Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Δύσκολος ο χωρισμός για τον «γιατρό»

Μια εικόνα μπορεί να αντικαταστήσει χίλιες λέξεις. Ωστόσο, η φωτογραφία που απαθανατίζει τον Βαλεντίνο Ρόσι να έχει… αγκαλιάσει τη Yamaha του στο τελευταίο γκραν πρι της σεζόν στην πίστα Βαλένθια, είναι κάτι παραπάνω από χίλιες λέξεις…

Πιο συγκεκριμένα, είναι επτά χρόνια μιας επιτυχημένης σχέσης που μεταφράστηκαν σε τέσσερις Παγκόμσιους τίτλους. Ο Ιταλός αναβάτης πήγε στη Yamaha το 2004 ως πρωταθλητής, τίτλος που διατήρησε μέχρι το 2006. Ωστόσο, ακόμη δύο πρωταθλήματα ήρθαν για τον «γιατρό» το 2008 και το 2009.

Στην τελευταία του χρονιά με τη Yamaha δεν στάθηκε τυχερός, καθώς δύο τραυματισμοί τον ταλαιπώρησαν αρκετά. Αρχικά, μια πτώση με Motocross είχε ως αποτέλεσμα να τραυματίσει τον ώμο του, ενώ στο γκραν πρι της Ιταλίας η πτώση του, τον έστειλε στο χειρουργείο και τον απομάκρυνε από τα γκριντ για τέσσερις αγώνες.

Στον τελευταίο αγώνα στην πίστα της Βαλένθια ήθελε τη νίκη, ωστόσο αποχαιρέτησε την ομάδα του από την τρίτη θέση του βάθρου.

«Είναι μια υπέροχη εμπειρία και πέρασα πολύ ωραία, 46 νίκες είναι ένας υπέροχος αριθμός, φυσικά θα ήθελα περισσότερους, αλλά είμαι χαρούμενος με όσα έχω κάνει εδώ. Τελειώσαμε τη σεζόν δυνατά με πέντε βάθρα στη σειρά. Τα επτά χρόνια ήταν υπέροχα, με μια μοναδική ατμόσφαιρα, πολλές φανταστικές στιγμές. Σταμάτησα τη μοτοσικλέτα μου, όπως έκανα όταν όλα ξεκίνησαν, ήταν ο σωστός τρόπος να την αποχαιρετήσω», τόνισε ο Ρόσι, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για ακόμη μια φορά όλους όσους πήραν μέρος σε αυτήν την πολύ ωραία ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: