Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Στους καλύτερους της Ευρώπης οι "2Κ"

Τα δύο "Κ" του ΠΑΟΚ, Κοντρέρας και Κρέσιτς, έχουν κρατήσει ζωντανή την ομάδα στα δύσκολα, έχουν κάνει την ασπρόμαυρη άμυνα ως μια από τις καλύτερες στο Europa League.Αυτές τις ημέρες και χάρη στην ευφορία που επικρατεί στον ΠΑΟΚ μπορεί όλοι να ψηφίζουν τα "2 Κ" όμως το καλοκαίρι  οι άνθρωποι του συλλόγου ήθελαν να προχωρήσουν χωρίς αυτούς.
Κυρίως από συγκυρία ήρθαν έτσι  τα πράγματα ώστε να παραμείνουν κάτοικοι Τούμπας και να γίνουν οι δύο φύλακες άγγελοι του ΠΑΟΚ. Ο λόγος φυσικά για τον καλύτερο ξένο κεντρικό αμυντικό της ιστορίας του Δικεφάλου, τον Πάμπλο Κοντρέρας και έναν από τους πιο ταλαντούχος τερματοφύλακες του ελληνικού πρωταθλήματος, τον Ντάριο Κρέσιτς.

Για τον πρώτο είχε βγει με… την πλάγια οδό "πωλητήριο" αλλά η τραγική εικόνα της άμυνας χωρίς αυτόν στα φιλικά της Γερμανίας, έκανε τους ανθρώπους του συλλόγου να το… σκεφτούν ξανά και ο Κοντρέρας με τις επιδόσεις του έβγαλε τα "λεφτά" του με την πρόκριση του Δικεφάλου στους ομίλους.

Ο Ντάριο Κρέσιτς από την άλλη βρέθηκε κάποια στιγμή μεταξύ Ολυμπιακού Βόλου και Ηρακλή καθώς υπήρχαν προτάσεις δανεισμού του και ο Κώστας Χαλκιάς θα ήταν το Νο1. Εκείνος ο τραυματισμός όμως του Έλληνα διεθνή έδωσε την ευκαιρία στον Κρέσιτς να θυμίσει σε όλους τον λόγο που πριν δύο καλοκαίρια ο ΠΑΟΚ τον επέλεξε να τον κάνει δικό του.

Οι δυο τους είναι από τους λίγους παίκτες του Δκεφάλου που έχουν αγωνιστεί σε όλους τους αγώνες για το Europa League χωρίς να χάσουν ούτε δευτερόλεπτο και είναι από τους βασικούς πρωταγωνιστές της άμυνας του ΠΑΟΚ που είναι μία από τις καλύτερες της διοργάνωσης.
Συγκεκριμένα βρίσκεται στην έβδομη θέση του πίνακα με τις καλύτερες άμυνες του Europa League στους ομίλους καθώς έχει δεχτεί μόλις δύο γκολ (από Βιγιαρεάλ και Μπριζ) όσα και η Λίβερπουλ, η Πόρτο και η Αϊντχόφεν.

Οι ασπρόμαυροι δέχονται μόλις 0,5 γκολ ανά αγώνα και μόνο έξι ομάδες έχουν καλύτερη επίδοση καθώς η Ντιναμό Ζάγκρεμπ η Λεβερκούζεν, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Παρί Σεν Ζερμέν, η Σεβίλλη και η Στουτγκάρδη έχουν δεχτεί μόλις ένα γκολ. Το τέρμα που δέχτηκε βέβαια η Ντιναμό ήταν αυτό από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.Πηγη sport24.

Δεν υπάρχουν σχόλια: