Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Ιωαννίδης: «Τραγικό να προσπαθούν να καταδικάσουν με αυτό τον τρόπο τον Ηρακλή»

Ιωαννίδης: «Τραγικό να προσπαθούν να καταδικάσουν με αυτό τον  τρόπο τον Ηρακλή»

Ο Βουλευτής της Ν.Δ. στην Θεσσαλονίκη, Γιάννης Ιωαννίδης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» αρχικά για το θέμα του Ηρακλή λέγοντας: «Ζητήσαμε μία σύσκεψη για να μας πουν την αλήθεια, τι συμβαίνει με τον φάκελο του Ηρακλή. Δεν είναι δυνατόν να καταδικάζουν μία ομάδα επειδή πλήρωσε λίγες ημέρες μετά την προθεσμία έναν παίκτη. Είναι τραγικό και λυπηρό να ρίχνεις κατηγορία μία ομάδα με τέτοια ιστορία, ισχυρή δυναμική. Μακάρι να λήξει γρήγορα το θέμα, θέλουμε το δίκιο. Έγινε συζήτηση και προτάθηκε να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι, σωστά ο Ηρακλής είπε ότι δεν κοιτάμε να κυνηγήσουμε άλλες ομάδες, αλλά μόνο το δίκιο. Αν η απόφαση παραμείνει τότε είναι λογικό να ανοιχτούν όλοι οι φάκελοι, δεν μπορεί να είναι μείον μόνο ο φάκελος του Ηρακλή. Καλύπτεται η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με τα χρήματα του Μυτιληναίου, μας ενημέρωσε ότι όλα είναι νομότυπα. Ο δικαστής δικάζει σύμφωνα με το πνεύμα του νόμου, όχι με το γράμμα του νόμου. Δηλαδή πρέπει ο λογιστής να είναι α’ και όχι β’. Έχει την ασφαλιστική και την φορολογική ενημερότητα. Και τότε με τον Άρη, το κακό έγινε στην Θεσσαλονίκη. Επειδή χάθηκαν τα δελτία τότε, έπρεπε να καταδικαστεί ο Άρης;».
Συνέχισε για τα επεισόδια στο ΣΕΦ: «Είναι ότι χειρότερο για το μπάσκετ αυτό που έγινε, να διακοπεί στο ένα λεπτό πριν το τέλος; Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να δουν το μπάσκετ, άλλοι που βάζουν τα χρήματα τους. Ο Ολυμπιακός είχε τεράστια ευκαιρία μέσα στο ΟΑΚΑ, όταν προηγήθηκε με 14 πόντους. Είχε 67% στα σουτ, είχε ψυχολογία, ενώ ο Παναθηναικός είχε χάσει την ψυχολογία του, οι παίκτες του έκαναν λάθη. Δεν μπορώ να καταλάβω πως γύρισε η ψυχολογία υπέρ του Παναθηναικού. Αυτά πρέπει να εκλείψουν από τον αθλητισμό. Η βία και το ντόπινγκ είναι ο βιασμός του αθλητισμού. Όταν τελειώνει ο αγώνας μετά ήμαστε αδέλφια, αυτό γίνονταν από την εποχή μου. Μέσα στον αγώνα παλεύαμε ο ένας με τον άλλο. Οι φίλαθλοι τώρα έχουν αρνητικά συνθήματα για τον αντίπαλο, όχι θετικά για την ομάδα τους. Αυτοί σκότωσαν το μπάσκετ».
Επίσης τόνισε: «Είχαμε συμφωνήσει με τον κ. Πιλάβιο, να σταματήσει η Λίγκα να τιμωρεί τις ομάδες με μικρά πρόστιμα, τα οποία έπαιρναν πίσω στο τέλος του πρωταθλήματος. Τιμωρείται ο φίλαθλος αλλά όχι η ομάδα. Κάποιες ομάδες κάνουν προσπάθειες, ο Άρης ελέγχει τους φιλάθλους του, ο Ζαγοράκης στον ΠΑΟΚ κάνει κάτι ανάλογο. Έχουν ευθύνη και οι ομάδες, πρέπει να εκλείψουν αυτά. Εμείς πάμε να καταστρέψουμε την ομάδα μας. Γι’ αυτό είπαμε στην ΕΠΟ ότι όπως η UEFA έχει τεράστιες ποινές και πρόστιμα, να εφαρμοστεί και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Να έχουμε ποινές κεκλεισμένων των θυρών, αποκλεισμούς» ενώ τόνισε για τον ΕΣΑΚΕ και το μπάσκετ: «Ο ΕΣΑΚΕ είναι υπεύθυνος για την διοργάνωση του πρωταθλήματος, δεν έχει την δύναμη για να μπορέσει να περιφρουρήσει το γήπεδο. Οι ποινές είναι θέμα Ομοσπονδίας, ότι ισχύει και στο ποδόσφαιρο με την ΕΠΟ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: