Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

"Τριάρα" και χωρίς Οζίλ!


Παρά τη μεγάλη απώλεια του Μεσούτ Οζίλ ο οποίος μετακόμισε στη Ρεάλ, η Βέρντερ Βρέμης επιβλήθηκε με 3-1 της Σαμπντόρια στο "Βέζερ Στάντιον" και έχει τον πρώτο λόγο για πρόκριση στους ομίλους. Ήττα για Σεβίλλη από τη Μπράγκα, όλα τα αποτελέσματα.ΤΡΙΤΗ

Ζενίτ - Οσέρ 1-0 (3' Κερζακόβ)

Ντιναμό Κιέβου - Άγιαξ 1-1 (66' Γκούσεβ / 57' Βέρτοχεν)

Ρόζενμποργκ - Κοπεγχάγη 2-1 (23' Ίβερσεν, 57' Χένρικσεν / 84' Γκρόνκιερ)

Σπάρτα Πράγας - Ζίλινα 0-2 (51' Κεσάι, 73' Όραβετς)

Γιουνγκ Μπόις - Τότεναμ 3-2 (4' Λούλιτς, 13' Μπιενβενού, 29' Χόχστρασερ / 42' Μπασόνγκ, 83' Παβλιουτσένκο)

ΤΕΤΑΡΤΗ

Βασιλεία - Σερίφ 1-0 (54' Στόκερ)

Μπράγκα - Σεβίλλη 1-0 (62' Ματέους)

Παρτίζαν - Άντερλεχτ 2-2 (58' Κλέο, 65' Λέτζακς (αυτ.) / 53' Ζιλέτ, 66' Ζούχαζ)

Ζάλτσμπουργκ - Χάποελ Τελ Αβίβ 2-3 (28' Πόκριβατς, 67' Βάλνερ (πεν.) / 3' Ενγεάμα (πεν.), 44' Σαχάρ, 53' Σέχτερ)

Βέρντερ Βρέμης-Σαμπντόρια 3-1 (50' Φριτζ, 67' Φρινγκς (πεν.), 69' Πισάρο / 90' Πατσίνι)

Σαρωτικός ο Ατρόμητος


Συνεχίζοντας τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στα φιλικά, ο Ατρόμητος επικράτησε με 4-2 του Αστέρα Τρίπολης στο Περιστέρι. Σε φιλικό παιχνίδι που έγινε σήμερα στο γήπεδο Περιστερίου, ο Ατρόμητος επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης με σκορ 4-2.
Στο 20’ από παράλληλη σέντρα του Καραλή, ο Αναστασάκος μέσα από την περιοχή με σουτ έκανε το 1-0. Ο Αστέρας ισοφάρισε με σουτ του Καρέρα από κάθετη πάσα του Ρίος στο 32’.
Από φάση διαρκείας και σουτ του Φαβάλι έγινε το 2-1 στο 68΄ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Περόνε με υπέροχη εκτέλεση φάουλ έκανε το 3-1.
Στο 74’ έγινε το 3-2 με σουτ του Ρίος έξω από την περιοχή και το τελικό σκορ διαμόρφωσε με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή ο Σαγκανόφσκι στο 91’.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αθηναίος Παππάς.

Ατρόμητος: Σάντκβιστ (46’ Καραγκιολίδης), Τάτος (46’ Φαβάλι), Μελισσάς ( 46’ Μπιλαγί), Μπαζίνσκι ( 46’ Αποστολόπουλος), Σαμπού (46’ Νάστος), Ολιβέιρα, Σαρμιέντο ( 46’ Νεμπεγλέρας), Αναστασάκος (67’ Περόνε), Σφακιανάκης, Καραλής (67’ Καραγκούνης), Σαγκανόφσκι.

Αστέρας: Ντεγκρά, Αργυρόπουλος (86’ Λαμπρόπουλος), Μπαρτολίνι (86’ Ρουμπίλ), Ορόζκο, Πιπίνης, Ουντόζι (73’ Ροτζέριο), Φυτανίδης, Κερ (86’ Λαδάκης), Καρέρα (78’ Ιβάνοφ), Ρίος ( 83’ Μπακασέτας), Ρομπέρτο (67’ Τσαμπούρης).

Δερμιτζάκης: "Μηδέν στην άμυνα..."


Ο Παύλος Δερμιτζάκης αποκάλυψε στη συνέντευξη Τύπου παραμονή του αγώνα με τη Φενέρμπαχτσέ, πως έχει καταλήξει στο σύστημα με το οποίο θα παρατάξει την ομάδα του, αλλά και στους ένδεκα που θα βρεθούν στη σέντρα. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ υποστήριξε παράλληλα πως ο "δικέφαλος" μπορεί να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης ξεκίνησε τη συνέντευξη Τύπου αναφερόμενος στον άδικο χαμό του Παναγιώτη Μπαχράμη: "Συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Όλη η Ελλάδα θρηνεί ένα παιδί με πλούσιο ποδοσφαιρική καριέρα, ενός ανθρώπου που είχα την τιμή να είμαι συμπαίκτης του στην Καλαμάτα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει και εμείς να τον θυμόμαστε όπως πρέπει".

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ στη συνέχεια αναφέρθηκε στις αναμετρήσεις με τη Φενέρ Μπαχτσέ: "Σε συνέχεια των ευρωπαϊκών προκλήσεων, όπως και με τον Αγιαξ που ήταν ένας πολύ σπουδαίος αντίπαλος, έτσι θα αγωνιστούμε με αντίπαλο και τη Φενέρμπαχτσε. Πραγματικά πρόκειται για ένα σπουδαίο και ιδιαίτερο παιχνίδι, το οποίο θα αντιμετωπίσουμε όπως κοιτάξαμε τον Αγιαξ. Μετά το τέλος της αναμέτρησης είπα ότι είναι παρακαταθήκη οι εμφανίσεις μας με τον Αγιαξ, γιατί θεωρώ ότι πραγματικά έτσι είναι. Αντιμετωπίσαμε μια πολύ μεγάλη ομάδα, όμως τώρα είμαστε πιο βελτιωμένοι, καθώς πέρασαν αρκετές ημέρες που δουλέψαμε αρκετά πράγματα, ώστε στο παιχνίδι με τη Φενέρ να παρουσιαστούμε ακόμη καλύτεροι και να παρουσιάσουμε το πρόσωπο που θέλουμε όλοι μας. Η Φενέρ είναι μια ομάδα με μεγάλο αριθμό παικτών, τεράστιο μπάτζετ και πλούσιο ρόστερ, όμως τις ομάδες δεν τις κάνουν τα λεφτά, ούτε οι πολλοί και μεγάλοι ποδοσφαιριστές. Εμείς έχουμε να αντιπαραθέσουμε πίστη, θέληση για τη συνέχεια των ευρωπαϊκών μας υποχρεώσεων, καθώς μας αρέσουν τα δύσκολα. Ξέρουμε ότι θα έχουμε τη στήριξη του κόσμου, αφού η ομάδα είναι ένα κομμάτι τους, μεταφορικά και ουσιαστικά. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να πάρουμε αυτό που θέλουμε, δηλαδή το μηδέν στην άμυνα και κάποιο ή κάποια γκολ στην επίθεση, προκειμένου να διαχειριστούμε όπως θέλουμε την αναμέτρηση στην Κωνσταντινούπολη".

Συνεχίζοντας την αναφορά του ο προπονητής του ΠΑΟΚ: "Θα έλεγα ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που μπορεί να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο. Έχουμε τους παίκτες στην αρχική ενδεκάδα είτε με τις αλλαγές για να καταφέρουμε να πετύχουμε κάποιο γκολ, άρα πρέπει να πιέσουμε, να δώσουμε έμφαση στην επιθετική μας τακτική. Παράλληλα πρέπει να προστατέψουμε την εστία μας σαν κόρη οφθαλμού για να διαφυλάξουμε το μηδέν. Όταν μιλάμε για επίπεδα τέτοιων ομάδων άλλωστε σίγουρα μας απασχολεί ο τρόπος παιχνιδιού του αντιπάλου, αλλά και κάποιοι συγκεκριμένοι παίκτες, όμως εμείς πρέπει να εστιάζουμε στη δική μας ομάδα".

Ο Παύλος Δερμιτζάκης τόνισε πως έχει καταλήξει στους ένδεκα που θα παρατάξει: "Πρέπει να σκεφτούμε τη δική μας ομάδα, τον τρόπο παιχνιδιού που θέλουμε εμείς. Σ' αυτό το κομμάτι προσωπικά είμαι πολύ σίγουρος πως θα πετύχουμε. Έχω κατασταλάξει και για την ενδεκάδα και για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσουμε τη Φενέρμπαχτσε. Σίγουρα ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα και σε όλους τους θεσμούς πρέπει να δίνει το στίγμα και τους στόχους που έχει. Σίγουρα μια πιθανή πρόκριση θα έχει οφέλη αγωνιστικά, ψυχολογικά, οικονομικά, αλλά σαφώς και στο πρεστίζ της ομάδας μας. Από την άλλη θα ήταν άδικο να μην τονίσω πως ο σχεδιασμός της ομάδας δεν αναφέρει ότι πρέπει σίγουρα να προκριθούμε. Πάντα πρέπει να κοιτάμε και το αρνητικό κομμάτι, οι ομάδες δεν είναι μόνο στις επιτυχίες, αλλά ο προγραμματισμός συνεχίζεται. Θέλω να πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά, όταν λέω από όλους εννοώ από το αγωνιστικό κομμάτι μέχρι και τον κόσμο. Όλοι μαζί σαν μια αλυσίδα θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε, αυτό δεν σημαίνει όμως πως αν δεν περάσουμε θα πρόκειται για καταστροφή. Σίγουρα μια επιτυχία θα είναι σημαντική και ιδιαίτερη για όλους.

Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για τιμωρημένους παίκτες της Φενέρμπαχτσε, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να παραγνωρίσεις το ρόστερ και το μπάτζετ αυτής της ομάδας. Μέχρι και τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε ενίσχυση, σίγουρα είναι μια πολύ καλή ομάδα με βάση την εικόνα της. Κατά μεγάλο ποσοστό περιμένουμε έναν τρόπο παιχνιδιού ανάλογο με αυτόν που έδειξε η Φενέρ στην Ελβετία απέναντι στη Γιανγκ Μπόις. Ξέρουμε ότι είναι δυνατή σε κάποιες γραμμές, αλλά σαφώς και ευάλωτη σε κάποιες άλλες. Δεν ξέρω αν έχουν την ίδια δυναμική σε σχέση με τον Αγιαξ, όμως σαφέστατα πρόκειται για μια ομάδα με πορεία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και στο πρωτάθλημα της".

Τέλος, ο προπονητής του "δικέφαλου" αναφέρθηκε και στον κόσμο: "Εμείς δεν χρειάζεται από την πλευρά μας να στείλουμε κάποιο μήνυμα στον κόσμο. Ο κόσμος έδειξε απέναντι στον Αγιαξ πως έχει ποιότητα και κουλτούρα. Η εικόνα που έδειξαν απέναντι στον Αγιαξ πρέπει να είναι παράδειγμα για όλες τις ομάδες με αυτό τον κόσμο, αν φυσικά υπάρχουν ομάδες με τέτοιο κόσμο. Είχα πει και μετά το ματς με τον Άγιαξ πως και τότε ο κόσμος κατάφερε να προκριθεί και έδειξε περίτρανα πως πρέπει να συμπεριφέρεται".

Φατί: «Φυσικά και θα με ενδιέφερε ο Άρης»

Φατί: «Φυσικά και θα με ενδιέφερε ο Άρης»

Θετικός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί στον Άρη εμφανίστηκε με δηλώσεις του στη «L’ Equipe» ο 24χρονος μέσος της Ρόμα Ρικάρντο Φατί, πέραν φυσικά της αποκάλυψης πως έχει πρόταση στα χέρια του από τους «κίτρινους». Ο υψηλόσωμος μέσος που βρέθηκε χθες στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η μοναδική σοβαρή πρόταση που έχω στα χέρια μου αυτή τη στιγμή είναι από τον Άρη. Γνωρίζοντας ότι είναι πιθανό να παίξουν στο Europa League, φυσικά και θα ήθελα να αγωνιστώ εκεί».

Το δημοσίευμα συνεχίζει αναφέροντας: «Οι δύο ομάδες βρίσκονται πλέον σε συζητήσεις. Ο Άρης σίγουρα θα ενδιαφερόταν για ελεύθερη μεταγραφή, αλλά σύμφωνα με τα όσα αντλούνται από την πλευρά της Ρόμα αυτό εμφανίζεται αρκετά δύσκολο και θα πρέπει σίγουρα να υπάρξει οψιόν αγοράς».

Κοτσαμάν: «Ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε»

Κοτσαμάν: «Ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε»

Το λόγο αρχικά πήρε το μεγάλο αστέρι της Φενέρμπαχτσε, ο Βραζιλιάνος Άλεξ που χαρακτήρισε πολύ δυνατή ομάδα τον ΠΑΟΚ: «Θα είναι σίγουρα ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Εμείς θα προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε στην Κωνσταντινούπολη με το θετικό αποτέλεσμα, που δεν είναι άλλο από τη νίκη. Γνωρίζουμε, καθώς έχουμε δει μέσω τηλεόρασης και Ίντερνετ, την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Ξέρουμε επίσης ότι αυτό δίνει μεγάλη ώθηση στον ΠΑΟΚ, έχουμε μάλιστα κάνει και σχετική έρευνα, οπότε όπως σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους, έτσι σεβόμαστε και τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι μια δυνατή ομάδα, αρκετοί φίλοι και συμπατριώτες μου που έχουν παίξει στην Ελλάδα, μου έχουν μιλήσει για τον ΠΑΟΚ και περιμένω μια πολύ δυνατή ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Οι αναμετρήσεις με τη Γιανγκ Μπόις ανήκουν στο παρελθόν, καθώς ο αντίπαλος μας ήταν καλύτερη ομάδα και δίκαια μας απέκλεισε στα δύο παιχνίδια. Τώρα εστιάζουμε αποκλειστικά στην πρόκριση στο Europa League».

Από την πλευρά του ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε Αϊκούτ Κοτσαμάν εμφανίστηκε ιδιαίτερα προσγειωμένος για τον αυριανό αγώνα και γενικότερα για την πρόκριση, ενώ έδωσε… είδηση λέγοντας πως ο Νιάνγκ αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά.

«Θεωρώ ότι η κλήρωση ήταν πολύ κακή και για τις δύο ομάδες, όμως από την άλλη ήταν καλή, μιας και φέρνει δύο γείτονες πιο κοντά. Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στη Θεσσαλονίκη, όπου είχα βρεθεί και μερικά χρόνια πριν για έναν αγώνα με τον Ολυμπιακό. Παράλληλα χαίρομαι που βρίσκομαι στη γενέτειρα του Κεμάλ, του ιδρυτή μας. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να περάσουμε, επομένως θεωρώ πως θα είναι πολύ διαφορετικό ματς σε σχέση με τη Γιανγκ Μπόις».

Στη συνέχεια απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων τόνισε: «Θα περιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή για τον Βολκάν Ντεμιρέλ», ενώ σχετικά με το αν αισθάνεται πίεση για τα ματς με τον ΠΑΟΚ, μετά τον αποκλεισμό από την Γιανγκ Μπόις ανέφερε: «Κάθε παιχνίδι έχει πίεση. Ο σχεδιασμός μας σίγουρα ήταν να παίξουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως πλέον συνεχίζουμε στο Γιουρόπα Λιγκ. Πιστεύω ότι και αυτό το παιχνίδι θα έχει πίεση ανάλογη με όλα τα υπόλοιπα».

Σχετικά με τη χρησιμοποίηση του Νιάνγκ δήλωσε: «Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω τον Νιάνγκ. Φυσικά και θέλω να τον δω να παίζει». Για το αν έχει παρακολουθήσει τον ΠΑΟΚ ανέφερε: «Παρακολούθησα δύο παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Ο βοηθός είδε το ματς με την Παρτιζάν. Το βασικότερο στοιχείο που διέκρινα ήταν η πειθαρχία που έχει ο ΠΑΟΚ. Είδα τους θερμούς οπαδούς του, κάτι που κάνει την ομάδα του ΠΑΟΚ ακόμη πιο δύσκολη να αντιμετωπιστεί».

Αλλαγές στο πρόγραμμα του Σαββάτου


Μετά την τροποποίηση του προγράμματος της Κυριακής (29/08), ως προς τις ώρες διεξαγωγής των αγώνων της πρεμιέρας της Σούπερ Λίγκας, η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος μετά από συνεννόηση με τη NOVA αποφάσισε να προβεί σε αντίστοιχες αλλαγές και στο πρόγραμμα του Σαββάτου.

Ετσι, οι τρεις αγώνες που έχουν προγραμματιστεί για τις 28/08 θα διεξαχθούν ως εξής:

Λάρισα-Ατρόμητος 18:15 (αντί 17:15)

Πανιώνιος-Ολυμπιακός Βόλου 18:15 (αντί 17:15)

Ηρακλής-Ολυμπιακός 20:30 (αντί 19:30)

Ανανέωσε με ΠΑΟΚ ο Παπαδόπουλος


Με τη φανέλα του ΠΑΟΚ θα αγωνίζεται και τη νέα περίοδο ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, καθώς οι δύο πλευρές τα βρήκαν σε όλα στην συνάντηση που έγινε την Τετάρτη το απόγευμα.Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον διεθνή καλαθοσφαιριστή Λάζαρο Παπαδόπουλο για συνεργασία και για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011, ύστερα και από τν κοινή επιθυμία των δύο πλευρών να συνεχίσουν την συνεργασία τους.
Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου 1980 στο Krasnodar της Ρωσίας και σε ηλικία 10 ετών (το 1990) ήρθε στη Θεσσαλονίκη. Έχει ύψος 2μ.13, αγωνίζεται στη θέση του σέντερ και ξεκίνησε την καριέρα του από τον Α.Ο Σταυρούπολης το 1992. Το 1996 πήρε μεταγραφή για τον Ηρακλή, στον οποίο αγωνίστηκε μέχρι και τη σεζόν 2000-01, ενώ για τα δύο επόμενα χρόνια (2001-03) συνεργάστηκε με τον Παναθηναϊκό. Επέστρεψε στον Ηρακλή για τη σεζόν 2003-04, ενώ αμέσως μετά συνέχισε την καριέρα του στο εξωτερικό. Αρχικά στην Dynamo Moscow (2004-07), στη συνέχεια στη Real Madrid, με την οποία έπαιξε για μιάμισι σεζόν (2007-09), ενώ ολοκλήρωσε τη σεζόν 2008-09 αγωνιζόμενος στη Fortitudo Bologna.

Ο Παπαδόπουλος αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ στη διάρκεια της σεζόν 2009-2010 και σε 22 αγώνες της κανονικής περιόδου είχε 239 πόντους (10,8 ανά αγώνα), 166 ριμπάουντ (7,5 ανά αγώνα), 45 ασίστ (2 ανά αγώνα), με 43/89 (48%) βολές, 98/160 (61%) δίποντα και 0/1 τρίποντο.

ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ: Δεν ήρθαν λόγω οδηγού!

Αυτό που έζησαν χθες οι φίλοι της Αούστρια, που ταξίδεψαν οδικώς από την Βιέννη για την Θεσσαλονίκη δεν θα το ξεχάσουν ποτέ. Για την ακρίβεια, θα το θυμούνται και θα βγάζουν «καπνούς από τα αυτιά» τους μιας και δεν έφτασαν ποτέ χθες στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Αυτό οφείλεται στον οδηγό του πούλμαν που θα τους μετέφερε στη Θεσσαλονίκη.
Παίρνοντας τα πράγματα με τη σειρά, να τονιστεί ότι ο οδηγός του λεωφορείου ήταν Σέρβος, ωστόσο ζει μόνιμα στη Βιέννη. Για το λόγο λοιπόν ότι ο παραπάνω έχει… εκκρεμότητες με την σερβική δικαιοσύνη, προτίμησε να μην πάρει το γρήγορο δρόμο, δηλαδή να περάσει από Κροατία, Σερβία, Σκόπια και να μπει στην Ελλάδα, αλλά να πάει μέσω Ρουμανίας-Βουλγαρίας. Η επιλογή του αυτή είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση και το πούλμαν να μην φθάσει ποτέ στην Θεσσαλονίκη.

Ολυμπιακος έκανε το μεγάλο κόλπο και άρπαξε μέσα από τα χέρια των «πρασίνων» τον Ούγγρο Νέμεθ


Την ίδια ώρα που ο Παναθηναικος συζητούσε με την Λίβερπουλ για τον Νέμεθ, ο Ολυμπιακος έκανε το μεγάλο κόλπο και άρπαξε μέσα από τα χέρια των «πρασίνων» τον Ούγγρο επιθετικό!

Οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλεύτηκαν τις καλές σχέσεις με την αγγλική ομάδα, που έγιναν ακόμα καλύτερες μετά τη μεταγραφή του Ριέρα και δεν ολιγώρησαν λεπτό. Ηρθαν σε επαφή με τη διοίκηση της Λίβερπουλ και εξασφάλισαν την αγορά του ποδοσφαιριστή σε μόνιμη βάση και όχι δανεικό, όπως επιδίωκε να τον πάρει ο Παναθηναικος.

Αυτό ήταν και το λεπτό σημείο για να κριθεί η μεταγραφή υπέρ του Ολυμπιακού καθώς οι κόκκινοι της Αγγλίας ήθελαν να πουλήσουν τον 22χρονο επιθετικό και όχι να τον παραχωρήσουν σε δανεική βάση!

Για την ολοκλήρωση της μεταγραφής απομένει και το «ναι» του ίδιου του Νέμεθ, αλλά είναι σίγουρο ότι ο Ούγγρος θα αποδεχθεί την προσφορά του Ολυμπιακού.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν γνώριζε πολλά για τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ, αλλά τον είδε σε dvd με την κιτρινόμαυρη φανέλα και έδωσε τη συγκατάθεση του για την μεταγραφή.

Απέσυρε την υποψηφιότητά του ο Σπανός


Ο Γιώργος Σπανός απέσυρε την υποψηφιότητά του από την προεδρία της Σούπερ Λιγκ. Ο "ισχυρός" άνδρας του Ατρομήτου, με ανακοίνωση η οποία "ανέβηκε" στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας του Περιστερίου, εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. "Κάποιοι αναθεώρησαν...", τόνισε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Είναι γνωστό σε όλους ότι ύστερα από προτροπή της πλειοψηφίας των συναδέλφων μου και ύστερα από την άρνηση του Θοδωρή Ζαγοράκη να κατέλθει για πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, έθεσα υποψηφιότητα για την προεδρία του συνεταιρισμού.

Είναι δε γνωστό σε όλους ότι παρόλο που εκφράζω την "ιδεολογική προσέγγιση" που προέβλεπε ότι στη συγκεκριμένη θέση θα θητεύσουν εκ περιτροπής μόνο οι ιδιοκτήτες εάν το επιθυμούν, διαπίστωσα κατά την ψηφοφορία ότι κάποιοι ιδιοκτήτες συνάδελφοι αναθεώρησαν για "προσωπικούς λόγους" τη στήριξή τους προς το πρόσωπό μου, με αποτέλεσμα να βγει το γνωστό σε όλους αποτέλεσμα της ισοψηφίας.

Έχω υπηρετήσει και υπηρετώ οικογενειακώς το χώρο, με συνέπεια και αγάπη επί δεκαετίες και σε καμία περίπτωση δεν θα επέτρεπα στον εαυτό μου να είμαι το άτομο που "διχάζω" το ποδόσφαιρο.

Έχοντας αξιοπρέπεια και αυτοσεβασμό σε καμία περίπτωση δεν δέχτηκα να είμαι ο πρόεδρος με τη "διπλή ψήφο", όπως προέβλεπε το καταστατικό ή να είμαι ο πρόεδρος που θα αναδειχθεί με κλήρωση!

Επίσης πιστεύω να διαπίστωσαν τα εξωθεσμικά κέντρα του ποδοσφαίρου που χρησιμοποίησαν αθέμιτους τρόπους για να με ανατρέψουν εξαγοράζοντας συνειδήσεις ότι είμαι "σκληρό καρύδι".

ΑΠΟΣΥΡΩ την υποψηφιότητά μου με την ευχή να βγει το ποδόσφαιρο από το σημερινό "αδιέξοδο", να εκλέξουμε πρόεδρο ευρείας αποδοχής την επόμενη Τρίτη και όλοι μαζί να προχωρήσουμε ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας".

"Πρόκληση η κίνηση του Ρέμου"




Ο Αντώνης Ρέμος θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για να ξεκινήσει εμφανίσεις σε νυχτερινό κέντρο, κάτι που φαίνεται δεν αρέσει στους φιλάθλους του Ηρακλή. Η "Αυτόνομη Θύρα 10" εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τον κόσμο της ομάδας να ξεκινήσει την Παρασκευή πορεία προς το μαγαζί που θα τραγουδήσει ο πρώην πρόεδρος του "Γηραιού".

"20 Αυγούστου 2010, με τις μνήμες ακόμα νωπές από τον ιστορικό αγώνα που έδωσε ο λαός του Ηρακλή για τη σωτηρία της ομάδας, πριν ακόμα ξεπρηστούν τα πόδια μας από τις αμέτρητες πορείες στους δρόμους της χώρας, πριν ακόμα αδειάσουν τα πνευμόνια μας από τα δακρυγόνα, πριν καλά - καλά επουλωθούν τα τραύματα από τα χτυπήματα της ελληνικής αστυνομίας, με τα συναισθήματα του θυμού της οργής και της αγωνίας να μην έχουν εγκαταλείψει ακόμα την ψυχή μας, ο βασικός υπαίτιος όλης αυτής της κατάστασης σε μια κίνηση αλαζονείας αλλά και ασέβειας, αποφασίζει να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη, όχι για να δώσει λύση στα προβλήματα του Ηρακλή, αλλά για να εμφανιστεί στα μπουζούκια. Η κίνηση αυτή μπορεί να ερμηνευτεί μόνο σαν πρόκληση και έτσι θα αντιμετωπιστεί.

Εσύ που συνήθισες να μας κοιτάς στα μάτια πίσω από στρατιές μπράβων και ματατζήδων. Εσένα που η δειλία σου ξεπερνά κάθε φαντασία. Εσύ που κατάντησες τον μεγαλύτερο σύλλογο της πόλης ένα μόνιμο κοινωνικό πρόβλημα, εσύ τολμάς να προκαλείς ένα χιλιοταλαιπωρημένο κόσμο και να τον εξαναγκάζεις σε πράξεις που σε αυτή τη χρονική στιγμή ήταν το τελευταίο που χρειάζονταν.

Καλούμε λοιπόν όλα τα αδέλφια οπαδούς και φιλάθλους του Ηρακλή, όλους αυτούς που κέρδισαν με τη δυναμική τους, τους δρόμους ολόκληρης της Ελλάδας, αυτούς που έκαναν μια ολόκληρη χώρα να παραμιλά με τον ανένδοτο, συνεπή, μα πάνω από όλα αξιοπρεπή αγώνα τους, όλους αυτούς που έκλαψαν, που έχασαν τον ύπνο τους γι αυτό το σύλλογο, τη διοίκηση του γυμναστικού συλλόγου καθώς και τη διοίκηση της ΠΑΕ, να συστρατευθούν μαζί μας και να δηλώσουν παρών στη τελευταία πράξη του «δράματος», την Παρασκευή στις 20:00 στο Ιβανώφειο με αυτοκίνητα και μηχανές, για να πάμε όλοι μαζί να ζητήσουμε απαντήσεις από αυτόν που πραγματικά τις χρωστά!

ΥΓ: ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ? ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ".

ΗΡΑΚΛΗΣ: Έρχεται αύριο ο Χοσέμι (01:45)

ΗΡΑΚΛΗΣ: Έρχεται αύριο ο Χοσέμι (01:45)

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγo η ΠΑΕ Ηρακλής ο Ισπανός αμυντικός Χοσέμι αναμένεται αύριο το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα ανακοινώθηκε και η τετράδα των αρχηγών της οποίας ηγείται εκ νέου ο Τάσος Κατσαμπής. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Εχοντας αποκτήσει την ελευθερία του από την Mallorca, καταφθάνει αύριο, Πέμπτη 19/08, στις 21:30, με πτήση μέσω Μονάχου, ο Josemi. Ο Ισπανός άσος από την επομένη θα περάσει τον απαραίτητο αθλητιατρικό έλεγχο και θα ενταχθεί στην προετοιμασία του Ηρακλή».

Με νέα ανακοίνωση της βέβαια η «κυανόλευκη» ΠΑΕ γνωστοποίησε την αλλαγή ώρας άφιξης του Ισπανού αμυντικού: «Η πτήση άφιξης του Josemi στη Θεσσαλονίκη έχει αλλάξει, καθώς ο Ισπανός άσσος θα καταφθάσει στις 01:45 μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 19/08 προς Παρασκευή 20/08, με πτήση μέσω Ζυρίχης».

Η τεχνική ηγεσία ανακοίνωσε την τετράδα των αρχηγών της ομάδας για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011 και αυτοί έχουν ως εξής:
1ος αρχηγός: Τάσος Κατσαμπής
2ος αρχηγός: Bogdan Mara
3ος αρχηγός: Sebastian Garcia “Pitu”
4ος αρχηγός: Γιώργος Κυριαζής

Από το αεροπλάνο στο πούλμαν...


Η αποστολή της Φενέρμπαχτσέ έφτασε το μεσημέρι της Τετάρτης στη χώρας μας και σε αντίθεση με άλλες ομάδες, οι παίκτες δεν πέρασαν από την αίθουσα αφίξεων, όπου περίμεναν Ελληνες και ξένοι δημοσιογράφοι. Οι Τούρκοι επιβιβάστηκαν αμέσως στο πούλμαν και αναχώρησαν για το ξενοδοχείο.

Φυσικά και το πούλμαν το συνόδευε ισχυρή αστυνομική δύναμη με αμάξια, μοτοσικλέτες, αλλά και με τα ΜΑΤ.

Οι παίκτες της Φενέρ το βράδυ (20:30) θα πραγματοποιήσουν προπόνηση στο γήπεδο της Τούμπας, ενώ μισή ώρα πριν είναι προγραμματισμένη η συνέντευξη Τύπου του Αϊκούτ Κοτσαμάν

Δερμιτζάκης: «Γεννημένοι για τα δύσκολα»

Δερμιτζάκης: «Γεννημένοι για τα δύσκολα»

Αισιόδοξος για την έκβαση του αυριανού αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ Παύλος Δερμιτζάκης στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε πριν από λίγο στην Τούμπα. Παράλληλα δεν παρέλειψε να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο χαμό του Παναγιώτη Μπαχράμη, τον οποίο είχε συμπαίκτη στα πρώτα βήματα της καριέρας του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή.

Αρχικά αναφέρθηκε στον τραγικό χαμό του Παναγιώτη Μπαχράμη: «Συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Όλη η Ελλάδα θρηνεί ένα παιδί με πλούσιο ποδοσφαιρική καριέρα, ενός ανθρώπου που είχα την τιμή να είμαι συμπαίκτης του στην Καλαμάτα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει και εμείς να τον θυμόμαστε όπως πρέπει».

Αναφερόμενος στις αναμετρήσεις με αντίπαλο την Φενέρμπαχτσε υπογράμμισε: «Σε συνέχεια των ευρωπαϊκών προκλήσεων, όπως και με τον Άγιαξ που ήταν ένας πολύ σπουδαίος αντίπαλος, έτσι θα αγωνιστούμε με αντίπαλο και τη Φενέρμπαχτσε. Πραγματικά πρόκειται για ένα σπουδαίο και ιδιαίτερο παιχνίδι, το οποίο θα αντιμετωπίσουμε όπως κοιτάξαμε τον Άγιαξ. Μετά το τέλος της αναμέτρησης είπα ότι είναι παρακαταθήκη οι εμφανίσεις μας με τον Άγιαξ, γιατί θεωρώ ότι πραγματικά έτσι είναι. Αντιμετωπίσαμε μια πολύ μεγάλη ομάδα, όμως τώρα είμαστε πιο βελτιωμένοι, καθώς πέρασαν αρκετές ημέρες που δουλέψαμε αρκετά πράγματα, ώστε στο παιχνίδι με τη Φενέρ να παρουσιαστούμε ακόμη καλύτεροι και να παρουσιάσουμε το πρόσωπο που θέλουμε όλοι μας. Η Φενέρ είναι μια ομάδα με μεγάλο αριθμό παικτών, τεράστιο μπάτζετ και πλούσιο ρόστερ, όμως τις ομάδες δεν τις κάνουν τα λεφτά, ούτε οι πολλοί και μεγάλοι ποδοσφαιριστές. Εμείς έχουμε να αντιπαραθέσουμε πίστη, θέληση για τη συνέχεια των ευρωπαϊκών μας υποχρεώσεων, καθώς μας αρέσουν τα δύσκολα. Ξέρουμε ότι θα έχουμε τη στήριξη του κόσμου, αφού η ομάδα είναι ένα κομμάτι τους, μεταφορικά και ουσιαστικά. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να πάρουμε αυτό που θέλουμε, δηλαδή το μηδέν στην άμυνα και κάποιο ή κάποια γκολ στην επίθεση, προκειμένου να διαχειριστούμε όπως θέλουμε την αναμέτρηση στην Κωνσταντινούπολη».

Συνεχίζοντας την αναφορά του ο προπονητής του ΠΑΟΚ: «Θα έλεγα ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που μπορεί να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο. Έχουμε τους παίκτες στην αρχική ενδεκάδα είτε με τις αλλαγές για να καταφέρουμε να πετύχουμε κάποιο γκολ, άρα πρέπει να πιέσουμε, να δώσουμε έμφαση στην επιθετική μας τακτική. Παράλληλα πρέπει να προστατέψουμε την εστία μας σαν κόρη οφθαλμού για να διαφυλάξουμε το μηδέν. Όταν μιλάμε για επίπεδα τέτοιων ομάδων άλλωστε σίγουρα μας απασχολεί ο τρόπος παιχνιδιού του αντιπάλου, αλλά και κάποιοι συγκεκριμένοι παίκτες, όμως εμείς πρέπει να εστιάζουμε στη δική μας ομάδα».

Ο Παύλος Δερμιτζάκης συνέχισε απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων: «Πρέπει να σκεφτούμε τη δική μας ομάδα, τον τρόπο παιχνιδιού που θέλουμε εμείς. Σ’ αυτό το κομμάτι προσωπικά είμαι πολύ σίγουρος πως θα πετύχουμε. Έχω κατασταλάξει και για την ενδεκάδα και για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσουμε τη Φενέρμπαχτσε. Σίγουρα ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα και σε όλους τους θεσμούς πρέπει να δίνει το στίγμα και τους στόχους που έχει. Σίγουρα μια πιθανή πρόκριση θα έχει οφέλη αγωνιστικά, ψυχολογικά, οικονομικά, αλλά σαφώς και στο πρεστίζ της ομάδας μας. Από την άλλη θα ήταν άδικο να μην τονίσω πως ο σχεδιασμός της ομάδας δεν αναφέρει ότι πρέπει σίγουρα να προκριθούμε. Πάντα πρέπει να κοιτάμε και το αρνητικό κομμάτι, οι ομάδες δεν είναι μόνο στις επιτυχίες, αλλά ο προγραμματισμός συνεχίζεται. Θέλω να πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά, όταν λέω από όλους εννοώ από το αγωνιστικό κομμάτι μέχρι και τον κόσμο. Όλοι μαζί σαν μια αλυσίδα θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε, αυτό δεν σημαίνει όμως πως αν δεν περάσουμε θα πρόκειται για καταστροφή. Σίγουρα μια επιτυχία θα είναι σημαντική και ιδιαίτερη για όλους».

«Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για τιμωρημένους παίκτες της Φενέρμπαχτσε, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να παραγνωρίσεις το ρόστερ και το μπάτζετ αυτής της ομάδας. Μέχρι και τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε ενίσχυση, σίγουρα είναι μια πολύ καλή ομάδα με βάση την εικόνα της. Κατά μεγάλο ποσοστό περιμένουμε έναν τρόπο παιχνιδιού ανάλογο με αυτόν που έδειξε η Φενέρ στην Ελβετία απέναντι στη Γιανγκ Μπόις. Ξέρουμε ότι είναι δυνατή σε κάποιες γραμμές, αλλά σαφώς και ευάλωτη σε κάποιες άλλες. Δεν ξέρω αν έχουν την ίδια δυναμική σε σχέση με τον Άγιαξ, όμως σαφέστατα πρόκειται για μια ομάδα με πορεία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και στο πρωτάθλημα της».

«Εμείς δεν χρειάζεται από την πλευρά μας να στείλουμε κάποιο μήνυμα στον κόσμο. Ο κόσμος έδειξε απέναντι στον Άγιαξ πως έχει ποιότητα και κουλτούρα. Η εικόνα που έδειξαν απέναντι στον Άγιαξ πρέπει να είναι παράδειγμα για όλες τις ομάδες με αυτό τον κόσμο, αν φυσικά υπάρχουν ομάδες με τέτοιο κόσμο. Είχα πει και μετά το ματς με τον Άγιαξ πως και τότε ο κόσμος κατάφερε να προκριθεί και έδειξε περίτρανα πως πρέπει να συμπεριφέρεται».

Μπεμπέ: "Να μοιάσω στον Ρονάλντο"


Ο Μπεμπέ μέσα σε ένα βράδυ βγήκε από την αφάνεια και πλέον τον ξέρουν όλοι ως παίκτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Πορτογάλος επιθετικός, τόνισε στα αγγλικά μέσα ενημέρωσης, ότι θέλει να ακολουθήσει τα βήματα του Ρονάλντο στους "κόκκινους διαβόλους" και να γίνει ένας παίκτης παγκόσμιας κλάσης.

"Στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν παίξει μεγάλοι παίκτες όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα της ομάδας και τώρα είναι πολύ σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Ο Νάνι και ο Αντερσον είναι, επίσης, στην ομάδα. Θέλω να τους μοιάσω και να δουλέψω σκληρά για να γίνω παγκόσμιας κλάσης παίκτης", δήλωσε αρχικά για να καταλήξει λέγοντας:

"Η μεταγραφή μου στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ένα όνειρο για κάθε παίκτη. Η παρουσία Πορτογάλων στο "Ολντ Τράφορντ" μου δίνει ακόμη ένα κίνητρο".

Μενδρινός: "Έχουμε ένα ακόμα ημίχρονο"


Ο Κώστας Μενδρινός χαρακτήρισε σπουδαίο αποτέλεσμα τη νίκη του Αρη με 1-0 επί της Αούστρια Βιέννης, ωστόσο τόνισε ότι στην Αυστρία οι "κίτρινοι" έχουν να παίξουν ένα ακόμα ημίχρονο. "Αν παίξουμε όπως στο β' ημίχρονο, τότε έχουμε αρκετές πιθανότητες πρόκρισης", δήλωσε ο 25χρονος μέσος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον "NovaΣΠΟΡ FM 94,6":

- Για τη νίκη του Αρη επί της Αούστρια Βιέννης: "Είναι σπουδαίο αποτέλεσμα το 1-0. Από εκεί και πέρα, υπάρχει ένα δεύτερο... ημίχρονο στην Αυστρία, όπου χρειάζεται να είμαστε σοβαροί και προσεκτικοί. Διαφορετικά, μπορεί να πάει στράφι η απόδοση του δεύτερου μέρους στο γήπεδό μας. Στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Αούστρια καταφέραμε να πετύχουμε αυτό το κρίσιμο γκολ και νομίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Σημασία έχει που κερδίσαμε και αν παίξουμε με αυτό τον τρόπο πιστεύουμε ότι έχουμε αρκετές πιθανότητες πρόκρισης".

- Για τις καιρικές συνθήκες που υπήρχαν κατά τη διάρκεια του αγώνα: "Έπαιξε ρόλο η ζέστη και για τις δύο ομάδες. Στο δεύτερο ημίχρονο καταφέραμε να παίξουμε πιο στρωτό ποδόσφαιρο. Ο προπονητής μού είπε να συγκλίνω στο κέντρο και πιστεύω ότι το έκανα με τον καλύτερο τρόπο. Είμαι ευχαριστημένος που κερδίσαμε και θέλω να περάσουμε στους ομίλους του Europa League".

- Για την αυστριακή ομάδα: "Η Αούστρια είναι μια κοντρολαρισμένη ομάδα και παίζει αρκετά καλά. Βγάζει πολλούς αυτοματισμούς, έτσι χρειάζεται να τους πρεσάρουμε περισσότερο και να μην τους επιτρέψουμε να κάνουν το παιχνίδι τους. Ο προπονητής θα μας πει τι χρειάζεται να κάνουμε. Ελπίζω στο τέλος να πανηγυρίσουμε την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης. Τα οφέλη θα είναι πολλά για τον σύλλογο και για την Ελλάδα. Είναι άσχημο οι ομάδες μας να βγαίνουν νωρίς από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις".

- Για την ετοιμότητα του Aρη ενόψει του πρωταθλήματος: "Από άποψη φυσικής κατάστασης είναι μια χαρά η ομάδα. Το θέμα είναι ότι όταν έρχονται νέα πρόσωπα στην ομάδα και παίζουν βασικοί τέσσερις-πέντε καινούργιοι παίκτες, αλλάζει η συνοχή της ομάδας. Αυτό παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Χρειάζεται να δέσουμε περισσότερο και να δουλέψουμε όλοι μαζί για τους στόχους της ομάδας. Αν δέσουμε θα βγει η δουλειά που έχουμε κάνει στην προετοιμασία".

Παραμένει «μπιανκονέρο» ο Ντιέγκο


Τον έφεραν από `δω (Βόλφσμπουργκ), τον πήγαν από… `κει (Σάλκε), τελικά όλα δείχνουν ότι ο Ντιέγκο θα παραμείνει στη Γιουβέντους.Ο Τζίτζι Ντελ Νέρι έμεινε ικανοποιημένος από τις εμφανίσεις του 25χρονου μέσου στα φιλικά, παίζοντας ως δεύτερος φορ και αποφάσισε τελικά να τον κρατήσει στην ομάδα.

Προηγουμένως, ο Βραζιλιάνος είχε φτάσει μια ανάσα από τη Βόλφσμπουργκ, με τους Γερμανούς να δίνουν 17 εκ. ευρώ για τον παίκτη στη «Γιούβε», αλλά όταν οι «μπιανκονέρι» έθεσαν και θέμα Ντζέκο, ως αντάλλαγμα, η συμφωνία «χάλασε».

Στο CONN-X TV o ΠΑΟΚ



Το CONN-X TV ανέλαβε την τηλεοπτική κάλυψη του επαναληπτικού αγώνα του ΠΑΟΚ κόντρα στην Φενέρμπαχτσε για το πλαίσιο των προκριματικών του Γιουρόπα Λιγκ.

Μιχαλήτσος: "Να μη χαθεί η ευκαιρία"


Ο σκάουτερ του Αρη, Γιάννης Μιχαλήτσος μίλησε στο "Αθλητικό Metropolis" (95,5) με αφορμή τη μεγάλη νίκη των "κιτρίνων" επί της Αούστρια Βιέννης. Συγκεκριμένα στάθηκε στην καλή εμφάνιση στο δεύτερο μέρος αλλά και στην απουσία του Γουνούζοβιτς από πλευράς Αούστριας.

"Ο σοβαρός Αρης του δευτέρου ημιχρόνου έχει μεγάλες πιθανότητες να προκριθεί. Πριν από το παιχνίδι μπορούμε να πούμε ότι οι πιθανότητες για πρόκριση ήταν μοιρασμένες. Τώρα σίγουρα με αυτό το 1-0 ο Αρης έχει πλεονέκτημα. Αύξησε δηλαδή τις πιθανότητες για να περάσει στους ομίλους του Europa League. Αν αντιμετωπίσεις ένα παιχνίδι νωχελικά δεν κερδίζεις τίποτα.

ι παίκτες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο σε ένα παιχνίδι. Πρέπει να παλεύουν σε κάθε ματς. Στο ποδόσφαιρο τα πάντα μπορούν να ανατραπούν. Είπαμε ο ’ρης έχει πλέον το πλεονέκτημα αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρα. Το πάθημα της Γιαγκελόνια μας έγινε μάθημα και δεν θα ξανά κάνουμε το ίδιο λάθος. Οι παίκτες αρχίζουν και βρίσκουν ρυθμό και πιστεύω σε μια καλή φετινή πορεία".

Επίσης στάθηκε και στις αλλαγές του Έκτορ Ραούλ Κούπερ. "Και οι τρεις αλλαγές ήταν πετυχημένες. Βοήθησαν πάρα πολύ. Μ' άρεσε ο Ρουίς που έδειξε ότι το έχει το γκολ. Είχε πολύ καλές κινήσεις στον αγωνιστικό χώρο και σίγουρα θα βοηθήσει. Χρειάζεται ο Αρης να έχει πολλές λύσεις ειδικά αν περάσει στους ομίλους, όπου θα αυξηθούν τα παιχνίδια. Ο Τόχα επίσης είναι ένας σημαντικός ποδοσφαιριστής.

Το θετικό είναι ότι όταν ο Αρης δεν ήταν σε καλή μέρα, ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής στεκόταν στο ύψος του. Όταν μια ομάδα είναι σε καλή μέρα, ξεχωρίζουν σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές. Όταν όμως η ομάδα δεν παίζει καλά και εσύ ξεχωρίζεις αυτό κάνει την διαφορά".

Τέλος, αναφέρθηκε και πως περιμένει την ρεβάνς την άλλη Πέμπτη: "Η Αούστρια θα είναι πιο δυνατή με την επιστροφή του Γουνούζοβιτς. Η ομάδα παίρνει δύναμη με το συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή καθώς όλα γίνονται από τα πόδια του. Πάντως ο Αρης θα βρει χώρους και θα σκοράρει. Δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία. Τα οικονομικά αλλά και οι εμπειρίες που θα αποκτήσει ο Αρης είναι σημαντικές".

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ: Η κλήρωση των 4 πρώτων φάσεων

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ: Η κλήρωση των 4 πρώτων φάσεων

Διενεργήθηκε στο ξενοδοχείο «King George Palace» η κλήρωση για τις τέσσερις πρώτες φάσεις της διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ 2010-2011, στο οποίο έχουν δηλώσει συμμετοχή 67 ομάδες. Δεν δήλωσαν συμμετοχή οι ομάδες Αιγάλεω, Καλαμάτα και Πυρσός Γρεβενών.
Στην Α’ φάση συμμετέχουν ομάδες από τη Γ’ Εθνική, ενώ στη Β’ και Γ’ φάση συμμετέχουν και οι ομάδες της Β’ Εθνικής.

Α’ Φάση

1. Οδυσσέας Αναγέννησης-Μακεδονικός
2. Μέγας Αλέξανδρος-Πανηλειακός
3. Αναγέννηση Επανομής-Ηρακλής Ψαχνών
4. Νίκη Βόλου-ΠΑΟ Ρουφ
5. Βύζας Μεγάρων-Παναχαϊκή
6. Κεραυνός Κερατέας-Απόλλων Σμύρνης
7. ΠΑΣ Κόρινθος-Τύρναβος
8. Ρόδος-Ναυπακτιακός
9. Εθνικός Φιλιππιάδας-Πλατανιάς
10. Καλλονή-Αετός Σκύδρας
11. Κοζάνη-Ασπρόπυργος
12. Δόξα Κρανούλας-Φωκικός
13. Αγία Παρασκευή-Χανιά
14. Πόντιοι Κατερίνης-Παναιγιάλειος
15. Αίας Σαλαμίνας-Ζάκυνθος
Άνευ αγώνα προκρίθηκαν στη Β’ φάση η Αναγέννηση Γιαννιτσών, ο Εορδαϊκός και ο Ολυμπιακός Χερσονήσου.

Β’ Φάση

16. Αναγέννηση Γιαννιτσών-Ιωνικός
17. Εορδαϊκός-Καλλιθέα
18. Ολυμπιακός Χερσονήσου-ΟΦΗ
19. Νικητής 1-ΠΑΣ Γιάννινα
20. Νικητής 2-Βέροια
21. Νικητής 3-Παναιτωλικός
22. Νικητής 4-Αγροτικός Αστέρας
23. Νικητής 5-Λεβαδειακός
24. Νικητής 6-Πανθρακικός
25. Νικητής 7-Δόξα Δράμας
26. Νικητής 8-Διαγόρας
27. Νικητής 9-Ηλιούπολη
28. Νικητής 10-Αναγέννηση Καρδίτσας
29. Νικητής 11-Θρασύβουλος
30. Νικητής 12-Εθνικός
31. Νικητής 13-Εθνικός Αστέρας
32. Νικητής 14-Τρίκαλα
33. Νικητής 15-Πιερικός

Γ’ Φάση

34. Νικητής 20-Νικητής 25
35. Νικητής 30-Νικητής 22

Δ’ Φάση

36. Νικητής 16-Ατρόμητος
37. Νικητής 17-ΠΑΟΚ
38. Νικητής 18-Ολυμπιακός Βόλου
39. Νικητής 19-Εργοτέλης
40. Νικητής 21-Ηρακλής
41. Νικητής 23-Καβάλα
42. Νικητής 24-ΑΕΚ
43. Νικητής 26-Πανιώνιος
44. Νικητής 27-Ολυμπιακός
45. Νικητής 28-Πανσερραϊκός
46. Νικητής 29-Παναθηναϊκός
47. Νικητής 31-Ξάνθη
48. Νικητής 32-Άρης
49. Νικητής 33-Αστέρας Τρίπολης
50. Νικητής 34-Κέρκυρα
51. Νικητής 35-ΑΕΛ

"Χάλασε" του Ενσαλίβα


Μπορεί πριν από λίγα εικοσιτετράωρα να φάνταζε δεδομένη η συμφωνία του Ταμαντανί Ενσαλίβα με τη Μπέτις, ωστόσο ο Καναδός παίκτης που στο παρελθόν αγωνίστηκε στη Σούπερ Λιγκ φορώντας τη φανέλα του Πανιωνίου και της ΑΕΚ δεν θα παίξει στο ισπανικό πρωτάθλημα με την ομάδα της Σεβίλλης.

Η μεταγραφή "χάλασε" καθώς οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν στο οικονομικό στην τελευταία τους συνάντηση..

Μ' ένα όνειρο τρελό...


Όταν μιλάμε για ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ τότε το μυαλό μας πηγαίνει σε ομάδες από την Αγγλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, την Ιταλία... Οι κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, όμως, δε συμμετέχουν μόνες τους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Όταν αρχίζει το "κανονικό" Τσάμπιονς Λιγκ πλαισιώνονται στους ομίλους είτε από πρωτάρες, είτε από ομάδες που εμφανίζονται μια στο τόσο, στο υψηλότερο επίπεδο. Τέτοιες, άλλωστε, είναι και οι περισσότερες απ' όσες διεκδικούν την πρόκριση από τα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Σύλλογοι από Ισραήλ, Αυστρία, Ελβετία, Μολδαβία, Βέλγιο, Σερβία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Γερμανία αναζητούν να κάνουν το βράδυ της Τετάρτης το πρώτο βήμα για τα εκατομμύρια των ευρώ που θα μπουν στα ταμεία τους σε περίπτωση που τα καταφέρουν.

Σάλζμπουργκ-Χάποελ Τελ Αβίβ
Ν' αλλάξει το αρνητικό σερί θέλει η Σάλζμπουργκ, η οποία μετρά τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στις τελευταίες τέσσερις απόπειρες για πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο αντίπαλος μπορεί να μην τρομάζει, ωστόσο για τον προπονητή της ομάδας, Χουμπ Στέφενς, χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Άλλωστε είναι πρόσφατες οι πληγές από τον αποκλεισμό των Αυστριακών από μια άλλα ισραηλινή ομάδα, τη Μακάμπι, κατά τα προκριματικά της προηγούμενης περιόδου: "Η Χάποελ είναι πιο δυνατή από τη Μακάμπι που μας απέκλεισε πέρυσι αλλά και εμείς είμαστε καλύτεροι" είπε ο Στέφενς, ο οποίος δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Μέντες λόγω καρτών που συμπλήρωσε στα ματς με την Ομόνοια για τον 3ο προκριματικό γύρο. Θέματα με απουσίες έχει και η Χάποελ καθώς ταξίδεψε στην Αυστρία δίχως τον επιθετικό Μάχραν Λάλα. Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Πορτογάλος Πέδρο Προένσα.


Βασιλεία-Σέριφ
Ο προπονητής της Βασιλείας, Τόρστεν Φινκ, σε μια προσπάθεια τόνωσης του ηθικού των παικτών του μετά από τις δύο ήττες στο πρωτάθλημα (1-0 από Μπελιντσόνα και 4-1 από Λουκέρνη) έκανε λόγο για "επίθεση από το πρώτο λεπτό". Στην προσπάθεια της Ελβετικής ομάδας για πρόκριση ο αντίπαλος δεν τρομάζει. Οι "σερίφηδες" από τη Μολδαβία, πέρυσι τέτοια εποχή, στην αντίστοιχη φάση της διοργάνωσης, "υποβιβάζονταν" στο Europa League ελέω Ολυμπιακού. Η σεζόν 2009-2010 ήταν και η πρώτη αξιόλογη ευρωπαϊκή παρουσία στην ιστορία της Σέριφ η οποία στο "Σενκτ Τζέικομπς Παρκ" θα ψάξει το εκτός έδρας γκολ, όπως τόνισε ο προπονητής της, Αντρέι Σοσνίτσκι. Η Σέριφ στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ και ουσιαστικά οδήγησε στην έξοδο τον Βέλιμιρ Ζάετς. Αν τα καταφέρει και κόντρα στη Βασιλεία τότε θα γίνει η πρώτη ομάδα από τη Μολδαβία που θα συμμετέχει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ! Οι μέσοι Νίκολιτς και Φρεντ δεν υπολογίζονται από το Σοσνίτσκι, λόγω τραυματισμού. Διαιτητής θα είναι ο Τέριε Χάουγκε.


Παρτίζαν-Άντερλεχτ

Το ραντεβού της Παρτίζαν με την ιστορία έχει Βελγικό εμπόδιο. Μετά από την περίοδο 2003-2004 και τον αποκλεισμό της Νιούκασλ, η ομάδα του Βελιγραδίου να πάρει για δεύτερη φορά μέρος στους χρυσοφόρους ομίλους, πράγμα που μόνο αυτή έχει καταφέρει από τους συλλόγους της Σερβίας. Από την άλλη, η Άντερλεχτ επιδιώκει τη συμμετοχή στο κορυφαίο επίπεδο του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από τέσσερα χρόνια, τότε που μαζί με την ΑΕΚ, τη Μίλαν και τη Λιλ τερμάτιζε στην τέταρτη θέση. "Είναι πολύ μεγάλος σύλλογος η Άντερλεχτ" είπε ο προπονητής της Παρτίζαν, Αλεξάντρ Στανόγιεβιτς. Αμφίβολος είναι για τους Βέλγους ο μέσος Τομ Ντε Σούτερ. Αισιόδοξα μηνύματα για συμμετοχή του Γιάν Πόλακ, ο οποίος ήταν τραυματίας. Διαιτητής θα είναι ο Κλάους Μπο Λάρσεν από τη Δανία.


Μπράγκα-Σεβίλλη
Όταν κερδίζεις τη Μπαρτσελόνα αυτόματα αποκτάς σεβασμό και προκαλείς φόβο στον αντίπαλο. Το 3-1 της Σεβίλλης επί των "μπλαουγκράνα" στο "Ραμόν Σάντσες Πιθχουάν" για την πρώτη πράξη του Ισπανικού Σούπερ Καπ σκόρπισε "τρόμο" στη Μπράγκα. "Για να αποκλείσουμε τη Σεβίλλη πρέπει να ξεπεράσουμε τα όρια μας και να κάνουμε εμφάνιση που ανάλογη δεν έχουμε κάνει μέχρι σήμερα" τόνισε ο Ντομίνγκος Πασιένσια σε μια προσπάθεια να χαλαρώσει τους παίκτες του και να... μεταφέρει άγχος στο φαβορί από την Ισπανία. Πάντως, η Μπράγκα στον 3ο προκριματικό γύρο απέκλεισε τη Σέλτικ ενώ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ συμμετέχει μετά από τη 2η θέση στο πρωτάθλημα, την καλύτερη που κατέλαβε ποτέ στην ιστορία της. Σημαντική απουσία για τους Πορτογάλους είναι αυτή του τερματοφύλακα Κιμ. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στους ομίλους του Uefa την περίοδο 2006-2007 με τη Σεβίλλη να επικρατεί με 2-0 στην Ισπανία. Διαιτητής θα είναι ο Βόλφγκανγκ Σταρκ.



Βέρντερ Βρέμης-Σαμπντόρια

Στον απόηχο της μεταγραφής του Εζίλ στη Ρεάλ Μαδρίτης έναντι 15 εκατομμυρίων ευρώ, η Βέρντερ Βρέμης υποδέχεται τη Σαμπντόρια στο πιο δυνατό ματς της βραδιάς. Μετά από πέντε απευθείας συμμετοχές στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ η Βέρντερ καλείται μέσω προκριματικών να διεκδικήσει το εισιτήριο της. "Υπάρχει κίνδυνος κόντρα στη Σαμπντόρια. Δε θα είναι εύκολα τα πράγματα" σημείωσε ο αρχηγός της Βέρντερ, Τόρστεν Φρινγκς. Ο Τόμας Σααφ δεν υπολογίζει για τον αγώνα του "Βέζερ" τον κεντρικό αμυντικό Νάλντο, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γόνατο. Οι Ιταλοί Κασάνο και Πατσίνι είναι ό,τι πιο ποιοτικό έχει η Σαμπντόρια. Δύο επιθετικοί μεγάλης κλάσης, ικανοί να οδηγήσουν το σύλλογο πολύ ψηλά, εκεί όπου συμμετείχε για τελευταία φορά η Σαμπντόρια το 1992, όταν είχε φτάσει μέχρι τον τελικό. Η παράδοση είναι υπέρ του Γερμανικού συλλόγου, καθώς καμία Ιταλική ομάδα δεν έχει κερδίσει ποτέ στην έδρα της Βρέμης. Ο Γάλλος Λανοΐ θα διευθύνει την αναμέτρηση.

ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ: «Πάνω από πρόσωπα ο ΠΑΟΚ»

ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ: «Πάνω από πρόσωπα ο ΠΑΟΚ»

Μαραθώνια συζήτηση έως τις πρώτες πρωινές ώρες είχε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με εκπροσώπους συνδέσμων. Τα είπαν σε χώρο που δεν γνώριζε κανείς (πιθανολογείτε ότι είναι το Χωριό της Ειρήνης) και δόθηκαν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι συγκεκριμένων συνδέσμων του ΠΑΟΚ.

Όπως είναι φυσικό, στο τραπέζι έπεσαν όλα τα θέματα, που απασχόλησαν και απασχολούν τον ΠΑΟΚ τον τελευταίο καιρό. Από την φυγή του Σάντος, μέχρι και την αποχώρηση του Βρύζα (δεν έγινε γνωστό εάν τελικά ο πρώην τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ πήγε στη συγκέντρωση), το οικονομικό, τα χρέη, τη διαφήμιση στη φανέλα, που προς το παρόν δεν υπάρχει, την κατάσταση της ομάδας…

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, πάντως, δεν έδωσε την εικόνα απογοητευμένου ανθρώπου και έδωσε την εντύπωση ότι πιστεύει πως ο ΠΑΟΚ στη σημερινή του μορφή, είναι ικανός να κάνει μια πορεία ανάλογη της περσινής σεζόν.

«Ο ΠΑΟΚ είναι πάνω από πρόσωπα, έγιναν αλλαγές, αλλά η φιλοσοφία μας δεν αλλάζει, ο ΠΑΟΚ θα κάνει πάντα πρωταθλητισμό», φέρεται να είπε μεταξύ άλλων ο Ζαγοράκης, που έφυγε ικανοποιημένος από τη συνάντηση με τους οπαδούς.
«Να ξέρετε ότι όσο υπάρχει αυτή η επαφή και μπορούμε να συζητάμε σ΄ αυτό το κλίμα, ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει πρόβλημα», ήταν η διαπίστωση του προέδρου.

Και σ΄ αυτή τη συνάντηση, ο Ζαγοράκης δεσμεύτηκε ότι στο τέλος του μήνα ή το αργότερο στις αρχές του Σεπτεμβρίου, θα δώσει συνέντευξη τύπου, όπως κάνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή, για να μιλήσει ανοιχτά στον κόσμο και να δώσει δημόσια εξηγήσεις για όλα.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί και μια νέα συνάντηση το απόγευμα με τη συντονιστική επιτροπή συνδέσμων για την προσοχή που πρέπει να δείξει ο κόσμος στο αυριανό ματς με τη Φενέρμπαχτσε.

Ειπε...................


Έκτορ Ραούλ Κούπερ- Όσο και αν φαίνεται το παιχνίδι ισάξιο η ομάδα μου έβαλε πολύ περισσότερη καρδιά.


Υπογράφει στη Σανταντέρ ο Τζιόλης


Στο ισπανικό πρωτάθλημα και συγκεκριμένα στη Ρασίνγκ Σανταντέρ θα συνεχίσει τη καριέρα του ο Αλέξανδρος Τζιόλης. Ο 26χρονος διεθνής μέσος είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με την ισπανική ομάδα, στην οποία θα αγωνιστεί δανεικός, για την περίοδο 2010-2011, από την ιταλική Σιένα.

Η Σανταντέρ διατηρεί δικαίωμα απόκτησης του παίκτη, αν καταβάλλει τη ρήτρα, η οποία ανέρχεται στις 400.000 ευρώ.

Επίθεση σε σύνδεσμο φιλάθλων του ΠΑΟΚ


Στόχος επίθεσης έγινε σύνδεσμος φιλάθλων του ΠΑΟΚ, στην περιοχή Τούμπα της Θεσσαλονίκης. Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, άγνωστοι, επιβαίνοντας σε δίκυκλα και χωρίς να φέρουν διακριτικά ομάδας, επιτέθηκαν, με μπουκάλια και κροτίδες, στο σύνδεσμο, όπου εκείνη την ώρα βρίσκονταν φίλοι του "δικεφάλου", και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Από την επίθεση δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές.

«Ρώτησε για Γκροζίτσκι ο Άρης»


Ο Αρης ενδιαφέρθηκε για τον Καμίλ Γκροζίτσκι της Γιαγκελόνια τις προηγούμενες μέρες σύμφωνα με τον πρόεδρο του πολωνικού συλλόγου, ο οποίος ενέπλεξε στα συγκεκριμένα σενάρια και την Άστον Βίλλα. Ενδιαφέρον του Άρη και της Άστον Βίλα για την απόκτηση του Κάμιλ Γκροζίτσκι αποκάλυψε ο πρόεδρος της Γιαγκελόνια Μπιάλιστοκ, Τσέζαρε Κουλέζα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα «Mail Online», όπου τόνισε:

«Έχουμε δεχθεί κρούσεις από γνωστές ομάδες, όπως τον Άρη και πιο πρόσφατα την Άστον Βίλα. Ωστόσο δεν έχουμε δεχθεί ακόμα επίσημη πρόταση, το μόνο που κάνω μέχρι στιγμής είναι να απαντάω σε διερευνητικά τηλεφωνήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πολωνός παράγοντας.

Ο 22χρονος Γκροζίτσκι, ο οποίος κοστολογείται στα 750.000 ευρώ άφησε καλές εντυπώσεις στους ανθρώπους του Άρη κατά τη διάρκεια των διπλών αναμετρήσεων με τη Γιαγκελόνια, ωστόσο η οριστική παραμονή του Κάρλος Ρούιζ στο ρόστερ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να κινηθούν για την απόκτησή του.

Φωτο Ημερας


Mε λίγο, αλλά... καλό κόσμο ήρθε η Αούστρια Βιέννης στην Θεσσαλονίκη

Ανελκά: "Είναι γελοίοι"


O Νικολά Ανελκά δεν υποδέχθηκε με καθόλου ήρεμο τρόπο την ποινή που του επέβαλλε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γαλλίας για τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, εις βάρος του Ρεϊμόντ Ντομενέκ. Ο επιθετικός της Τσέλσι χαρακτήρισε γελοίους τους ιθύνοντες του γαλλικού ποδοσφαίρου!

"Για μένα η ακροαματική διαδικασία ήταν ένα πανηγύρι. Έγινε για τα μάτια του κόσμου. Η τιμωρία που μου επέβαλαν δεν έχει καμία αξία, γιατί για μένα το κεφάλαιο της εθνικής ομάδας έκλεισε στις 19 Ιουνίου, όταν με απέπεμψαν από την αποστολή για το Μουντιάλ. Όλα αυτά που γίνονται τώρα είναι προς λαϊκή κατανάλωση, για να γυρίσουμε σελίδα προκειμένου ο Λοράν Μπλαν να δουλέψει με ηρεμία στην εθνική. Αυτοί οι τύποι είναι γελοίοι. Πεθαίνω στα γέλια με αυτά που κάνουν".

Ο Ανελκά με τη φανέλα των "τρικολόρ" αγωνίστηκε 69 φορές και πέτυχε 14 γκολ.

Ρέντναπ: "Υπέροχη ήττα"


Υπέροχη (!) χαρακτήρισε την ήττα της Τότεναμ από τη Γιουνγκ Μπόις στην Ελβετία ο τεχνικός των "σπερς", Χάρι Ρέντναπ. Ο Αγγλος τεχνικός απέδωσε το αρχικό σοκ όταν η Τότεναμ βρέθηκε στο 29' πίσω στο σκορ με 3-0, στον τεχνητό χλοοτάπητα, αλλά νιώθει ανακουφισμένος από τον περιορισμό της ήττας σε 3-2.

"Ήταν μια υπέροχη ήττα, αν υπάρχει κάτι τέτοιο. Δεν ξεκινήσαμε καλά και δεν μας έδωσαν χρόνο για να κρατήσουμε τη μπάλα. Δεν αποτελεί δικαιολογία, αλλά έχω παίξει σε τέτοιο χλοοτάπητα και μισούσα το κάθε λεπτό πάνω σε αυτό το γήπεδο. ’φησα τέσσερις παίκτες εκτός επειδή δεν ένιωθαν καλά στον αγωνιστικό χώρο κατά την προπόνηση".

Αναφερόμενος στη συνέχεια στη ρεβάνς, είπε: "Στόχος μας είναι να κερδίσουμε στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν". Θα έχουμε φανταστικό κοινό, υπέροχη ατμόσφαιρα και θα είμαστε στην έδρα μας. Επίσης, η θετική πλευρά είναι ότι δεν μπορούμε να παίξουμε χειρότερα από τον τρόπο που παίξαμε τα πρώτα τριάντα λεπτά".

Ο Σκρτελ ανανέωσε έως το 2014


Ο Σλοβάκος κεντρικός αμυντικός της Λίβερπουλ, Μάρτιν Σκρτελ, ανανέωσε τη συνεργασία του με τους "κόκκινους" για δύο ακόμη χρόνια, που σημαίνει ότι ο 25χρονος διεθνής άσος θα παραμείνει στο "Ανφιλντ" ως το 2014. Ο Σκρτελ μεταγράφηκε στη Λίβερπουλ το 2008 από την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης αντί 10 εκατ. ευρώ.

"Είμαι πολύ χαρούμενος. Βρίσκομαι εδώ περίπου τρία χρόνια και μου αρέσει πολύ η πόλη, η ομάδα και οι οπαδοί. Η Λίβερπουλ είναι από τους μεγαλύτερους συλλόγους του κόσμου και είμαι πολύ περήφανος που θα έχω τη δυνατότητα να αγωνίζομαι σε αυτή για άλλα τέσσερα χρόνια. Όταν πρωτοήρθα κάποιοι πίστευαν πως δεν είμαι αρκετά καλός για να παίξω στη Λίβερπουλ, αλλά νομίζω πως έχω αποδείξει ποιος είμαι", υποστήριξε αρχικά.

Αναφερόμενος στη νέα σεζόν είπε: "Φέτος άλλαξαν πολλά πράγματα, ήρθε νέος προπονητής, νέοι παίκτες και νέο ιατρικό τιμ. Η ψυχολογία μας είναι πολύ καλή και κάναμε εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στην Αρσεναλ. Θα πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, γιατί έχουμε ποιότητα και είμαι βέβαιος ότι φέτος θα τα πάμε καλύτερα.

Ένας σύλλογος όπως η Λίβερπουλ αξίζει να κατακτά τίτλους και θέλω να βοηθήσω γι αυτό. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Έχουμε πολύ μεγάλους στόχους, θέλουμε να κατακτήσουμε τα πάντα".

ΗΡΑΚΛΗΣ: Ετοιμάζει βαλίτσες ο Χοσέμι

ΗΡΑΚΛΗΣ: Ετοιμάζει βαλίτσες ο Χοσέμι

Τέλος καλό όλα καλά. Όπως μεταφέρεται από την ΠΑΕ Ηρακλής ο Ισπανός ποδοσφαιριστής κατάφερε να λύσει το συμβόλαιο του με την ομάδα της Μαγιόρκας και πλέον ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά στην Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται το απόγευμα της Πέμπτης (19/8). Έτσι από την Παρασκευή θα είναι στη διάθεση του Μαρίνου Ουζουνίδη να ξεκινήσει προπονήσεις και να γνωρίσει τους νέους συμπαίκτες του.
«Πρόεδρε τα βρήκα με την Μαγιόρκα. Υπογράφω το χαρτί και την Πέμπτη είμαι Θεσσαλονίκη». Ήταν τα λόγια του Ισπανού ποδοσφαιριστή.
Ο Ισπανός άσος συναντήθηκε χθες το βράδυ με τους διοικούντες της Μαγιόρκα και συμφώνησαν για το ποσό που θα εισπράξει έναντι των χρημάτων που του οφείλονται από πέρσι. Λόγω του προχωρημένου της ώρας, δεν ήταν δυνατό να ετοιμαστούν τα έγγραφα της λύσης του συμβολαίου. Κάτι που θα συμβεί εντός της ημέρας, με τον Ισπανό να πακετάρει ήδη τα πράγματά του για Θεσσαλονίκη.
Όλο αυτό το διάστημα που ήταν ανοιχτό το θέμα της αποχώρησής του, δεν έχασε ούτε μία προπόνηση της Μαγιόρκα, οπότε είναι δεδομένο ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

ΠΑΟΚ: Έμειναν 2.500, πάει για «sold out»

ΠΑΟΚ: Έμειναν 2.500, πάει για «sold out»

Αν όχι σήμερα, τότε σίγουρα αύριο θα σημειωθεί το 5ο συνεχόμενο επίσημο «sold out» για τον ΠΑΟΚ!
Από τις 9 το πρωί ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων, που απέμειναν (4.000) για το αυριανό παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε και αυτή τη στιγμή, διαθέσιμα είναι ακόμη περίπου 2.500 εισιτήρια.
Από το πρωί υπάρχει μια σταθερή ροή στην Τούμπα, από κόσμο, που προσπαθεί να εξασφαλίσει μία θέση στην Τούμπα, ενώ από σήμερα το πρωί, για όσους θέλουν να αποφύγουν την ταλαιπωρία σε συνθήκες καύσωνα, υπάρχει και η λύση του Ίντερνετ, καθώς και μέσω αυτού, πωλούνται τα εισιτήρια του αυριανού παιχνιδιού (http://buy.tickethour.com/paokfc-ww/showProduct.html?idProduct=2017915).
Προς το παρόν, υπάρχουν εισιτήρια για όλες τις Θύρες (ακόμη και για τη Θύρα 4), με εξαίρεση τη Θύρα 7, στην οποία τα εισιτήρια τελείωσαν.
Όπως όλα δείχνουν, μέχρι το απόγευμα ή το αργότερο αύριο το πρωί, τα εισιτήρια θα έχουν τελειώσει.

Τα εκδοτήρια λειτουργούν καθημερινά από τις 9:00 μέχρι τις 19:00, ενώ αύριο, τα εκδοτήρια θα λειτουργούν από τις 9:00 μέχρι την έναρξη του αγώνα.

Αναλυτικά, οι τιμές των εισιτηρίων:

VIP 3ου: 150€
VIP 4ου: 120€
Θύρα 1: 80€
Θύρες 2,3: 60€
Θύρες 5,6: 40€
Θύρες 4, 4α: 20€
Θύρες 7, 7α: 25€

* Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω ίντερνετ και έχουν επιλέξει την παραλαβή από τα εκδοτήρια, θα μπορούν να παραλάβουν τα εισιτήρια τους τις ώρες και μέρες λειτουργίας των επιδοτηρίων της Τούμπας.

«Να τελειώνουμε στην Τούμπα»


Τον επαναληπτικό της Κωνσταντινούπολης με αντίπαλο την Φενέρμπαχτσε φοβάται ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ο οποίος μιλώντας στον τουρκικό Τύπο τόνισε ότι το ματς της Τούμπας είναι καθοριστικό. Ο 29χρονος επιθετικός του «δικέφαλου» του Βορρά ανέφερε: «Η Φενέρμπαχτσε έχει μείνει στο τελευταίο ματς της περυσινής σεζόν όπου έχασε το πρωτάθλημα. Στη συνέχεια ακολούθησε ο αποκλεισμός της από το Τσάμπιονς Λιγκ παρόλο που ήταν το μεγάλο φαβορί. Και εμείς και αυτοί προερχόμαστε από αποκλεισμό. Γνωρίζω καλά τους Άλεξ, Λουγκάνο, Νιάνγκ και Γκουίθα (αποχώρησε για Χέρκουλες). Η δύναμη μας είναι η έδρα μας όπου θα έχουμε την υποστήριξη του κόσμου μας. Επομένως πρέπει να τελειώσουμε στη Θεσσαλονίκη τη δουλειά μας».

Όσο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τουρκική ομάδα με απουσίες σημαντικών παικτών στην άμυνα ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού είπε: «Πράγματι η Φενέρ θα έχει σημαντικές απουσίες, αλλά αυτό έχει μικρή σημασία. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που βασίζεται στο σύνολο. Ο Λουγκάνο έπαιξε στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ ο Ντέιβιντ είναι πολύ καλός πίσω. Έχουν παίκτες τους οποίους έχω αντιμετωπίσει. Έχουν τον Βολκάν έναν από τους κορυφαίους τερματοφύλακες της Ευρώπης απέναντι στον οποίο δύσκολα σκοράρεις».

Πλέι οφ: Το χάρο με τα μάτια της είδε η Τότεναμ, πήρε αποτέλεσμα ο Αγιαξ


Το χάρο με τα μάτια της είδε η Τότεναμ κόντρα στη Γιουνγκ Μπόις, αλλά τελικά κατάφερε με το 3-2 να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες της για πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι εκπληκτικοί Ελβετοί, η οποία απέκλεισε την Φενέρμπαχτσε, προηγήθηκαν με 3-0 πριν συμπληρωθούν 30 λεπτά αγώνα. Η Τότεναμ, όμως, φρόντισε να συνέλθει από τη σφαλιάρα και να μπει ξανά στο παιχνίδι με τέρμα του Μπασόνγκ στο 42ο λεπτό. Λίγο πριν το τέλος του αγώνα και συγκεκριμένα στο 83', ο Παβλιουτσένκο πέτυχε το δεύτερο γκολ των Λονδρέζων και έδωσε τεράστιο ενδιαφέρον στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας.

Κατά τα λοιπά, ο Αγιαξ έφυγε με θετικό αποτέλεσμα από την Ουκρανία και έχει κάθε δικαίωμα να ελπίζει σε πρόκριση. Το 1-1 κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου δίνει στην αντίπαλο του ΠΑΟΚ στον προηγούμενο γύρο το πάνω χέρι ενόψει του επαναληπτικού στο Αμστερνταμ.

Ενα γκολ του Κερζάκοφ στάθηκε αρκετό για να κρίνει τον πρώτο αγώνα της Ζενίτ με την Οσέρ για την φάση των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ στην Αγία Πετρούπολη. Οι Ρώσοι νίκησαν 1-0 αλλά οι λογαριασμοί των δύο ομάδων ενόψει της ρεβάνς παρέμειναν ανοιχτοί. Μόλις στο 3' ο Κερζάκοφ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τη Ζενίτ, εξέλιξη που ήταν σαφώς σοκ για τους Γάλλους. Παρόλα αυτά, η Οσέρ όχι μόνο δεν πανικοβλήθηκε αλλά έχασε και σημαντικές ευκαιρίες με κορυφαία αυτή του 42' όταν σουτ του Ολιέχ σταμάτησε στο δοκάρι. Στην επανάληψη, παρά τις προσπάθειες των δύο ομάδων, το σκορ δεν άλλαξε και πλέον όλα θα κριθούν στη Γαλλία. Το 1-0 πάντως δίνει ένα μικρό προβάδισμα στη Ζενίτ.

Τέλος, το μυαλό στους ομίλους μπορούν να έχουν από τώρα άπαντες στη Ζίλινα μετά το άνετο εκτός έδρας 0-2 επί της Σπάρτα Πράγας, ενώ στη Νορβηγία η Ρόζενμποργκ είχε ένα ισχυρό προβάδισμα έναντι της Κοπεγχάγης μέχρι το 83ο λεπτό, αλλά το γκολ του Γκρονκιερ και το τελικό 2-1 δίνουν παράταση στην αγωνία.

Τα αποτελέσματα των play of (πρώτοι αγώνες):

Τρίτη (17/08)

Ζενίτ - Οσέρ 1-0
(3' Κερζάκοφ)

Γιουνγκ Μπόις - Τότεναμ 3-2
(4' Λούλιτς, 13' Μπιενβιενού 28' Χοκστράσερ - 42' Μπασόνγκ, 83' Παβλουτσένκο)

Ρόζενμπουργκ - Κοπεγχάγη 2-1
(23' Ιβερσεν, 57' Χένρικσεν - 84' Γκρόνκιερ)

Σπάρτα Πράγας - Ζίλινα 0-2
(51' Σισέι, 73' Οραβετς)

Ντιναμό Κιέβου - Αγιαξ 1-1
(66' Γκούσεβ - 57' Βερτόνγκεν)

Τετάρτη (18/08):

Σάλτσμπουργκ - Χάποελ Τελ Αβίβ
Βασιλεία - Σερίφ Τίρασπολ
Παρτιζάν Βελιγραδίου - Αντερλεχτ
Μπράγκα - Σεβίλη
Βέρντερ Βρέμης - Σαμπντόρια


Κοιτάζει ξανά Ντουγκλάο ο Παναθηναϊκός


Η απόκτηση του Μπουμσονγκ, ίσως να μην είναι η τελευταία για τη θέση του στόπερ στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Οι "πράσινοι" φαίνεται πως εξετάζουν την περίπτωση του Ντουγκλάο της Καβάλας, η οποία βρίσκεται σε συζητήσεις με τους πρωταθλητές για τον Μάριο Γκαλίνοβιτς.

Ο Νίκος Νιόπλιας θα ήθελε ακόμα ένα στόπερ, καθώς βλέπει πως ο Μπίαρσμιρ δύσκολα θα μπορέσει να βοηθήσει τους "πράσινους", ενώ κάποιες ομάδες από το εξωτερικό έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του Σουηδού με τη μορφή δανεισμού.

Ετσι, η περίπτωση του Ντουγκλάο είναι η ιδανική για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος παρακολουθεί τον υψηλόσωμο αμυντικό από πέρσι.

Με Ντιόπ στη Σκωτία η ΑΕΚ


Ο Μίλαν Λούκατς άναψε τελικά το "πράσινο φως" για τη συμμετοχή του Πάπα Μπούμπα Ντιόπ στο ματς της ΑΕΚ με τη Νταντί Γιουνάιτεντ. Ο Σέρβος γκολκίπερ "έλυσε" προσωρινά το συμβόλαιό του και η ΑΕΚ απέκτησε άμεσα τη δυνατότητα να δηλώσει τον Σενεγαλέζο μέσο στη λίστα της UEFA για τα ματς με την ομάδα της Σκωτίας.

Ο Λούκατς ήταν εδώ και πολύ καιρό σε διαπραγματεύσεις προκειμένου να παραχωρηθεί δανεικός, αλλά παρότι έφτασε κοντά στον Λεβαδειακό και τον Εθνικό η μεταγραφή του δεν προχώρησε και η ΑΕΚ βρισκόταν σε αδιέξοδο.

Τελικά η λύση δόθηκε με το τρικ που προαναφέραμε και έτσι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα έχει τον ντιόπ στη διάθεσή του για το παιχνίδι στο "Ταναντάις Παρκ". Ο Βόσνιος τεχνικός ανακοίνωσε μετά το τέλος της απογευματινής προπόνησης και την 20μελή αποστολή για το πρώτο παιχνίδι του Europa League.

Αυτή την αποτελούν οι: Σάχα, Αραμπατζής, Μανωλάς, Νταντόμο, Αργυρίου, Λαγός, Γιάχιτς, Δέλλας, Μάκος, Καράμπελας, Γεωργέας, Καφές, Σκόκο, Έντερ, Τζιμπούρ, Ντιόπ, Λεονάρντο, Μπλάνκο, Μπερνς, Λυμπερόπουλος.

Στη Φλαμένγκο ο Ντιόγκο!

g
Παρελθόν από τον Ολυμπιακό τουλάχιστον για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011 θα πρέπει να θεωρείται ο Ντιόγκο. Η Φλαμένγκο στον πάγκο της οποίας βρίσκεται ο Ζίκο, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Βραζιλίας τα βρήκε με την ομάδα του Πειραιά και θα τον αποκτήσει με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο.

Ο Ολυμπιακός θα λάβει περίπου 600.000 ευρώ, ενώ ο παίκτης γύρω στο 1 εκατ. ευρώ... Σε περίπτωση που η Φλαμένγκο θελήσει να διατηρήσει στο ρόστερ της τον Ντιόγκο και μετά τη λήξη της σεζόν θα πρέπει να δώσει στην ομάδα του Πειραιά το ποσό των 18 εκατ. ευρώ!

Οδοστρωτήρας η Εθνική


Σίφουνας η Εθνική συνέτριψε, 123-49, τον Καναδά στον πρώτο αγώνα της στο 24ο τουρνουά "Ακρόπολις", με μία ακόμη μαγική εμφάνιση, στο 5ο φιλικό προετοιμασίας για το Μουντομπάσκετ. Παράλληλα πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη της σε διαφορά πόντων στην ιστορία της σε επίσημους και ανεπίσημους αγώνες.

Συγκεκριμένα, η διαφορά των +74 πόντων απόψε στο ΟΑΚΑ "έσπασε" το φράγμα των +73ων απέναντι στο Λουξεμβούργο, το 1980 στο Προολυμπιακό τουρνουά. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης (24π.). Αύριο οι παίκτες του Γιόνας Καζλάουσκας αντιμετωπίζουν τη Σλοβενία στις 21:45.

Εκτός δωδεκάδας έμειναν οι Παππάς και Παπανικολάου, ενώ από τον πάγκο παρακολούθησε τον αγώνα και ο τραυματίας Γιάννης Μπουρούσης. Ο Βασίλης Σπανούλης ξεκίνησε βασικός, μετά το ελαφρύ διάστρεμμα, φανερά επηρεασμένος πάντως, καθώς σημείωσε 2 πόντους σε 17 λεπτά και εν συνεχεία αποσύρθηκε προληπτικά.

Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης τραυματίστηκε στο ίδιο σημείο που είχε χτυπήσει στο φιλικό με την Κύπρο (δείκτη του δεξιού χεριού του), με τον Γιόνας Καζλάουσκας να μην διευκρινίζει αν είναι σοβαρό. Η κατάσταση του θα εκιμηθεί αύριο. "Η άμυνα μας έδωσε τη νίκη, βγαλαμε αιφνιδιασμούς χάρη στους οποίους πετύχαμε εύκολους πόντους, αλλά δεν θα είναι το ίδιο εύκολα τα παιχνίδια με Σλοβενία και Σερβία που ακολουθούν", συμπλήρωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη να πετυχαίνει τους 6 πρώτους πόντους της Εθνικής και 16 σε 9,5 λεπτά συμμετοχής στο ά μέρος, η Ελλάδα ξέφυγε με 40-10, 4.34 πριν το ημίχρονο. Aμυνα για σεμινάριο, υπεροχή στα ριμπάουντ, αλλά και αυτό που θέλει ο Καζλάουσκας στην επίθεση: ταχύτητα, πολυφωνία, συνεργασίες με 20 ασίστ (2 οι Καναδοί) και 7/9 τρίποντα. Οι παίκτες του Λίο Ράουτινς σταμάτησαν με... 16 φάουλ τους διεθνείς μας που με τη σειρά τους εκμεταλλεύτηκαν το δώρο με 15/20 βολές μέχρι το 58-20 του ημιχρόνου.

Ο "Σόφο" έφτασε τους 24 πόντους στην 3η περίοδο, ο Πρίντεζης τους 12 και η Ελλάδα... στο +50, 82-32, στο 30'. Οι διεθνείς πρόσφεραν υψηλό θέαμα και στην 4η περίοδο, ο Καζλάουσκας έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του και το μοναδικό ζητούμενο ήταν στο τέλος το ρεκόρ το οποίο και πέτυχαν με τρίποντο του Αντώνη Φώτση, το 13ο στα 18 που επιχείρησαν.

Τα δεκάλεπτα: 27-6, 58-20, 84-32, 123-49
Διαιτητές: Χριστοδούλου-Γιούρας-Καρακατσούνης

ΕΛΛΑΔΑ (Γιόνας Καζλάουσκας): Βασιλειάδης 14 (3), Καϊμακόγλου 6 (1), Ζήσης 6 (1), Σπανούλης 2, Καλάθης 9, Φώτσης 12 (2), Πρίντεζης 12 (2), Περπέρογλου 12 (2), Τσαρτσαρής 5 (1), Διαμαντίδης 9 (1), Βουγιούκας 12 (1), Σχορτσιανίτης 24
ΚΑΝΑΔΑΣ (Λίο Ράουτινς): Αντερσον, Κέπκεϊ, Μπελ, Μπάκνορ 5 (1), Μπράουν 10 (2), Φαμουτίμι 3 (1), Όλινικ 3, Ντούρνεκαμπ 2, Σάκρε 6, Σέφερντ 12 (2), Κένταλ 3, Αντονι 5

Αποδοκιμάστηκε από περίπου δέκα φιλάθλους του Παναθηναϊκού ο Βασίλης Σπανούλης, πριν το τζάμπολ και κατά την παρουσίαση των ομάδων. Στη συνέχεια, όμως οι υπόλοιποι φίλαθλοι της Εθνικής αποδοκίμασαν τους ανεγκέφαλους που αντί να χειροκροτήσουν την επίσημη αγαπημένη έκαναν τον κόπο να μεταβούν στο ΟΑΚΑ για να βγάλουν μένος στον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού και νυν του Ολυμπιακού.

Ρουίς: "Το πρώτο..."


Είναι δίχως άλλο το πρόσωπο του αγώνα. Ο Ρουίς, μπήκε από... σπόντα στον αγωνιστικό χώρο, όμως με το γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Αούστρια Βιέννης έδωσε στον Αρη έστω και ένα μικρό προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους του Europa League. O 31χρονος επιθετικός από τη Γουατεμάλα, υποσχέθηκε και άλλα γκολ.

"Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη. Την αξίζαμε. Κυρίως ο υπέροχος κόσμος που μας στήριξε. Ελπίζω με το σημερινό μου γκολ απλά να άνοιξε ο λογαριασμός και να είναι ένα από τα πολλά που θα έρθουν στην συνέχεια", δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα.

Αναφερόμενος στη φάση του 93 είπε: "Ο Κόκε ψηλά είναι πολύ καλός και κερδίζει πολλές μονομαχίες. Όταν ξεκίνησε με φώναξε, εγώ πήγα από πίσω του, πήρα τη μπάλα και δόξα τω Θεό η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα".

Για τη σημασία της νίκης υποστήριξε: "Θεωρώ πως πήραμε ένα ελάχιστο πλεονέκτημα, το οποίο όμως το αξίζαμε. Είχαμε και κάποια τύχη με το μέρος μας στις ευκαιρίες των Αυστριακών. Η ομάδα βελτιώνεται και στο δεύτερο παιχνίδι θα είμαστε ακόμα καλύτεροι. Θα πάμε στο εκτός έδρας ματς να διεκδικήσουμε τις όποιες πιθανότητες έχουμε".

Όσο για το που αφιερώνει το γκολ: "Αρχικά στα δύο παιδιά μου στην Γουατεμάλα, στην κοπέλα μου που είναι εδώ και είναι ερωτευμένη με την Ελλάδα και στην πατρίδα μου την Γουατεμάλα που ήταν σε εγρήγορση για να δει αυτό το παιχνίδι".

Τα λένε Ζαγοράκης και εκπρόσωποι συνδέσμων

Τα λένε Ζαγοράκης και εκπρόσωποι συνδέσμων

Με εκπροσώπους οργανωμένων οπαδών συναντιέται ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ώστε να προστατευτεί όσο το δυνατόν καλύτερα το γήπεδο της Τούμπας ενόψει του κρίσιμου αγώνα με την Φενέρμπαχτσε. Η συνάντηση αυτή, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επαναληφθεί και αύριο καθώς ρυθμίζονται όλες οι λεπτομέρειες για να μην δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα. Στο περιθώριο πάντως της συζήτησης αυτής, τίθενται επί τάπητος και άλλα σοβαρά θέματα που απασχολούν την στιγμή αυτή τον ΠΑΟΚ, όπως για παράδειγμα το ζήτημα που προέκυψε με την αποχώρηση του Ζήση Βρύζα. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης αναμένεται να δώσει εξηγήσεις για όλα τα θέματα που αφορούν τον δικέφαλο αλλά και να εξωτερικεύσει τις σκέψεις του για την συνέχεια της σεζόν.

Έχουν μείνει τέσσερις χιλ. εισιτήρια

Τέσσερις χιλιάδες εισιτήρια έχουν μείνει αδιάθετα ακόμα από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ενόψει της αυριανής εντός έδρας αναμέτρηση εναντίον της Φενέρμπαχτσε στο πλαίσιο των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.Οι άνθρωποι του συλλόγου είναι βέβαιοι ότι μέχρι την έναρξη του ματς θα έχουν πωληθεί όλα, με τα εκδοτήρια του συλλόγου να είναι ανοιχτά σήμερα από τις 9.00 μέχρι τις 19.00 και αύριο από την ίδια ώρα το πρωί μέχρι την έναρξη του ματς (αν δεν έχουνε εξαντληθεί νωρίτερα).

Νικητής στο θρίλερ ο Παγδατής!

Σε μια αναμέτρηση με χιτσκοκικό φινάλε ο Παγδατής κατάφερε να κάμψει την αντίσταση (2-1) του Μπελούτσι και προκρίθηκε στους «16» του φημισμένου τουρνουά του Σινσινάτι.

Μετά τον Κροάτη Μάρκο Τσίλιτς τον οποίο ο Κύπριος τενίστας νίκησε με 2-0 στη φάση των «32» κατάφερε να κερδίσει έστω και δύσκολα τον αξιόμαχο (αγωνιζόταν με μικροτραυματισμό) βραζιλιάνο Τόμας Μπελούτσι με 2-1 σετ (6-2, 4-6, 7-6).

Το πρώτο σετ κατέληξε σχετικά εύκολα στον Παγδατή που δεν αντιμετώπισε πολλά προβλήματα αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τον Κύπριο πρωταθλητή. Έχασε το 2ο σετ και στο τελευταίο βρέθηκε πίσω στο σκορ με 5-4 και 6-5. Παρόλα αυτά κατάφερε να στείλει το ματς στο τάι μπρέικ ισοφαρίζοντας σε 6-6 και εκεί δείχνοντας αποφασιστικότητα και ψυχραιμία κέρδισε με 7-4!

Πλέον ο Μάρκος Παγδατής θα κοντραριστεί για μια θέση στα προημιτελικά με τον Τσέχο Μπερντιχ ο οποίος απέκλεισε τον Γαλλο Μάθιου με 2-0 σετ. Να θυμίσουμε πως ο Μπέρντιχ ήταν φιναλίστ στο πρόσφατο Γουίμπλεντον. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί απόψε στις 18.00 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί ζωντανά από τη NOVA.

Τέλος, το τουρνουά του Σινσινάτι προσφέρει 350.000 ευρώ στο νικητή της διοργάνωσης και 1.000 πόντους στη παγκόσμια κατάταξη. Εκτός των άλλων πάντως είναι ένα πολύ καλό τεστ για τους τενίστες λίγες μέρες πριν την έναρξη του US Open.