Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Γιάννης Κόντης-«Το παιχνίδι του Ολυμπιακού αναβλήθηκε εύκολα…»

Ενοχλημένος από το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε κανονικά το παιχνίδι Κυπέλλου ΟΠΑΠ του Άρη με τα Τρίκαλα παρά την πολύ κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου της πόλης εμφανίστηκε ο Γιάννης Κόντης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της «ΑΡΗΣ FM».

«Το παιχνίδι του Ολυμπιακού αναβλήθηκε εύκολα σε παρόμοιο γήπεδο, όπως ήταν το δικό μας. Ο διαιτητής δεν δέχθηκε συζήτηση για να αναβάλει το παιχνίδι», τόνισε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ.

«Τέθηκε αυτό το ζήτημα από εμάς και θα έπρεπε να τεθεί και από τους αρμόδιους. Δεν ήταν χώρος που θα μπορούσες να παίξεις μπάλα», πρόσθεσε αναφερόμενος στη θέληση των υπευθύνων του Άρη να είχε διακοπεί το παιχνίδι με τα Τρίκαλα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον ΑΡΗΣ FM

-Για τον αποκλεισμό από το Κύπελλο ΟΠΑΠ:
«Όπως και να έχει, ήταν ένας αποκλεισμός που ενόχλησε όλο τον κόσμο. Ο Αρης έχει φτάσει τα τελευταία χρόνια σε αρκετούς τελικούς Κυπέλλων και όλοι περίμεναν με έναν αντίπαλο, όπως τα Τρίκαλα -χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την ομάδα- να παίρναμε την πρόκριση. Είδαμε ότι προσπάθησαν οι παίκτες μας και αν ήμασταν πιο τυχεροί, θα μπορούσαμε να βάλουμε κάποιο ακόμη γκολ, όπως έκαναν άλλοι σε αντίστοιχο παιχνίδι, και να περνούσαμε στην επόμενη φάση. Είναι ένα μάθημα αυτός ο αποκλεισμός και πρέπει να μας παραδειγματίσει για το υπόλοιπο της χρονιάς».

-Για τη διαιτησία του κ. Τσινιάρη:
«Θέλω να αρχίσω λέγοντας ότι δεν περίμενα ένα παιχνίδι για να σχηματίσω γνώμη για τον Τσινιάρη. Είναι καλός διαιτητής και έχει καλές προθέσεις. Έχω μιλήσει κατά καιρούς για άλλους διαιτητές, για τους οποίους είχα πει ότι δεν είναι καλοί. Το παράπονό μας από τον προχθεσινό αγώνα, ήταν ότι δεν μας πρόσεξε. Και τι εννοώ με αυτό; Την φάση του Χαβίτο, αρχικά, στην οποία θα μπορούσε να μετρήσει το γκολ. Σε αυτή την περίπτωση, αφήνεις το πλεονέκτημα και βλέπεις τί γίνεται. Θα μπορούσε, επίσης, να δείξει την κόκκινη κάρτα στον τερματοφύλακα των Τρικάλων. Έπρεπε να δοθεί και δεύτερη κίτρινη κάρτα - αποβολή στον Μπουκουβάλα, για το φράγμα που έκανε στον Κάλβο.

Το επόμενο είναι η αποβολή του Μίσελ, καθώς πήρε την κόκκινη κάρτα ο ποδοσφαιριστής μας και δε δόθηκε τίποτα σε εκείνον τον... περίεργο, που τον ενοχλούσε και τον εξωθούσε στο να πάρει την κάρτα. Δεν μπορεί μια ομάδα με συμμετοχή σε ευρωπαϊκά κύπελλα, να αντιμετωπίζεται με τέτοιον τρόπο και, μάλιστα, παραμονές του αγώνα με την Μπάγερ Λεβερκούζεν. Ομάδες με ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, που παλεύουν να δώσουν βαθμούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο εκπροσωπώντας το, πρέπει να απολαμβάνουν και τον αντίστοιχο σεβασμό. Όχι την εύνοια, αλλά τουλάχιστον τον σεβασμό».

-Για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου των Τρικάλων:
«Το παιχνίδι του Ολυμπιακού αναβλήθηκε εύκολα σε παρόμοιο γήπεδο, όπως ήταν το δικό μας. Ο διαιτητής δε δέχτηκε συζήτηση για να αναβάλλει το παιχνίδι. Κάποτε, όμως, πρέπει να τα αναβάλλουν αυτά τα παιχνίδια και να προστατεύουν την σωματική ακεραιότητα των παικτών. Δείτε για παράδειγμα τον Πρίττα, που επέστρεψε από τον τραυματισμό στον ώμο και χτύπησε στο πόδι. Αν δεν το καταλάβουν οι συντελεστές που ζουν από τις ομάδες, αν δεν το καταλάβει Τσινιάρης και ο κάθε Τσινιάρης, τότε δυστυχώς δεν κάνουμε τίποτα.
Αν δεν προσέχουν τις ομάδες που μας εκπροσωπούν στα ευρωπαϊκά κύπελλα και ειδικά μία ομάδα σαν τον Αρη, που έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς έως τώρα, τότε δεν θα πάμε ποτέ μπροστά. Το ματς πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες πριν από ένα ευρωπαϊκό μας παιχνίδι και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αποφασίστηκε να γίνει το ματς με τα Τρίκαλα, μας έδειξαν ότι δε μας σέβονται. Αυτό είναι παράπονο μεγαλύτερο για εμάς, σε σχέση με ένα πέναλτι που δεν δίνεται ή με μια άλλη λανθασμένη διαιτητική απόφαση. Θεωρούμε ότι πρέπει να δει σοβαρά το ζήτημα ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Δεν είναι κανένας μόνος του σε αυτό το παιχνίδι που λέγεται ποδόσφαιρο, είμαστε όλοι κρίκοι μιας αλυσίδας».

-Για το εάν τέθηκε από την ΠΑΕ Άρης ζήτημα αναβολής του αγώνα:
«Τέθηκε αυτό το ζήτημα από εμάς και θα έπρεπε να τεθεί και από τους αρμόδιους. Δεν ήταν χώρος που θα μπορούσες να παίξεις μπάλα. Είχαμε αποφασίσει να συσταθεί μια επιτροπή που θα αποτελείται από έναν εκπρόσωπο της κάθε ομάδας για να αποφασίζει για το θέμα της καταλληλότητας του γηπέδου, μαζί με τον παρατηρητή και τον διαιτητή, αλλά όσο είδατε εσείς αυτήν την επιτροπή άλλο τόσο την είδαμε και εμείς.

Εγώ προσωπικά, επικοινώνησα με τον κ. Προύντζο και τον κ. Τεροβίτσα και τους είπα αν δεν είναι κατάλληλος ο αγωνιστικός χώρος να μην παίξουμε. Τελικά, μόνο ο δικός μας αγώνας έγινε. Για εμάς δεν ενδιαφέρθηκε κανείς. Παίξαμε σε έναν αγωνιστικό χώρο, που ήταν λάσπη και μπροστά από τα τέρματα υπήρχαν λίμνες. Ο διαιτητής είπε ότι ήταν πολύ καλό το γήπεδο. Ξέρουμε όλοι ότι σε έναν τέτοιον αγωνιστικό χώρο, παρασύρεσαι εύκολα σε λάθη. Σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο μπορεί να σου «φύγει» το τάκλιν, να μην κάνεις το σωστό μαρκάρισμα και γενικά, να γίνει μία σωρεία αλυσιδωτών λαθών.

Δε θέλω να μειώσω την πρόκριση των Τρικάλων και όπως είπα και σε ανθρώπους που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, μακάρι να πάνε στον τελικό τα Τρίκαλα. Αν μας ενδιαφέρει να βλέπουμε τον υποτιθέμενο θεσμό των εκπλήξεων, τότε εντάξει. Κάποιοι θα χάρηκαν και θα είπαν ότι ομόρφυνε ο θεσμός τώρα που αποκλείστηκε ο Αρης, αλλά αυτά είναι κουταμάρες. Το σίγουρο είναι ότι αν παίζαμε σε έναν καλύτερο αγωνιστικό χώρο, δεν θα ήμασταν αποκλεισμένοι τώρα».

-Για το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με τον Ατρόμητο:
«Όλοι οι παίκτες είναι πεισμωμένοι και μακάρι αυτό να το βγάλουν και στο γήπεδο. Ορισμένοι περιμένουν στη γωνία για να βγουν και να ρίξουν τη χολή τους. Αυτό συμβαίνει κατά κόρον στον Αρη. Οι μόνοι που μπορούν να μιλούν είναι οι οπαδοί, που έτρεξαν μέσα στη βροχή να στηρίξουν την ομάδα. Ας ελπίσουμε η ομάδα να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, αρχής γενομένης από τον αγώνα με τον Ατρόμητο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: