Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Τα δοκάρια από τη μία, ο Βερέμκο από την άλλη!!

Την αήττητη εκτός έδρας πορεία της συνέχισε η Βέροια αποσπώντας την ισοπαλία (1-1) κόντρα στο Λεβαδειακό. Δύο δοκάρια οι γηπεδούχοι, τρομερές επεμβάσεις από τον γκολκίπερ των γηπεδούχων, Βερέμκο.

Τα δοκάρια από τη μία, ο Βερέμκο από την άλλη!
Μπορεί να προηγήθηκε στο ματς, αλλά η Βέροια μόνο αδικημένη δεν μπορεί να αισθάνεται από το τελικό 1-1 και τον βαθμό της ισοπαλίας μέσα στην έδρα του Λεβαδειακού. Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο που οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν, η ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Μερεμπασβίλι (28’), αλλά μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη αυτή έπαιξε το λάθος του Μαχαίρα που ουσιαστικά έδωσε ασίστ στον Γεωργιανό.

Στο β' ημίχρονο ο Λεβαδειακός κυριάρχησε, είχε δύο δοκάρια κατάφερε να ισοφαρίσει με αυτογκόλ του Ναζλίδη, αλλά τελικά η Βέροια έχασε διπλή μεγάλη ευκαιρία να πανηγυρίσει μεγάλη νίκη.

Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν σε δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας ματς να πανηγυρίσουν το τρίποντο, ενώ οι φιλοξενούμενοι μπορεί να αγνοούν την εντός έδρας νίκη, αλλά παραμένουν αήττητοι εκτός έδρας.

Το ματς

Για ακόμα μία αγωνιστική η Βέροια του α’ ημιχρόνου απέδειξε ότι δεν παραμένει τυχαία αήττητη εκτός έδρας στη Super League, καθώς χάρη στην ποιότητα των ποδοσφαιριστών της, ειδικότερα από τη μεσαία γραμμή και μπροστά, επέβαλε το ρυθμό της και διατηρούσε πολύ εύκολα την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Παρ’ όλα αυτά, πέρα από το ότι κρατούσε τον Λεβαδειακό μακριά από την περιοχή της, δεν μπορούσε να φανεί απειλητική, όπως αντίστοιχα και οι γηπεδούχοι που φάνηκαν επηρεασμένοι ψυχολογικά από τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του Μιλιάζες στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τον Πορτογάλο να αποχωρεί βουρκωμένος με πρόβλημα στο γόνατο.

Ήταν φανερό ότι αν σημειωνόταν κάποιο γκολ, θα προερχόταν από λάθος αντιπάλου, παρά από δημιουργία και αυτό έγινε. Από ελεύθερο του Λόπεθ, η μπάλα έφτασε στο χώρο της μεσαίας γραμμής και ο Μαχαίρας που πήδηξε για κεφαλιά δεν υπολόγισε καθόλου σωστά. Η μπάλα από το κεφάλι του αμυντικού χαφ των Βοιωτών πήγε προς τα πίσω και ουσιαστικά αποτέλεσε ασίστ για τον Μερεμπασβίλι που από θέση τετ-α-τετ δεν είχε πρόβλημα να νικήσει στο 28’ τον Βερέμκο.

Αυτή ήταν η ιστορία του α’ μέρους, διότι στο β’ 45λεπτο ο Λεβαδειακός δεν είχε καμία σχέση με ό,τι είχε παρουσιάσει μέχρι εκείνο το σημείο. Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου παρουσιάστηκαν… φουριόζοι και στο 50’ είχαν προλάβει να χάσουν δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες.

Στο 47’ μετά από φάση διαρκείας, ο Μαχαίρας έβγαλε τη σέντρα, ο Γιακουμάκης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Ισπανός γκολκίπερ απέκρουσε με το ένα χέρι πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Σαν να μην έφτανε αυτή η ανεπανάληπτη ευκαιρία, ο Μάντζιος στο 49’ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο και μπλόκαρε ο Λόπεθ.

Στη συνέχεια, η Βέροια ισορρόπησε και παρά το γεγονός ότι άφησε την πρωτοβουλία στον Λεβαδειακό, είχε «οχυρωθεί» άριστα στον ανασταλτικό τομέα και δεν κινδύνευσε μέχρι το 75’, όταν και οι Βοιωτοί με μια στημένη φάση κατάφεραν να ισοφαρίσουν.

Ο Έλληνας επιθετικός μετά από κόρνερ του Φαβάλι έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και ο Ναζλίδης που είχε προσπαθήσει να αποκρούσει, την έστειλε άθελά του στα δίχτυα της ομάδας του.

Μάλιστα, στο επόμενο λεπτό ο Γιακουμάκης λίγο έλειψε να «γράψει» την ολική ανατροπή των Βοιωτών, αλλά το πολύ δυνατό σουτ που έπιασε χτύπησε στο δοκάρι και κατέληξε άουτ. Η Βέροια έδειχνε να βρίσκεται στα… σχοινιά, αλλά λίγο έλειψε να προκαλέσει «εγκεφαλικά», όταν στο 79’ έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία. Ο Μαγέφσκι έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Βερέμκο απέκρουσε, αλλά όχι σταθερά και ο Ναζλίδης στην επιστροφή της μπάλας νικήθηκε και πάλι από τον γκολκίπερ του Λεβαδειακού που ουσιαστικά διόρθωσε το δικό του λάθος.

Στα εναπομείναντα λεπτά, ο Λεβαδειακός έψαξε πιο… ζωηρά το γκολ της νίκης, αλλά τη μεγάλη ευκαιρία την έχασε η Βέροια στις καθυστερήσεις. Ο Μαραγκός έπιασε την κεφαλιά εντελώς αμαρκάριστος από το ύψος του πέναλτι, ο Βερέμκο απέκρουσε και στη συνέχεια ο Κόλα νικήθηκε από τους αμυντικούς του Λεβαδειακού που απομάκρυναν την μπάλα σε κόρνερ, με το 1-1 να είναι και το τελικό σκορ.



Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Βερέμκο - Στάθης, Τριποτσέρης, Ουόν, Μιλιάζες (8’ Μανωλάς) - Νικολάου, Μαχαίρας (70’ Ρομέου) – Μίνγκας (85’ Ντομοβτσίσκι), Φαβάλι, Γιακουμάκης - Μάντζιος.

Βέροια (Γιώργος Γεωργιάδης): Λόπεθ - Μαλόν, Πούγγουρας, Εντζεγκέλε, Γιαννούλης - Μαραγκός, Άρτσε – Ναζλίδης (86’ Όστοϊτς), Μαγέφσκι, Μερεμπασβίλι (59’ Γιουσούφ) – Καϊκούτ (69’ Κόλα)



Διαιτητής: Δημήτρης Θάνος
Α’ βοηθός: Κοσμάς Χαρίσης
Β’ βοηθός: Νικόλαος Κωτούλας
4ος διαιτητής: Ευάγγελος Γρατσάνης
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: