Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Παρελθόν ο Χατζάρας

Την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία του Πιερικού υπέβαλε ο Γιώργος Χατζάρας. Η διοίκηση της ομάδας της Κατερίνης έλυσε κοινή συναινέσει τη συνεργασία της με τον Έλληνα τεχνικό, τον οποίο θεωρούν ως το βασικό υπεύθυνο για τη μέτρια πορεία στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής

Ο Παράσχος στο τιμόνι του Πανιωνίου

Ο Γιώργος Παράσχος είναι από σήμερα ο νέος τεχνικός του Πανιωνίου. Ο Μακεδόνας τεχνικός, ο οποίος το πρωί της Κυριακής αποτέλεσε παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Ξάνθης, συμφώνησε με την ομάδα της Νέας Σμύρνης για 1,5 χρόνο. Ουσιαστικά επιστρέφει στον Πανιώνιο, καθώς τον περασμένο Φεβρουάριο είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία του, αλλά τότε η συνεργασία ολοκληρώθηκε μετά από δύο μήνες.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Ο Πανιώνιος ΓΣΣ ΠΑΕ ανακοινώνει την πρόσληψη του κ. Γιώργου Παράσχου στη θέση του προπονητή της ομάδας. Ο κ. Παράσχος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας 1,5 ετών με τον Πανιώνιο ΓΣΣ ΠΑΕ»

Νίκη με ανατροπή

Η αποδεκατισμένη ΑΕΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ από το εκπληκτικό φάουλ του Φραγκουλάκη στο 33', όμως κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ να επικρατήσει του Εργοτέλη με 3-1 (44' Καφές, 55' Μπλάνκο, 90'+3' Έντερ) και να επιστρέψει στις νίκες. Πρωταγωνιστής της νίκης του "δικεφάλου", ήταν ο... δεξιός εξτρέμ, Ίσμαελ Μπλάνκο!

Το ζητούμενο για την ΑΕΚ πριν την έναρξη του αγώνα με τον Εργοτέλη, ήταν η κατάκτηση των τριών βαθμών, προκειμένου να μη χάσει η "Ένωση" την "επαφή" της με τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και ενόψει της δύσκολης συνέχειας (με ΠΑΟΚ και Καβάλα εκτός έδρας, Ολυμπιακό στο "Σπύρος Λούης" και τον Ατρόμητο στο Περιστέρι).

Οι "οιωνοί" δεν ήταν καλοί για την ΑΕΚ, η οποία παρατάχθηκε με πολλές απουσίες και βρέθηκε πίσω στο σκορ λίγο μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα (33') από το εκπληκτικό φάουλ του Φραγκουλάκη. Ωστόσο για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα ο "δικέφαλος" κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και να φτάσει στην κατάκτηση των τριών βαθμών.

Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε μπόλικη δόση τύχης (σ. σ. στο γκολ του Καφέ) και ο Ίσμαελ Μπλάνκο. Ο Αργεντινός που αγωνίστηκε στη θέση που τον... καθιέρωσε πέρσι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, αυτή του δεξιού μεσοεπιθετικού, τα έκανε όλα. έβγαλε τη γλυκιά σέντρα από την οποία προήλθε η ισοφάριση, πέτυχε το γκολ με το οποίο η ΑΕΚ προηγήθηκε στο σκορ και μάρκαρε ακόμα και σε θέση δεξιού μπακ (!!!) βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο στην ανασταλτική λειτουργία της "Ένωσης".

Δικαιολογημένα λοιπόν πήρε το χειροκρότημα του κόσμου κατά την αντικατάστασή του στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης και ψηφίστηκε MVP του αγώνα. Ο "Ζορό" φώναξε "παρών" και έκανε τον Μανόλο Χιμένεθ να αισθάνεται πως μπορεί να υπολογίζει έναν ακόμα παίκτη που μέχρι πριν από λίγο καιρό κάποιοι είχαν παρουσιάσει ως... ξοφλημένο.

Πριν την έναρξη του αγώνα τιμήθηκε ο Χρήστος Αρδίζογλου από την ΠΑΕ ΑΕΚ για την προσφορά του στο σύλλογο...

Γήπεδο: "Σπύρος Λούης", ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου)
Βοηθοί: Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Δημόπουλος (Μακεδονίας)
4ος: Γιάχος (Χίου)ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Πατσατζόγλου, Λαγός, Δέλλας, Νασούτι, Μάκος, Καφές, Λεονάρντο (81' Έντερ), Γκερέιρο (70' Γκέντσογλου), Τζιμπούρ, Μπλάνκο (90'+1' Καράμπελας)
Στον πάγκο: Αραμπατζής, Αργυρίου, Καλαμιώτης, Φροξυλιάς
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Ρουμπάκης, Αλεξόπουλος (46' Μπέτο), Σασιασβίλι, Ολίσε (46' Χρυσοφάκης), Σαρρής, Ρομάνο, Φραγκουλάκης, Λεάλ (80' Βερπακόφσκις), Μπούντιμιρ
Στον πάγκο: Αθανασίου, Βίσιο, Καρέλης, Ορφανός

Ο Λάζαρος "ξεκλείδωσε" την άμυνα του Ατρόμητου

Tο παιχνίδι στο Περιστέρι ήταν εξαρχής από εκείνα που θεωρούνται επικίνδυνα για τον Παναθηναϊκό. Πράγματι οι "πράσινοι" δυσκολεύτηκαν πολύ απέναντι στον Ατρόμητο όμως τελικά βρήκαν τον τρόπο να "ξεκλειδώσουν" την άμυνά του και χάρη σε τέρμα του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου (71') πανηγύρισαν μια σημαντική νίκη (1-0), που τους επιτρέπει να παραμείνουν σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή.

Τα αρχικά πλάνα των προπονητών
Με σύστημα 4-4-2, που είχε αρκετές μετατροπές κατά την διάρκεια του αγώνα, παρέταξε τον Ατρόμητο, ο Γιώργος Δώνης έχοντας στην κορυφή της επίθεσης τον Ανρί Καμαρά και τον Μάρεκ Σαγκανόφκσι, στήριγμα του. Πιο πίσω τους αγωνίστηκαν Νεμπεγλέρας και Σφακιανάκης ως αμυντικά χαφ, με τους Μπρίτο (δεξιά) και Τάτο (αριστερά) να δίνουν βοήθειες από τα άκρα της μεσαίας γραμμής. Στην άμυνα αγωνίστηκαν οι Ολιβέιρα, Νάστος, Μπαζίνσκι και Βινιάλ και κάτω από τα δοκάρια της ομάδας του Περιστερίου κάθισε ο Μιχαηλίδης.

Στην απέναντι πλευρά και με δεδομένες τις απουσίες των Νίνη, Λέτο και Μπουμσόνγκ, ο Νίκος Νιόπλιας παρέταξε στο γνώριμο σύστημά του (4-2-3-1), τους Σπυρόπουλο, Βύντρα, Καντέ και Κατσουράνη στην άμυνα με τους Ζιλμπέρτο Σίλβα και Σιμάο στην θέση των αμυντικών χαφ. Μπροστά τους ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, με τους Λουίς Γκαρσία και Γκοβού στα άκρα και τον Τζιμπρίλ Σισέ στην κορυφή της επίθεσης.

Καλύτερο ξεκίνημα οι γηπεδούχοι...
Ο Ατρόμητος ξεκίνησε καλύτερα το ματς, είχε τον πλήρη έλεγχο του παιχνδιού απέναντι στον χωρίς ρυθμό Παναθηναϊκό, ωστόσο, οι "πράσινοι" έφτασαν πρώτοι κοντά στο γκολ. Από ατομική προσπάθεια του Χριστοδουλόπουλου στο 20΄ και πάσα στον Λουίς Γκαρσία, το σουτ του Ισπανού βρήκε το σώμα του Νεμπεγλέρα και έφυγε κόρνερ. Ο Γκοβού εκτέλεσε και ο Σισέ με γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα προς τα δίχτυα του Μιχαηλίδη, αλλά ο Μπρίτο "ως από μηχανής θεός" απέκρουσε πάνω στη γραμμή.

Ανέβηκε μετά το 20ο λεπτό ο Παναθηναϊκός
Μετά το 20' ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοσή του, αλλά σε ακόμη ένα παιχνίδι ήταν εμφανείς οι γνωστές αδυναμίες του: το πρόβλημα στην ανάπτυξη, ο αργός ρυθμός και η έλλειψη κίνησης των παικτών. Παρ΄ όλα αυτά οι "πράσινοι" δικαιούνταν, βάσει των ευκαιριών που έχασαν, ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Στο 33' ο Γκοβού βρέθηκε στο ύψος της μικρής περιοχής και λίγο πλάγια δεξιά, έπιασε το δυνατό σουτ που ήταν απελπιστικά άστοχο. Πάλι ο Γάλλος ήταν ο μοιραίος παίκτης στο 42', όταν από γύρισμα του Βύντρα δεν μπόρεσε από πολύ κοντά να στείλει τη μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα του Μιχαηλίδη.

"Πράσινη" πρωτοβουλία στο δεύτερο μέρος
Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Σισέ έχασε απίστευτη ευκαιρία από το ύψος του πέναλτι να σκοράρει (άουτ) μετά από βαθιά μπαλιά του Κατσουράνη. Νέα καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό στο 56', με τον Σισέ να πιάνει μόνος την κεφαλιά, μετά από σέντρα του Μαρίνου, αλλά ο Μιχαηλίδης μπλόκαρε εύκολα. Μεγάλη ευκαιρία με τον Χριστοδουλόπουλο έχασε ο Παναθηναϊκός στο 59', όταν έπιασε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή κι ανάγκασε τον Μιχαηλίδη να κάνει σπουδαία επέμβαση σε κόρνερ. Ο Λουίς Γκαρσία προσπάθησε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση, αλλα και πάλι ο Μιχαηλίδης απέκρουσε σωτήρια.

Ο Καμαράς αστόχησε, ο Λάζαρος δεν... συγχώρεσε
Αφού στο 68' ο Καμαρά έχασε την πρώτη ευκαιρία για τους Περιστεριώτες, όταν πλάσαρε τον Τζόρβα χωρίς δύναμη και έδιωξε ο Καντέ, δύο λεπτά αργότερα η υπεροχή του Παναθηναϊκού καρποφόρησε. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος όπως και με τον Ολυμπιακό ανέβασε αισθητά την απόδοσή του στο δεύτερο μέρος, με ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ έδωσε τη νίκη στο "τριφύλλι".Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)
Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μιχαηλίδης, Ολιβέιρα, Νάστος, Μπαζίνισκι, Βινιάλ, Νεμπεγλέρας, Σφακιανάκης, Τάτος (77' Καραλής), Σαγκανόφσκι, Μπρίτο, Καμαρά (70' Περόνε)
Στον πάγκο: Καραγκιολίδης, Μπάλλας, Φαβάλι, Μελισσάς, Καραγκούνης,
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος (56' Μαρίνος), Καντέ, Κατσουράνης, Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Χριστοδουλοπουλος (86' Ιωαννίδης), Γκαρσία, Γκοβού (58' Καραγκούνης), Σισε
Στον πάγκο: Καρνεζης, Σαριέγκι, Πλεσί, Πετρόπουλος

Γκαρσία: «Στον ΠΑΟΚ γράφεις και εγκυκλοπαίδεια»!

Μετά τη λήξη του αγώνα της Καβάλας ο σκόρερ του ΠΑΟΚ, Πάμπλο Γκαρσία, είπε: » Με αυτά που ζήσαμε στον ΠΑΟΚ από την αρχή της χρονιάς, μπορούμε να γράψουμε και εγκυκλοπαίδεια. Ας αφήσουμε πίσω όμως τι έγινε και ας δούμε μπροστά, πήραμε μια νίκη που τη θέλαμε όσο ο διψασμένος το νερό και τώρα έχουμε την ΑΕΚ. Μπράβο στον κόσμο για τη συμπαράσταση, ήταν σπουδαία η νίκη μας».

Κούπερ: «Ευτυχώς δεν χάσαμε…»

Δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για τους χαμένους βαθμούς του Άρη ο Έκτορ Κούπερ και με το ρεαλισμό που τον διακρίνει δεν δίστασε να πει μετά τη λήξη του αγώνα με τη Λάρισα (1-1): «Ευτυχώς δεν χάσαμε από την Λάρισα, που ήταν καλύτερη από εμάς και στο τέλος μπορούσε να βάλει και δεύτερο γκολ. Πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας και να βρούμε το σωστό δρόμο».
Ο λαός του Άρη πέρα από κάποιες μικροεντάσεις στο τέλος, λόγω του κακού αποτελέσματος, συμπαραστάθηκε στην ομάδα όπως κάνει σε κάθε παιχνίδι και έφυγε με την πίκρα της απώλειας βαθμών.
Μετά την εκπληκτική εμφάνιση στη Γερμανία, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, οι φίλαθλοι περίμεναν μια σπουδαία εμφάνιση, αλλά οι παίκτες τους διέψευσαν.

‘Χ’αμένη η Λάρισα…

Στο 1-1 έμειναν Άρης και Λάρισα στο «Κλ. Βικελίδης» με την ΑΕΛ να είναι καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και να χάνει αρκετές ευκαιρίες για να πάρει τους τρεις βαθμούς. Ο Λαζαρίδης άνοιξε το σκορ για τους «κίτρινους» στο 53’ και ο Μακίνουα ισοφάρισε στο 76’ με τον Μακίνουα για το τελικό αποτέλεσμα.

Τα συστήματα των προπονητών

Με σύστημα 4-4-2 και τέσσερις αλλαγές σε σχέση με τον ματς στο «Μπέι Αρίνα» παρέταξε την ομάδα του ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Συγκεκριμένα, ο Χουάνμα πήρε την θέση του τραυματία Σηφάκη, ο Νέτο του τιμωρημένου Μίσελ, με τον Βανγκελί να μετατίθεται στα αριστερά της άμυνας, ενώ οι Ναφτί και Πρίττας επέστρεψαν μετά από καιρό στο αρχικό σχήμα του Άρη στις θέσεις των Τόχα και Φατί. Ο Γιάννης Παπακώστας από την πλευρά του έχοντας να αντιμετωπίσει αρκετές απουσίες προτίμησε το 4-2-3-1 με τον Κουζέν στην κορυφή και τον Κανόμπιο σε ελεύθερο ρόλο στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Ψάχνοντας ρυθμό

Ο αγώνας στο «Κλ. Βικελίδης» ξεκίνησε χωρίς ρυθμό με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματα τους και να αναλώνονται σε παιχνίδι κέντρου. Οι «κίτρινοι» προσπάθησαν να δημιουργήσουν φάσεις κατά κύριο λόγο από τις πτέρυγες με τους Χαβίτο και Κάλβο οι οποίοι ωστόσο τα βρήκαν «σκούρα» απέναντι σε Κατσιαρό και Ταλ αντίστοιχα.

Η ΑΕΛ τις ευκαιρίες, ο Άρης το γκολ

Όσο περνούσε η ώρα, η Λάρισα άρχισε να «ξεθαρρεύει» και από το 25’ κι έπειτα ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου την πρωτοβουλία των κινήσεων και έφτασε μάλιστα κοντά στο γκολ στο 26’ όταν και ο Χουάνμα απέκρουσε δύσκολα την… λανθασμένη κεφαλιά του Ρουίς. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς άλλη αξιοσημείωτη φάση, με τους φιλοξενούμενους να συνεχίζουν να επιτίθενται και στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου.

Στο 48’ συγκεκριμένα, ο Ιγκλέσιας βρέθηκε ανέλπιστα απέναντι στον Χουάνμα, ωστόσο στο σουτ που επιχείρησε η μπάλα έφυγε απελπιστικά άουτ. Στο 52’ η προσπάθεια του Ρομέου είχε την ίδια κατάληξη με του συμπαίκτη του, ενώ δύο λεπτά μετά και αφού γλίτωσε το γκολ σε τρεις περιπτώσεις, ο Άρης κατάφερε να ανοίξει το σκορ με κεφαλιά του Λαζαρίδη ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Κάλβο από αριστερά.

Οι... σκακιέρα των πάγκων

Ο έμπειρος αμυντικός των Θεσσαλονικιών πέτυχε τέρμα για δεύτερη σερί αγωνιστική και χάλασε άρδην τα σχέδια του Παπακώστα, ο οποίος βλέποντας την ΑΕΛ να βρίσκεται ανέλπιστα πίσω στο σκορ άρχισε από νωρίς τις αλλαγές. Στο 57’ ο Μετίν αντικατέστησε τον Πουρί, ενώ στο 62’ ο Μακίνουα πέρασε στην θέση του Σίμιτς.

Ο Κούπερ από τη μεριά του, αφού την ομάδα του να απειλείται στο 63’, στο 66’ άλλαξε τον Ρουίς με τον Τόχα, μετατρέποντας το σύστημα σε 4-5-1 με τρεις ανασταλτικούς χαφ πίσω από τον Σέρχιο Κόκε, σε μία προσπάθεια να κλείσει τους χώρους μπροστά από την περιοχή των «κίτρινων».

Μακίνουα και... 1-1

Νικητής στην «σκακιέρα» των προπονητών ήταν δίχως άλλο ο τεχνικός της Λάρισας, καθώς στο 76’ ο Κουζέν μπήκε στην περιοχή του Άρη από αριστερά, σούταρε δυνατά με τον Χουάνμα να αποκρούει και τη μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και να φτάνει στον Μετίν ο οποίος με την σειρά του έστρωσε άθελα του στον Μακίνουα που με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το 1-1.

Φαμπιάνο, ευκαιρίες, δοκάρι...

Η αντίδραση του Κούπερ ήταν άμεση. Ο Αργεντινός τρία λεπτά μετά το γκολ που δέχτηκε η ομάδα του έβγαλε πέρασε στο παιχνίδι τον Φαμπιάνο αντί του Πρίττα, επαναφέροντας παράλληλα και το 4-4-2, ενώ στο 78’ ο Αμπάρης είχε αποκρούει το φάουλ του Νέτο. Στο 80’ ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να απειλήσουν με τον Χουάνμα νικάει τον Μετίν, ενώ στο 84’ ο Τσεσνάουσκις αντικατέστησε τον Κάλβο. Ο Λιθουανός έχασε τεράστια ευκαιρία να γίνει ήρωας στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, όταν και στο 85’ βρέθηκε σε θέση βολής στη μικρή περιοχής, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να σημαδέψει σωστά.

Στο 88’ και στην τελευταία μεγάλη φάση του ματς, ο Κουζέν με ωραία κεφαλιά-ψαράκι ύστερα από σέντρα του Κατσιαρού σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Χουάνμα, αφήνοντας στους φίλους της ΑΕΛ μία «γλυκόπικρη» γεύση από την ισοπαλία που πήρε η ομάδα τους σε μία δύσκολη έδρα όπως το «Κλ. Βικελίδης».

Οι συνθέσεις:

Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Χουάνμα, Νέτο, Ρονάλντο Γκιάρο, Ναφτί, Κάλβο (84΄ Τσεσνάουσκις), Κόκε, Ρουίς (66΄ Τόχα), Χαβίτο, Λαζαρίδης, Βανγκέλι, Πρίττας (79΄ Φαμπιάνο).

Λάρισα (Γιάννης Παπακώστας): Αμπάρης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Ταλ, Σίμιτς (63΄ Μακίνουα), Κουζέν, Ρομέου, Κανόμπιο, Πούρι (57΄ Τουμέρ), Ιγκλέσιας (69΄ Γκέρεμι), Κατσιαρός.

«Καθάρισε» και την… Καβαρεάλ

Με… φόρα από τον θρίαμβο επί της Βιγιαρεάλ ο ΠΑΟΚ, με γκολ του Λουίς Γκαρσία, πέρασε από την Καβάλα αφού κέρδισε με 1-0 και δείχνει να βρίσκει και εντός συνόρων το καλό του πρόσωπο! Ο Μάκης Χάβος παρέταξε τον ΠΑΟΚ με τον Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια και τους Μπουσαϊντί, Κοντρέρας, Τσιρίλο και Σνάουτσνερ να συνθέτουν την αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά.

Γκαρσία και Βιτόλο ήταν τα αμυντικά χαφ, με τον Φωτάκη μπροστά τους σε ρόλο αντί-Ίβιτς, ενώ τον Σαλπιγγίδη, που έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης, πλαισίωσαν οι Βιεϊρίνια και Ελ Ζαρ.

Από την πλευρά του, ο Ντράγκαν Οκούκα είχε τον Γκαλίνοβιτς κάτω από τα δοκάρια και ακραία μπακ τους Πετκάκη και Χργκόβιτς.

Ντουγκλάο και Τόμασιτς συνέθεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, Ντιε και Καρντόσο πήραν θέση στον άξονα, με τους Βουτσίσεβιτς και Αμπντούν στις πτέρυγες και τους Ονουάτσι και Ογκμπέτσε στη γραμμή κρούσης.

Προβάδισμα με Γκαρσία

Ύστερα από ένα αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, διάστημα κατά το οποίο δεν υπήρξε κάτι το ιδιαίτερο, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να προηγείται στο 13’.

Ο Πάμπλο Γκαρσία σούταρε λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα βρήκε λίγο και στον Τόμασιτς, ο Γκαλίνοβιτς δεν κατάφερε να αντιδράσει και οι Θεσσαλονικείς άνοιξαν το σκορ.

Ακριβώς στο επόμενο λεπτό ο Σαλπιγγίδης βρέθηκε στο έδαφος μετά από σπρώξιμο του Καρντόσο στο ύψος της μικρής περιοχής, το πέναλτι όμως δεν δόθηκε.

Σωτήριες επεμβάσεις από τον Γκαλίνοβιτς

Μετά το γκολ ο ΠΑΟΚ έφτασε δύο φορές κοντά και σε δεύτερο τέρμα, ο Γκαλίνοβιτς όμως έδειξε σπουδαία αντανακλαστικά.

Στο 16’ ο Κροάτης τερματοφύλακας εξουδετέρωσε με θεαματικό τρόπο το δυνατό σουτ του Σαλπιγγίδη, ενώ το ίδιο αποτελεσματικός αποδείχθηκε ο πρώην γκολκίπερ του Παναθηναϊκού και στο μακρινό πολύ δυνατό σουτ του Ελ Ζαρ στο 18’.

Κυρίαρχος ο ΠΑΟΚ, δεν απείλησε η Καβάλα

Οι φιλοξενούμενοι ήλεγχαν απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν απειλήθηκαν σε καμία περίπτωση από την Καβάλα.

Όλα τα «ατού» της ομάδας του Οκούκα ήταν εκτός πνεύματος του παιχνιδιού, κάτι που είχε ως συνέπεια ο Κρέσιτς να περνά, ανέλπιστα θα έλεγε κανείς, ένα πολύ ήσυχο απόγευμα.

Ο ΠΑΟΚ είχε και την τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου, η κεφαλιά-ψαράκι του Φωτάκη όμως έφυγε ελάχιστα άουτ στο 32’.

Συντήρηση δυνάμεων...

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Μάκη Χάβου συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι στο ματς, χωρίς να συναντούν δυσκολίες.

Οι γηπεδούχοι ήταν πραγματικά απογοητευτικοί, αδυνατώντας να πλησιάσουν τα καρέ του Κρέσιτς, πόσο μάλλον να φτάσουν στην ισοφάριση.

Αντίθετα, ο Βιεϊρίνια στο 57' και ο Ελ Ζαρ στο 64' είχαν καλά σουτ, χωρίς όμως να βρουν τον στόχο, με έναν ΠΑΟΚ που έκανε και συντήρηση δυνάμεων ενόψει του σαββατιάτικου ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα.

Στο τέλος πίεσε αλλά ήταν αργά...

Η Καβάλα προσπάθησε στο τελευταίο τέταρτο να κάνει κάτι καλό, καθώς η ομάδα του Χάβου άρχισε να δείχνει σημάδια κούρασης.

Στο 83', μάλιστα, ο Ογκμπέτσε έπιασε δυνατό σουτ από καλή θέση, με τον Κρέσιτς να αποκρούει, στην πρώτη καλή στιγμή του ΑΟΚ στην αναμέτρηση!

Στο 89' ο Ογκμπέτσε και πάλι πλησίασε στην ισοφάριση, η πολύ καλή κεφαλιά του ωστόσο έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του πορτιέρο του ΠΑΟΚ.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον "Δικέφαλο του Βορρά" να σημειώνει την τρίτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα και να ανεβαίνει στην  θέση με 14 βαθμούς.

Στην θέση με 12 βαθμούς η Καβάλα, παρέα με Κέρκυρα και Ηρακλή.

Συνθέσεις:

Καβάλα: Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης (90' Ενόκ), Χργκόβιτς, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Καρντόσο, Αμπντούν, Ογκμπέτσε, Ντιε (81' Nτικρόκ), Ονουάτσι, Βουτσίσεβιτς (69' Ναζλίδης)

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Γκαρσία, Βιτόλο, Ελ Ζαρ, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης (66' Moυσλίμοβιτς), Κοντρέρας, Σνάουτσνερ (87' Σακελλαρίου), Φωτάκης (81' Φιλομένο), Βιεϊρίνια.

Θρίλερ με Σούμποτιτς

Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το θέμα προπονητή στην ομάδα μπάσκετ του Ηρακλή με τον Λευτέρη Σούμποτιτς να βρίσκεται ακόμη σε συζητήσεις με την ΚΑΕ. Μάλιστα οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα παίρνει αρνητική τροπή, καθώς ο κ. Σούμποτιτς είχε κάποιες σοβαρές ενστάσεις σχετικά με την ομάδα και αρκετά πράγματα που την αφορούν. Η διοίκηση της ομάδας μπάσκετ του Ηρακλή πάντως τονίζει ότι έχουν δοθεί όλες οι εγγυήσεις στον Λευτέρη Σούμποτιτς, ενώ κύκλοι του «Γηραιού» επισημαίνουν πως ίσως το πρόβλημα είναι οικογενειακό.

Γιόρτασε με πίτσα ο Φέντερερ!

Ο Ρότζερ Φέντερερ συνηθίζει να κερνάει πίτσα τα ball boys μετά την κατάκτηση του τίτλου στο τουρνουά της Βασιλείας.
Ο Ελβετός σήκωσε φέτος το τρόπαιο στην γενέτειρά του και δεν ξέχασε την αγαπημένη του συνήθεια. Όπως, μπορείτε να δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες, ο 29χρονος τενίστας γιόρτασε μαζί με τα ball boys την επιτυχία του, διοργανώνοντας pizza party!

Ο κάτοχος των 16 τίτλων Γκραν Σλαμ νίκησε στον τελικό της διοργάνωσης τον Νόβακ Τζόκοβιτς και έφτασε τους 65 συνολικά τίτλους στην καριέρα του, ενώ βρίσκεται και στην τέταρτη θέση της λίστας με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία του τένις. Οι κορυφαίοι είναι οι Κόνορς (109), Λεντλ (94) και ΜακΕνρόου (77).

«Είμαι πολύ χαρούμενος που νίκησα στη γενέτειρά μου. Να μία φωτογραφία από το pizza party που έκανα με τους φίλους μου, τα ball kids της Βασιλείας. Ήμουν ball boy πριν χρόνια και ποτέ δεν θα ξεχάσω τη χαρά που είχα όταν το έκανα», έγραψε ο Φέντερερ στο προφίλ του στο facebook.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κέρδισε τη δίκη απέναντι στην «Daily Telegraph»!

Ακριβά κόστισε στην βρετανική εφημερίδα «Daily Telegraph» το άρθρο που είχε δημοσιεύσει πριν δύο χρόνια για τον Κριστιάνο Ρονάλντο.
Ο Πορτογάλος νυν επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης είχε κατηγορήσει την εν λόγο εφημερίδα για συκοφαντική δυσφήμιση.

Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 2008 και όταν ήταν παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είχε γράψει στο ρεπορτάζ της ότι ο παίκτης είχε βάλει σε κίνδυνο τον τραυματισμένο του αστράγαλο πηγαίνοντας σε νυχτερινό κλαμπ στο Χόλιγουντ!

Το Ανώτατο δικαστήριο του Λονδίνου δικαίωσε τον Κριστιάνο και η εφημερίδα δέχθηκε ότι οι ισχυρισμοί της ήταν ψευδείς και πως δεν έπρεπε ποτέ να είχαν δημοσιευτεί, ζητώντας συγγνώμη από τον σούπερ σταρ της «Βασίλισσας».

Η «Daily Telegraph» θα προβεί σε διορθωτικό κείμενο και θα καλύψει τα νομικά έξοδα του 25χρονου άσου , ενώ θα επιδικαστεί και το ποσό που θα η δώσει η εφημερίδα για την αποκατάσταση του ονόματος του παίκτη…

Πέταξαν ζωντανή κότα στον τερματοφύλακα της Μπενφίκα !

Οι επιθέσεις στους παίκτες της Μπενφίκα από τους οπαδούς της Πόρτο συνεχίστηκαν και εντός του γηπέδου, αφού πετούσαν μπαλάκια του γκολφ και κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Όμως, δεν έφτανε μόνο αυτό. Μετά το τρίτο γκολ των «δράκων», έριξαν και μία ζωντανή κότα προς τον τερματοφύλακα των «Αετών», Ρομπέρτο. Με τη βοήθεια των ανδρών ασφαλείας του γηπέδου κατάφεραν να βγάλουν το κοτόπουλο από το γήπεδο.

«Δεν είναι μόνο Μέσι-Βίγια»

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα θεωρεί πως η καταπληκτική πορεία της Μπαρτσελόνα δεν είναι δουλειά μόνο των Λιονέλ Μέσι και Νταβίντ Βίγια, αλλά συνολική προσπάθεια.Ο προπονητής των Καταλανών, με αφορμή το ματς με τη Χετάφε, τόνισε πως η ομάδα είναι πιο σημαντική από οτιδήποτε άλλο: «Είναι πάντα περίπλοκο να κερδίζουμε στη Χετάφε, αλλά κάναμε πολλή δουλειά στο πρώτο ημίχρονο, ώστε να προηγηθούμε 2-0 πριν από το ημίχρονο. Δεν είναι μόνο αυτοί οι δύο (Μέσι - Βίγια), είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. Είναι καλό που πέτυχαν γκολ, αλλά η ομάδα είναι πιο σημαντική από οτιδήποτε άλλο. Προσπαθώ να ξεκουράζω τον Τσάβι όποτε μπορώ. Καταλαβαίνω πως μπορεί να είναι πιο κουρασμένος από τους άλλους παίκτες, έτσι προσπαθώ να τον βοηθήσω».

Τέλος ο Γκασπερίνι από Τζένοα

Η ήττα από τη Παλέρμο με 1-0 ήταν η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι στην Τζένοα. Οι Γενοβέζοι αποφάσισαν να δείξουν την πόρτα της εξόδου στον Τζιανπιέρο Γκασπερίνι και να δώσουν τις τύχες της ομάδας στον Ντάβιντε Μπαλαρντίνι. Η τραγική φετινή πορεία της Τζένοα έφερε και το τέλος του Τζιανπιέρο Γκασπερίνι από την τεχνική ηγεσία της ομάδας μετά από τέσσερα χρόνια παρουσίας. Η ομάδα της Γένοβας φέτος είχε υψηλές βλέψεις έχοντας ξοδέψει πάνω από 30 εκατ. λίρες σε μεταγραφές αποκτώντας παίκτες όπως ο Τόνι και ο Βελόσο.

Η πορεία της ομάδας όμως δεν ήταν καθόλου καλή και μετά την ήττα από τη Παλέρμο έφερε την ομάδα στην 14η θέση. Έτσι, η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε τον άμεσο τερματισμό της συνεργασίας με τον πρώην τεχνικό της Λάτσιο, Ντάβιντε Μπαλαρντίνι να αναλαμβάνει στην θέση του.

Γιούβε για Φορλάν

Ο Ντιέγκο Φορλάν βρίσκεται στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας της Γιουβέντους και η ιταλική ομάδα είναι έτοιμη να κάνει επίσημη κρούση για την απόκτηση του επιθετικού της Ατλέτικο Μαδρίτης.Σύμφωνα με το «Rai», η «Κυρία» επιθυμεί διακαώς να ολοκληρώσει το μεγάλο deal με τον Ουρουγουανό φορ. Ο γενικός διευθυντής της Γιουβέντους, Μπέπε Μαρότα θα πάει στην ισπανική πρωτεύουσα ώστε να μιλήσει με τους «ροχιμπλάνκος» με την ελπίδα να «αρπάξει» τον Φορλάν πριν ανοίξει η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου.

Αλόνσο: «Ας συνεχίσουν έτσι»

Το φετινό πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 φτάνει στο τέλος του και ο τίτλος του πρωταθλητή ακόμη είναι ανοικτός με τρεις πιλότους (Αλόνσο, Γουέμπερ και Φέτελ) να τον διεκδικούν. Ωστόσο, ο Αλόνσο πρότεινε στους «κόκκινους ταύρους» να διατηρήσουν τη στρατηγική της ισότητας και στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, στην πίστα του Άμπου Ντάμπι.

«Η Red Bull ξόδεψε τρεις μήνες μιλώντας για ισότητα, συνεπώς πρέπει να συνεχίσουν με την ίδια φιλοσοφία», τόνισε ο Αλόνσο, ο οποίος πηγαίνει στο Άμπου Ντάμπι με πλεονέκτημα.

Η Red Bull από την αρχή του πρωταθλήματος δήλωνε πως και οι δύο πιλότοι έχουν ίσες ευκαιρίες και πως η νίκη είναι στο χέρι τους. Ωστόσο, η εν λόγω τακτική οδήγησε τους Γουέμπερ και Φέτελ στη δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα, την ώρα που ο Αλόνσο έχει τις περισσότερες πιθανότητες για να κατακτήσει τον τρίτο του τίτλο, ακόμη και με 1-2 της Red Bull και νικητή τον Σεμπάστιαν Φέτελ.

«Γκέκας έκανε... γύρο τον Τζέκο»

Η «Bild» είχε χαρακτηρίσει τον αγώνα του Σαββάτου μεταξύ Άιντραχτ και Βόλφσμπουργκ ως μάχη μεταξύ των δύο «πολυβόλων» της Bundesliga.

Όμως ενώ ο Φάνης Γκέκας πυροβόλησε δύο φορές οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη με 3-1 και φτάνοντας τα 11 γκολ σε ισάριθμες αγωνιστικές, το αντίπαλο δέος, ο Έντιν Τζέκο των «λύκων», έμεινε άσφαιρος και στα 7 τέρματα.

Έτσι η γερμανική εφημερίδα αναφέρει στο φύλλο της Δευτέρας πως «... ο Γκέκας έκανε... γύρο τον επιθετικό της Βόλφσμπουργκ».

Μπέος: "Αλογο στις ιπποδρομίες..."

Για την εξαιρετική πορεία που πραγματοποιεί ο νεοφώτιστος στη Σούπερ Λίγκ, Ολυμπιακός Βόλου και για τα σχέδια της ομάδας του, μίλησε ο Αχιλλέας Μπέος στο ραδιοφωνικό σταθμό "NovaΣπορ FM 94,6". Ο μεγαλομέτοχος της θεσσαλικής ΠΑΕ παρομοίωσε την ομάδα του με άλογο στις ιπποδρομίες...

"Κάνουμε μια προσπάθεια στο Βόλο, είμαστε μια από τις 5-6 ομάδες που έχουν περισσότερους από 7.000 θεατές σε κάθε ματς. Δεν υπάρχει μαγική συνταγή για την επιτυχία, αλλά συστηματική δουλειά που ξεκινάει από τον προπονητή, τον κ. Τσιώλη. Εμείς τον έχουμε πιστέψει αν και έχει αδικήσει τον εαυτό του στο παρελθόν. Ο προπονητής έχει φτιάξει με τη δουλειά του μια πολύ καλή ομάδα. Στόχος μας είναι η καθιέρωση στην κατηγορία και όταν έρθει αυτό, θέλουμε και μια έξοδο στην Ευρώπη. Κοιτάμε τον αγώνα της επόμενης αγωνιστικής στις Σέρρες. Έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε το ματς και να συνεχίσουμε ακόμη καλύτερα από εκεί και πέρα.

Η ομάδα είναι προετοιμασμένη σαν άλογο στις ιπποδρομίες που έρχεται από πίσω με δύναμη. Όσο περνάει ο καιρός, ο Ολυμπιακός θα παίζει και καλύτερο ποδόσφαιρο και πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα μας ακολουθήσει. Είδαμε αρκετό κόσμο με τη Λάρισα και την ΑΕΚ και πιστεύω ότι στα επόμενα παιχνίδια με πιο εμπορικούς αντιπάλους θα γεμίσουμε το γήπεδο. Θέλουμε να παρουσιάσουμε μια συνέχεια και εργαζόμαστε για αυτό. Στον προγραμματισμό και την οργάνωση που σκεφτόμαστε είναι το προπονητικό κέντρο, οι ακαδημίες και το κοινωνικό μας πρόσωπο απέναντι σε ομάδες πληθυσμού που το χρειάζονται, ειδικά μέσα στις γιορτές. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει καλή συνεργασία ανάμεσα στα τμήματα υποδομής και την πρώτη ομάδα. Όταν θα είναι έτοιμο το προπονητικό κέντρο, θα είναι πλήρως εξοπλισμένο και με ειδικούς, ώστε τα παιδιά 16 ετών να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν το βήμα παραπάνω στην καριέρα τους. Το ταλέντο σταματάει στα 18, δεν είναι δυνατό να είναι κάποιος 22 και να τον αποκαλούμε έτσι".

Σε ερώτηση για τον μεταγραφικό σχεδιασμό, απάντησε: "Δεν θα αποδυναμωθούμε, αντίθετα θα κάνουμε 2-3 προσθήκες σε συνεργασία με τον προπονητή. Αν και έχουμε προτάσεις δεν θα δώσουμε κανένα παίκτη".

Για το "διπλό" στην Καβάλα

Με τον Μάκη Χάβο στο τιμόνι του ο ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει και βρίσκει το παλιό καλό του εαυτό και αυτόν θέλει να φανερώσει τη Δευτέρα στο "Ανθή Καραγιάννη". Η... διψασμένη Καβάλα μόνο εύκολος αντίπαλος δεν είναι και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στο δικέφαλο, ο οποίος σε αυτό το γήπεδο έχει να γευτεί τη νίκη από το 1997.

Ο Χάβος δεν πρόκειται να προβεί σε μεγάλες αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που παρέταξε απέναντι στη Βιγιαρεάλ την Πέμπτη. Ο Σνάουτσνερ θα πάρει τη θέση του Σακελλαρίου στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ ο Ελ Ζαρ θα αντικαταστήσει τον τραυματία Ιβιτς.

Συγκεκριμένα η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ θα είναι: Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Σνάουτσνερ, Πάμπλο Γκαρσία, Βιτόλο, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Ελα Ζαρ και Σαλπιγγίδης.

Φρεσκάρει" την ενδεκάδα ο Κούπερ

Ο Αρης υποδέχεται τη Λάρισα με στόχο τη νίκη που θα τον φέρει ξανά στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ και κόντρα στους "βυσσινί", αναμένεται να ανακατέψει την τράπουλα, έτσι ώστε να παρουσιάσει μία "φρέσκια" ομάδα, η οποία θα μπορέσει να φτάσει στην κατάκτηση των τριών βαθμών.

Η Λάρισα προέρχεται από νίκη απέναντι στην Ξάνθη και θέλει να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα, γι αυτό και ο τεχνικός του Αρη ζήτησε από τους παίκτες του να είναι προσεχτικοί και συγκεντρωμένοι.

Ο Βαγγέλη θα πάρει τη θέση του Μίσελ στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Νέτο θα επανέλθει στα δεξιά ενώ Ναφτί και Πρίττας αναμένεται να είναι τα δύο αμυντικά. Αυτές θα είναι και οι αλλαγές που θα πραγματοποιήσει στην ενδεκάδα ο Κούπερ. Οι υπόλοιποι επτά θα είναι οι Σηφάκης, Ρονάλντι, Λαζαρίδης, Κόκε Χαβίτο, Κάλβο και Ρουίς.

Η νέα «αποστολή» του Λίνεν

Τη δύσκολη αποστολή να κρατήσει την Αρμίνια Μπίλεφελντ στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανία αναλαμβάνει ο Έβαλντ Λίνεν. Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού διαδέχεται τον Κρίστιαν Τσίγκε και τη Δευτέρα αναμένεται να γίνει η επίσημη παρουσίασή του

Δύσκολος ο χωρισμός για τον «γιατρό»

Μια εικόνα μπορεί να αντικαταστήσει χίλιες λέξεις. Ωστόσο, η φωτογραφία που απαθανατίζει τον Βαλεντίνο Ρόσι να έχει… αγκαλιάσει τη Yamaha του στο τελευταίο γκραν πρι της σεζόν στην πίστα Βαλένθια, είναι κάτι παραπάνω από χίλιες λέξεις…

Πιο συγκεκριμένα, είναι επτά χρόνια μιας επιτυχημένης σχέσης που μεταφράστηκαν σε τέσσερις Παγκόμσιους τίτλους. Ο Ιταλός αναβάτης πήγε στη Yamaha το 2004 ως πρωταθλητής, τίτλος που διατήρησε μέχρι το 2006. Ωστόσο, ακόμη δύο πρωταθλήματα ήρθαν για τον «γιατρό» το 2008 και το 2009.

Στην τελευταία του χρονιά με τη Yamaha δεν στάθηκε τυχερός, καθώς δύο τραυματισμοί τον ταλαιπώρησαν αρκετά. Αρχικά, μια πτώση με Motocross είχε ως αποτέλεσμα να τραυματίσει τον ώμο του, ενώ στο γκραν πρι της Ιταλίας η πτώση του, τον έστειλε στο χειρουργείο και τον απομάκρυνε από τα γκριντ για τέσσερις αγώνες.

Στον τελευταίο αγώνα στην πίστα της Βαλένθια ήθελε τη νίκη, ωστόσο αποχαιρέτησε την ομάδα του από την τρίτη θέση του βάθρου.

«Είναι μια υπέροχη εμπειρία και πέρασα πολύ ωραία, 46 νίκες είναι ένας υπέροχος αριθμός, φυσικά θα ήθελα περισσότερους, αλλά είμαι χαρούμενος με όσα έχω κάνει εδώ. Τελειώσαμε τη σεζόν δυνατά με πέντε βάθρα στη σειρά. Τα επτά χρόνια ήταν υπέροχα, με μια μοναδική ατμόσφαιρα, πολλές φανταστικές στιγμές. Σταμάτησα τη μοτοσικλέτα μου, όπως έκανα όταν όλα ξεκίνησαν, ήταν ο σωστός τρόπος να την αποχαιρετήσω», τόνισε ο Ρόσι, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για ακόμη μια φορά όλους όσους πήραν μέρος σε αυτήν την πολύ ωραία ιστορία.

Φωτο Ημερας

Τερέζα Φράνκοβα,παλιά αγαπημένη του Τσέχου επιθετικού της Γαλατασαράι, Μίλαν Μπάρος.

"Πονάει" στα άκρα

Οι δυο πολύ σημαντικές απουσίες στα άκρα της άμυνας έχουν προβληματίσει τον Γιάννη Παπακώστα, που ψάχνει να βρει λύσεις. Με το ίδιο σύστημα στο "Βικελίδης".Η απουσία των Βελάσκο και Βενετίδη έχει πονοκεφαλιάσει τον Γιάννη Παπακώστα που ναι μεν έχει δυο καλές λύσεις για τα άκρα της άμυνας, από την άλλη δε Ταλ και Κατσιαρός δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση.Αυτός είναι και ο μοναδικός προβληματισμός του 41χρονου τεχνικού που έχει εμπιστοσύνη στους παίκτες του, οι οποίοι θα κληθούν ωστόσο να αγωνιστούν σε μια δύσκολη έδρα όπως το "Κλεάνθης Βικελίδης".

Από εκεί και πέρα η απουσία του Αμπουχατζίρα θα φέρει στο αριστερό άκρο τον Πούρι, ενώ δεξιά θα ξεκινήσει ο Σίμιτς που δείχνει αναγεννημένος. Πίσω από τον προωθημένο Κουζέν θα παίξει ο φορμαρισμένος Κανόμπιο, ενώ η δυάδα στα χαφ θα αποτελείται από τους Γκέρεμι και Ιγκλέσιας.

Τέλος στην άμυνα όπως είπαμε Ταλ και Κατσιαρός θα βρεθούν στα άκρα, με τους Νταμπίζα και Ταυλαρίδη στο κέντρο της άμυνας. Κάτω από το γκολπόστ θα κάτσει ο Αμπάρης, καθώς ο Βιέρα πονάει ακόμα. 

Ο ανικανοποίητος Ντρούκερ

Τι κι αν ο Άρης κέρδισε με 81-68 τον ΠΑΟΚ στο χθεσινό τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης στο Αλεξάνδρειο για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 ο Σαρόν Ντρούκερ είχε το δικό του παράπονο.Ο Ισραηλινός τεχνικός του Άρη φρόντισε να το εκφράσει αμέσως μετά το άκουσμα της κόρνας της λήξης στους παίκτες του στα αποδυτήρια.
"Σας αξίζουν συγχαρητήρια για την νίκη. Παίξατε δυνατά αλλά παρόλα αυτά στα τελευταία λεπτά θα έπρεπε να διατηρούσαμε την συγκέντρωσή μας και να κερδίζαμε με μεγαλύτερη διαφορά. Όπως δείξαμε ότι μπορούσαμε να το κάνουμε όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι".

Αυτό ήταν το κυρίως νόημα των λεγομένων του Ντρούκερ στους παίκτες του πριν ανοίξει την πόρτα και ξεκινήσει για την αίθουσα Συνεντεύξεων Τύπου ενώ η απώλεια της τελικής διαφοράς είχε αποτελέσει και το βασικό αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των παικτών της ομάδας.

"Έχω μεγαλώσει με αυτά τα παιχνίδια και δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα ήμουν μέλος μίας νίκης του Άρη. Βγάλαμε πιεστική άμυνα και στο τρίτο δεκάλεπτο ανοίξαμε το παιχνίδι με την διαφορά να έφυγε γρήγορα", σημείωσε μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Χρήστος Ταπούτος.

Ο διεθνής φόργουορντ του Άρη και μεγάλος πρωταγωνιστής του χθεσινού ντέρμπι με τους 22 πόντους του αναφερόμενος στο μαρκάρισμα του Παπαδόπουλου είπε: "Ξέραμε ότι τα πράγματα θα ήταν δύσκολα αλλά είχαμε δουλέψει πάρα πολύ σε αυτό το κομμάτι με όλους όσους ήμασταν στο παιχνίδι να ήμασταν συγκεντρωμένοι να τον αντιμετωπίσουμε. Η άμυνα είναι θέμα θέλησης και ψυχής και τα δώσαμε όλα".

Κι όσον αφορά για το πώς αισθανόταν ο ίδιος τόνισε: "Δεν είχα καθόλου άγχος και ένιωσα σίγουρος για τον εαυτό μου και μπήκα μέσα για να δώσω και την ψυχή μου", ενώ για τις δύο τελευταίες νίκες επί Πανελληνίου και ΠΑΟΚ είπε: "Δεν είναι μόνο οι νίκες αλλά και ότι ήρθανε απέναντι σε ομάδες που θα διεκδικήσουνε και αυτές την 3η θέση. Τους έχουμε βάλει από κάτω και συνεχίζουμε", για να καταλήξει: "Πρόκειται για μία από τις καλύτερες εβδομάδες της ζωής μου".

Στους καλύτερους της Ευρώπης οι "2Κ"

Τα δύο "Κ" του ΠΑΟΚ, Κοντρέρας και Κρέσιτς, έχουν κρατήσει ζωντανή την ομάδα στα δύσκολα, έχουν κάνει την ασπρόμαυρη άμυνα ως μια από τις καλύτερες στο Europa League.Αυτές τις ημέρες και χάρη στην ευφορία που επικρατεί στον ΠΑΟΚ μπορεί όλοι να ψηφίζουν τα "2 Κ" όμως το καλοκαίρι  οι άνθρωποι του συλλόγου ήθελαν να προχωρήσουν χωρίς αυτούς.
Κυρίως από συγκυρία ήρθαν έτσι  τα πράγματα ώστε να παραμείνουν κάτοικοι Τούμπας και να γίνουν οι δύο φύλακες άγγελοι του ΠΑΟΚ. Ο λόγος φυσικά για τον καλύτερο ξένο κεντρικό αμυντικό της ιστορίας του Δικεφάλου, τον Πάμπλο Κοντρέρας και έναν από τους πιο ταλαντούχος τερματοφύλακες του ελληνικού πρωταθλήματος, τον Ντάριο Κρέσιτς.

Για τον πρώτο είχε βγει με… την πλάγια οδό "πωλητήριο" αλλά η τραγική εικόνα της άμυνας χωρίς αυτόν στα φιλικά της Γερμανίας, έκανε τους ανθρώπους του συλλόγου να το… σκεφτούν ξανά και ο Κοντρέρας με τις επιδόσεις του έβγαλε τα "λεφτά" του με την πρόκριση του Δικεφάλου στους ομίλους.

Ο Ντάριο Κρέσιτς από την άλλη βρέθηκε κάποια στιγμή μεταξύ Ολυμπιακού Βόλου και Ηρακλή καθώς υπήρχαν προτάσεις δανεισμού του και ο Κώστας Χαλκιάς θα ήταν το Νο1. Εκείνος ο τραυματισμός όμως του Έλληνα διεθνή έδωσε την ευκαιρία στον Κρέσιτς να θυμίσει σε όλους τον λόγο που πριν δύο καλοκαίρια ο ΠΑΟΚ τον επέλεξε να τον κάνει δικό του.

Οι δυο τους είναι από τους λίγους παίκτες του Δκεφάλου που έχουν αγωνιστεί σε όλους τους αγώνες για το Europa League χωρίς να χάσουν ούτε δευτερόλεπτο και είναι από τους βασικούς πρωταγωνιστές της άμυνας του ΠΑΟΚ που είναι μία από τις καλύτερες της διοργάνωσης.
Συγκεκριμένα βρίσκεται στην έβδομη θέση του πίνακα με τις καλύτερες άμυνες του Europa League στους ομίλους καθώς έχει δεχτεί μόλις δύο γκολ (από Βιγιαρεάλ και Μπριζ) όσα και η Λίβερπουλ, η Πόρτο και η Αϊντχόφεν.

Οι ασπρόμαυροι δέχονται μόλις 0,5 γκολ ανά αγώνα και μόνο έξι ομάδες έχουν καλύτερη επίδοση καθώς η Ντιναμό Ζάγκρεμπ η Λεβερκούζεν, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Παρί Σεν Ζερμέν, η Σεβίλλη και η Στουτγκάρδη έχουν δεχτεί μόλις ένα γκολ. Το τέρμα που δέχτηκε βέβαια η Ντιναμό ήταν αυτό από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.Πηγη sport24.

"Ντοπάρισμα" από τον κόσμο στην προπόνηση

Τριάντα περίπου άτομα βρέθηκαν στην προπόνηση της Καβάλας την Κυριακή το απόγευμα και ζήτησαν τη νίκη στο ματς της Δευτέρας με τον ΠΑΟΚ. Μέσα ο Νταρσεβίλ, που δύσκολα θα ξεκινήσει.Ο Ντράγκαν Οκούκα συνηθίζει να παίρνει στην αποστολή ποδοσφαιριστές που δεν είναι 100% έτοιμοι, όμως δύσκολα τους εμπιστεύεται φανέλα βασικούς. Το ίδιο φαίνεται να συμβαίνει και με τον Ζαν Κλοντ Νταρσεβίλ.Ο Γάλλος άσος των "Αργοναυτών" αντιμετωπίζει ακόμα μυικό πρόβλημα και έτσι η συμμετοχή του κρίνεται ιδιαίτερα αμφίβολη. Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει με τον Δημήτρη Πετκάκη που πλέον είναι 100% έτοιμος και αναμένεται να ξεκινήσει στο δεξί άκρο της άμυνας.

Τέλος στην τελευταία προπόνηση πριν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ βρέθηκαν περίπου 30 φίλοι της ομάδας, που ζήτησαν από τους ποδοσφαιριστές να τα δώσουν όλα για τη νίκη την Δευτέρα.

Το γήπεδο θα γεμίσει, όπως όλα δείχνουν, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, αφού η ομάδα παρουσιάζει εξαιρετικό πρόσωπο.

Μέσα στο κόλπο η Βελέζ Σάρσφιλντ

Η εκτός έδρας νίκη επί της Μπάνφιλντ επιτεύχθηκε μετά κόπων και βασάνων για την Βελέζ Σάρσφιλντ αλλά το σημαντικό ήταν η κατάκτηση των τριών βαθμών που τη διατήρησαν σε απόσταση βολής (-3) από την πρωτοπόρο, Εστουντιάντες.
Το Σάββατο (06/11) η Εστουντιάντες είχε εύκολο έργο υποδεχόμενη τη Λανούς. Βέβαια, οι φίλοι της χρειάστηκε να κάνουν υπομονή για ένα ημίχρονο αφού και τα τρία γκολ του ματς μπήκαν στο δεύτερο μέρος (52' Φερνάντες, 62' Ογιος, 85' Πέρες).
Το αποτέλεσμα αυτό μετέφερε αυτομάτως το άγχος στην Βελέζ Σάρσφιλντ η οποία είχε δύσκολη αποστολή στην έδρα της Μπάνφιλντ. Οι φιλοξενούμενοι χρειάστηκε να προηγηθούν τρεις φορές για να πάρουν τη νίκη. Ο Σίλβα έκανε το 0-1 στο 5'. Ο Μέντες ισοφάρισε στο 20'. Δύο λεπτά αργότερα ο Μαρτίνες έγραψε το 1-2 και η νέα απάντηση ήρθε στο 60' με τον Μπουσταμάντε. Το τελικό 2-3 διαμόρφωσε ο Κριστάλδο στο 72'.
Στο πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής δεσπόζει το ντέρμπι των αιωνίων, Ρίβερ Πλέιτ εναντίον Μπόκα Τζούνιορς (Τετάρτη 17/11) με τις δύο ομάδες να έχουν διαφορά ενός βαθμού (Ρίβερ 11η με 18β. - Μπόκα 13η με 17β.). Αμφότερες ηττήθηκαν αυτή την εβδομάδα, η Ρίβερ Πλέιτ από την Ολ Μπόις με 1-0 και η Μπόκα 2-0, εντός έδρας, από την Αρχεντίνος Τζούνιορς.
Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής:
Ολίμπο - Ουρακάν 4-0
Εστουντιάντες - Λανούς 3-0
Χιμνάσια Λα Πλάτα - Κίλμες 1-0
Γοδόι Κρουζ - Νιούελς Ολντ Μπόις 0-0
Ρασίνγκ Κλουμπ - Αρσεναλ 2-2
Μπόκα Τζούνιορς - Αρχεντίνος Τζούνιορς 0-2
Σαν Λορέντσο - Ιντεπεντιέντε 1-1
Ολ Μπόις - Ρίβερ Πλέιτ 1-0
Κολόν - Τίγκρε 1-0
Μπάνφιλντ - Βελέζ Σάρσφιλντ 2-3

Μόρας: "Μίλησα με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό"

Την επιθυμία του να επιστρέψει στην Ελλάδα και στη Super League, εξέφρασε σε συνέντευξή του σε αθλητική εφημερίδα ο Βαγγέλης Μόρας. Επίσης αποκάλυψε ότι το καλοκαίρι είχε συζητήσεις με τους "αιώνιους" αντιπάλους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μόρα στην εφημερίδα Goal News:
Τι γίνεται με σένα; Γιατί δεν σε βλέπουμε στα παιχνίδια με την Μπολόνια;
 "Να περάσει αυτό το δίμηνο και μετά θέλω να φύγω για να βρω την ψυχική μου ηρεμία". - Υπάρχει κάτι στα υπ' όψιν; "Υπάρχει δεν υπάρχει, θα ψάξω να βρω. Να καθίσω να κάνω τι; Με κρατήσανε εδώ για ποιο λόγο; Τους έφερα πρόταση το καλοκαίρι και δεν με αφήσανε να φύγω και τώρα με κρατήσανε εδώ για να μην παίξω καθόλου;". - Τελειώνει το συμβόλαιο "Τελειώνει το καλοκαίρι, αλλά θα κοιτάξω να φύγω τον Δεκέμβριο".
Για ποιο λόγο δεν παίζεις, σου έχουν πει;
"Οχι. Τι και κυρίως γιατί να σου πούνε; Και από τη μεριά μου δεν μπήκα καν στη διαδικασία". - Γιατί έχω την εντύπωση ότι η Μπολόνια σου έδωσε την εθνική και ότι η εθνική σου πήρε τη θέση σου στην Μπολόνια; "Έλα ντε. Αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω ούτε και εγώ. Το πιστεύεις;". - Έχεις και εσύ αυτήν την αίσθηση; "Εννοείται. Εδώ ερχόμουν να παίξω με την Ελλάδα και έχανα τη φανέλα του βασικού στην Μπολόνια".
Ήταν το θέμα των τραυματισμών σου; Της φυσικής κατάστασης;
"Όχι, ποιας φυσικής κατάστασης; Στο τέλος ποιος έπαιξε πάλι; Οταν ήρθαν τα δύσκολα, εγώ έπαιξα πάλι". - Υπήρξε πάντως δημόσια τοποθέτηση ότι σου έλεγαν πέρυσι το φθινόπωρο να μην παίζεις και τα δύο παιχνίδια όταν υπήρχε διπλή ελληνική κλήση. "Ναι, τότε με το πρόβλημα με το γόνατο. Η δικαιολογία ήταν ότι είχα κάνει χειρουργείο στο γόνατο και δεν ήμουν έτοιμος να παίξω στην Εθνική".
Τους ενοχλούσε δηλαδή που πήγαινες στην Εθνική;
"Δεν μπορούσαν να πούνε ότι μας ενοχλεί που πας, αλλά κατά βάθος Στην αρχή ειδικά της σεζόν, τότε αυτό έδειχναν σε εμένα. Όταν κάποιος φεύγει για να παίξει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του και επιστρέφοντας βρίσκεται από το γήπεδο στον πάγκο, τι άλλο μπορεί να σημαίνει; Εντάξει, είχα πέρυσι κάποιους τραυματισμούς τόσο με την Ελλάδα όσο και με την Μπολόνια, αλλά τούτο δεν μου λέει τίποτα. Αυτό, όμως, που με πείραξε είναι το φετινό ειδικά. Πας Μουντιάλ, γυρίζεις και δεν σε υπολογίζει κανένας. Μιλάμε όταν ήταν ακόμη ο Κολόμπα (σ.σ. ο Ιταλός τεχνικός απολύθηκε παραμονές της έναρξης του φετινού Καμπιονάτο και αντικαταστάθηκε από τον Μαλεζάνι). Γι' αυτό και εγώ τρεις ημέρες πριν από την πρεμιέρα με την Ιντερ ζήτησα να φύγω".
Τι έγινε τότε;
"Έγινε κατανοητό σε μένα ότι δεν εντάσσομαι στα βασικά πλάνα της ομάδας". - Γεγονός που δεν άλλαξε ούτε με τον Μαλεζάνι... "Από την αρχή εγώ το ήξερα ότι όποιος και να έρθει το ίδιο πράγμα θα είναι. Διαφορετικά γιατί να θέλω να φύγω;". - Οι δικές μου πληροφορίες από την Ιταλία λένε ότι ο αντικαταστάτης σου Ανχελ Μπρίτος πωλείται και ότι παίζοντας μεγαλώνει το ποσό που απαιτεί η Μπολόνια. "Αν είναι έτσι όπως τα λες, τότε καλύτερα για μένα. Ευκαιρία να αποχωρήσω το συντομότερο δυνατό".
Ζήτησες, λοιπόν, να φύγεις. Με την πρόταση της ΑΕΚ τι έγινε; Εδώ η πληροφόρηση έλεγε ότι εσύ συμφώνησες με την ΑΕΚ, αλλά οι απαιτήσεις της Μπολόνια ήταν μεγάλες.
"Όχι. Είπα ότι θα δω ποιες είναι οι προτάσεις τις οποίες έχω και ποια είναι η καλύτερη και θα αποφασίσω για μένα. Αυτό είχα δηλώσει και να μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο γιατί έγραφαν συνέχεια ''έρχεται, έρχεται, έρχεται. Τα έχει βρει σε όλα''. Υπήρξε μια πρόταση, από εκεί και πέρα δεν είχαμε έρθει ποτέ σε συμφωνία. Η πρόταση, δε, έγινε πριν ακόμη μιλήσω εγώ με την Μπολόνια για το τι θα κάνουμε, τι ζητάνε ή οτιδήποτε. Αλλά δεν είχα απαντήσει ποτέ σε κανέναν, δεν είχα πει ναι έρχομαι ή ότι έχω συμφωνήσει. Η μόνη ομάδα με την οποία είχα συμφωνήσει σε όλα ήταν η Τσεζένα. Έστω και αν χάλασε την τελευταία ημέρα".
Γιατί χάλασε;
"Από την Μπολόνια μας έβαλαν στη διαδικασία να μιλήσουμε, αλλά ο πρόεδρος αποφάσισε να με κρατήσει". - Τελικά η ΑΕΚ σε διαπραγματεύτηκε με την Μπολόνια; "Αυτό δεν το ξέρω εγώ καθόλου, σε τι συζητήσεις ήρθε η ΑΕΚ με την Μπολόνια. Από την Μπολόνια, πάντως, δεν βγήκε κάτι επίσημο για την ΑΕΚ. Εγώ σου λέω τη δική μου πλευρά".
Οτι εσύ δεν συμφώνησες με την ΑΕΚ...
"Δεν είχα πει ότι είχα φέρει αντίρρηση στην πρόταση που για τα οικονομικά δεδομένα της ΑΕΚ ήταν τιμητική. Είχα πει να δω πώς είναι η κατάσταση της Μπολόνια, τι ζητάει η Μπολόνια, τι σκέφτεται για μένα η Μπολόνια και μετά να αποφασίσω. Αν δεν με παίρνει, τότε θα πάρω την πρόταση της ΑΕΚ στα χέρια μου και θα συζητήσω. Αν είναι καλή ή όχι θα αποφάσιζα εκείνη τη στιγμή".
Αλλά δεν έφτασες καν σε αυτή τη διαδικασία, να αποφασίσεις για την πρόταση της ΑΕΚ.
"Οχι, όχι, δεν είχα αποφασίσει για τίποτα, γιατί δεν μου μεταφέρθηκε και τίποτα από την πλευρά της Μπολόνια και γιατί και τα λεφτά που ζητούσε ήταν πάρα πολλά, οπότε δεν νομίζω να έμπαινε και η ΑΕΚ σε διαδικασία να συζητήσει για κάτι τέτοιο".
Με τον Ολυμπιακό τι ισχύει; Ο Μαρινάκης φέρεται να σας είπε να περιμένετε, με το θέμα να επανέρχεται την προηγούμενη εβδομάδα στον Τύπο.
"Με τον Ολυμπιακό είχα συζητήσεις το καλοκαίρι. Όπως και με τον Παναθηναϊκό. Ήμασταν σε συνομιλίες. Τώρα αν αυτές θα ανοίξουν εκ νέου τον Δεκέμβριο και με τι περιεχόμενο, για τον Ιανουάριο δηλαδή ή για το επόμενο καλοκαίρι όπως είχε γραφτεί, εδώ είμαστε να δούμε. Εκείνο που γνωρίζω σίγουρα είναι ότι στην τελευταία μεταγραφική περίοδο υπήρχαν για μένα προτάσεις από ιταλικές ομάδες, τις οποίες απέρριψε η Μπολόνια. Ακόμη και της Τσεζένα που πραγματικά ήταν πολύ καλή οικονομικά (σ.σ. 1 εκατ. ευρώ όσα ζητούσε η Μπολόνια), αλλά ο πρόεδρος ήρθε και μου είπε πριν από το ματς με την Ιντερ ότι εσύ μένεις εδώ και θα σου το ανανεώσω εγώ το συμβόλαιο".

Με Μαντούκα ο ΑΠΟΕΛ

Με σκόρερ τον Γκουστάβο Μαντούκα ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε 1-0 της Αλκής και συνέχισε να βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος Κύπρου πέντε βαθμούς μπροστά από την Ανόρθωση, η οποία παίζει την Δευτέρα κόντρα στην ΑΕ Πάφου. Ο Βραζιλιάνος πρώην παίκτης της ΑΕΚ σημείωσε το μοναδικό γκολ του αγώνα με δυνατό σουτ (24').

Σάββατο


  • ΑΠΟΠ/Κινύρας-Δόξα 1-1
    (30' πεν. Μαντού-80' πεν. Ενρίκε)


  • Ένωση Παραλιμνίου-Ομόνοια 0-1
    (4' Αβραάμ)


  • Ερμής-Απόλλων Λεμεσσού 2-2
    (9' Ζοέανο, 90+1ο' Γκόμεζ-32', 90' Μρντάκοβιτς)


  • Ολυμπιακός Λευκωσίας-Εθνικός Αχνας 3-2
    (35', 90+3' Τσίντι, 48' πεν. Κενμόνιε-43' Πιντσέλι, 89' Κάσιο)

    Κυριακή

  • ΑΠΟΕΛ-Αλκη 1-0
    (24' Μαντούκα)


  • ΑΕΛ-ΑΕ Κιτίου 1-2
    (15' Φρέντι - 77' Κόντε, 93' Λαμπρόπουλος)

    Δευτέρα

  • Ανόρθωση-ΑΕ Πάφου

  • Η Πόρτο διέλυσε με 5-0 την Μπενφίκα!

    Η Πόρτο μετέτρεψε σε θρίαμβο το ντέρμπι με την Μπενφίκα στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Οι "δράκοι" επικράτησαν με το εντυπωσιακό 5-0 των "αετών" της Λισαβόνας αύξησαν τη διαφορά από τους διώκτες τους, παραμένοντας φυσικά στην κορυφή της βαθμολογίας.

    Ο Βαρέλα μόλις στο 11' άνοιξε το σκορ για να ακολουθήσουν δύο γκολ από τον Φαλκάο σε διάστημα τεσσάρων λεπτών (24', 28'). Το θριαμβευτικό 5-0 διαμορφώθηκε με δύο γκολ του Χουλκστο 80ο με πέναλτι και 89ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το ντέρμπι με παίκτη λιγότερο καθώς ο Λουιζάο αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα.

    Πήρε το ντέρμπι η Παρί!

    Τα δύο γρήγορα γκολ των Ερντινγκ (9'), Ορό (19') έκριναν το ντέρμπι του σαμπιονά και η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε 2-1 της Μαρσέιγ. Οι πρωταθλητές παρότι μείωσαν γρήγορα με τον Λούτσο Γκονζάλες (23') δεν κατάφεραν να πάρουν βαθμό από το ματς και έτσι έπεσαν στην τέταρτη θέση της κατάταξης, ακριβώς πίσω από την Παρί.

    Σημαντικές νίκες πέτυχαν την Κυριακή στο πλαίσιο της 12ης ημέρας του σαμπιονά η Λανς και η Μονακό. Οι Μονεγάσκοι επικράτησαν άνετα εκτός έδρας της Νανσί με 4-0 και οι «λανσουά» επικράτησαν με 2-0 της Μονπελιέ, με αποτέλεσμα να αφήσουν την Αρλ σε απόσταση οκτώ βαθμών, όσον αφορά στις θέσεις της «επικίνδυνης ζώνης».

    Παράλληλα, η Λιλ νίκησε 3-1 την Μπρεστ που παρέμεινε στην κορυφή, ενώ η Νις επικράτησε της Τουλούζ με 2-0 και βελτίωσε την θέση της στην βαθμολογία.

    Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ



  • Αρλ-Καέν 3-2
    (24` Τζερμανι, 33`, 76` πεν. Ντιαβαρά - 10` Ελ Αραμπί, 66` Τραορέ)


  • Σοσό-Οσέρ 1-1
    (82` Μάιγκα - 24` Σαμαριτάνο)


  • Μπορντό-Βαλανσιέν 1-1
    (86` Μαζάου - 18` Ντουκουρτιο)


  • Σεντ Ετιέν-Λοριάν 1-2
    (56` Σακό - 23`, 82` Γκαμέιρο)


  • Ρεν-Λιόν 1-1
    (5` Εκόκο - 54` Μπαστος)


  • Λανς-Μονπελιέ 2-0
    (7` Ερμας, 41` Ακαλέ)


  • Νις-Τουλούζ 2-0
    (18` Λιουμπόγια, 90+2` Σααντά)


  • Νανσί-Μονακό 0-4
    (55` Γκαβανόν αυτογκόλ, 63` αυτογκόλ, 82`, 87` Παρκ)


  • Λιλ-Μπρεστ 3-1
    (40` Σόου, 51` Ζερβίνιο, 76` Αζάρ - 61` Πογέ)


  • Παρί Σεν Ζερμέν-Μαρσέιγ 2-1
    (9΄ Ερντινγκ, 19΄ Ορό - 23΄ Γκονζάλες)


  • Νίκες για Σέλτικς και Λέικερς

    Με πρωταγωνιστές τους Οντομ και Γκασόλ που πέτυχαν 21 και 20 πόντους, αντίστοιχα, οι Λος Αντζελες Λέικερς επικράτησαν 121-96 των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς και παραμένουν αήττητοι στο ΝΒΑ. Ακόμη, οι Σέλτικς νίκησαν εκτός έδρας τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ με κορυφαίους τους Αλέν (19π) και Πιρς (17π), ενώ από τους γηπεδούχους διακρίθηκε ο Ντουράντ με 34 πόντους.

    Νέα Υόρκη-Φιλαδέλφεια 96-106
    ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Γκαλινάρι 15, Στούνταμαϊρ 21, Μοζγκόβ 9, Φέλτον 7, Φιλντς 8, Ντάγκλας 17, Τσάντλερ 11, Ουόκερ, Τουριάφ 5, Ράντολφ 3
    ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ: Μπραντ 20, Νοσιόνι 11, Χόουζ 6, Χόλιντεϊ 19, Τέρνερ 14, Γιάνγκ 2, Ουίλιαμς 19, Καπόνο, Μικς 5, Σπέιτς 4, Μπάτι 6

    Ατλάντα-Φοίνιξ 114-118
    ΑΤΛΑΝΤΑ: Σμιθ 19, Χόρφορντ 30, Κόλινς, Τζόνσον 34, Μπίμπι 12, Τζαμάλ Κρόφορντ 11, Τιγκ 4, Πατσούλια, Πάουελ 4, Τζόρνταν Κρόφορντ
    ΦΟΙΝΙΞ: Χιλ 14, Τούρκογλου 11, Λόπες 7, Ρίτσαρντσον 21, Νας 19, Φράι 8, Ουόρικ 6, Ντάντλι 15, Ντράγκιτς 6, Τσίλντρες 11


    Ντιτρόιτ-Γκόλντεν Στέιτ 102-97
    ΒΤΙΤΡΟΪΤ: Πρινς 14, Ντέι 9, Ουάλας, Χάμιλτον 27, Στάκι 21, Βιγιανουέβα 16, Μπάινουμ, Γκόρντον 7, Μονρό 7, ΜακΓκρέιντι 1
    ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΪΤ: Ντ. Ράιτ 19, Λι 11, Μπιέντρινς 6, Έλις 24, Κάρι 10, Ραντμάνοβιτς 7, Ουίλιαμς 12, Κάρνι 6, Μπ. Ράιτ 2, Μπελ

    Χιούστον-Μινεσότα 120-94
    ΧΙΟΥΣΤΟΝ: Μπατίερ 12, Σκόλα 24, Μινγκ 13, Μάρτιν 21, Σμιθ 7, Χιλ 14, Λι 7, Μίλερ, Χέιζ 7, Μπάντινγκερ 9, Τζέφρις, Τέιλορ 6
    ΜΙΝΕΣΟΤΑ: Μπίσλι 15, Λαβ 16, Μίλιτσιτς 7, Τζόνσον 4, Ρίντνορ 2, Μπρούερ 10, Πέκοβιτς 12, Έλινγκτον 7, Τόλιβερ 4, Τέλφερ 7, Κουφός 3, Άγκερ 7

    Οκλαχόμα-Βοστόνη 83-92
    ΟΚΛΑΧΟΜΑ: Ντουράντ 34, Ιμπάκα 8, Κρστιτς 13, Σεφολόσα, Ουέστμπρουκ 16, Χάρντεν 6, Όλντριχ, Μέινορ 6, Κουκ
    ΒΟΣΤΟΝΗ: Πιρς 17, Γκαρνέτ 8, Ζ. Ο'Νιλ 5, Άλεν 19, Ρόντο 10, Ντέιβις 8, Ντάνιελς 7, Ερντέν 9, Ρόμπινσον 9, Ουέιφερ

    ΛΑ Λέικερς-Πόρτλαντ 121-96
    ΛΑ ΛΕΪΚΕΡΣ: Αρτέστ 11, Όντομ 21, Γκασόλ 20, Μπράιαντ 12, Φίσερ 12, Μπλέικ 5, Κάρακτερ 6, Μπράουν 15, Μπαρνς 13, Ράτλιφ, Ουόλτον, Βούγιατσιτς 6
    ΜΠΛΕΪΖΕΡΣ: Μπατούμ 17, Όλντριτζ 8, Κάμπι 1, Ρόι 8, Μίλερ 20, Κάνινγκχαμ 9, Μάθιους 4, Τζόνσον 12, Φερνάντεθ 13, Μαρκς 4, Μπάμπιτ

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ
    Βοστόνη 6-1
    Νέα Υόρκη 3-3
    Νιού Τζέρσεϊ 2-4
    Φιλαδέλφεια 2-5
    Τορόντο 1-5

    ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
    Κλίβελαντ 3-3
    Σικάγο 2-3
    Ιντιάνα 2-3
    Μιλγουόκι 2-5
    Ντιτρόιτ 2-5

    ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
    Ατλάντα 6-1
    Ορλάντο 4-1
    Μαϊάμι 5-2
    Ουάσινγκτον 1-4
    Σάρλοτ 1-5

    ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
    Πόρτλαντ 5-3
    Ντένβερ 4-2
    Οκλαχόμα Σίτι 3-3
    Γιούτα 3-3
    Μινεσότα 1-6

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ
    Λ.Α. Λέικερς 7-0
    Γκόλντεν Στέιτ 4-2
    Φοίνιξ 4-2
    Σακραμέντο 3-3
    Λ.Α. Κλίπερς 1-6

    ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
    Νέα Ορλεάνη 6-0
    Σαν Αντόνιο 4-1
    Ντάλας 3-2
    Μέμφις 3-4
    Χιούστον 1-5

    Διασυρμός της Βέρντερ από την ουραγό!

    Διασυρμός για τη Βέρντερ Βρέμης, που μετά την εντός έδρας ήττα από τη Τβέντε στο Τσάμπιονς Λιγκ, γνώρισε τη συντριβή 6-0 από την ουραγό Στουτγκάρδη, στην 11η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα. Επίσης, η Λεβερκούζεν ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ (15΄ Ντικ) και επικράτησε 3-1 της Καϊζερσλάουτερν (38΄, 84΄ Σαμ, 68΄ Ελμες), λίγες ημέρες μετά τη νίκη επί του Αρη για το Γιουρόπα Λιγκ.

    Η ομάδα του Γιούουπ Χάινκες αγωνίστηκε με τους: Αντλερ, Σβάαμπ, Φρίντριχ, Ράιναρτς, Κάντλετς, Ρόλφες, Βιντάλ, Σαμ, Ρενάτο Αουγκούστο (90΄ Γιόργκενσεν), Μπαρνέτα (80΄ Μπάλιτς), Ντερντιγιόκ (29΄ Ελμες).

    Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 11ης αγωνιστικής του γερμανικού πρωταθλήματος




  • Σάλκε-Ζανκτ Πάουλι 3-0
    (14΄, 81΄ Ραούλ, 54΄ Χούντελααρ)





  • ρεμβέργη-Κολονία 3-1
    (11΄ Χέγκελερ, 43΄ Γκιντογάν, 90΄ Σίμπερ - 17΄ Ζερομέλ)





  • Γκλαντμπαχ-Μπάγερν Μονάχου 3-3
    (5΄ Χέρμαν, 56΄ Ρόις, 60΄ Ντε Καμάργκο - 11΄ Γκόμεζ, 40΄ Σβαϊνστάιγκερ, 84΄ Λαμ)





  • Αϊντραχτ Φρανκφούρτης-Βόλφσμπουργκ 3-1
    (26΄, 55΄ πεν. Γκέκας, 38΄ Σβέγκλερ - 66΄ Ντεγιάγκα)





  • Αμβούργο-Χοφενχάιμ 2-1
    (45΄ Βέστερμαν, 83΄ Πέτριτς - 6΄ πεν. Σαλίχοβιτς)





  • Φράιμπουργκ-Μάιντς 1-0
    (64΄ πεν. Σισέ)





  • Ανόβερο-Ντόρτμουντ 0-4
    (11` Καγκάβα, 72` Μπάριος, 81` Λεβαντόφσκι, 90` Κούμπα)





  • Λεβερκούζεν-Καϊζερσλάουτερν 3-1
    (38΄, 84΄ Σαμ, 68΄ Ελμες - 15΄ Ντικ)





  • Στουτγκάρδη-Βέρντερ Βρέμης 6-0
    (10΄ Μαρικά, 31΄, 45΄ Κακάου, 68΄ Γκέντνερ, 73΄ Νίντερμαϊερ, 86΄ Μποκά)



  • "Καθάρισε" από νωρίς το ντέρμπι η Ρεάλ

    Πολύ γρήγορα κρίθηκε το μεγάλο ντέρμπι της Μαδρίτης, καθώς η Ρεάλ νίκησε την Ατλέτικο στο "Μπερναμπέου" με 2-0, σκορ που διαμορφώθηκε πριν το 20λεπτο. Ο Ρικάρντο Καρβάλιο στο 13' και ο Μεσούτ Οζίλ στο 19' πέτυχαν τα γκολ με τα οποία η "βασίλισσα" παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας, μετά τη 10η ημέρα.

    Με δύο γρήγορα γκολ η Ρεάλ έδωσε σαφές μήνυμα της κυριαρχίας της στη Μαδρίτη, "καθαρίζοντας" ουσιαστικά από το πρώτο 20λεπτο το ντέρμπι της ισπανικής πρωτεύουσας. Με την νίκη αυτή η "βασίλισσα" διατηρήθηκε στην κορυφή με έναν βαθμό περισσότερο από την Μπαρτσελόνα.

    ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Ρικάρντο Καρβάλιο, Μαρσέλο, Κεντίρα, Τσάμπι Αλόνσο, Μεσούτ Εζίλ, Ντι Μαρία, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ιγκουαΐν
    ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Ντε Χέα, Βαρέλα, Ουϊφαλούσι, Ντομίνγκεθ, Φιλίπε Λουΐς, Τιάγκο Μέντες (68' Ραούλ Γκαρθία), Μάριο Σουάρες, Ρέγες, Σιμάο, Αγκουέρο, Φορλάν

    Τα είπαν Βαλβέρδε και Ρόμενταλ

    Το μίνι επεισόδιο που είχε ο Ερνέστο Βαλβέρδε με τον Ντένις Ρόμενταλ, όταν ο Δανός κλότσησε ένα μπουκάλι μόλις κατάλαβε πως δεν θα περάσει ούτε ως αλλαγή στον αγώνα με τον Πανιώνιο το Σάββατο, θεωρείται λήξαν στον Ολυμπιακό καθώς ο Βάσκος τεχνικός τα... είπε με τον Ρόμενταλ στην προπόνηση της Κυριακής.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βαλβέρδε εξήγησε στον Ρόμενταλ πως τον υπολογίζει για τους επόμενους αγώνες των Πειραιωτών και του ζήτησε να συνεχίσει να δουλεύει στις προπονήσεις. Από την δική του πλευρά, ο Δανός μεσοεπιθετικός είπε στον προπονητή του ότι θέλει να αγωνίζεται περισσότερο και πως θα περιμένει την ευκαιρία να αποδείξει πως αξίζει θέση στην 11άδα του Ολυμπιακού.

    Νίκη παρά τις πολλές απουσίες

    Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τη Δευτέρα μία ομάδα που έχει τη... συνήθεια να δυσκολεύει τους μεγάλους, ωστόσο η Ενωση δεν έχει περιθώρια απώλειας άλλων βαθμών καθώς θα μείνει αρκετά πίσω από την κορυφή. Το σύνολο του Χιμένεθ, αν θέλει να παραμείνει ζωντανό στο κυνήγι του τίτλου θα πρέπει να νικήσει απουσίες και Εργοτέλη...

    Ο Ισπανός τεχνικός βλέπει το οπλοστάσιο του άδειο δεν έχει στη διάθεση του τους Σκόκο, Λυμπερόπουλο, Γιάχιτς, Μπερνς, Ντιόπ- ωστόσο ο ίδιος πιστεύει πως αυτοί που θα αγωνιστούν μπορούν να φτάσουν στην κατάκτηση των τριών πόντων.

    Ο Σάχα θα κάτσει κάτω από τα γκολπόστ, ενώ μπροστά του η τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά θα αποτελείται από τους Αργυρίου, Νασούτι, Μανωλάς, Λαγός. Στη μεσαία γραμμή θα τοποθετηθούν οι Μάκος, Γκερέιρο Καφές, ενώ στα άκρα της επίθεσης θα βρίσκονται οι Λεονάρντο, Μπλάνκο. Στην κορυφή θα είναι ο Τζιμπούρ.

    Μόνο νίκη στο Περιστέρι...

    Ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται σε μία δύσκολη έδρα, όπως είναι αυτή του Περιστερίου, απέναντι σε έναν αντίπαλο που παλεύει μέχρι το τέλος. Οι "πράσινοι" αν θέλουν να μην πάει χαμένη η νίκη στο ντέρμπι της προηγούμενης εβδομάδας, θα πρέπει να κατακτήσουν το τρίποντο που θα τους φέρει και πάλι σε απόσταση αναπνοής από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Σε κάθε άλλη περίπτωση οι "ερυθρόλευκοι" θα έχουν καταφέρει να "χτίσουν" ξανά μία διαφορά ασφαλείας και θα έχουν το πάνω χέρι για την υπόθεση τίτλος.

    Ο Νίκος Νιόπλιας θα τοποθετήσει τον Κατσουράνη στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο Γκοβού θα αγωνιστεί στο δεξιό άκρο της μεσαίας γραμμής, αντί του Μαρίνου, ο οποίος επιστρέφει στο Περιστέρι, αλλά αυτή τη φορά ως αντίπαλος του Ατρομήτου. Συγκεκριμένα η ενδεκάδα που θα παρατάξει ο τεχνικός των πρωταθλητών θα αποτελείται από τους, Τζόρβα, Βύντρα, Κατσουράνη, Καντέ, Σπυρόπουλο, Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Γκοβού, Χριστοδουλόπουλο, Λουίς Γκαρσία και Σισέ.

    Σέντρα τη Δευτέρα στη Σούπερ Λιγκ

    Το δεύτερο πιάτο της ένατης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ... σερβίρεται τη Δευτέρα με τέσσερις αναμετρήσεις. Στις 17:15 η Καβάλα φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ (Novasports1) και ο Αρης τη Λάρισα (Novasports2). Στις 19:30 η ΑΕΚ θα υποδεχθεί τον Εργοτέλη (Novaspots1), ενώ την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο (Novasports2).