Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Ξέσπασε ο Ομπράντοβιτς: "Αυτό που έγινε σήμερα δεν είναι πρωτοφανές"

http://www.contra.gr/images/m/zelikodilws-06-06_m.jpgΜε μπλούζα πρωταθλητή εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος αναφέρθηκε στα αίσχη του ΣΕΦ, αλλά και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.Αρχικά, ο Σέρβος κόουτς είπε: "Όσοι είμαστε στον Παναθηναϊκό θέλαμε να παίξουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Αν πετάνε κέρματα, μπουκάλια, πέτρες, δύο ανοικτά μαχαίρια, τι μπορεί να κάνει κάποιος; Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε; Έντεκα χρόνια που είμαι στην Ελλάδα μιλάω για αυτά τα επεισόδια. Ο καλύτερος χρόνος για να μιλήσουν η διοργανώτρια αρχή και οι ομάδες ώστε να βρουν μια λύση είναι το καλοκαίρι. Αυτό που έγινε σήμερα δεν είναι πρωτοφανές. Έγινε και σε πολλά άλλα ματς φέτος. Είναι καταστροφή για το άθλημα. Ζήτησα πριν την έναρξη των τελικών να μην πετάξει κανένας αντικείμενο. Τι μπορώ να κάνω περισσότερο; Νιώθω την Ελλάδα σαν χώρα μου. Ποιος ωθεί τον κόσμο να κάνει αυτά τα πράγματα. Ποιος θέλει να παίξει μπάσκετ και ποιος θέλει να κάνει κάτι άλλο. Όλοι ξέρουν τι συμβαίνει".

Στην ερώτηση για το τι πρέπει να γίνει για να αλλάξει η κατάσταση, απάντησε: "Σε κάθε παιχνίδι, όχι μόνο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, αν πεταχτεί ένα αντικείμενο να αδειάζει όλο το γήπεδο και να πληρώνει πρόστιμο η ΚΑΕ. Τα πράγματα είναι απλά. Μία συνάντηση με τον Υπουργό, τις ομάδες, όλες τις αρχές. Μόνο έτσι θα βρεθεί λύση. Ο χουλιγκανισμός άρχισε στην Αγγλία και βλέπετε ότι πλέον δεν υπάρχει τίποτα εκεί. Γιατί δεν έχουμε αυτά τα προβλήματα στην Ευρωλίγκα; Ποτέ δεν έγινε το παραμικρό".

Σε ερώτηση, για τα όσα ακούγονται περί διαιτητικής εύνοιας του Παναθηναϊκού, ο Ομπράντοβιτς είπε: "Κάθε πρωτάθλημα απέναντι στον Ολυμπιακό είναι σημαντικό. Θα ήθελα πάντα να παίζουμε με τον Ολυμπιακό. Σέβομαι πολύ αυτή την ομάδα. Στο Κύπελλο τούς έδωσα συγχαρητήρια, γιατί ήταν καλύτεροι και κέρδισαν δίκαια. Είναι ο 24ος τελικός και ο 20ος μου τίτλος. Αν κάποιος θέλει να μιλήσει για κάτι άλλο, ας το κάνει".

Τέλος, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο τεχνικός του πρωταθλητή Ελλάδας δήλωσε: "Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για έναν ακόμη τίτλο και τους ευχαριστώ για τη συνεργασία. Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Σε μια χρονιά που είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα, κατορθώσαμε να τελειώσουμε τη σεζόν πετυχημένα και για αυτό το κατόρθωμα αξίζουν τεράστια συγχαρητήρια στους παίκτες, γιατί αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές. Εμείς ήρθαμε εδώ και συζητήσαμε μεταξύ μας λέγοντας πως για να κερδίσουμε έναν μεγάλο αντίπαλο πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο μπάσκετ. Για αυτό αυτό το παιχνίδι. Κατορθώσαμε να γυρίσουμε το παιχνίδι και να κερδίσουμε. Αναμφίβολα κάτω από τέτοιες συνθήκες είναι δύσκολο να είσαι συγκεντρωμένος και να παίζεις ωραίο μπάσκετ, αλλά οι παίκτες μου ήταν συγκεντρωμένοι και κατάφεραν να το κάνουν. Κερδίσαμε δίκαια και αυτό το πρωτάθλημα".

1 σχόλιο:

AKHS είπε...

TO PIO EUKOLO STOIXIMA EINAI TO "PRWTATHLITIS ELLADAS". NA 'NAI KALA H SPORTINGBET NA MAS PLIRWNEI KATHE XRONO!!