Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

«Σφαλιάρα» σε Μίτσελ!!

Το φετινό «σκωτζέσικο ντους» συνεχίζεται στην Μαρσέιγ. Πάνω που έχτιζε σερί νικών, η Νις πήγε στο Βελοντρόμ και υποχρέωσε την ομάδα του Μίτσελ σε ήττα (1-0), που την κρατά χαμηλά.

«Σφαλιάρα» σε Μίτσελ!
Μία έτσι, μία αλλιώς η Μαρσέιγ! Ύστερα από τρεις σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, η ομάδα του Μίτσελ δέχθηκε «σφαλιάρα», γνωρίζοντας την ήττα μέσα στο Βελοντρόμ από την Νις.

Οι Μασσαλοί παρουσίασαν κακή εικόνα, μην απειλώντας ουσιαστικά τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι άνοιξαν το σκορ στο 16' με τον Ζερμέν κι έκτοτε υπερασπίστηκαν το προβάδισμά τους.

Ένα αποτέλεσμα που έφερε τους μεγάλους νικητές στους 21 βαθμούς και... προς τα υψηλά στρώματα της Ligue 1 (μετά από 13 αγωνιστικές), ενώ από την άλλη η Μαρσέιγ παρέμεινε στους 15 και κάτω από την μέση της βαθμολογίας, βλέποντας το...τρένο για τις ευρωπαϊκές θέσεις -αν και νωρίς- να δυσκολεύει...

Παρασκευή (6/11)

Ανζέ – Ρεν 0-2
(4' Ντουκουρέ, 61' Φερνάντες)

Σάββατο (8/11)

Παρί Σεν Ζερμέν – Τουλούζ 5-0
(6' Nτι Μαρία, 18',75' Ιμπραϊμοβιτς, 66' Λούκας Μόουρα, 78' Λαβέτσι)

Καέν – Γκιγκάμπ 2-1
(62’ Φερέ, 71’ Ντελόρ-85’ Λεβέκ)

Μονπελιέ – Ναντ 2-1
(12’ Ρουσιγιόν, 90’ Χίλτον-63’ Μπαμού)

Λοριάν – Τρουά 4-1
(33’ Ζανό, 58’, 90’πεν. Μουκάντζο, 78’ Ντόνγκ – 62’πεν. Νιβέ)

Ρεμς – Αζαξιό 1-2
(77’ Κιεϊ -34’ Μπουταϊμπ, 71’ Ζουά)

Λιλ – Μπαστιά 1-1
(85’ Σιντιμπέ -73’ Ντάνιτς)

Κυριακή (9/11)

Μαρσέιγ – Νις 0-1
(16' Ζερμέν)

Μπορντό – Μονακό (22.00)
Λυών – Σεντ Ετιέν

Η επόμενη αγωνιστική (14η)

Παρασκευή (20/11)

Νις – Λυών

Σάββατο (21/11)

Λοριάν – Παρί Σεν Ζερμέν
Μπαστιά – Αζαξιό
Τρουά – Λιλ
Μονπελιέ – Ρενς
Μονακό – Ναντ
Γκιγκάμπ – Τουλούζ

Κυριακή (22/11)

Καέν – Ανζέ
Ρεν – Μπορντό
Σεντ Ετιέν – Μαρσέιγ *Πηγή: sport-fm.gr*

Παίζουν και για τον Μέσι!! (video)

No Messi, no problem! Οι εκστασιασμένοι Νεϊμάρ (γκολάρα) και Σουάρες δεν είχαν αντίπαλο και οδήγησαν την Μπαρτσελόνα στο 3-0 κόντρα στη Βιγιαρεάλ, μια αγωνιστική πριν το clasico με τη Ρεάλ.

Παίζουν και για τον Μέσι! (video)
Λείπει ο (τραυματίας) Μέσι, καθαρίζουν οι άλλοι!

Νεϊμάρ και Σουάρες πήραν για ακόμη μια φορά -εν τη απουσία του Αργεντινού- την Μπαρτσελόνα από το χέρι και την οδήγησαν στο 3-0 κόντρα στην ακίνδυνη Βιγιαρεάλ.

Έτσι, οι Καταλανοί έφτασαν τους 27 βαθμούς και περιμένουν να δουν τι θα κάνει το βράδυ η Ρεάλ (στους 24 και παίζει στη Σεβίλλη), προκειμένου να ξέρουν αν θα πάνε ισόβαθμοι ή με απόσταση στο ντέρμπι της άλλης αγωνιστικής στο Μπερναμπέου.

Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι δυσκολεύτηκαν απέναντι στην καλή άμυνα του κίτρινου υποβρυχίου, που δέχθηκε λίγες φάσεις, με τον Αρεόλα να επεμβαίνει 1-2 φορές. Στο δεύτερο όμως όλα... απλοποιήθηκαν. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Νεϊμάρ πήρε εξαιρετική μπαλιά απ' τον Μπουσκέτς και στο τετ-α-τετ που βρέθηκε άνοιξε το σκορ, ενώ το τρίποντο -κόντρα στους φιλοξενούμενους που απλώς αμύνονταν- κλείδωσε με το πέναλτι του Σουάρες στο 70' (σωστή απόφαση).

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε πέντε λεπτά πριν το τέλος όταν ο Ουρουγουανός συνεργάστηκε με τον Βραζιλιάνο και ο δεύτερος με απίθανο τρόπο βρήκε για ακόμη μια φορά δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0!



Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 6/11

Λας Πάλμας-Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-0
(28' Βιέρα, 51' Αραούχο)

Σάββατο, 7/11

Θέλτα-Βαλένθια 1-5
(24' Φερνάντες - 13', 46' Αλκάθερ, 45', 64' Παρέχο, 79' Μουσταφί)

Λεβάντε-Λα Κορούνια 1-1
(53' Καμαράσα - 22' Λούκας)

Εϊμπάρ-Χετάφε 3-1

Ράγιο Βαγεκάνο-Γρανάδα 2-1

Μάλαγα-Μπέτις 0-1
(64' Κάστρο)

Κυριακή, 8/11

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Εσπανιόλ 2-1
(8’ Γουίλιαμς, 64’ Γκαρθία - 51’ Πέρεθ)

Μπαρτσελόνα-Βιγιαρεάλ 3-0
(60', 85' Νεϊμάρ, 70' πεν. Σουάρες)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Σπόρτινγκ Χιχόν (19:15)
Σεβίλλη-Ρεάλ Μαδρίτης (21:30)

Η επόμενη αγωνιστική (12η)

Μπέτις-Ατλέτικο
Λα Κορούνια-Θέλτα
Εσπανιόλ-Μάλαγα
Χετάφε-Ράγιο Βαγεκάνο
Γρανάδα-Μπιλμπάο
Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα
Σοσιεδάδ-Σεβίλλη
Σπόρτινγκ Χιχόν-Λεβάντε
Βαλένθια-Λας Πάλμας
Βιγιαρεάλ-Εϊμπάρ *Πηγή: sport-fm.gr*

Τα δοκάρια από τη μία, ο Βερέμκο από την άλλη!!

Την αήττητη εκτός έδρας πορεία της συνέχισε η Βέροια αποσπώντας την ισοπαλία (1-1) κόντρα στο Λεβαδειακό. Δύο δοκάρια οι γηπεδούχοι, τρομερές επεμβάσεις από τον γκολκίπερ των γηπεδούχων, Βερέμκο.

Τα δοκάρια από τη μία, ο Βερέμκο από την άλλη!
Μπορεί να προηγήθηκε στο ματς, αλλά η Βέροια μόνο αδικημένη δεν μπορεί να αισθάνεται από το τελικό 1-1 και τον βαθμό της ισοπαλίας μέσα στην έδρα του Λεβαδειακού. Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο που οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν, η ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Μερεμπασβίλι (28’), αλλά μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη αυτή έπαιξε το λάθος του Μαχαίρα που ουσιαστικά έδωσε ασίστ στον Γεωργιανό.

Στο β' ημίχρονο ο Λεβαδειακός κυριάρχησε, είχε δύο δοκάρια κατάφερε να ισοφαρίσει με αυτογκόλ του Ναζλίδη, αλλά τελικά η Βέροια έχασε διπλή μεγάλη ευκαιρία να πανηγυρίσει μεγάλη νίκη.

Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν σε δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας ματς να πανηγυρίσουν το τρίποντο, ενώ οι φιλοξενούμενοι μπορεί να αγνοούν την εντός έδρας νίκη, αλλά παραμένουν αήττητοι εκτός έδρας.

Το ματς

Για ακόμα μία αγωνιστική η Βέροια του α’ ημιχρόνου απέδειξε ότι δεν παραμένει τυχαία αήττητη εκτός έδρας στη Super League, καθώς χάρη στην ποιότητα των ποδοσφαιριστών της, ειδικότερα από τη μεσαία γραμμή και μπροστά, επέβαλε το ρυθμό της και διατηρούσε πολύ εύκολα την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Παρ’ όλα αυτά, πέρα από το ότι κρατούσε τον Λεβαδειακό μακριά από την περιοχή της, δεν μπορούσε να φανεί απειλητική, όπως αντίστοιχα και οι γηπεδούχοι που φάνηκαν επηρεασμένοι ψυχολογικά από τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του Μιλιάζες στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τον Πορτογάλο να αποχωρεί βουρκωμένος με πρόβλημα στο γόνατο.

Ήταν φανερό ότι αν σημειωνόταν κάποιο γκολ, θα προερχόταν από λάθος αντιπάλου, παρά από δημιουργία και αυτό έγινε. Από ελεύθερο του Λόπεθ, η μπάλα έφτασε στο χώρο της μεσαίας γραμμής και ο Μαχαίρας που πήδηξε για κεφαλιά δεν υπολόγισε καθόλου σωστά. Η μπάλα από το κεφάλι του αμυντικού χαφ των Βοιωτών πήγε προς τα πίσω και ουσιαστικά αποτέλεσε ασίστ για τον Μερεμπασβίλι που από θέση τετ-α-τετ δεν είχε πρόβλημα να νικήσει στο 28’ τον Βερέμκο.

Αυτή ήταν η ιστορία του α’ μέρους, διότι στο β’ 45λεπτο ο Λεβαδειακός δεν είχε καμία σχέση με ό,τι είχε παρουσιάσει μέχρι εκείνο το σημείο. Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου παρουσιάστηκαν… φουριόζοι και στο 50’ είχαν προλάβει να χάσουν δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες.

Στο 47’ μετά από φάση διαρκείας, ο Μαχαίρας έβγαλε τη σέντρα, ο Γιακουμάκης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Ισπανός γκολκίπερ απέκρουσε με το ένα χέρι πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Σαν να μην έφτανε αυτή η ανεπανάληπτη ευκαιρία, ο Μάντζιος στο 49’ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο και μπλόκαρε ο Λόπεθ.

Στη συνέχεια, η Βέροια ισορρόπησε και παρά το γεγονός ότι άφησε την πρωτοβουλία στον Λεβαδειακό, είχε «οχυρωθεί» άριστα στον ανασταλτικό τομέα και δεν κινδύνευσε μέχρι το 75’, όταν και οι Βοιωτοί με μια στημένη φάση κατάφεραν να ισοφαρίσουν.

Ο Έλληνας επιθετικός μετά από κόρνερ του Φαβάλι έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και ο Ναζλίδης που είχε προσπαθήσει να αποκρούσει, την έστειλε άθελά του στα δίχτυα της ομάδας του.

Μάλιστα, στο επόμενο λεπτό ο Γιακουμάκης λίγο έλειψε να «γράψει» την ολική ανατροπή των Βοιωτών, αλλά το πολύ δυνατό σουτ που έπιασε χτύπησε στο δοκάρι και κατέληξε άουτ. Η Βέροια έδειχνε να βρίσκεται στα… σχοινιά, αλλά λίγο έλειψε να προκαλέσει «εγκεφαλικά», όταν στο 79’ έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία. Ο Μαγέφσκι έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Βερέμκο απέκρουσε, αλλά όχι σταθερά και ο Ναζλίδης στην επιστροφή της μπάλας νικήθηκε και πάλι από τον γκολκίπερ του Λεβαδειακού που ουσιαστικά διόρθωσε το δικό του λάθος.

Στα εναπομείναντα λεπτά, ο Λεβαδειακός έψαξε πιο… ζωηρά το γκολ της νίκης, αλλά τη μεγάλη ευκαιρία την έχασε η Βέροια στις καθυστερήσεις. Ο Μαραγκός έπιασε την κεφαλιά εντελώς αμαρκάριστος από το ύψος του πέναλτι, ο Βερέμκο απέκρουσε και στη συνέχεια ο Κόλα νικήθηκε από τους αμυντικούς του Λεβαδειακού που απομάκρυναν την μπάλα σε κόρνερ, με το 1-1 να είναι και το τελικό σκορ.



Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Βερέμκο - Στάθης, Τριποτσέρης, Ουόν, Μιλιάζες (8’ Μανωλάς) - Νικολάου, Μαχαίρας (70’ Ρομέου) – Μίνγκας (85’ Ντομοβτσίσκι), Φαβάλι, Γιακουμάκης - Μάντζιος.

Βέροια (Γιώργος Γεωργιάδης): Λόπεθ - Μαλόν, Πούγγουρας, Εντζεγκέλε, Γιαννούλης - Μαραγκός, Άρτσε – Ναζλίδης (86’ Όστοϊτς), Μαγέφσκι, Μερεμπασβίλι (59’ Γιουσούφ) – Καϊκούτ (69’ Κόλα)



Διαιτητής: Δημήτρης Θάνος
Α’ βοηθός: Κοσμάς Χαρίσης
Β’ βοηθός: Νικόλαος Κωτούλας
4ος διαιτητής: Ευάγγελος Γρατσάνης
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν λέει να σηκώσει κεφάλι ο ΠΑΟΚ!!

«Σοκ» για ΠΑΟΚ στην Τούμπα! Ήρθε 3-3 με τον Πανθρακικό που φλέρταρε ακόμα και με τη νίκη, ενώ πριν το συγκεκριμένο ματς είχε μόλις τρεις βαθμούς (χωρίς νίκη) στο πρωτάθλημα!

Δεν λέει να σηκώσει κεφάλι ο ΠΑΟΚ!
Την πάτησε από τον Πανθρακικό ο ΠΑΟΚ (3-3). Η ομάδα του Τούντορ κλώτσησε αρκετές ευκαιρίες κόντρα στην ομάδα της Κομοτηνής και πληγώθηκε για ακόμη μια φορά από την άμυνα του, μένοντας μακριά από τη νίκη για τρίτο σερί παιχνίδι, μετά την ήττα από τον Αστέρα στην Τρίπολη και αυτήν στο Κράσνονταρ με το ίδιο σκορ (2-1), παίζοντας σήμερα κόντρα στους «πράσινους» που παραμένουν χωρίς νίκη και έχουν τέσσερις ισοπαλίες σε δέκα ματς!

Αποδοκίμασε ο κόσμος μετά το τέλος του ματς...

Με παίκτη λιγότερο ολοκλήρωσαν οι φιλοξενούμενοι, λόγω δεύτερης κίτρινης του Σερφά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων (την πρώτη την είδε στο 66').

Ήρωας για τον Πανθρακικό ο Μπαϊκαρά που σημείωσε δύο γκολ με κεφαλιές (42’, 77’), ενώ ο Παπαγεωργίου έβαλε γκολάρα στο 25ο λεπτό! Δύο τέρματα και για τον Ροντρίγκες (14’, 47’) του ΠΑΟΚ, ένα έβαλε ο Αθανασιάδης.

Δικαιολογημένα τα παράπονα των γηπεδούχων για πέναλτι στο 54’, καθώς ο Παπαγεωργίου βρήκε την μπάλα με το απλωμένο του χέρι μετά από κεφαλιά του Αθανασιάδη, ενώ το ματς ήταν στο 2-2. Πιθανόν να υπάρχει πέναλτι και σε μαρκάρισμα του Μαλεζά στον Μπαϊκαρά στο 72ο λεπτό.

inner

Το ματς


Αρκετές εκπλήξεις από τον Ιγκόρ Τούντορ που επέλεξε για δεύτερο σερί ματς σχήμα με τέσσερις αμυντικούς (όπως και με την Κράσνονταρ δηλαδή) και όχι με τρεις όπως κάνει από την αρχή της σεζόν. Παράλληλα, δεν ξεκίνησε τους Τζαβέλλα, Κόστα μετακινώντας τον Τζίολη από τα χαφ στο κέντρος της άμυνας (δίπλα στον Μαλεζά), ενώ ο Μακ ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με μεγάλη διάθεση στο παιχνίδι, στοχεύοντας στο να σημειώσει ένα γρήγορο γκολ και από την άλλη ο Πανθρακικός είχε «οχυρωθεί» στην περιοχή του. Ωστόσο, αν και πίεζε ο «Δικέφαλος του Βορρά», δυσκολευόταν πολύ στο να φτιάξει φάση. Στο 10’ ο Ροντρίγκες απείλησε για πρώτη φορά, ταλαιπωρώντας την αντίπαλη άμυνα, όμως ο Μελίσσης απομάκρυνε. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός «χτύπησε» (για πρώτη φορά), μετά την ωραία συνεργασία Μακ-Κίτσιου και το γύρισμα του δεύτερου εκτέλεσε από το ύψος του πέναλτι. Ο Πανθρακικός αναγκάστηκε από εκεί και πέρα να βγει κάπως από το… καβούκι του και το έκανε με πετυχημένο τρόπο, καθώς στις πρώτες δύο ουσιαστικά τελικές κατάφερε να σκοράρει.

inner

Αρχικά, με τη «φωτοβολίδα» του Παπαγεωργίου έξω από την περιοχή (25’) και του Μπαϊκαρά στο 42’ που αν και δεν φημίζεται για το ύψος του, τα έβαλε με την αντίπαλη άμυνα μετά την ωραία σέντρα του Ποτουρίδη και βγήκε νικητής. Ενδιάμεσα του πρώτου και του δεύτερου τέρματος του Πανθρακικού, ο ΠΑΟΚ είχε ανεβάσει ταχύτητα και «φλέρταρε» με δεύτερο τέρμα, αλλά οι Ζάιρο, Ροντρίγκες ολοκλήρωσαν ανεπιτυχώς τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν.

Ο Τούντορ πέρασε με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους τον Αθανασιάδη αντί του Ζάιρο. Το άγχος απέβαλε ο Ροντρίγκες, φέρνοντας το ματς στα ίσα μόλις στο 47ο λεπτό. Ο ΠΑΟΚ γενικότερα ήταν πιο παραγωγικός στο δεύτερο μέρος και στο 53’ έχασε διπλή ευκαιρία με Ροντρίγκες, Μακ όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει, ενώ στο 54’ ο Παπαγεωργίου βρήκε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή μετά από κεφαλιά του Αθανασιάδη και ο διαιτητής θεώρησε προφανώς ότι ήταν ακούσιο, αν και ήταν απλωμένο.

Τελικά, ο Αθανασιάδης σκόραρε στο 62’, κάνοντας ωραίο κοντρόλ αρχικά και ωραίο τελείωμα στη συνέχεια. Ο ΠΑΟΚ πήρε φόρα από εκεί και πέρα, όμως ο Μακ φανέρωσε και πάλι τη δυσκολία που έχει στο να τελειώνει σωστά τις φαινομενικά εύκολες φάσεις. Σαν να μην έλειπε αυτό ήρθε ο και ο Μπαϊκαρά (77’) να «πληγώσει» τον ΠΑΟΚ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ με κεφαλιά. Το ματς έγινε ρώσικη ρουλέτα, αλλά η μπίλια έκατσε στην... ισοπαλία. Τρία λεπτά αργότερα ο Πανθρακικός παραλίγο να κάνει το 3-4, αλλά ο Ντιγκινί δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Μάλιστα, ο Γάλλος έχασε κι άλλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις, όμως αστόχησε για λίγο. Οι ευκαιρίες δεν έλειψαν κι από τον ΠΑΟΚ προς το φινάλε, αλλά έλειψε η ψυχραιμία, με τον Μακ να κομπλάρει σε δύο περιπτώσεις απέναντι από τον Πασχαλάκη.

Εν τέλει οι προσπάθειες των δύο ομάδων σφραγίστηκαν με το 3-3 και στην Τούμπα ακούστηκαν αποδοκιμασίες μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


ΠΑΟΚ (Τούντορ): Γλύκος, Κίτσιου (74΄ Τζαβέλλας), Μαλεζάς, Τζιόλης, Σκόνδρας (85΄ Κοροβέσης), Χαρίσης, Γκολάσα, Ζάιρο (Αθανασιάδης 46΄), Πέλκας, Ροντρίγκες, Μακ

Στον πάγκο παρέμειναν οι Όλσεν, Τσίμιροτ, Κόστα, Σάμπο

Πανθρακικός (Ελευθερόπουλος): Πασχαλάκης, Παπαγεωρίου, Σερφά, Μελίσσης, Πουτουρίδης, Μεχία, Λαδάκης (Σέτι 59΄), Ντιγκινί, Ροζέριο (Χαβίτο 46΄), Μπαϊκαρά, Χασομέρης (68΄ Φερνάντεθ)

Στον πάγκο των φιλοξενούμενων παρέμειναν οι Αθανασιάδης, Ηλιάδης, Χρήστου, Νικόλτσης.

Διαιτητής: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, Δημήτριος Βερρής, Μιχαήλ Δόσης 4ος Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης

Γήπεδο: Τούμπας
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χάνει τα φιλικά της Αγγλίας ο Μίλνερ!!

Ο Τζέιμς Μίλνερ θα μείνει κατά πάσα πιθανότητα εκτός από τα φιλικά της εθνικής Αγγλίας απέναντι σε Ισπανία και Γαλλία.
Ο μέσος της Λίβερπουλ τραυματίστηκε στο παιχνίδι της ομάδας του απέναντι στην Ρουμπίν Καζάν και δεν είναι στην διάθεση του Γιούργκεν Κλοπ για το ματς με την Κρίσταλ Πάλας, το πρώτο της Πρέμιερ Λιγκ που χάνει με την κόκκινη φανέλα.
Εικάζεται λοιπόν πως ο σύλλογος θα τον κρατήσει εκτός εθνικής για να μην ρισκάρει περαιτέρω προβλήματα, ειδικά από την στιγμή που ο Ρόι Χότζον έχει πληθώρα επιλογών για να τεστάρει.
*Πηγή: England365.gr*

Επεισόδια εκτός, φθορές εντός «Έμιρεϊτς» (pic)

Το λονδρέζικο ντέρμπι της Άρσεναλ με την Τότεναμ δεν είναι και από τις πιο... ήρεμες «μάχες», με οπαδούς των δύο ομάδων να προκαλούν επεισόδια σε δρόμο κοντά στο «Έμιρεϊτς» και αυτούς της Τότεναμ να προκαλούν φθορές στην τουαλέτα της εξέδρας των φιλοξενούμενων...  
Σύμφωνα με όσα μετέφερε ο Τζακ Πιτ – Μπρουκ από την Independent, λίγη ώρα πριν από την πρώτη σέντρα στο «Έμιρεϊτς», οπαδοί των δύο συμπολιτών ενεπλάκησαν στον Hornsey Road, στη νοτιοδυτική πλευρά του γηπέδου της Άρσεναλ, ενώ, εντός αυτού, όπως θα δείτε και από την παρακάτω φωτογραφία, οι οπαδοί των «σπιρουνιών» προκάλεσαν σημαντικές φθορές στην τουαλέτα της εξέδρας των φιλοξενούμενων.
Ίσως αυτό να έρχεται σε μορφή... εκδίκησης για τις φθορές που είχαν προκαλέσει την τελευταία φορά οι υποστηρικτές των «κανονιέρηδων» στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», ξηλώνοντας τις πινακίδες με τα συνθήματα στα τοιχώματα των κερκίδων...

*Πηγή: England365.gr*

Φαν Χάαλ: «Και η μητέρα μου ξέρει πως πρέπει να σκοράρουμε περισσότερο»

Ο Λουίς φαν Χάαλ δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του και παραδέχθηκε με έναν ξεχωριστό τρόπο πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρέπει να αρχίσει να παράγει περισσότερα τέρματα για μια καλύτερη πορεία.
«Ξέρω πως αισθάνεται ο κόσμος. Πρέπει να επιτεθούμε καλύτερα κόντρα σε οργανωμένες άμυνες όπως αυτές, αλλά είναι δύσκολο να το κάνουμε. Είμαι πάντα χαρούμενος με τον κόσμο και πρέπει να δεχόμαστε τη γνώμη του, αλλά πιστεύω πως επηρεάζεται από τον Πολ Σκόουλς και γενικότερα από την κριτική που ασκούν τα μίντια.
Αλλά πρέπει να αναλύουμε το κάθε παιχνίδι. Όταν φωνάζεις “επίθεση, επίθεση, επίθεση” και επιτίθεσαι για 85 λεπτά, πρέπει να σκεφτείς ως οπαδός, είναι οκ να το φωνάζεις. Η εξέδρα θέλει να ξέρουμε ότι πρέπει να σκοράρουμε. Είναι κάτι που το γνωρίζουν η μητέρα και η γιαγιά μου. Τα γκολ είναι το πιο σημαντικό πράγμα» σχολίασε μετά το 2-0 επί της Γουέστ Μπρομ.
*Πηγή: England365.gr*

Πελεγκρίνι: «Δώστε χρόνο στους προπονητές»

Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι έκανε σχόλια για το μέλλον του Ζοσέ Μουρίνιο στην Τσέλσι, λέγοντας πως οι σύλλογοι πρέπει να δίνουν χρόνο στους προπονητές τους.
«Διαβάζω καθημερινά ότι η Τσέλσι θα απολύσει τον Μουρίνιο. Έχει συμβεί με μένα και με τον Λουίς φαν Χάαλ επίσης. Τα πράγματα έχουν αλλάξει και απορώ με την ανυπομονησία των ιδιοκτητών. Εάν ήμουν ένας από αυτούς, θα διάλεγα έναν προπονητή για τρία χρόνια, θα τον άφηνα να ολοκληρώσει το συμβόλαιό του και μετά θα έπαιρνα ανάλογες αποφάσεις.
Πριν πολλά χρόνια στην Αγγλία, οι περισσότεροι σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ, είχαν υπομονή με τους προπονητές τους. Έχει αλλάξει αυτό. Δεν είναι μόνο δύσκολο για τους νέους προπονητές και γενικά δεν είναι εύκολο για κανέναν. Το περισσότερο που βρίσκεσαι στον σύλλογο, τόσο το καλύτερο για τον ίδιο και για τον προπονητή» σχολίασε λίγο πριν την έναρξη του αγώνα με την Άστον Βίλα.
*Πηγή: England365.gr*

Χότζον: «Στο Euro μόνο οι πλήρως έτοιμοι»

Ούτε στον Ντάνιελ Στάριτζ, ούτε στον Ντάνι Γουέλμεκ διατίθεται να... χαρίσει μία θέση στην 23αδα του Euro της Γαλλίας εάν δεν είναι 100% έτοιμοι, και χωρίς τραυματισμούς να βοηθήσουν για την επίτευξη των στόχων της εθνικής Αγγλίας.
«Πρέπει να τους έχει πάρει από κάτω που έχουν μείνει τόσο καιρό εκτός, αλλά ποιος ξέρει πως θα παίξουν όταν επιστρέψουν. Ελπίζουμε πως θα το καταφέρουν. Αυτό που θέλετε πραγματικά να με ρωτήσετε είναι εάν θα πάρουμε έναν παίκτη στα τελικά της διοργάνωσης ο οποίος δεν έχει παίξει πολύ, αλλά μόνο και μόνο επειδή είναι ταλαντούχος θα πρέπει να περιμένουμε να αγωνιστεί μετά από θαύμα.
Δεν νομίζω πως υπάρχουν πιθανότητες να γίνει κάτι τέτοιο. Δεν θα ήθελα να πάρω μαζί μου παίκτες με την ελπίδα ότι θα γίνουν καλά κατά την διάρκεια του τουρνουά. Προτιμώ να έχω 23 παίκτες που θα μπορούν να παίξου από το πρώτο λεπτό» ανέφερε αρχικά και στην συνέχεια μίλησε για το θέμα που έχει προκύψει με το αν θα υπάρξει συνάντηση με τους 20 συλλόγους της Πρέμιερ Λιγκ:
«Θα ήταν ωραίο αν γινόταν. Αλλά δεν θα πάρουμε εμείς την τελική απόφαση. Οι παίκτες ανήκουν στους συλλόγους και αυτοί τους πληρώνουν. Εάν οι δεύτεροι διατίθενται να θυσιάσουν 1-2 από τα απογεύματά τους και να τους θυμίσουμε τι προσπαθούμε να κάνουμε εδώ, θα ήταν σπουδαίο. Εάν δεν είναι δυνατό, δεν θα κάνω παράπονα. Το έχω δεχθεί για πολλά χρόνια τώρα».
*Πηγή: England365.gr*

Το συγκινητικό κορεό των οπαδών της Λέστερ!!

Οι φίλοι της Λέστερ φρόντισαν κι εκείνοι από την πλευρά τους να τιμήσουν τη μνήμη των πεσόντων των πολέμων με το ιδιαίτερο κορεό που ετοίμασαν για να επιδείξουν πριν από την έναρξη της αναμέτρησης με τη Γουότφορντ.
Οι οπαδοί των «αλεπούδων» που απολαμβάνουν και με το παραπάνω τη φετινή σεζόν με την ... τρελή πορεία που κάνει η ομάδα τους και τον φοβερό και τρομερό Τζέιμι Βάρντι που δεν σταματάει να σκοράρει, απέδωσαν τιμή στους πεσόντες των πολέμων, σχηματίζοντας το γνωστό λουλουδάκι που υπάρχει παντού στους αγγλικούς συλλόγους αυτές τις ημέρες.

*Πηγή: England365.gr*

Στέλνουν Μουρίνιο στην Ατλέτικο!!

Τον αντικαταστάτη του Ντιέγκο Σιμεόνε, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της εθνικής Αργεντινής, βλέπει στο πρόσωπο του Ζοσέ Μουρίνιο για τη θέση του προπονητή της Ατλέτικο Μαδρίτης, η ισπανική εφημερίδα «AS»!
Όσο η θέση του Ζοσέ Μουρίνιο στην Τσέλσι δεν είναι σίγουρη, τόσο νέες φήμες θα βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας σχετικά με το μέλλον του.
Αυτή τη φορά, η μαδριλένικη εφημερίδα «AS», δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο Πορτογάλος τεχνικός να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Ντιέγκο Σιμεόνε στην τεχνική ηγεσία της Ατλέτικο Μαδρίτης.
Το συμβόλαιο του Αργεντινού κόουτς με τους «ροχιμπλάνκος» λήγει το 2020, ωστόσο φημολογείται ότι η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας του τον θέλει άμεσα για να πάρει τη θέση του Τάτα Μαρτίνο στον πάγκο της «σελέστε».
Έτσι λοιπόν, σύμφωνα πάντα με τους Ισπανούς, ο Μουρίνιο είναι πιθανό να αναλάβει την Ατλέτικο Μαδρίτης, την οποία μάλιστα φέρεται να θαυμάζει σε μεγάλο βαθμό.
*Πηγή: England365.gr*

«Καλοβλέπει» Ιβάνοβιτς η Ίντερ!!

Την επιθυμία να κάνει κάτοικο «Τζουσέπε Μεάτσα» τον αμυντικό της Τσέλσι, Μπράνισλαβ, Ιβάνοβιτς, φαίνεται πως έχει ο τεχνικός της Ίντερ, Ρομπέρτο Μαντσίνι.  
Τη δική της προσπάθεια να αποκτήσει τον Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς θα κάνει όπως φαίνεται η Ίντερ.
Ο Σέρβος αμυντικός, ο οποίος τη φετινή σεζόν κινείται σε «ρηχά νερά», περιμένει από την Τσέλσι μία πρόταση για την μονοετή επέκταση της μεταξύ τους συνεργασίας.
Μέχρι στιγμής ωστόσο, οι «μπλε» δεν έχουν κάνει κάποια κίνηση, με αποτέλεσμα οι «νερατζούρι» να θέλουν να επωφεληθούν από την εν λόγω κατάσταση, καταθέτοντας πρόταση για τον παίκτη, έξι μήνες πριν λήξει το τρέχων συμβόλαιό τους με τους «μπλε».
*Πηγή: England365.gr*

Τρομερή στήριξη οπαδών στον Ρούνεϊ!! (vid)

Μπορεί ακόμα να ψάχνει τον καλό του εαυτό, μπορεί φέτος να μην έχει βοηθήσει όσο θα όφειλε στο σκοράρισμα, όμως ο Γουέιν Ρούνεϊ απολαμβάνει την καθολική στήριξη των οπαδών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως φάνηκε και στο παιχνίδι με τη Γουέστ Μπρομ.
Ο αρχηγός των «κόκκινων διαβόλων», τη στιγμή που αποχωρούσε από τον αγωνιστικό χώρο του «Ολντ Τράφορντ», στο 82ο λεπτό της νίκης (2-0) επί των «baggies», αφήνοντας τη θέση του στον Άντερ Ερέρα, ίσως να μην περίμενε να συμβεί αυτό που συνέβη...
Το παρατεταμένο χειροκρότημα και η ιαχή του ονόματός του δονούσε την ατμόσφαιρα στο γήπεδο παρά το γεγονός πως έκανε ακόμα ένα κακό παιχνίδι κι εκείνος, χειροκρότησε κι ευχαρίστηκε στον κόσμο που παραμένει στο πλευρό του.
Δείτε το βίντεο:





*Πηγή: England365.gr*

Θετικός για νέο συμβόλαιο ο Φελαϊνί!!

Απόλυτα «ανοιχτός» στο να ξεκινήσει συζητήσεις με τους διοικούντες την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σχετικά με την επέκταση της μεταξύ τους συνεργασίας, είναι ο Μαρουάν Φελαϊνί, όπως αναφέρει η «Daily Star».
Μόνο αρνητικός στο ενδεχόμενο να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είναι ο Μαρουάν Φελαϊνί.
Η «Daily Star» αναφέρει πως ο Βέλγος άσος είναι θετικός στο να ανανεώσει τη συνεργασία του με τους «κόκκινους διαβόλους» και περιμένει την κλήση για συζητήσεις από τους ανθρώπους της διοίκησης.
Ο 27χρονος, ο οποίος «μετακόμισε» στο «Ολντ Τράφορντ» το 2013, έχει ακόμα δύο χρόνια στο τρέχον συμβόλαιό του.
*Πηγή: England365.gr*

Αν ο Στραματσόνι... γνώριζε τον Κύζα!!

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον νέο Ιταλό τεχνικό του Παναθηναϊκού, τα όσα θα καταλάβαινε βλέποντας το «διπλό» στο Περιστέρι, το σούπερ δίδυμο και τον τεράστιο Στιβ Ρούτερ.  
Θα ήταν ευχής έργο, αν ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού, Αντρέα Στραματσόνι παρακολουθούσε μέσω ίντερνετ το «διπλό» της νέας του ομάδας στο Περιστέρι, λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο για να έρθει στην Αθήνα για τις υπογραφές από την πανέμορφη και μοναδική Ρώμη.
ADVERTISEMENT
Μέσα σε ένα ενενηντάλεπτο θα καταλάβαινε χωρίς κόπο, πολύ εύκολα, τι ακριβώς σημαίνει «ελληνική πραγματικότητα» για τον σύλλογο που αναλαμβάνει. Θα καταλάβαινε πως είναι να σε σφυρίζει ο Κύζας και ο κάθε ''κομάντο'' της ΚΕΔ «80-20», θα καταλάβαινε πως στην Ελλάδα γονατιά στην μέση του επιτιθέμενου μέσα στην περιοχή από τον αμυνόμενο, δεν είναι πέναλτι, καθώς ο επιτιθέμενος φοράει την πράσινη φανέλα με το τριφύλλι, θα μάθαινε για τους νέους κανόνες του οφ-σάιντ που ισχύουν στην χώρα μας, δηλαδή ότι αποτελεί παράβαση αν ο ποδοσφαιριστής με την πράσινη φανέλα καλύπτεται και βγαίνει σε φάση για γκολ.
Δεν θα έμενε μόνο σε αυτά. Θα καταλάβαινε πως διαθέτει ένα σούπερ δίδυμο επιθετικών(Μπεργκ-Καρέλης), το οποίο έχει φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο την μεταξύ τους συνεργασία. Θα καταλάβαινε πως έχει έναν ποδοσφαιριστή στον άξονα που όταν είναι καλά(στο δεύτερο ημίχρονο ο Ζέκα) μπορεί να κάνει τα πάντα στην μεσαία γραμμή. Θα διαπίστωνε, επίσης, πως κάτι λείπει από την δημιουργία όταν ο Νίνης δεν είναι στα πάνω του, θα διέκρινε τα ηγετικά χαρακτηριστικά του Σέρχιο Σάντσεθ στο κέντρο των μετόπισθεν.
Ο νεαρός τεχνικός από ώρα σε ώρα θα ανακοινωθεί και μετά τις αποτυχίες σε Ίντερ και Ουντινέζε, έχει ένα τεράστιο κίνητρο να πετύχει στον Παναθηναϊκό και να κάνει... restart στην καριέρα του, δείχνοντας πως τα όσα έγιναν στην Ιταλία ήταν απλά θέμα λεπτομερειών. Για κάθε προπονητή έτσι και για τον «Στράμα», ο μοναδικός καθρέφτης είναι το γήπεδο και τα αποτελέσματα. Είναι... τυχερός που αναλαμβάνει μια ομάδα από το -8 με ντέρμπι μπροστά της στο «καμίνι» της Λεωφόρου, εκεί όπου θα κριθεί αν το «τριφύλλι» μπορεί να επιστρέψει στην μάχη του τίτλου, και όχι στο -11 ή το -10 αν περνούσε του Κύζα.
Γιατί Στραματσιόνι και όχι Παούνοβιτς; Γιατί ο Ιταλός φάνηκε πιο διψασμένος, πιο έτοιμος και πιο σίγουρος για τον εαυτό του από τον Σέρβο, στις επαφές που έγιναν σε Ιταλία και Ισπανία στην... μυστική αποστολή του Γιάννη Αλαφούζου στο εξωτερικό.
Ένα κεφάλαιο, πλέον, ανοίγει για τον Παναθηναϊκό και ένα άλλο έκλεισε, με την εξαιρετική διαχείριση του παιχνιδιού στο Περιστέρι από έναν δάσκαλο του ποδοσφαίρου, έναν καταπληκτικό άνθρωπο, τον Στίβ Ρούτερ. Ο Άγγλος βοηθός του Αναστασίου, ρίσκαρε με αυτό το... περίεργο 4-3-3 με έναν αριστερό επιθετικό(Καρέλη) και δύο στην κορυφή(Πέτριτς, Μπεργκ), δικαιώθηκε για τις επιλογές του και όπως όλα δείχνουν θα επιστρέψει στην πατρίδα του για «να δω τον γιο μου να παίζει ποδόσφαιρο και την κόρη μου να χορεύει. Λείπω δυόμισι χρόνια από το σπίτι μου». Ο Ρούτερ ήταν ένας πραγματικός καθηγητής ποδοσφαίρου στο Κορωπί το διάστημα που εργάστηκε στο «τριφύλλι», ίσως ο καλύτερος βοηθός προπονητή που πέρασε τα τελευταία χρόνια από τον Παναθηναϊκό...
Υ.Γ: Επειδή σε αυτή την γωνιά, δεν κάνουμε το άσπρο-μαύρο, ούτε πουλάμε τρέλα για γκολ με το χέρι, ούτε πέναλτι έξω από την περιοχή τα βαφτίζουμε ''λεπτομέρειες'', ο Κύζας εκτός από το λάθος στην φάση του Πέτριτς, πέντε λεπτά αργότερα δεν δίνει πέναλτι σε παράβαση του Βέμερ πάνω στον Λαζαρίδη. Αυτό, προφανώς, δεν αλλάζει κάτι, ούτε σημαίνει πως ο Ατρόμητος αδικήθηκε. Ειδικά, όταν προηγείται το πέναλτι... μαρς πάνω στον Κροάτη.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Η Καρνέιρο, ο Ντρογκμπά και οι άλλοι!!

Η Τσέλσι δε σηκώνει με τίποτα κεφάλι και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει μια σειρά από λόγους, που έφεραν τους «μπλε» σε αυτό το σημείο και δεν τους επιτρέπουν να σταματήσουν τον αγωνιστικό τους κατήφορο.
Ποιος θα το φανταζόταν πριν από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν, ότι μετά από 12 αγωνιστικές η πρωταθλήτρια Αγγλίας, Τσέλσι, θα βρισκόταν υπό τις οδηγίες του Ζοσέ Μουρίνιο στη 16η θέση του βαθμολογικού πίνακα, μόλις τρεις πόντους πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και - την ώρα που γραφόταν το κείμενο - 14 ολόκληρους βαθμούς (μπορεί μέχρι το απόγευμα να έχουν γίνει 17) μακριά από εκεί που τερμάτισε την περσινή σεζόν. Την κορυφή. Επειδή, όμως, τίποτα δε γίνεται... ως εκ θαύματος, υπάρχει εξήγηση για αυτόν τον ατελείωτο «μπλε» κατήφορο. Το FourFourTwo του gazzetta.gr συγκέντρωσε κάποιους λόγους και τους παρουσιάζει.
Μεταγραφική αλαζονεία
Το γεγονός πως η ακριβότερη φετινή μεταγραφή της Τσέλσι (27 εκατομμύρια ευρώ) με τον Ισπανό Πέδρο έγινε τις τελευταίες ημέρες της μεταγραφικής περιόδου, έπειτα από μία ήττα και μία ισοπαλία στις δύο πρώτες αγωνιστικές της Πρέμιερ Λιγκ, δείχνει πως κάτι δε σχεδιάστηκε καλά το καλοκαίρι. Ο Μουρίνιο έκρινε πως δε χρειαζόταν καμία αλλαγή η ομάδα, πήγε με την πεπατημένη της περσινής σεζόν και... την πάτησε. Κανένας ποδοσφαιριστής από όσους απέκτησε δεν προοριζόταν για την αρχική ενδεκάδα, με την Τσέλσι να είναι ακριβώς ίδια ομάδα με πέρσι. Κάτι που αποδείχθηκε... δώρο για τους αντιπάλους της.
Η αποχώρηση των «παλιοσειρών»
Από την πρώτη του παρουσία στην Τσέλσι το 2004, ο Μουρίνιο είχε διαρκώς μαζί του τους... 4 «σωματοφύλακες». Τζόν Τέρι, Φρανκ Λάμπαρντ, Ντιντιέ Ντρογκμπά και Πετρ Τσεχ ήταν πιστοί στην Τσέλσι και τον Special One. Πλέον, μόνο ο Τέρι παραμένει στην ομάδα. Ο Λάμπαρντ είχε φύγει από πέρσι, ενώ φέτος το καλοκαίρι αποχώρησαν Ντρογκμπά και Τσεχ. Κανείς από τους δύο δε βρισκόταν στις πρώτες επιλογές του Μουρίνιο πέρσι, όμως η παρουσία τους ήταν καταλυτική, καθώς ενέπνεαν σεβασμό στους υπόλοιπους. Φέτος, μάλιστα, αν είχαν παραμείνει στην Τσέλσι, ενδεχομένως να ήταν και βασικοί. Με τόσο χάλια τον Ντιέγκο Κόστα και τον Κουρτουά τραυματία.
Τα χαμένα αποδυτήρια
 
 

 
Χωρίς τις «παλιοσειρές» να σβήνουν τις σπίθες, πριν γίνουν φωτιές στα αποδυτήρια, φαίνεται πως έχει χαθεί ο έλεγχος στα... ενδότερα της Τσέλσι. Παίκτες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από τον προπονητή τους και είναι χαρακτηριστικό αυτό που κυκλοφόρησε πρόσφατα πως κάποιοι «προτιμούν να χάσει η ομάδα, παρά να κερδίσει ο Μουρίνιο». Μόνος του ο Τζον Τέρι δεν μπορεί να αποτελέσει «ασπίδα» για την ομάδα και τον προπονητή, με την κατάσταση στα αποδυτήρια του Στάμφορντ Μπριτζ να μυρίζει «μπαρούτι». Το τέλος της «αγαπημένης» γιατρού
Το σήριαλ της κόντρας του Ζοσέ Μουρίνιο με την Εύα Καρνέιρο αναμένεται να έχει κι άλλα πολλά επεισόδια, ακόμη και στις δικαστικές αίθουσες. Προς το παρόν, όμως, ο – κακήν κακώς – διωγμός της από το ιατρικό επιτελείο της Τσέλσι δεν αποκλείεται να έχει επηρεάσει την ομάδα. Μπορεί να φαίνεται περίεργο πως η αποχώρηση ενός γιατρού μπορεί να επηρεάσει σε τόσο βαθμοό, όμως υπάρχει εξήγηση. Η Καρνέιρο ήταν ιδιαίτερα αγαπητή μεταξύ όλων των ποδοσφαιριστών του συλλόγου και τα «γαλλικά» του Special One απέναντί της ενδέχεται να έχει διαταράξει τις ισορροπίες και κάποιοι να βλέπουν με... μισό μάτι τον Πορτογάλο μετά από αυτό.



Ο «αέρας» των μικρών
Είναι αυτό που λέγεται πολλές φορές για μια μικρομεσαία ομάδα, πριν αγωνιστεί με κάποιο «μεγάλο», ότι έχει χάσει το παιχνίδι πριν καν ξεκινήσει. Έτσι συνέβαινε μέχρι πέρσι (στο βαθμό που επιτρέπει η Πρέμιερ Λιγκ, βέβαια), όταν μια υποδεέστερη ομάδα αντιμετώπιζε την Τσέλσι του Μουρίνιο. Κοιτούσε κατευθείαν το επόμενο παιχνίδι, αφού δεν είχε σχεδόν καμία τύχη απέναντι στους «μπλε». Φέτος, όμως, μετά τις πρώτες γκέλες, οι μικροί ξεκίνησαν να ξεθαρρεύουν κόντρα στους πρωταθλητές και να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο χωρίς κανένα ίχνος φόβου. Χτυπούν αυτοί στις αδυναμίες των Λονδρέζων και δεν έχουν ρόλο κομπάρσου στο παιχνίδι. Με τα αποτελέσματα να μιλούν από μόνα τους.
Υ.Γ. Παρά τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, πριν από λίγο καιρό ήμουν υπέρ της παραμονής του Μουρίνιο στον πάγκο της Τσέλσι. Πλέον όμως ίσως είναι καλύτερο και για τους δύο να χωρίσουν οι δρόμοι τους. Για το καλό και την υστεροφημία όλων...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Αποκάλυψη-σοκ: "Τον Παναθηναϊκό στη Γ΄ Εθνική"!!

Χρεωμένος είναι ο Παναθηναϊκός. Κουβαλάει αυτό το οικονομικό βάρος. Άρα, μειονεκτεί σε σύγκριση με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ και βέβαια την ΑΕΚ... Γράφει στον SportDog ο Αποδυτηριάκιας! ...που με την επιλογή της να παίξει στο ερασιτεχνικό καθάρισε από τα χρέη της.
Στον ΠΑΟΚ καθαρίζει ο Ιβάν Σαββίδης. Στον Ολυμπιακό που πλέον λειτουργεί σαν κανονική ποδοσφαιρική επιχείρηση, σαν αληθινά υγιής ανώνυμη εταιρεία, επίσης δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα. Μπαίνουν λεφτά για να βγουν. Και πριν μπουν είναι εξασφαλισμένο ότι θα βγουν κέρδη. Επειδή το μαγαζί έχει καταφέρει να παράγει έσοδα.
Πολυμετοχικός, για να είμαστε ακριβείς «εκπρόσωπος» πρώην μεγαλομετόχου του Παναθηναϊκού είχε προτείνει στον Αλαφούζο:
«Δεν βγαίνει η ομάδα από το... μνημόνιο. Μοναδική σωτηρία είναι να την ρίξεις στην Γ' εθνική».
Υπ' όψιν ότι ο φερόμενος σαν εκπρόσωπος του ενός από τους μεγαλομέτοχους της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, σίγουρα δικός του άνθρωπος, είχε προτείνει τον υποβιβασμό πριν πέσει η ΑΕΚ στην Β' εθνική. Πριν αποφασίσουν στην ΑΕΚ να μην παίξουν στην Β' εθνική και να επιλέξουν το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα.
Ο Αλαφούζος δεν συμφώνησε. Δεν τον έπαιρνε, δηλαδή, να σηκώσει τέτοια ιστορική απόφαση. Να αφήσει τον Παναθηναϊκό να καταρρεύσει αγωνιστικά μέχρι τον υποβιβασμό στην Β' εθνική για να καταλήξει στη συνέχεια στην Γ' εθνική.
Ανέλαβε τον Παναθηναϊκό το 2012 ο Αλαφούζος για να τον... σώσει. Όχι να τον γκρεμίσει δυο κατηγορίες κάτω.
Τελικά, προς όφελος του Παναθηναϊκού είχε διαφωνήσει ο Αλαφούζος στη «συμβουλή» να ρίξει την ομάδα; Θα μας το πει η Ιστορία.

Αυτός που έπεισε τον Αλαφούζο να τελειώσει τον Αναστασίου, αποκάλυψη στο apodytiriakias.gr

Η απόφαση, βέβαια, να τελειώσει ο Αναστασίου από τον Παναθηναϊκό είναι του Αλαφούζου. Ποιου άλλου; Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες αυτός που «έπεισε» τον πρόεδρο να καθαρίσει, επιτέλους, τον προπονητή ήταν ο Τάκης Φύσσας.
Όσο το αναβάλλεις, πρόεδρε, τόσο το χειρώτερο, είπε ο Φύσσας. Κι αυτό διότι ο Αλαφούζος ήταν πάντα διστακτικός, παρά την πίεση της εξέδρας, που όλο και γιγάντωνε, σε κάθε ευκαιρία σε βάρος του Αναστασίου, μετά τον αποκλεισμό από την Καμπάλα.
Γιατί ο Φύσσας επέμενε στην απομάκρυνση του Αναστασίου; Ασφαλώς γιατί αυτό θα ήταν το καλύτερο για τον Παναθηναϊκό. Επειδή το «θέμα Αναστασίου» σέρνονταν στην ομάδα, άλλοτε πάγωνε, άλλοτε φούντωνε και δεν οφελούσε η αναβλητικότητα του Αλαφούζου.
Ο πάντα χαμογελαστός Τάκης Φύσσας τελικά τα κατέφερε να περάσει στο αφεντικό του μαγαζιού ότι «Δεν πάει άλλο με τον Αναστασίου». Όσο κι αν ήταν επιβεβλημένη η διακοπή συνεργασίας με τον Αναστασίου, κανείς δεν γνωρίζει αν χωρίς αυτόν ο Παναθηναϊκός θα πάει καλύτερα.
Άλλο είναι το σίγουρο. Χωρίς πλέον την παρουσία Αναστασίου στον Παναθηναϊκό κερδίζουν χρόνο για μια ακόμα σαιζόν οι Φύσσας, Βόκολος.


*Πηγή: sportdog.gr*

Ο Νεϊμάρ δεν σκοράρει. Χορεύει!! (video)

Της «μιλάει» πολύ... άσχημα ο άτιμος! Ο Νεϊμάρ όχι μόνο ηγήθηκε στη νίκη της Μπαρτσελόνα απέναντι στη Βιγιαρεάλ (3-0), αλλά έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με γκολάρα στην εκπνοή!

Ο Νεϊμάρ δεν σκοράρει. Χορεύει! (video)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Προπονητής έβγαλε όπλο στη Λέσβο και απείλησε ποδοσφαιριστή στο τοπικό πρωτάθλημα!!

Φέρεται να έβγαλε ένα περίστροφο και να απείλησε παίχτη του με καταγωγή από την Αλβανία, γιατί δέχτηκε την ώρα του αγώνα κόκκινη κάρτα

Προπονητής έβγαλε όπλο στη Λέσβο και απείλησε ποδοσφαιριστή στο τοπικό πρωτάθλημα!
Tο περιστατικό συνέβη σε χωριό της Λέσβου, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Μυτιλήνη, μετά το τέλος αγώνα του Β' Τοπικού Πρωταθλήματος για την 5η αγωνιστική την Κυριακή που μας πέρασε.

Όλα συνέβησαν όταν μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της νικήτριας ομάδας εκνευρισμένος φέρεται να έβγαλε ένα περίστροφο και να απείλησε παίχτη του με καταγωγή από την Αλβανία, γιατί δέχτηκε την ώρα του αγώνα κόκκινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με 10 παίχτες.

Πέρα από την απειλή όπλου, ο... "μαινόμενος" προπονητής φέρεται να έβριζε με ρατσιστικά σχόλια τους παίχτες του με καταγωγή από άλλες χώρες. Αμέσως έπεσαν πάνω του άλλοι παίκτες και παράγοντες για να τον αφοπλίσουν. Όπως είναι λογικό δημιουργήθηκε αναστάτωση και ο "μαινόμενος" προπονητής απομακρύνθηκε από τον αγωνιστικό χώρο μετά την παρέμβαση των βοηθών του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο συγκεκριμένος προπονητής το έχει ξανακάνει αυτό μετά από ήττα της ομάδας του ενώ όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες τον λόγο πλέον έχει η εισαγγελία Μυτιλήνης καθώς το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Αστυνομική Δ/ση Λέσβου. Για την ιστορία αξίζει να αναφέρουμε ότι η ομάδα με τον "πιστολέρο" προπονητή πήρε την νίκη παρά το αριθμητικό μειονέκτημα.

Πηγή: lesvosreport.gr*Πηγή: sport-fm.gr*

«Σπίτι» του ο Τζέραρντ!! (pics)


Για πρώτη φορά μετά την αποχώρησή του από τη Λίβερπουλ, ο Στίβεν Τζέραρντ επέστρεψε στο Άνφιλντ για να παρακολουθήσει την μεγάλη του αγάπη (που βρίσκεται στο 1-1 με την Κρίσταλ Πάλας)!

«Σπίτι» του ο Τζέραρντ (pics)
«Φορτισμένο» το κλίμα στο Άνφιλντ, στο περιθώριο του αγώνα της Λίβερπουλ με την Κρίσταλ Πάλας!

Κι αυτό γιατί οι φίλοι των reds υποδέχθηκαν για πρώτη φορά μετά την αποχώρησή του, τον μεγάλο αρχηγό, τον Στίβεν Τζέραρντ!

Ο Άγγλος βρίσκεται στις εξέδρες και παρακολουθεί από κοντά την μεγάλη του αγάπη, η οποία για την ώρα τα βρίσκει σκούρα απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, με το 1-1 του πρώτου μέρους (ισοφάρισε στο 42' ο Κουτίνιο)

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το ντέρμπι στη Ρόμα, ανεβαίνει η Γιουβέντους!! (video)


Ένα πέναλτι «σκάνδαλο» και μια γκολάρα του Ζερβινιό «καθάρισαν» τη νίκη της Ρόμα στο ντέρμπι επί της Λάτσιο. Άνετα την Έμπολι η Γιουβέντους (3-1) στην δωδέκατη αγωνιστική της Serie A’.

Το ντέρμπι στη Ρόμα, ανεβαίνει η Γιουβέντους (video)
Άμεση επιστροφή στις νίκες –μετά την ήττα απ’ την Ίντερ- πανηγύρισε η Ρόμα, που επιβλήθηκε 2-0 της Λάτσιο στο ντέρμπι της δωδέκατης αγωνιστικής της Serie A’.

Η νίκη των τζιαλορόσι σήκωσε πάντως κύματα διαμαρτυριών, αφού το πέναλτι με το οποίο άνοιξαν το σκορ δεν θα έπρεπε να καταλογιστεί, αφού ο διαιτητής τους έστειλε στην άσπρη βούλα για φάουλ οριακά εκτός περιοχής. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τζέκο για το 1-0. Στο 62’ ένα πολύ ωραίο γκολ του Ζερβινιό διαμόρφωσε το τελικό 2-0, που κράτησε τη Ρόμα στη δεύτερη θέση, έναν βαθμό πίσω απ’ την πρωτοπόρο Ίντερ.







Άνετη εκτός έδρας νίκη με σκορ 3-1 πήρε η Γιουβέντους, παρότι έμεινε πίσω στο σκορ απ’ την Έμπολι. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 19’ με τον Μακαρόν, όμως η «Γιούβε» με τους Μάντζουκιτς, Εβρά και Ντιμπαλά της χάρισαν τη νίκη και την στέλνουν με φόρα στο ντέρμπι με τη Μίλαν.



Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής

Σάββατο, 7/11

Βερόνα-Μπολόνια 0-2
(6’ Τζιακερίνι, 14' Ντονσά)

Μίλαν-Αταλάντα 0-0

Κυριακή, 8/11 (16:00)

Τορίνο-Ίντερ 0-1
(31’ Κοντογκμπιά)

Έμπολι-Γιουβέντους 1-3
(19’ Μακαρόν – 32’ Μάντζουκιτς, 38’ Εβρά, 84’ Ντιμπαλά)

Φροζινόνε-Τζένοα 2-2
(31’ Μπλάντσαρντ, 38’ Ντιακιτέ – 6’ Παβολέτι, 75’ Γκάκπε)

Παλέρμο-Κιέβο 1-0
(71’ Τζιλαρντίνο)

Ρόμα-Λάτσιο 2-0
(10’ πεν. Τζέκο, 62’ Ζερβινιό)

Σασουόλο-Κάρπι 1-0
(28’ Σανσόν)

Νάπολι-Ουντινέζε (19:00)
Σαμπντόρια-Φιορεντίνα (21:45)


Η επόμενη αγωνιστική (13η)

Σάββατο, 21/11

Μπολόνια-Ρόμα (19:00)
Γιουβέντους-Μίλαν (21:45)

Κυριακή, 22/1 (16:00)

Ουντινέζε-Σαμπντόρια (13:30)
Αταλάντα-Τορίνο
Κάρπι-Κιέβο
Φιορεντίνα-Έμπολι
Τζένοα-Σασουόλο
Λάτσιο-Παλέρμο
Βερόνα-Νάπολι
Ίντερ-Φροζινόνε (21:45)? *Πηγή: sport-fm.gr*

Ντόρτμουντ σαν… αΡΟΥΡαίος!!

Όλο πονηριά και με δολοφονικό ένστικτο έβαψε στα κιτρινόμαυρα το Ρουρ. Στο «Signal Iduna» η Ντόρτμουντ έδειξε στη Σάλκε ποιος είναι το αφεντικό της κοιλάδας, 3-2, και συνεχίζει να κυνηγά την Μπάγερν.

Ντόρτμουντ σαν… αΡΟΥΡαίος
Το αφεντικό στην κοιλάδα του Ρουρ λέγεται Μπορούσια Ντόρτμουντ. Οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν 3-2 στο ντέρμπι με την Σάλκε στο κατάμεστο «Signal Iduna Park», στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Bundesliga.

Ισορροπημένο παιχνίδι στην Βεστφαλία με τους γηπεδούχους να ανοίγουν στο σκορ με την συμπλήρωση 30λεπτών, όταν ο Καγκάβα «χώθηκε» ανάμεσα στο αμυντικό δίδυμο της Σάλκε και με παλικαρίσια κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Η χαρά… κράτησε μόλις τρία λεπτά, καθώς ο Σανέ εξέθεσε την αντίπαλη άμυνα και σέρβιρε στον Χούντελαρ (33’) το 1-1. Το ημίχρονο έκλεισε ιδανικά για τους παίκτες του Τούχελ, καθώς πήραν εκ νέου το προβάδισμα με κεφαλιά του Γκίντερ (43’), έπειτα από κόρνερ του Μχιταριάν.

Με φόρα και στο δεύτερο 45λεπτο μπήκε η Ντόρτμουντ, με τον Ομπαμεγιάνγκ να κάνει το 3-1 και να φέρνει την ομάδα του αγκαλιά με τη νίκη. Το ντέρμπι πήρε «φωτιά» στο 71ο λεπτό, όταν και ο Χούντελαρ με το δεύτερό του γκολ έβαλε και πάλι στο ματς του «βασιλικούς μπλε». Το «Signal Iduna Park» λίγο έλειψε να παγώσει στο 79’ όταν ο Χότζμπεργκ είδε το δυνατό σουτ που επιχείρησε να βρίσκει στο δοκάρι έπειτα και από την παρέμβαση του Μπουρκί.

Έτσι, η Ντόρτμουντ παρέμεινε στη 2η θέση και στο -5 από την πρωτοπόρο, Μπάγενρ, ενώ διεύρυνε την εντός έδρας παράδοση στα ντέρμπι της κοιλάδας (23-16-11).


Αναλυτικά το πρόγραμμα της ενδέκατης αγωνιστικής

Παρασκευή 6/11
Ανόβερο-Χέρτα 1-3
(70' πεν. Κιγιοτάκε - 33' 60' 87' πεν. Καλού)

Σάββατο 7/11 (16.30)

Μπάγερν-Στουτγκάρδη 4-0
(11’ Ρόμπεν, 17’ Κόστα, 37’ Λεβαντόφσκι, 40’ Μούλερ)

Λεβερκούζεν-Κολωνία 1-2
(33’ Τσιτσρίτο - 17’, 72’ Μαρό)

Γκλάντμπαχ-Ίνγκολσταντ 0-0

Χόφενχαϊμ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 0-0

Μάιντς-Βόλφσμπουργκ 2-0
(31' Ντε Μπλάσις, 75' Μαλί)

Ντάρμσταντ-Αμβούργο 1-1
(47' Χέλερ - 29' πεν. Λασόγκα)

Κυριακή 8/11

Ντόρτμουντ-Σάλκε 3-2
(30' Kαγκάβα, 43' Γκίντερ, 47' Ομπαμεγιάνγκ - 33', 71' Χούντελαρ)

Άουγκσμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (13η)

Παρασκευή 20/11
Αμβούργο-Ντόρτμουντ (21.30)

Σάββατο 21/11 (16.30)
Γκλάντμπαχ-Ανόβερο
Βόλφσμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης
Στουτγκάρδη-Άουγκσμπουργκ
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Λεβερκούζεν
Κολωνία-Μάιντς
Σάλκε-Μπάγερν Μονάχου 19:30

Κυριακή 22/11
Χέρτα Βερολίνου-Χόφενχαϊμ 16:30
Ίνγκολσταντ-Ντάρμσταντ (18:30)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στο ντέρμπι θυμήθηκε ποια είναι!! (pics/vids)

Σε μια χρονιά που μοιάζει εφιαλτική η Σταντάρ Λιέγης ξύπνησε στο κλάσικο και επικράτησε 1-0 της Άντερλεχτ.Παράπονα για την διαιτησία και απ’ τις δύο ομάδες.Δεν μέτρησε κανονικό γκολ των φιλοξενούμενων

Στο ντέρμπι θυμήθηκε ποια είναι! (pics/vids)
Έπρεπε να έρθει το πρώτο ντέρμπι της σεζόν για να ξυπνήσει η Σταντάρ Λιέγης, που επιβλήθηκε 1-0 της Άντερλεχτ στην 15η αγωνιστική της Jupiler League.

Η σεζόν για την ομάδα της Λιέγης δεν ξεκίνησε καλά, όμως στο μεγάλο ντέρμπι του Βελγίου εμφανίστηκε όπως πρέπει, με τον κόσμο της να δίνει φοβερή ώθηση απ’ την εξέδρα, κόντρα στην «αιώνια» αντίπαλο.

inner



Το μοναδικό γκολ του ματς πέτυχε στο τέταρτο μόλις λεπτό του ματς ο Λέγκαρ, μετά από φοβερή ασίστ του Νόκερτ που «χόρεψε» την άμυνα της Άντερλεχτ.



Έντονα παράπονα απ’ τους φιλοξενούμενους, καθώς το γκολ του Ντεφούρ δεν μέτρησε λανθασμένα ως οφσάιντ, ενώ παράπονα είχε και η Σταντάρ, η οποία ζήτησε αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα μετά από σκληρό μαρκάρισμα του Ζιλέτ και πέναλτι σε φάουλ του Καρά στην αμέσως επόμενη φάση.

inner

Αναλυτικά η 15η αγωνιστική:

Παρασκευή 6/11
Μουσκρόν-Ζούλτε Βάρεγκεμ 2-2
(38’ πεν. Χάμπερτ, 83’ Βακάρο – 67’ Λέγε, 81’ Ανέκε)

Σάββατο 7/11
Οστάνδη-Λέουβεν 3-0
(23’ Φαντεντρίσχε, 38’ Μουζόν, 58’ Γκόι)

Λόκερεν-Σιντ Τρούιντεν 1-1
(70’ Μίριτς – 90+3’ αυτ. Βερούλστ)

Μπέβερεν-Βέστερλο 2-2
(63’ Λανζίλ, 87’ Γκανό – 42’, 57’ Γκουνόνγκεμπε)

Κόρτραϊκ-Μαλίν 1-0
(30’ Τομάσεβιτς)

Κυριακή 8/11
Σταντάρ Λιέγης-Άντερλεχτ 1-0
(4’ Λέγκερ)
Κλαμπ Μπριζ-Γκενκ (19.00)
Γάνδη-Σαρλερουά (21.00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Αλαφούζος: «Το πρωτάθλημα θα κριθεί στα δικαστήρια»»

Ο Γιάννης Αλαφούζος μίλησε για τον Αντρέα Σταματσιόνι, ενώ παράλληλα άφησε αιχμές για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος. «Υπάρχει συστηματική αλλοίωση. Το πρωτάθλημα θα κριθεί στα δικαστήρια» τόνισε.

Αλαφούζος: «Το πρωτάθλημα θα κριθεί στα δικαστήρια»»
Στο περιθώριο της παρουσίασης του νέου τεχνικού του Παναθηναϊκού, Αντρέα Στραματσιόνι, ο Γιάννη Αλαφούζος έκανε λόγο για συστηματική αλλοίωση του πρωταθλήματος. Ενός πρωταθλήματος που όπως είπε θα κριθεί στα δικαστήρια.

«Το πρωτάθλημα θα κριθεί στα δικαστήρια. Με τις συνθήκες που διεξάγεται στην Ελλάδα το πρωτάθλημα δεν μπορούμε να το κερδίσουμε στο γήπεδο. Υπάρχει συστηματική αλλοίωση που δεν πρόκειται να αλλάξει. Από την πρώτη στιγμή στόχος μας είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη, και η πολιτεία να πάρει τα μέτρα της. Τότε ο Παναθηναϊκός όπως και η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ θα μπορούν να κερδίσουν το πρωτάθλημα».

Για τον Αντρέα Σταματσιόνι ο Γιάννης Αλαφούζος είχε να πει τα εξής:

«Γνωρίζετε τον καινούργιο μας προπονητή τον κύριο Στραματσιόνι. Η επιλογή του έγινε με βάση το πλάνο μας που έχει ξεκινήσει από το 2013, ενώ ταιριάζει απολύτως με τη φιλοσοφία μας. Αυτή είναι να εξελλίσουμε νέους Έλληνες ποδοσφαιριστές και όχι μόνο, να εκμεταλλευόμαστε έμπειρους παίκτες που φέρνουμε στην Ελλάδα λόγω του μεγάλου ονόματος της ομάδας. Ο κύριος Στραματσιόνι έχει ακριβώς την ίδια φιλοσοφία με εμάς έχει δουλέψει σε μεγάλες ακαδημίες όπως της Ρόμα και της Ίντερ ενώ παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει παραστάσεις από μεγάλες ομάδες στο δύσκολο πρωτάθλημα της Ιταλίας.

Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε τη συνεργασία μας με τον κύριο Στραματσιόνι. Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω και δημοσίως τον Γιάννη Αναστασίου. Θεωρώ απολύτως επιτυχημένο το έργο του, φυσικά και έγιναν λάθη αλλά είναι μέσα στη ζωή.

Πλέον γυρίζουμε σελίδα και μπαίνουμε στη νέα μας εποχή».

Περήφανος και… πεινασμένος ο Στραματσιόνι!!


Ανυπόμονος για το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του παρουσιάστηκε ο Αντρέα Στραματσιόνι που ανέλαβε και επίσημα τον Παναθηναϊκό. Ταύτιση απόψεων και φιλοσοφίας τα «κλειδιά» που έφεραν το deal!

Περήφανος και… πεινασμένος ο Στραματσιόνι!

Ο Ιταλός προπονητής έδειξε ιδιαίτερα κολακευμένος με το νέο κεφάλαιο που ανοίγεται μπροστά του, δεν θέλησε να δώσει «βαρύγδουπες» υποσχέσεις και ξεκαθάρισε πως η ταύτιση απόψεων και η κοινή πλεύση με τους ανθρώπους της ομάδας, τον έφεραν ουσιαστικά στην Ελλάδα!

Αναλυτικά οι πρώτες δηλώσεις Στραματσιόνι ως προπονητής του Παναθηναϊκού:

«Είμαι χαρούμενος και περήφανος που αναλαμβάνω τον Παναθηναϊκό. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της ομάδας για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Τόσο ο πρόεδρος, όσο και οι διευθυντές του συλλόγου. Ανυπομονώ να δουλέψω για τον Παναθηναϊκό. Μιλήσαμε με την… ίδια γλώσσα εξ’ αρχής, είχαμε από την πρώτη στιγμή την ίδια φιλοσοφία, είναι μια ευκαιρία για μένα ο Παναθηναϊκός. Μου άρεσε το πρότζεκτ που μου παρουσιάστηκε και γι’ αυτό αποδέχθηκα την πρόταση. Επαναλαμβάνω πως είμαι περήφανος που βρίσκομαι εδώ».

Μου αρέσει πολύ η πόλη. Είμαι απ’ τη Ρώμη που… μοιάζει με την Αθήνα. Είμαι στο σωστό μέρος για να δουλέψω και να αποδείξω σε αυτούς που με επέλεξαν πως είμαι ικανός για τις απαιτήσεις που υπάρχουν.

Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Έχω παρακολουθήσει κάποια παιχνίδια της ομάδας, όχι όλα, αλλά από σήμερα θα αφοσιωθώ στη δουλειά. Θα μάθω πολλά περισσότερα. Άλλωστε δεν υπάρχει χρόνος, καθώς ακολουθεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό σημαντικό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Δεν θα χρειαστεί να αλλάξω πολλά, σέβομαι τη δουλειά που έκανε ο προκάτοχός μου. Ο Παναθηναϊκός με έφερε για τις ιδέες μου, γι τη φιλοσοφία μου και αυτό θα προσπαθήσω να κάνω, βάζοντας τα δικά μου στοιχεία στην ομάδα.

Δεν θέλω να δώσω υποσχέσεις, δεν το κάνω γενικά. Το μόνο για το οποίο δεσμεύομαι είναι πως θα δώσω τα πάντα, τον καλύτερο μου εαυτό. Ήρθα κατά τη διάρκεια της σεζόν κι αυτό είναι δύσκολο, καθώς δεν υπάρχει χρόνος, όμως έτσι είναι αυτή η δουλειά. Πρέπει να προετοιμαστούμε γρήγορα για το μεγάλο ντέρμπι που ακολουθεί.

Ήμουν νέος όταν ξεκίνησα την προπονητική. Απέκτησα μεγάλη εμπειρία ως τεχνικός των Ίντερ και Ουντινέζε και αυτή θα προσπαθήσω να μεταφέρω και στον Παναθηναϊκό. Θα δώσω όλη μου την ενέργεια για να κάνω το καλύτερο δυνατό για τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του».*Πηγή: sport-fm.gr*

Παπαδόπουλος: «Το παλέψαμε»


Ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του Ηρακλή, παρά την ήττα από τον Ολυμπιακό, παρουσιάστηκε ο Νίκος Παπαδόπουλος. Τι είπε για την ιδιαίτερη φετινή χρονιά και τον παίκτη παράδειγμα

Παπαδόπουλος: «Το παλέψαμε»
Μπορεί ο Ηρακλής να ηττήθηκε 2-0 στο «Καραϊσκάκη», όμως ο Νίκος Παπαδόπουλος αναγνωρίζοντας την ποιότητα του Ολυμπιακού, εμφανίστηκε ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές από την προσπάθεια των παικτών του.

Ο τεχνικός του «Γηραιού», στη συνέντευξη Τύπου, τόνισε πως στόχος της ομάδας του είναι η εδραίωση στην κατηγορία έπειτα από την ταλαιπωρία των τελευταίων χρόνων, ενώ αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στην απόδοση του Σαραμαντά.

Αναλυτικά:

Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: «Καταρχήν να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη του. Εμείς κοιτάξαμε να τον περιορίσουμε μήπως και σκοράραμε και να πάρουμε κάτι από το ματς. Το παλέψαμε. Αφού χάσαμε μία ευκαιρία δεχθήκαμε το 1ο γκολ σε έναν αγώνα με έναν πολύ ποιοτικό αντίπαλο. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Η νίκη του ήταν δίκαιη».

Την διαφορά των 2 ομάδων: «Το ότι υπάρχει διαφορά ποιότητας είναι γνωστό. Στόχος μας είναι η σταθεροποίηση στην κατηγορία μετά από τόσα χρόνια ταλαιπωρίας ως ομάδα. Να δώσουμε ευκαιρίες σε νέα παιδιά και μετά να δούμε την άλλη χρονιά. Θα είναι δύσκολη η σεζόν φέτος αλλά είμαι εδώ για να δουλεύω, να προσπαθώ και να παλεύω».

Το αποτέλεσμα και το τι κερδίζει ο Ηρακλής: «Το αποτέλεσμα είναι αρνητικό. Δεν είναι θετικό σίγουρα. Αυτό που κερδίζουμε σίγουρα είναι οι εμπειρίες. Ο καθρέφτης είναι το γήπεδο. Θα αναφερθώ σε ένα παιδί. Ο Σαραμαντάς δίνει και την ψυχή του αν και δεν έχει εμπειρία. Τέτοια παιδιά θέλουμε».

Τον Ολυμπιακό και την δουλειά του Μάρκο Σίλβα: «Η ποιότητα του Ολυμπιακού φαίνεται. Έχει ποιοτικό ρόστερ και αυτό φαίνεται όταν μένει εκτός 11άδας ένας παίκτης όπως ο Καμπιάσο. Ο συνάδελφός μου έχει δείξει την δουλειά του. Δεν είναι τυχαία η πορεία του. Είναι πολύ ευχάριστο για εμάς τους Έλληνες προπονητές να έρχονται καλοί προπονητές από το εξωτερικό εδώ και να δουλεύουν».

Δεν... πέταξε ο Άγιαξ!! (video)

Από έναν βαθμό (1-1) πήραν Φέγενορντ και Άγιαξ στο ολλανδικό κλάσικο, με τον Αίαντα να χάνει ευκαιρία να αυξήσει την διαφορά του απ' την Αϊντχόφεν. Φανταστική ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι γηπεδούχοι.

Δεν... πέταξε ο Άγιαξ (video)
Ισόπαλοι έμειναν Φέγενορντ και Άγιαξ στο παραδοσιακό ντέρμπι του ολλανδικού πρωταθλήματος που έγινε στην δωδέκατη αγωνιστική, με τους οπαδούς των γηπεδούχων να δημιουργούν φανταστική ατμόσφαιρα.

Οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1 στο Ρότερνταμ, με τον Άγιαξ να χάνει μεγάλη ευκαιρία να απομακρυνθεί απ’ τον δεύτερο, ενώ η Φέγενορντ έμεινε δυνατά στο παιχνίδι της κορυφής.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 38’ με τον φαν Μπικ, όμως ο Κλαασεν στο 59’ διαμόρφωσε το τελικό 1-1, ενώ ο Άγιαξ είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία να πάρει το ματς, λίγα λεπτά αργότερα.

Παρόλα αυτά, ο Αίαντας κράτησε σταθερά τη θέση του στην κορυφή, με την Αϊντχόφεν όμως να τον πλησιάζει στους δύο βαθμούς, ενώ έναν βαθμό λιγότερο έχει η Φέγενορντ που βρίσκεται στην τρίτη θέση.







Αναλυτικά η 13η αγωνιστική:
Παρασκευή 6/11
Ρόντα-Ντεν Χάαγκ 1-1
(11’ φαν Χίφτ – 41’ Χάβεναρ)

Σάββατο 7/11
Τβέντε-Χέρενφεν 1-4
(64’ Ζίγεχ – 6’ Σλάγκφιρ, 40’ Οτιγκμπά, 78’ αυτ. Άντερσεν, 85’ Λάρσον)

Ναϊμέγκεν-Ντε Γκράαφστσαπ 2-0
(32’ πεν. 81’, Σάντος)

Βίλεμ-Εξέλσιορ 2-3
(1’ Ζίβκοβιτς, 20’ Βούιτενς – 3’ φαν Φερτ, 29’ πεν. Στανς, 57’ φαν Μίχεμ)

Τσβόλε-Χέρακλες 1-1
(90+4’ Νάιλαντ – 17’ Βέγκχορστ)

Κυριακή 8/11
Αϊντχόφεν-Ουτρέχτη 3-1
(2’ Μορένο, 58’ Αρίας, 72’ ντε Γιονγκ - 49’ Ράμσελαρ)

Καμπούρ-Χρόνιγνκεν 2-2
(9', 13' Μπάρτο - 52' Κάπελχοφ, 58' Ντροστ)

Φέγενορντ-Άγιαξ 1-1
(38' φαν Μπικ - 59' Κλαασεν)

Φίτεσε-Άλκμααρ

Η επόμενη (14η) αγωνιστική:
Σάββατο 21/11
Άλκμααρ-Χέρενφεν (19.30)
Ρόντα-Τσβόλε
Άγιαξ-Καμπούρ (20.45)
Βίλεμ-Αϊντχόφεν (21.45)
Ντε Γκράαφστσαπ-Χρόνινγκεν

Κυριακή 22/11
Χέρακλες-Εξέλσιορ (13.30)
Φέγενορντ-Τβέντε (15.30)
Ναϊμέγκεν-Ουτρέχτη
Ντεν Χάαγκ-Φίτεσε (17.45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Στο… χωριό είναι αλλιώς!!

Μπλόκο, 0-0, στο «Villa Park» για την Μάντεστερ Σίτι. Η Άστον Βίλα ήταν «βράχος» στο ντεμπούτο του Ρεμί Γκαρντ, και οι «χωριάτες» έδωσαν πάσα… κορυφής στην Άρσεναλ, αν νικήσει την Τότεναμ στο ντέρμπι.

Στο… χωριό είναι αλλιώς!
Τέλος στο σερί της Μάντσεστερ Σίτι (είχε 2/2) μπήκε στο «Villa Park». Η Άστον Βίλα δεν λύγισε απ’ τους «πολίτες», που κόλλησαν στο 0-0 στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Premier League.

Οι παίκτες παρότι είχαν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες στο παιχνίδι δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο γκολ και η ομάδα του Ρεμί Γκαρντ, που έκανε το ντεμπούτο του στον πάγκο, κράτησε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα τον βαθμό της ισοπαλίας.

Έτσι, μπορεί η Σίτι να παρέμεινε στην κορυφή, όμως δίνεται την ευκαιρία στην Άρσεναλ, που αντιμετωπίζει εντός έδρας στο λονδρέζικο ντέρμπι την Τότεναμ, να την προσπεράσει αν φτάσει στη νίκη.

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής

Σάββατο, 7/11 (17:00)

Μπόρνμουθ-Νιούκαστλ 0-1
(27’ Πέρεθ)

Λέστερ-Γουότφορντ 2-1
(52’ Καντέ, 66’ πεν. Βάρντι - 75’ πεν. Ντίνι)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Μπρομ 2-0
(52’ Λίνγκαρντ, 90’+1’ πεν. Μάτα)

Νόριτς-Σουόνσι 1-0
(70’ Χόουσον)

Σάντερλαντ-Σαουθάμπτον 0-1
(69’ πεν. Τάντιτς)

Γουέστ Χαμ-Έβερτον 1-1
(30’ Λαντσίνι - 43’ Λουκάκου)

Στόουκ-Τσέλσι 1-0
(53’ Αρναούτοβιτς)

Κυριακή, 8/11

Άστον Βίλα-Μάντσεστερ Σίτι 0-0

Άρσεναλ-Τότεναμ (18:00)
Λίβερπουλ-Κρίσταλ Πάλας (18:00)


Η επόμενη αγωνιστική (13η)

Σάββατο, 21/11 (17:00)

Γουότφορντ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (14:45)
Τσέλσι-Νόριτς
Έβερτον-Άστον Βίλα
Νιούκαστλ-Λέστερ
Σαουθάμπτον-Στόουκ
Σουόνσι-Μπόρνμουθ
Γουέστ Μπρομ-Άρσεναλ
Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ (19:30)

Κυριακή, 22/11

Τότεναμ-Γουέστ Χαμ (18:00)

Δευτέρα, 23/11

Κρίσταλ Πάλας-Σάντερλαντ 22:00 *Πηγή: sport-fm.gr*

Χαλκιάς και Κάκος για πόστο στον ΠΑΟΚ!

Συζητήσεις με τον Ιβαν Σαββίδη είχαν στην Τούμπα οι Κώστας Χαλκιάς και Τάσος Κάκος. Έντονη φημολογία ότι ετοιμάζονται να αναλάβουν πόστο στην ομάδα.

Χαλκιάς και Κάκος για πόστο στον ΠΑΟΚ

Στην ουσία αυτός που θα επιλεγεί θα είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον Φρανκ Άρνεσεν και του αγωνιστικού τμήματος.

Η παρουσία στην Τούμπα για τον αγώνα με τον Πανθρακικό, του Τάσου Χαλκιά αλλά και του Τάσου Κάκου που μίλησαν και οι δύο με τον Ιβάν Σαββίδη (ο πρώην διαιτητής μάλιστα έφτασε στο γήπεδο μαζί με τον ιδιοκτήτη της ομάδας), τους κάνει αυτή τη στιγμή τους πρώτους υποψήφιους για τη συγκεκριμένη θέση.

Δεν αποκλείεται μάλιστα και οι δύο να προορίζονται για πόστο στην ομάδα, αλλά αυτό είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ώρες. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στον… αυτόματο ο Άρης!!

Μπορεί να δυσκολεύτηκε, μπορεί η Κοζάνη να του έβαλε δύσκολα, ωστόσο ο Άρης «λυτρώθηκε» προς το τέλος, επικράτησε 1-0 και συνεχίζει «ατσαλάκωτος» την προέλασή του στην κορυφή.

Στον… αυτόματο ο Άρης!
Ασταμάτητος προχωρά προς τον στόχο της ανόδου στη Football League ο Άρης.

Μπορεί να τα βρήκε «μπαστούνια», ωστόσο η ομάδα του Αναστόπουλου βρήκε τον τρόπο στο τελευταίο 20λεπτο να κάμψει την αντίσταση της Κοζάνης και να φύγει με το διπλό (1-0).

Κάπως έτσι πέτυχε την έβδομη νίκη της σε οκτώ αγώνες, παραμένει στην κορυφή του πρώτου ομίλου και έχει και μια απόσταση ασφάλειας (4 βαθμών) από τη δεύτερη Δόξα Δράμας.

Οι Θεσσαλονικείς ήταν το αφεντικό του αγώνα εξ’ αρχής, πίεζαν για το γκολ, αλλά δεν μπορούσαν να διασπάσουν την διπλή ζώνη άμυνας των γηπεδούχων. Απειλούσαν ουσιαστικά με σουτ έξω από την περιοχή, αλλά οι Τάτος, Καπνίδης και Πόι δεν μπορούσαν να βρουν στόχο.

Στο 53’ ο Καπνίδης είχε μεγάλη ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στον Άρη, ωστόσο η κεφαλιά του σταμάτησε στο δοκάρι. Ο «αλενατόρε» με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα έριξε στο ματς Νλουντούλου, Κυβελίδη και δικαιώθηκε για την… επιθετική νότα που έδωσε στην ομάδα του.

Η πίεση αυξήθηκε και τελικά λύθηκε ο γόρδιος δεσμός στο 72’. Τότε που ο Τάτος έκανε ωραία σέντρα και ο Νλουντούλου από κοντά έγραψε με κεφαλιά το 0-1. Ένα σκορ που δεν άλλαξε ως το τέλος με την Κοζάνη να μην απειλεί καθόλου τον Άρη, ο οποίος απέδρασε δύσκολα, αλλά πήρε αυτό που χρειαζόταν.

ΚΟΖΑΝΗ: Νομικός, Ηλίας, Τραυλός, Μπιμπίρης, Αλιατίδης, Τσισκόπουλος, Χαματάϊ, Ταχιάς, Πασχάλης (76΄Αλμπάνης),Πετράκος (65΄Βαρότσης), Δούμας (59΄Παπαδόπουλος)

ΑΡΗΣ: Tζινάρ, Καλογέρης, Ιντζίδης, Ρόβας, Μελισσάς, Μπράβο, Πόι (61΄Ν΄Λουντούλου), Καζναφέρης, Καπνίδης (61΄Κυβελίδης), Τάτος, Ντούνης (84΄Κωνσταντινίδης) *Πηγή: sport-fm.gr*

Come back για... κορυφή τα Τρίκαλα!!


Άνετα ξεπέρασαν την πρώτη φετινή ήττα τα Τρίκαλα, που επέστρεψαν στις νίκες, επικρατώντας 1-0 του Πανελευσινιακού και ανέβηκαν στην 2η θέση της Football League. Νικηφόρο ντεμπούτο Τεννέ στον Απόλλωνα.

Come back για... κορυφή τα Τρίκαλα
Δεν επηρεάστηκαν απ’ την ήττα της περασμένης εβδομάδας τα Τρίκαλα που επιβλήθηκαν 1-0 του Πανελευσινιακού στην έβδομη αγωνιστική της Football League.

Η ομάδα του Κώστα Παναγόπουλου είχε τον έλεγχο του ματς και τις ευκαιρίες για να σκοράρει, όμως τελικά το κατάφερε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Δουκάκης από φάουλ του Παληγεώργου, ο οποίος μάλιστα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 38’.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κουσκουνάς, που χάρισε στην ομάδα του το τρίποντο που την ανέβασε στην δεύτερη θέση, τρεις βαθμούς πίσω απ’ την ΑΕΛ.

Επιστροφή στις νίκες πανηγύρισε και ο Απόλλωνας, ο οποίος στο ντεμπούτο του Μπάμπη Τεννέ στον πάγκο επιβλήθηκε 3-0 του Εργοτέλη.

Η Ελαφρά ταξιαρχία επέστρεψε στα τρίποντα μετά τη νίκη της πρεμιέρας, αφού στην πορεία μέτρησε τέσσερις ισοπαλίες και μια ήττα.

Από έναν βαθμό πήραν Αχαρναϊκός και Καλλιθέα στο μεταξύ τους ντέρμπι, αφού έμειναν ισόπαλοι (1-1). Ο Κωστόπουλος άνοιξε το σκορ στο 31’ για την ομάδα του Μενιδίου, ενώ η Καλλιθέα ισοφάρισε στο 40’ με τον Αρναρέλλη. Η αποβολή του Λεβέντη, όμως, στο 63’ έκανε δύσκολη την αποστολή των φιλοξενούμενων που τελικά κατάφεραν να κρατήσουν το «Χ» παρά την υπεροχή των γηπεδούχων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της έβδομης αγωνιστικής

Παρασκευή 6/11

Κισσαμικός – ΑΕΛ 2-2

Σάββατο 7/11

Πανσερραϊκός – Αναγέννηση Καρδίτσας 2-0
( 34’, 63’ Φουρτάδο)

Ζάκυνθος – Κέρκυρα 1-1
(23’ Ναζίμ – 70’ Καμπάνταης)

Χανιά – Παναχαϊκή 2-0
(29’ Γκέτσιος, 65’ Δεινόπαπας)

Κυριακή 8/11

Πανελευσινιακός – Τρίκαλα 0-1
(38’ Κουσκουνάς)

Απόλλων – Εργοτέλης 3-0
(45’ Φαρινόλα, 65’, 90+2’ Τζιόρας)

Αγροτικός Αστέρας – Λαμία 0-0

Αχαρναϊκός – Καλλιθέα 1-1
(32’ Κωστόπουλος – 40’ Αρναρέλης)

Δευτέρα 9/11 (18:00)
Ολυμπιακός – Βόλου – Παναιγιάλειος

Η επόμενη (8η) αγωνιστική:
Λάρισα-Αγροτικός Αστέρας
Απόλλων Σμύρνης-Πανελευσινιακός
Τρίκαλα-Πανσερραϊκός
Εργοτέλης-Ολυμπιακός Βόλου
Αναγέννηση Καρδίτσας-Ζάκυνθος
Παναχαϊκή-Αχαρναϊκός
Λαμία-Καλλιθέα
Παναιγιάλειος-Κισσαμικός
Κέρκυρα-ΑΟΧ *Πηγή: sport-fm.gr*

Αποθέωση για Μάρκο Σίλβα!!

Αυτός είναι ο «αρχιτέκτονας» του φετινού Ολυμπιακού, αυτόν αποθέωσε ο κόσμος της ομάδας με τη λήξη του ματς κόντρα στον Ηρακλή!

Αποθέωση για Μάρκο Σίλβα
Την ελάχιστη αναγνώριση για το μέχρι τώρα έργο που έχει παρουσιάσει στον Ολυμπιακό έλαβε ο Μάρκο Σίλβα.

Με τη λήξη του ματς απέναντι στον Ηρακλή –όπου οι Πειραιώτες έκαναν το 10/10 φέτος στη Σούπερ Λίγκα, ο κόσμος φώναξε ρυθμικά το όνομα του Πορτογάλου τεχνικού.

Το «Μάρκο Σίλβα οε, οε, οε» δόνησε για μερικά δευτερόλεπτα το «Γ. Καραϊσκάκης», με τους φίλους των ερυθρολεύκων να αποδίδουν τα εύσημα που δικαίως αναλογούν στον φετινό «αρχιτέκτονα» της ομάδας. Τόσο για τις εντός συνόρων επιτυχίες, όσο φυσικά και για αυτά που έχει πετύχει στο Champions League.

Διότι ομολογουμένως ο φετινός Ολυμπιακός είναι καθαρά δικό του «δημιούργημα»…
*Πηγή: sport-fm.gr*