Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Οι ειδικοί μας «συστήνουν» τον Στραματσιόνι!!

Άψογος στην τακτική, με ξεκάθαρες ιδέες, ταλαντούχος και απόλυτα προσεκτικός στις λεπτομέρειες. Αυτά λένε για τον Αντρέα Στραματσιόνι γνωστές προσωπικότητες του ποδοσφαίρου.

Οι ειδικοί μας «συστήνουν» τον Στραματσιόνι
Ο Αντρέα Στραματσιόνι βρίσκεται στην Ελλάδα από το Βράδυ του Σαββάτου για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Παναθηναικού.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει βρεθεί στους πάγκους δύο μεγάλων ομάδων στην Ιταλία, Ίντερ και Ουντινέζε, με τα αποτελέσματα να μην είναι αυτά που ήθελε ο ίδιος και ίσως με τις συνθήκες να μην λειτουργούν υπέρ του, αφού ανέλαβε σε μεταβατική περίοδο και για τους δύο.

Με το δείγμα γραφής του να είναι αρκετά μικρό, έχει σημασία να δει κανείς και τι έχουν πει για αυτόν κατά καιρούς μεγάλες προσωπικότητες του ιταλικού ποδοσφαίρου και όχι μόνο, αφού μπορεί να εξαχθεί και ένα συμπέρασμα για τους λόγους για τους οποίους του εμπιστεύτηκαν αυτά τα δύο μεγάλα «καράβια».

Μοράτι: «Άψογος στην τακτική»

Πρώτος δεν θα μπορούσε παρά να αναφερθεί ο άνθρωπος που τον εμπιστεύτηκε όσο κανείς άλλος και τον έριξε απ’ ευθείας στα βαθιά, όταν ο Στραματσιόνι ήταν μόλις 36 ετών και ανέλαβε την Ίντερ, κατόπιν προσωπικής του απόφασης. Ο λόγος φυσικά για τον Μάσιμο Μοράτι που κόντρα σε όλα τα προγνωστικά του έδωσε τα «κλειδιά» της ομάδας και τον υπερασπίστηκε, όταν όλοι ρωτούσαν το «γιατί».

«Θέλαμε κάτι καινούριο, κάτι που θα ταρακουνούσε τα δεδομένα. Τώρα θα ξέρουμε το πρωί που θα ξυπνάμε ότι θα υπάρχει κάτι νέο. Ο Στραματσιόνι είναι άψογος τακτικά και στις Ακαδημίες έκανε τρομερή δουλειά. Όταν ένας άνθρωπος έχει ταλέντο, το δείχνει και το έδειξε και στην παρουσίασή του. Τώρα αρχίζει το νέο μας project. Ο Στραματσιόνι δεν έχει όμως μόνο ταλέντο στην έκφραση, αλλά και στο ποδόσφαιρο κάτι που το έχει δείξει», ανέφερε ο Μάσιμο Μοράτι όταν παρουσίασε τον Ιταλό τεχνικό στην τεχνική ηγεσία των «νερατζούρι».

«Είναι σαν τον Μουρίνιο»

Όταν έχει περάσει ο Ζοσέ Μουρίνιο από τον πάγκο της Ίντερ και έχει καταφέρει σε δύο χρόνια να κατακτήσει ό,τι τίτλο κυκλοφορούσε στην Ευρώπη, τότε προφανώς οι «νερατζούρι» έψαχναν τον… νέο Ζοσέ Μουρίνιο.

«Μου θυμίζει τον Ζοσέ Μουρίνιο. Ελπίζω να μείνει για αρκετό καιρό. Αυτός ο τύπος μας έχει κάνει τρομερή εντύπωση. Είναι “οχυρωμένος” με τρομερό κίνητρο για να τα καταφέρει. Ελπίζω πολλοί μικροί να ανέβουν στην πρώτη ομάδα, ειδικά από τη στιγμή που ο Στραματσιόνι τους γνωρίζει πολύ καλά. Έχει το χάρισμα και είμαι πεπεισμένος ότι οι μέθοδοί θα αναγκάσουν και τους πιο έμπειρους παίκτες να τον σεβαστούν», ανέφερε εκείνες τις μέρες της πρόσληψης του Αντρέα Στραματσιόνι ο γενικός διευθυντής της Ίντερ, Ερνέστο Παολίλο και συμπλήρωσε:

«Σε ό,τι αφορά τη μελέτη των αντιπάλων, πραγματικά μου θυμίζει τον Μουρίνιο, αλλά προφανώς ο καθένας έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Τον βλέπω να δουλεύει με μεθοδικότητα σε συγκεκριμένες καταστάσεις. Δεν αφήνει τίποτα στην τύχη».

Πότσο: «Είναι τρομερός προπονητής, θα κάνει καριέρα»

Η θητεία του Αντρέα Στραματσιόνι ολοκληρώθηκε στην Ίντερ μέσα σε 14 μήνες και στη συνέχεια η Ουντινέζε τον υποδέχθηκε με ανοιχτές αγκάλες. «Είναι ιδεατή λύση. Ο καλύτερος που θα μπορούσαμε να πάρουμε», είχε πει εκείνες τις μέρες ο πρόεδρος της ομάδας, Τζιανπάολο Πότσο, αλλά μεγαλύτερη αξία έχουν τα λόγια του όταν ολοκληρώθηκε η συνεργασία τους.

«Θεωρώ ότι είναι ένας καταπληκτικός προπονητής, έχει κάνει τρομερή δουλειά στην Ούντινε, αλλά η δουλειά του προπονητή δεν είναι τόσο απλή. Χρειάζεται ωριμότητα, που μπορεί να αποκτηθεί με την πάροδο του χρόνου. Σίγουρα θα κάνει καριέρα, είναι νέος και έκανε καλή δουλειά».

«Ύμνοι» Ζανέτι!

Πέρα όμως από τα λόγια διοικούντων και λοιπών παραγόντων, μεγαλύτερη αξία έχουν τα λεγόμενα παικτών όπως του «θρύλου» Χαβιέ Ζανέτι που πριν οριστικοποιηθεί η οριστική παραμονή του Στραματσιόνι στον πάγκο, ικέτευε ώστε να δοθεί στον τελευταίο η ευκαιρία του.

«Είναι καλός, ήρθε και ήταν απόλυτα ευθύς και ειλικρινής από την αρχή. Έχει ξεκάθαρες ιδέες, του αρέσει συγκεκριμένος τρόπος παιχνιδιού και τον στηρίζουμε όλοι. Αυτοί οι μήνες είναι απλά η αρχή για την καριέρα του. Είναι ταλαντούχος και απόλυτα προσεκτικός με τις λεπτομέρειες».

Τα καλύτερα λόγια είχε να πει και ο Αντόνιο Ντι Νατάλε που εκτός από τρομερή ποιότητα ως ποδοσφαιριστής, αποτελεί και τη ζωντανή ιστορία της Ουντινέζε.

«Έχουμε τρομερή σχέση και με ενοχλεί τα όσα γράφονται περί διαφωνιών. Πάντα δέχομαι τις επιλογές του και τον σέβομαι και ως προσωπικότητα και ως προπονητή. Θέλω κάποια στιγμή να ξαναδουλέψω μαζί του».

Το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να πλήξουμε από την παρουσία του 39χρονου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: