Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Primera Division 9η αγωνιστική

Όσο το «τρένο» που λέγεται Ρεάλ Μαδρίτης δεν κάνει καμία στάση, η Μπαρτσελόνα οφείλει να ακολουθεί την ίδια πορεία, έστω κι αν δεν εντυπωσιάζει μέχρι στιγμής (σε σχέση με άλλες χρονιές και σε σχέση με το θέμα που παρουσιάζει η «αιώνιος»). Οι πρωταθλητές υποδέχονται τη Σεβίλλη, στο παιχνίδι που συγκεντρώνει τα βλέμματα όλης της Ισπανίας για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Νωρίτερα, η ομάδα του Μουρίνιο θα κληθεί να περάσει το εμπόδιο της Χέρκουλες εκτός έδρας.

Από τα άλλα παιχνίδια του ένατου γύρου της λίγκας, αυτά που ξεχωρίζουν είναι το Λα Κορούνια – Εσπανιόλ, Μπιλμπάο – Χετάφε και Σπόρτιγνκ Χιχόν – Βιγιαρεάλ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 30/10

Βαλένθια – Σαραγόσα (19:00)
Ανώμαλη προσγείωση για τη Βαλένθια την προηγούμενη αγωνιστική που γνώρισε την πρώτη της ήττα στο «Μεστάγια» από τη Μαγιόρκα. Πριν από αυτή, είχε προηγηθεί και η ήττα από την Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου», κάτι που σημαίνει ότι η Βαλένθια θα επιδιώξει να επιστρέψει στις νίκες κόντρα στη Σαραγόσα. Η ουραγός της βαθμολογίας από την άλλη καλείται κάποια στιγμή να βρει το σθένος να ξεφύγει από τον πάτο, αντιμετωπίζοντας το κάθε παιχνίδι σαν τελικό. Απόντες οι Λέο Φράνκο και Σιναμά Πονγκόλ.

Χέρκουλες – Ρεάλ Μαδρίτης (21:00)
Τρένο που δεν σταματάει η Ρεάλ Μαδρίτης. Και στο πρωτάθλημα και στο Τσάμπιονς Λιγκ η ομάδα του Μουρίνιο πετάει από θρίαμβο σε θρίαμβο και αυτή τη φορά θα επιδιώξει να περάσει και το εμπόδιο της πολύ καλής Χέρκουλες. Η νεοφώτιστη ομάδα πραγματοποιεί καλή πορεία μέχρι στιγμής, αλλά ξέρει ότι πρέπει να υπερβάλλει εαυτόν αν θέλει να μην απογοητεύσει τους οπαδούς της. Επιστρέφει ο Νταβίντ Τρεζεγκέ.

Μπαρτσελόνα – Σεβίλλη (23:00)
Το ματς της αγωνιστικής. Μετά τη Βαλένθια, το δεύτερο εντός έδρας δύσκολο παιχνίδι για την Μπαρτσελόνα είναι με αντίπαλο τη Σεβίλλη. Ο Γκουαρντιόλα ξεκούρασε οχτώ βασικούς παίκτες του στον αγώνα Κυπέλλου με τη Θέουτα, έτσι ώστε να τους έχει «ετοιμοπόλενους» στο παιχνίδι του Σαββάτου. Σε αυτούς θα βρίσκεται και ο Τσάβι που επιστρέφει στο αρχικό σχήμα. Ο Γκρεγκόριο Μανθάνο από την άλλη, «πονοκεφαλιάζει» για την άμυνά του, η οποία είναι ακόμα περισσότερο ευάλωτη, από τη στιγμή που απουσιάζει ο βασικός πορτιέρο Πάλοπ. Επιθετικά, οι Ανδαλουσιανοί «φυσάνε», παρά τις απουσίες των Χέσους Νάβας και Ντιέγκο Καπέλ.

Κυριακή 31/10

Σανταντέρ – Οσασούνα (18:00)
Δεν λέει να σηκώσει κεφάλι η Σανταντέρ. Μετά την ντροπιαστική εξάρα από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ήρθε και η ήττα για το Κύπελλο από την «άσημη» Κόρδομπα (με 2-0). Βρισκόμενη οριακά στη ζώνη του υποβιβασμού, δεν θέλει άλλο αποτέλεσμα πλην από αυτό της νίκης κόντρα στην «νωχελική» εκτός έδρας Οσασούνα. Γιατί στην έδρα της, η ομάδα του Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο είναι άκρως υπολογίσιμη , κάτι που απέδειξε με το 3-0 κόντρα στη Μάλαγα. Επιστρέφει ο Καμούνιας, ενώ αμφίβολος είναι ο Παντιάνι.

Μάλαγα – Σοσιεδάδ
Οι γηπεδούχοι προέρχονται από βαριά ήττα (3-0 από την Οσασούνα) και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα πρέπει –εκτός των άλλων- να φτιάξει και τη ψυχολογία της ομάδας του. Το δυσοίωνο για τον πρώην τεχνικό της Πόρτο είναι ότι η Μάλαγα «μπάζει από παντού», έχοντας δεχθεί 19 τέρματα (τη χειρότερη συγκομιδή στο πρωτάθλημα). Όταν οι επιθετικοί της έχουν κέφια, οι νίκες έρχονται. Ντούντα, Απόνιο, Ροντόν δεν υπολογίζονται. Κακή η Σοσιεδάδ μακριά από το «Ανοέτα», έχοντας μόλις ένα βαθμό σε τέσσερα παιχνίδια. Δεν θα παίξει την Κυριακή ο Ταμούδο.

Λα Κορούνια – Εσπανιόλ
Υπάρχει γυρισμός; Η ομάδα που κάποτε πρωταγωνιστούσε στην Primera Division, βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Η Λα Κορούνια δεν εμπνέει εμπιστοσύνη και αν συνεχίσει έτσι, θα φλερτάρει επικίνδυνα με τον υποβιβασμό. Ο Μιχέλ Άνχελ Λοτίνα «παίζει το κεφάλι του» κόντρα στην Εσπανιόλ και αν δεν έρθουν οι τρεις βαθμοί με τους Καταλανούς θα πει «αντίο». Το θετικό είναι ότι θα έχει στη διάθεσή του τον «σταρ» Γκουαρδάδο, το αρνητικό ότι έχει να αντιμετωπίσει μια πάρα πολύ καλή (και φορμαρισμένη) ομάδα που βρίσκεται στην πέμπτη θέση της λίγκας. Απόντες για τους φιλοξενούμενους οι Καμενί, Γκαλάν, Ματιόνι και Ντε Λα Πένια.

Σπόρτινγκ Χιχόν – Βιγιαρεάλ
Δύο άκρως επιθετικές ομάδες αναμετρώνται στο Χιχόν. Η τοπική Σπόρτινγκ παίζει πάντοτε ανοιχτά, παρότι αυτό την κάνει ευάλωτη αμυντικά. Ειδικά με αντίπαλο τη φορμαρισμένη Βιγιαρεάλ οφείλει να είναι πιο προσεκτικοί στα μετόπισθεν, αν δεν θέλει να παραμείνει στους 8 βαθμούς. Δύσκολο το έργο της απέναντι στην ομάδα του Γαρίδο, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας (μαζί με την Μπαρτσελόνα). Ο Ρόσι σκοράρει κατά ριπάς, το «κίτρινο υποβρύχιο» διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση και παρά την απουσία του Μάρκο Ρουμπέν, οι φιλοξενούμενοι είναι το φαβορί για τη νίκη.

Ατλέτικο Μαδρίτης – Αλμερία (20:00)
Επιχείρηση «ανασύνταξη» στην Ατλέτικο Μαδρίτης, που θέλει να επιστρέψει στις νίκες μετά το 2-0 από τη Βιγιαρεάλ. Οι «ροχιμπλάνκος» (που δεν θα έχουν τον Αλβάρο Ντομίνγκεθ στο συγκεκριμένο ματς) τα έχουν με τη διαιτησία για την ήττα τους στο «Μαδριγάλ» και θα προσπαθήσουν να ξεσπάσουν στην Αλμερία. Οι φιλοξενούμενοι θα έχουν τρομερά δύσκολο έργο, ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία, καθώς στα εκτός έδρας παιχνίδια τους, παρουσιάζουν καλύτερο πρόσωπο συγκριτικά με τα εντός. Πεγεράνο, και Νιέτο είναι off, αμφίβολος ο επιθετικός Ούτσε.

Μπιλμπάο – Χετάφε (22:00)
Με όπλο την αγωνιστικότητα και το πάθος που δείχνουν σε όλα τα παιχνίδια τους, οι Βάσκοι της Μπιλμπάο πραγματοποιούν αξιόλογη πορεία στο πρωτάθλημα. Ακριβώς στη μέση της βαθμολογίας με παθητικό 14 υπέρ και 14 κατά, θα αποδειχθούν «σκληρό καρύδι» και απέναντι στη Χετάφε, ασχέτως με το τελικό αποτέλεσμα που θα έρθει. Στη Χετάφε το γνωρίζουν αυτό και πρέπει να τα βγάλουν πέρα δίχως τους Ντάνι Παρέχο, Κασκέρο, Γκαβιλάν, Μανέ και Μιγκέλ Τόρες.

Δευτέρα 1/11

Μαγιόρκα – Λεβάντε (22:00)
Στο «Όνο Εστάντι» πέφτει η αυλαία της 9ης αγωνιστικής της Primera Division, εκεί, όπου η Μαγιόρκα υποδέχεται τη Λεβάντε. Οι «Νησιώτες» προέρχονται από μεγάλη εκτός έδρας νίκη (επί της Βαλένθια με 2-1) και αυτό θα τους δώσει ακόμη μεγαλύτερη ψυχολογία ώστε να επικρατήσουν και της Λεβάντε. Μεσοβδόμαδα για το Κύπελλο, επικράτησε της Σπόρτινγκ Χιχόν με 3-1, αποκτώντας σαφές πλεονέκτημα για τον επαναληπτικό. Ωστόσο, η Λεβάντε «θα πουλήσει ακριβά το τομάρι της», όπως έχει δείξει μέχρι στιγμής. Επιστρέφει για τους φιλοξενούμενους ο Σίσκο Ναδάλ, παραμένουν εκτός όμως, οι Σίσκο Μουνιόθ, Χουανφράν, Νάτσο Γκονσάλες.

Η επόμενη (10η) αγωνιστική:

Σάββατο 6/11
Σοσιεδάδ – Σανταντέρ (21:00)
Εσπανιόλ – Μάλαγα (23:00)

Κυριακή 7/11
Αλμερία – Σπόρτινγκ Χιχόν (18:00)
Βιγιαρεάλ – Μπιλμπάο
Λεβάντε – Λα Κορούνια
Οσασούνα – Χέρκουλες
Σαραγόσα – Μαγιόρκα
Χετάφε – Μπαρτσελόνα (20:00)
Ρεάλ Μαδρ. – Ατλέτικο Μαδρ. (22:00)

Δευτέρα 8/11
Σεβίλλη – Βαλένθια (23:00)

Δεν υπάρχουν σχόλια: