Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

‘Χ’αμένη η Λάρισα…

Στο 1-1 έμειναν Άρης και Λάρισα στο «Κλ. Βικελίδης» με την ΑΕΛ να είναι καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και να χάνει αρκετές ευκαιρίες για να πάρει τους τρεις βαθμούς. Ο Λαζαρίδης άνοιξε το σκορ για τους «κίτρινους» στο 53’ και ο Μακίνουα ισοφάρισε στο 76’ με τον Μακίνουα για το τελικό αποτέλεσμα.

Τα συστήματα των προπονητών

Με σύστημα 4-4-2 και τέσσερις αλλαγές σε σχέση με τον ματς στο «Μπέι Αρίνα» παρέταξε την ομάδα του ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Συγκεκριμένα, ο Χουάνμα πήρε την θέση του τραυματία Σηφάκη, ο Νέτο του τιμωρημένου Μίσελ, με τον Βανγκελί να μετατίθεται στα αριστερά της άμυνας, ενώ οι Ναφτί και Πρίττας επέστρεψαν μετά από καιρό στο αρχικό σχήμα του Άρη στις θέσεις των Τόχα και Φατί. Ο Γιάννης Παπακώστας από την πλευρά του έχοντας να αντιμετωπίσει αρκετές απουσίες προτίμησε το 4-2-3-1 με τον Κουζέν στην κορυφή και τον Κανόμπιο σε ελεύθερο ρόλο στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Ψάχνοντας ρυθμό

Ο αγώνας στο «Κλ. Βικελίδης» ξεκίνησε χωρίς ρυθμό με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματα τους και να αναλώνονται σε παιχνίδι κέντρου. Οι «κίτρινοι» προσπάθησαν να δημιουργήσουν φάσεις κατά κύριο λόγο από τις πτέρυγες με τους Χαβίτο και Κάλβο οι οποίοι ωστόσο τα βρήκαν «σκούρα» απέναντι σε Κατσιαρό και Ταλ αντίστοιχα.

Η ΑΕΛ τις ευκαιρίες, ο Άρης το γκολ

Όσο περνούσε η ώρα, η Λάρισα άρχισε να «ξεθαρρεύει» και από το 25’ κι έπειτα ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου την πρωτοβουλία των κινήσεων και έφτασε μάλιστα κοντά στο γκολ στο 26’ όταν και ο Χουάνμα απέκρουσε δύσκολα την… λανθασμένη κεφαλιά του Ρουίς. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς άλλη αξιοσημείωτη φάση, με τους φιλοξενούμενους να συνεχίζουν να επιτίθενται και στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου.

Στο 48’ συγκεκριμένα, ο Ιγκλέσιας βρέθηκε ανέλπιστα απέναντι στον Χουάνμα, ωστόσο στο σουτ που επιχείρησε η μπάλα έφυγε απελπιστικά άουτ. Στο 52’ η προσπάθεια του Ρομέου είχε την ίδια κατάληξη με του συμπαίκτη του, ενώ δύο λεπτά μετά και αφού γλίτωσε το γκολ σε τρεις περιπτώσεις, ο Άρης κατάφερε να ανοίξει το σκορ με κεφαλιά του Λαζαρίδη ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Κάλβο από αριστερά.

Οι... σκακιέρα των πάγκων

Ο έμπειρος αμυντικός των Θεσσαλονικιών πέτυχε τέρμα για δεύτερη σερί αγωνιστική και χάλασε άρδην τα σχέδια του Παπακώστα, ο οποίος βλέποντας την ΑΕΛ να βρίσκεται ανέλπιστα πίσω στο σκορ άρχισε από νωρίς τις αλλαγές. Στο 57’ ο Μετίν αντικατέστησε τον Πουρί, ενώ στο 62’ ο Μακίνουα πέρασε στην θέση του Σίμιτς.

Ο Κούπερ από τη μεριά του, αφού την ομάδα του να απειλείται στο 63’, στο 66’ άλλαξε τον Ρουίς με τον Τόχα, μετατρέποντας το σύστημα σε 4-5-1 με τρεις ανασταλτικούς χαφ πίσω από τον Σέρχιο Κόκε, σε μία προσπάθεια να κλείσει τους χώρους μπροστά από την περιοχή των «κίτρινων».

Μακίνουα και... 1-1

Νικητής στην «σκακιέρα» των προπονητών ήταν δίχως άλλο ο τεχνικός της Λάρισας, καθώς στο 76’ ο Κουζέν μπήκε στην περιοχή του Άρη από αριστερά, σούταρε δυνατά με τον Χουάνμα να αποκρούει και τη μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και να φτάνει στον Μετίν ο οποίος με την σειρά του έστρωσε άθελα του στον Μακίνουα που με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το 1-1.

Φαμπιάνο, ευκαιρίες, δοκάρι...

Η αντίδραση του Κούπερ ήταν άμεση. Ο Αργεντινός τρία λεπτά μετά το γκολ που δέχτηκε η ομάδα του έβγαλε πέρασε στο παιχνίδι τον Φαμπιάνο αντί του Πρίττα, επαναφέροντας παράλληλα και το 4-4-2, ενώ στο 78’ ο Αμπάρης είχε αποκρούει το φάουλ του Νέτο. Στο 80’ ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να απειλήσουν με τον Χουάνμα νικάει τον Μετίν, ενώ στο 84’ ο Τσεσνάουσκις αντικατέστησε τον Κάλβο. Ο Λιθουανός έχασε τεράστια ευκαιρία να γίνει ήρωας στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, όταν και στο 85’ βρέθηκε σε θέση βολής στη μικρή περιοχής, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να σημαδέψει σωστά.

Στο 88’ και στην τελευταία μεγάλη φάση του ματς, ο Κουζέν με ωραία κεφαλιά-ψαράκι ύστερα από σέντρα του Κατσιαρού σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Χουάνμα, αφήνοντας στους φίλους της ΑΕΛ μία «γλυκόπικρη» γεύση από την ισοπαλία που πήρε η ομάδα τους σε μία δύσκολη έδρα όπως το «Κλ. Βικελίδης».

Οι συνθέσεις:

Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Χουάνμα, Νέτο, Ρονάλντο Γκιάρο, Ναφτί, Κάλβο (84΄ Τσεσνάουσκις), Κόκε, Ρουίς (66΄ Τόχα), Χαβίτο, Λαζαρίδης, Βανγκέλι, Πρίττας (79΄ Φαμπιάνο).

Λάρισα (Γιάννης Παπακώστας): Αμπάρης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Ταλ, Σίμιτς (63΄ Μακίνουα), Κουζέν, Ρομέου, Κανόμπιο, Πούρι (57΄ Τουμέρ), Ιγκλέσιας (69΄ Γκέρεμι), Κατσιαρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: