Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Oλυμπιακός-Παναθηναϊκός 69-76 (οριστική διακοπή)

http://www.contra.gr/images/xl/4ostelikos_exw0606_xl.jpgΜΟΝΑΔΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ ΤΑ ΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΘΛΙΒΕΡΑ ΣΤΟ ΣΕΦ. Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΒΑΡΑΘΡΟ ΓΙΑ ΜΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ.-Η αξιοπρέπεια τη χώρας, το κύρος της, η σοβαρότητα των θεσμών και των αρχών της βρίσκεται στο έλεος μερικών εκατοντάδων δίποδων!

Αυτά που έγιναν – και γίνονται ακόμα, τη στιγμή που πληκτρολογούνται αυτές οι γραμμές – κατεβάζουν την Ελλάδα σε επίπεδο ευρωπαϊκού υπονόμου.

Μια χώρα γραφική, αστεία, ανήμπορη και γελοιοποιημένη, μια χώρα στα γήπεδα της οποίας (κι όχι μόνο στο ΣΕΦ) μπαίνουν πυρομαχικά με την άνεση που περνάνε τα αναψυκτικά.

Ένα παιχνίδι που θα έπρεπε να αρχίσει λίγο πριν από τις 10, διακόπηκε και συνεχίστηκε στη μία μετά τα μεσάνυχτα. Κι αφού προηγήθηκαν παρακαλετά, εκκλήσεις, περίπατος οπαδών στο παρκέ, διάλογος προέδρου με κόσμο, ομιλία μπασκετμπολίστα (από μικροφώνου) στους θεατές – «βοηθήστε μας»!

Ο απόλυτος διασυρμός του μπάσκετ, των συλλόγων, της αρχών, της ΧΩΡΑΣ! Μιας χώρας που γίνεται ανέκδοτο στα χείλια κάθε ξένου. Γιατί όλες αυτές τις άθλιες γραφικότητες που συνέβησαν είναι αδύνατο να τις δικαιολογήσει η λογική πολιτισμένου ανθρώπου. Γιατί ένα παιχνίδι χρειάζεται τρεισήμισι ώρες για να ολοκληρωθεί. Γιατί με όλα αυτά ο αγώνας δεν διακόπηκε οριστικά – όπως, προφανώς, δεν θα είχε διακοπεί και στο ΟΑΚΑ!

Ο φίλαθλος κόσμος που σκέφτεται νιώθει ντροπή. Ντροπή όχι για τα δίποδα. Αλλά για όλους αυτούς (όλους εμάς) που δεν μπορούν απομονώσουν μερικές εκατοντάδες τρισάθλιους.

Η ώρα κοντεύει 1.30 το πρωί. Το παιχνίδι συνεχίζεται. Καληνύχτα Ελλάδα! Πηγη sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: