερος εβδομαδιαίος «κύκλος» κινητοποιήσεων των φιλάθλων της ομάδας και την Τετάρτη θα υπάρξει νέα πορεία διαμαρτυρίας στην Αθήνα, αφού με αυτό τον τρόπο οι φίλοι των «κυανόλευκων» θέλουν ασκήσουν πίεση και να στείλουν τα μηνύματα τους προς πάσα κατεύθυνση που θέλει το κακό του «πολύπαθου» συλλόγου.

Μετά τη συγκέντρωση στο Ιβανώφειο οι διαδηλωτές θα ξεκινήσουν μια μεγάλη ειρηνική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης κι αυτή θα έχει τερματικό σταθμό τον Λευκό Πύργο, όπου θα υπάρξει οργανωμένη διαμαρτυρία για το σχέδιο εξόντωσης που εξυφαίνεται κατά της ομάδας.

Ο «Γηραιός» θα παρουσιαστεί ενιαίος, αφού στην πορεία θα δώσουν το «παρών» οργανωμένοι οπαδοί, φίλαθλοι, αθλητές, προπονητές και παράγοντες του συλλόγου όλων των τμημάτων, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, βουλευτές του Νομού Θεσσαλονίκης όπως και γονείς των αθλητών.

Από την πλευρά της, η «κυανόλευκη» ΠΑΕ θα καταθέσει σήμερα την έφεση περιμένοντας να οριστεί δικάσιμος και θα πιέσει ώστε η απόφαση να παρθεί νωρίτερα από το προβλεπόμενο, δηλαδή μετά την έφεση θα οριστεί δικάσιμος και η Επιτροπή υποχρεούται να εκδώσει απόφαση εντός 10 ημερών.

Αντιδράσεις για τον «παπά-ΠΑΟΚ»!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/8a65461e5b879ddc009f21dc97e5a554_L.jpg?1275890857?1275890857?1275890857Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει το θέμα της καθαίρεσης του πατέρα Χρήστου Μήτσιου από τη θέση του στον Ιερό Ναό Τριλόφου λόγω της …ένθερμης ενασχόλησης του ιερέα με τον ΠΑΟΚ. Αντιδράσεις αναμένονται από τους φίλους του «Δικεφάλου» του Βορρά. Σάλος έχει ξεσπάσει στις τάξεις των φίλων του ΠΑΟΚ λόγω της καθαίρεσης του πατέρα Χρήστου Μήτσιου από τη θέση του στον Ιερό Ναό Τριλόφου και μετά από απόφαση του Μητροπολίτη Κασσανδρείας Νικόδημου, λόγω της ένθερμης αγάπης και ενασχόλησης του πρώτου με τον ΠΑΟΚ.

Πολλοί φίλαθλοι του «Δικεφάλου» του Βορρά ενημερώθηκαν για την καθαίρεση του πατέρα Μήτσιου και προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί του, ο «παπα-ΠΑΟΚ» όμως ήταν τόσο στενοχωρημένος την Τετάρτη και την Πέμπτη και είχε απομονωθεί, μη απαντώντας στο κινητό του τηλέφωνο.
Ο μητροπολίτης Κασσανδρείας ενημέρωσε για την τοποθέτηση άλλου κληρικού στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στο Τρίλοφο Θεσσαλονίκης και από εκείνη τη στιγμή ο πατήρ Χρήστος άρχισε να μιλά για το θέμα με όσους επικοινώνησαν μαζί του, χωρίς να κρύβει την πικρία του.
Γνώριζε καλά πως οι φωτογραφίες που τον εμφάνιζαν ως μέρος των φιλάθλων του ΠΑΟΚ είχε ενοχλήσει αρκετούς κληρικούς, δεν περίμενε όμως πως αυτή η ενόχληση θα έφτανε στο σημείο να τον αντικαταστήσουν.

Παράλληλα, αντιπροσωπεία οργανωμένων φιλάθλων του ΠΑΟΚ ενημέρωσε την Παρασκευή τόσο τον Θοδωρή Ζαγοράκη όσο και τον Θανάση Κατσαρή, ζητώντας τους παράλληλα να τον στηρίξουν ακόμα και με την έκδοση ανακοίνωσης.
Οι δύο πρόεδροι υποσχέθηκαν στους φίλους του μακεδονικού συλλόγου ότι θα κάνουν τα πάντα για στηρίξουν τον αγαπημένο «παπά-ΠΑΟΚ».

Στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο πάντως υπάρχουν σκέψεις ακόμα και για πορείες διαμαρτυρίας και συνάμα στήριξης των φιλάθλων προς τον πατήρ Χρήστο, ενώ ακούστηκαν ακόμα και απόψεις για επίσκεψη στο μητροπολίτη Κασσανδρείας, προκειμένου να του εκφράσουν την αντίθεση τους για την καθαίρεση του «παπά-ΠΑΟΚ».

Μια ανάσα από την χρεωκοπία οι Γκλέιζερ

http://www.sport24.gr/ast/cov/re/redknights_b.jpgΜια ανάσα από την χρεωκοπία βρίσκεται η οικογένεια Γκλέιζερ σύμφωνα με αγγλικό δημοσίευμα, που θέλει τους Αμερικανούς να έχουν χρέη πάνω από ένα δισεκατομμύριο Ευρώ.Όπως αναφέρουν αγγλικά δημοσιεύματα την Δευτέρα το πρωί, σε μια εκπομπή που θα προβληθεί από το BBC αργότερα το βράδυ, θα αποκαλυφθεί το μεγάλο χρέος της οικογένειας Γκλέιζερ και το κατά πόσο θα επηρεάσει αυτό την ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιιτεντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, οι Γκλέιζερς έχουν πάθει μεγάλη ζημιά από την οικονομική κρίση με αποτέλεσμα να έχουν κλείσει 63 από τα 64 εμπορικά κέντρα που τους ανήκουν, τα οποία δεν μπορούν πλέον να βγάλουν τα λειτουργικά τους έξοδα.

Όπως τονίζει άνθρωπος στο αγγλικό κανάλι, τα χρέη έχουν ξεπεράσει το 1 δισ Ευρώ, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται ωστόσο από τους Αμερικανούς.

Μασεράνο με Μπενίτεθ στο Μιλάνο ?

http://www.sport24.gr/ast/cov/ma/masche_b.jpgΟ Ράφα Μπενίτεθ σχεδιάζει να πάρει μαζί του στο Μιλάνο και την Ίντερ και τον Χαβιέ Μασεράνο, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο.Ο Αργεντινός μέσος που αγωνίζεται στην Λίβερπουλ από το 2007 μετά την μεταγραφή του από τη Γουέστ Χαμ,είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσει τον Ισπανό τεχνικό στους "νερατζούρι".

Ο ίδιος σε ερώτηση που του έγινε για το ενδεχόμενο να συνεχίσει να είναι παίκτης του Ράφα Μπενίτεθ σε άλλη ομάδα, απάντησε:

"Εγώ με αυτόν;Δεν γνωρίζω για το μέλλον μου αλλά πέρασα υπέροχα χρόνια με τον Μπενίτεθ. Το παιχνίδι μου είναι παιχνίδι του".Παράλληλα όμως σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Ιταλία στο στόχαστρο του Μπενίτεθ είναι ο Έντισον Καβάνι της Παλέρμο και ο Μάρτιν Κάσερες που ανήκει στην Μπαρτσελόνα.

Δεν θα αντικατασταθεί ο Αριεν Ρόμπεν


Κάουτ και Ρόμπεν πανηγυρίζουν Στην αποστολή της Ολλανδίας για το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής θα παραμείνει ο Αριεν Ρόμπεν. Ο άσος της Μπάγερν Μονάχου, που τραυματίστηκε στο φιλικό με την Ουγγαρία, δεν θα αντικατασταθεί αφού οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε σήμερα έδειξαν ότι το πρόβλημα στο μηρό δεν είναι τόσο σοβαρό όσο αρχικά είχε εκτιμηθεί.

«Αποφάσισα να μην προχωρήσω στην αντικατάστασή του αλλά να του δώσω την ευκαιρία να αναρρώσει και ν` αγωνιστεί με την Ολλανδία στην πορεία του Μουντιάλ», είπε ο τεχνικός των «οράνιε», Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ.

Η Ολλανδία ξεκινάει τις υποχρεώσεις της στον 5ο όμιλο του Μουντιάλ στις 14 Ιουνίου απέναντι στη Δανία.

ΑΕΛ- Καρντόσο και το ταξίδι στην Ισπανία

http://www.sport24.gr/ast/cov/51/515148_b.jpgΠρόταση στον Οράσιο Καρντόσο έχουν καταθέσει οι βυσσινί, που τον βλέπουν ως αντικαταστάτη του Κυριακίδη. Στην Ισπανία ο Παπακώστας για να δει παίκτες.Το ταξίδι του Οράσιο Καρντόσο στην Ελλάδα πριν λίγες ημέρες είχε μεταγραφικό σκοπό, αφού ο 31χρονος Αργεντινός μέσος έχει προτάσεις από ομάδες της Σούπερ Λιγκ.

Η ΑΕΛ είναι μια από αυτές, αφού κατέθεσε επίσημη πρόταση στον σκληροτράχηλο αμυντικό μέσο, στο πρόσωπο του οποίου βλέπει τον ιδανικό αντικαταστάτη του Ηλία Κυριακίδη.

Ο Καρντόσο δεν έχει απαντήσει ακόμα, καθώς θέλει να εξετάσει όλες τις προτάσεις που έχει στα χέρια του. Αυτό θα γίνει μέσα στην εβδομάδα, όταν και θα ανακοινώσει την απόφαση του. Στην Ισπανία ο Παπακώστας

Στην Ισπανια βρίσκεται από το Σαββατοκύριακο ο Γιάννης Παπακώστας, με σκοπό να δει υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους. ενώ δεν αποκλείεται να πάει εκεί και ο Κώστας Πηλαδάκης για να κλείσουν κάποιο παίκτη

Παναθηναϊκός-Φιλικό με την Ίντερ!

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_pyqwAp4DrY.jpgΣτις 5 Αυγούστου οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα αντιμετωπίσουν την Πρωταθλήτρια Ευρώπης, σύμφωνα με τη «Corriere Dello Sport».Οι «νερατζούρι» ετοιμάζουν περιοδεία σε ΗΠΑ και Καναδά εντός του Αυγούστου και όπως τονίζουν οι Ιταλοί «απομένουν λεπτομέρειες για να φιξαριστεί το φιλικό της Ιντερ με τον Παναθηναϊκό στις 5 Αυγούστου στο Τορόντο»

ΠΑΟΚ -"Κόλπο γκρόσο" με Μπαλαρντίνι;

http://www.sport24.gr/ast/cov/la/lazio_2009_11_9_15_13_21_b.jpgΧθες ιταλικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται κοντά στον Μάριο Μπερέτα. Κι όντως ο Ζήσης Βρύζας μίλησε με τον ιταλό τεχνικό. Όμως ο Μπερέτα δεν είναι η μοναδική επιλογή. Υπάρχει ο Βάλτερ Νοβελίνο και η έκπληξη που ακούει στο όνομα Νταβίντε Μπαλαρντίνι!

Ένας προπονητής με σαφώς πιο εντυπωσιακό βιογραφικό αφού από τους άλλους δύο. Άλλωστε προσφάτως βρέθηκε στο πάγκο της Λάτσιο με την οποία κατέκτησε το 2009 το Σούπερ Καπ νικώντας την Ίντερ του Μουρίνιο.

Ενώ επίσης έχει ένα βασικό στοιχείο που από την πρώτη στιγμή ενδιαφέρει τους διοικούντες του ΠΑΟΚ, δηλαδή την νεαρή ηλικία. Είναι μόλις 46 ετών.
Βέβαια ακόμα πιο εντυπωσιακή θα είναι η κίνηση, αν τελικά ο ΠΑΟΚ επιλέξει τον Μπαλαρντίνι καθώς ο Ιταλός τεχνικός βρίσκεται και στην λίστα του Ολυμπιακού!

O Mπαλαρντίνι ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τους πάγκους των ακαδημιών των Μπολόνια, Τσεζένα και Μίλαν. Στην συνέχεια ανέλαβε την Κ19 της Πάρμα και το 2004 βρέθηκε στο πάγκο της πρώτης ομάδας της Σαμπενετεντέσε.

Το 2005 πήγε στην Κάλιαρι. Το 2006 στην Πεσκάρα και το 2007-08 επέστρεψε την Κάλιαρι.

Ο 46χρονος προπονητής την σεζόν 2008/09 ανέβασε κατακόρυφα τις μετοχές του, οδηγώντας την Παλέρμο στην όγδοη θέση της βαθμολογίας. Στις 15 Ιουνίου 2009 ανακοινώθηκε η πρόσληψη του από την Λάτσιο.

Σήμερα λοιπόν, θα ανακοινωθεί λογικά το όνομα του νέου προπονητή του ΠΑΟΚ, με την αγωνία να είναι μεγάλη αφού έστω και αν είναι νωρίς, το θέμα αυτό εξελίχθηκε σε σήριαλ που είχε τα εξής επεισόδια: Ζόρζε Κόστα, Δερμιτζάκης, Μπερέτα, Νοβελίνο Μπαλαρντίνι και τους… γύρω, γύρω που προτάθηκαν!

Ποιος θα είναι ο… τυχερός; Λίγες ώρες υπομονή.

Στοχεύει σε Μπάριος η Μίλαν


Ο Λούκας Ραμόν Μπάριος Ο Λούκας Μπάριος που τέθηκε αντιμέτωπος με την Εθνική μας ομάδας πριν λίγες ημέρες σε φιλικό αγώνα, βρίσκεται στο στόχαστρο της Μίλαν. Ο Παραγουανός επιθετικός με τις εμφανίσεις του τόσο με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, όσο και με την Ντόρτμουντ, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών μεγάλων συλλόγων της Ευρώπης.

Ενας από αυτούς είναι και η Μίλαν, η οποία είναι έτοιμη να προσφέρει στη γερμανική ομάδα το ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ, έτσι ώστε να μπορέσει να αγοράσει τα δικαιώματα 25χρονου επιθετικού. Η Ντόρτμουντ απέκτησε πέρσι το καλοκαίρι τον Μπάριος από την Κόλο Κόλο και στην πρώτη σεζόν στην Μπουντεσλίγκα κατάφερε να σκοράρει 19 φορές.

Εκτός αποστολής ο Ζούλιο Σέζαρ


Ο τερματοφύλακας της Ιντερ, Ζούλιο Σέζαρ Εκτός αποστολής, περισσότερο για προληπτικούς λόγους, από τον αυριανό φιλικό αγώνα της Βραζιλίας απέναντι στην Τανζανία, θα παραμείνει ο Ζούλιο Σέζαρ. Ο 30χρονος γκολκίπερ της «σελεσάο», που επί δύο χρόνια δεν έχει απουσιάσει ούτε λεπτό από τις υποχρεώσεις της ομάδας του, αποκλείστηκε της αποστολής για την Τανζανία λόγω του τραυματισμού που αντιμετωπίζει στην ωμοπλάτη από τον αγώνα απέναντι στην Ζιμπάμπουε.

«Ο Ζούλιο Σέζαρ δεν θα ταξιδέψει στην Τανζανία με την ομάδα της Βραζιλίας. Θα συνεχίσει τη θεραπευτική αγωγή με τους φυσιοθεραπευτές», αναφέρει ανακοίνωση της CBF.

Σύμφωνα με τον τεχνικό της Βραζιλίας, Ντούνγκα, ο τραυματισμός του Ζούλιο Σέζαρ δεν είναι σοβαρός και θα είναι έτοιμος για τις υποχρεώσεις της «σελεσάο» σε λίγες ημέρες.

Θετική η Ρίβερ για Νασούτι - Προτάθηκε ο Ντάντι

http://www.sport24.gr/ast/cov/da/dady_b.jpgΗ επιμονή των ανθρώπων της διοίκησης της ΠΑΕ Άρης για την παραμονή του Κριστιάν Νασούτι απέναντι στην Ρίβερ Πλέιτ φαίνεται να φέρνει αποτελέσματα σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Αργεντινή.Η αρχή έγινε το Σάββατο με δημοσίευμα της "Ole" σύμφωνα με το οποίο η διοίκηση της Ρίβερ Πλέιτ μετά από αρκετή αναμονή που ξεπέρασε ακόμα και τον ένα μήνα, φαίνεται να είναι θετική στην παραχώρηση του 24χρονου κεντρικού αμυντικού.

Η προϋπόθεση που τίθεται δεν έχει να κάνει μόνο με το οικονομικό κομμάτι, όπου τα χρήματα που θα χρειαστεί να δώσει τελικά η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα είναι λιγότερα από τις 750.000 ευρώ που ανέφερε ο όρος της συμφωνίας πέρσι το καλοκαίρι κατά τον δανεισμό του Νασούτι, αλλά και ως αντάλλαγμα και τον Κάρλος Αράνο.

Σύμφωνα μάλιστα με παλιότερο δημοσίευμα της "Ole", στην περίπτωση αυτή η ΠΑΕ Άρης θα χρειαστεί να δώσει στη διοίκηση της Ρίβερ Πλέιτ το ποσό των 250.000 ευρώ και τον αριστερό μπακ, δίνοντας έτσι την καλύτερη δυνατή λύση για να καλύψει το κενό του Φεράρι.

Σημαντικό ρόλο βέβαια παίζει και το ότι ο τεχνικός της ομάδας της Αργεντινής, Άνχελ Κάπα, μόνο θετικός μπορεί να είναι δεδομένης της πολύ καλής συνεργασίας που είχαν την περίοδο 2008-2009 στην ομάδα της Ουρακάν.

Από εκεί και πέρα, κι ενώ το θέμα της παραμονής του Νασούτι φαίνεται να μπαίνει πλέον στην τελική του ευθεία, μεταξύ των ποδοσφαιριστών που έχουν προταθεί στην ΠΑΕ Άρης είναι και ο Εντουάρντο Φερνάντο Περέιρα Γκόμες, όπως είναι το πλήρες όνομά του, ή πιο γνωστού ως Ντάντι. Κι αν η καταγωγή του είναι από το Πράσινο Ακρωτήρι, στα ατού είναι ότι είναι κάτοχος πορτογαλικού διαβατηρίου, που του επιτρέπει να αγωνίζεται ως κοινοτικός.

Ο Ντάντι είναι 28χρονος επιθετικός, ο οποίος αγωνίζεται στην Οσασούνα τα τελευταία τρία χρόνια και σε 54 αγώνες έχει σημειώσει 11 γκολ. Τη φετινή σεζόν, ο υψηλόσωμος (1.91μ) Πορτογάλος αγωνίστηκε 10 φορές με τη φανέλα της ισπανικής ομάδας, πετυχαίνοντας 1 γκολ.

Πρόταση με Ρομπίνιο για Ιμπραϊμοβιτς

http://www.sport24.gr/ast/cov/ba/barca_2010_5_13_10_29_14_b.jpgΠρόταση για την απόκτηση του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς στην οποία συμπεριλαμβάνεται και ο Ρομπίνιο, κατέθεσε η Μάντσεστερ Σίτι στην Μπαρτσελόνα.Ο Βραζιλιάνος αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού από τους "πολίτες" στην Σάντος το τελευταίο εξάμηνο προκειμένου να έχει χρόνο συμμετοχής ενόψει του Μουντιάλ.

Παράλληλα όμως το περασμένο καλοκαίρι είχε βρεθεί ένα βήμα πριν από το "Καμπ Νου". Από την άλλη πλευρά ο τεχνικός της "Σίτι", Ρομπέρτο Μαντσίνι επιθυμεί την απόκτηση του Σουηδού φορ με τον οποίο είχε συνεργαστεί στην Ίντερ.

Πλέον η αντάλλαγη βρίσκεται στα...σκαριά με την Μάντσεστερ Σίτι να αναζητά ένα ικανό επιθετικό και την ίδια στιγμή την Μπαρτσελόνα να έχει την ευκαιρία να αποκτήσει τον Ρομπίνιο που αποτέλεσε στόχο της και στο παρελθόν.

Σοβαρά επεισόδια στη Νότια Αφρική!


Πολλοί τραυματίες σε επεισόδια στη Νότια Αφρική Οσοι είχαν εκφράσει αμφιβολίες για την ασφάλεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που αρχίζει την Παρασκευή στη Νότια Αφρική, έχουν πλέον έναν επιπλέον λόγο ανησυχίας. Τουλάχιστον εννέα τραυματίες, μεταξύ των οποίων ένας αστυνομικός σε σοβαρή κατάσταση, είναι ο θλιβερός απολογισμός επεισοδίων που σημειώθηκαν έξω από το στάδιο Μαχουλόνγκ του Γιοχάνεσμπουργκ, όπου έγινε η φιλική αναμέτρηση της Νιγηρίας με τη Βόρεια Κορέα.

Τα επεισόδια ξέσπασαν λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, όταν εκατοντάδες φίλαθλοι -Νιγηριανοί σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία- χωρίς εισιτήρια επιχείρησαν να παραβιάσουν μία θύρα και να εισέλθουν στην κερκίδα που ήταν ήδη γεμάτη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά όταν η πόρτα υποχώρησε και τον καταπλάκωσε, ενώ αρκετά άτομα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Το ματς διεκόπη προσωρινά και συνεχίστηκε μετά από περίπου πέντε λεπτά.

Σε ότι αφορά τον αγωνιστικό τομέα, η Νιηγρία επικράτησε 3-1 της Βόρειας Κορέας στο Γιοχάνεσμπουργκ. Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ, η αντίπαλος της εθνικής μας στον Β' όμιλο της διοργάνωσης έδειξε σε καλή κατάσταση και πήρε τη νίκη, χάρη στα γκολ των Γιακούμπου Αγιεγκμπένι (17'), Βίκτορ Ομπίνα (62' με πέναλτι) και Ομπαφέμι Μάρτινς (90'). Οι Ασιάτες είχαν ισοφαρίσει προσωρινά στο 61' με τον Γιονγκ Τέα Σε, ενώ τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Γιονγκ Χιοκ Τσα στο 77'.

ΝΙΓΗΡΙΑ: Ενιεάμα, Σιτού (58' Αφολάμπι), Γιόμπο, Οντιά, Ταϊβό (46' Ετσιεχίλε), Ετούχου (46' Γιουσούφ), Καϊτά (46' Ούτσε), Αρούνα, Αγιεγκμπένι (67' Κανού), Οντεμβινγκί (84' Μάρτινς), Ομπίνα.

Φωτο Ημερας

http://www.sport.gr/files/news/2009-12-10/1260486172_magik.jpgΦωτιά και... λάβρα η... ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ!

Ειπε...................

"Αν η Αργεντινή κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, θα αφήσω τον παίκτη που θα έχει πετύχει το γκολ της νίκης να με γαμ...."

Μεγάλη μπουκιά φάει, μεγάλη κουβέντα μη λες, σενιόρ Μπιλάρδο..

Ψιθυροι..........


  • Μιάμιση ώρα πριν το τζάμπολ του αγώνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, περίπου 150 οπαδοί των ερυθρολεύκων, μερικοί φορώντας... κουκούλες, μπήκαν με... ντου από την είσοδο των δημοσιογραφικών στολίζοντας... με γαλλικά τους εκπροσώπους του Τύπου!
  • Δεύτερος, πίσω από τον Αντρέ Πιέρ Ζινιάκ, στις προτιμήσεις των γάλλων ποδοσφαιρόφιλων βρίσκεται ο Τζιμπρίλ Σισέ, σε ψηφοφορία που διενεργείται στο γαλλικό yahoo αναφορικά με ποιόν παίκτη επιθυμούν να ξεκινήσει βασικός στην επίθεση των τρικολόρ στα ματς του Μουντιάλ. Οι 22.000 γάλλοι ψήφισαν σε ποσοστό 36% τον Ζινιάκ, 30% τον Σισέ, 19% τον Ανελκά και 15% τον Ανρί.
  • Την εκλεκτή της καρδιάς του, Μελίσα, παντρεύτηκε στο Δουβλίνο, παρουσία 100 καλεσμένων ο Ματ Ντάρμπισαϊρ. Από τους συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό τον τίμησε με την παρουσία του μονάχα ο Γιώργος Γκαλίτσιος.
  • Οι διεθνείς είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, κατά τη διάρκεια της πτήσης προς την Ν. Αφρική, εικόνες από την κατάκτηση του Euro του 2004, έτσι για να ανέβει και το ηθικό ενόψει Μουντιάλ.

«Έσωσα τον Ηρακλή»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/51768de5c5d998c0a2eb33b51c4a3dd4_L.jpg?1275886154?1275886154?1275886154Ένας εκ των λόγων που ο Ηρακλής γλίτωσε τον υποβιβασμό στη Β' εθνική κατηγορία είναι ο Ντάνι Φερνάντες, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος για τον εαυτό του.
Ο διεθνής Πορτογάλος τερματοφύλακας, παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα της πατρίδας του «theprovince» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον Ηρακλή:

«Τη φετινή περίοδο δεν ήταν όλα τόσο θετικά για μένα. Ήξερα ότι είχα τη δυνατότητα να πάω ακόμα ψηλότερα την καριέρα μου. Πήρα μεταγραφή για την Ελλάδα και τον Ηρακλή και έσωσα την ομάδα μου από τον υποβιβασμό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αρχίζουν τα έργα βελτίωσης στις θύρες 7-8

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_wuUZ05MwBt.jpgΣήμερα αναμένεται να αρχίσουν τα έργα βελτίωσης στις θύρες 7 και 8 του γηπέδου της Τούμπας.Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν θέλει να καθυστερήσει κι άλλο την έναρξη των εργασιών, αφού παρά το γεγονός ότι ο χρόνος δεν είναι με το μέρος της, θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να περάσει τον έλεγχο της ΟΥΕΦΑ και να δώσει το παιχνίδι του τρίτου προκριματικού του Τσάμπιονς Λιγκ στην Τούμπα.

Οι Θεσσαλονικείς θεωρούν ότι αξίζει να κάνουν την προσπάθεια, αφού είναι πιθανό να κερδίσουν μερικές ημέρες αν γίνει ο επαναληπτικός στη Θεσσαλονίκη και όχι το πρώτο ματς.

Διεθνώς ρεζίλι!..

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_rEv6Y7n5x3.jpgΑΠΟ ΤΙΣ Η.Π.Α ΚΑΙ ΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΑΪΒΑΝ (!) ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ. ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ESPN, REUTERS, USA TODAY ΚΑΙ… TAIWAN NEWS!Τον γύρο του κόσμου έκαναν οι θλιβερές εικόνες από το ΣΕΦ με τα επεισόδια που διέκοψαν τον 4ο τελικό της Α1 μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Αναφορές υπήρξαν σε όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά (Reuters, Associated Press) και τηλεοπτικά δίκτυα (ESPN).

Αναλυτικά:

ESPN: Οι οπαδοί πέταξαν φωτοβολίδες στην ομάδα και καρέκλες στον αγωνιστικό χώρο

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Ελλάδα αφού οι διαιτητές διέκοψαν τον τέταρτο τελικό εναντίον του Ολυμπιακού, ενώ το ματς ήθελε περισσότερο από ένα λεπτό για να λήξει, όταν διακόπηκε από τους οπαδούς.

Reuters: Η βία επικάλυψε τα ελληνικά πλέι οφ

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε τον 8ο σερί τίτλο του στην Α1 του μπάσκετ τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, καθώς για άλλη μια φορά η βία επικάλυψε ένα αθλητικό γεγονός στην Ελλάδα.

Το τέταρτο ματς των τελικών διεκόπη καθώς περίπου ένα λεπτό πριν από τη λήξη κι ενώ ο Παναθηναϊκός προηγούταν 76-69 ο αγώνας σταμάτησε για τέταρτη φορά. Αιτία ήταν η ρίψη αντικειμένων από τους οπαδούς που μάχονταν με την αστυνομία.

USA Today: Διεκόπη ο τελικός του μπάσκετ στην Ελλάδα λόγω επεισοδίων

Ο Παναθηναϊκός πήρε το πρωτάθλημα στην Ελλάδα αφού οι διαιτητές διέκοψαν τον τέταρτο τελικό στο γήπεδο του Ολυμπιακού λόγω των επεισοδίων των οπαδών.

UOL Esporte: Ο Παναθηναϊκός πήρε το πρωτάθλημα, αλλά το ματς παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία

Λίγο έλειψε να τελειώσει με τραγωδία ένας από τα κλασικότερα μπασκετικά ντέρμπι του κόσμου την Κυριακή στην Ελλάδα. Όταν διακόπηκε στα μέσα του 3ου δεκαλέπτουμ μια βόμβα είχε σκάσει στον πάγκο των φιλοξενούμενων.

Taiwan News: Διακόπηκε το ματς, το γήπεδο άδειασε σχεδόν

Οι ελληνικές αρχές εκκένωσαν εν μέρει το γήπεδο του Ολυμπιακού την Κυριακή μετά από ρίψη φωτοβολίδων και κροτίδων προς τον πάγκο των φιλοξενούμενων.

Γιάρολιμ ο εκλεκτός στον πάγκο

http://www.sport24.gr/ast/cov/ka/karel_b.jpgΤον 54χρονο τεχνικό της Σλάβια Πράγας, Κάρελ Γιάρολιν, θέλει να φέρει στην ομάδα η οικογένεια Ψωμιάδη, καθώς είχε επαφές μαζί του το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Και το όνομα αυτού, Κάρελ Γιάρολιν. Αυτός είναι ο εκλεκτός των ανθρώπων της Καβάλας για τον πάγκο της ομάδας τη νέα σεζόν, με την οικογένεια Ψωμιάδη να έχει ξεκινήσει ήδη επαφές μαζί του.

Οι δυο πλευρές μίλησαν για πρώτη φορά πριν λίγες ημέρες, όμως το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε του έγινε συγκεκριμένη πρόταση για να αναλάβει την Καβάλα. Ο ίδιος επιφυλάχθηκε να απαντήσει, κάτι που θα συμβεί μέσα στην εβδομάδα.

Ο 54χρονος τεχνικός τα τελευταία πέντε χρόνια βρίσκεται στον πάγκο της Σλάβια Πράγας, με την οποία έχει πάρει δυο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο.

Τέλος όσον αφορά τις μεταγραφές ακόμα δεν παρατηρείται κινητικότητα, πέραν κάποιων πιτσιρικάδων. Προτεραιότητα είναι ο προπονητής και στη συνέχεια θα συζητηθούν ποιοι παίκτες θα έρθουν στην ομάδα.

Πρόταση 1,5 εκ. ευρώ και δυο παικτών της Χετάφε για Σκόκο

http://www.contra.gr/images/m/SCOCOAEK-0706_m.jpgΗ Χετάφε είναι η πρώτη ομάδα που εκδήλωσε ενδιαφέρον για την απόκτηση του Νάτσο Σκόκο, μόνο που τα χρήματα τα οποία πρόσφερε δεν φαίνεται να ικανοποιούν την ΑΕΚ.Σύμφωνα με πληροφορίες του contra.gr από τη Μαδρίτη, ο ισπανικός σύλλογος κατέθεσε προσφορά 1,5 εκατ. ευρώ και δυο ποδοσφαιριστές για να αποκτήσει τον Αργεντινό άσο της ΑΕΚ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες η Χετάφε δίνει στην ΑΕΚ έναν Ισπανό μέσο κι έναν ακόμη αλλοδαπό ποδοσφαιριστή.

Η ΑΕΚ κοστολογεί τον Σκόκο στα 3 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα ωστόσο που δύσκολα θα βρει στην αγορά. Πιθανώς να συνεχιστούν οι επαφές με την Χετάφε, για να βρεθεί η “χρυσή τομή” ενώ ενδιαφέρον (ανεπίσημο) έχει εκδηλώσει κι άλλος ισπανικός σύλλογος. Είναι σαφές ότι την ΑΕΚ πρωτίστως την ενδιαφέρει το ποσό που θα πιάσει για την πώληση του Σκόκο (πάντα σε ξένη ομάδα) και όχι τόσο οι παίκτες που πιθανώς να πάρει στα ανταλλάγματα, καθώς έχει τους δικούς της μετεγγραφικούς στόχους.

Έτσι κι αλλιώς υπάρχει στασιμότητα σε όλα τα μετεγγραφικά ζητήματα διότι αυτό που επείγει είναι να παραχωρηθούν ποδοσφαιριστές για να κινηθεί η ομάδα με μεγαλύτερη άνεση (και με ρευστό) στο παζάρι των μετεγγραφών. Ο διεθνής Σλοβένος μεσοεπιθετικός Κορέν είναι ένας από τους δεκάδες παίκτες που προτάθηκαν με την ΑΕΚ να μην έχει προβεί σε κάποια ουσιαστική κίνηση. Κι ενώ παραμένουν ανοιχτές οι υποθέσεις Ντιόπ και Ζεοβάνι, για το αριστερό άκρο της άμυνας ένας παίκτης που προτάθηκε είναι ο 25χρονος Όσκαρ Βεντ, διεθνής Σουηδός της Κοπεγχάγης. Απλώς προτάθηκε και είναι ένας από τους αρκετούς υποψήφιους που έχει στη λίστα του ο Γκρέταρσον.

Στην ελληνική αγορά, ενδιαφέρει την ΑΕΚ ο 19χρονος Δημήτρης Ανάκογλου. Εξ ου και η επίσκεψη του Σαβέβσκι το βράδυ της Κυριακής στον αγώνα Εθνικού – Πανσερραϊκού.

"Άλωσαν" το Λος Άντζελες οι Σέλτικς

http://www.sport24.gr/ast/cov/ce/celtics_2010_6_7_8_31_55_b.jpgΟι Μπόστον Σέλτικς έδωσαν άλλο ενδιαφέρον στους τελικούς του NBA, αφού νίκησαν τους Λέικερς μέσα στο γήπεδο τους με 103-94 και έκαναν το 1-1. Κρίσιμο πλέον το επόμενο παιχνίδι στην έδρα των "Κελτών", που με νίκη παίρνουν σαφές πλεονέκτημα για τον τίτλο. Με τον Ρέι Άλεν σε τρελά κέφια (32 πόντοι - 8/11 τρίποντα) και τον Ράτζον Ρόντο (19 πόντοι - 20 ριμπ) να κάνει δική του την ρακέτα, αν και γκαρντ, οι Σέλτικς νίκησαν την παρέα του Κόμπε Μπράιαντ, που κινήθηκε σε ρηχά νερά, και πήραν το πλεονέκτημα έδρας.

Πλέον οι "Κέλτες" κρατάνε την τύχη στα χέρια τους, αφού θέλουν τρεις νίκες στα επόμενα τρία ματς στην έδρα τους, για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από δυο χρόνια (πάλι με αντίπαλο την ομάδα των Λέικερς).

Στα αγωνιστικά, Άλεν και Ρόντο τα έκαναν όλα για τους φιλοξενούμενους με τους Πέρκινς και Πιρς να ακολουθούν.

"Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από το να κερδίζεις ένα παιχνίδι και να το καταφέρεις με... στυλ", τόνισε ο πρωταγωνιστής και σούτινγκ γκαρντ των Σέλτικς Ρέι Άλεν.

"Το καλύτερο όταν κάνεις triple-double είναι να συνδυάζεται και με μια σημαντική νίκη. Θα ήταν αχρείαστο να έκανα το triple-double και να χάναμε το ματς", είπε από την πλευρά του ο Ρόντο.

"Μας στοίχισε η αστοχία"

Από την πλευρά τους οι Λέικερς τα έβαλαν με την αστοχία, αφού ο Κόμπε είχε 2/7 τρίποντα και 8/20 βολές, ενώ την ίδια τύχη είχε και ο Ρον Αρτέστ. Στα αξιοσημείωτα το γεγονός πως σκόραραν όλοι οι παίκτες.

"Δεν καταφέραμε να πάμε την μπάλα μέσα στην ρακέτα και όσες φορές είχαμε την ευκαιρία να σκοράρουμε από την γραμμή του τριπόντου ήμασταν άστοχοι", δήλωσε ο προπονητής των περσινών πρωταθλητών, Φιλ Τζάκσον.

Αναλυτικά οι σκόρερς:

Μπόστον Σέλτικς: Γκαρνέτ(6π, 8ριμπ), Πιρς(10π, 7ριμπ), Πέρκινς(12π, 11ριμπ), Ρ. Άλεν(32π, 8/11 τριπ), Ρόντο(19π, 20ριμπ), Γουάλας(7π, 13ριμπ), Γουίλιαμς, Τ. Άλεν(2π), Ρόμπινσον(7π), Ντάιβις(8π, 9ριμπ).

Λ.Α. Λέικερς: Αρτέστ(6π, 8ριμπ), Γκασόλ(25π, 13ριμπ), Μπάινουμ(21π, 9ριμπ), Μπράιντ(21π, 10ριμπ,6 ασιστ), Φίσερ(6π, 13ριμπ), Όντομ(3π, 10ριμπ), Μπράουν(2π), Βούγιασιτς(3π), Φάρμαρ(7π).

Ολυμπιακός -Κοντά σε Ντεζάγκα

http://www.sport24.gr/ast/cov/de/dejagah_b.jpg

Μπορεί στον Πειραιά να βρίσκονται σε αναζήτηση προπονητή, ωστόσο δειλά δειλά αρχίζουν και γίνονται οι πρώτες κινήσεις για την ενίσχυση του ρόστερ. Άλλωστε οι φετινές ερυθρόλευκες αγωνιστικές υποχρεώσεις ξεκινούν πιο νωρίς από ποτέ και στον Ολυμπιακό θέλουν να έχουν νέο αίμα στο ξεκίνημα αυτής της πρωτόγνωρης δοκιμασίας.να από τα ονόματα που παίζει δυνατά για να γίνει η πρώτη καλοκαιρινή μεταγραφή είναι του 24χρονου Ιρανού Ασκάν Ντεζάγκα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, ο μάνατζερ του παίκτη είναι στην Ελλάδα για να συζητήσει με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα.

Ο Ντεζάγκα, που έχει πολιτογραφηθεί Γερμανός, έμεινε ελεύθερος από την Βόλφσμπουργκ και έχει ήδη αρκετές προτάσεις για την επόμενη ποδοσφαιρική του στέγη. Μία από αυτές που φαίνεται να σκέφτεται πιο σοβαρά από όλες είναι της Χέρτα στην οποία ξεκίνησε την καριέρα του.

Ωστόσο ο υποβιβασμός του γερμανικού συλλόγου στην δεύτερη κατηγορία ίσως αποτελέσει και το μεγαλύτερο όπλο στα χέρια των ερυθρόλευκων για να κλείσουν τον παίκτη καθώς μετά τους Βερολινέζους ο 24χρονος ψηφίζει Πειραιά. Ο λόγος; Ο Ολυμπιακός είναι η μόνη ομάδα από αυτές που τον έχουν πλησιάσει και έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τη νέα σεζόν, κάτι που θα μετρήσει αρκετά στην απόφασή του.

Γεννημένος στις 5/7/1986 στην Τεχεράνη, ο Ντεζάγκα μεγάλωσε στο Βερολίνο και πολιτογραφήθηκε Γερμανός. Εκανε το ντεμπούτο με η φανέλα της Χέρτα το 2004 για να πάρει μεταγραφή στην Βόλφσπουργκ τρία χρόνια αργότερα. Εκεί αγωνίστηκε σε 70 ματς σκοράροντας 12 τέρματα, ενώ είχε ενεργό ρόλο στην περσινή κατάκτηση του πρωταθλήματος με 27 συμμετοχές.

Αγωνίζεται κυρίως στην δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής, αλλά πολλές φορές έχει βρεθεί μέσα στο γήπεδο ως δεύτερος στράικερ. Το να τον χαρακτηρίσουμε ως νέο Γκαλέτι είναι σίγουρα πάρα πολύ νωρίς (σε βαθμό... επιπολαιότητας), ωστόσο ο Ντεζάγκα έχει το ταλέντο να αποδειχθεί μια πολύ χρήσιμη μεταγραφή.

Κανείς άλλωστε δεν μπορεί να βγάλει άχρηστο έναν ποδοσφαιριστή που έχει αγωνιστεί με τα χρώματα της εθνικής ελπίδων της Γερμανίας (20 συμ, 4 γκολ). Το βιογραφικό του είναι ελπιδοφόρο, ωστόσο αν τελικά φορέσει τα ερυθρόλευκα θα πρέπει να κριθεί όπως και όλες οι μεταγραφές: Εντός αγωνιστικού χώρου.

Τέλος εποχής για Γιαννάκη;

http://www.sport24.gr/ast/cov/gi/giannakis_2010_5_21_17_48_16_b.jpgΠιο βαρύ δεν γίνεται το ... κλίμα στον Ολυμπιακό. Τα επεισόδια των οπαδών επισύρουν κυρώσεις για την επόμενη χρονιά καθώς το ΣΕΦ αναμένεται να κλείσει τουλάχιστον για τρεις αγωνιστικές. Αβέβαιο είναι το θέμα της παραμονής του Παναγιώτη Γιαννάκη, το συμβόλαιο του οποίου, έτσι κι αλλιώς ολοκληρώνεται. Ο κόουτς του Ολυμπιακού δεν θέλησε να απαντήσει σε ερωτήσεις στη συνέντευξη Τύπου, αλλά όλα δείχνουν ότι πολύ δύσκολα θα συνεχίσει να είναι χεντ-κόουτς των "ερυθρολεύκων" και την επόμενη χρονιά.

Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι, φυσικά, είναι αυτοί που θα αποφασίσουν. Και οι δυο, πάντως, αποχώρησαν εμφανώς απογοητευμένοι από το ΣΕΦ. Όχι μόνο για το αποτέλεσμα, αλλά και απ' όλη την ατμόσφαιρα που υπήρξε στο γήπεδο του Ολυμπιακού επί πέντε ώρες!

Ξέσπασε ο Ομπράντοβιτς: "Αυτό που έγινε σήμερα δεν είναι πρωτοφανές"

http://www.contra.gr/images/m/zelikodilws-06-06_m.jpgΜε μπλούζα πρωταθλητή εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος αναφέρθηκε στα αίσχη του ΣΕΦ, αλλά και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.Αρχικά, ο Σέρβος κόουτς είπε: "Όσοι είμαστε στον Παναθηναϊκό θέλαμε να παίξουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Αν πετάνε κέρματα, μπουκάλια, πέτρες, δύο ανοικτά μαχαίρια, τι μπορεί να κάνει κάποιος; Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε; Έντεκα χρόνια που είμαι στην Ελλάδα μιλάω για αυτά τα επεισόδια. Ο καλύτερος χρόνος για να μιλήσουν η διοργανώτρια αρχή και οι ομάδες ώστε να βρουν μια λύση είναι το καλοκαίρι. Αυτό που έγινε σήμερα δεν είναι πρωτοφανές. Έγινε και σε πολλά άλλα ματς φέτος. Είναι καταστροφή για το άθλημα. Ζήτησα πριν την έναρξη των τελικών να μην πετάξει κανένας αντικείμενο. Τι μπορώ να κάνω περισσότερο; Νιώθω την Ελλάδα σαν χώρα μου. Ποιος ωθεί τον κόσμο να κάνει αυτά τα πράγματα. Ποιος θέλει να παίξει μπάσκετ και ποιος θέλει να κάνει κάτι άλλο. Όλοι ξέρουν τι συμβαίνει".

Στην ερώτηση για το τι πρέπει να γίνει για να αλλάξει η κατάσταση, απάντησε: "Σε κάθε παιχνίδι, όχι μόνο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, αν πεταχτεί ένα αντικείμενο να αδειάζει όλο το γήπεδο και να πληρώνει πρόστιμο η ΚΑΕ. Τα πράγματα είναι απλά. Μία συνάντηση με τον Υπουργό, τις ομάδες, όλες τις αρχές. Μόνο έτσι θα βρεθεί λύση. Ο χουλιγκανισμός άρχισε στην Αγγλία και βλέπετε ότι πλέον δεν υπάρχει τίποτα εκεί. Γιατί δεν έχουμε αυτά τα προβλήματα στην Ευρωλίγκα; Ποτέ δεν έγινε το παραμικρό".

Σε ερώτηση, για τα όσα ακούγονται περί διαιτητικής εύνοιας του Παναθηναϊκού, ο Ομπράντοβιτς είπε: "Κάθε πρωτάθλημα απέναντι στον Ολυμπιακό είναι σημαντικό. Θα ήθελα πάντα να παίζουμε με τον Ολυμπιακό. Σέβομαι πολύ αυτή την ομάδα. Στο Κύπελλο τούς έδωσα συγχαρητήρια, γιατί ήταν καλύτεροι και κέρδισαν δίκαια. Είναι ο 24ος τελικός και ο 20ος μου τίτλος. Αν κάποιος θέλει να μιλήσει για κάτι άλλο, ας το κάνει".

Τέλος, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο τεχνικός του πρωταθλητή Ελλάδας δήλωσε: "Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για έναν ακόμη τίτλο και τους ευχαριστώ για τη συνεργασία. Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Σε μια χρονιά που είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα, κατορθώσαμε να τελειώσουμε τη σεζόν πετυχημένα και για αυτό το κατόρθωμα αξίζουν τεράστια συγχαρητήρια στους παίκτες, γιατί αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές. Εμείς ήρθαμε εδώ και συζητήσαμε μεταξύ μας λέγοντας πως για να κερδίσουμε έναν μεγάλο αντίπαλο πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο μπάσκετ. Για αυτό αυτό το παιχνίδι. Κατορθώσαμε να γυρίσουμε το παιχνίδι και να κερδίσουμε. Αναμφίβολα κάτω από τέτοιες συνθήκες είναι δύσκολο να είσαι συγκεντρωμένος και να παίζεις ωραίο μπάσκετ, αλλά οι παίκτες μου ήταν συγκεντρωμένοι και κατάφεραν να το κάνουν. Κερδίσαμε δίκαια και αυτό το πρωτάθλημα".

Ξημερώνει αισιόδοξη μέρα»

«Ξημερώνει αισιόδοξη μέρα»

Ο πρόεδρος της Διοικούσας επιτροπής της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ κύριος Γιάννης Τάκης μίλησε σήμερα στο Αθλητικό Metropolis 95,5 και στους Γιώργο Τραπεζανίδη, Κώστα Κούση και Γιώργο Μίνο για την υπόθεση της αδειοδότησης της ομάδας.

Συγκεκριμένα, o κύριος Τάκης είπε πως «ξημερώνει μία ασιόδοξη ημέρα για το σύλλογο» καθώς σήμερα «θα κατατεθεί η έφεση με όλα τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για να μήν έχει πρόβλημα η ομάδα». Συνεχίζοντας, ο κύριος Τάκης είπε πως «όσοι θέλησαν να διαλύσουν τον ΗΡΑΚΛΗ πέτυχαν ακριβώς το αντίθετο συσπειρώνοντας τον κόσμο γύρω από την ομάδα». «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ δεν θέλει να είναι δυνατός στα παρασκήνια αλλά στους αγωνιστικούς χώρους» πρόσθεσε ο κύριος Τάκης ενώ σε ερώτηση που έγινε για το αν ο ΗΡΑΚΛΗΣ θα ζητήσει να ανοιχτούν οι φάκελοι όλων των ομάδων ακόμη και αν δικαιωθεί απάντησε πως «αυτή η διαδικασία δεν θα σταματήσει γιατί έτσι θα φύγει η οποιαδήποτε σκιά μπορεί να υπάρχει γύρω από το θέμα αυτό».

Χτύπησε ο Σισέ στην πρώτη προπόνηση


Ο Σισέ θα φοράει στο Μουντιάλ τη φανέλα με το νούμερο 9 Ο Τζιμπρίλ Σισέ τραυματίστηκε στην προπόνηση της εθνικής ομάδας της Γαλλίας την Κυριακή, ωστόσο η αρχική ανησυχία έδωσε τη θέση της στην ανακούφιση. Ο άσος του Παναθηναϊκού δεν έμεινε για πολύ ώρα εκτός και συνέχισε κανονικά να γυμνάζεται με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, μένοντας έτσι στη διάθεση του Ραϊμόν Ντομενέκ.

Συγκεκριμένα, ο Σισέ χτύπησε στο αριστερό του πόδι στην πρώτη προπόνηση των "τρικολόρ" στη Νότια Αφρική, αλλά το χτύπημα δεν ήταν αρκετό για να στερήσει στον διεθνή επιθετικό τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο, για την οποία πάλεψε όλη τη σεζόν.

Πανηγύρια και μπλουζάκια στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού

Μπορεί το σφύριγμα της λήξης να μην ακούστηκε ποτέ στον τέταρτο τελικό, ωστόσο η νέα διακοπή στο 69-76 περίπου ένα λεπτό πριν την λήξη, έδωσε τον τίτλο του πρωταθλητή στον Παναθηναϊκό.Οι λιγοστοί φίλοι των «ερυθρολεύκων» που είχαν μείνει στο γήπεδο, άρχισαν να πετάνε αντικείμενα, με αποτέλεσμα η ομάδα του «τριφυλλιού» να αποχωρήσει για δεύτερη φορά από το γήπεδο. Σε εκείνο το σημείο έπεσε μάλιστα και μία φωτοβολίδα, κάτι που οδήγησε τους διαιτητής στην απόφαση για οριστική διακοπή του τέταρτου τελικού.

Τα επεισόδια πάντως δεν χάλασαν την διάθεση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και των παικτών του, οι οποίοι αν και για λίγα λεπτά είχαν σαστίσει, πολύ γρήγορα άρχισαν να πανηγυρίζουν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος! Στα αποδυτήρια του «τριφυλλιού» έγινε χαμός. Από πανηγύρια και συνθήματα.

Οι «πράσινοι» χοροπήδαγαν και έτρεχαν πάνω κάτω σαν… μικρά παιδιά, ενώ πολύ γρήγορα έκαναν την εμφάνισή τους και τα ειδικά μπλουζάκια που έγραφαν «Παναθηναϊκός Πρωταθλητής Ελλάδος 2010».

Oλυμπιακός-Παναθηναϊκός 69-76 (οριστική διακοπή)

http://www.contra.gr/images/xl/4ostelikos_exw0606_xl.jpgΜΟΝΑΔΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ ΤΑ ΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΘΛΙΒΕΡΑ ΣΤΟ ΣΕΦ. Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΒΑΡΑΘΡΟ ΓΙΑ ΜΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ.-Η αξιοπρέπεια τη χώρας, το κύρος της, η σοβαρότητα των θεσμών και των αρχών της βρίσκεται στο έλεος μερικών εκατοντάδων δίποδων!

Αυτά που έγιναν – και γίνονται ακόμα, τη στιγμή που πληκτρολογούνται αυτές οι γραμμές – κατεβάζουν την Ελλάδα σε επίπεδο ευρωπαϊκού υπονόμου.

Μια χώρα γραφική, αστεία, ανήμπορη και γελοιοποιημένη, μια χώρα στα γήπεδα της οποίας (κι όχι μόνο στο ΣΕΦ) μπαίνουν πυρομαχικά με την άνεση που περνάνε τα αναψυκτικά.

Ένα παιχνίδι που θα έπρεπε να αρχίσει λίγο πριν από τις 10, διακόπηκε και συνεχίστηκε στη μία μετά τα μεσάνυχτα. Κι αφού προηγήθηκαν παρακαλετά, εκκλήσεις, περίπατος οπαδών στο παρκέ, διάλογος προέδρου με κόσμο, ομιλία μπασκετμπολίστα (από μικροφώνου) στους θεατές – «βοηθήστε μας»!

Ο απόλυτος διασυρμός του μπάσκετ, των συλλόγων, της αρχών, της ΧΩΡΑΣ! Μιας χώρας που γίνεται ανέκδοτο στα χείλια κάθε ξένου. Γιατί όλες αυτές τις άθλιες γραφικότητες που συνέβησαν είναι αδύνατο να τις δικαιολογήσει η λογική πολιτισμένου ανθρώπου. Γιατί ένα παιχνίδι χρειάζεται τρεισήμισι ώρες για να ολοκληρωθεί. Γιατί με όλα αυτά ο αγώνας δεν διακόπηκε οριστικά – όπως, προφανώς, δεν θα είχε διακοπεί και στο ΟΑΚΑ!

Ο φίλαθλος κόσμος που σκέφτεται νιώθει ντροπή. Ντροπή όχι για τα δίποδα. Αλλά για όλους αυτούς (όλους εμάς) που δεν μπορούν απομονώσουν μερικές εκατοντάδες τρισάθλιους.

Η ώρα κοντεύει 1.30 το πρωί. Το παιχνίδι συνεχίζεται. Καληνύχτα Ελλάδα! Πηγη sportdog.gr

ΔΙΑΚΟΠΗ: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 42-50 (26')

Πριν από λίγο υπήρξε και επίσημη ανακοίνωση για την εκκένωση του ΣΕΦ από τους φίλους του Ολυμπιακού, ωστόσο η αλήθεια πως πολλοί είχαν αποχωρήσει νωρίτερα με δική τους πρωτοβουλία.Ωστόσο, το κλίμα έξω από το γήπεδο δεν είναι καθόλου καλό, καθώς ορισμένοι από τους οπαδούς των «ερυθρολεύκων» έχουν ανάψει φωτιές έξω από τις θύρες 6 και 7, τις οποίες συντηρούν μάλιστα πετώντας μέσα ξύλα.

Μάλιστα, κάποιοι εξ αυτών πετάνε συνεχώς πέτρες στην Αστυνομία, η οποία παρακολουθεί διακριτικά, χωρίς να πλησιάζει…

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς πήρε τον Παναθηναϊκό κι αποχώρησαν από το παρκέ. Τραυματίστηκαν Μπόγρης και Παναγιωταράς. Εκκενώνεται το ΣΕΦ. Έχει προηγηθεί χαμός και δακρυγόνα, «ντου» στα δημοσιογραφικά θεωρεία, έκκληση από Παναγιώτη Αγγελόπουλο και 11 συλλήψεις