Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Τζένοα-Ίντερ 0-1.......

Μία γκάφα του Εντουάρντο, που έχασε μέσα από τα χέρια του την μπάλα σε μακρινό σουτ του Σούλεϊ Μουντάρι, χάρισε στην Ίντερ σημαντική νίκη με 1-0 επί της Τζένοα στο «Λουίτζι Φεράρις» για την ένατη αγωνιστική της Serie A. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή, αλλά οι «νερατζούρι» ήταν πιο τυχεροί και πέτυχαν το γκολ της νίκης στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους με τον Γκανέζο μέσο, ο οποίος στο 19’ είχε αντικαταστήσει τον τραυματία Καμπιάσο.

Με τη νίκη αυτή οι πρωταθλητές, που την Τρίτη αντιμετωπίζουν την Τότεναμ στο Λονδίνο για το Champions League, έφτασαν τους 18 βαθμούς και σκαρφάλωσαν προσωρινά στη δεύτερη θέση, ένα βαθμό πίσω από τη Λάτσιο και μπροστά από τη Μίλαν, που έχουν έναν αγώνα λιγότερο.

Tην άλλη βδομάδα ο διάδοχος του Δερμιτζάκη

Οι μέρες περνούν και ο Θοδωρής Ζαγοράκης συνεχίζει να ψάχνει για τον άνθρωπο που θα καθίσει μπροστά από το τιμόνι της ομάδας. Ο Μάκης Χάβος προετοιμάζει τα "δικέφαλο" και για το παιχνίδι με τον Εργοτέλη, ενώ δεν αποκλείεται να καθίσει στον πάγκο και στην αναμέτρηση με τη Βιγιαρεάλ την άλλη βδομάδα.

Δύσκολα θα υπάρξουν εξελίξεις για το θέμα του προπονητή μέσα στο Σαββατοκύριακο, έτσι αποφάσεις του Ζαγοράκη για το διάδοχο του Δερμιτζάκη θα υπάρξουν την επόμενη βδομάδα.

Στον αγωνιστικό τομέα στην προπόνηση της Παρασκευής θα ξεκαθαρίσει κατά πόσο ο Μουσλίμοβιτς θα μπορέσει να ενισχύσει την ομάδα του στην αναμέτρηση με τον Εργοτέλη.

Φέργκιουσον: «Ξέραμε καλά τον Ερνάντες»


Καμία έκπληξη δεν προκάλεσαν οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του Χαβιέ Ερνάντες στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ο Σκωτσέζος τεχνικός είχε μελετήσει πολύ καλά την περίπτωση του Μεξικανού επιθετικού και ήξερε από πρώτο χέρι τι σημαίνει «Τσικαρίτο».
Το τμήμα σκάουτινγκ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε συλλέξει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον ταλαντούχο ποδοσφαιριστή και ενημέρωσε κατάλληλα τον τεχνικό των κόκκινων «διαβόλων».

Ο Ερνάντες κάλυψε εντυπωσιακά το κενό που άφησε ο τραυματισμός του Γουέιν Ρούνεϊ στην κορυφή της επίθεσης, αφού με πέντε γκολ στις τελευταίες έξι αναμετρήσεις, έχει κάνει το κοινό του Ολντ Τράφορντ να φωνάζει ρυθμικά το όνομά του.

Ο Φέργκιουσον τόνισε ότι ήδη από την προετοιμασία ήξερε τι θα επακολουθούσε: «Δεν εντυπωσιαστήκαμε γιατί τον είχαμε μελετήσει καλά πριν τον αποκτήσουμε. Δουλέψαμε πολύ μαζί του. Από την προετοιμασία φάνηκε ότι θα τα πήγαινε καλά. Είναι νέος και θέλει να μάθει. Έχει πολύ καλό ποδοσφαιρικό υπόβαθρο. Από τον ίδιο εξαρτάται αν θα φτάσει ψηλά».

Αντσελότι: «Θα βελτιωθούμε»

Την πεποίθησή του ότι η Τσέλσι θα ανεβάσει και άλλο τους ρυθμούς της, εξέφρασε ο Κάρλο Αντσελότι. Ο Ιταλός προπονητής ξέρει ότι οι «μπλε» έχουν και άλλα περιθώρια βελτίωσης, αρκεί να αποδίδουν περισσότερη ώρα σε κάθε ματς ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου.

«Αρχίσαμε καλά τη σεζόν, όμως πιστεύω ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα», τονίζει ο Αντσελότι και αιτιολογεί την αισιοδοξία του:

«Το λέω αυτό γιατί αποδίδαμε καλά σε κάποια σημεία των παιχνιδιών, αλλά όχι σε όλη τη διάρκεια. Πρέπει να παίζουμε στον ίδιο ρυθμό σε όλο το 90λεπτο και όχι μόνο σε 45’. Μέχρι στιγμής δεν το έχουμε καταφέρει, όμως θα γίνει προσεχώς».

"Για αποτέλεσμα με ΠΑΟΚ"

"Δεν περνάει από το μυαλό μας ότι δεν μπορούμε να κερδίσουμε ή να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε", δήλωσε ο Νίκος Καραγεωργίου ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο "Παγκρήτιο".Ο προπονητής του Εργοτέλη παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή ενόψει της αναμέτρησης με τον "Δικέφαλο του Βορρά".
"Μετά το παιχνίδι με την Καβάλα που δεν καταφέραμε να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα προσπαθήσουμε να το αναζητήσουμε στον ερχόμενο αγώνα με τον ΠΑΟΚ", ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

"Δεν περνάει από το μυαλό μας ότι δεν μπορούμε να κερδίσουμε ή να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Η ικανότητα που έχουμε ως ομάδα είναι δεδομένη και είμαι σίγουρος ότι θα εμφανίσουμε καλό πρόσωπο, θα δείξουμε τα καλά μας στοιχεία και στο τέλος θα καταφέρουμε να κερδίσουμε".
                                
Για το  πρόσωπο της ομάδας στα παιχνίδια με την Καβάλα και τον ΠΑΣ Γιάννινα, τόνισε:"Στην Καβάλα δεν δείξαμε το πρόσωπο που είχαμε δείξει στα προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια. Δείξαμε ότι δεν ήμασταν έτοιμοι από ψυχολογικής πλευράς για αυτόν τον αγώνα.

Με την προσπάθεια που κάναμε δεν μπορείς να αλλάξεις επίπεδο και εμείς στον Εργοτέλη θέλουμε να αλλάξουμε επίπεδο. Όποιος δεν το καταλαβαίνει, θα το διαπιστώσει σύντομα.

Στα Γιάννινα κάναμε μια επιλογή παικτών για να αντιμετωπίσουμε τον αγώνα. Στο πρώτο ημίχρονο ο αντίπαλος ήταν καλύτερος, ενώ στην επανάληψη δείξαμε καλύτερη εικόνα ως ομάδα".

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, δήλωσε:"Στο ερχόμενο παιχνίδι δεν θα αγωνιστεί ο Λεάλ, ο οποίος αποβλήθηκε με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Ρουμπάκης έχει ένα διάστρεμμα, ωστόσο δεν φαίνεται να είναι κάτι σοβαρό και θα είναι έτοιμος για το παιχνίδι της Κυριακής".

Τέλος για το δύσκολο πρόγραμμα ο Νίκος Καραγεωργίου, απάντησε:"Μένουν 23 δύσκολα παιχνίδια μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και θα προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε. Με όποιον αντίπαλο και αν παίξουμε το βλέπουμε το ίδιο. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια, όλα έχουν υψηλό βαθμό δυσκολίας".

Τα εισιτήρια

Στο μεταξύ ανακοίνωση για τα εισιτήρια του αγώνα με τον ΠΑΟΚ εξέδωσε η ΠΑΕ στην οποία ανέφερε:"Συνεχίζεται η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα της ερχόμενης Κυριακής (31/10/10, ώρα 17:15) ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΙΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΠΑΟΚ στο Παγκρήτιο στάδιο, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. Η γενική είσοδος έχει οριστεί στα 25 ευρώ και διατίθενται από τα παρακάτω σημεία πώλησης:
Γήπεδο Μαρτινέγκο (Νικολάου Πλαστήρα 1 – Τηλ. 2810222246).
Γραφεία ΠΑΕ (Στεργιογιάννη 1, τηλ. 2810 313959).
Η είσοδος για παιδιά κάτω των 15 ετών είναι ελεύθερη εκτός από τη θύρα 1.

ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
Η ΠΑΕ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΙΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ υπενθυμίζει ότι για τους επόμενους εντός έδρας αγώνες που απομένουν για την περίοδο 2010-2011 η τιμή των εισιτηρίων διαρκείας, σε όλες τις θύρες εκτός από τη θύρα 1, αναπροσαρμόζεται στα 120 ευρώ από τα 170 ευρώ που ήταν η αρχική τιμή".

Επιστροφή στις νίκες για Άρη και Ατρόμητο

Στις νίκες θέλει να επιστρέψει ο Άρης στο εντός έδρας ματς του Σαββάτου με τον Ατρόμητο για την 8η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ (17:15, Novasports2).
Οι «κίτρινοι» έχουν να γευτούν τη χαρά της κατάκτησης των τριών βαθμών από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αφού ακολούθησαν οι ήττες με ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Επιπλέον προέρχονται από τον αποκλεισμό του Κυπέλλου στα Τρίκαλα...
 Το αρνητικό για τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ είναι ότι θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Τσέζαρεκ ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής. Όπως και ο Σάκης Πρίττας ο οποίος ακόμα αναρρώνει από την εξάρθρωση ωμοπλάτης που είχε υποστεί σε προπόνηση της Εθνικής. Έτσι η αποστολή αποτελείται από τους: Σηφάκη, Χουάνμα, Ρονάλντο, Νέτο, Βανγκέλι, Λαζαρίδη, Τόχα, Χαβίτο, Κάλβο, Ρουίζ, Κόκε, Οριόλ, Τσεζνάουσκις, Ναφτί, Φατί, Μενδρινό, Καζναφέρη και Φαμπιάνο.
Τέσσερις απόντες στη Θεσσαλονίκη
Τον ίδιο στόχο έχει και ο Ατρόμητος, μιας και έχει να νικήσει από τις 25 Σεπτεμβρίου, στο ματς της 4ης αγωνιστικής με τον Πανσερραϊκό. Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Γιώργος Δώνης δεν θα έχει στη διάθεσή του τραυματίες Σαμπού, Σαρμιέντο, Βινιάλ και Αναστασάκο, τους οποίους άφησε εκτός αποστολής.

Η αποστολή για τον αγώνα με τον Άρη αποτελείται από τους: Μιχαηλίδη, Σάντκβιστ, Σκόνδρα, Σαγκανόφσκι, Περόνε, Μπρίτο, Νάστο, Μπαζίνσκι, Μελισσά, Καμαρά, Νεμπεγλέρα, Ολιβέιρα, Αποστολόπουλο, Καραγκούνη, Τάτο, Φαβάλι, Σφακιανάκη και Καραλή.

Γιάννης Κόντης-«Το παιχνίδι του Ολυμπιακού αναβλήθηκε εύκολα…»

Ενοχλημένος από το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε κανονικά το παιχνίδι Κυπέλλου ΟΠΑΠ του Άρη με τα Τρίκαλα παρά την πολύ κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου της πόλης εμφανίστηκε ο Γιάννης Κόντης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της «ΑΡΗΣ FM».

«Το παιχνίδι του Ολυμπιακού αναβλήθηκε εύκολα σε παρόμοιο γήπεδο, όπως ήταν το δικό μας. Ο διαιτητής δεν δέχθηκε συζήτηση για να αναβάλει το παιχνίδι», τόνισε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ.

«Τέθηκε αυτό το ζήτημα από εμάς και θα έπρεπε να τεθεί και από τους αρμόδιους. Δεν ήταν χώρος που θα μπορούσες να παίξεις μπάλα», πρόσθεσε αναφερόμενος στη θέληση των υπευθύνων του Άρη να είχε διακοπεί το παιχνίδι με τα Τρίκαλα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον ΑΡΗΣ FM

-Για τον αποκλεισμό από το Κύπελλο ΟΠΑΠ:
«Όπως και να έχει, ήταν ένας αποκλεισμός που ενόχλησε όλο τον κόσμο. Ο Αρης έχει φτάσει τα τελευταία χρόνια σε αρκετούς τελικούς Κυπέλλων και όλοι περίμεναν με έναν αντίπαλο, όπως τα Τρίκαλα -χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την ομάδα- να παίρναμε την πρόκριση. Είδαμε ότι προσπάθησαν οι παίκτες μας και αν ήμασταν πιο τυχεροί, θα μπορούσαμε να βάλουμε κάποιο ακόμη γκολ, όπως έκαναν άλλοι σε αντίστοιχο παιχνίδι, και να περνούσαμε στην επόμενη φάση. Είναι ένα μάθημα αυτός ο αποκλεισμός και πρέπει να μας παραδειγματίσει για το υπόλοιπο της χρονιάς».

-Για τη διαιτησία του κ. Τσινιάρη:
«Θέλω να αρχίσω λέγοντας ότι δεν περίμενα ένα παιχνίδι για να σχηματίσω γνώμη για τον Τσινιάρη. Είναι καλός διαιτητής και έχει καλές προθέσεις. Έχω μιλήσει κατά καιρούς για άλλους διαιτητές, για τους οποίους είχα πει ότι δεν είναι καλοί. Το παράπονό μας από τον προχθεσινό αγώνα, ήταν ότι δεν μας πρόσεξε. Και τι εννοώ με αυτό; Την φάση του Χαβίτο, αρχικά, στην οποία θα μπορούσε να μετρήσει το γκολ. Σε αυτή την περίπτωση, αφήνεις το πλεονέκτημα και βλέπεις τί γίνεται. Θα μπορούσε, επίσης, να δείξει την κόκκινη κάρτα στον τερματοφύλακα των Τρικάλων. Έπρεπε να δοθεί και δεύτερη κίτρινη κάρτα - αποβολή στον Μπουκουβάλα, για το φράγμα που έκανε στον Κάλβο.

Το επόμενο είναι η αποβολή του Μίσελ, καθώς πήρε την κόκκινη κάρτα ο ποδοσφαιριστής μας και δε δόθηκε τίποτα σε εκείνον τον... περίεργο, που τον ενοχλούσε και τον εξωθούσε στο να πάρει την κάρτα. Δεν μπορεί μια ομάδα με συμμετοχή σε ευρωπαϊκά κύπελλα, να αντιμετωπίζεται με τέτοιον τρόπο και, μάλιστα, παραμονές του αγώνα με την Μπάγερ Λεβερκούζεν. Ομάδες με ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, που παλεύουν να δώσουν βαθμούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο εκπροσωπώντας το, πρέπει να απολαμβάνουν και τον αντίστοιχο σεβασμό. Όχι την εύνοια, αλλά τουλάχιστον τον σεβασμό».

-Για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου των Τρικάλων:
«Το παιχνίδι του Ολυμπιακού αναβλήθηκε εύκολα σε παρόμοιο γήπεδο, όπως ήταν το δικό μας. Ο διαιτητής δε δέχτηκε συζήτηση για να αναβάλλει το παιχνίδι. Κάποτε, όμως, πρέπει να τα αναβάλλουν αυτά τα παιχνίδια και να προστατεύουν την σωματική ακεραιότητα των παικτών. Δείτε για παράδειγμα τον Πρίττα, που επέστρεψε από τον τραυματισμό στον ώμο και χτύπησε στο πόδι. Αν δεν το καταλάβουν οι συντελεστές που ζουν από τις ομάδες, αν δεν το καταλάβει Τσινιάρης και ο κάθε Τσινιάρης, τότε δυστυχώς δεν κάνουμε τίποτα.
Αν δεν προσέχουν τις ομάδες που μας εκπροσωπούν στα ευρωπαϊκά κύπελλα και ειδικά μία ομάδα σαν τον Αρη, που έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς έως τώρα, τότε δεν θα πάμε ποτέ μπροστά. Το ματς πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες πριν από ένα ευρωπαϊκό μας παιχνίδι και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αποφασίστηκε να γίνει το ματς με τα Τρίκαλα, μας έδειξαν ότι δε μας σέβονται. Αυτό είναι παράπονο μεγαλύτερο για εμάς, σε σχέση με ένα πέναλτι που δεν δίνεται ή με μια άλλη λανθασμένη διαιτητική απόφαση. Θεωρούμε ότι πρέπει να δει σοβαρά το ζήτημα ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Δεν είναι κανένας μόνος του σε αυτό το παιχνίδι που λέγεται ποδόσφαιρο, είμαστε όλοι κρίκοι μιας αλυσίδας».

-Για το εάν τέθηκε από την ΠΑΕ Άρης ζήτημα αναβολής του αγώνα:
«Τέθηκε αυτό το ζήτημα από εμάς και θα έπρεπε να τεθεί και από τους αρμόδιους. Δεν ήταν χώρος που θα μπορούσες να παίξεις μπάλα. Είχαμε αποφασίσει να συσταθεί μια επιτροπή που θα αποτελείται από έναν εκπρόσωπο της κάθε ομάδας για να αποφασίζει για το θέμα της καταλληλότητας του γηπέδου, μαζί με τον παρατηρητή και τον διαιτητή, αλλά όσο είδατε εσείς αυτήν την επιτροπή άλλο τόσο την είδαμε και εμείς.

Εγώ προσωπικά, επικοινώνησα με τον κ. Προύντζο και τον κ. Τεροβίτσα και τους είπα αν δεν είναι κατάλληλος ο αγωνιστικός χώρος να μην παίξουμε. Τελικά, μόνο ο δικός μας αγώνας έγινε. Για εμάς δεν ενδιαφέρθηκε κανείς. Παίξαμε σε έναν αγωνιστικό χώρο, που ήταν λάσπη και μπροστά από τα τέρματα υπήρχαν λίμνες. Ο διαιτητής είπε ότι ήταν πολύ καλό το γήπεδο. Ξέρουμε όλοι ότι σε έναν τέτοιον αγωνιστικό χώρο, παρασύρεσαι εύκολα σε λάθη. Σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο μπορεί να σου «φύγει» το τάκλιν, να μην κάνεις το σωστό μαρκάρισμα και γενικά, να γίνει μία σωρεία αλυσιδωτών λαθών.

Δε θέλω να μειώσω την πρόκριση των Τρικάλων και όπως είπα και σε ανθρώπους που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, μακάρι να πάνε στον τελικό τα Τρίκαλα. Αν μας ενδιαφέρει να βλέπουμε τον υποτιθέμενο θεσμό των εκπλήξεων, τότε εντάξει. Κάποιοι θα χάρηκαν και θα είπαν ότι ομόρφυνε ο θεσμός τώρα που αποκλείστηκε ο Αρης, αλλά αυτά είναι κουταμάρες. Το σίγουρο είναι ότι αν παίζαμε σε έναν καλύτερο αγωνιστικό χώρο, δεν θα ήμασταν αποκλεισμένοι τώρα».

-Για το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με τον Ατρόμητο:
«Όλοι οι παίκτες είναι πεισμωμένοι και μακάρι αυτό να το βγάλουν και στο γήπεδο. Ορισμένοι περιμένουν στη γωνία για να βγουν και να ρίξουν τη χολή τους. Αυτό συμβαίνει κατά κόρον στον Αρη. Οι μόνοι που μπορούν να μιλούν είναι οι οπαδοί, που έτρεξαν μέσα στη βροχή να στηρίξουν την ομάδα. Ας ελπίσουμε η ομάδα να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, αρχής γενομένης από τον αγώνα με τον Ατρόμητο».

Primera Division 9η αγωνιστική

Όσο το «τρένο» που λέγεται Ρεάλ Μαδρίτης δεν κάνει καμία στάση, η Μπαρτσελόνα οφείλει να ακολουθεί την ίδια πορεία, έστω κι αν δεν εντυπωσιάζει μέχρι στιγμής (σε σχέση με άλλες χρονιές και σε σχέση με το θέμα που παρουσιάζει η «αιώνιος»). Οι πρωταθλητές υποδέχονται τη Σεβίλλη, στο παιχνίδι που συγκεντρώνει τα βλέμματα όλης της Ισπανίας για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Νωρίτερα, η ομάδα του Μουρίνιο θα κληθεί να περάσει το εμπόδιο της Χέρκουλες εκτός έδρας.

Από τα άλλα παιχνίδια του ένατου γύρου της λίγκας, αυτά που ξεχωρίζουν είναι το Λα Κορούνια – Εσπανιόλ, Μπιλμπάο – Χετάφε και Σπόρτιγνκ Χιχόν – Βιγιαρεάλ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 30/10

Βαλένθια – Σαραγόσα (19:00)
Ανώμαλη προσγείωση για τη Βαλένθια την προηγούμενη αγωνιστική που γνώρισε την πρώτη της ήττα στο «Μεστάγια» από τη Μαγιόρκα. Πριν από αυτή, είχε προηγηθεί και η ήττα από την Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου», κάτι που σημαίνει ότι η Βαλένθια θα επιδιώξει να επιστρέψει στις νίκες κόντρα στη Σαραγόσα. Η ουραγός της βαθμολογίας από την άλλη καλείται κάποια στιγμή να βρει το σθένος να ξεφύγει από τον πάτο, αντιμετωπίζοντας το κάθε παιχνίδι σαν τελικό. Απόντες οι Λέο Φράνκο και Σιναμά Πονγκόλ.

Χέρκουλες – Ρεάλ Μαδρίτης (21:00)
Τρένο που δεν σταματάει η Ρεάλ Μαδρίτης. Και στο πρωτάθλημα και στο Τσάμπιονς Λιγκ η ομάδα του Μουρίνιο πετάει από θρίαμβο σε θρίαμβο και αυτή τη φορά θα επιδιώξει να περάσει και το εμπόδιο της πολύ καλής Χέρκουλες. Η νεοφώτιστη ομάδα πραγματοποιεί καλή πορεία μέχρι στιγμής, αλλά ξέρει ότι πρέπει να υπερβάλλει εαυτόν αν θέλει να μην απογοητεύσει τους οπαδούς της. Επιστρέφει ο Νταβίντ Τρεζεγκέ.

Μπαρτσελόνα – Σεβίλλη (23:00)
Το ματς της αγωνιστικής. Μετά τη Βαλένθια, το δεύτερο εντός έδρας δύσκολο παιχνίδι για την Μπαρτσελόνα είναι με αντίπαλο τη Σεβίλλη. Ο Γκουαρντιόλα ξεκούρασε οχτώ βασικούς παίκτες του στον αγώνα Κυπέλλου με τη Θέουτα, έτσι ώστε να τους έχει «ετοιμοπόλενους» στο παιχνίδι του Σαββάτου. Σε αυτούς θα βρίσκεται και ο Τσάβι που επιστρέφει στο αρχικό σχήμα. Ο Γκρεγκόριο Μανθάνο από την άλλη, «πονοκεφαλιάζει» για την άμυνά του, η οποία είναι ακόμα περισσότερο ευάλωτη, από τη στιγμή που απουσιάζει ο βασικός πορτιέρο Πάλοπ. Επιθετικά, οι Ανδαλουσιανοί «φυσάνε», παρά τις απουσίες των Χέσους Νάβας και Ντιέγκο Καπέλ.

Κυριακή 31/10

Σανταντέρ – Οσασούνα (18:00)
Δεν λέει να σηκώσει κεφάλι η Σανταντέρ. Μετά την ντροπιαστική εξάρα από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ήρθε και η ήττα για το Κύπελλο από την «άσημη» Κόρδομπα (με 2-0). Βρισκόμενη οριακά στη ζώνη του υποβιβασμού, δεν θέλει άλλο αποτέλεσμα πλην από αυτό της νίκης κόντρα στην «νωχελική» εκτός έδρας Οσασούνα. Γιατί στην έδρα της, η ομάδα του Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο είναι άκρως υπολογίσιμη , κάτι που απέδειξε με το 3-0 κόντρα στη Μάλαγα. Επιστρέφει ο Καμούνιας, ενώ αμφίβολος είναι ο Παντιάνι.

Μάλαγα – Σοσιεδάδ
Οι γηπεδούχοι προέρχονται από βαριά ήττα (3-0 από την Οσασούνα) και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα πρέπει –εκτός των άλλων- να φτιάξει και τη ψυχολογία της ομάδας του. Το δυσοίωνο για τον πρώην τεχνικό της Πόρτο είναι ότι η Μάλαγα «μπάζει από παντού», έχοντας δεχθεί 19 τέρματα (τη χειρότερη συγκομιδή στο πρωτάθλημα). Όταν οι επιθετικοί της έχουν κέφια, οι νίκες έρχονται. Ντούντα, Απόνιο, Ροντόν δεν υπολογίζονται. Κακή η Σοσιεδάδ μακριά από το «Ανοέτα», έχοντας μόλις ένα βαθμό σε τέσσερα παιχνίδια. Δεν θα παίξει την Κυριακή ο Ταμούδο.

Λα Κορούνια – Εσπανιόλ
Υπάρχει γυρισμός; Η ομάδα που κάποτε πρωταγωνιστούσε στην Primera Division, βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Η Λα Κορούνια δεν εμπνέει εμπιστοσύνη και αν συνεχίσει έτσι, θα φλερτάρει επικίνδυνα με τον υποβιβασμό. Ο Μιχέλ Άνχελ Λοτίνα «παίζει το κεφάλι του» κόντρα στην Εσπανιόλ και αν δεν έρθουν οι τρεις βαθμοί με τους Καταλανούς θα πει «αντίο». Το θετικό είναι ότι θα έχει στη διάθεσή του τον «σταρ» Γκουαρδάδο, το αρνητικό ότι έχει να αντιμετωπίσει μια πάρα πολύ καλή (και φορμαρισμένη) ομάδα που βρίσκεται στην πέμπτη θέση της λίγκας. Απόντες για τους φιλοξενούμενους οι Καμενί, Γκαλάν, Ματιόνι και Ντε Λα Πένια.

Σπόρτινγκ Χιχόν – Βιγιαρεάλ
Δύο άκρως επιθετικές ομάδες αναμετρώνται στο Χιχόν. Η τοπική Σπόρτινγκ παίζει πάντοτε ανοιχτά, παρότι αυτό την κάνει ευάλωτη αμυντικά. Ειδικά με αντίπαλο τη φορμαρισμένη Βιγιαρεάλ οφείλει να είναι πιο προσεκτικοί στα μετόπισθεν, αν δεν θέλει να παραμείνει στους 8 βαθμούς. Δύσκολο το έργο της απέναντι στην ομάδα του Γαρίδο, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας (μαζί με την Μπαρτσελόνα). Ο Ρόσι σκοράρει κατά ριπάς, το «κίτρινο υποβρύχιο» διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση και παρά την απουσία του Μάρκο Ρουμπέν, οι φιλοξενούμενοι είναι το φαβορί για τη νίκη.

Ατλέτικο Μαδρίτης – Αλμερία (20:00)
Επιχείρηση «ανασύνταξη» στην Ατλέτικο Μαδρίτης, που θέλει να επιστρέψει στις νίκες μετά το 2-0 από τη Βιγιαρεάλ. Οι «ροχιμπλάνκος» (που δεν θα έχουν τον Αλβάρο Ντομίνγκεθ στο συγκεκριμένο ματς) τα έχουν με τη διαιτησία για την ήττα τους στο «Μαδριγάλ» και θα προσπαθήσουν να ξεσπάσουν στην Αλμερία. Οι φιλοξενούμενοι θα έχουν τρομερά δύσκολο έργο, ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία, καθώς στα εκτός έδρας παιχνίδια τους, παρουσιάζουν καλύτερο πρόσωπο συγκριτικά με τα εντός. Πεγεράνο, και Νιέτο είναι off, αμφίβολος ο επιθετικός Ούτσε.

Μπιλμπάο – Χετάφε (22:00)
Με όπλο την αγωνιστικότητα και το πάθος που δείχνουν σε όλα τα παιχνίδια τους, οι Βάσκοι της Μπιλμπάο πραγματοποιούν αξιόλογη πορεία στο πρωτάθλημα. Ακριβώς στη μέση της βαθμολογίας με παθητικό 14 υπέρ και 14 κατά, θα αποδειχθούν «σκληρό καρύδι» και απέναντι στη Χετάφε, ασχέτως με το τελικό αποτέλεσμα που θα έρθει. Στη Χετάφε το γνωρίζουν αυτό και πρέπει να τα βγάλουν πέρα δίχως τους Ντάνι Παρέχο, Κασκέρο, Γκαβιλάν, Μανέ και Μιγκέλ Τόρες.

Δευτέρα 1/11

Μαγιόρκα – Λεβάντε (22:00)
Στο «Όνο Εστάντι» πέφτει η αυλαία της 9ης αγωνιστικής της Primera Division, εκεί, όπου η Μαγιόρκα υποδέχεται τη Λεβάντε. Οι «Νησιώτες» προέρχονται από μεγάλη εκτός έδρας νίκη (επί της Βαλένθια με 2-1) και αυτό θα τους δώσει ακόμη μεγαλύτερη ψυχολογία ώστε να επικρατήσουν και της Λεβάντε. Μεσοβδόμαδα για το Κύπελλο, επικράτησε της Σπόρτινγκ Χιχόν με 3-1, αποκτώντας σαφές πλεονέκτημα για τον επαναληπτικό. Ωστόσο, η Λεβάντε «θα πουλήσει ακριβά το τομάρι της», όπως έχει δείξει μέχρι στιγμής. Επιστρέφει για τους φιλοξενούμενους ο Σίσκο Ναδάλ, παραμένουν εκτός όμως, οι Σίσκο Μουνιόθ, Χουανφράν, Νάτσο Γκονσάλες.

Η επόμενη (10η) αγωνιστική:

Σάββατο 6/11
Σοσιεδάδ – Σανταντέρ (21:00)
Εσπανιόλ – Μάλαγα (23:00)

Κυριακή 7/11
Αλμερία – Σπόρτινγκ Χιχόν (18:00)
Βιγιαρεάλ – Μπιλμπάο
Λεβάντε – Λα Κορούνια
Οσασούνα – Χέρκουλες
Σαραγόσα – Μαγιόρκα
Χετάφε – Μπαρτσελόνα (20:00)
Ρεάλ Μαδρ. – Ατλέτικο Μαδρ. (22:00)

Δευτέρα 8/11
Σεβίλλη – Βαλένθια (23:00)

ΗΡΑΚΛΗΣ: Χωρίς Σολτάνι με Ολυμπιακό Βόλου

Τις υπηρεσίες του Καρίμ Σολτάνι θα στερηθεί ο Ηρακλής στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου για την 8η αγωνιστική της Superleague. Ο Γαλλοαλγερινός επιθετικός, είχε αποβληθεί στο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής στην Τρίπολη κόντρα στον τοπικό Αστέρα και το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο κατά την σημερινή συνεδρίαση του επέβαλε ποινή αποκλεισμού δύο αγωνιστικών. Με δεδομένο ότι ο επιθετικός του «Γηραιού» εξέτισε την πρώτη αγωνιστική στο παιχνίδι Κυπέλλου κόντρα στον Παναιτωλικό, ο Σολτάνι θα απουσιάσει και από το παιχνίδι του Καυτανζογλείου και θα επανέλθει στο παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής κόντρα στην SKODA Ξάνθη.

«Τέλειο παιχνίδι για να νικήσεις την Μπαρτσελόνα»

«Τέλειο παιχνίδι για να νικήσεις την Μπαρτσελόνα»
Ρεαλιστής αναφορικά με την έκβαση του σαββατιάτικου αγώνα με την Μπαρτσελόνα, εμφανίστηκε ο προπονητής της Σεβίλλης, Γκρεγκόριο Μανθάνο.

Ο 54χρονος προπονητής τόνισε ότι για να πάρεις αποτέλεσμα από τους «μπλαουγκράνα» πρέπει να κάνεις το τέλειο παιχνίδι, ενώ ευχήθηκε να συνεχιστεί η… κακοδαιμονία του Νταβίντ Βίγια στο σκοράρισμα.

«Αν θέλεις να πάρεις θετικό αποτέλεσμα θα πρέπει να κάνεις το τέλειο παιχνίδι. Δεν πρέπει να δώσουμε χώρο στην αντίπαλό μας. Η Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί της αναμέτρησης αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς ήμαστε το θύμα.

Αν αγωνιστούμε χωρίς κόμπλεξ και φόβο, μπορούμε να τα καταφέρουμε»,
ήταν το σχόλιο του Μανθάνο, που είναι προβληματισμένος από την εκτός έδρα συμπεριφορά της ομάδας του- ήττες από Σπόρτινγκ Χιχόν και Χέρκουλες-.

Ο πρώην τεχνικός της Μαγιόρκα, σχολίασε και την δυσκολία που παρουσιάζει τις τελευταίες αγωνιστικές ο Βίγια στο σκοράρισμα: «Ο Βίγια παίζει πολύ καλά. Ο κόσμος δεν κοιτάζει τις συνθήκες που κάθε ποδοσφαιριστής αγωνίζεται. Οι καλοί παίκτες μπορούν να σκοράρουν ανά πάσα στιγμή, αλλά εύχομαι αύριο ο Βίγια να είναι εξίσου… γκαντέμης».

Ο τραυματισμός του Πάλοπ, φέρνει στην αρχική ενδεκάδα της Σεβίλλης τον Χάβι Βάρας και ο Μανθάνο, φρόντισε να του τονώσει την ψυχολογία: «Το να παίζεις αντίπαλος με την Μπαρτσελόνα είναι ότι καλύτερο για έναν ποδοσφαιριστή. Ο Βάρας είναι έτοιμος ψυχολογικά και ελπίζω αν κάνει ένα πολύ καλό παιχνίδι».

Επέστρεψε ο Ροναλντίνιο στη «Σελεσάο»

Τη φανέλα της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας θα φορέσει και πάλι μετά από έναν χρόνο ο Ροναλντίνιο. Ο ομοσπονδιακός προπονητής της «Σελεσάο», Μάνο Μενέζες κάλεσε τον μεσοεπιθετικό της Μίλαν για το φιλικό παιχνίδι με την Αργεντινή το οποίο θα γίνει στις 17 Νοεμβρίου στην Ντόχα του Κατάρ.

«Μπορεί να προσθέσει μεγάλη ποιότητα σε ένα σημείο του παιχνιδιού που το χρειαζόμαστε», υποστήριξε ο τεχνικός της Εθνικής Βραζιλίας, ο οποίος δεν συμπεριέλαβε τον Ζιλμπέρτο Σίλβα του Παναθηναϊκού, όπως έχει συμβεί και στα προηγούμενα φιλικά παιχνίδια που έχει δώσει η «Σελεσάο» μετά το Μουντιάλ.

Ορφανός: «Διέξοδος το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ»

Ο έμπειρος αμυντικός μέσος του Εργοτέλη Δημήτρης Ορφανός φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και αφού πρώτα ενημέρωσε για τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Κρήτη, τοποθετήθηκε για το Κυριακάτικο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: «Διανύουμε μια δύσκολη εβδομάδα, καθώς είχαμε δύο άτυχα αποτελέσματα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Έτσι το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ αποτελεί για μας μια διέξοδο για να επανέλθουμε στα θετικά αποτελέσματα, καθώς θετική για μας ίσως είναι και η ισοπαλία. Γνωρίζουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μια δυνατή ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ που παίζει για να κερδίσει σε όλες τις έδρες. Γνωρίζουμε το βαθμό δυσκολίας, αλλά εμείς έχουμε σκοπό να επαναφέρουμε την ηρεμία στην ομάδα μας, μιας και το κλίμα έχει χαλάσει και είναι λογικό με τα άτυχα αποτελέσματα. Δεν έχουμε κανένα απολύτως περιθώριο να βλέπουμε ορισμένα παιχνίδια λέγοντας ότι δεν μπορούμε να τα παλέψουμε. Δεν έχουμε μιλήσει ακόμη για το συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά ξέρουμε ότι πρέπει να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας. Ο ΠΑΟΚ έχει καλό υλικό και το έδειξε μέχρι τώρα κυρίως στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Για μας σίγουρα είναι απώλεια ο Λεάλ (αποβλήθηκε με τον ΠΑΣ Γιάννινα), γιατί θα μας λείψει το ταλέντο και η τεχνική του από την επίθεση μας, αλλά θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε επάξια το κενό του».

Ποινή-χάδι στην Σερβία!

Στα μαλακά έπεσε η Σερβία. Η UEFA αποφάσισε την τιμωρία της για τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί της στο παιχνίδι με την Ιταλία για τα προκριματικά του Εuro 2012. Απέφυγαν την αφαίρεση βαθμών οι «πλάβι».Συγκεκριμένα η ευρωπαϊκή ομοσπονδία κατοχύρωσε το παιχνίδι που είχαν διακόψει οι Σέρβοι χούλιγκαν με 3-0 υπέρ της «Σκουάντρα Ατζούρα». Επίσης, το επόμενο παιχνίδι των «πλάβι» θα γίνει χωρίς την παρουσία φιλάθλων, ενώ άλλο ένα θα υπάρξει εποπτεία της UEFA.

Στην Σερβία φοβόντουσαν για τα χειρότερα, αφού περίμεναν οτι θα υπάρξει πιο βαριά τιμωρία, καθώς και αφαίρεση βαθμών,κάτιπου ουσιαστικά θα τους έθετε εκτός διεκδίκησης της πρόκρισης για την τελική φάση του Εuro 2012.

Εκτός από την Σερβία, καμπάνα «έφαγε» και η Ιταλία η οποία θα αγωνιστεί κεκλεισμέων των θυρών για ένα παιχνίδι,ενώ θα χρειαστεί να πληρώσει το ποσό των 100.00 ευρώ.

Σαλπιγγίδης: "Σημασία να κερδίζει η ομάδα"

Ο Σαλπιγγίδης παρέλαβε το βραβείο του MVP της 7ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας και δήλωσε:" Σημασία δεν έχει ποιος σκοράρει, αλλά το να κερδίζει η ομάδα και να κάνει επιτυχίες". Ο 29χρονος επιθετικός βρέθηκε στην μπουτίκ του Δικέφαλου του Βορρά για να παραλάβει το βραβείο του, το οποίο του παρέδωσε ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ Νίκος Κολομπούρδας.  Εφόσον επιστρέψαμε στα θετικά αποτελέσματα και τις καλύτερες εμφανίσεις, αυτό ήταν το ιδανικό για εμάς. Για μένα είναι κάτι σημαντικό, γιατί μέσα από τη δική μου καλή παρουσία βοηθάω την ομάδα. Αυτός είναι ο σκοπός μου, όπως και όλων των ποδοσφαιριστών. Στόχος μας είναι να παίρνει νίκες η ομάδα.
Δεν έχω να πω κάτι για τις χαμένες ευκαιρίες, όλο ο κόσμος χάνει, χάνω κι εγώ. Έχω πει πολλές φορές, ότι αυτοσκοπός δεν είναι να πετυχαίνω γκολ, αλλά να κερδίζει η ομάδα. Περισσότερο απ' όλους ήθελα εγώ να πετύχω αυτά τα γκολ, δεν τα κατάφερα, σημασία έχει ότι περάσαμε, έστω και δύσκολα, με το γκολ του Γιώργου (Φωτάκη) και αυτό είναι το σημαντικό", είπε αρχικά.

Για τον αγώνα Κυπέλλου στην Φλώρινα, τόνισε:

"Οι συνθήκες στη Φλώρινα ήταν πολύ δύσκολες, υπήρχε πολλή λάσπη, o αγωνιστικός χώρος δεν ήταν ο ιδανικός, ήταν πολύ δύσκολο για τους αθλητές. Συνήθως, ο κακός αγωνιστικός χώρος ευνοεί την ομάδα που παίζει στη χαμηλότερη κατηγορία, αλλά εμείς δίκαια πήραμε την πρόκριση".

Δεύτερη αγωνιστική σαν... πρεμιέρα στην Α1 μπάσκετ

Ετοιμες να παραταχθούν με όλα τα μέλη των ρόστερ τους είναι οι ομάδες της Α1 Ανδρών, καθώς, με τη λύση της απεργίας από τον ΠΣΑΚ, οι περισσότεροι σύλλογοι που είχαν στερηθεί τους Ελληνες παίκτες στην πρεμιέρα, θα διεκδικήσουν τώρα πλήρεις το θετικό αποτέλεσμα, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής, που ανοίγει «αυλαία» το Σάββατο και κλείνει τη Δευτέρα.

Από το πρόγραμμα ξεχωρίζει την Κυριακή το πάλαι ποτέ ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ, στο άδειο -λόγω τιμωρίας- κλειστό του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, και η κόντρα δύο ομάδων από τη Θεσσαλονίκη, με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον «νεοφώτιστο» Ηρακλή.

Το Σάββατο το Μαρούσι, το οποίο διέψευσε τους πάντες και έκανε την έκπληξη στην πρεμιέρα, περνώντας νικηφόρα από την έδρα του Πανιωνίου, θέλει να κάνει το «2 στα 2» στα «αποκαλυπτήρια» της ομάδας στο κοινό του, στο κλειστό του Αγίου Θωμά, απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου. Ο Πανελλήνιος ψάχνει την πρώτη νίκη του και ευελπιστεί, με γεμάτο το κλειστό της Λαμίας, να κάμψει την αντίσταση του Άρη, ενώ τον παράγοντα έδρα θέλει να εκμεταλλευτεί και το Περιστέρι απέναντι στην Καβάλα.

Την Κυριακή, ο Ηλυσιακός θα υποδεχθεί τον πρωταθλητή Ελλάδας Παναθηναϊκό, ενώ ο κυπελλούχος Ολυμπιακός, μετά την αναπάντεχη ήττα από την Μπάμπεργκ στην Ευρωλίγκα, θέλει να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στην ΑΕΚ. Την πρώτη νίκη του θα επιδιώξει να πετύχει ο ΠΑΟΚ απέναντι στον «νεοφώτιστο» Ηρακλή.

Τέλος, ολοκληρώνεται τη Δευτέρα η 2η αγωνιστική, με τον «νεοφώτιστο» Ικαρο Καλλιθέας να υποδέχεται τον Πανιώνιο και τις δύο ομάδες να ψάχνουν το πρώτο «δίποντο» τους στο πρωτάθλημα, καθώς αμφότεροι ηττήθηκαν στην πρεμιέρα.

Το πρόγραμμα:

Σάββατο, 30 Οκτωβρίου

Αγίου Θωμά 16:00 Μαρούσι-Κολοσσός Ρόδου Σπυρίδωνος-Φούφης-Ανδρικόπουλος
Λαμίας 17:00 Πανελλήνιος-Άρης Τανατζής-Αναστόπουλος Π-Καλδίρης
Περιστερίου 17:00 Περιστέρι-Καβάλα Γκόντας-Κορομηλάς-Διαμαντής

Κυριακή, 31 Οκτωβρίου

Ιλισίων 12:30 Ηλυσιακός-Παναθηναϊκός Μπήτης-Μητσόπουλος-Δεσλής
ΣΕΦ (κθ) 19:00 Ολυμπιακός-ΑΕΚ Πηλοϊδης-Μάνος-Θεονάς
ΠΑΟΚ 20:30 ΠΑΟΚ-Ηρακλής Χριστοδούλου-Καρακατσούνης-Πουρσανίδης Κ

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου

Γλυφάδας 18:00 Ίκαρος Καλ.-Πανιώνιος Σχινάς-Σώμος-Γεωργιάδης

Πάνε στο Ντουμπάι οι «διάβολοι» όταν γεράσουν

Δημοσιεύματα στον Αγγλικό Τύπο εμφανίζουν πολύ πιθανό το σενάριο οι «θρύλοι» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ράιαν Γκιγκς, Πολ Σκόουλς και Γκάρι Νέβιλ να κλείσουν την καριέρα τους στο Ντουμπάι. Σύμφωνα με τη «Sun», οι τρεις ποδοσφαιριστές έχουν ήδη στα χέρια τους «μυθικές» προτάσεις και πιθανότερος προορισμός είναι η Αλ Αχλί, στην οποία τεχνικός είναι ο Ντέιβιντ Ο΄Λίρι.

Το ποσό που ακούγεται πως είναι διατεθειμένοι να καταβάλουν οι Άραβες στον 36χρονο Γκιγκς αγγίζει τις 200.000 λίρες την εβδομάδα, ενώ αντίστοιχες θα είναι οι αποδοχές και των συμπαικτών του.

Η αγγλική εφημερίδα φιλοξενεί και μια δήλωση, ατόμου μέσα από την ομάδα, του οποίου η ταυτότητα δεν αποκαλύπτεται, που φέρεται να έχει πει: «Ο Ράιαν κατά καιρούς έχει απορρίψει προτάσεις, αλλά τώρα έχει μπροστά του μια πολύ δελεαστική προοπτική να κλείσει την καριέρα του, υπογράφοντας και ένα συμβόλαιο με υψηλές αποδοχές. Το ίδιο ισχύει και για τους Σκόουλς και Νέβιλ. Ο Γκιγκς είναι ένας θρύλος για τη Γιουνάιτεντ, όμως τόσο αυτός όσο και οι άλλοι δύο δεν θα μπορούν να παίζουν για πάντα».

Δώνης: «Δύσκολα χάνουμε»

Την νίκη επί του Άρη θέλει ο προπονητής του Ατρόμητου, Γιώργος Δώνης, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου. Παράλληλα ολοκληρώθηκε και η προετοιμασία για το παιχνίδι με τους «κίτρινους» που γίνεται στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Ο Έλληνας τεχνικός δεν υπολογίζει τους τραυματίες Σαμπού, Σαρμιέντο, Βινιάλ και Αναστασάκο, οι οποίοι έμειναν εκτός αποστολής.

«Θα πάμε σε μια πολύ δύσκολη έδρα και επιδίωξή μας είναι να διεκδικήσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα αλλά και για να δείξουμε τις δυνατότητες μας απέναντι σε ένα πολύ καλό αντίπαλο όπως ο Άρης. Αυτό που δείχνουμε μέσα στο γήπεδο ναι μεν μπορεί να μην έχει εκφραστεί με τα νικηφόρα παιχνίδια που θα θέλαμε όμως από την άλλη είμαστε μια ομάδα που δύσκολα χάνει και είναι σημαντικό για τη ψυχολογία μας ότι πήραμε μια άνετη πρόκριση για το Κύπελλο Ελλάδας στα Γιαννιτσά. Άλλωστε περιμένουμε από τους παίκτες μας ότι θα αρχίσουμε να βγάζουμε σιγά σιγά μέσα στο γήπεδο το 100% της ποιότητας που διαθέτουν», τόνισε ο Έλληνας τεχνικός.

Η αποστολή για το παιχνίδι με τον Άρη: Μιχαηλίδης, Σάντκβιστ, Σκόνδρας, Σαγκανόφσκι, Περόνε, Μπρίτο Νάστος, Μπαζίνσκι, Μελισσάς, Καμαρά, Νεμπεγλέρας Ολιβέιρα, Αποστολόπουλος, Καραγκούνης, Τάτος, Φαβάλι, Σφακιανάκης, Καραλής.

ΑΡΗΣ: Κούπερ: «Υποχρεωμένοι να προσφέρουμε επιτυχίες»

Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ τοποθετήθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΠΑΕ Άρης για το αυριανό παιχνίδι των «κιτρινόμαυρων» με τον Ατρόμητο. «Τώρα πλέον περισσότερο από κάθε άλλη φορά είμαστε υποχρεωμένοι να προσφέρουμε επιτυχίες και χαρές στους οπαδούς μας. Πιστεύω προπάντων όμως ότι αυτό το οποίο θα αποτελεί για όλους μας μεγάλη ικανοποίηση είναι να δούμε μία ομάδα που θα τα δίνει όλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Από κει και πέρα είναι αυτονόητο ότι ο στόχος του Άρη στον αγώνα δεν είναι άλλος από την κατάκτηση των τριών βαθμών».
Ο τεχνικός του Άρη ανακοίνωσε και την αποστολή για το αυριανό παιχνίδι με τον Ατρόμητο που αποτελείται από τους εξής: Σηφάκης, Χουάνμα, Ρονάλντο, Νέτο, Βανγκέλι, Λαζαρίδης, Τόχα, Χαβίτο, Κάλβο, Ρουίζ, Κόκε, Οριόλ, Τσεζνάουσκις, Ναφτί, Φατί, Μενδρινός, Καζναφέρης και Φαμπιάνο.
Εκτός αποστολής έμειναν οι: Τσέζαρεκ, Μίσελ, Πρίττας, Πορτίγια, Οικονομόπουλος, Αραβίδης, Παπαζαχαρίας, Μπουγαίδης, Κουλουχέρης,. Βελλίδης, Αγτζίδης, Κατίδης.

Η πρόταση για το γήπεδο των Χορτατζήδων!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ ενόψη της Γενικής Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί την 1 Νοεμβρίου 2010 στο ξενοδοχείο ΗΥATT ενημερώνει τα μέλη και τους φιλάθλους του ΗΡΑΚΛΗ επί της προσφοράς που η εταιρία G.M. Capital Ltd κατέθεσε για την ανοικοδόμηση του οικοπέδου ιδιοκτησίας του Συλλόγου στην περιοχή «Χορτατζήδων».
Η αντιπαροχή που ο Σύλλογος θα λάβει από την κατασκευάστρια εταιρία άμεσα με την αποπεράτωση του έργου είναι η ακόλουθη :
1. Κλειστό γήπεδο πολλαπλών χρήσεων με βοηθητικούς χώρους και προπονητήριο γυμναστικής χωρητικότητας πέντε χιλιάδων (5.000) θεατών.
2. Χώρους εμπορικής χρήσης 750 τ.μ. επί συνόλου 3.000 τ.μ. που θα κατασκευαστούν.
3. Χώρους γραφείων 700 τ.μ. επί συνόλου 3.000 τ.μ. που θα κατασκευαστούν
4. 100 θέσεις στάθμευσης επί συνόλου 1.500 θέσεων
5. Τέσσερα εκατομμύρια πεντακόσιες χιλιάδες (4.500.000) ευρώ που θα καταβληθούν στον Σύλλογο τμηματικά από το έτος 2011 έως το έτος 2015
Επιπλέον στο οικόπεδο θα κατασκευαστεί κέντρο αθλητικής αποκατάστασης αποτελούμενο από 10 δίκλινα δωμάτια , 40 στούντιο των 50 τ.μ. έκαστο, 5 σουίτες, πισίνα, γυμναστήρια, εστιατόριο, καφέ, μπάρ.
Μετά την πάροδο τριάντα (30) ετών από την ολοκλήρωση του έργου, το σύνολο των εγκαταστάσεων, η χρήση και εκμετάλλευση αυτών θα περιέλθει στον Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ.

«Είναι άδικο να ψάχνει προπονητή ο ΠΑΟΚ»

Το εγκώμιο του Μάκη Χάβου έπλεξε ο προπονητής του Εορδαϊκού, Σωτήρης Αντωνίου με δηλώσεις του στον «Libero 107,4». Ο έμπειρος τεχνικός τόνισε πως είναι άδικο να ψάχνει προπονητή ο ΠΑΟΚ, την στιγμή που έχει τον Χάβο, ενώ εξέφρασε και τον θαυμασμό του για τον Γιώργο Δεληζήση, ο οποίος έχει χάσει την όρασή του από το ένα μάτι.

«Με τον Χάβο ο ΠΑΟΚ έχει βελτίωση και αυτό φαίνεται. Δεν είναι δικιά του ομάδα. Χρειάζεται πίστωση χρόνου και έχει όλα τα εφόδια να γίνει ένας πολύ καλός προπονητής. Είναι άδικο ο ΠΑΟΚ να ψάχνει ξένο προπονητή, αφού ο Χάβος γνωρίζει τα αποδυτήρια και τη νοοτροπία», είπε αρχικά.

Αναφορικά με την περίπτωση του Δεληζήση, τόνισε: «Ο Δεληζήσης για μένα είναι ένας στόπερ που μπορεί να παίξει σε οποιαδήποτε ομάδα. Απορώ πως δεν του δόθηκε η ευκαιρία. Είναι ηγέτης και πολύ μεγάλος παίκτης. Σε εμάς βρίσκεται ως δανεικός από την Καβάλα. Είναι ήρωας. Έχει μεγάλες ψυχικές δυνάμεις και είναι κρίμα στο ποδόσφαιρο να υπάρχουν ρατσιστές και κομπλεξικοί. Όσοι προσπάθησαν να τον βοηθήσουν επικαλούνται το πρόβλημα που έχει. Μόλις το έμαθε ο κύριος Οκούκα ούτε που τον έβαζε στις προπονήσεις της Καβάλας. Η αξία του είναι πολύ μεγάλη. Αδικείται που παίζει στη Γ’ Εθνική».

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, είπε: «Ήταν πολύ μεγάλη εμπειρία για εμάς αυτό το παιχνίδι. Αντιμετωπίσαμε μία μεγάλη ομάδα. Είμαστε ικανοποιημένοι για την προσπάθεια και δείξαμε ότι αξίζουμε που είμαστε στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος. Ο αγώνας μπορούσε κάλλιστα να πάει στα πέναλτι. Εμείς θέλαμε να διαφυλάξουμε το μηδέν αλλά χωρίς σκοπιμότητες. Ο ΠΑΟΚ είχε την ποιότητα και την εμπειρία για να κάνει περισσότερες ευκαιρίες από εμάς».

Βούτσινιτς ο αντι-Τόρες;

Με την προϋπόθεση της μετακόμισης του Φερνάντο Τόρες μακριά από το «Άνφιλντ», οι ιθύνοντες της Λίβερπουλ, θα κινηθούν για την απόκτηση του Μαυροβούνιου επιθετικού της Ρόμα, Μίρκο Βούτσινιτς. Σύμφωνα με το goal.com, ο Ρόι Χόγκτσον, θεωρεί τον Τόρες και τον Βούτσινιτς, επιθετικούς ίδιου στυλ παιχνιδιού, οπότε οι «κόκκινοι» θα κινηθούν για την απόκτηση του 27χρονου σέντερ φορ της Ρόμα, μόνο αν πωληθεί ο Ισπανός. Η ιταλική ομάδα από την άλλη, δεν θα είχε πρόβλημα να αφήσει τον Βούτσινιτς να κάνει το ταξίδι στο μεγάλο λιμάνι, αφού η θέση έχει καλυφθεί με την αγορά του Μάρκο Μποριέλο από τη Μίλαν. Βέβαια, δεν θα τον δώσουν και τσάμπα, αφού θα αξιώσουν το λιγότερο 20 εκατ. ευρώ.

Superliga: 9η αγωνιστική

Η… παρέλαση της Πόρτο στη Superliga καλά κρατεί. Οι «δράκοι», στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, φιλοξενούνται από την Ακαντέμικα. Η Μπενφίκα υποδέχεται την Πάσος Φερέιρα και η Σπόρτινγκ Λισαβόνας «δοκιμάζεται» στην έδρα της Λεϊρία. Από την πλευρά της, η Μπράγκα αντιμετωπίζει εκτός έδρας της Ρίο Άβε.

Λίγο πριν το ντέρμπι…

Η Πόρτο πραγματοποιεί την καλύτερη πορείας της μετά το 1980 και παίζει στην Κοΐμπρα, όπου την τελευταία δεκαετία μετράει οκτώ νίκες και δύο ισοπαλίες απέναντι στους γηπεδούχους. Η Ακαντέμικα βρίσκεται στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας ως δυνατό όπλο της έδρας της (σ.σ.: έχει τρεις νίκες και μία ισοπαλία).

Εύκολο έργο αναμένεται να έχει η Μπενφίκα απέναντι στην Πάσος Φερέιρα. Οι «αετοί» είναι το απόλυτο φαβορί και θα προσπαθήσουν να αποφύγουν την γκέλα, αφού βρίσκονται στο κυνήγι της Πόρτο. Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι μετρούν εννιά ήττες και έχουν σημειώσει μία μόλις νίκη στις δέκα τελευταίες επισκέψεις τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την επόμενη αγωνιστική υπάρχει το ντέρμπι Πόρτο-Μπενφίκα, με τις δύο ομάδες να τους χωρίζουν επτά βαθμοί. Όσον αφορά τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η Μπενφίκα υποδέχεται τη Λιόν (02/11), η Μπράγκα αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Παρτιζάν Βελιγραδίου (03/11), η Σπόρτινγκ Λισαβόνας φιλοξενείται από την Γκένκ και η Πόρτο κοντράρεται με την Μπεσίκτας (04/11).

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής

Παρασκευή 29/10

Μπενφίκα-Πάσος Φερέιρα (22:15)

Σάββατο 30/10

Ρίο Άβε-Μπράγκα (21:15)
Ακαντέμικα-Πόρτο (23:15)

Κυριακή 31/10 (18:00)

Μπέιρα Μαρ-Ναβάλ
Νασιονάλ-Σετούμπαλ
Ολιανένσε-Μαρίτιμο
Λεϊρία-Σπόρτινγκ Λισαβόνας (22:15)

Δευτέρα 01/11

Γκιμαράες-Πορτιμονένσε (22:15)

Η επόμενη (10η) αγωνιστική:

Παρασκευή 05/11

Σετούμπαλ-Ρίο Άβε (22:15)

Σάββατο 06/11

Πάσος Φερέιρα-Νασιονάλ (21:15)
Πορτιμονένσε-Ακαντέμικα (23:15)

Κυριακή 07/11

Μαρίτιμο-Λεϊρία (18:00)
Ναβάλ-Ολιανένσε (18:00)
Μπράγκα-Μπέιρα Μαρ (20:00)
Πόρτο-Μπενφίκα (22:15)

Δευτέρα 08/11

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Γκιμαράες (21:45)

ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ: Ταπούτος: «Για εμάς το πρωτάθλημα ξεκινάει αύριο»

Ο Χρήστος Ταπούτος μίλησε σήμερα για το παιχνίδι του Άρη με τον Πανελλήνιο. Αρχικά τόνισε: «Μετά την πρεμιέρα και το άτυχο αποτέλεσμα που είχαμε με τον Ολυμπιακό, ουσιαστικά για εμάς το πρωτάθλημα ξεκινάει αύριο. Ξέρουμε τη δυναμική του Πανελλήνιου. Πάνω – κάτω έχει τους ίδιους στόχους με εμάς και με μία νίκη θα πάρουμε ένα άτυπο προβάδισμα για τους στόχους που έχουμε βάλει φέτος. Δουλέψαμε στις αδυναμίες του αντιπάλου και στον τρόπο που θα τους «χτυπήσουμε». Είμαστε πανέτοιμοι και υγιείς για να κερδίσουμε το συγκεκριμένο παιχνίδι».
Για το θέμα της απεργίας των παικτών επισήμανε: «Δεν επηρεαστήκαμε σαν ομάδα καθόλου. Προσπαθήσαμε να αφήσουμε τα γεγονότα και την απεργία των δικών μας παικτών έξω από την ομάδα. Δεν μας επηρέασε. Προετοιμαστήκαμε όσο το δυνατόν καλύτερα για να πάμε στην Λαμία και να ξεκινήσουμε με νίκη το πρωτάθλημα. Γιατί το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό όπως είπα για εμάς είναι σαν μην έγινε».

Όπως… Ερνέστο και Μανόλο! Ψάχνει (και) στην Ισπανία ο Ζαγοράκης για προπονητή

Τις προσπάθειές τους για την εξεύρεση προπονητή προτίθενται να εντείνουν από βδομάδα οι διοικούντες στον ΠΑΟΚ.
Στην παρούσα φάση επικρατεί στασιμότητα στο θέμα του προπονητή, ωστόσο από Δευτέρα ο Θοδωρής Ζαγοράκης έχει σκοπό να το «τρέξει».

Είναι γεγονός, άλλωστε, ότι η καλή δουλειά του Μάκη Χάβου και τα τελευταία θετικά αποτελέσματα δίνουν χρόνο στον πρόεδρο του «Δικεφάλου του Βορρά» για την καλύτερη δυνατή επιλογή στο θέμα του νέου τεχνικού.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΠΑΟΚ εξετάζει περιπτώσεις προπονητών από τον ισπανική αγορά. Μπορεί να ακούστηκαν αρχικά πολλά ονόματα (Γκρος, Λε Γκεν, Ντοναντόνι, Άντιτς), ωστόσο κανένα απ’ αυτά δε φαίνεται να έχει προχωρήσει.

Αντίθετα, γίνονται προσπάθειες για κάποιον ισπανόφωνο τεχνικό ή προπονητή που έχει δουλέψει στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Πρόθεση ακόμα των ανθρώπων του ΠΑΟΚ είναι αυτός ο τεχνικός να είναι νέος και φιλόδοξος.

Όπως… Ερνέστο και Μανόλο

Όπως, δηλαδή, έπραξε η ΑΕΚ με τον Μανόλο Χιμένεθ και βλέπει αποτελέσματα, αλλά και ο Ολυμπιακός πολύ νωρίτερα με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Βεβαίως, είναι αρκετά δύσκολο για τον ΠΑΟΚ να βρει αυτή τη χρονική περίοδο προπονητή που να συγκεντρώνει τα παραπάνω στοιχεία και γι’ αυτό τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί σχετικά με τον αντικαταστάτη του Παύλου Δερμιτζάκη την ώρα που, όπως προείπαμε, υπάρχει ικανοποίηση για τον Μάκη Χάβο, ο οποίος έχει επαναφέρει την ηρεμία στην ομάδα.

Μεγαλεία με την Αμαλία!

Η Αμαλία Γκρανάτα είναι 29 ετών, γεννημένη στις 10 Μαΐου του 1981 στο Ροζάριο της Αργεντινής. Πρόκειται για την Αμαλία Γκρανάτα, φωτομοντέλο, πρώην σύντροφο του 27χρονου Αργεντίνου επιθετικού της Ολ Μπόις, Κριστιάν Γκαστόν Φαμπιάνι, αλλά και του 35 χρονου Χιλιανού τενίστα, Μαρτσέλο Ρίος. Είναι οπαδός της Νιούελς Ολντ Μπόις και μάλιστα στο παρελθόν έχει βρεθεί στο κρατητήριο(!) επειδή επιτέθηκε και χτύπησε οπαδό αντίπαλης ομάδας! Η σχέση της με τον Φαμπιάνι ήταν εκρηκτική και απασχόλησε πολλές φορές τα σκανδαλοθηρικά έντυπα της Αργεντινής, τόσο κατά τη διάρκειά της όσο και μετά το τέλος της. Από τη σχέση αυτή η Αμαλία απέκτησε μια κόρη, αλλά πλέον δεν θέλει να θυμάται τίποτα άλλο από τον σύντροφό της, ούτε καν τα ...προσόντα με τα οποία φημολογείται ότι τον προίκισε η φύση!Όταν, μετά το χωρισμό, ένας ρεπόρτερ της είχε υπενθυμίσει το προσωνύμιο "Τεράστιος" που συντρόφευε τον Φαμπιάνι, η Αμαλία έβγαλε όλο της το μένος για τον πατέρα του παιδιού της: "Με έχει κουράσει όλη αυτή η ιστορία. Χρειάζομαι έναν άντρα που να μπορεί να μου δώσει κι άλλα πράγματα στη ζωή μου, εκτός από καλό σεξ. Δεν λυπάμαι που χώρισα μαζί του. Όταν θέλω να ικανοποιηθώ σεξουαλικά, παίρνω τηλέφωνο έναν από τους φίλους μου. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις φίλους που ικανοποιούν τις σεξουαλικές σου ανάγκες"!Μάλιστα, η Αμαλία άφησε και αιχμές για τον ανδρισμό του πρώην συντρόφου της, τονίζοντας: "Δεν τρελαίνομαι κιόλας για άνδρες που χρησιμοποιούν κρέμες, λοσιόν και καλλωπίζονται σαν γυναίκες με τέτοια σκουπίδια"!Παράλληλα, η συγκεκριμένη σχέση (πιθανώς και κάποιες άλλες) της έχει δημιουργήσει πολύ αρνητική εντύπωση για τους ποδοσφαιριστές: "Έχουν συνήθως χαμηλό μορφωτικό επίπεδο και είναι σκληροί, μπρουτάλ τολμώ να πω. Και υποφέρουν από ...πρόωρη εκσπερμάτιση"! Φυσικά, στην Αργεντινή δεν έχει γίνει γνωστή μόνο για τις δηλώσεις της, αλλά και για τα προφανή προσόντα της (φυσικά και μη), τα οποία δεν έχει διστάσει να εκθέσει σε αμέτρητες αισθησιακές φωτογραφήσεις. Στην τηλεόραση άφησε άφωνο το κοινό με την εμφάνιση και τις επιδόσεις της στο σόου "Dancing for a Dream".

Επιστρέφει στις αρχές Νοεμβρίου ο Ριμπερί

Στον αγώνα με τη Γκλάντμπαχ (6/11) για την 11η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα θα γίνει η επιστροφή του Φρανκ Ριμπερί στα γήπεδα.Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό στον έξω πλάγιο σύνδεσμο στο δεξιό γόνατο και χρειάσθηκε αρκετές εβδομάδες για να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς.

Όπως φαίνεται πάντως, ο άσος της Μπάγερν Μονάχου θα τεθεί στην διάθεση του Φαν Γκααλ από την ερχόμενη εβδομάδα: «Πιστεύω ότι θα είμαι έτοιμος για το ματς με τη Γκλάντμπαχ. Η αποθεραπεία μου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και ανυπομονώ να ξαναμπώ στα γήπεδα».

Υπάρχει κίνδυνος τιμωρίας

Κίνδυνο τιμωρίας αντιμετωπίζει ο Άρης μετά το "ντου" των οπαδών του στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου Τρικάλων, που είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή της αναμέτρησης.Ήταν το 25΄λεπτό της αναμέτρησης όταν φίλοι του Άρη προσπάθησαν να κρεμάσουν κάποια πανό στις κερκίδες του γηπέδου. Λίγα λεπτά αργότερα οπαδοί των Τρικάλων άρχισαν να λένε συνθήματα κατά των κίτρινων, με αποτέλεσμα τα πράγματα να αγριέψουν. Μερίδα οπαδών κατευθύνθηκε κατά αυτών των Τρικάλων μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας για λίγα λεπτά.

Με την παρέμβαση της αστυνομίας τα πνεύματα ηρέμησαν αμέσως, όμως το κακό για τον Άρη είναι πως κινδυνεύει με τιμωρία ακόμα και της έδρας του.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης ωστόσο στο φύλλο αγώνα έγραψε πως είχαμε συμπλοκές περιορισμένης έκτασης, γεγονός που είναι θετικό.

Στη γωνία για Σβαϊνστάιγκερ η Τσέλσι

Την περίπτωση του Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ παρακολουθεί η Τσέλσι, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Mirror» γράφει ότι οι Λονδρέζοι ενδιαφέρονται έντονα για την απόκτηση του Γερμανού μέσου. Το συμβόλαιο του 26χρονο παίκτη λήγει το καλοκαίρι και ήδη βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της Μπάγερν Μονάχου.

Από την πλευρά τους, οι «μπλε» θέλουν να αποσπάσουν την υπογραφή του διεθνούς άσου για το καλοκαίρι. Εκτός από την Τσέλσι, ο Σβαϊνστάιγκερ βρίσκεται στο «στόχαστρο» της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τη Λίβερπουλ και την Τότεναμ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γερμανός αγωνίζεται από το 2002 στην Μπάγερν και μετράει 226 αγώνες, έχοντας πετύχει 23 γκολ. Επίσης, είναι 83 φορές διεθνής και έχει πετύχει 21 τέρματα.

Προς Lotus ο Σένα

Δύσκολη ήταν η πρώτη χρονιά του Μπρούνο Σένα στις πίστες της Φόρμουλα 1. Ο «ρούκι» τρέχει με την Hispania Racing, ωστόσο φαίνεται να ψάχνει κάτι καλύτερο για την επόμενη σεζόν. Φήμες θέλουν τον Βραζιλιάνο να βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Lotus.

Η Lotus σχεδιάζει να είναι πιο ισχυρή την επόμενη σεζόν και για αυτό ήδη έχει κλείσει συμφωνίες με τη Red Bull για παροχή κιβωτίων ταχυτήτων, ενώ βρίσκεται πολύ κοντά με τη Renault για τους κινητήρες.

«Ο Σένα είναι κοντά στο να πάει κάπου καλύτερα. Βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Lotus», ανέφερε βραζιλιάνικο δημοσίευμα. Ο 27χρονος πιλότος προορίζεται να αντικαταστήσει τον Γιάρνο Τρούλι, του οποίου η θέση ακόμη δεν είναι σίγουρη για την επόμενη σεζόν.

Καναβάρο: «Να τη αφιερώσουμε στον Μαραντόνα»

Ένα ξεχωριστό δώρο θέλουν να κάνουν οι παίκτες της Νάπολι στον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, όπως δήλωσε ο Πάολο Καναβάρο στον ραδιοφωνικό σταθμό «Radio Marte». Οι ποδοσφαιριστές της ιταλικής ομάδας αντιμετωπίζουν την Κυριακή την Μπρέσια και ελπίζουν να πάρουν τη νίκη για να την αφιερώσουν στον Αργεντινό, ο οποίος αύριο έχει γενέθλια και έχει συνδέσει το όνομά του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συλλόγου.

«Για εμάς ο Ντιέγκο είναι τα πάντα. Μαζί του θα γιορτάσει ολόκληρη η Νάπολη. Θα του αφιερώσουμε τους τρεις βαθμούς αν κερδίσουμε. Σκεφτόμαστε για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Το φάουλ που είχε σκοράρει κόντρα στη Γιουβέντους ήταν το πιο όμορφο γκολ», ανέφερε ο Ιταλός αμυντικός και μίλησε για την απόδοση του Εζεκίελ Λαβέτσι: «Πέτυχε ένα εξίσου όμορφο γκολ κόντρα στη Μίλαν. Έτσι σαν αυτόν είναι οι πρωταθλητές και ευτυχώς ο Λαβέτσι είναι μαζί μας».

«Μας πέταγαν πέτρες στο Ηράκλειο»

Επίθεση απο οπαδούς του ΟΦΗ πριν την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Βόλου για το Κύπελλο Ελλάδας ΟΠΑΠ, αποκάλυψε ο Μάριο Μπρέσκα, μιλώντας σε Μέσα της πατρίδας του. Ο Σλοβάκος επιθετικός των «ερυθρόλευκων» αναφέρθηκε στην πολύ καλή εικόνα της ομάδας του στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, ενώ εξέφρασε την επιθυμία να κλείσει την καριέρα του στην Ελλάδα.

«Ο αγώνας με τον ΟΦΗ ήταν πολύ δύσκολος, διότι υπήρχε μια βαριά ατμόσφαιρα. Οι οπαδοί του ΟΦΗ μισούν τους δικούς μας. Όταν πήγαμε στο γήπεδο πετούσαν πέτρες στο λεωφορείο. Το είδα για πρώτη φορά στη ζωή μου. Ο ΟΦΗ έχει φανατικούς οπαδούς και τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυστηρά. Δικοί μας φίλαθλοι δεν ήταν στο γήπεδο», είπε αρχικά.

Αναφορικά με την πρόκριση της ομάδας του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό. Μου ταιριάζει το σύστημα των αντεπιθέσεων. Είχα πολλές ευκαιρίες στους αγώνες αλλά θεωρώ ότι τα τρία γκολ που πέτυχα δείχνουν καλή αναλογία. Καλό ποσοστό δηλαδή. Χαίρομαι που η ομάδα κερδίζει».

Ακόμα αναφέρθηκε και στην καλή εικόνα του Ολυμπιακού Βόλου στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Οι εφημερίδες γράφουν για μας συνέχεια. Λένε ότι έχουμε παίξει καλό ποδόσφαιρο και ήμασταν σε θέση να χειριστούμε έναν δύσκολο αγώνα όπως αυτόν με τον ΠΑΟΚ αλλά και την ΑΕΚ ενώ παίξαμε πολύ καλά και με τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Έτσι, συνεχίζουμε να έχουμε θετικές αναφορές».

Του ζητήθηκε επίσης να σχολιάσει την αντιμετώπιση που είχε στο ματς με τον Πανιώνιο: «Ο κόσμος με χειροκρότησε όταν παίξαμε με τον Πανιώνιο. Όλο το γήπεδο φώναζε το όνομά μου και μου έδωσαν αναμνηστική πλακέτα. Είναι καταπληκτικό, γιατί αυτά τα πράγματα συμβαίνουν μόνο στους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του συλλόγου. Είναι μεγάλη τιμή για μένα, πέρασα τρία υπέροχα χρόνια στη Νέα Σμύρνη και ο κόσμο δεν ξεχνά τι έκανα για την ομάδα τους».

Τέλος τόνισε πως επιθυμία του είναι να κλείσει την καριέρα του στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό Βόλου: «Θα ήθελα η καριέρα του να τελειώσει στην Ελλάδα ή την Κύπρο. Οι άνθρωποι εδώ με αντιμετωπίζουν με σεβασμό. Δεν θέλω να επιστρέψω στην Σλοβακία. Εκεί βλέπω πολύ φθόνο και ο μόνος αγώνα, στον οποίο η ατμόσφαιρα είναι εκπληκτική είναι το ντέρμπι ανάμεσα στην Τρνάβα και τη Σλάβια».

Στηρίζει τον Ρούνεϊ ο Ρονάλντο

Σίγουρος ότι ο Γουέιν Ρούνεϊ θα επιστρέψει δριμύτερος εμφανίστηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, μιλώντας στη Βρετανική εφημερίδα «Sun». Μάλιστα, ο πρώην μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και νυν της Ρεάλ Μαδρίτης τόνισε πως είναι δύσκολο για έναν ποδοσφαιριστή να παίζει συνεχώς σε υψηλό επίπεδο.

«Ο Γουέιν δεν ξεκίνησε καλά τη φετινή σεζόν, ωστόσο παραμένει ένας φανταστικός ποδοσφαιριστής. Πολύ σύντομα θα είναι αυτός που όλοι έχουν αγαπήσει. Αποφάσισε να παραμείνει στη Γιουνάιτεντ, υπογράφοντας νέο συμβόλαιο και θα πρέπει να το σεβαστούμε αυτό», ανέφερε αρχικά ο Πορτογάλος και πρόσθεσε:

«Εγώ δεν θα τον υπερασπιστώ γι’ αυτό. Ούτε και εγώ ξεκίνησα καλά τη φετινή σεζόν. Είναι δύσκολο να παίζει συνεχώς σε υψηλό επίπεδο. Παραμένω ήρεμος, δουλεύω σκληρά και κάνω τη δουλειά μου για την ομάδα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Κάποιες φορές παίζουμε άσχημα και μόλις σημειώσουμε ένα γκολ όλα αλλάζουν. Αυτό συνέβη και με τον Γουέιν».

Στη συνέχεια, ο 25χρονος παίκτης για την πορεία της Γιουνάιτεντ τη φετινή σεζόν: «Όταν ήμουν εγώ στην ομάδα κατακτήσαμε πολλούς τίτλους, τρόπαια και κύπελλα. Πέρυσι δεν έκανε τίποτα ιδιαίτερο και φέτος δεν ξεκίνησε καλά. Αυτό όμως δεν σημαίνει κάτι. Πρέπει να τους δώσουμε πίστωση χρόνου. Παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες σωστές κινήσεις δεν βρίσκονται όπως πρέπει στο γήπεδο και οι παίκτες δεν έχουν δώσει το 100%. Αλλά είμαι σίγουρος θα είναι και πάλι καλοί. Με τον Σερ Άλεξ συνεργάστηκα άψογα 5 χρόνια και πιστεύω ότι είναι φίλος μου και πάντα είχα μια καλή σχέση μαζί του. Έχουν έναν πολύ καλό προπονητή και είμαι σίγουρος ότι θα δώσει τη λύση».

Ο Στίβενς το φαβορί

Σημερινό δημοσίευμα της «Bild» αναφέρει ότι η έρευνα για προπονητή είναι στο… φούλ. Το κλαμπ έχει καταλήξει σε δύο προπονητές, ο ένας υποψήφιος είναι ο Μέγιερ και ο άλλος είναι ο Ολλανδός Στίβενς της Σάλτζμπουργκ.
Το αφεντικό της ομάδας της Κολονίας, Γούλφγκαγκ Όβεραθ, έκανε δηλώσεις σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι στο θέμα του προπονητή: «Ο τωρινός προπονητής έχει την ευκαιρία να γυρίσει το κλίμα υπέρ του. Έχω τις δικές μου απόψεις πάνω στο θέμα. Αν όμως ο Σάφερ κερδίσει αύριο το Αμβούργο, τότε δεν βλέπω το λόγο να του αρνηθούμε τη μονιμότητα στον πάγκο της ομάδας μας».
Η έρευνα του κλαμπ για εύρεση νέου προπονητή συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς όμως, και τα πιο «καυτά» ονόματα είναι του Μέγιερ και του Ολλανδού Στίβενς της Σάλτζμπουργκ.  Ο Στίβενς έχει συμβόλαιο μέχρι το 2012 και τόνισε στην γερμανική εφημερίδα: «Νιώθω άνετα εδώ».  Ο Ολλανδός όμως έχει γράψει την δική του ιστορία με την ομάδα της Κολονίας, αφού αυτός ανέβασε κατηγορία την ομάδα το 2005, αλλά παραιτήθηκε λόγω μιας βαριάς ασθένειας της γυναίκας του.

Γκέκας όπως Γκερντ Μίλερ!

Με κολακευτικά λόγια για τον Φάνη Γκέκα μίλησε ο προπονητής του στην Άϊντραχτ, Μίκαελ Σκίμπε, παρομοιάζοντας τον Λαρισαίο φορ με τον Γκερντ Μίλερ. «Είναι ένας από τους λίγους επιθετικούς του είδους του. Απέδειξε για μία ακόμα φορά ότι το γκολ είναι η τέχνη του. Με τις τοποθετήσεις και την άνεσή του στο σκοράρισμα, μου θυμίζει κάτι από Γκερντ Μίλερ», είπε ο 45χρονος προπονητής.

Δεν αλλάζει πλάνο ο Βαλβέρδε

Ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται στην κορυφή ό,τι και αν γίνει και μετά το ντέρμπι του Σαββάτου, ωστόσο αυτό που θέλει ο Ερνέστο Βαλβέρδε και οι παίκτες του, είναι τουλάχιστον να μην έχει μειωθεί η διαφορά από τον Παναθηναϊκό. Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν σημαντικό προβάδισμα για τον τίτλο από νωρίς, καθώς σε περίπτωση νίκης, θα έχει εκτοξεύσει τη διαφορά στους επτά βαθμούς από τους "πράσινους" και θα βρίσκεται μακριά από την ΑΕΚ πέντε ή και περισσότερους βαθμούς.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε και στην προηγούμενη θητεία στον Ολυμπιακό, είχε πάει στο ντέρμπι με διαφορά ασφαλείας και φρόντισε να μην ηττηθεί, διατηρώντας το προβάδισμα. Αυτό θα κάνει και πάλι αφού γνωρίζει πως για τον Παναθηναϊκό αυτό το παιχνίδι είναι δίχως αύριο και εκείνος θα πρέπει να ανοιχτεί για να πετύχει το γκολ. Ετσι οι "ερυθρόλευκοι" θα έχουν ανοικτούς διαδρόμους προς την εστία του Τζόρβα, κάτι που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν.

Ο Ισπανός τεχνικός δεν αναμένεται να κάνει αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Ο Πάρντο θα πάρει θέση κάτω από τα δοκάρια, ενώ την τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά θα αποτελούν οι Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ραούλ Μπράβο. Ντουντού, Ιμπαγάσα θα είναι στη μεσαία γραμμή με τον Ουρτάδο να διεκδικεί θέση, ενώ μπροστά τους θα τοποθετηθεί ο Φουστέρ. Ρκέρα στα αριστερά και Φετφατζίδης ή Ρόμενταλ στα δεξιά, θα είναι τα δύο άκρα και την αιχμή του δόρατος θα αποτελέσει ο Μιραλάς.

Μόνος στόχος η νίκη

Αν και βρισκόμαστε ακόμα στο ξεκίνημα της σεζόν, ωστόσο το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για τον Παναθηναϊκό, καθώς οι "πράσινοι" σε περίπτωση ήττας μένουν αρκετά πίσω από την κορυφή. Αυτό επεσήμανε ο Νίκος Νιόπλιας στους παίκτες του με σκοπό να τα δώσουν όλα τόσο στις προπονήσεις, όσο και στην αναμέτρηση του Σαββάτου.

Ο Ελληνας τεχνικός καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς να έχει στη διάθεση του τον Σεμπαστιάν Λέτο και τον Σωτήρη Νίνη, όμως, μπορεί να υπολογίζει στον Γκοβού, ο οποίος έδειξε σον αγώνα του Κυπέλλου πως είναι έτοιμος να βοηθήσει.

Ευχάριστο πονοκέφαλο για τον Νιόπλια αποτελεί η αγωνιστική άνοδος του Χριστοδουλόπουλου. Ο διεθνής άσος που πέτυχε δύο γκολ και δημιούργησε άλλο ένα την Τετάρτη στο Κύπελλο, διεκδικεί θέση στην ενδεκάδα και δεν αποκλείεται ο τεχνικός των "πρασίνων" να τον ξεκινήσει απέναντι στον Ολυμπιακό. Αλλωστε ο Χριστοδουλόπουλος από τον ΠΑΟΚ που ήταν ακόμα, πραγματοποιούσε εξαιρετικά παιχνίδια κόντρα στους "ερυθρόλευκους".

Πέφτει ο «πέλεκυς» της UEFA

Στη Νιόν της Ελβετίας συνεδριάζει ο πειθαρχική επιτροπή της UEFA με αντικείμενο συζήτησης τα επεισόδια που οδήγησαν στη ματαίωση του αγώνα Ιταλία-Σερβία για τα προκριματικά του EURO 2012. Οι πλευρές των δύο χωρών θα απολογηθούν για όσα συνέβησαν στη Γένοβα και στη συνέχεια θα τους φνωστοποιθεί η τιμωρία τους. Ιδιαίτερα για τους Σέρβους υπάρχει ο κίνδυνος να αποφασισθεί ακόμη και αποκλεισμός από τη συνέχεια της διοργάνωσης!

Η αναμέτρηση μεταξύ των δύο αντιπροσωπευτικών στις 13 Οκτωβρίου διακόπηκε έξι λεπτά μετά την σέντρα, λόγω των εκτεταμένων επεισοδίων που προκλήθηκαν από Σέρβους οπαδούς, οι οποίοι είχαν ταξιδέψει στην Ιταλία. Μάλιστα, λόγω της αναταραχής και η έναρξη του αγώνα καθυστέρησε 35 λεπτά και για αυτούς τους λόγους, η τιμωρία της βαλκανικής χώρας αναμένεται να είναι αυστηρότερη.

Πάντως, υπάρχει δικαίωμα ένστασης κατά οποιασδήποτε απόφασης εντός τριών ημερών.

Σνάιντερ ως το 2015

Στους «νερατζούρι» μέχρι το 2015 θα παραμείνει ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ, μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου. Ο Ολλανδός μέσος συμφώνησε σε όλα με την ιταλική ομάδα και θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Ράφα Μπενίτεθ, χωρίς σκέψεις… μεταγραφικές.

Τα ιταλικά και αγγλικά δημοσιεύματα όσο δεν έβλεπαν τις υπογραφές, τόσο έκαναν λόγο για το ενδεχόμενο μετακίνησής του, με πρώτο υποψήφιο προορισμό την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να έχει αναφερθεί με κολακευτικά λόγια στο πρόσωπο του 26χρονου άσσου δεν ήθελε και πολύ να φουντώσουν οι φήμες.

Η πολυαναμενόμενη υπογραφή όμως μπήκε και επίσημα, με τον παίκτη να δηλώνει με τον πιο πειστικό τρόπο την αγάπη του για το σύλλογο και την επιθυμία του να παραμείνει στο Μιλάνο.

Φαβορί ο Λεμονής για αντι-Στόρε. Παίζει και του Δερμιτζάκη

Ο Τάκης Λεμονής φαίνεται πως είναι ο εκλεκτός της διοίκησης του Πανιωνίου για αντικαταστάτης του Μίκαελ Στόρε.
Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού, ο οποίος πρόσφατα απομακρύνθηκε από τον πάγκο της Ομόνοιας στο κυπριακό πρωτάθλημα φέρεται ως πιθανότερος διάδοχος του Σουηδού τεχνικού, αφού χαίρει της εκτίμησης του Κωνσταντίνου Τσακίρη για αυτή την θέση.

Πριν από δύο χρόνια...
Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας τεχνικός είχε διατελέσει προπονητής στην Πλατεία την περασμένη σεζόν όπου έκατσε για πολύ λίγο στην τεχνική ηγεσία των «κυανέρυθρων». Συγκεκριμένα ανέλαβε δράση στις 12 Νοεμβρίου 2008, μετά την απόλυση του Έβαλντ Λίνεν και υπέγραψε συμβόλαιο έως το τέλος της περιόδου. Παρ' όλα αυτά στις 2 Δεκεμβρίου 2008 παραιτήθηκε από τον πάγκο του Πανιωνίου, καθώς δεν έγιναν δεκτές οι εισηγήσεις του για την ομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα σενάρια προπονητολογίας για το θέμα του προπονητή ενεπλάκη και το όνομα του Παύλου Δερμιτζάκη, ωστόσο, η συγκεκριμένη λύση θεωρείται απόμακρη

Φωτο Ημερας

Ο Εορδαϊκός, παρότι αποκλείστηκε, ήταν... εξαιρετικός απέναντι στον ΠΑΟΚ

Σκόραρε για πρώτη φορά ο Ντιόγκο!

Το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της Φλαμένγκο πέτυχε τα ξημερώματα της Πέμπτης ο Ντιόγκο, στο παιχνίδι με την Κορίνθιανς, στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού, ισόφαρισε το σκορ για την ομάδα του στο 48ο λεπτό με κοντινή κεφαλιά, απαντώντας στο τέρμα του Ρονάλντο που είχε ανοίξει το σκορ στο 31ο.

Αναβλήθηκαν όλα τα πρωταθλήματα στην Αργεντινή!

Αναβλήθηκαν στην Αργεντινή όλα τα παιχνίδια, σε όλες τις κατηγορίες των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου, που ήταν προγραμματισμένα για το σαββατοκύριακο, λόγω του θανάτου του Νέστορ Κίρσνερ, ο οποίος ήταν πρόεδρος της χώρας από το 2003 ως το 2007.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αργεντινής προχώρησε στην απόφαση αυτή για να τιμήσει τη μνήμη του εκλιπόντα πρώην πρόεδρου και να εκφράσει τη συμπαράστασή της στη σύζυγό του και εν ενεργεία προέδρου της χώρας, Κριστίνα Φερνάντες.

Πηγή, ΑΠΕ

Ο Πολ Ινς νέος προπονητής στη Νοτς Κάουντι

Η Νοτς Κάουντι είναι ο νέος σταθμός στην προπονητική καριέρα του Πολ Ινς. Η διοίκηση του αγγλικού συλλόγου της Γ' κατηγορίας ανακοίνωσε την Πέμπτη την πρόσληψη για τρία χρόνια του Αγγλου τεχνικού, ο οποίος μετά από σπουδαία καριέρα ως ποδοσφαιριστής στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τη Λίβερπουλ και την Ιντερ, ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στην Μπλάκμπερν και συνέχισε στη Ντονς

Ντέρμπι κορυφής στη Γερμανία

Ντέρμπι κορυφής περιλαμβάνει η 10η αγωνιστική, με την οποία συνεχίζεται το επόμενο τριήμερο το γερμανικό πρωτάθλημα. Η πρωτοπόρος Μάιντς υποδέχεται την Κυριακή (16:30) στο "Μπρουχβεγκστάντιον" την δεύτερη στην κατάταξη Ντόρτμουντ, με τις δύο ομάδες να χωρίζουν μόλις δύο βαθμοί. Εφόσον επικρατήσουν οι γηπεδούχοι, θα αποκτήσουν προβάδισμα πέντε βαθμών έναντι της Μπορούσια, η οποία, όμως, δεν είναι καθόλου εύκολος αντίπαλος, καθώς διαθέτει μέχρι στιγμής την καλύτερη άμυνα (επτά τέρματα παθητικό) και την καλύτερη επίθεση στην μπουντεσλίγκα (21 γκολ).

Η "αυλαία" της 10ης ημέρας ανοίγει αύριο στην "Αλιάντς Αρένα" του Μονάχου, όπου η πρωταθλήτρια Μπάγερν υποδέχεται τη Φράιμπουργκ.

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της μπουντεσλίγκα και η βαθμολογία έχουν ως εξής:

Μπάγερν Μονάχου-Φράιμπουργκ 29/10
Βέρντερ Βρέμης-Νυρεμβέργη 30/10
Βόλφσμπουργκ-Στουτγκάρδη 30/10
Κολονία-Αμβούργο 30/10
Καϊζερσλάουτερν-Γκλάντμπαχ 30/10
Ζανκτ Πάουλι-’ϊντραχτ Φρανκφούρτης 30/10
Σάλκε-Λεβερκούζεν 30/10
Μάιντς-Ντόρτμουντ 31/10
Χοφενχάιμ-Ανόβερο 31/10

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 9 αγώνες)
Μάιντς 24
Ντόρτμουντ 22
Ανόβερο 16
Χοφενχάιμ 15
Λεβερκούζεν 15
Αμβούργο 15
Φράιμπουργκ 15
Βέρντερ Βρέμης 14
Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 13
Ζανκτ Πάουλι 13
Μπάγερν Μονάχου 12
Νυρεμβέργη 12
Βόλφσμπουργκ 10
Στουτγκάρδη 7
Καϊζερσλάουτερν 7
Σάλκε 6
Γκλάντμπαχ 6
Κολονία 5

Ντέρμπι της Γκενκ με την Αντερλεχτ

Το κυριακάτικο ντέρμπι της Γκενκ με την Αντερλεχτ δεσπόζει στο πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το επόμενο τριήμερο το βελγικό πρωτάθλημα. Η πρωτοπόρος Ρασίνγκ υποδέχεται στην πόλη Γκενκ τη δεύτερη της βαθμολογίας Αντερλεχτ, με τις δύο ομάδες να χωρίζει απόσταση πέντε βαθμών.

Εφόσον οι γηπεδούχοι πάρουν τους τρεις βαθμούς, θα αποσπαστούν ακόμη περισσότερο από τους διώκτες τους, ενώ η τρίτη της κατάταξης Σταντάρ Λιέγης αντιμετωπίζει στο Μπριζ την ομώνυμη ομάδα. Η «αυλαία» της 13ης αγωνιστικής ανοίγει αύριο στο Σαρλερουά, όπου η τοπική ομάδα φιλοξενεί την Κορτράικ.

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής του βελγικού πρωταθλήματος και η κατάσταση στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας έχουν ως εξής:

Σαρλερουά-Κορτράικ 29/10
Έουπεν-Λιρς 30/10
Βέστερλο-Σερκλ Μπριζ 30/10
Γάνδη-Μαλίν 30/10
Γκέρμιναλ-Σεντ Τρουίντεν 30/10
Ζούλτε Βάρεγκεμ-Λόκερεν 30/10
Μπριζ-Σταντάρ Λιέγης 31/10
Γκενκ-Αντερλεχτ 31/10

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 12 αγώνες)
Γκενκ 29
Αντερλεχτ 24
Σταντάρ Λιέγης 23
Γάνδη 22
Μαλίν 22
Σερκλ Μπριζ 22
Λόκερεν 21
Μπριζ 19
Κορτράικ 19

Ντέρμπι στο Μιλάνο

Στο "Τζιουζέπε Μεάτσα" του Μιλάνου διεξάγεται η σπουδαιότερη αναμέτρηση της 9ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το επόμενο τριήμερο το ιταλικό πρωτάθλημα. Εκεί η Μίλαν υποδέχεται το βράδυ του Σαββάτου (21:45) τη Γιουβέντους, σε έναν αγώνα με σπουδαία βαθμολογική σημασία, εκτός από το γόητρο. Οι "ροσονέρι" βρίσκονται δύο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Λάτσιο και θέλουν -στη χειρότερη περίπτωση- να παραμείνουν στη δεύτερη θέση, ενώ η "γηραιά κυρία" απέχει επτά βαθμούς από το... ρετιρέ και χρειάζεται το "τρίποντο" για να μη χάσει κι άλλο έδαφος.

Η "αυλαία" της 9ης αγωνιστικής ανοίγει αύριο στη Γένοβα (21:45), όπου η Τζένοα υποδέχεται στο "Λουίτζι Φεράρις" την πρωταθλήτρια Ίντερ, η οποία την Τρίτη αντιμετωπίζει την Τότεναμ στην Αγγλία για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής του καμπιονάτο και η βαθμολογία έχουν ως εξής:

Παρασκευή
Τζένοα-Ίντερ

Σαββατο
Ρόμα-Λέτσε
Μίλαν-Γιουβέντους

Κυριακή
Παλέρμο-Λάτσιο
Μπάρι-Ουντινέζε
Μπρέσια-Νάπολι
Κάλιαρι-Μπολόνια
Τσεζένα-Σαμπντόρια
Πάρμα-Κιέβο
Κατάνια-Φιορεντίνα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 8 αγώνες)
Λάτσιο 19
Μίλαν 17
Ιντερ 15
Κιέβο 13
Γιουβέντους 12
Νάπολι 12
Παλέρμο 11
Σαμπντόρια 11
Τζένοα 11
Λέτσε 11
Ουντινέζε 10
Κατάνια 9
Μπρέσια 9
Ρόμα 9
Φιορεντίνα 8
Μπολόνια 8
Τσεζένα 8
Μπάρι 8
Κάλιαρι 7
Πάρμα 7

Super 3: "Mην προδίδετε τα όνειρα μας"

"Μην προδίδετε τα όνειρα του κόσμου που σας πιστεύει και σας ακολουθεί. Στοχεύστε ψηλά και κάντε τα πάντα προκειμένου να πραγματοποιήσετε τα όνειρα όλων". Με αυτά τα λόγια, ο "Super 3" εξέδωσε ανακοίνωση την Πέμπτη, με την οποία καλεί τους ποδοσφαιριστές του Αρη να... ξυπνήσουν και να επανέλθουν στις επιτυχίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: "Απελευθερωθείτε από το ανεξήγητο βάρος που έχετε στα πόδια σας. Σκίστε τα δίχτυα και μη σκέφτεστε πώς θα πανηγυρίσετε τα γκολ. Πιστέψτε στις δυνάμεις σας και δείξτε τι αξίζετε μέσα στο γήπεδο. Μην τα παρατάτε τώρα που τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο.

Μην προδίδετε τα όνειρα του κόσμου που σας πιστεύει και σας ακολουθεί. Στοχεύστε ψηλά και κάντε τα πάντα προκειμένου να πραγματοποιήσετε τα όνειρα όλων. Συνειδητοποιήστε ποια φανέλα φοράτε και σε ποιον σύλλογο ανήκετε. Αποκτήστε νοοτροπία νικητή και μην αφήνετε κανένα περιθώριο στου αντιπάλους σας.

Στο μυαλό σας μόνο το πρωτάθλημα και η καταξίωση μέσα απ αυτό. Η Ευρώπη είναι κερασάκι, αλλά άλλη είναι η τούρτα. Το Σάββατο με τον Ατρόμητο κάντε καινούργια αρχή και διατηρήστε τη μέχρι το τέλος της σεζόν.

Εμείς εκεί θα είμαστε πάντα, αλλά μη θεωρείτε τη στήριξη και την αγάπη του κόσμου ως αδυναμία. Γιατί αν συμβεί έστω και στο ελάχιστο αυτό, τα ήδη στενά τα περιθώρια, θα γίνουν μικροσκοπικά".

Προκρίθηκαν Κιέβο και Μπάρι

Η Κιέβο δεν είχε πρόβλημα απέναντι από τη Σασουόλο, την οποία και νίκησε με 2-0, κατακτώντας έτσι το εισιτήριο για τους "16" του Κυπέλλου Ιταλίας. Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας για τον ίδιο θεσμό, η Μπάρι ξεπέρασε το εμπόδιο της Τορίνο επικρατώντας με 3-1.

Τζένοα-Γκροσέτο 2-1
Φιορεντίνα-Εμπολι 1-0 (στην παράταση)
Ουντινέζε-Πάντοβα 4-0
Βιτσέντσα-Ασκολι 1-0
Φροζινόνε-Ρετζίνα 2-4 (στην παράταση)
Αταλάντα-Λιβόρνο 0-1
Τσεζένα-Νοβάρα 1-3 (στην παράταση)
Μπρέσια-Τσιταντέλα 1-0
Κροτόνε-Αλμπινολέφε 0-1
Μπολόνια-Μόντενα 3-2
Κάλιαρι-Πιατσέντζα 3-0
Λέτσε-Σιένα 3-2
Λάτσιο-Πορτογκρουάρο 3-0
Κατάνια-Βαρέζε 4-3 παρ. (3-3 κ.δ.)
Κιέβο-Σασουόλο 2-0
Μπάρι-Τορίνο 3-1

Ασταμάτητος ο Σχορτσιανίτης

Η Ολίμπια Λιουμπλιάνας κατάφερε και έφυγε με το ροζ φύλλο αγώνος από την Ιταλία, νικώντας την Αρμάνι Μιλάνο με 76-72. Η Ούλκερ "πέτυχε" το άλλο διπλό της ημέρας επικρατώντας της Τσιμπόνα με 73-68. Η Ρεάλ Μαδρίτης πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στην ευρωλίγκα, ενώ με οδηγό τον Σχορτσιανίτη (24π.) η Μακάμπη έκαμψε την αντίσταση της Ζαλγκίρις.

Μακάμπι - Ζαλγκίρις 86-70

Τα δεκάλεπτα: 25-11, 47-27, 65-51, 86-70.

Μακάμπι (Μπλατ) : Πάργκο 3, Χέντριξ 14, Σαρπ, Μπλούθενταλ 8 (2), Ελιγιάχου 12, Πνίνι 6 (1), Μπερστάιν 4, Καντίρ, Έιντσον 8, Πέρκινς 7 (1), Σχορτσιανίτης 24.
Ζαλγκίρις (Πέτροβιτς) : Τσάπιν 2, Πότσιους 6, Καλνιέτις 9, Ντελινινκάιτις 6, Κλιμαβίτσιους 4, Γιανκούνας 17 (1), Μπέγκιτς 4, Σαλένγκα 5, Μιλάκνις 3 (1), Ουότσον 9, Κόλινς 5 (1), Σαμχάν.

Ρεάλ Μαδρίτης - Μάλαγα 68-56

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 34-32, 53-43, 68-56

Ρεάλ Μαδρίτης (Μεσίνα): Τόμιτς 8, Σουάρεθ 1, Ρέγιες 17, Φίσερ, Ροντρίγκεθ 14, Βελίτσκοβιτς, Γκαρμπαχόσα, Βιντάλ, Φίσερ 5, Γιουλ 13(1), Τάκερ 10(1).
Μάλαγα (Ρενέσες): Κόμπος, Ροντρίγκεθ 16(3), Φρέιρ 4, Πρίντεζης 7(1), Χιμένεθ 8(2), Τρίπκοβιτς 10(1), Ρούμπιο, Λίμα, Φρίλαντ 9, ΜακΙντάιρ 2, Aρτσιμπαλντ.


Αρμάνι Μιλάνο - Ολίμπια Λιουμπλιάνας 72-76

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 40-32, 58-60, 72-76.

Ολίμπια Μιλάνο (Μπούκι): Μαντσινέλι 8, Μασιούλις 10 (1), Μορντέντε 4, Φίνλεϊ 12 (1), Τζάαμπερ 13 (2), Ρόκα 6 (10ριμπ.), Μέλι 2, Πετραβίτσιους 6, Χόκινς 11 (1).
Ολίμπια Λιουμπλιάνας (Ζντοβτς): Πέρι, Ιλιέφσκι 12 (3), Αναγκόνι, Γκρέγκορι 11, Σαλίν 2, Γιαγκόντνικ 19 (2), Σερμαντίνι 2, Πίνκνεϊ, Μάρκοτα 9 (1), Όζμπολτ 19 (3), Βρκιτς 2.

Τσιμπόνα - Φενέρμπαχτσε 68-73

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 40-42, 51-58, 68-73

Τσιμπόνα (Ραντούλοβιτς): Τζόνσον, Στίπτσεβιτς 12(2), Μπογκντάνοβιτς 15(1), Ζούμπτσιτς 11(1), Πάσαλιτς 12(2), Βράγκοβιτς, Βρμπαντς, Ραντόσεβιτς 16, Ντέλας 2.
Φενέρμπαχτσε (Σπάχια): Ούκιτς 14(2), Τουρκσάν 3, Ονάν 7, Γκριρ 11(1), Λαβρίνοβιτς 6, Βίντμαρ 3, Πεκέρ, Σαβάς 5, Κίνσεϊ 17(1), Τόμας 7(1), Πρέλντριτς.