Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Σοβαρά επεισόδια στη Νότια Αφρική!


Πολλοί τραυματίες σε επεισόδια στη Νότια Αφρική Οσοι είχαν εκφράσει αμφιβολίες για την ασφάλεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που αρχίζει την Παρασκευή στη Νότια Αφρική, έχουν πλέον έναν επιπλέον λόγο ανησυχίας. Τουλάχιστον εννέα τραυματίες, μεταξύ των οποίων ένας αστυνομικός σε σοβαρή κατάσταση, είναι ο θλιβερός απολογισμός επεισοδίων που σημειώθηκαν έξω από το στάδιο Μαχουλόνγκ του Γιοχάνεσμπουργκ, όπου έγινε η φιλική αναμέτρηση της Νιγηρίας με τη Βόρεια Κορέα.

Τα επεισόδια ξέσπασαν λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, όταν εκατοντάδες φίλαθλοι -Νιγηριανοί σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία- χωρίς εισιτήρια επιχείρησαν να παραβιάσουν μία θύρα και να εισέλθουν στην κερκίδα που ήταν ήδη γεμάτη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά όταν η πόρτα υποχώρησε και τον καταπλάκωσε, ενώ αρκετά άτομα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Το ματς διεκόπη προσωρινά και συνεχίστηκε μετά από περίπου πέντε λεπτά.

Σε ότι αφορά τον αγωνιστικό τομέα, η Νιηγρία επικράτησε 3-1 της Βόρειας Κορέας στο Γιοχάνεσμπουργκ. Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ, η αντίπαλος της εθνικής μας στον Β' όμιλο της διοργάνωσης έδειξε σε καλή κατάσταση και πήρε τη νίκη, χάρη στα γκολ των Γιακούμπου Αγιεγκμπένι (17'), Βίκτορ Ομπίνα (62' με πέναλτι) και Ομπαφέμι Μάρτινς (90'). Οι Ασιάτες είχαν ισοφαρίσει προσωρινά στο 61' με τον Γιονγκ Τέα Σε, ενώ τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Γιονγκ Χιοκ Τσα στο 77'.

ΝΙΓΗΡΙΑ: Ενιεάμα, Σιτού (58' Αφολάμπι), Γιόμπο, Οντιά, Ταϊβό (46' Ετσιεχίλε), Ετούχου (46' Γιουσούφ), Καϊτά (46' Ούτσε), Αρούνα, Αγιεγκμπένι (67' Κανού), Οντεμβινγκί (84' Μάρτινς), Ομπίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: